Mandag, 02 September 2019

Hymer Group afholdt Fredag den 30. August pressekonferrence på Caravan Salon 2019. Her blev et Vanlife køretøj med visioner og inovertive tanker præsenteret for en begejstret presseskarre. Intet autocamper køretøj har og kan det samme som ConceptCar VisionVenture.

3D-print proces med infrarød  strålingsreflekterende maling, tag - og bagerste terrasse med BBQ Station, og et sovetag: BASF der har udviklet konceptkøretøjet VisionVenture på Mercedes-Benz Chassis går nye veje med hensyn til design, selvforsyning og lethed. Det viser, hvordan moderne rejser kan se ud  i år 2025. Konceptbilen kombinerer Hymers banebrydende ånd og innovative kraft med mere end 20 innovative BASF-materialer og giver et fremadskuende svar på aktuelle og fremtidige industritendenser.

VisionVenture er et konceptkøretøj baseret på Mercedes-Benz Sprinter, der har skabt en ny og uafhængig autocamper kategori takket være den integrerende frontkonstruktion: Præcise konturer giver plads til harmoniske overgange mellem førerkabine og karosseri. Drifthovedet med sine originale døre, forlygter og gitter bevares, mens forruden er flyttet frem, og A-søjlen, motorhjelmen og taghætten er blevet redesignet. Til off-road applikationer er konceptbilen udstyret med firehjulstræk.

Hjulkasserne og udvalgte karosseridele fremstilles ved hjælp af 3D-print proces, hvilket resulterer i en gummiagtig, ekstremt robust struktur. Nyt er også den yderst modstandsdygtige maling med den slående mørkegrønne farve:  BASFs temperaturregulerende og energieffektive Chromacool-teknologi reducerer køretøjets overflade med 20 ° C og køretøjets indre med op til 4 ° C. Dette tillader et mere individuelt design, væk fra klassisk hvid.

Et af højdepunkterne på VisionVenture er taget, der er et oppusteligt sovetag, der med dets syv centimeter tykke udvendige vægge med bitavle struktur, har meget gode isoleringsværdier og kan fyldes med enten opvarmet eller afkølet luft på kun et minut. Det er udstyret med omgivende lys, kan åbnes bagpå og giver således adgang til den private tagterrasse. På tagsiden af hævetaget, er der også monteret et solcelle system, hvilket sikrer endnu mere selvforsyning under rejsen.

Multifunktionel og åben grundplan for kræsne eventyrere

I samarbejde med designere fra Studie SYN, har VisionVenture-teamet udtænkt en fuldstændig redesignet plantegning med mange smarte løsninger, der er stærkt på linje med kundernes behov og inspireret af målgruppens behov.

Køretøjets indre giver en enorm følelse af plads i de kompakte dimensioner af en Mercedes-Benz Sprinter. Iøjnefaldene er siddeområdet under det generøse panoramavindue bag i køretøjet. Her er også et andet højdepunkt: bagklappen, der åbner dette område på et øjeblik til sin egen solterrasse inklusive en udtræks elektrisk BBQ-station. Køkkenet i det indre er bygget for at spare plads under en unik trappe, der fører op til "soveværelset". Med store, LED-belyste trappetrin, der minder den om trappen i en boligbygning giver den samtidig ekstra lagerplads. Skabe, der her er indbygget under trappen bruger al dybden af ​​konstruktionen, ligesom et skuffe-køleskab, der er inspireret af yachtkonstruktioner og som let kan fyldes ovenfra.

I VisionVenture "stueetagen" benyttede udviklerne innovative kombinationer af højeffektiv plast fra BASF såvel som lette og naturlige materialer som skifer, læder, træ, filt eller endda bambus. Vægbeklædningen er delvis designet som et multifunktionelt skinnesystem. Dette tillader individuel udsmykning med billeder og arrangementer af praktiske opbevaringssystemer - for eksempel køkkenredskaber. Lampen blev også designet til en række forskellige anvendelsesformål: den kan bruges som pendel, terrasselampe eller som spotlight. I beboelsesområdet er også integreret et praktisk kontor, med sin egen LED-belysning og magnetisk tavleplade, der forsvinder næsten usynligt i væggen med en håndbevægelse.

Badeværelset er meget variabelt og kompakt: sidevæggen kan foldes ud, så vasken kan foldes til siden og derved afslører pladsen til en generøs størrelse brusekabine med Rainshower-funktion. Badeværelset er endnu mere luksuriøst takket være brugen af ​​natursten. Muligheden for at bruge ægte materialer i et autocamper er skabt af BASF med Veneo Slate®.  Dette materiale kombinerer et tyndt lag sten med plast og er på grund af højden kun én millimeter, let og bøjelig. Passende nok løber betongulvet i stuen også gennem badeværelset, så der ikke er nogen forskel i niveau eller et konventionelt bad.

Takket være den materiale ekspertise og teknisk know-how fra BASF har Hymer været i stand til at realisere alt dette i et meget realistisk studiekøretøj. Af de mange innovative og ekstremt kundeorienterede løsninger vil Hymer helt sikkert være i stand til at bruge nogle elementer i produktionskøretøjer i en ikke alt for fjern fremtid.

Link: Vanlife VisionVision

Kilde: Presse, Foto, Video - Erwin Hymer Group

Udgivet i Autocamper nyheder