Artikel filtreret på dato: September 2019
Søndag, 15 September 2019 10:44

Autocamper fremtiden flytter ind!

Branchen talte og viste eksempler på Caravan Salon 2019 om digitalisering med smarte bookingsystemer også når det gælder autocamperturisme, og om hvad den favre nye verden kan og burde kunne. Står det til alle indslagene på messen, ser autocamperturisme helt anderledes ud i 2030. Man kan også spørge sig selv i lyset af de innovative idéer og tanker, hvorfor man overhovedet skal benytte en autocamper, hvis de nye tiltag betyder at man omhyggeligt skal planlægge en rundrejse og booke et år forud for at få plads. Man kan også spørge sig selv. Hvor blev charmen af? Eventyret? Spontaniteten?

Mange destinationer har på grund af altid fyldte autocamper parkeringspladser to problemer. På grund at rygter om at det er umuligt at få plads er autocamperpladsen pludselig ikke længere fuld eller den nærliggende by vågner op og ser deres egne muliheder. Autocamperturisme har meget med vand at gøre og det stimulerer nye destinationer som f.eks Holland, Danmark og Polen.

Ferie med autocamper er et bevidst valgt alternativ til organiseret ferie på campingpladser, hoteller, lejligheder, krydstogtsferie eller pakkerejser. Hvis ejerne af autocampere ville have disse ferietilbud kan de få det, da hele europa er fyldt med disse tilbud.

Autocamperturisme står - eller falder - på tilstedeværelsen af infrastruktur med forskelligartede pladser. Pladslandskabet skal forblive lige så farverigt og mangfoldigt som det allerede er, huller skal lukkes og nye destinationer findes. Trangen til perfektionisme med reservationer og mange tilbud som campingpladser har tilbudt i årevis er ødelæggende for autocamperturismen.

Husk på det er ikke mere end et årti siden at argumentationen lød, at autocampere kun havde brug for et plant funderet areal med mulighed for vandforsyning samt tømme muligheder og bortskaffelse. Autocampere har det hele med. Eneste forskel fra dengang og nu, er de mange nye komfortable autocampere og de kompakte typer, der højest kræver et toilet og et brusebad, hvilket også findes på de fleste rastepladser, så der er ikke meget forkromet tilgang til det. Keep it Simple !

Digitalisering

Kan digitalisering bidrage med til en mere afslappet autocamperplads situation? Skaffe nye autocamperpladser, det kan digitalisering selvfølgelig ikke, men man mener at den måske kan gøre livet lettere for gæster og operatører. Undgå at snuse rundt i timevis for at finde den næste ledige plads. Tese: Digitalisering kan hjælpe - i den rigtige dosis. Hvis man får en dosis der er for høj, kan det blive ubehageligt for “patienten”.

Målgruppen i autocampere med forskudt motivation

Det yngre klientel rejser ofte i kompakte Campervans. De er ofte sportsligt orienteret med det rette udstyr (cykler, windsurfing, kitesurfing, klatring, vandring etc.). Trenden for denne turisttype går mod længerevarende ophold med intens oplevelsesfaktor. De har samme bookingadfærd som fra airbnb, også ved reservation af autocamper parkeringsplads, der garanterer at der er plads på stedet. De har en naturlig digital brugsadfærd. Krav til autocamper parkeringsplads med alt hvad der kan styres og fungerer digitalt. Nøgleord - Smartphones er nøglen til lykke.

Autocampere er tilsluttet - autocamperplads 4.0

Autocamperturismens fremtid er tilsluttet netværk, fordi digitalisering muliggør en ny dimension af komfort og fleksibilitet. Autocamper turisme er netværk og det har man hos Erwin Hymer Group fundet ud af kan gøre ferien så behagelig som det overhovede er muligt.

Autocamperturismens fremtid er netværk. Det være sig mobilruteoverførsel, camping- og autocamperpladsdatabaser med booking indstillinger, til styring af alarmsystemer via smartphone: Yngre autocamperbrugere har klare forventninger til de næste udviklingstrin. Også fordi digitalisering muliggør en ny dimension,når det gælder komfort og fleksibilitet. Mangfoldigheden af funktioner i autocampere vil stige markant i de kommende år. Derfor skal betjeningen være mere simpel og intuitiv.

Næppe mange autocamper ferier begynder uden et navigationssystem og selv den tykke stellplatzbog i handskerummet er for længst skiftet til en app. En undesøgelse bestilt af Erwin Hymer Group, viser at tilslutningsmuligheder vil ændre camping og autocamperpladser radikalt i det næste årti.

Indtil Autocamperturisterne om aftenen indtaster koordinaterne på det næste feriemål, går til køjs og vågner op næste morgenpå en autocamperplads med havudsigt, går der nok lang tid. Imidlertid vil mange teknologier der formodes at muliggøre denne vision i fremtiden blive benyttet i de næste par år og vil sikre mere komfort på ferieturen. Dette siger konklusionen i den udgivne undersøgelse” Conected Mobile Home” der udkom i 2018.

De selvkørende autocampere

Vi er midt i en revolution. Med dette menes at autocampere er i overgangs fasen, hvor personen selv sidder bag rattet og ind i fasen hvor føreren bliver passager i køretøjet. Selvkørende Studier foregår på Wateloo University i Canada med en gruppe på 130 professorer fra seks fakulteter. Studerende og eksperter arbejdede her med Erwin Hymer Group om den første selvkørende autocamper, der nu er en realitet.

Kilder: Erwin Hymer Group, ADAC, ACI

Udgivet i Information

I Nordrhein-Westfalen er antallet af stjålne autocampere steget dramatisk i det forløbne år. Nu er det lykkedes politiet at slå til mod en tyvebande bestående af 15 personer. En sikret mobiltelefon har sat efterforskerne på det rette spor.

En professionel bande er ifølge efterforskere i Nordrhein-Westfalen anholt efter at have stjålet dyre autocampere med en samlet værdi på flere millioner Euro. Tyvene var især aktive i Rheinland, rapporterede politi og anklagere i Krefeld. Sidste år blev antallet af stjålne autocampere i Nordrhein-Westfalen næsten dobbelte i forhold til året før. 150 autocampere med en samlet værdi af næsten otte millioner Euro forsvandt.

På initiativ af den centrale efterforsknings kommision blev “California” grundlagt i Krefeldt af Landeskriminalamts. Denne “California” enhed rapporterede om en spektakulær succes efter bare syv måneders efterforskningsarbejde: En bande på 15 personer blev tilbageholdt. Den 44-årige påståede leder af banden og en 30-årig anden hoved mistænkt er begge i varetægt. Begge var allerede sigtet for anklager om alvorlig brugs- og banderelateret tyveri. Nu truer op til ti års fængsel.

Der er udstedt arrestordre på fire mistænkte der stadig eftersøges. Alle mistænkte er polakker. Optagelser fra overvågningskameraer viser bandens selvsikre adfærd. Hegn blev demonteret, elektronisk startspærreanordninger blev manipuleret og låse udskiftet. For at stjæle de dyreste modeller fra forhandlere, har tyvene opholdt sig på stedet og i ro og mag flyttet de udvalgte autocampere. På en nat kunne udbyttet være fire til otte autocampere med en gennemsnitsværdi på 50.000 Euro.

Mens den tidligere dømte 44-årige blev taget med begge hænder nede i kagedåsen i Dortmund, var den 32-årige ansvarlig for at rekruttere chauffører og købere. Transport af køretøjerne blev ledsaget af fortropper der skulle kontrollerer om der var polititjek på vejene. 72 køretøjstyverier tilskrives kun denne ene bande: Ud over 49 autocamperebiler, siges de også at have taget tre hestetransportere, seks lastbiler, tre biler og elleve varevogne. Samlet værdi: næsten 3,7 millioner euro eller ca 28 millioner kroner.

Kilde: jpe / dpa

Udgivet i Information

En helt ny undersøgelse fra GfK, der står for Growth from Knowledge, har vist det enorme potentiale der ligger i ferieformen med autocampere og campingvogne. Det største tyske markedsundersøgelsesinstitut har fundet, at knap en fjerdedel (22%) af de adspurgte kan forestille sig en at holde ferie med en autocamper eller campingvogn over de næste fem år. Hvis man regner dette om til det reelle befolkningstal i Tyskland, svarer det til 14,2 millioner tyskere. Overraskende er at Især personer mellem 23 og 37 år, samt personer med en indkomst over gennemsnittet har interesse i autocampere / campingvogne.

Millennials er især relateret til autocampere / campingvogne:

Især viser undersøgelsen at autocamper / campingvogn relationer fra Millennials, der med  23 procent af tyskerne er interesseret i en ferie med autocamper / campingvogne over de næste fem år, falder i aldersgruppen mellem 25 og 34 år. Langt de fleste af de interesserede er yngre end 45 år. ”Den gamle kliché” om at campingvogne og autocampere kun er til ældre og pensionister, er længe blevet tilbagevist. Især yngre mennesker er begejstrede for autocampere / campingvogne, som også et kig på de sociale medier viser. Millenials er personer der er født mellem 1980 og år 2000.

Uafhængighed og fleksibilitet samt nærhed til naturen gør brug af autocampere / campingvogne attraktive

Spørger man målgruppen, hvorfor de vil rejse med en autocamper eller campingvogn, er svarene helt klare. 72 procent oplyser, at de ønsker at være selvbestemmende og uafhængige, 71 procent ønsker at være i naturen og 70 procent sætter pris på, at de kan være fleksible og spontane.

Stort potentiale i køb og udlejning af fritkøretøjer

Spørges personer med relationer til autocampere / campingvogne, har mere end to tredjedele ikke deres eget køretøj. Næsten halvdelen af dem (42 procent) tænker dog på at købe en autocamper eller campingvogn (23 procent) i de kommende år. 36 procent har tanker på noget andet eller har endnu ikke bestemt sig. Blandt dem er personer mellem 23 og 37 år den største gruppe (34 procent). 4,7 millioner tyskere overvejer også at leje en campingvogn eller autocamper i de næste tre år. Også her er Millennials den stærkeste gruppe (38 procent). Dette potentiale, både hvad angår salg og leje af fritidskøretøjer, giver enorme muligheder for industrien til at fortsætte med at vokse i fremtiden.

De mest populære destinationer

GfK har også identificeret de mest populære rejsemål for autocampere / campingvogne. Tyskland er nr. 1. 85 procent af de adspurgte ønsker at rejse til deres hjemland. 58 procent ønsker at tage til Frankrig. 58 procent betragter også Holland som en attraktiv destination, 57 procent overvejer en rejse til Danmark og 56 procent rejser gerne til Italien.  Et af formålene ved ferien i fritidskøretøjer er at kunne rejse uafhængigt og være i stand til at rejse til forskellige destinationer fleksibelt - og det på en enkelt ferie. Kilde: CIVD

Se hele Studiet fra GfK HER

Udgivet i Information

Kære alle Skandic kunder

Så er det igen blevet tid til dette års oktoberfest arrangement hos Skandic & Nordic Reisemobile. Nyd lyden af Schlager musik, få skænket en øl eller to og prøv en ægte Oktoberfest middag på vores værksted hvor der er dækket og pyntet op til den helt store fest galla. De ansatte vil selvfølgelig være iklædt ægte Oktoberfest Klamotten, mændene i Lederhosen og kvinderne i Dirndl. Du/I som kunder er meget velkommen til at gøre det samme, men det er selvfølgelig ikke et must For at gøre det ekstra sjovt for vores kunder har vi lavet nogle fantastiske tilbud til dig/jer som kun er gældende de to dage hvor arrangementet finder sted. Bl.a kan du få et helt nyt Freshjet klimaanlæg for bare 13200,00 DKK inkl montering eller en 2 liters Aqua Kem Blue eller Lavandel for KUN 87,00 DKK. Hos salgsafdelingen står vi klar med en masse gode tilbud på både brugte og nye autocamper og campingvogne. Vi har desuden fået en masse af de nye 2020 modeller fra både Hymer, Pössl, Carado og Dethleffs. Sidstenævnte er vi netop blevet kontrakt forhandler for og vi er meget stolte af allerede nu at have et større antal Dethleffs autocamper og campingvogne af de helt nye modeller i vores udstilling. Læs endnu mere omkring vores helt utrolige fest og vores fantastiske tilbud her i vores folder.

Skandic1

Scandic2

Ronni Hvid

Skandic & Nordic Reisemobile GmbH
Skandinavien-Bogen 4
24983 Handewitt

https://skandic-camping.de/
https://skandic-autocamper.dk/

Udgivet i Information
Mandag, 09 September 2019 18:54

To nye forhandlere af Knaus autocampere.

Der er grøde i udvidelserne af danske autocampforhandlere. Fra 1. September 2019 er forhandlingen af Knaus autocampere blevet udvidet med ikke mindre end to nye Knaus autocamperforhandlere og er derved oppe på tre, alle beliggende i Jylland.

Campinggården Ormslev i Viby ved Århus og Antons Campingcenter i Videbæk skal sammen med PB Autocamper i Allingåbro fremadrettet repræsentere salget af de tyske Knaus autocampere.

Knaus tilbyder et bredt sortiment af autocampere, fra de kompakte små citycampere (CUV) og til de store autocampere med tandemaksel.

Alle Knaus modeller udstyres fra 2020 med BWT vandfilter for den højeste ferskvandskvalitet. Knaus blev på den netop afholdte messe i Düsseldorf vinder af prisen “Goldener Reisemobil” med modellen Van Ti Plus af Auto Bild Reisemobil. Knaus er for modellerne til 2020 blandt andet aktuel med den helt nye integrerede Knaus L! VE

Links:

Campinggården Ormslev
Antons Campingcenter
PB Autocamper
Knaus Danmark

Udgivet i Information
Mandag, 09 September 2019 13:40

Weinsberg udvider med ny autocamperforhandler.

Til sæsonen 2020 der startede den 1. September 2019, udvider Weinsberg med en en helt ny autocamperforhandler.

Sammen med den eksisterende Weinsberg autocamper- forhandler PB Autocamper i Allingåbro, skal Camping-Specialisten.dk i Lind ved Herning nu også repræsentere det i forvejen kendte og prisstærke mærke Weinsberg på det danske marked.

Camping-Specialisten, som i forvejen forhandler Weinsberg campingvogne, ser store nye muligheder i at få autocamperdelen med ind i butikken og ser frem til et godt samarbejde med den eksisterende forhandler-kollega.

Knaus Tabbert GmbH er en af de førende producenter af fritidsbiler i Europa med hovedkvarter i Jandelsbrunn. Weinsberg udbyder følgende serier: CaraTour, CaraBus, CaraCompact, CaraSuite, CaraLoft, CaraHome, Den nye Edition (Pepper) og den nye integrerede CaraCore

Wrinsberg kassevogne fås fra kr. 481.400 inkl afgift og moms. Autocampere fra kr. 591.400 inkl moms og afgift

Links:

Wensberg Danmark
PB Autocamper 
Camping-specialisten

Udgivet i Information

Autocamper og campingbranchens hjerte har nu banket de sidste 10 dage i Düsseldorf på Caravan Salon 2019. Verdens største messe for autocampere og campingvogne overgik endnu engang sin rekord fra 2018 og satte i 2019  en ny rekord på alle områder. Caravan Salon 2019 var enestående begivenhed med tilfredse besøgende og udstillere, fremragende salgstal og en helt fantastisk atmosfære på hele udstillingsområdet.

Mere end 268.000 besøgende mod 250.211 i 2018, mere end opfyldte arrangørenes forventninger og ikke mindst udstillernes. Især i de to weekender var antallet af besøgende stort. Caravan Center der er P1 parkeringspladsen med plads til 3.500 besøgende gæstekøretøjer var booket over det meste af messens varighed. Caravan Salon vokser kontinuerligt og understreger sin relevans for branchen, både som forretningsplatform, men på samme tid også som en oplevelse for hele familien. Det er ikke kun alle de de nye køretøjer og produkter der gør Caravan Salon unik. De besøgende vil se den nyeste teknologi og udvikling inden for branchen, med de nyeste trends, innovationer og visioner for de kommende år.

I CIVD der er producenternes fælles organ, er man yderst tilfredse med forløbet, rekordbesøgstal og  den generelle atmosfære i hallerne med udstillere der kunne melde om stort salg og besøgende. Messen viste også at producenterne arbejder intenst med nye drifttyper, løsninger inden for vægttab og mange fremtidige emner. Branchen ser meget positivt på fremtiden.

645 udstillere fra 31 lande præsenterede deres inovationer og aktuelle modeller i 13 haller og udendørsområder. På mere end 214.000 kvadratmeter blev der vist ca. 2.100 fritidskøretøjer, tilbehør, teknisk udstyr, markiser og mobilhomes til campingpladser. Derudover blev der præsenteret campingpladser, autocamperpladser og rejsedestinationer.

Også i Turisthallerne kunne TopPlatz glæde sig over en enorm efterspørgsel med især mange besøgende fra Holland og Spanien. Mange ville også i forbindelse med planlægning og investering, høre om muligheder for autocamper parkeringspladser. Standen havde registeret en høj andel af nye kunder og helt nye i branchen, Der var stor tilfredshed med special forumet om autocamperpladser, som hele branchen i Tyskland støtter op om og som ihærdigt arbejder for flere pladser af denne type.

Den 59. Caravan Salon i Düsseldorf finder sted den 28. August (Mediedag) til den 6. September 2020.

Kilde: Caravan Salon

Udgivet i Information

Caravan Salon i Düsseldorf er mere end næste års autocampere og ditto udstyr. I lyset af at der sælges rigtig mange autocampere i Europa, ligger der ligeledes en udfordring i at få flere autocamperpladser til de mange autocamperturister. Det har gennem mange år været op ad bakke og bakken er til tider meget stejl, på grund af misforståede opfattelser af at camping i traditionel forstand og autocamper adfærd ikke er og bliver to sider af samme sag. I Tyskland forsøgte BVCD der er et fællesorgan for campingpladser i Tyskland, for få år siden at tilrane sig regler og lovgivning for et marked som autocamperturismen i pionertiden i firserne har kæmpet hårdt for, ved at manøvrere i lovgivningen og lægge det ind under campingbranchen. Det ville have betydet lukning af rigtig mange overnatningspladser i Tyskland. Det fik CIVD der er campingvogn og autocamperproducenternes fællesorganisation, det tyske turistbureau, DTV, ADAC der er FDM’s søsterorganisation i Tyskland, forhandler sammenslutningen DCHV og marketingskonceptet TopPlatz forpuret med opbakning af den tyske regering. Havde BVCD haft held af deres forehavende, ville hele idégrundlaget med autocampere være faldet til jorden og derfor gik CIVD til den tyske regering for at få ændret rammebetingelserne for overnatningspladser til autocampere.

Dette har ligeledes haft den positive effekt af der nu i forbindelse med de tre største messer for fritidskøretøjer ( CMT Stuttgart, CMT Leipzig og Caravan Salon Düsseldorf) er opstået forums, der har til formål at fremme autocamper overnatningspladser, med input fra eksperter på området, der har deltaget siden pionertiden i firserne.

CMT messen i Stuttgart har afholdt denne seance for kummuner og private nu fire gange og Leipzig to gange. Her i 2019 er Caravan Salon i Düsseldorf for første gang vært for “Fachforum Reisemobilstellplätze”. Bag arrangementet stod den tyske automobilklub (ADAC) og Caravaning Industrie Verband Deutschland e.V. (CIVD) der havde opfordret et bredt udsnit af eksperter til at diskutere den aktuelle udvikling inden for autocamperturisme. Hovedfocus var de økonomiske muligheder som tilvejebringelsen af autocamper parkeringpladser/autocamperpladser som tourismefolk og lokale politikkere tilbyder. Efterhånden som flere og flere rejser med autocamper, skal kapaciteten af autocamperpladser også vokse.

Adskillige repræsentanter autocamperbranchen, turismerepræsentanter, analytikere, eksperter, autocamperpladsejere og fagjournalister havde taget imod invitationen til at diskutere den aktuelle udvikling og fremtiden inden for autocamperturisme. Autocamper-Info havde ligeledes modtaget en invitation, men var på grund af den tidsmæssige afholdelse forhindret i år, men næste år er jeg der helt sikkert!

I adskillige specialforedrag og en modereret paneldiskution blev det enorme økonomiske potentiale i autocamperturisme diskuteret samt planlægningsfundamentet og aktuelle tendenser, herunder digitalisering.

Caravan Salon er selv leverandør af Europas største parkeringsplads for både autocampere og campingvogne, med ikke mindre end 3.500 pladser og et besøgstal under messen på P1 på mellem 60 og 70.000 overnatninger i den periode messen vare.

Det tyske marketingskoncept for autocamperpladser, TopPlatz køre i øjeblikket test af real-time belægning på de pladser der er med i konceptet.

Igennem flere år har man gang på gang hørt, at der er alt for få p-pladser til autocampere og at autocamperturister forgæves var på vej mod en p-plads for autocampere og skuffet måtte vende camperen for at prøve lykken et andet sted, med varierende succes - især i spidsbelastningsperioder.

En løsning må der til, ingen tvivl om det. At anlægge en ny autocamper parkeringsplads tager tid. I Danmark har en plads taget fire år og i Tyskland er rekorden otte år, fra ansøgning til tilladelse. Så længe er der ingen der har tålmodighed til at vente.

Derfor starter TopPlatz nu et “trafiklys”, der er en helt ny belægningsvisning i den gratis TopPlatz app. I den indledende fase, satses der med en lille gruppe udvalgte pladser fra TopPlatz netværket.

Systemet er meget enkelt: Hvis trafiklyset er grønt, er der plads nok, ved gult er der mindre end 25 procent ledige pladser og ved rødt er det fuldt besat. Men dermed er man ikke ikke overladt til at finde alternative autocamper parkeringspladser fra TopPlatz´s netværk. Ud over belægningsniveauet, fortæller app’en også nærliggende alternative TopPlatz pladser. Alt hvad du behøver for at bruge denne nye feature, er en smartphone og brugernes hjælp.

TopPlatz opfordre til at hjælpe med eksperimentet og anmoder om feedback, tip og forslag til forbedring. Dermed kommer “Lyssignalet”  hurtigt til at virke som man ønsker. I startfasen er der fem udvalgte pladser der allerede er aktive i TopPlatz app’en.

Kilde: TopPlatz

I forbindelse med Caravan Salon 2019 har der aldrig være så mange bud på visioner og inovative tanker. Det gælder både køretøjer og digitalisering af overnatningspladser der udgør en ny dimension af komfort og fleksibilitet. Flere laver analyser af autocamperpladser 4.0 og der er tænkt helt nye tanker omkring optimering af køretøjer. Her giver autocamperproducenten Carado sit bud på en fremtidig autocamper ud fra bruger ønsker.

Perfekt frihed, ubegrænset valg af rejsedestinationer og visheden om at være “hjemme” overalt i verden - alt dette føjer fascinationen af autocampere. Næppe nogen form for ferie er så fleksibel og alsidig. Ikke underligt, at tendensen i stigende grad gælder for mobilrejser, som antallet viser. Ifølge Caravaning Industrie Verband eV steg antallet af nye registreringer af autocampere i Tyskland med mere end 14 procent i første halvdel af 2019 sammenlignet med året før. Men hvad skal et rekreativt køretøj være for tyskerne, og hvad ønsker de helt nøjagtigt til deres autocamperferie? Dette spørgsmål er nu besvaret af autocamperproducenten Carado i en undersøgelse i samarbejde med markedsundersøgelsesfirmaet Dynata. Og den rigtige autocamper, der opfylder alle krav, vises i øjeblikket af Carado - med deres nye konceptbil på Caravan Salon i Düsseldorf.

En gang om året er ikke nok

Længslen efter naturen og nye steder til afslapning og fritid, aktiviteter, får flere og flere til at rejse med autocamper. Af de 1.009 respondenter fra 18 år og derover, der allerede har foretaget en ferie med en autocamper eller lignende fritidsbiler, har 86 procent været på tur inden for de sidste tre år, 67 procent i de sidste tolv måneder. Og mange kan ikke få nok. 65 procent siger, at de endda har taget en autocamperferie fire eller flere gange i løbet af de sidste tre år. Kort sagt, autocampere er fremherskende, og autocamperturisterne ved nøjagtigt, hvad der er vigtigt for dem på deres autocamperferie.

Autocamperen, som respondenterne vil købe eller leje, skal først og fremmest være funktionel. 88 procent ønsker en praktisk indretning og 80 procent et rummeligt interiør. Carado løser dette i sit konceptkøretøj, en integreret, gennem en stor garage med Walk-in, sofistikeret badeværelses- og køkkenkoncepter samt adskillige funktionelle ideer. Desuden forventer 78 procent af autocamper rejsende en høj kvalitet i deres køretøj og 65 procent omfattende udstyr.

Funktionelle rum

En vigtig rolle i autocamper hverdagen spiller køkkenet. For hvad er skønnere end at nyde sin livret midt i naturen? Derfor har Carado specifikt spurgt, hvad der er vigtigt for brugerne i et autocamper køkken. Også her er der fokus på funktionelle egenskaber. Først og fremmest svare 86 procent praktisk udstyr. Carado har isat et sænkbart stikdåse tårn og en affaldsopsamler, der er tilgængelig ovenfra på bordpladen. Med 84 procent følger den lette rengøring af autocamper-køkkenet på andenpladsen. Dette implementeres i konceptkøretøjet, for eksempel ved en stænkskærm til køkkenvinduet og den kombinerede induktion / gasovn, og dette kombinerer hurtig tilberedningsydelse med let rengøring. En anden vigtig rolle spiller lagerpladsen med 83 procent, som Carado løser med rummelige skuffer og et stort køleskab.

Til at føle sig hjemme i autocampere høre også et stort badeværelse, hvor der er nok plads til de daglige plejeritualer. Dette fremgår også af undersøgelsesresultaterne: 75 procent af de adspurgte ønsker rummelighed i badeværelset. I det adskilte badeværelse i Carado-konceptbilen sikres dette blandt andet ved en frit tilgængelig, fritstående håndvask og et hjørnebrusebad. For 72 procent er lagerplads et vigtigt element. Men Carado har fundet en smart løsning med direkte adgang fra badeværelset til garderobeskabet. Men også materialer af høj kvalitet synes for 58 procent vigtigt. Dette afspejles blandt andet i  konceptkøretøjet med et keramisk toilet af høj kvalitet.

Triade bestående af bevægelse, afslapning og nydelse

Som producent af moderne autocampere i indstigersegmentet er Carado også interesseret i, hvad folk kan lide at gøre undervejs og hvordan fritidskøretøjet kan bidrage til en vellykket ferieoplevelse. Respondenternes præferencer er opdelt i de tre områder, med at være “Aktiv”, “Slappe af” og “Nyde”, som Carado perfekt opfylder med sin konceptbil. De bedste betingelser for sportslige aktiviteter, for eksempel kombination snavserum / cykelgarage. De 81 procent af dem, der kan lide at vandre eller gå, kan lægge deres sko i et nederste rum, bruge vægvarmeren til at tørre vådt tøj og sætte sig ned på den sammenklappelige skammel for at skifte sko. For de 906 respondenter, der nyder at tage på sightseeing, foregår det for 67 procent på cykler og e-cykler, som er det mest populære transportmiddel. Og 44 procent af de 840 respondenter, der gerne cykler i en autocamperferie, bruger allerede e-cykler, 38 procent kan forestille sig det i fremtiden. Alle cykelentusiaster kan godt lide cykelstativerne i konceptkøretøjet, som kan parkere hjul på en pladsbesparende måde, såvel som rampen til komfortabel lastning af de tunge e-cykler. Afvanding omkring hjulene tillader spildevand at strømme direkte ind i spildevandstanken, og to 220-volt stikdåser gør det nemt at genoplade e-cykler. 

Afslapning bør ikke overses i autocampere. For eksempel sagde 65 procent af de adspurgte, at de kunne lide at læse på turen. Intet problem for Carado takket være den ergonomisk designede siddegruppe, der er lige så behagelig som hjemmesofaen. På grund af de fleksible rygpuder kan den også bruges som en dag- eller nødsseng ud over de to enkle løfte/sænkesenge. 63 procent kan lide at høre musik i autocampere. Her garanterer en soundbar den bedste lydkvalitet med stereoeffekt. Og 36 procent kan lide at se film, som bedst serveres på det installerede 32-tommer skuffe-tv, perfekt synligt fra siddegruppe området. Særligt praktisk: I indgangspartiet har en induktionsoplader til mobiltelefoner og små apparater fundet et sted. Der er derfor ingen grænser for at lytte til musik under jogging eller vandreture.

Og sidst, men ikke mindst, må nydelsen ikke overses i en autocamper. Praktisk til dette er især den fleksible brug af bordet i siddegruppen. Bordet kan anbringes helt inde under siddegruppen og er trinløst justerbart til sofa eller spisebordfunktion og kan også tages udenfor om nødvendigt. Det har også integrerede flaskeholdere. Dette er en god nyhed for de 974 respondenter, der kan lide at bruge tid i autocamper med familie og venner, også fordi 89 procent af dem kan lide at grille eller lave en picnic sammen. Dertil kommer også den udtagelige køleboks i garagen der er meget praktisk, såvel som LED-lysstrimlen på markisen med en stemningsfuld belysning. 87 procent kan lide kulinariske oplevelser, og drager derfor fordel af vin glas hylden i køkkenet, som er “rasle fri”, samt fra vin køleskabet med plads til op til tolv flasker. De 82 procent, der regelmæssigt bruger deres autocamperkøkken, er sandsynligvis begejstret over den 1,4 meter brede bordplade, skærebrætterne som er et dæksel til håndvasken og affaldsspand og induktion / gas-kombinationen.

Tyskerne elsker autocampere og kan lide at være mindst så godt kørende ude som derhjemme. Længde 7,15 meter.

Kilde: Carado

Udgivet i Autocamper nyheder
Side 1 ud af 2