Onsdag, 07 August 2019

Ford der gennem flere år har lavet blandt andet hævetagsbiler, præsentere en verdenspremiere baseret på Big Nugget på Caravan Salon i Düsseldorf (30.8.-8.9.2019). Markedsføringen af Big Nugget i den nye størrelse forventes at blive lanceret i første halvdel af 2020. Camperen bygges i samarbejde med Westfalia. Den cirka seks meter lange Big Nugget er baseret på den nyeste 3,5 ton Transit med forhjulstræk, lang akselafstand og højt tag. Firmaet i Köln har reageret på Volkswagen Grand California. 

Ford Big Nugget har et separat badeværelse, en spisestue midt i køretøjet, bestående af halvdinette med to sædder og vendbare forstole, et tekøkken på passagersiden og en tværgående seng i bagenden, der måler 200 x 130 centimeter. Ståhøjden er 2,05 meter.

Indtil videre har Ford ikke lækket mere end grundplanen til den nye camper. Hvordan sengen udføres i en 1,79 meter bred Ford Transit, har de endnu ikke afsløret. Man kan kun gisne om, at bredden forøges med pop-out som Westfalia allerede gør det på modellen Sven Hedin på MAN TGE 2020

Ford 

Udgivet i Autocamper nyheder

I Norge er det antallet af sengepladser og ikke siddepladser, der har betydning for hvor mange passagere der må transporteres i en autocamper. Det kan blive endda meget dyrt at bryde denne regel. Det skriver norske motor.no.

På autocamperens registreringsattest står der at der at din autocamper er registreret til kun tre personer, men reelt er der fire selepladser ? Ifølge motor.no skyldes det at det norske afgiftsystem for autocampere har en anden og lavere afgift end personbiler. Som i Danmark og andre europæiske lande er autocampere defineret med nogle helt klare betingelser. Til disse betingelser høre at antallet af siddepladser ikke overstige antallet af sovepladser.

Hvis man medtager flere passagere end der er sovepladser til, er det ulovligt. I tilfælde at man vil kunne udnytte alle selepladser, skal den registreres som en almindelig personbil og dennes afgift.

At man sælger autocampere i med flere selepladser end sovepladser, skyldes den norske særafgift på autocampere, og at der i Europa er anderledes regler.

I Norge skal en autocamper heller ikke kunne erstatte en almindelig personbil, da der er begrænsning i antallet af personer.

Læs original artiklen på motor.no HER

Udgivet i Information