Artikel filtreret på dato: August 2019

Mennesker har camperet siden vore forfædre gned to stykker træ mod hinanden for at skabe ild til bålet. Afslapning omkring et knitrende bål er indgroet i menneskets DNA.

Hvordan ser fremtidens campingplads ud? Hvordan vil teknologi og kapitalinvesteringer påvirke campingoplevelsen? Vil alle campingpladser være drevet af solenergi? Blir camping i byer og byområder mere populære og praktiske? Vil den næste generation af campister fortsat ønske sig gruppecampingoplevelser og fællesarealer?

Kampgrounds of America (KOA) har pudset krystalkuglen og præsenterede på messen RVX-show i marts måned, en fremtids vision med telt, fritidskøretøjer og hyttecamping. Det viste at amerikanske campingpladser anno 2030 er mere end blot campingpladslignende med WI-FI, solceller og elektrisk opladning af køretøjer. Projektet “Campground of the Future” bringer folk nærmere på naturen end nogensinde før, på måder der efterligner noget af nutidens mest fantastiske arkitektur.

Udsigterne for fremtidig camping viser, at camping siden 2014, i USA, er steget med 6 millioner hustande med meget mere forskelligartede typer deltagere end nogensinde. Såkalte Millennials, der er den generation, der født mellem 1980 og 2000 og voksede op med computere, internettet og den grafiske brugerflade, er bedre kendt som den digitale generation. De har ligeledes kendskab til at køre med campingkøretøjer og autocampere. Med denne generation kunne tanken let henledes på at teknologi holder folk bag lukkede døre, men KOAs undersøgelser viser, at digitale værktøjer som de social medier har bidraget til nye besøgende på deres nuværende campingpladser.

Ud fra omfattende undersøgelser der var beregnet til at finde ud hvad hvad campister ønsker af deres udendørs oplevelser, begyndte KOA at drømme.

Hvordan vil den næste generation af fritidskøretøjer være? Hvordan kan campingpladser bedre integrere naturen i hver gæsts udendørs oplevelse og stadig være miljømæssigt ansvarligt? Hvordan bringer man bedst folk sammen, for at dele alt hvad fremtidens campingplads kan tilbyde?

På autocampersiden er køretøjerne blevet mindre og mere effektive og det afspejler den yngre generations præferencer. Selv producenter der har årtiers erfaring med større autocampere, udvider deres modelserier med mindre Van typer. På campingpladser har nye teknologier og faciliteter fundet vej til det, der engang var spartansk for derved at tiltrække yngre generationer.

Med stigningen i populariteten kommer større behov for at sikre ophold gennem smart indretning og bevarelsen af naturen. KOA tror at tankevækkende brug af teknologi og bæredygtige voksende tilbud vil imødekomme de øgede forventninger hos campister af enhver art, samtidig med at den forbindelse der er med naturen, som camping giver, forbedres.

KOA bryder med sine futuristiske bud på campingpladser, en række for campingpladser karakteristiske indretninger, der istedet er på steder, hvor folk har en tendens til at slå lejr - skove, bjerge, ørkener og kyster og et sted som mange campister sandsynligvis overser - byen. Hver indretning udnytter de markante resourcer  i dets individuelle miljø og bliver derved en udvidelse af omgivelserne.

Nogle af temaerne, er sammenflettet gennem to eller flere individuelle erfaringer, der hænger sammen med teknologi herunder solenergi, automatiserede indtjekningsprocedurer og stemmeaktiverede tjenester som f.eks levering af brænde. Mange temaer involverer det, at forbedre de traditionelle udendørs oplevelser i hvert miljø gennem smart og fokuseret plads indretning. KOA integrerer aktiviteter såsom vandretur og vandsport og på selve campingpladserne skaber de flere fælles samlingssteder til sociale aktiviteter der fordyber campisterne i naturen med nye og fantastiske boformer og faciliteter.

Skovcampingpladser:

Fremtidens skovcampingplads ifølge KOA vil i fremtiden fokusere på at forstærke udendørs oplevelser. Undgå veje og antallet af køretøjer vil blive minimeret. Skovcampingpladser kan drage fordel af flere områder og aktiviteter der er rettet mod sundhed og velvære. Ligeledes vil besøgende få mulighed for at overnatte med aktiviteter i de omkringliggende træer.

KOA SKOV

Bjerge:

Besøgende gæster vil være en del af af den udendørs oplevelse og integrere fantastiske udsigter for autocampere, 5.wheel, teltliggere og hyttecampister. Ankomst og check-in vil være automatiseret og lede gæsten direkte til deres udpegede plads der svæver højt over dalbunden. Derved er kan man nyde udsigten på tætteste hold.

KOA BJERG

Byen:

KOAs vision om en bycampingplads genbruger rummet i byen til et åbent rum, uanset om det er i en bypark, oven på en bygning eller en kombination af begge dele. Dermed betyder en by ikke at camping ikke har adgang til byen. Bycampingpladser vil tilbyde unikke faciliteter, der fokuserer på miljøvenlig familie- og gruppeaktiviteter, kæledyrsvenlige områder og med udnyttelse med mindre aftryk af stedlig campingplads. De vil endda være fordel i at bygge på tage for at udvide oplevelsen.

KOA BY 2

Kystregionen:

Kystcampingpladser bringer campister så tæt på vandet som muligt. Det kan betyde camping over vandoverfladen på en specialbygget “camping dæmning”. KOA forstiller sig også undervandshytter som ellers er forbeholdt resorts og temaparker. Disse campingpladser forsynes med strøm fra solceller og der vil også være faciliteter til rådighed på stranden.

KOA KYST

Ørkenregioner:

Solen bruges godt på ørken campingpladser. Store solpaneler vil både give strøm og skygge til de besøgende. Ørkenkonceptet omfatter også menneskeskabte pools, der er bygget som naturlige søer med pavilloner. Butikker vil være designet til at bringe det udendørs indendørs med store vinduespartier og friluftområder.

KOA rken

KOA:

Kampground of America er verdens største franchisevirksomhed inden for camping, med mere end 500 KOA campingpladser i næsten enhver amerikansk stat og de canadiske provinser British Columbia, Alberta, Manitoba, Ontario, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island og Newfoundland. KOA-franchisetager ejer og driver deres egen campingplads, mens de drager fordel af KOAs markedsføring og driftsstøtte.

Læs meget mere om Campground of the Future HER

KOA

I fremtiden vil kunderne i Erwin Hymer Group (EHG) være solidt beskyttet mod reperationsomkostninger i hele Europa med en udvidet garanti i op til 5 år. Erwin Hymer Group og CarGarantie har i fællesskab udviklet et garantiprodukt til nye og brugte autocampere og campingvogne. Samarbejdet gælder for alle koncernens mærker, såsom Hymer, Eriba, Dethleffs, Carado, Sunlight, Bürstner, LMC, Laika, Etrusko og Niesmann + Bischoff, og til at begynde med starter det i Tyskland. Derefter udvides det kontinuerligt til flere europæiske lande.

Beskyttelse af autocamper

EHG-nyvognsgarantien bliver med en løbetib på 12, 24 eller 36 måneder. Brugte køretøjer kan forsikres i op til 24 måneder. Garantien inkluderer de vigtigste dele af chassiset og karosseriet, fra motor til bakkamera. Dette giver kunden en pålidelig garanti beskyttelse.

EHG-garanti for campingvogne

Nye campingvogne kan dækkes med 12, 24 eller endda 36 måneders garanti, brugte campingvogne i 12 eller 24 måneder. Garantien dækker de dele apå en campingvogn der har den største risiko for at blive repareret, såsom manøvreringssystem, elektrisk system, gas- og bremsesystem, vand- og spildevandssystem og meget mere.

Kundekort inkluderet

Til produktet høre et kundekontaktprogram, der automatisk giver garantitageren fordele. Når garanti en tidsbestemt garanti er indgået, vil kunden modtage et brev med et personligt kundekort, der dokumenterer hans garantikrav. Kortet indeholder alle vigtige oplysninger til garantikravet, så kunden kan få hurtig hjælp i tilfælde af en fejl i ind-og udland. Kundekontaktprogrammet håndteres fuldstændigt af CarGarantie.

Holger Siegfried, direktør Samarbejds CarGarantie

”Vi er glade for Erwin Hymer-gruppens tillid og det nye samarbejde. Det nye garantiprodukt beskytter koncernens kunder mod reparationsomkostninger og forbedrer kundetilfredsheden. Samtidig styrker garantien de høje kvalitetsstandarder for Erwin Hymer Group-mærkerne.

Links: CarGarantie, Erwin Hymer Group

Udgivet i Information

Da Færdselsstyrelsen i 2018 meddelte Tempo-100 ordninger for autocampere, meddelte man samtidig at autocampere til Tempo-100 ordningen skulle registreres ved en synsvirksomhed eller ved registrering første gang af fabriksnye, EU-godkendte autocampere der måtte ønskes registreret til Tempo-100 kørsel.

Spørgsmålet var så, hvorledes man i Danmark ville anerkende udenlandske autocampere der i deres hjemlande er godkendt til Tempo-100 eller mere. I Danmark havde man ikke indgået aftale med udenlandske myndigheder om hvorvidt en dansk autocamper, der efter danske regler skal være forsynet med et påklistret Tempo-100 klistermærke, kunne benyttes på lige vilkår i udlandet, hvor Tempo 100 er tilladt.

Samtidig skriver Færdselsstyrelsen, at det er muligt for stater at søge anerkendelse af deres tilsvarende Tempo-100 ordning ved kørsel i Danmark således, at køretøjer fra den pågældende stat, eventuelt på særlige betingelser, må foretage Tempo 100-kørsel i Danmark uden forudgående dansk godkendelse. Anerkendte Tempo 100-ordninger vil blive offentliggjort på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Autocampere som er godkendt og registreret til Tempo 100-kørsel, kan køre op til 100 km/t på motorvej (mod 80 km/t) og op til 80 km/t på andre veje end motorveje (mod 70 km/t).

Norge sendte forespørgsel til Danmark for et år siden

Det benyttede man sig af i Norge for et år siden, hvor man fra norsk side havde forespurgt om detaljeregler for udenlandske autocampere mellem 3.501 og 7.500 kg. Via det danske Transport-, Bygnings- og Boligministerium fik man i Norge oplyst at det kræver et "certifikat eller anden form for dokumentation fra myndighederne i det land, hvor autocamperen er registreret (i dette tilfælde Norge), hvori det hedder, at autocamperen er godkendt i landet til kørsel med 100 km / t eller mere ”

Den norske Transportminister Solvik-Olsen pålagde det norske vejdirektorat at tage spørgsmålet op med de danske myndigheder, der kontaktede de danske myndigheder den 15. August 2018 med forklaring på de norske regler og ligeledes bad om en generel godkendelse af at norske autocampere kunne bruge de danske hastighedsregler for autocampere mellem 3.501 og 7.500 kg i Danmark.

Endnu ingen svar

I denne uge er det præcis et år siden og det norske Vejdirektorat bekræfter overfor bobilverden.no at de endnu ikke har modtaget svar fra de danske myndigheder og henvendelser fra Norge besvares med dyb tavshed.

Det norske Vejdirektorat vil efter ferien forsøge sig med en ny henvendelse til de danske myndigheder. Indtil videre har man i Norge ikke fået noget svar på det man spurgte om for et helt år siden !

Udgivet i Information

Verdens største messe med fritidskøretøjer er lige rundt om hjørnet. Caravan Salon i Düsseldorf er et “must” for alle der går i købetanker og med interesse i autocampere, campingvogne, telte og udstyr. Det er her alle de nye modeller for sæsonen 2020 præsenteres. Det er også her man kan se møbel og stof varianter og alle modelvarianter “LIVE”. Det er også her man kan få svar på alle sine spørgsmål omkring stort set alle mærker på markedet.

Det er ligeledes på Caravan Salon, at du kan få fremvist alle de nye autocampere til sæson 2020 på dansk af firmaet Skandic Autocamper. Under hele messen fra den 31. August til den 8. September kan du lave en tidsaftale med Skandic Autocamper, der stadig har gratis entré billetter, hvis du giver besked i ordentlig tid og i kan så mødes ved indgangen, hvor i kan få udleveret en gratis billet.

Kontakt Ronni Hvid fra Skandic Autocamper

Telefon +45 9215 2705 eller på mail: .

Hjemmeside: www.skandic-autocamper.dk

Messe link: Caravan Salon Düsseldorf

Udgivet i Information

En absolut nyhed er Pössl Trenta, der er en 30 års jubilæums camper, holdt i gråtoner og overskabe med stål optik samt indirekte belysning. I førehuset er hylden over fører- og passager fjern med Midi Heki foran. Køkkenbordet har fået skifferdesign og kanter i aluminium. Kompressorkøleskabet er af ny type med dobbelt hængsler til åbning af køleskabsdøren. Stor vask og god skabs og skuffeplads, samt to gasblus. Pænt stort badeværelse udtræksbruser. Gulvet har nu fået en slags beton optik. Trenta har god plads ved indstigning gennem skydedøren, hvor den som standard har insektnet. Tranta er baseret på indretningen i Roadcruiser B med de karakteristiske koøjer istedet for et vindue ved den langsgående seng i bagenden. Totallængde 6,36 meter. Specialmodellen leveres i rød og valgfri på Ctroén og Fiat Ducato. Trenta fås i med tre motorvarianter: 140 hk, 165 hk elller 178 hk. V. Prisen starter på 43.599 Euro. Trenta fås fra september 2019.

Udgivet i Autocamper nyheder

Sagen drejer sig om, at der ikke i parkeringsbekendtgørelser må fremgå, at der må ikke parkeres køretøjer med henblik på overnatning. Det har Middelfart Kommune både været forbi Ankestyrelsen og senest Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med, uden at kunne få medhold.

Nu må Middelfort Kommune rette ind til højre og rette formuleringen i deres parkeringsbekendtgørelse og erkende at overnatning i autocampere er tilladt på parkeringspladser, hvis den kan være inden for båsen, hvor de forefindes. Det skriver avisen fyens.dk, mandag aften. Selv om man i Middelfart har kendt til den nye udlægning i tre år, er det først nu at Middelfart Kommune retter ind.

Vej- og trafikchef Uffe Høybye udtaler ligeledes, at trætte trafikanter ifølge færdselsloven må sove i bilen i op til 48 timer, så man sikkert kan føre køretøjet videre !

En ny parkeringsbekendtgørelse forventes ikke vedtaget før i starten af 2020. Læs punkt 207 i Byrådsmødet i Middelfart Kommune den 12. august HER

Læs mere på fyens.dk

Udgivet i Information

Hvad er psykedelisk og gik fra 0 til 100 km/t på omkring 40 sekunder, kunne rumme et tournéband, passagere, bruges til overnatning og kendt i surferkulturen fra 60’erne og fremefter? En Volkswagen Type-1 mikrobus med et specielt kendt ikon. I 1969 blev Dr. Bob Hieronimus tilbudt 1000 USD for at dække en 11-vinduers VW T1 Deluxe fra 1963 med symboler, astrologi, fredlige budskaber og himmelske legemer. Det var mange penge dengang. Opgaven var bestilt af Bob Grimm, der havde en Baltimore rock-gruppe i 60’erne med navnet “Light”, og det var ham der kørte “Light Bus” til Woodstock festivalen, dengang i august 1969.

To myter mødes. Woodstock - myten og Volkswagen T1 “Light Bus”.

Mudder, musik og 400.000 mennesker: På Woodstock-festivalen for 50 år siden blev den alternative beatnik- og hippie-bevægelse et massefænomen. “Woodstock” står stadig for kærlighed og fred, for Jimi Hendrix, Joe Cocker, Canned Heat, The Who, Grateful Dead, Joan Baez, Crosby, Stills, Nash & Young, Credence Clearwater Rivival og Janis Joplin. Hele festivalen opnåede kultstatus, og et par billeder fandt deres vej ind i den kulturelle hukommelse da Jimi Hendrix med sin guitar spillede hans version af "Star Spangled Banner", og unge mennesker der griner og danser i regnen med deres bare fødder plantet dybt i mudderet, men også  en af de mest kendte VW busser i verden, The “Light Bus”. En Volkswagen T1, vild og anarkistisk og malet med esoteriske symboler i livlige farver.

I anledning af 50 års jubilæet planlagde en af de oprindelige arrangører, Michael Lang, en ny udgave af festivalen der skulle afholdes fra den 16. til den 18. August 2019, for at mindes begivenheden 50 år tidligere. Festivalen blev imidlertid aflyst i slutningen af juli måned på grund af en række omstændigheder.

Volkswagen bussen er et hus på hjul

Det var på grund af jubilæums festivalen at eftersøgningen efter den originale VW “Light Bus” med en 40 hk luftkølet motor begyndte. Den var utrolig populær blandt datidens hippier, da den var billig og let at reparere og så kunne den transportere en masse mennesker. I 2017 startede jagten med deltagelse af dokumentar produceren John Wesley Chisolm, Bob Grimm og Dr. Bob Hieronimus. Efter en 6 måneders eftersøgning, med meget støtte bla. fra VW, blev sporet koldt. I stedet fandt man en 1963 T1 (T1 blev produceret fra 1950 til 1967) der matchede originalen og derved blev den legendariske VW “Light Bus” genoplivet og blev helt som den originale.

Light Bus blev berømt fordi mange mennesker forstod dens budskaber om kærlighed og vi er alle et folk på denne jordklode. Det står simpelt hen for hele ideen om hippiebevægelsen.

Dr Bob Hieronimus, der ejede originalen betegner VW bussen som et hus på hjul, der var velegnet til folk, der ikke havde ret mange penge. Man kan rejse i den og møde andre mennesker og det i sig selv er fantastisk. Det tog ham og en lille gruppe kunstnere seks måneder at male den nye “Light Bus” - kærlighedens bus.

Lidt ærgerligt at VW “Light Bus” og Woodstock festivalen ikke blev genforenet på 50 års dagen.

Læs mere om denne ikoniske VW på links herunder:

"Light Bus" er tilbage

Woodstock legendariske "Light Bus" genopstår 50 år senere

Bob Grimm´s Woodstock oplevelser

Udgivet i Information

En stærk stigning af autocampere i hele Europa, begynder at presse sig på i Danmark. Regulering i overnatning med autocampere og en særdeles varm sommer i Sydeuropa presser autocamperturisterne nordpå. Skal man tro metrologerne, vil de varme somre forsætte og turisme folk udtaler da også den stærke varme i Sydeuropa vil få turiststrømmen til at søge længere nordpå, hvor temperaturene er mindre end de 45 grader der har været denne sommer længere mod syd. Der mangler autocamper overnatningspladser, der er andet end campingpladser, en almindelig parkeringsplads eller en græsmark uden fast køreunderlag.

Resultatet udebliver ikke, som det kan læses i medierne og autocamperturister fra nær og fjern får  nærmest skyld for civil ulydighed, uden at de der har en negativ dagsorden faktisk kender til lovgivningen. Hverken danske kommuner eller campingpladsejere kan ændre den adfærdform der ligger til grund for, at så mange netop købte en autocamper. Det betyder ikke at autocamperturister er små kriminelle lovbrydere, der totalt har mistet sansen for, hvad der er lovligt og hvad der ikke er. Det skal snarre ses som manglende overnatningpladser til autocamperturister og det er helt i tråd med situationen i mange andre lande i Europa. Tyskland havde til eksempel 15,5 millioner autocamper overnatninger uden for campingpladser, mod 50,7 millioner overnatninger af alle slags turiister på campingpladser, dog undtaget fastliggere.

Skal man forholde sig til de udenlandske undersøgelser der er lavet, viser tallene jo tydeligt at 52-58% foretrækker autocamperpladser, 2,8-7% foretrækker campingpladser, 22% benytter en blanding mellem campingpladser og autocamperpladser og kun 2% er det, der kaldes fricampere, altså autocamperturister der parkere, hvor det ikke er forbudt, men selvfølgelig er der som alle andre steder brådne kar, der ikke kan finde ud af det, ligesom med andre transportformer af enhver slags.

I andre lande har man defineret, hvad der er camping og hvad der er parkering, men her til lands har vi det myndighederne kalder, at grænserne mellem camping og parkering kan være slørede og kræver en dommers udsagn ! Helt præcist: Forskellen er ikke fast defineret i lovgivningen og vil derfor skulle bedømmes ud fra opholdets fremtrædelsesform i hvert enkelt konkrete tilfælde !

Kommuner  og turismefolk drømmer også om at booste turismen, men i alt for få tilfælde ser man autocamperturisme i de planer. Private møder heller ikke den store velvilje med en meget lang behandlingstid, og man har indsigelser mod beliggenhed, antal og virker usikre i forhold til lovgivningen, mens andre steder med succes har fundet ud af det. Det er tilsyneladende svært at forholde sig til at en campingvogn er et påhængskøretøj, mens en autocamper er et køretøj til personbefordring. Et vogntog med en personbil og en campingvogn kan køre ind på en campingplads, sætte bodelen (campingvognen) og tage på udflugt eller til byen og parkere på en almindelig parkeringsplads, det kan en autocamper ikke, da den er nødsaget til at tage både bodelen og køretøjet med sig, og de skal kunne være indenfor afmærkningen i en parkeringsbås, hvor de måtte forefindes. Det betyder at autocampere er svære at henstille, på grund af deres størrelse og på grund af for små parkeringsbåse eller markeringer. Derfor er det bydende nødvendigt, for at få glæde af autocamperturister, at der er pladser til dem i nærheden af formålet med besøget.

Det nytter heller ikke at forsætte sangen om at autocampere høre til på en campingplads. Autocamperturisme og camping i dens traditionelle form er og bliver aldrig to sider af samme sag. Det er blandt andet også derfor at producenternes brancheorganisation CIVD har skruet op over for myndighederne i deres respektive lande for at få flere autocamperpladser og har i den anledning været hos bla. den tyske regering. Producenterne producere alle både autocampere og campingvogne, så alene her ligger der en erkendelse af, at det ikke to sider af samme sag. Her i Danmark er der efterhånden sommer tradition for sætte autocamperturister i et dårligt lys, når der i agurke tiden, ikke er så meget andet at skrive om og dermed fortsætter sangen om autocamperturister, der bliver lagt for had som lovbrydere der bryder loven på flere områder og nærmest bliver betragtet som en slags sigøjnere. Kommuner der ønsker at gøre noget for autocamperturister, bliver anklaget for opgavetyveri og for at blande sig i noget der ikke er en kommunal opgave. De er sure sagde ræven, da den ikke kunne nå rønnebærrene, men i her i sommer har der været en del gode historier om lystbådehavne, der har succes med autocamperturister, der ofte selv er gamle sejlere.

Tager vi udgifter til lystbådehavne og campingpladser tåler de ingen af dem sammenligning med hvor billigt det er at lave en ordentlig autocamper parkeringsplads til få dages ophold. Vi har jo hørt historien denne sommer om, at det i Kerteminde tog et år at få pengene tilbage i kommunekassen og hvor glade autocamperturisterne er for tiltaget i Kerteminde og andre steder, samt private pladser.

Mens der så går kommunalpolitik i den i mange andre kommuner, går kommuner glip af mange turistkroner, mens de samme politikkere taler om at styrke turismen i deres kommune. Som sagt så ofte før drejer det sig om at se muligheder og ikke forhindringer.

Hjælp til planlægning af autocamperpladser

Volkswagen Erhvervsbiler har verdenspremiere på den nye Californien 6.1 i slutningen af ​​august på Caravan Salon-udstillingen i Düsseldorf, Tyskland. Den ikoniske autocamper er blevet opdateret med et nyt elegant design, forbedrede senge og køkkenenheder og nye infotainmentsystemer med onlineforbindelse.

Det er den foretrukne autocamper for globetrotters over hele verden, og den ikoniske California har rundet 175.000 solgte siden introduktionen af den første generation i 1988. Baseret på sjette generation af Transporter kommer den nye California 6.1 med en både teknisk og visuelt omfattende opdatering. De første fotos af California 6.1 viser topmodellen Ocean, og et af de iøjnefaldende træk ved den er det nye frontdesign, hvor den øverste del af det forkromede kølergitter danner en enkelt enhed med de nye LED-kørelys, og herunder er der yderligere et stort luftindtag, der giver køling til de effektive TDI-motorer. På California Ocean 6.1 pryder en kromstrimmel også den nye kofanger, og med de stilfulde kromelementer adskiller Ocean sig fra Coast-versionen. På begge versioner forstærker det skarpere design visuelt bredden på California 6.1, og får alle versioner af autocamperen til at se endnu dynamisk og eksklusiv ud.

Brugbar dag til dag som en MPV, har California altid imponeret med sine gennemtænkte detaljer, og det gælder især for Coast og Ocean-modellerne, der kommer med en kompakt køkkenenhed. Denne er nu blevet forbedret og udstyret med nye detaljer såsom et ekstra dobbelt USB-stik, nye aluminiumsgreb på alle døre og en tryknap-funktion for at åbne køkkenoverfladen (vask, komfur, køleskab). Skodderne i det bageste skab er blevet erstattet af nydesignede skydedøre med aluminiumsgreb, der har samme design som på skabslågerne i køkkenenheden. Skabenes dekorelementer i trælook er nydesignet og kommer enten med den lysere Bright Oak eller mørkere Graphite Grey, og sæderne er tilpasset de nye dekorelementer og kommer med et nyt mørkere Palladium Gray sædebetræk.

Du sover bedre end nogensinde i California. Sengene er optimeret og byder nu på endnu mere komfort, da den øverste seng nu er udstyret med fjedrer i bunden. Samtidig er der indbygget mere fleksibilitet i interiøret, da det dobbelte bænkbagsæde, der kan foldes ud og laves til en seng, nu har fået en ekstra indstilling, så man kan få en hyggelig lounge til både læsning og afslapning. Nye mørkere grå lærredssider på pop-up-taget lukker mere effektivt af mod for meget indgående lys, når du ligger i den øverste seng, der er integreret i taget. At vågne op i Californias øverste seng er gjort endnu mere behageligt med en ny solopgangsfunktion, der via en række LED-lys integreret i taget kan skrue langsomt op for lyset til den ønskede lysstyrke over en brugerdefineret tidsperiode.

Solopgangsfunktionen styres - ligesom alle de vigtigste camper-indstillinger i Californien 6.1 - via det nyudviklede kontrolpanel i hovedkonsollen. Det tidligere anvendte monokrome display er nu erstattet af en stor berøringsskærm i fuld farve med betydeligt flere funktioner. Du kan få adgang til alle mulige oplysninger via kontrolpanelet, og adskillige funktioner kontrolleres og styres herfra: 'Camping' (tilstand), 'Køleskab', 'Lys' og 'Indstillinger' af systemet. I Californien Ocean 6.1 styres pop-up-taget, der på denne version har elektrohydraulisk hæve-sænke-mekanisme som standard, ligeledes via menuen 'Pop-up Roof' i kontrolpanelet. En ny praktisk feature er 'Niveau' -funktionen, hvor en niveauindikator viser de langsgående og tværgående vinkler, når California parkeres på campingpladsens ujævne underlag. Denne funktion gør det nemmere at få stillet bilen, så den står vater.

Bag rattet af California 6.1 vil man opleve en helt nydesignet førerplads, der har et mere personbilslignende layout og er up-to-date, hvad angår digitalisering og connectivity. Som ekstraudstyr tilbydes den digitale instrumentering Digital Cockpit og to nye MIB3-navigationssystemer henholdsvis Discover Media (8” touchskærm) og Discover Pro (9,2” touchskærm ). Den vigtigste nye funktion i disse navigationssystemer er det integrerede eSIM-kort, der giver adgang til Volkswagen We og dermed til adskillige onlinefunktioner og -tjenester. Ud over dette leverer MIB3-systemerne funktioner såsom integration af Apple Music og TIDAL-streamingtjenester og trådløs App Connect. Takket være denne nye version af App Connect kan iPhone-apps som mediebiblioteket og Google Maps for første gang integreres trådløst i infotainmentsystemet via Bluetooth.

Den vigtigste tekniske ændring med hensyn til køreoplevelsen i California T6.1 er skiftet fra hydraulisk til elektromekanisk servostyring. Resultatet af det er, at California nu har et styretøj, der kan kontrolleres aktivt og som kan kombineres med talrige nye førerassistentsystemer. Det udvidede udvalg af systemer omfatter Lane Assist, Park Assist, en sidebeskyttelsesfunktion (advarer om forhindringer ved manøvrering) og Trailer Assist (forenkler manøvrering med en trailer). California er også standardudstyret med Sidevindsassistent, der automatisk stabiliserer autocamperen ved kørsel i kraftig vind.

Volkswagen Erhvervsbiler har også opdateret udvalget af drivlinjer. California 6.1 er i standardversionen forhjulstrukket, men den kan også leveres med 4MOTION-firehjulstræk, og den introduceres med et udvalg af yderst effektive 2-liters turbodieselmotorer (2.0 TDI), der alle opfylder Euro 6d Temp Evap-emissionstandarden.

Den nye California 6.1 byder på mange nye intelligente funktioner, men den forbliver samtidig tro med det originale koncept og alle de smarte detaljer, der gør denne autocamper så praktisk og dermed i sidste ende ikonisk - såsom den enkle løse med campingbordet integreret i skydedøren og campingstole stuvet ind i bagklappen.

Highlights

  • Digitaliseret styring: nyt betjeningspanel gør campinglivet endnu nemmere
  • Eksteriør: Et nyt frontdesign giver verdens mest succesfulde campingbus en skarpere karakter
  • Interiør: nye håndtag og dekor for skabe og køkkenenhed. Senge med forbedret komfort og flere indstillinger
  • Køredynamik: Nyt elektromekanisk servostyretøj giver mulighed for aktive medstyrende assistentsystemer.

California 6.1 introduceres i Danmark til november. Kilde: Volkswagen Pressroom

Link: Volkswagen Erhvervsbiler

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Ilsenburg bliver betegnet som den mest charmerende by i Harzen og er beliggende ved foden af Brocken, og i Danmark bedre kendt som Bloksbjerg, hvor vi sender heksene hen til Skt. Hans. Brocken er det højeste bjerg i Nordtyskland med 1.141 meter over havet. Det blev under Anden Verdenskrig besat af amerikanske tropper, men i 1947 overgik Bloksbjerg til den sovjetiske besættelseszone, der gjorde der gjorde området mere og mere militært. Østtyskerne byggede overvågningstårne til spionage og radioovervågning ind i Vesttyskland. Den store betonbygning på toppen fik øgenavnet “Stasimoskeen”, der idag er indrettet til hotel. Grænsen mellem øst og vest Tyskland er idag market med en betonvej.

Ilsenburg ligger direkte ved Nationalparken Harz og er et suverænt startpunkt for mange af områdets vandreture gennem snoede skovveje vandfald. Ilsenburg er beliggende få kilometer fra Wernigerode, Goslar og som omtalt Brocken.

Byens centrum har romantiske gader med typiske Harzen bindingsværkshuse, små gader og hyggelige gårdhaver. Harzen er kun få timers kørsel fra den danske grænse.

Ilsental med autocamper:

Wohnmobilstellplatz Ilsetal ligger i udkanten af byen, har plads til 60 autocampere og der kan reserveres pladser. Der mulighed for dagsparkering. Facilteter tæller strøm, vand, bortskaffelse af toilet og spildevand, brusebad, toilet, brødbestilling

Prisen for at holde midt i naturen og samtidig tæt på byen er 9 Euro/dag, turistskat 2,5 Euro pr person, der er 14 Euro med to voksne og inkl turistskat.  Vand 100l koster 1 Euro, brusebad 1 Euro, toiletter 1 Euro/dag/person, strø 0,50 Euro/kWh, dagsbillet 4 Euro.

Link: Ilsental Tourismus

GPS Koordinater: N 51.85474, E 10.67141 / N 51°51'17", E 10°40’17"

Adresse:

Wanderlust-Ilsetal
Wohnmobilstellplatz &
Outdoorshopping im Ilsetal
Ilsetal 16a
38871 Ilsenburg, Harz
Tyskland

mobil .: +49 151 56113983 eller: +49 152 53210757 
mail: 
Hjemmeside: Wanderlust Ilsetal

Side 1 ud af 2