August 2019

Varm og meget efterspurgt. Weinsberg CaraCompact EDITION [PEPPER] har siden introduktionen været en af Europas bedst sælgende delintegrerede autocampere. Ikke underligt at dette køretøj ikke kun er et varmt autocampertilbud, men også eftertragtet, uanset om det er det helt nye indvendige design, nye polstringsvarianter eller de nye dynamisk LED baglygter i WEINSBERG-look:

Den nye EDITION [PEPPER] stråler med omfattende funktioner, individuelle designhøjdepunkter og en sensationel pris med god værdi for pengene. Udgaven til modelåret 2020 fortsætter denne tradition som en naturlig selvfølge og endnu mere: 600 MG erstattes af 600 MF der tilbyder en stor fransk seng på over to meter i længden og et badeværelse med bænke toilet. Sengen i 600 MEG er nu over to meter lang, og badeværelset er udstyret med en moderne skydevask.

PEBER shiner allerede fra fabrikken med næsten overdreven standard udstyr, som i denne klasse er uden sidestykke. Det optiske udseende af tidsrigtig og moderne design. I det indre, der har masser af plads og den har bevægelsesfrihed med 70 centimeter i midtergangen. Møblerne er professionelt forarbejdet og godt monteret.

Det pænt dimensionerede badeværelse med væg spejl, spejlskab og fleksible elementer har et rummeligt brusebad, hvor alle er i stand til at opholde sig. Et andet plus er det folde arbejdsbord i køkkenet, samt de rigelige og voluminøse over- og underskabe.

Ved den ekstremt behagelige halvdinette siddegruppe kan der sidde fire personer blødt og behageligt, takket være de drejbare forsæder og udtræksbordpladen.

I bagenden af CaraCompact er der en garage der kan læsses fra begge sider, samt yderligere opbevaringsområder øger lastvolumen i den delintegrerede autocamper markant.

CaraCompact EDITION [PEPPER] fås med to indretninger med langsgående senge. Med enkeltsenge og med fransk seng. Begge modeller måler 6,75 meter i længden, to sovepladser og til kørekort B til 3,5 t. Priser fra omkring 600.000 kr. Ifølge 2019 prislister.

Weinsberg Pepper

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Mandag, 26 August 2019 09:02

Med hund som passager i autocampere

Næsten halvdelen af alle autocamperturister har hund med på turen. Hunde og autocampere er en god kombination, så den trofaste ven undgår at bliver parkeret på en hundepension, venner eller familie. Forudsætningen for at kombinationen er et godt match, er ligeledes om den firbenede ven kan lide at køre bil og kan den det, er der intet til hindre for mange gode fælles oplevelser.

Sammenlignet med andre typer rejser er det at være på farten i f.eks autocampere en afslappet ting for hunden. Der kan altid indlægges pauser, køres til hundestrande, hundeskove og møde nye hundevenner. Hvis hunden ikke bryder sig om stedet, f.eks fordi der med jævne mellemrum falder oliven ned på taget af autocamperen, er der ikke langt til det næste hundeparadis. Desuden skaber nogle hunde mere end andre, et levende alarmsystem.

Ingen adskillelse af hund og ejer:

Det er en kendt sag at hunde ikke bryder sig om at blive adskilt fra deres ejere. Modsat andre transportformer kan hunden være med til det meste, på turen. En god ting kan være en transportkasse og bedst, hvis din hund allerede kender transportkassen. Det vil det gøre det meget lettere for hunden at vænne sig til at køre autocamper. I kassen placeres et af hundens favorit tæppe eller anden blød undergrund, helst noget din hund kender i forvejen, så din hund har det godt på dine ture og føler sig godt tilpas.

For at undgå kedsomhed på ture, kan du give din hund noget at tygge på i kassen. Sørg dog for, at den ikke kan sluge det - for under køreturen kan du ikke gribe ind i et sådant tilfælde. Fastgør kassen godt, fx med stropper - ellers kan det forvandle sig i en farlig retning ved en ulykke eller hård opbremsning. Kan du forestille dig, hvad der kan ske med din hund?

En anden mulighed er sikkerhedsseler til hunde, med stropper, som du fastgør som en normal sikkerhedssele samt karabinhagen på hundeselen.

En hund på 20 kg bliver til 600 kg ved kollision på bare 50 km/t.

Det er ikke kun et spørgsmål om penge, men en hund der ikke er sikret er en stor fare for sig selv og andre passagerer. Ved fuld bremsning eller kollision ved 50 km/t, accelereres en hund med tredive gange sin kropsvægt - dens vægt når derefter hvad der svare til 600 kg når den bliver kastet gennem køretøjet. Til eksemplet er benyttet en hund på 20 kg. ADAC foretog en dukketest for år tilbage.

Lovgivning omkrig udlands rejser med hund:

For lovligt at passere grænserne i EU skal din hund have et EU-pas og være ID-mærket med chip. Desuden skal den leve op til vaccinationsbestemmelser og andre særregler, som varierer fra land til land. Og så er det altid en god ide at sørge for at hunden bærer hundetegn med et eller flere gældende mobiltelefonnumre inkl. dansk landekode (0045 / +45).

Lovgivningen skelner imellem kommerciel og ikke-kommerciel flytning af hunden:
Kommerciel flytning er, når ejendomsretten over hunden overdrages til en anden person.

Ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr betyder, at hunden rejser sammen med dens ejer, når ejeren selv rejser, og hvor hunden under flytningen er under ejerens direkte ansvar.

EU-pas

For at din hund kan få et EU-selskabsdyrspas, skal en praktiserende dyrlæge i Danmark attestere, at din hund lever op til kravene for flytningen.

Foruden oplysninger om ejeren og hunden skal hundens ID-mærkningsnummer stå i passet. Der skal desuden som minimum oplyses, om hunden er rabiesvaccineret og eventuelle revaccinationer. Der er plads til at skrive andre oplysninger ind i passet, f.eks. andre vaccinationer end rabies, ormebehandling og rabiesantistof-test.

Passet gælder for ét enkelt dyr. Hvalpe kan f.eks. ikke stå i tævens pas - de skal have deres egne individuelle pas. Foto er ikke obligatorisk, så du bestemmer selv, om der skal være foto af hunden i passet. Når passet først er blevet udstedt, og der er angivet de vaccinationer, behandlinger og test, som er nødvendige for at dyret kan flyttes lovligt rundt i EU, er passet gyldigt i hele EU.

Det er forbudt at tage en hund, som endnu ikke har et pas, med til f.eks. Tyskland eller Sverige for her at få udstedt et tysk eller svensk pas. Flyttes hunden til et andet land, uden at det har et pas, er der tale om en ulovlig flytning.

ID-mærkning

Din hund skal være lovligt ID-mærket med en mikrochip, en såkaldt transponder. Alternativt kan en letlæselig tatovering også accepteres, men i så fald skal den være påført inden den 3. juli 2011.

På vej med hunden i autocamperen

Der er et par grundlæggende regler, du skal huske på når du rejser med din hund, så rejsen er afslappende for begge parter.  Der kan være særlige regler for transport af kæledyr i andre lande. Undersøg derfor reglerne, inden du tager afsted.

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunden skal spændes fast, men hvis hunden generer føreren under kørslen eller blokerer udsynet, er det ikke kun farligt, man vil også kunne blive straffet. Derfor anbefales det at kæledyr altid spændes fast i bilen.

Tag pauser

Lange strækninger er udmattende for hunden. Tænk hyppige pauser ind i dagens strækning, hvor hunden kan komme ud. Bare et hurtigt stop, gå en tur i et par minutter. Hvis du leger med din hund og trætter den, sover den muligvis på vejen videre. Det kan anbefales, at du forlader motorvejen og kigger efter et stykke grøn eng. Dette er meget mere sikkert end ved motorvejen, hvor hunden ikke kan komme af hundesnoren. Også vand bør din hund have regelmæssigt, mens du kører.

Anerkend stressede hunde

Ikke kun det lange stræk, men også det ukendte miljø kan forårsage stress for en hund. Lær at kende tegn på stress. Mad afvisning, rysten eller tisning kan indikere dette. Giv din hund tid og hvile, når han beder om det. Med en autocamper kan du gøre det meget bedre end at rejse i bil, når alt kommer til alt har du altid dit hjem hos dig. Så kan personer også slappe af undervejs.

Undgå overophedede køretøjer.

Lukkede køretøjer i den brændende sol er ikke kun farlige for mennesker, men også for hunde. Hvis du har brug for at forlade din hund i den parkerede autocamper, skal du sørge for, at loftluger eller vinduerne er let åbne, så varmen kan komme ud. Derudover skal du give din hund nok vand. Har du mulighed for det, så parker i skyggen.

Tæt på naturen

At have hunden med på tur, betyder at der bruges en masse tid udendørs. Ophold i naturen er helt sikkert sjovere end at have hunde med på et hotelværelse, hvor hunde ofte slet ikke er tilladt.

Byture med hund:

Selv en bytur med hund kan være sjovt, men på en meget varm sommerdag er ingen fornøjelse for en hund at gå på et meget varmt fortov i snor gennem store mængder af mennesker.

Giv hunden et sted i autocamperen

Mest ideelt er det, hvis stedet hvor hunden opholder sig under transport og så generelt bliver hundens plads. Hunde elsker at have deres faste plads.

Autocamper- og campingpladser med hund

Hunde er ikke tilladt alle steder, men langt de fleste steder er det. Respekter at ikke alle bryder sig om hunde og hold din hund i snor. Saml din hunds efterladenskaber op i en hundepose og smid den i en skraldespand.

Fødevarestyrelsen

Udgivet i Information

For nylig kunne autocamper-info.dk berette om, at Norge havde søgt de danske myndigheder om Tempo 100 kørsel med autocampere fra 3.501 til 7.500 kg uden først at skulle igennem en dansk synhal.

I lovgivningen for udenlandske Tempo 100 køretøjer hedder det, citat” Det er muligt for stater at søge anerkendelse af deres tilsvarende Tempo 100-ordning i Danmark således, at køretøjer fra den pågældende stat, eventuelt på særlige betingelser, må foretage Tempo 100-kørsel i Danmark uden forudgående dansk godkendelse. Anerkendte Tempo 100-ordninger vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.” Citat slut.

Den 15. August 2018 indsendte man i Norge en ansøgning om Tempo 100 kørsel med større autocamper køretøjer på baggrund af ovenstående. Der gik et helt år uden at de norske myndigheder havde hørt så meget som et ord fra Færdselsstyrelsen i Danmark.

Her et år efter ansøgningen indsendte og efter at der var sat fokus på sagen i både Norge, Sverige og her i Danmark, svarede Færdselsstyrelsen endelig og af svaret fremgår det at fordi Norge ikke har en særligt godkendelsesordning for køretøjer der skal køre med skiltet hastighed kan norske køretøjer ikke godkendes efter regler for udenlandske Tempo 100 autocampere.

I andre lande der har højere hastigheder for autocampere på mellem 3.501 og 7.500 kg er dette ikke et issue og der benyttes ikke hastighedsmærker for denne type autocampere, men kun på campingvogne. Det er i flere lande således at disse godkendelser ikke indbefatter kørsel med trailere. Enkelte lande har enddog tilladelse til højere hastighed end 100 km/t.

Dette svar betyder at norske autocampere der vil kunne køre Tempo 100 i danmark, skal forbi en dansk synshal og køre med et dansk Tempo 100 klistermærke bagpå. Det er da heldigt at andre lande her kunne finde ud af dette uden klistermærker, ellers kunne hele bagenden være plastret til med Tempo 100 klistermærker fra forskellige lande.

Det er ligeledes med stor undren at der under busser på færdselsstyrelsens hjemmeside kan læses følgende. “Det er muligt for stater at søge anerkendelse af deres tilsvarende Tempo 100-ordning i Danmark således, at køretøjer fra den pågældende stat, eventuelt på særlige betingelser, må foretage Tempo 100-kørsel i Danmark uden forudgående dansk godkendelse. Anerkendte Tempo 100-ordninger vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.

Udenlandske, EU-typegodkendte busser af klasse III eller klasse B, der er kendetegnet ved, at de ikke er konstrueret til at befordre stående passagerer, opfylder per definition betingelserne for Tempo 100-kørsel i Danmark. I forbindelse med Tempo 100-kørsel med disse busser skal det kunne dokumenteres overfor politiet, at bussen er EU-typegodkendt, eksempelvis ved fremvisning af en kopi af bussens CoC-dokument, registreringsbeviset, en erklæring fra køretøjsfabrikanten eller dennes repræsentant eller fremvisning af fabrikationspladen, hvoraf bussens EU-typegodkendelsesnummer fremgår. Den visuelle kontrol af bussens indre indretning skal vise, at bussen ikke er indrettet til at befordre stående passagerer.” Der må her menes busser som ikke er f.eks bybusser. En klasse 3 bus er f.eks en turistbus

Der er ikke forskel på de autocampere der køre i Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, Holland og Storbritanien der har højere hsastighed for autocampere op til 7,5 t. Det er præcis de samme levenrandøre, der levere autocampere i både Danmark og resten af EU/EØS

Verden er ikke altid lige logisk ! Godt at Danmark ikke er større end at det kun tager få timer at køre fra nord til syd og fra øst til vest.

Link: fstyr.dk

Kilde: Bobilverden

Udgivet i Information

Sommerhuslovgivningen og vejlovgivningen siger, at camping alene må ske på campingpladser. Også med autocamper. Ifølge et notat fra de danske myndigheder skelnes der i lovgivningen mellem at raste og campere. 

Det følger af sommerhuslovgivningen og vejlovgivningen, at campering alene må ske på campingpladser. Dette gælder også for autocampere, campingbiler, campingvogne, telte og lignende transportable konstruktioner. Der sondres i lovgivningen mellem at ”campere” og at ”raste”. At raste betyder, at man parkerer for at hvile sig - fx hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt. Hvis man derimod indtager et område for en periode med et andet formål end blot at raste, fx ved at opholde sig på pladsen i en længere periode, slå lejr, have opslåede fortelte eller gøre lignende større indrettelser på parkeringsarealet, betragtes opholdet som campering og kan alene ske på en campingplads.

Selvom trafikanten stiller et mindre campingbord og to stole op i forbindelse med hvilet og indtager et måltid, kan forholdet falde ind under ”raste”. 

Autocampere må parkere på alle parkeringspladser, så længe autocamperen kan holde inden for p-båsen. 

Kilde: Notat om "Regler for færdsel, parkering og campering med autocampere" fra Erhvervsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og Vejdirektoratet af 1. april 2019.

Turismen:

Turisme er ikke udelukkende at tiltrække store mængder turister, men mange gange er det ligeledes kendetegnet ved små og mellemstore tiltag, der ofte flyver under den politiske radar. Nogle kommuner ved med al tydelighed ikke, hvorledes de skal håndtere autocamperturisterne, og nogen føler sig lidt magtesløse overfor den stærk stigende antal autocampere. Tit er det et kommunalt politisk diskussions emne. Man taler ofte om en nedskrevet autocamperstrategi, istedet for at lade de frie markedskræfter og konkurrence råde under ordnede ansøgte forhold, når det drejer sig om mere end en overnatning.

Medier:

I samme periode hvert eneste år popper negative historier op omkring autocampernes gøren og laden og det kan undre, hvem der interesse i disse ensartede historier eller hvem der står bag disse historier der med al tydelighed, i en måned til halvanden, flytter sig geografisk rundt i landet og indeholder de samme budskaber, hvorefter de igen helt forstummer. De har med al tydelighed kun til formål at skade autocamperturismens omdømme og de har meget ofte ikke bund i virkeligheden, men udenat bidrage med forhastede beskyldninger, kan man kan jo gisne !

Holder der mange autocampere på en grusplads til parkering et eller andet sted, der har sat et par stole og et bord ud er dette ikke camping, men helt i overensstemmelse med Transportministeriets retningslinier for at raste. Faktisk er camping til gengæld slet ikke defineret i lovgivningen. Det bedømmes ud fra opholdets fremtrædelsesform i hvert enkelt konkrete tilfælde, ikke af private men af myndighederne. I en tilladelse på den jyske Vestkyst, skriver kommunen til en privat ansøger om autocamper parkering, der af kommunen betegnes som langtidsparkering for autocampere“ At der ikke må opsættes fortelte eller lignende, og at borde, stole og andre løsøregenstande i forbindelse med de parkerede autocampere kun må stå fremme, når de benyttes”. Med andre ord kan det tolkes som, at der  ikke kan være tale om camping eller at “slå lejr”, når stole, bord og markise sættes tilbage efter endt brug eller om natten og markisen rulles ind.

Turisme generelt og autocamperturisme i særdeleshed er tværsektoriel, hvor mange forskellige får glæde af potentialet i deres økonomi. Der kan være god værdi i at styrke konkurrenceevnen og udnytte det potentiale der ligger lige til højrebenet. Det giver ligeledes god mening at reducere bureaukratiet og udvide infrastukturen for det øgede antal autocamperturister, der bare bliver ved og ved med at stige.

Ferie i autocampere har i de senere år udviklet sig til en trend, der bliver en stadig vigtigere turismeform både i byer, attraktioner, landdistrikter og turistsvage regioner. Derved tjener autocamperturisme et stadig vigtigere mål ved at skabe flere godt beliggende pladser til både dagsbesøg og overnatning. Desuden er camping og autocamperturisme til forskel for mange andre turismeformer en grøn ferieform, og yderligere ikke to sider af samme sag.

Stop begrænsninger og skab gode muligheder for potentialet i stedet. Derved er en positiv dialog skabt. Lange godkendelsestider og forfejlede udvekslinger af synspunkter for autocamper parkeringpladser, er stadig problematisk. Til gengæld er en succesrig dialog en stærk drivkraft for at få udbytte af målgruppen i autocampere.

Begejstringen for ferie med autocampere slutter med sikkerhed ikke i 2019. Salget af autocampere er fortsat stigende. Halvårstallene for hele Europa lader vente på sig, men med sikkerhed vides det at der i Tyskland fra januar til og med juli 2019 er solgt 40.854 fabriksnye autocampere. I hele 2018 steg salget i Europa til 125.064 fabriksnye autocampere, mod 77.012 campingvogne. Ferieformen i autocampere har inspireret nye grupper af købere i alle samfundslag og aldersgrupper, der har set muligheden for at rejse selvstændigt og være fleksible.

Især autocamperbranchen springer fra den ene rekord til den næste, og antallet af overnatninger der er beliggende uden for campingpladser, har udviklet sig hurtigt og er under stadig forandring. Alene i 2018 var der i Tyskland 15,5 millioner autocamper overnatninger uden for campingpladser, hvilket er en fremgang på blot et år på 2 millioner overnatninger uden for campingpladser og uden fastliggere 50,5 millioner turist overnatninger på campingpladser mod 49,7 millioner i 2016/17. Dertil skal tillægges 16,5 millioner dagture i autocampere ifølge dwif.de. Det er tal der burde gøre indtryk. Vi har tidligere benyttet tal fra Tyskland på 520.000 autocampere, men de nyeste tal fra dwif.de siger 630.000 autocampere inklusiv ombyggede køretøjer, alene hos vore naboer mod syd, og det er uden tallene for salg, året til dato.

Samtidig står turismen overfor store udfordringer: For eksempel er særligt indrettede pladser til målgruppen i autocampere meget efterspurgte og dermed en mangelvare. Derudover ser branchen sig konfronteret med et boom med nye forskellige målgrupper, med ændrede krav og det kræver bæredygtige investeringer fra forskellige intressenter med interesse i øget turisme. Bredden i udbudet tilgodeser målgruppen, der består af en meget forskelligartet skare af autocamper fans.

Til gengæld har der også været historier med indhold om succes med tiltag for autocampere på  især lystbådehavne, der traditionen tro blev forsøgt sat i miskredit fra campingbranchen. De er sure sagde ræven, den kunne ikke nå rønnebærene ! Det ville ligeledes klæde medierne at fakta checke loven, selv midt i agurketiden og ikke tage tilfældige udsagn for gode vare.

Udgivet i Information

Mennesker har camperet siden vore forfædre gned to stykker træ mod hinanden for at skabe ild til bålet. Afslapning omkring et knitrende bål er indgroet i menneskets DNA.

Hvordan ser fremtidens campingplads ud? Hvordan vil teknologi og kapitalinvesteringer påvirke campingoplevelsen? Vil alle campingpladser være drevet af solenergi? Blir camping i byer og byområder mere populære og praktiske? Vil den næste generation af campister fortsat ønske sig gruppecampingoplevelser og fællesarealer?

Kampgrounds of America (KOA) har pudset krystalkuglen og præsenterede på messen RVX-show i marts måned, en fremtids vision med telt, fritidskøretøjer og hyttecamping. Det viste at amerikanske campingpladser anno 2030 er mere end blot campingpladslignende med WI-FI, solceller og elektrisk opladning af køretøjer. Projektet “Campground of the Future” bringer folk nærmere på naturen end nogensinde før, på måder der efterligner noget af nutidens mest fantastiske arkitektur.

Udsigterne for fremtidig camping viser, at camping siden 2014, i USA, er steget med 6 millioner hustande med meget mere forskelligartede typer deltagere end nogensinde. Såkalte Millennials, der er den generation, der født mellem 1980 og 2000 og voksede op med computere, internettet og den grafiske brugerflade, er bedre kendt som den digitale generation. De har ligeledes kendskab til at køre med campingkøretøjer og autocampere. Med denne generation kunne tanken let henledes på at teknologi holder folk bag lukkede døre, men KOAs undersøgelser viser, at digitale værktøjer som de social medier har bidraget til nye besøgende på deres nuværende campingpladser.

Ud fra omfattende undersøgelser der var beregnet til at finde ud hvad hvad campister ønsker af deres udendørs oplevelser, begyndte KOA at drømme.

Hvordan vil den næste generation af fritidskøretøjer være? Hvordan kan campingpladser bedre integrere naturen i hver gæsts udendørs oplevelse og stadig være miljømæssigt ansvarligt? Hvordan bringer man bedst folk sammen, for at dele alt hvad fremtidens campingplads kan tilbyde?

På autocampersiden er køretøjerne blevet mindre og mere effektive og det afspejler den yngre generations præferencer. Selv producenter der har årtiers erfaring med større autocampere, udvider deres modelserier med mindre Van typer. På campingpladser har nye teknologier og faciliteter fundet vej til det, der engang var spartansk for derved at tiltrække yngre generationer.

Med stigningen i populariteten kommer større behov for at sikre ophold gennem smart indretning og bevarelsen af naturen. KOA tror at tankevækkende brug af teknologi og bæredygtige voksende tilbud vil imødekomme de øgede forventninger hos campister af enhver art, samtidig med at den forbindelse der er med naturen, som camping giver, forbedres.

KOA bryder med sine futuristiske bud på campingpladser, en række for campingpladser karakteristiske indretninger, der istedet er på steder, hvor folk har en tendens til at slå lejr - skove, bjerge, ørkener og kyster og et sted som mange campister sandsynligvis overser - byen. Hver indretning udnytter de markante resourcer  i dets individuelle miljø og bliver derved en udvidelse af omgivelserne.

Nogle af temaerne, er sammenflettet gennem to eller flere individuelle erfaringer, der hænger sammen med teknologi herunder solenergi, automatiserede indtjekningsprocedurer og stemmeaktiverede tjenester som f.eks levering af brænde. Mange temaer involverer det, at forbedre de traditionelle udendørs oplevelser i hvert miljø gennem smart og fokuseret plads indretning. KOA integrerer aktiviteter såsom vandretur og vandsport og på selve campingpladserne skaber de flere fælles samlingssteder til sociale aktiviteter der fordyber campisterne i naturen med nye og fantastiske boformer og faciliteter.

Skovcampingpladser:

Fremtidens skovcampingplads ifølge KOA vil i fremtiden fokusere på at forstærke udendørs oplevelser. Undgå veje og antallet af køretøjer vil blive minimeret. Skovcampingpladser kan drage fordel af flere områder og aktiviteter der er rettet mod sundhed og velvære. Ligeledes vil besøgende få mulighed for at overnatte med aktiviteter i de omkringliggende træer.

KOA SKOV

Bjerge:

Besøgende gæster vil være en del af af den udendørs oplevelse og integrere fantastiske udsigter for autocampere, 5.wheel, teltliggere og hyttecampister. Ankomst og check-in vil være automatiseret og lede gæsten direkte til deres udpegede plads der svæver højt over dalbunden. Derved er kan man nyde udsigten på tætteste hold.

KOA BJERG

Byen:

KOAs vision om en bycampingplads genbruger rummet i byen til et åbent rum, uanset om det er i en bypark, oven på en bygning eller en kombination af begge dele. Dermed betyder en by ikke at camping ikke har adgang til byen. Bycampingpladser vil tilbyde unikke faciliteter, der fokuserer på miljøvenlig familie- og gruppeaktiviteter, kæledyrsvenlige områder og med udnyttelse med mindre aftryk af stedlig campingplads. De vil endda være fordel i at bygge på tage for at udvide oplevelsen.

KOA BY 2

Kystregionen:

Kystcampingpladser bringer campister så tæt på vandet som muligt. Det kan betyde camping over vandoverfladen på en specialbygget “camping dæmning”. KOA forstiller sig også undervandshytter som ellers er forbeholdt resorts og temaparker. Disse campingpladser forsynes med strøm fra solceller og der vil også være faciliteter til rådighed på stranden.

KOA KYST

Ørkenregioner:

Solen bruges godt på ørken campingpladser. Store solpaneler vil både give strøm og skygge til de besøgende. Ørkenkonceptet omfatter også menneskeskabte pools, der er bygget som naturlige søer med pavilloner. Butikker vil være designet til at bringe det udendørs indendørs med store vinduespartier og friluftområder.

KOA rken

KOA:

Kampground of America er verdens største franchisevirksomhed inden for camping, med mere end 500 KOA campingpladser i næsten enhver amerikansk stat og de canadiske provinser British Columbia, Alberta, Manitoba, Ontario, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island og Newfoundland. KOA-franchisetager ejer og driver deres egen campingplads, mens de drager fordel af KOAs markedsføring og driftsstøtte.

Læs meget mere om Campground of the Future HER

KOA

I fremtiden vil kunderne i Erwin Hymer Group (EHG) være solidt beskyttet mod reperationsomkostninger i hele Europa med en udvidet garanti i op til 5 år. Erwin Hymer Group og CarGarantie har i fællesskab udviklet et garantiprodukt til nye og brugte autocampere og campingvogne. Samarbejdet gælder for alle koncernens mærker, såsom Hymer, Eriba, Dethleffs, Carado, Sunlight, Bürstner, LMC, Laika, Etrusko og Niesmann + Bischoff, og til at begynde med starter det i Tyskland. Derefter udvides det kontinuerligt til flere europæiske lande.

Beskyttelse af autocamper

EHG-nyvognsgarantien bliver med en løbetib på 12, 24 eller 36 måneder. Brugte køretøjer kan forsikres i op til 24 måneder. Garantien inkluderer de vigtigste dele af chassiset og karosseriet, fra motor til bakkamera. Dette giver kunden en pålidelig garanti beskyttelse.

EHG-garanti for campingvogne

Nye campingvogne kan dækkes med 12, 24 eller endda 36 måneders garanti, brugte campingvogne i 12 eller 24 måneder. Garantien dækker de dele apå en campingvogn der har den største risiko for at blive repareret, såsom manøvreringssystem, elektrisk system, gas- og bremsesystem, vand- og spildevandssystem og meget mere.

Kundekort inkluderet

Til produktet høre et kundekontaktprogram, der automatisk giver garantitageren fordele. Når garanti en tidsbestemt garanti er indgået, vil kunden modtage et brev med et personligt kundekort, der dokumenterer hans garantikrav. Kortet indeholder alle vigtige oplysninger til garantikravet, så kunden kan få hurtig hjælp i tilfælde af en fejl i ind-og udland. Kundekontaktprogrammet håndteres fuldstændigt af CarGarantie.

Holger Siegfried, direktør Samarbejds CarGarantie

”Vi er glade for Erwin Hymer-gruppens tillid og det nye samarbejde. Det nye garantiprodukt beskytter koncernens kunder mod reparationsomkostninger og forbedrer kundetilfredsheden. Samtidig styrker garantien de høje kvalitetsstandarder for Erwin Hymer Group-mærkerne.

Links: CarGarantie, Erwin Hymer Group

Udgivet i Information

Da Færdselsstyrelsen i 2018 meddelte Tempo-100 ordninger for autocampere, meddelte man samtidig at autocampere til Tempo-100 ordningen skulle registreres ved en synsvirksomhed eller ved registrering første gang af fabriksnye, EU-godkendte autocampere der måtte ønskes registreret til Tempo-100 kørsel.

Spørgsmålet var så, hvorledes man i Danmark ville anerkende udenlandske autocampere der i deres hjemlande er godkendt til Tempo-100 eller mere. I Danmark havde man ikke indgået aftale med udenlandske myndigheder om hvorvidt en dansk autocamper, der efter danske regler skal være forsynet med et påklistret Tempo-100 klistermærke, kunne benyttes på lige vilkår i udlandet, hvor Tempo 100 er tilladt.

Samtidig skriver Færdselsstyrelsen, at det er muligt for stater at søge anerkendelse af deres tilsvarende Tempo-100 ordning ved kørsel i Danmark således, at køretøjer fra den pågældende stat, eventuelt på særlige betingelser, må foretage Tempo 100-kørsel i Danmark uden forudgående dansk godkendelse. Anerkendte Tempo 100-ordninger vil blive offentliggjort på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Autocampere som er godkendt og registreret til Tempo 100-kørsel, kan køre op til 100 km/t på motorvej (mod 80 km/t) og op til 80 km/t på andre veje end motorveje (mod 70 km/t).

Norge sendte forespørgsel til Danmark for et år siden

Det benyttede man sig af i Norge for et år siden, hvor man fra norsk side havde forespurgt om detaljeregler for udenlandske autocampere mellem 3.501 og 7.500 kg. Via det danske Transport-, Bygnings- og Boligministerium fik man i Norge oplyst at det kræver et "certifikat eller anden form for dokumentation fra myndighederne i det land, hvor autocamperen er registreret (i dette tilfælde Norge), hvori det hedder, at autocamperen er godkendt i landet til kørsel med 100 km / t eller mere ”

Den norske Transportminister Solvik-Olsen pålagde det norske vejdirektorat at tage spørgsmålet op med de danske myndigheder, der kontaktede de danske myndigheder den 15. August 2018 med forklaring på de norske regler og ligeledes bad om en generel godkendelse af at norske autocampere kunne bruge de danske hastighedsregler for autocampere mellem 3.501 og 7.500 kg i Danmark.

Endnu ingen svar

I denne uge er det præcis et år siden og det norske Vejdirektorat bekræfter overfor bobilverden.no at de endnu ikke har modtaget svar fra de danske myndigheder og henvendelser fra Norge besvares med dyb tavshed.

Det norske Vejdirektorat vil efter ferien forsøge sig med en ny henvendelse til de danske myndigheder. Indtil videre har man i Norge ikke fået noget svar på det man spurgte om for et helt år siden !

Udgivet i Information

Verdens største messe med fritidskøretøjer er lige rundt om hjørnet. Caravan Salon i Düsseldorf er et “must” for alle der går i købetanker og med interesse i autocampere, campingvogne, telte og udstyr. Det er her alle de nye modeller for sæsonen 2020 præsenteres. Det er også her man kan se møbel og stof varianter og alle modelvarianter “LIVE”. Det er også her man kan få svar på alle sine spørgsmål omkring stort set alle mærker på markedet.

Det er ligeledes på Caravan Salon, at du kan få fremvist alle de nye autocampere til sæson 2020 på dansk af firmaet Skandic Autocamper. Under hele messen fra den 31. August til den 8. September kan du lave en tidsaftale med Skandic Autocamper, der stadig har gratis entré billetter, hvis du giver besked i ordentlig tid og i kan så mødes ved indgangen, hvor i kan få udleveret en gratis billet.

Kontakt Ronni Hvid fra Skandic Autocamper

Telefon +45 9215 2705 eller på mail: .

Hjemmeside: www.skandic-autocamper.dk

Messe link: Caravan Salon Düsseldorf

Udgivet i Information

En absolut nyhed er Pössl Trenta, der er en 30 års jubilæums camper, holdt i gråtoner og overskabe med stål optik samt indirekte belysning. I førehuset er hylden over fører- og passager fjern med Midi Heki foran. Køkkenbordet har fået skifferdesign og kanter i aluminium. Kompressorkøleskabet er af ny type med dobbelt hængsler til åbning af køleskabsdøren. Stor vask og god skabs og skuffeplads, samt to gasblus. Pænt stort badeværelse udtræksbruser. Gulvet har nu fået en slags beton optik. Trenta har god plads ved indstigning gennem skydedøren, hvor den som standard har insektnet. Tranta er baseret på indretningen i Roadcruiser B med de karakteristiske koøjer istedet for et vindue ved den langsgående seng i bagenden. Totallængde 6,36 meter. Specialmodellen leveres i rød og valgfri på Ctroén og Fiat Ducato. Trenta fås i med tre motorvarianter: 140 hk, 165 hk elller 178 hk. V. Prisen starter på 43.599 Euro. Trenta fås fra september 2019.

Udgivet i Autocamper nyheder

Sagen drejer sig om, at der ikke i parkeringsbekendtgørelser må fremgå, at der må ikke parkeres køretøjer med henblik på overnatning. Det har Middelfart Kommune både været forbi Ankestyrelsen og senest Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med, uden at kunne få medhold.

Nu må Middelfort Kommune rette ind til højre og rette formuleringen i deres parkeringsbekendtgørelse og erkende at overnatning i autocampere er tilladt på parkeringspladser, hvis den kan være inden for båsen, hvor de forefindes. Det skriver avisen fyens.dk, mandag aften. Selv om man i Middelfart har kendt til den nye udlægning i tre år, er det først nu at Middelfart Kommune retter ind.

Vej- og trafikchef Uffe Høybye udtaler ligeledes, at trætte trafikanter ifølge færdselsloven må sove i bilen i op til 48 timer, så man sikkert kan føre køretøjet videre !

En ny parkeringsbekendtgørelse forventes ikke vedtaget før i starten af 2020. Læs punkt 207 i Byrådsmødet i Middelfart Kommune den 12. august HER

Læs mere på fyens.dk

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2