Mandag, 22 Juli 2019

San Gimignano er beliggende i Toscana, Italien mellem Firenze og Siena. San Gimignano kaldes også for tårnenes by, hvor tiden står stille. Her får man følelsen af at træde direkte ind i middelsalderen. Allerede når man man køre gennem Toscana ser man de 13 tårne byen er berømt for over hele verden. Man antager, at der har været ialt 76 tårne. Om sommeren er byens ca 7.000 indbyggere en minoritet i deres egen by. Byen ligger på en 350 meter høj bakke og har stadig en næsten intakt ringmur. Når du træder indenfor ringmuren, er det som at rejse 650 år tilbage i tiden, Alle bygninger i San Gimignano er originale, og hvisdet kke havde være fordi indbyggerne var klædt i moderne tøj og andre moderne bekvemligheder kunne ses hist og pist, ville middelalderillusionen være komplet.

San Gimonano er en af de mest ikoniske og genkendelige byer i Toscana. Når du træder ind i denne middelalder landsby, er det som at rejse 650 år tilbage i tiden med Toscanas glorværdige fortid. I byen findes der for de der gerne vil vide mere end blot besøge byen, guidede ture.

San Gimignano er bare super charmerende og tårnene er blandt de absolutte seværdigheder i Toscana. Byen blev grundlagt i det 3. århundrede f. Kr. og har siden 1990 været på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke middelalderarkitektur.

Vernaccia er en fornem italiensk drue til hvidvin, som stort set kun gror omkring byen San Gimignano i Toscana, hvor druen har givet byen sin DOCG klassifikation.

Hver uge er der på torsdage - marked på byens vigtigste pladser: Piazza Duomo, Piazza della Cisterna, Piazza delle Erbe fra kl. 8 til 13:30.

San Gimonano i autocamper

For at parkere sin autocamper, skal man ned af bakken til Parcheggio per camper Santa Lucia, der ligger 2 km fra byens centrum ved et område med swimmingpool, tennisbaner og en campingplads. Campingpladsen huser også Ristorante Selva delle Torri. Der er parkering til 50 autocampere på grus, hvor man kan parkere sin autocamper for 1,00 Euro pr. time eller 11 Euro for to personer med overnatning. Fra pladsen går der hele tiden lokale minibusser til byens centrum. Pladsen er videoovervåget.

Adresse:

Parcheggio per camper Santa Lucia 
Loc Santa Lucia, 
53037 San Gimignano,
Toscane 
Italien

Campercontact

Alternativt er der campingpladsen Camping Boschetto di Piemma for 36 Euro for en overnatning.

Campercontact

Link: San Gimonano

Udgivet i Autocamper Ture