Artikel filtreret på dato: Juli 2019

San Gimignano er beliggende i Toscana, Italien mellem Firenze og Siena. San Gimignano kaldes også for tårnenes by, hvor tiden står stille. Her får man følelsen af at træde direkte ind i middelsalderen. Allerede når man man køre gennem Toscana ser man de 13 tårne byen er berømt for over hele verden. Man antager, at der har været ialt 76 tårne. Om sommeren er byens ca 7.000 indbyggere en minoritet i deres egen by. Byen ligger på en 350 meter høj bakke og har stadig en næsten intakt ringmur. Når du træder indenfor ringmuren, er det som at rejse 650 år tilbage i tiden, Alle bygninger i San Gimignano er originale, og hvisdet kke havde være fordi indbyggerne var klædt i moderne tøj og andre moderne bekvemligheder kunne ses hist og pist, ville middelalderillusionen være komplet.

San Gimonano er en af de mest ikoniske og genkendelige byer i Toscana. Når du træder ind i denne middelalder landsby, er det som at rejse 650 år tilbage i tiden med Toscanas glorværdige fortid. I byen findes der for de der gerne vil vide mere end blot besøge byen, guidede ture.

San Gimignano er bare super charmerende og tårnene er blandt de absolutte seværdigheder i Toscana. Byen blev grundlagt i det 3. århundrede f. Kr. og har siden 1990 været på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke middelalderarkitektur.

Vernaccia er en fornem italiensk drue til hvidvin, som stort set kun gror omkring byen San Gimignano i Toscana, hvor druen har givet byen sin DOCG klassifikation.

Hver uge er der på torsdage - marked på byens vigtigste pladser: Piazza Duomo, Piazza della Cisterna, Piazza delle Erbe fra kl. 8 til 13:30.

San Gimonano i autocamper

For at parkere sin autocamper, skal man ned af bakken til Parcheggio per camper Santa Lucia, der ligger 2 km fra byens centrum ved et område med swimmingpool, tennisbaner og en campingplads. Campingpladsen huser også Ristorante Selva delle Torri. Der er parkering til 50 autocampere på grus, hvor man kan parkere sin autocamper for 1,00 Euro pr. time eller 11 Euro for to personer med overnatning. Fra pladsen går der hele tiden lokale minibusser til byens centrum. Pladsen er videoovervåget.

Adresse:

Parcheggio per camper Santa Lucia 
Loc Santa Lucia, 
53037 San Gimignano,
Toscane 
Italien

Campercontact

Alternativt er der campingpladsen Camping Boschetto di Piemma for 36 Euro for en overnatning.

Campercontact

Link: San Gimonano

Udgivet i Autocamper Ture

Eura Mobil har et godt ry for at lave kvalitetsautocampere og de har for kort tid siden afsløret de nyeste modeller for sæsonen 2020. Som standard leveres Eura Mobil fra 2020 med den nye Fiat Euro 6d motor på 2,3 l og nu med 140 hk som standard, mod 131 hk tidligere. Den kraftigere motor betyder også at købere nu også får mulighed for at vælge den nye 9-trins automatgearkasse, der erstatter den tidligere Comfort-Matic gearboks.

Blandt de mange nyheder for sæsonen 2020, er den integrerede Integra Line 650 HS på kun 6.50 meter, med en en U-formet siddegruppe bagerst i autocamperen, der bidrager med en siddegruppe Ekstra Large. Ligeledes er der en Integra 760 HS på 7,89 meter på vej, også med rundsiddegruppe bagerst.

650 HS virker på grund af indretningen større indvendig end udvendig. Skjult i et underskab et 32” TV nedsænket ved køkken, sænkeseng med to sovepladser. To ekstra selepladser kan monteres på det bagerste sæde i sidegruppen og forankres i bagvæggen. 3 punktselerne selerne kan skjules, så udtrykket i siddegruppen bevares. Våd-rummet kombinerer en bruser, håndvask og toilet i et fleksibelt rum. Interiøret fås i to træsorter. Ud over den viste også et mørkere trælook.

Se mere til denne nye autocamper fra Eura Mobil på Caravan Salon 2019 i Düsseldorf fra den 31. August til den 8. september 2019.

Eura Mobil

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Over 50 af verdens smukkeste skibe sejlskibe fra 19 lande lægger til kaj i  Århus fra den 1. - 4. August i forbindelse med The Tall Ships Races. Det er muligt at komme ombord på de gamle skibe og der vil være stemning og musik på land. Danmarks største pariserhjul, der måler 40 meter i højden sættes op på havnekajen. Derfra vil der være en fantastisk udsigt over Aahusbugten, byen og festpladsen.

Der forventes ca 400.000 gæster til årets havnefest med 53 sejlskibe, heriblandt et 109 meter langt og 50 meter højt skib fra Mexico.

Skibene er inddelt i fire klasser. A- og B-klasserne tæller de større tradiotionelt riggede skibe. det er f.eks fuldrigere, barker og skonnerter. De mere moderne riggede skibe sejler i C- og D-klasserne, hvor skibstyperne er galease, slup og ketch.

The Tall Ships Race er ikke bare vedens største kapsejlads, men samtidig også en maritim folkefest uden sammeligning. Begivenheden trækker op mod en halv million gæster og kulturoplevelser af enhver art. En del af de deltagende skibe afholder åbent skib.

For autocampere er der flere muligheder. Du kan tjekke de officielle muligheder på Campercontact og camper-parkering.dk.

Links:

The Tall Ships Races

VisitAahus

Udgivet i Information

Efter en turbulent fortid for autocamperpladsen på Aabenraa Sejler Club blev pladsen efter dialog med kommunen genåbnet og har siden haft et stigende antal besøgende på de 48 pladser på lystbådehavnen, og kun et stenkast fra stranden. I en artikel i Jyske Vestkysten idag den 18. juli, udtaler formanden for Aabenraa Sejl Club, at man 2018 nåede 6.000 overnatninger og forventer i år at slå den rekord. Pladsen har åben hele året og de mange gæster er hovedsalig udenlandske autocamperturister fra især Norge, Tyskland, Sverige og Holland der benytter pladsen på vej mod syd og nord. Det er pladsens gode beliggenhed tæt på vand, strand, 1 km til byen og 300 meter til indkøb samt tæt på motorvejen, der er pladsens helt store aktiver.

NyHavn2 Middelfart.

På den nye plads i Marinaen NyHavn2 i Middelfart har man ligeledes rigtig mange udenlandske autocamperturister. Til og med juni i år har der på de 18-20 pladser være 1.400 autocampere, der bliver i 1-3 dage på første parket til Lillebælt og få meter op i byen. Cirka en trediedel ef deres gæster er danskere, men den største del af de udenlandske gæster kommer fra Norge, Sverige og Tyskland. Det på trods af at Middelfart Kommune endnu ikke har givet tilladelse til tømmeplads til spildevand, men der er lavet en midlertidig løsning på bortskaffelse af toilet affald. En Facebook gruppe i Norge har betegnet denne plads som Danmarks bedste.

Cph Autocamp på Amager.

Royal Golf Club på Amager i København, besluttede først på året, at de ville tilbyde op til 50 autocampere overnatning på deres areal. I mellemtiden er pladsen til autocampere blevet indhegnet og en tømmestation er under overvejelse, sammen med helårsåbent. I følge den ansvarlige for autocamperpladsen i Royal Golf Club, har de ekstremt travlt og mange reservationer til den nærmeste fremtid. Her er billedet det samme med mange udenlandske autocamperturister. Der har været tidspunkter, hvor der har været helt fyldt. Det må siges at være ret stort af en helt ny plads og til storby priser. Selv er de også overraskede over den overvældene  gode start.

Oasen Rømø

På Rømø er man trods et noget andeledes vejrforløb end sidste år, stadig foran sidste års antal besøgende. Det selv om der bliver flere tilbud i området. Her tegner der sig samme mønster sig med ekstremt mange udenlandske besøgende, der primært kommer fra Tyskland, Holland, Norge, Østrig, Italien og Sverige. Oasen Rømø har nu plads til 200 overnattende autocampere. Med sidste års 24.200 overnatninger i 2018, er det Danmarks bedst besøgte autocamperplads.

Vejle Lystbådehavn

Selv mindre autocamperpladser som i Vejle med officielt plads til 6 autocampere og udsigt til vand og Fjordenhus, er der ofte besøg af op til 16 autocampere i denne tid. Besøg af autocamper fra Florida sammen med et mix af danske, tyske, norske, svenske og hollandske autocampere.

Om halvanden måned er der igen mulighed for at besøge verdens største showroom for fritidskøretøjer i alle afskygninger, samt telte, udstyr inspiration til destinations besøg i Europa, autocamperpladser og campingpladser. Messen havde i 2018 godt 250.000 besøgende i 13 messehaller på 8 dage + fagbesøgsdagen

På 214.000 kvadratmeter præsentere 130 producenter af autocampere og campingvogne mere end 2.100 køretøjer, deres nyeste bud på sæsonen 2020, der passer til enhver smag og budget. Totalt er 600 udstillere repræsenteret og messen byder på flere verdenspremiere, premiere og innovationer. Det er også her at branchen giver deres bud på fremtiden. Caravan Salon kan besøges fra den 31. August til den 8. september, 2019. Der er fagbesøgsdag den 30. august, hvor der dels er færre mennesker og god plads til at besigtige køretøjerne, men det er også dyrere i entre.

Aldrig har der været så stor interesse for fritidskøretøjer og især autocampere, som i de sidste år og aldrig har der været så stor udvikling i køretøjer som nu.

Billetter:

Køber du billetter online er billetterne gyldig i to dage, modsat køb på selve messen, hvor de gælder en dag. Online billetter koster 15 euro for voksne og på messens billet kontor 18 euro. Er du medlem af Caravan Club koster en onlinebillet 11 euro og 15  euro på billetkontoret. Børn fra 6-12 euro koster seks euro. Onlinebilletter registreres på nettet. Hvis du vil have god plads til i ro og mag at se køretøjerne, kan du online købe en online billet til fagbesøgsdagen den 30. august, der er gyldig i to dage for 30 euro og på messen for 35 euro,

Kommer du i autocamper eller campingvogn skal du bestille i forvejen og det er ikke muligt at købe billet til camperpladsen med plads til mere end 3.500 køretøjer på stedet. Det anbefales at kommer før kl. 16.00. Dette bedes du angive ved bestilling. Se priser HER.

Din billet inkludere også transport med Rheinbahn mellem messecenteret og Düsseldorf centrum. På Caravan Salon´s hjemmeside finder du alle de oplysninger du har brug for.

Mød danske forhandlere på messen:

Normalt er der flere af de danske forhandlere til stede på messen. Har du allerede udset dig et mærke eller flere, kan du ringe til de danske forhandlere for at booke et møde på Caravan Salon i Düsseldorf.

Besøg også Altstad i Düsseldorf

Caravan Salon

Udgivet i Information

På en varm sommerdag, hvor temperaturen i Europa er op til 40 grader og mere denne sommer, og med et af de absorberkøleskabe der sidder i de fleste autocampere, skal man ikke forvente de helt kolde drikkevarer, og frostboksen har problemer med at producere isterninger. Hvad gør man så, når der ikke er kolde øl, vin eller vand i køleskabet og man står der med en håndfuld lunkne drikkevare?

Absorber køleskabe

Absorber køleskabe afløste i 50’erne isskabene, hvor man på ismejeriet købte en isblok og lagde ind i et isoleret skab. Køleskabe, som er installeret i en meget stor del af nutidens autocampere kan ved en omgivelses temperatur på +32 graders celsius, køle ned til +7 grader og +2 grader for de bedste. I fryserummet ned til -12 grader. På en en rigtig varm sommerdag overstiger temperaturen inde i en autocamper de + 32 grader, i en grad så den form for køleskabe ikke kan følge med.

I især kassevognstyperne leveres disse campere i stigende grad med kompressor køle skabe der ikke har problemer med nedkøling. De virker på præcis samme måde som de køleskabe man har hjemme.

Hjælp til køling af Absorberkøleskabet:

Køleskabstypen køler for de flestes vedkommende bedst på gas. Hold derfor gasbrænderen ren. Hold luftgitrene rene. Hold så vidt muligt køleskabsside i din autocamper i skyggesiden eller benyt markisen til at dæmpe varmen direkte på bagsiden af køleskabet, hvor fordamperen sider. Thetford henviser f.eks til at kølingen forbedres med ca 30 procent, ved at fjerne fluenettet i luftgitrene.

Hvis temperaturen bliver for høj på grund af varmeakkumulering, stopper absorption processen. Ved at installere en lille ventilator kan du effektivt understøtte luftcirkulationen og dermed forbedre kølingen. Det kan du læse mere om i tidligere artikler på autocamper-info.dk.

Tricks til hurtig nedkøling af din vin, øl, vand eller sodavand.

Ved høje sommer temperature, er man når det ikke kun drejer sig om sval, men kolde drikkevare, gået lidt ned på udstyr, men heldigvis er der lavpraktiske tip til at skaffe sig kolde drikkevare når autocamper køleskabet ikke kan følge med i sommervarmen.

Afhængig af hvor mange dåser/flasker det drejer sig om, skal du bruge en skål, balje, spand eller en køleboks af den typer der blev brugt til køleelementer, køkkensalt, isterninger og den “varme” flaske vin, øl eller sodavand. Dette tip køler hurtigere end at sætte drikkevarerne direkte ned i isterninger.

Isterninger kan købes i supermarkeder og på campingpladser. Drejer nedkølingen sig om en enkelt eller to dåses/flasker, fylder du 1/2 liter vand i en skål og tilsætter det der svare til en bakke isterninger. Drys fluks to spiseskefulde salt over isterningerne og rør rundt. Læg de “varme” dåser og flasker i isvandet og vent et par minutter, drej evt flaske eller dåse om sin egen akse. Så er der på få minutter iskolde drikke på kun 5 grader. Skal du have køles flere dåser eller flasker, bruger du bare større mængder is, vand og salt med samme fordeling.

Saltet får isen til at smelte hurtigere og isen skal bruge varmeenergi, som den trækker fra de varme dåser eller flasker og derved sænker fordampningsprocessen temperaturen i flasken. Saltvand har desuden en lavere frysepunkt end end ferskvand. Hold processen tildækket. Termodynamikkens 2. Lov fortæller mere om denne proces til lyn nedkøling.

Nedkøling med en våd avis 

Pak dine drikke vare ind i våde aviser. Jo koldere vand jo mere energi omsætter den fra dine varme drikkevare. Stil dine indpakkede drikkevare direkte i solen. Hold avisen fugtig da nedkølingen stopper når avisen er tør. Drikkevarerne køles, fordi vand fordamper. Solens stråler varmer avisen og der sker en fordampning. Fordampning kræver energi, som fås fra omgivelserne, dvs drikkevarerne i de våde aviser, som derved bliver koldere.

3. Tip - en våd sok og noget blæst.

Metoden er ikke effektiv, hvis ikke det blæser. Kom din dåse eller flaske i en sok og gør den helt våd i vand. Placer sokken et sted, hvor det blæser mest muligt. Jo stærkere vind, jo koldere bliver din drik.

Hvordan virker et køleskab i autocampere ? HER
Tips: Tuning til køleskabe HER

I DEN KOMMENDE SÆSON KOMMER DER TRE NYE ETRUSCO-MODELLER PÅ MARKEDET. DE HAR SELVFØLGELIG DEN TYPISKE DESIGNSTIL FOR MÆRKET OG EN FORNUFTIG PRIS.

Moderne, fascinerende, stilfuld: Det er kendetegnene ved det italienske autocamper-mærke Etrusco, hvis design giver et frisk pust til campingbranchen. Alt sammen under mærkets motto: Design in motion.

Etrusco udbygger sit modelprogram med hele tre nyheder til den nye sæson og tilbyder derfor kunderne flere forskellige planløsninger og dermed et bredere udbud til kunderne. Med de nye modeller forfølger Etrusco’s designere mærkets visioner om at gøre det muligt at opleve fascinationen ved mobil rejse i en stilfuld autocamper til en fair pris. I tråd med dette tilbyder Etrusco en ny elegant designvariant til alle modeller med den nye type x-edition.

NY ENKELTSENGSMODEL SOM INTEGRERET OG DELINTEGRERET

ETRUSCO’S MODELPROGRAM UDVIDES MED DE NYE T 6900 SB OG I 6900 SB

På den store tyske messe Caravan Salon i Düsseldorf præsenterer Etrusco en ny enkeltsengsmodel, som blot er 6,98 m lang. Modellen findes både som delintegreret og som integreret.

Den nye model I 6900 SB har trods sine kompakte udvendige mål en usædvanlig rumfølelse indvendigt på grund af sin åbne planløsningsudformning. De komfortable enkeltsenge i bag kan ombygges til én stor seng (ekstraudstyr) og i de rummelige overskabe er der plads til at opbevare feriebagagen sikkert. Den luftige og lyse bodel giver en behagelig stemning og sænkeseng over førerhuset er fleksibel og kan hurtigt tages i brug, når der er behov for det. Også i den rummelige T 6900 SB er der mulighed for en funktionel sænkeseng (ekstraudstyr). Den store garage i bag med praktiske sikringsøskner og skridsikker måtte hører også til et af de absolutte highlights i de nye modeller. Det gør nemlig at bagagen ikke glider rundt under transporten. Andre highlights er klædeskabet, som giver mere plads, et praktisk Vario-bad og det funktionelle L-formede køkken, som alle er standard i køretøjerne.

Den harmoniske balance i de designelementer, der er brugt i Etrusco’s autocampere, gør at man føler sig godt tilpas i den afslappede italienske atmosfære.

DEN ANDEN ETRUSCO-ALKOVE: MODELLEN A 6600 BB

EFTER DEN SUCCESRIGE START MED DEN FØRSTE ALKOVEMODEL A 7300 DB, TILBYDER ETRUSCO FRA AUGUST EN EKSTRA ALKOVEPLANLØSNING, NEMLIG A 6600 BB.

Med en samlet længde på kun 6,60 m indeholder A 6600 BB en hel del komfort. Praktiske køjesenge i bag, et rummeligt køkken, et pladsbesparende funktionsbad og selvfølgelig den opklapbare alkoveseng over

førerhuset er alt hvad man kan ønske sig til ferien. Autocamperen giver mulighed for at op til seks personer kan rejse afsted sammen (ekstraudstyr). Gennem konstruktionen med lavt rammechassis har modellen mange fordele når det gælder lastning og har desuden en lav komfortindstigning i køretøjet. Kombinationen af moderne design og høj funktionalitet sørger for en problemfri rejse.

De nye modeller supplerer det bestående Etrusco-modelprogram og med nyhederne findes der nu ni delintegrerede, fire integrerede og to alkove modeller. De nye autocampere har premiere på messen Caravan Salon i Düsseldorf, Tyskland, fra den 31. august til den 8. september 2019. Etrusco’s stand findes i hal 11.

DESIGN OG FUNKTIONALITET ER FREMHÆVET

UD OVER MODELNYHEDERNE ER DER OGSÅ NYE HIGHLIGHTS I STANDARDUDSTYRET SAMT FOR FØRSTE GANG OGSÅ EN DESIGN-EDITION UNDER NAVNET TYPE X.

I de seneste måneder har Etrusco’s medarbejdere været aktive og har udvidet det allerede omfattende standardudstyr med yderligere highlights. Der har både været fokus på designaspektet og funktionen. Derfor er der kommet en ny, perfekt tilpasset vægbeklædning i køkkenet. Den funktionelle afdækning over komfuret er ekstra slidstærkt og enkelt at rengøre. I soveområdet er det nye blikfang bag ved sengen en stilfuld designapplikation med broderede elementer. Og i det nye modelårs køretøjer er der en praktisk USB- port i sengeområdet (afhængigt af model). Den nye bodelsdør byder dig desuden velkommen ind i autocamperen. Døren af høj kvalitet har både vindue og opbevaringsmuligheder.

Men ikke nok med det: I foråret 2019 lavede man som en test en afstemning på europæisk plan vedrørende nyt farvedesign i køretøjerne. Tilbagemeldingerne var overvældende og derfor besluttede man sig for, ikke bare at lade det være en test. Fra august 2019 vil det derfor være muligt at bestille alle modeller som type x- edition (ekstraudstyr). Med dette ekstraudstyr får overskabene hvide fronter og bilerne får den grå stofvariant ”Galicia”. Interiøret i Etrusco’s autocampere får en helt anden fremtoning med dette design (ekstraudstyr) og stråler med en moderne elegant glans.

ETRUSCO UDVIDER FORHANDLER- OG SERVICENETTET

NU ER DER OGSÅ ETRUSCO AUTOCAMPERE I SCHWEIZ, SLOVAKIET OG I POLEN.

Etrusco samarbejder i øjeblikket med forhandlere og servicepartnere i Italien, Frankrig, Spanien, Tyskland, Sverige, Danmark, Østrig, Tjekkiet og Belgien. Forhandler- og servicenettet videreudvikler sig med lynets hast i disse lande og der er nu sågar også Etrusco-partnere i fjernereliggende egne som f.eks. De Kanariske Øer.

Fra sommeren 2019 vil man også kunne finde Etrusco-forhandlere i Schweiz, Slovakiet og Polen. „Vi glæder os over den meget positive udvikling hos Etrusco og er sikre på, at vores autocampere og designet vil blive godt modtaget i de nye lande“, siger brandmanager Christian Striebel. De første Etrusco-forhandlere i de enkelte lande vil blive offentliggjort i de kommende uger.

Etrusco

Udgivet i Autocamper nyheder

Tramp S er endnu en Hymer delintegreret med Mercedes som basiskøretøj og nu også på Mercedes chassis. Den kommer som en specialmodel med tilnavnet Tramp S “White Line”.

Den nye Hymer Tramp S er på mange måder den første. Det hyggelige interiør er overbevisende med et moderne design og en følelse af rigtig meget plads, samt et smart lyskoncept. Hymer Tramp S er den første af modellerne fra Hymer  der med 3,5 tons er baseret på den, på mange måder overlegne Mercedes-Benz med forhjulstræk og original chassis. Den nye Tramp S har til formål at skabe en større lastevne og højere til loftet. Hymer Tramp S er 7,39 meter lang og har en indvendig højde på 2,04 i højder over hele bodelen. Dette er muligt med denne model, der er baseret på en opbygning med GFK, uden træ i opbyningen.

Indretningen i Tramp S 695 er i øjeblikket blandt de mest populære, med en siddegruppe med to langsgående “bænke” ved førerhuset, hvilket beyder at der er en sofa på begge sider af bordet. Om nødvendigt kan man konvertere disse til to sæder med trepunktseler. Det skaber plads til ialt fire personer. Som option kan der bestilles en elektrisk sænkeseng på 1,90 meter over siddegruppen. Derved bliver den halvintegrerede autocamper til en fire personers autocamper. Bordet i midten af siddegruppen kan “foldes” på midten, så der skabes mere plads ved gennemgang.

I bagenden er der en Queensbed seng, der er 1,95 meter lang og 1,50 meter bred, og med god sengekomfort. Der er ikke kun indstigning i begger sider, men den kan også justeres i højden. Hvis der ønskes mere plads omkring sengen i løbet af dagen, kan sengen forkortes.

Soveværelset kan adskilles fra stuen med en skydedør. Mellem soveværelset og stue er der et badeværelse med store spejle. I førersiden er toilettet med håndvask, og i passage siden en stor brusekabine, der har en kabinehøjde på hele 1,94 meter.

Køkkenet er ligesom siddegruppe og bad/toilet på begge sider. Ved hoveddøren er der et køleskab på 152 liter, og overfor et køkken med vask, skuffer og tre gasblus. Diesel benyttes til at opvarme autocamperen.

Vægt: 3500 - 4100 kg
Længde: 7,39 meter
Bredde: 2,29 meter
Højde: 2,96 meter
Sovepladser: 2-4

Startprisen ligger på en tysk pris på 65.990 Euro, der er 8.000 Euro lavere end for modellen ML-T.

Se den på Caravan Salon i Düsseldorf fra den 31. august til den 8. september 2019.

Link:  Hymer

Udgivet i Autocamper nyheder

Efter to år med autocamperpladsen ved Marinaen i Kerteminde, har det vist sig at være en særdeles god forretning for kommunen, og kommunen betegner endda investeringen i Kerteminde som måske den bedste investering i nyere tid. Det skriver fyens.dk idag.

I 2018 havde pladsen 2.418 på de 12 pladser + overløb. Alene indtægten fra 2018 dækkede omkostningerne ved at etablere pladsen. Oprindeligt havde byrådet i afsat 250.000 kroner, hvor der er adgang til, vand og mulighed for at slippe af med affald. Det holdt ikke helt, da regningerne for etableringerne var betalt.

Kommunen mente i begyndelsen at de 300.000 kr pladsen kostede for 12 autocampere var dyrt, men havde slet ikke overvejet at den kunne have en tilbagebetalingstid på kun et år. Selv mener Hans Luunbjerg fra Kerteminde Kommune, at det er sjældent at kommunen laver så gode investeringer.

Ud over at få lavet pladsen har autocamperpladsen ved Marinaen i Kerteminde, har det også haft den positive effekt, at det har sat en stopper for utilsigtede parkeringer på havneterrænet. Selv mener Kerteminde Kommune at det er lykkedes 98%. Oprindelig var der 12 pladser men Marinaen har med kreative tanker fået plads til flere, da de 12 pladser slet ikke var nok i sæsonen.

På trods af at vejret er dårligere end sidste år har man i Kerteminde haft flere overnatninger end sidste år.

Det må man da sige er godt gået i Kerteminde og er et kæmpe klap på skulderen til os der igennem flere år stædigt holdt ved i Kerteminde !

Artikel på fyens.dk HER

Få hjælp til etablering af autocamperpladser HER

Raste- og parkeringspladser benyttes ofte af autocamper turister til en enkelt overnatning, men i flere lande er det nu blevet for meget, da autocamper antallet hele tiden er stigende. Det er visse steder så voldsomt, at det ikke er muligt for andre brugere at benytte raste- og parkeringspladserne. Først var det Spanien og Portugal, så den franske ø - Korsika og nu Norge. Den norske TV-station NKR bringer idag en artikel fra Norge.

Autocamperne står tæt på de norske rastepladser. Nu har det norske “Vegvesenet" fået nok og har lavet forbud. Det kan man idag læse i en artikel på norsk TV - NRK´s hjemmeside. NRK siger at mange turister er desperate for at kunne holde gratis og da norsk TV besøgte Skjevlingneset ved Bergsøysundbrua. Her er der er fyldt med autocampere om sommeren. Indtil videre er der lavet forbud mod parkering i mere end to timer ved Skjevlingsneset og Trollstigen, der er meget overbefolket af overnattende autocampere, der vil bo billigt, som de selv siger.

Nu har den norske stats vejvæsen grebet ind og opsat skilte på de omtalte rastepladser med to timers parkering, der som de siger”burde det være nok til at hvile, raste og set sig omkring. Det er ikke nogen campingplads, siger de i Vegvesnet”

Hovedargumentet fra Vejvæsnet er at flere af rastepladserne ikke længere fungerer som de var ment, nemlig et hurtig hvil og til at få strukket benene. Ved Trollvegen har lastbilchauffører haft svært ved at finde plads, når de skulle afholde deres lovpligtige hvil.

Der bliver med opsætningen af skiltene sat spørgsmålstegn ved om det er i strid med allemandsretten. Allemannsretten gælder overalt, også retten til færdsel. Men nu mener man i Norge at autocamperturismen er blevet et problem og føler sig nødsaget til at regulerer.

Statens Vegvesen i Norge følger situationen fra dag til dag, da der her i sommer har været ekstremt mange autocampere der benytter rastepladserne til overnatning, men foreløbig drejer det sig kun om disse to steder.

Læs hele artiklen fra NRK: HER

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2