Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 04 Juni 2019

Den svenske autocamperforening - Husbilklubben har for sjette år kåret den bedste autocamperkommune i Sverige. Blandt de nominerede kommuner valgte klubbens 15.000 medlemmer Lysekil Kommune som årets autocamper kommune.

På Husbilklubbens årsmøde i Mariestad fremlagde klubbens formand Leif Edström resultatet af afstemningen om de nominerede 5 kommuner. Klubbens formand begrunder valget med, at Lysekil på mange måder har vist at autocampere er velkommen som gæster i kommunen. Ve konkrete tiltag har kommunen skabt gode betingelser for autocampere der kommer på besøg i Lysekil. Kommunen har forstået au autocamperturister er vigtige besøgende, ikke mindst for den lokale økonomi.

Lysekil har indset at autocamperturisme er en ny og stærkt voksende af mobilt rejsende, der også besøger kommunen uden for højsæsonen og derved forlænger områdets turistsæson.

I kommunen bemærkede man at autocamperturister ikke passer ind i billedet af den gammelkendte campingturist og derfor forsøgte at finde gode løsninger der passer til autocamperturisternes behov.

Elisabeth Törnblom fra Lysekil turistinformation mener at prisen har motiveret til yderligere tiltag for autocamper besøgende, og det allerede inden den kommende sommersæson. Dette tiltag munder ud i et nyt serviceanlæg med brusebad og toilet ved siden af pladsen, samt flere andre satsninger.

Kilde: Husbilklubben

Udgivet i Information