Fredag, 28 Juni 2019

Delstaten Tyrol blokeret alternative ruter for interregionale transit trafik. Formålet med forbudet skulle være emissions udledning i Innsbruck området. Det kan naturligt have konsekvenser for turister til og fra Italien via Brenner passet.

Østrig er i sig selv et populært rejseland og for mange der rejser videre mod Italien et transitland Det betyder at det ikke vil være muligt for transitturister i tilfælde af trafikpropper eller langsom trafik, at forlade motorvejene Inntal A12 og Brenner A13.

Blokkeringen gælder på følgende tidspunkter

Alle weekender indtil den 14. September fra lørdag kl. 07.00 til søndag kl.19.00. Derudover fra onsdag den 14. August kl. 07.00 til lørdag den 17. August kl. 19.00. I den periode må rejsende til f.eks Italien, ikke forlade motorvejsafkørslerne: Inntal A12 mellem Hall i Tyrol og Zirl Brenner motorvejen A13 mellem Patch og Gries am Brenner. Kun beboere og turister, hvis destination er i Innsbruck eller det omkringliggende landsbyer påvirkes ikke af forbudet, ligeledes er Brennerbundesstrasse B182. De der åbenlyst modsætter sig politiets anvisninger, må forvente en bøde.

ADAC og Bayern reagere

ADAC er fortalere for fri og ubegrænset rejsetrafik og kritiserer kørselsforbudene som “Absurde i en ferietid”. Også når Tyrol lider under belastningen af transittrafik, er de nye forbud, set fra turisternes og forbrugernes synspunkt, en kamel der atter skal sluges. ADAC anbefaler dog grundliggende at trods kødannelser at holde sig på motorvejen og ikke følge GPS-Navigationens alternative ruter, da disse hurtigt proppes til.

I Bayern protesterer delstastregeringen imod forbudene, da de mener at de er i strid med EU lovgivning. Det tyske forbundsministerium for transport, udarbejder derfor en retsag mod Østrig som de kalder dybt diskriminerende. Pay back time? Tyskland har lige tabt i en EU dom om diskriminerende vejafgifter i Tyskland, ført af Østrig med Tyskland.

Kørselforbudene overvåges af politiet og ifølge det østrigske politi er 100 bilister allerede i sidste weekend blevet sendt tilbage på motorvejen, hvor det oså er nødvendigt med en betalbar Vignette. Følger man ikke ikke politiets anvisninger pålægge der en bøde på 60 Euro.

Læs mere om berørte veje i Østrig HER

Tyrol meddelelse HER

Vejkort med forbud mod Italien HER

Vejkort med forbud mod Tyskland HER

Udgivet i Information