Artikel filtreret på dato: Onsdag, 08 maj 2019

Det svenske Trafikverket (Transportstyrelsen) advarer i lyset af at interessen for autocampere er stærkt stigende om, at de kan være livsfarlige. Myndighedernes crashtest viser at der kan være stor risiko for dødsfald ved sammenstød og mener de bør sikres bedre.

I en artikel på svenske Trafikverkets hjemmesi, mener Trafikverket at autocamper markedet hvor flere autocampere har været involveret i alvorlige ulykker skal være sikrere. En kollisionstest med autocampere viser at risikoen for at blive dræbt i et frontalt sammenstød. Siden 2014 er antallet af autocampere i Sverige steget med 50 pct. Og den periode er seks personer døde i en autocamper og alene fire af dem inden for det sidste år. Skadede personer er blevetopgjort til ca 100 personer siden 2014. Trafikverkets der har foretaget dybdegående undersøgelser viser at skaderne på en autocamper kan være meget omfattende.

Kollisionstesten er gennemført for at bidrage med oplysninger der kan bidrage med sikrere autocampere. Resultaterne deles med autocamper producenterne, brancheorganisationer og forbrugere med informationer om, hvad der kan være sikrere og hvad der kræves.

Stor risiko ved frontal sammestød

Ved Trafikverkets crash test er det ikke oplyst hvilke mærker de har benyttet, kun at det drejer sig om en delintegreret og en integreret model. Frontalkollisionstesten er den samme der anvendes i Euro NCAP der kollidere køretøjer med en hastighed på 64 km/t mod en barriere der er svarende til et køretøj med samme vægt. Selv om autocamperne er tomme er di relative tunge og i dette tilfælde svarer testen til et frontalt sammenstød på 90 km/t mod en gennemsnitlig personbil.

Testen viste også at den halvintegrerede autocamper giver bedre beskyttelse en en fuldt integreret, men lang fra den beskyttelse, som en moderne personbil giver i dag.

Den svenske Transportstyrelse anbefaler forbrugerne at vælge sikre veje med midteradskillelse, holde hastighedsgrænserne, sørge for at der ikke er løse genstande i opholdsområdet, fjern bordet hvis der er passagere bagved. PS Glem ikke at sikre husdyr !

Den svenske Transportstyrelse anbefaler producenterne til på kort sigt at forankre det indre i boligarealet bedre, at bordet er let at fjerne og på længere sigt at autocampere er bedre kollisionssikret

Se den voldsomme Video HER

Link:

Trafikverket

 

Udgivet i Information