Artikel filtreret på dato: Onsdag, 01 maj 2019

Værtskaber til overnatning i autocampere er perfekte til at udvide børns lærdom. Hvor kommer vores mælk fra? Hvordan laver man ost? Hvordan ser dyret, der har leveret kød til koteletter og grillpølserne ud?

Fremmedgørelsen af mennesker fra naturen og landbrug er stigende. Forestillingen om, hvor vores mad kommer fra, er mere baseret på reklamer end på personlige oplevelser. Derfor kan turister med de mange europæiske tiltag med værtskaber, bruge 24 timers besøget på gården som læringssted både for børn men også for voksne, naturligvis med tilladelse fra værterne. Derved bringes naturen og dens relationer tættere på igen. Med det store udvalg oplever de besøgende de forskellige dyr eller gamle kulturelle måder at dyrke på, eller opleve frugtplantagerne og vinmarkerne.

En tur med autocamper står for at opleve og opdage naturen og dens varierende landskab med marker, skove og enge. Forståelsen i forhold til naturen, kendskabet til den og brugen af den, er et vigtig emne - især for børn, der ikke har det samme forhold til dyr og natur som tidligere.

Hvis vi udvikler forståelsen for naturen, vil børn også senere have et forhold til den og besøg på landbrug af forskellig art giver den fornødne viden om, hvad der er i butikken og hvor det hele kommer fra.

Campingpladser har i mange år satset på at være børnevenlige, med hoppeborge, legepladser, svømmebassiner, badeland, boldbaner, butikker, restaurant osv. og for nogen børnefamilier kan det være det helt rigtige valg.

For dem der ønsker at være tættere på seværdigheder, attraktioner og byen, er der autocamperpladser til parkering til rådighed. Disse har de grundliggende faciliteter til rådighed til et kortere ophold med oplevelserne lige uden for døren.

Den nye trend med ophold på forskelige landbrug ved at købe en guide eller tage på bondegårdscamping, er samtidig en god børnelære for de familier der vil prøve en autocamper enten ved køb eller ved at leje en til årets ferietur. Børn kommer ikke længere så meget i naturen som tidligere, men det kan børn nu få glæde af ved køb af de guidebøger der med en vignette viser at man er en del af tilmeldingen der giver ret til et gratis ophold i 24 timer eller de online guider, hvor det er muligt at udvælge hvilken type plads man søger. Selv ved leje af en autocamper i 14 dage er der ved en købspris på omkring 225 dkk for en guide, en overnatningspris på 15-16 kroner pr. overnatning for hele familien i de to uger ferieturen varer, samt muligheden for at købe stedets specialiteter. Denne form for tilbud findes i flere forskellige Europæiske lande, inklusiv danske Pintrip. Du kan se en liste over muligheder her.

Oplev friheden og eventyret som familie væk fra stress og jag. Med børn i alle aldre vil familier finde at det er en perfekt måde at mærke nærvær og familielivet på. Så stressende som hverdagen undertiden er, ligeså afslappet kan det være på en ferietur i en autocamper. Mange har prøvet livet i campingvogn, der opstilles på en campingplads i en længere periode af ferien, men med autocampere kan turen udformes så den passer bedst til både forældre og børn.

Husk en ting - De mennesker der bor på ejendommen har deres dagligdag og deres privatliv der. Spørg inden du gør noget ! Det et altid et godt udgangspunkt for et ja.

De tyske producenter af fritidskøretøjer donerer faktisk penge til projekter i Tyskland der ønsker at bringe naturen tættere på børn i særdeleshed.