Artikel filtreret på dato: maj 2019

AL-KO chassis til autocampere er tilgængelig på Fiat, Peugeot, Citroën, Volkswagen, men nu også Mercedes Benz Sprinter, Power-head (BM910). Power-head varianter tilgængelig som 2- eller 3-aksel version.

AL-KOs lette chassiser er særligt imponerende på grund af deres højere nyttelastkapacitet, optimal køredynamik og fremragende kørekomfort. Resultatet er en betydelig stigning i sikkerheden. Det innovative AL-KO Vehicle Technology koncept er baseret på et varmgalvaniseret letvægts chassis og bredspor chassis med uafhængig hjulophæng. 

Det lette AL-KO chassis har en tilladt totalvægt på op til 4.500 kg (2-aksel) eller 5.500 kg (3-aksel), hvilket giver en markant højere nyttelast.

Det elektroniske stabilitetsprogram ESP er også tilgængelig for AL-KO chassis 2- og 3-aksler, baseret på Mercedes-Benz Sprinter. Den nye Mercedes-Benz Sprinter med AL-KO lette chassis tilbyder også et væld af andre intelligente førersystemer.

Fra 2020 kommer bla. en helt ny Frakia Neo på det nye AL-KO chassis til Sprinter.

AL-KO

Udgivet i Autocamper nyheder

Fra 2020 kommer den første campingbus fra Frankia og den er bygget på Mercedes-Benz.  Selv kalder Frankia den nye i klassen for micro-liner. Liner er navnet på en stor dyr luksusautocamper, men Yucons komfort er på samme høje niveau. Dermed bliver Frankia for første gang fuld-line leverandør. Fra 2020 sæsonen intensiverer Frankia sit samarbejde med stjernemærket fra Stuttgart og Yucon bliver den første kassevogn fra Frankia.

Med modellen Yucon 7.0 Lounge er den første model grundlagt til det der senere skal blive til en hel serie under navnet Yucon - Made by Frankia. Målgruppen er 40+ kunder, der søger en kompakt, men også luksuriøs autocamper. Yucon 7.0 Lounge bliver fulgt op af Yucon 6.0 på 6 meter og Yocon 7.0 med højt tag og enkeltsenge på 7 meter.

Den 7 meter lange Yucon 7.0, baseret på Mercedes Sprinter, kommer med en siddegruppe i bagenden, der kan laves om til en dobbeltseng på 2,00 x 1,35 meter. Den specielle Lounge version har en fremragende isollering og er derfor egnet til vinterbrug. Camperen har en en totalvægt på 3.500 kg.

Dette layout giver meget plads til køkken og bad. Køkkenet er med to gasbrændere og et væld af  lagerplads. Fra skabet modsat køkkenet kan der trækkes et arbejdsbord ud, hvis der er brug for det. Det rummelige badeværelse har en udtrækkelig firkantet vask og toilettet nedenunder trækkes ligeledes ud af væggen.

Under motorhjelmen ligger en MB 311 CDI, Euro 6 Blue Tec motor på 114 hk. Frankia Yucon 7.0 Lounge måler 6,97 meter i længden, 199 meter i bredden og 2,95 meter i højden. Prisen starter på omkring 79.900 Euro i Tyskland.

Frankia

Udgivet i Autocamper nyheder
Fredag, 17 maj 2019 12:12

Serviceområder for autocampere

Moderne overnatningsformer for autocampere indbefatter muligheden for at kunne komme af med sit spildevand, der ligger sikret i en lukket tank til formålet og det det samme gælder for 20 liter toilet besøg og frisk vand til forskellige formål.

Gentagne gange høre vi om overnatningsmuligheder der etableres uden nogen form for faciliter. Det går et par nætter eller tre og så skal der ske noget. Der findes flere muligheder f.eks langs motorveje, men hvad nu, hvis man ikke lige køre langs en motorvej? Vil den nærmeste campingplads tage imod autocamperturister der har behov for at få tømt tanke og få frisk vand i vandtanken og til hvilken pris?

Muligheden for at kunne komme på toilettet, få sig et bad og koge kartofler eller lave sig en frisk kop kaffe, er en af de mange privilegier der høre til den frihed der er ved autocamper brug, fordi de sanitære facilteter altid er der og vandet i vandtanken er brugbart fordi den er renholdt og i balance.

For at kunne slippe af med toilettet kræver det et passende sted, hvor ligeledes grundig rengøring at toilet kassetten er en mulighed og en forventning om at faciliteterne er lavet på en måde så området ikke er indhyllet i en fæl lugt og som om det ikke var nok, en stærk sundhedsskadelig bakteriedannelse på varme dage.

Det vand der er skiltet med et vandglas, må formodes at kunne opfylde drikkevandsbekendtgørelsen og ikke være benyttet til andre formål end at fylde en tom vandtank med frisk vand der ikke er sundhedsskadeligt på grund af alt for mange bakterier fra sløset, ligegyldig brug af de faciliteter der står til rådighed.

Hvilke stærke kemiske rengøringsmidler er der benyttet for at fjerne lugtgener i autocampere? Toiletpapir sidder i riste og på kanter. Bare toiletpapir spiller en stor rolle. Det er bedst at benytte det toiletpapir der optimal til brug for campingtoiletter, da det nedbrydes hurtigere og derved undgås at papirrester på utilsigtede steder, men det er uheldigvis dyrere.

Mange har den fejlagtige opfattelse, at de søjler der står på en tømmeplads er spild af penge og kan spares væk for istedet at bruge simple indretninger. Faktisk er dette hardware langtfra den største post på et serviceområde for overnattende autocampere. Alene tilslutning til kloaken og tilslutning af vand og el en meget større udgift.

Tilslutning på en grund, der ikke før har været tilsluttet, koster Ifølge forsyningen.dk, et tilslutningsbidrag på 64.500 kr, pr boligenhed eller pr påbegyndt 800 kvm erhvervsgrundareal, dertil kommer spildevandsafgift, der er variabelt efter antal kubikmeter spildevand. Med optil 20.000 kubikmeter/år koster hver kubikmeter ca. 38 kr inkl moms og det halve for det der ligger over.

Vand koster i abonnementsbidrag ved et forbrug på over 25 kubikmeter knap 17.000 kr pr måler. Ved et forbrug fra 0-1.000 kubikmeter, er prisen pr. Kubikmeter 18 kr. Affald koster efter størrelsen af containere og om stedet for affaldet er omfattet af bestemmelser om sortering af madaffald. En et kammeret container på 660 liter, hørende under “øvrige ejendomme”, der ikke er omfattet af bestemmelser om sortering af madaffald koster årligt 3400 kr. Strøm er en handelsvare og f.eks tager Elinord A/S 20,79 øre/kWh plus en afgift på 110,50 øre/kWh. Dertil et årligt fast abonnement pr. måler på lidt under 500 kr årligt. ( kilde: forsyningen.dk).

Og godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt. Læs om service områder for autocampere herunder

AC toemmepladser 205x300

 

 

25 maj  09-17    26 maj   10-16 

  • Kom og oplev Skandivent 2019 og vær med til at fejre nyåbningen af camping butikken hos Skandic og spar op til 30 % på diverse camping artikler.
  • I anledningen af Skandivent tilbyder vi også tilbyder vi også ekstra gode tilbud på de ca 100 både nye og brugte autocamper og campingvogne vi har stående.
  • På værkstedet står vi klar med kvalificeret rådgivning og super gode tilbud
  • Ligesom sidste år vil der igen ved Skandivent 2019 være diverse udstillere fordelt på Scandinavien Park bl.a inden for brancherne sport og fitness, biler, e-bikes og forskelligt inden for teknik og Lifestyle. Desuden vil en lokal slagter tilbyde en masse lækkerier fra lokalområdet. Velbekomme J

Vi ses i Scandivianpark ved Flensborg, bare 2 km fra den danske grænse. 

KH

Skandic Reisemobile Teamet

Skandic & Nordic Reisemobile GmbH
Skandinavien-Bogen 4
24983 Handewitt

Tel. /+49 4608 972 9950
eMail: 
Web: www.skandic-camping.de

Udgivet i Information

San Marino er verdens femtemindste land og hævder at være en af verdens ældste republikker, der er helt omsluttet af Italien. Landets første forfatning stammer helt tilbage til 1263.  Det ligger tæt ved den adiatiske kyst og grænser op til regionerne Emalia-Romagna og Manche. San Marino er beliggende 748 over havet og har et areal på 61 kvadrat kilometer, med godt 33.000 indbyggere. San Marino er beliggende kun 10 km vest for Rimini og har årligt godt tre millioner turister, der køber ind momsfrit i de mange butikker. Derved sparre de den italienske moms på 22 procent. At det lille land er momsfrit ses også af det udvalg der præger butikkernes, et udvalg i den eksklusive retning med tøj, sko, ure, tasker mv.

Legenden fortæller at grundlæggeren af San Marino ankom fra øen Rab i Dalmatien og klatrede op på Mount Titano for at finde et lille fællesskab af kristne. San Marino ligger i hjertet af verdenshistorien og har været med i UNESCO verdens naturarven siden 2008. Både San Marino og Mount Titano er vidnesbyrd om et repræsentativt demokrati, der er baseret på borgelig autonomi og selvstyre. Det lille land er ikke medlem af EU eller det europæiske økonomiske samarbejde. På trods af det holder landet sine grænser åben til Italien. Udlændinge der opholder sig mere end 10 dage i San Marino, skal have tilladelse af regeringen. Internationale aftale definere landets valuta som den samme som Italien og benytter derved Euro.

San Marino byder på et hyggeligt centrum, med små hyggelige gyder og masser af restauranter og caféer. Vær opmærksom på at især i højsæsonen og på helligdage kan der være mange mennesker.

For kørestolsbrugere kan der fra P9 lejes såkaldte Triride’s, der er en elektrisk anordning der kan forsyne de fleste typer kørestole med en stor bevægelsefrihed. YouTube video HER

San Marino med autocamper

Links:

Campercontact
Area de Sosta per Camper - San Marino

Parcheggio P10 

Via Napoleone Bonaparte, 

47890 San Marino

20 pladser

GPS Koordinater: N 43.93543, E 12.44419 / N 43°56'08", E 12°26'39"
Pris: 13 Euro + strøm

Google Maps HER

Parcheggio P13 

Strada della Baldasserona, 
47890 San Marino

40 Pladser med ubegrænset ophold

GPS Koordinater: N 43.94044, E 12.44156 / N 43°56'26", E 12°26’30"

Pris: Gratis inkl tømning

Google Maps HER

Centro Vacanze San Marino 

Strada San Michele 50, 
47890 San Marino

200 pladser

GPS Koordinater: N 43.95999, E 12.46079 / N 43°57'36", E 12°27’39

Pris: 36 Euro inkl. tømning, strøm og vand

Website: www.centrovacanzesanmarino.com

Google Maps HER

Udgivet i Autocamper Ture

Det svenske Trafikverket (Transportstyrelsen) advarer i lyset af at interessen for autocampere er stærkt stigende om, at de kan være livsfarlige. Myndighedernes crashtest viser at der kan være stor risiko for dødsfald ved sammenstød og mener de bør sikres bedre.

I en artikel på svenske Trafikverkets hjemmesi, mener Trafikverket at autocamper markedet hvor flere autocampere har været involveret i alvorlige ulykker skal være sikrere. En kollisionstest med autocampere viser at risikoen for at blive dræbt i et frontalt sammenstød. Siden 2014 er antallet af autocampere i Sverige steget med 50 pct. Og den periode er seks personer døde i en autocamper og alene fire af dem inden for det sidste år. Skadede personer er blevetopgjort til ca 100 personer siden 2014. Trafikverkets der har foretaget dybdegående undersøgelser viser at skaderne på en autocamper kan være meget omfattende.

Kollisionstesten er gennemført for at bidrage med oplysninger der kan bidrage med sikrere autocampere. Resultaterne deles med autocamper producenterne, brancheorganisationer og forbrugere med informationer om, hvad der kan være sikrere og hvad der kræves.

Stor risiko ved frontal sammestød

Ved Trafikverkets crash test er det ikke oplyst hvilke mærker de har benyttet, kun at det drejer sig om en delintegreret og en integreret model. Frontalkollisionstesten er den samme der anvendes i Euro NCAP der kollidere køretøjer med en hastighed på 64 km/t mod en barriere der er svarende til et køretøj med samme vægt. Selv om autocamperne er tomme er di relative tunge og i dette tilfælde svarer testen til et frontalt sammenstød på 90 km/t mod en gennemsnitlig personbil.

Testen viste også at den halvintegrerede autocamper giver bedre beskyttelse en en fuldt integreret, men lang fra den beskyttelse, som en moderne personbil giver i dag.

Den svenske Transportstyrelse anbefaler forbrugerne at vælge sikre veje med midteradskillelse, holde hastighedsgrænserne, sørge for at der ikke er løse genstande i opholdsområdet, fjern bordet hvis der er passagere bagved. PS Glem ikke at sikre husdyr !

Den svenske Transportstyrelse anbefaler producenterne til på kort sigt at forankre det indre i boligarealet bedre, at bordet er let at fjerne og på længere sigt at autocampere er bedre kollisionssikret

Se den voldsomme Video HER

Link:

Trafikverket

 

Udgivet i Information

Er du nomaden, eventyren og opdageren og ønsker at rejse med en stor komfort, så laver tyske BUMO en andeledes camper med stor komfort i naturlige levende materialer.

BUMO er anderledes. Forskellen på konventionelle mobile køretøjer til brug for fjerne rejsemål og BUMO er at BUMO er bygget af naturlige  bæredygtige materialer med en aluminium- eller stålramme der sikrer sikkerhed og stabilitet. Facaderne er lavet i lærketræ der giver bodelen en charmerende karakter og har mange tekniske fordele. Den naturlige isolering i vægkernen er med dampspære, der er garant for et sundt indeklima.

BUMO´s bæredygtige tilgang afspejles ikke kun i udvælgelsen af råmaterialer men også for at spare på resourserne med hjælp fra solen, kompostering af toilettet til den komplette selvforsyningspakke med regsvandsbehandling og brændeovn.

Beboelsesboksen til et lastbilschassis leveres til personlige behov. Ideen til BUMO er kommet fra ønsket om at udforske verden bæredygtigt med eget hjem. Beboelsesdelen til chasiser koster efter oplysninger fra 40.000 Euro der er ca. 300.000 kroner og dertil kommer naturligvis bildelen. BUMO blev første gang præsenteret på CMT 2019.

Se mere HER

Udgivet i Autocamper nyheder

Ifølge det norske website, Canariejournalen.no vil det glæde mange autocamper ejere i Spanien, at man i Spanien indføre nye regler for kørekort klasse B fra 1. Juli 2019, hvor vægtgrænsen for denne  kørekortsklasse øges fra 3.500 kg til 4.250 kg, forudsat at man har haft kørekort i mindst 2 år. Grænsen for antallet af passagere skal ifølge sitet være den samme som før. Informationerne skulle stamme fra La Dirección General de Tráfico (DGT), der svarer til det danske Transportministerium.

Der er bare en vigtig ting og det er, at det kun gælder for varebiler med alternativ fremdrift som el drift, hybrid drift eller f.eks brint og ikke autocampere som det fremgår af artiklen. Dieselbiler indgår ikke i denne tilladelse, med det er det vi satser og håber på, da mange autocampere også er presset på vægten, som er argumentet for denne tilladelse i Spanien, der i øvrigt også køre som forsøg i Tyskland et par år endnu og andre steder.

Dette forslag var ligeledes stillet som forslag til folketingsbeslutning i Danmark i december 2016. I det danske forslag hed det citat:”Regeringen pålægges senest den 1. februar 2017 at iværksætte de nødvendige ændringer af kørekortsbekendtgørelsen, så det bliver muligt for indehavere af kørekort, kategori B, at føre et køretøj på op til 4.250 kg, når køretøjet er eldrevet.” Senere blev dette forslag skrinlagt, fordi man ville se tiden an i forhold til det øvrige Europa.

Desværreer der kun focus, indtil videre, på køretøjer til varekørsel og ikke autocampere. Men det er da meget fint at vores minister på området Ole Birk Olesen er positiv og har fremsat det i regi af autocampere i EU komisionen, som det fremgår af svar til Autocampergruppen, og at han har focus på problemstillingen.

Tilladelse til alternativ fremdrift som i Spanie, er ud over at den kun er gældende i Spanien, helt i tråd med de forslag der er fremme forskellige steder i Europa og den tilladelse som der er givet i 2012 i Portugal. Nemlig at der ikke yderliger må benyttes trailer med en totalvægt på 750 kg og at man skal have kørekort i minimum 2 år, samt at der er et opsummerende kort kursus i de forskelle der kan være med at køre tungere køretøj.

Kørekortkategorierne er fra 4.250 kg og opefter fuldstændig som de er i dag, men det er i autocamper regi vigtigt at det er gældende i mindst hele EU.

Den korte version er, at Canariejournalen i Norge ikke har ret i at tilladelsen fra 1. Juli i Spanien også gælder autocampere. Der står i den spanske tilladelse “vehículos ecológicos” og dette betyder direkte oversat økologiske køretøjer eller  0 emissions køretøjer.

Det kommer for autocampere, men da de ikke har så travlt i EU med dette vigtige emne og der snart er valg her og der, vare det nok lidt tid endnu. Selv hørte jeg første gang om dette i 2006, men aldrig har vi været tættere på end nu, da forskellige landes regeringer bakker op om forslaget inkl autocampernes højborg i Tyskland.

England - Brexit eller ej.

Alliance of British Drivers Driving Sense - ABD skriver i en kort rapport om autocampere på alternativ brændstof, hvor man ser på el- eller hybride køretøjers aktuelle og fremtidige egnethed til brug for campingvogns kombination og autocamperbrug.

Den ekstra vægt af den elektrisk eller hybrid kørsel har fået den britiske regering til at forfølge en politik, der giver indehavere af kategori B (Bil) kørekort fordele til at køre en varevogn på alternativ brændstof med en totalvægt på op til 4.250 kg i stedet for nuværende 3.500 kg uden krav om et kategori “C1” kørekort, alene for at kunne opretholde en brugbar nyttelast. I øjeblikket har chauffører, der bestod deres “B” kørekort før den 1. Januar 1997 automatisk ret til at køre en kombination af køretøjer med trailere på op til en totalvægt på 8.500 kg. Efter 1. Januar 1997 er bilisterne begrænset til køretøjer på op til 3.500 kg på et “B” kørekort.

Rapportforfatter og autocamperejer Paul Biggs sagde” Det er klart at biler og varevogne vil blive tungere som følge af elektrisk eller hybride systemer. Dette gør det sværere at blive indenfor en totalvægt på 3.500 kg, også når de er baseret på autocamper brug. Alliance of British Drivers antager, at “B” kørekort automatisk kun vil gælde køretøjer på alternativ brændstof. Måske giver dette også mulighed for at regeringen vil overveje den mulighed for at andre med “B” kørekort har samme rettigheder, som med alternativ fremdrift eller at gå tilbage til situationen fra før 1. januar 1997, og dermed gældende for alle.  Elektriske autocampere er på et meget tidligt stadium og vil kræve et kvantespring i teknologien for at være levedygtigt.

Med en industri af fritidskøretøjer der levere så mange arbejdspladser og generere så mange milliarder kroner, er det vigtigt at finde løsningen for autocampere. Alene i Tyskland er 180.000 jobs afhængige og i England er det 130.000 jobs af fritidskøretøjer der er inbetatet autocampere.

Links:

Canariajournalen.no
Europa Press Espana
Alliance of british Drivers
Dansk forslag i 2017
(EU) 2018/645

Udgivet i Information

Værtskaber til overnatning i autocampere er perfekte til at udvide børns lærdom. Hvor kommer vores mælk fra? Hvordan laver man ost? Hvordan ser dyret, der har leveret kød til koteletter og grillpølserne ud?

Fremmedgørelsen af mennesker fra naturen og landbrug er stigende. Forestillingen om, hvor vores mad kommer fra, er mere baseret på reklamer end på personlige oplevelser. Derfor kan turister med de mange europæiske tiltag med værtskaber, bruge 24 timers besøget på gården som læringssted både for børn men også for voksne, naturligvis med tilladelse fra værterne. Derved bringes naturen og dens relationer tættere på igen. Med det store udvalg oplever de besøgende de forskellige dyr eller gamle kulturelle måder at dyrke på, eller opleve frugtplantagerne og vinmarkerne.

En tur med autocamper står for at opleve og opdage naturen og dens varierende landskab med marker, skove og enge. Forståelsen i forhold til naturen, kendskabet til den og brugen af den, er et vigtig emne - især for børn, der ikke har det samme forhold til dyr og natur som tidligere.

Hvis vi udvikler forståelsen for naturen, vil børn også senere have et forhold til den og besøg på landbrug af forskellig art giver den fornødne viden om, hvad der er i butikken og hvor det hele kommer fra.

Campingpladser har i mange år satset på at være børnevenlige, med hoppeborge, legepladser, svømmebassiner, badeland, boldbaner, butikker, restaurant osv. og for nogen børnefamilier kan det være det helt rigtige valg.

For dem der ønsker at være tættere på seværdigheder, attraktioner og byen, er der autocamperpladser til parkering til rådighed. Disse har de grundliggende faciliteter til rådighed til et kortere ophold med oplevelserne lige uden for døren.

Den nye trend med ophold på forskelige landbrug ved at købe en guide eller tage på bondegårdscamping, er samtidig en god børnelære for de familier der vil prøve en autocamper enten ved køb eller ved at leje en til årets ferietur. Børn kommer ikke længere så meget i naturen som tidligere, men det kan børn nu få glæde af ved køb af de guidebøger der med en vignette viser at man er en del af tilmeldingen der giver ret til et gratis ophold i 24 timer eller de online guider, hvor det er muligt at udvælge hvilken type plads man søger. Selv ved leje af en autocamper i 14 dage er der ved en købspris på omkring 225 dkk for en guide, en overnatningspris på 15-16 kroner pr. overnatning for hele familien i de to uger ferieturen varer, samt muligheden for at købe stedets specialiteter. Denne form for tilbud findes i flere forskellige Europæiske lande, inklusiv danske Pintrip. Du kan se en liste over muligheder her.

Oplev friheden og eventyret som familie væk fra stress og jag. Med børn i alle aldre vil familier finde at det er en perfekt måde at mærke nærvær og familielivet på. Så stressende som hverdagen undertiden er, ligeså afslappet kan det være på en ferietur i en autocamper. Mange har prøvet livet i campingvogn, der opstilles på en campingplads i en længere periode af ferien, men med autocampere kan turen udformes så den passer bedst til både forældre og børn.

Husk en ting - De mennesker der bor på ejendommen har deres dagligdag og deres privatliv der. Spørg inden du gør noget ! Det et altid et godt udgangspunkt for et ja.

De tyske producenter af fritidskøretøjer donerer faktisk penge til projekter i Tyskland der ønsker at bringe naturen tættere på børn i særdeleshed.