Artikel filtreret på dato: Mandag, 08 April 2019

Autocamperpladsen der gennem årene har haft flere forskellige adresser som Pop Up autocamperpladsplads, men har i 2018 været hjemløs, har nu fundet sig en ny adresse tæt på Valby Station, kun 5 minutter med S tog fra hovedbanegården.
Pladsen vil kun være forbeholdt autocampere og ligger nu på adressen Blushøjvej 17, 2450 København ved Valby Idrætspark.
Autocamperpladsen Copenhagen City Camp vil have plads til mere end 90 autocampere. På pladsen forefindes toilet/bad, strøm, tømmefaciliteter, samt mulighed for at leje cykler.

Copenhagen City Camp vil være åben fra den 24. Maj til 31. august.

Pladsen er omkranset af et højt gitterhegn og vil være bemandet døgnets 24 timer. Der vil være mulighed for reservation. Der er check ind og ud mellem kl. 8.00 og 20.00.
Prisen er pr døgn per vogn 220,- Dkk / 30 Euro indkluderet: strøm, toilet tømning, vandpåfyldning, brusebad og en City-map-

Adresse:

Copenhagen City Camp
Blushøjvej 17
2450 København

GPS Koordinater: N 55.647415 – E 12.506711

Website: citycamp.dk

Reservation: ved at opgive nummerplade og ankomstdato.

Mandag, 08 April 2019 09:13

Time betaling i Virksund

Som den første campingplads i Danmark, har Virksund Camping er ny beregningsmodel, i forbindelse med betaling for overnatninger. Time Camping tager udgangspunkt i antallet af timer som campingpladsen benyttes. Svarende til den måde det koster, at parkere i mange af byerne. Der er dog et minimum  betaling på 10 timer.

Prisen er dkr. 3,75 pr. time, hvilket er gældende uansat antallet af personer. Minimumsprisen ved 10 timer er således dKr. 37,50. Et helt døgn koster dKr. 90.00. Hertil kommer eventuel forbrug af strøm som beregnes med kr. 1,25 pr. time. Denne pris er gældende fra mandag til torsdag. Fredag - søndag er timeprisen kr. 7,50.

Den billigste overnatning er dkr. 37,50 for 10 timer stigende til maksimalt Kr. 180,00 for et døgn.

Grunden til, at vi har varierende betalinger, er, at campisterne har forskellige behov som den nuværende betalingsform ikke tager hensyn til. Nogle har brug for en overnatning for næste dag, at køre videre. Andre vil gerne blive flere dage, for at udforske området. Med priser varierende fra dkr. 37,50  til dkr. 180,00 er der taget hensyn til begge kundegrupper.

Med udgangspunktet dkr. 37,50 er vi fuld konkurrence dygtig med de forskellige overnatningsmuligheder som især autocamperne benytter, i forbindelse med alternative til campingpladserne.

Virksund Camping er smukt beliggende direkte ved Limfjorden og tilbyder såvel café samt kiosk. Området er et yndet turistområde med over 400 sommerhuse samt stort lystbådehavn.

Se nærmere på Virksund Camping's hjemmeside www.virksundcamping.dk

Autocamperturisme i vækst - ny guidebog viser vej til unikke og gratis holdepladser i hele Danmark. Konceptet er kendt fra bl.a. Tyskland og Frankrig, og har nu også gjort sit indtog i Danmark. Guidebogen viser vej til de bedste gårdbutikker, vingårde, museer og kroer i Danmark.

Lille Danmark sættes på verdenskortet over lokal kulturturisme med nyt rejsekoncept, hvor private i hele landet åbner deres hjem op for autocamperturister.

Du holder ved en skillevej. Forude strækker de danske landeveje sig så langt øjet rækker. Det er følelsen af frihed, men hvor skal du overnatte? Skal du køre til højre eller til venstre? Mod Skagen, Vadehavet, Mols Bjerge eller måske Bornholm?

Fra den 18. februar findes svaret på de spørgsmål i den nye guidebog Pintrip. Et rejsekoncept der leder autocamperturister fra hele Europa rundt i de danske landskaber og direkte hjem til private værter.

”Vi synes, at alle skal have mulighed for at opleve det autentiske Danmark. De skal ud ad de små veje og finde de gemte skatte undervejs. Det er derfor, vi har skabt Pintrip,” siger Henriette Rask, ejer af Pintrip.

Tusind har forudbestilt guidebog for autocamperturister

Og noget tyder på, at deres form for rejsekoncept er efterspurgt. For ifølge Henriette Rask, har man allerede inden lanceringen solgt tusind eksemplarer af guidebogen.

Årsagen til det skal muligvis findes i, at autocamping er den turistform, der vokser mest i disse år. Ifølge tal fra European Caravan Federation findes der lige nu 2 millioner registrerede autocampere i Europa.

Men det har ikke været en nem opgave at lave guidebogen. Selv måtte Henriette Rask tage orlov fra arbejdet som lægesekretær. For Henriette og hendes mand Peter har selvfølgelig ikke kunne sidde stille på hjemmeadressen i Nautrup under tilblivelsen af guidebogen.

”Jeg tror, vi har arbejdet på det her fra klokken syv til elleve om aftenen, så det stod hurtigt klart, at jeg blev nødt til at bruge alt min tid på det her,” siger Henriette Rask.

Fra nord til syd og øst til vest har hun nu med sin mand Peter Rask kortlagt 184 små, uopdagede lokaluniverser i smukke egne, man ellers ikke vidste eksisterede.

Private byder fremmede indenfor

De færreste kender i hvert fald til Skovgaard Gårdbutik i Them ved Silkeborg, som værtsparret Joan og Hans Skovgaard driver. Sammen åbner de to nu deres private ejendom op for overnattende turister.

Selvom værterne også håber på, at det kan sætte lidt fut i butikken, handler det for Joan og Hans Skovgaard lige så meget om oplevelsen i at møde alle de nye mennesker, der triller ind i indkørslen for natten.

”Det er ikke sådan, vi hungrer efter flere kunder, vi synes bare, det er hyggeligt at kunne åbne dørene og vise folk vores sted,” siger Joan Skovgaard.

Vil sende turisterne videre

Drømmen er også at se lokalsamfundet få gavn af autocamperturisterne, og det har Joan Skovgaard tænkt sig at hjælpe til med.

”Vi har så meget at byde på her i området, så vi vil da guide vores gæster videre rundt til andre steder, hvor de kan købe alt fra smykker til brugskunst,” siger Joan Skovgaard.

Ud over gårdbutikker guider bogen også til kroer, put & take, vingårde, små mejerier, bryggerier, museer og alle andre steder, hvor lokale værter deler deres private sted med andre.

Hent inspiration i Pintrip's video https://youtu.be/nRIH1zY_vvk

Kontakt:
Telefon: +45 22 37 95 88
Mail:
Bogen kan bestilles på www.pintrip.eu

FAKTA

 • Bogen sælges til 30 euro, og der er allerede solgt 1000 eksemplarer.
 • Pintrip lanceres for første gang nogensinde den 18. februar, og markeres med en lille reception.
 • Pintrip er udviklet og ejet af ægteparret Henriette Rask, der er 43 år gammel og lægesekretær og Peter Rask, der er 48 år gammel og pædagog.

BAGGRUND

 • Autocamperturisme er kæmpestort uden for Danmark. I Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Schweiz og Sverige finder der tilsvarende guidebøger (kilde: www.fefi.eu).
 • Danmark er blevet et populært rejsemål for en del af de knap 2 millioner europæiske autocampister. (kilde: European Caravan Federation)
 • Der er cirka 520.000 indregistrerede autocampere i Tyskland. Antallet har været stigende gennem de seneste år, så potentialet er stort for et innovativt tiltag som Pintrip (kilde: Markedschef Mads Schreiner, VisitDenmark).
 • 52% af autocamperturisterne benytter udelukkende autocamperpladser (kilde: Promobil 2017).
 • Gennemsnitsalderen for autocamperturister er 57,7 år (kilde: Videncenter for Kystturisme) og hver rejsende bruger omkring 50 euro om dagen (CIVD).

HVORDAN FUNGERER KONCEPTET

 • Pintrip-guiden består foruden selve guidebogen også af en årsvignette, et specielt medlemsklistermærke, der skal sidde i forruden på autocamperen som bevis for, at man er gyldigt medlem et år.
 • Guiden præsenterer 184 værter, der hver især tilbyder 1-3 individuelle holdepladser. Pladserne er gratis at benytte, og man må holde i 24 timer fra ankomsttidspunktet.
 • Pintrip står for alt det praktiske i forhold til at opsøge og gøre værter klar til at modtage Pintrip-gæster.  

Billedresultat for pintrip

Henriette og Peter Rask på værtsbesøg hos Skovgaard Gårdbutik i Them. Foto: Frederik Maj