Artikel filtreret på dato: April 2019

En ny fransk overnatnings platform for autocampere lanceres til maj-juni 2019. Landmænd og landejere kan tilmelde deres steder og fra maj kan autocamperturister begynde at booke deres overnatningstilbud. Fra maj vil der ligeledes være App’s tilgængelige til IOS og Android.

Park and View har til formål at tiltrække adgangen til naturen ved at åbne op for privat ejendom. Park and View har til formål at skabe et fællesskab, hvor autocamperturister og landmænds interesser kobles sammen.

I Frankrig stiller de spørgsmålet - Hvor man finder et sted for natten uden at skulle køre i timevis, hvis man vil undgå campingpladser eller overfyldte autocamper parkeringspladser. Ifølge en undersøgelse foretaget af den nye mobile applikation www.parkandview.com vil rejsende autocampere højest søge efter overnatning i 90 minutter om dagen.

I 1993 blev France Passion lanceret med et koncept om fri parkering hos vinavlere og andre landbrugsproducenter i max 24 timer. I dag kan kan de bryste sig af mere end 2.000 gæstfrie steder i deres guide. Enkel og prisoverkommelig for 30 Euro , gældende for én enkelt overnatning på landsteder og gældende i et helt år.

Med nye idéer, der er forbundet med udviklingen om samarbejdsøkonomi, åbnes der op for nye store muligheder. Den nyeste Mobil App til autocampere er i øjeblikket i en testfase med en alpha-version.

Ifølge platformens grundlægger, Grégoire Popineau opfylder det nye koncept princippet for France Passion, men med yderligere fordele.

Konceptet´s grundlægger ønsker at genoprette billedet af frihed i naturen med autocampere. Park and View garantere en unik beliggenhed, mest uden tilknyttede tjenester og placeret i naturen på et roligt sted med udsigt. Der er ingen obligatorisk kontakt med ejeren af landområdet, der kan erklære sig “ikke tilgængelig” med en rød prik i sin profil. Betaling for overnatning i autocamperen sker gennem platformen.

Øjeblikkeligt efter booking af en nærliggende placering, guider Appen via  GPS til det sted der er stillet til rådighed af en landmand.

Databasen forbedres dagligt, men før at Park and View endeligt kan bekræfte et nyt sted der er tilmeldt, ventes der på tilbagemelding fra de to første besøgende, der ikke betaler for deres overnatning. Deres vurdering og beskrivelse er vigtige og beriger beskrivelsen af stedet med fotos.

“Et sted”, er kun for et køretøj med flot udsigt. Der kan tilmeldes flere steder på den samme ejendom. Hvert sted er indikeret med GPS koordinater. Det skal være kørefast for tunge køretøjer, og kravet er en god udsigt.

Lave priser

Tilmeldte landmænd og landejere er fritaget for adgangs- og årlige gebyrer for at være tilmeldt Park and View. Der betales kun for driftomkostningerne for platformen, ved at en bookingordre fratrækkes 2 Euro fra det beløb landmændene har ret til og Park and View hævder her før det går løs, at der allerede er 500 tilmeldte landmænd i Frankrig, Belgien og Schweiz.

For autocamperturisterne kan priserne for en overnatning variere fra 5 til 10 Euro for et sted helt uden faciliteter, og endda lidt mere, hvis der er faciliteter forbundet med opholdet.

Park and View vil belønne medlemmerne af Park and View i form af et incitament til omsætningen af det eller de steder de selv har tilmeldt. Dette tænkes gjort ved at tilbyde en stor del af selskabets kapital til medlemmerne i form af aktier. Med starten af Park and View suppleres et allerede bredt tilbud med gratis søgning af overnatningsmuligheder for autocamperturister.

Når Park and View går endeligt i luften, vil deres hjemmeside og app være oversat til en snes sprog. Alpha-versionen er kun på fransk

www.parkandview.com

Kun 13 km fra den belgiske by Mons, ligger en af verdens mest imponerende og yderst imponerende  bygningsværker Strépy-Thieu Skibselevatoren. Den har til opgave at forbinde to dele af af en af hovedvandvejene i Belgien - Canal du Centre der er en del af det net af kanaler der forbinder floderne Meuse og Scheldt. Selve kanalen er på kun 20,9 km, men niveauforskellene er så store, at de belgiske myndigheder igangsatte det imponerende byggeri, der kan løfte de store flodpramme der er kendetegnende for flod og kanalnetværk. Konstruktionen består af to store “badekar” på ikke mindre end 112 meters længde, 12 meter i bredden og en vanddybde på 4,15 meter. Hver elevator er placeret på hver sin side af tårnet og ved hjælp af enorme modvægte lavet i beton, der vejer stort set det samme som selve se fyldte “badekar” kontrollere fire elektromotorer karenes bevægelse op og ned. Hver tur kan gøre på 6-8 minuter afhængig af vejrforhold og belastning. Et Must See i  den belgiske Hainaut region.

I Belgien bruger man som andre steder skibselevatorer til at hæve skibe i det bakkede terræn. Den 117 meter høje elevator i Strépy-Thieu kan udligne den mere end 73,15 meter store højdeforskel i Canal du Centre ved at løfte flere hundrede ton tunge skibe hele vejen op.

Skibselevatoren blev designet under Canal du Centre’s moderniseringsprogram for at erstatte et bestående system med to sluser og fire 16 meter skibslifte, der er dateret 1888 til 1919. Selve kanalen gik i drift i 1879 og dens sluser og skibslifte kunne dengang løfte skibe op til 300 tons. Disse 4 skibslifte kom i 1998 på listen over UNESCO verdens arven på grund af den arkitekttoniske værdi. De to sluser og de fire skibselevatorer  kunne overvinde et samlet fald på 66 meter ved hjælp af en eneste energikilde: Vand. De benyttes idag til at løfte turistbåde med og er dermed stadig aktive.

I 1982 var det tid til at igangsætte byggeriet af en skibslift der kunne løfte op til 1.350 tons og var indtil 2008 verdens største skibselevator, idag er den Europas største imponerende skibselevator.

Med autocampere er der gratis parkering, men uden faciliteter. Der er både restauranter og indkøbsmuligheder i landsbyen lige i nærheden.

Links.

Skibselevatoren Strépy-Thieu
De historiske skibselevatore på Canal du Centre
Ingeniøren
Overnatningsmuligheder på Belgium Wallonia

Autocamper Parkering Adresse:

Kade Sluis Scheepslift 4 
Rue Saint Gery, 
7070 Thieu, Henegouwen / Hainaut / Belgium

Pris: Gratis

GPS Koordinater: N 50.47144, E 4.08951 / N 50°28'17", E 4°05’22"

Campercontact: Motorhome parking

Herinder den historiske skibselevator og autocamper parkering

Udgivet i Autocamper Ture
Onsdag, 17 April 2019 14:08

Rapido køber canadiske Roadtrek

Rapido Group, ejer af mærket Westfalia, har meddelt at de har underskrevet en bindende hensigtserklæring for at erhverve alle de aktiver der er relateret til canadiske Roadtrek. Salget af Erwin Hymer Group til den amarikanske branchegigant Thor Industries afslørede finansielle uregelsmæssigheder, hvor skaden skulle beløbe sig til omkring 200 millioner Euro. Thor Industries valgte ved nye forhandlinger Roadtrek fra og købte Erwin Hymer Group uden canadiske Roadtrek, der ligger i selskabet Erwin Hymer Group North America.

Efter at uregelmæssighederne blev kendt, blev først ledelsen afskediget og derefter modtog alle medarbejderne deres afskedigelse uden varsel. De udestårnde løninger blev betalt og derefter blev firmaet indleveret til konkurs.

Rapido har til hensigt at overtage lejekontrakten af de eksisterende produktions- og montagefaciliteter. Roadtrek var en af de førende mærker i Nordamerika inden konkursen og Rapido har meddelt at de i første omgang genbesætter 200 job. Ved konkursen tabte ialt 800 medarbejdere deres job. Allerede nu er er RoadTraks hjemmeside online igen.

Med købet af Roadtrek vender Rapido mærket Westfalia tilbage til det nordamerikanske fritidskøretøjsmarked. Westfalia var et velkendt mærke i Nordamerika i 1960’erne og 1970’erne.

Der blev acceptere kvalificerede bud frem til den 3. April 2019, og bud blev accepteret på hele eller dele af EHGNA’s aktiver, men de bud der overvejende ville drive virksomheden som en produktionsvirksomhed havde fortrinsret, og derfor faldt valget på Rapido.

Mere om Roadtrek på www.roadtrek.com

Kilde: RVdailynews.com

Udgivet i Autocamper nyheder

Caravaningbranchen i Tyskland, Europas største autocampermarked, har igen opnået rekordresultater i første kvartal 2019. Flere autocampere og campingvogne end nogensinde før blev registreret mellem januar og marts. Med ikke mindre end 18.241 campingvogne og autocampere blev det til en stigning på +3,3 procent i forhold til samme periode i 2018. Dermed er det tyske marked på vej til nyt rekord år.

Af de 18.2411 nye registreringer, står campingvogne for 6.079 nyregistrerede køretøjer, der er en stigning på 9,1 procent i forhold til samme periode i 2018, og det bedste første kvartal siden 1998.

Ny registreringerne af autocampere steg også i Tyskland i 1. Kvartal og oversteg rekordresultatet fra 2018 med beskedne +0,7 procent. Stigningen var til sammenligning mellem 2017 og 2018 på +30,3 procent. Den beskedne vækst i autocampersalget forklares ligesom i Norge og Sverige med en engangs effekt, da EU-typegodkendelserne udløb i februar 2018, hvilket resulterede i ny registreringer på næsten 50 procent i denne måned. Man var nødt til at registrere de Euro 5 campere der ikke var solgt, da de ellers i fremtiden ikke ville kunne registreres ( Kun helt nye køretøjer ). Ialt 12.162 nye autocampere blev det til mellem januar og marts 2019.

Trenden inden for ferieformen i henholdsvis campingvogne og autocampere fortsætter uformindsket og vi venter spændt resultatet for hele Europa

CIVD

Udgivet i Information

Grønne vinbjerge er kendetegnende for Mosel, dertil vingårde og idylliske byer og steder: Oplev det der gør en autocampertur til Mosel så speciel, og få en uforglemmelig ferie - garanteret.

Har du allerede gjort dig tanker om din rute?

På en autocampertur til Mosel, vil du ikke blot passere betagende landskaber, men også  smukke landsbyer. En meget speciel charme venter dig i Cochem, Trier eller Enkirch. Hvert område har sine egne unikke kulinariske tilbud, seværdigheder og kulturelle træk.

Cochem: Mosel-dalen sin smukkeste side

En autocampertur til Mosel kunne starte med et besøg i Cochem. Hele byen er omgivet af vinmarker. I nogle af vinbutikkerne kan du for små midler købe en vinsmagning og få smagt de regionale dråber. Hvis du foretrækker en lækker kaffe og et raffineret stykke kage, tilbyder Cochem også de rigtige steder for det: På nuttede, spisesteder i byens centrum kan du smage de stegte specialiteter. Bybilledet er kendetegnet ved gamle bymure og historiske bindingsværkshuse. En behagelig atmosfære, der inviterer dig til at blive hængende.

Cochem selv kan levere et par autocamperparkeringspladser direkte ved Mosel. Disse tilbyder imponerende udsigt over vandet, men har ingen faciliteter. Så har du behov for det er det bedre du leder efter en autocamperplads i området. I Ernst for eksempel - denne landsby ligger kun fem kilometer fra Cochem - hvor der er gode pladser midt i de store vinmarker, herunder de grundlæggende faciliteter.

Tip: Lidt afsides fra Mosel er den længste hængebro i Tyskland, Geierlay-hængebroen. På 360 meter lang og i en højde af 100 meter tilbyder den fantastiske motiver til dine feriebilleder.

Enkirch: godbidder til hele familien

Enkirch imponerer også med sin brede vifte på vinsiden. I sommermånederne afholdes hele tiden vinfester, hvor forskellige vinbønder i regionen tilbyder deres bedste årgange. Et besøg på en vingård i regionen for at teste de mange forskellige sorter er bestemt umagen værd. Kulinarisk tilbyder Enkirch lækre kombinationer af enkle ingredienser: Hvidløgsosteboller er for eksempel en perfekt snack.

I Enkirch finder du en autocamperplads med strøm, brusere, et lille bageri og en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge. I alt 200 autocampere er plads til der. Da pladsen ligger direkte ved flodbredden, er det et oversvømmelsesområde og kan der være meget blødt og mudret, især i lavsæsonen om efteråret og vinteren.

Bernkastel-Kues: Livlig lille by med flair

Mod sydvest fortsætters til Bernkastel-Kues. I modsætning til de andre landsbyer på autocamperturen til Mosel Bernkastel-Kues er der betydeligt større og tilbyder derfor en bred vifte af rekreative muligheder. I små hyggelige gader er der caféer og restauranter, der med deres moderne stil indbyder dig til at sidde ned og mærke stemningen. Især om aftenen kommer den lille by til live: Mange mennesker er i byens centrum for at tilbringe nogle hyggelige timer med venner eller familie. Shopping og en bred vifte af sportsaktiviteter for forskellige aldersgrupper gør dette sted til en højdepunkt på din rute.

Hvis du vil overnatte i Bernkastel-Kues, skal du kigge efter skiltet "P2". Fordi kun der kan du stå parkeret uforstyrret og lovligt med din autocamper. P2 har plads til ca 40 autocampere (kl. 10.00 -19.00) Alternativt anbefales autocamperpladsen Sun Park i Graach, som ligger kun få kilometer væk.

Trier: I fodsporene af romersk historie

Trier er en rigtig storby sammenlignet med de andre landsbyer. Flere butikker, restauranter, cafeer, fritidsfaciliteter og meget mere venter på dig. Engang regerede kejseren Augustus der, og som stadig er genkendelig i dag i de historiske bygninger. Katedralen i Trier, Porta Nigra (byporten) eller amfiteateret er rester fra kejserens regeringstid. Desuden er de kejserlige termiske bade, som er resterne af en gammel badeanlæg, på UNESCOs verdensarvsliste.

Trier tilbyder et par måder at parkere din autocamper på. For eksempel kan du bruge parkeringspladsen direkte ved Mosel. Der er både bad og toiletter. Brød service bringer dig frisk brød om morgenen. Den rigtige start på dagen med lækkerier til morgenmad. En anden campingpladsen sin egen autocamperplads og restaurant, så du kan få et velsmagende måltid efter en anstrengende sightseeingtur gennem Trier.

Koblenz: Porten til middelalderdalen

Ved Koblenz slutter mini autocamperguiden til Mosel. Der mødes Rhinen og Mosel, som gør byen til et af de smukkeste områder under autocamperturen i Mosel-dalen. Flere gang- og cykelstier langs flodbredden giver gode betingelser for en afslappende slutning på din rejse. Derudover må et besøg oppe på fæstningen Ehrenbreitstein ikke mangle. For at komme der op, tager man svævebanen over Rhinen og derefter nyder der en storslået udsigt over det unikke område, hvor Mosel og Rhinen løber sammen. Lige overfor Deutsches Eck ligger campingpladsen og autocamperpladsen. Transport fra pladsen og til Deutsches Eck foregåer med en lille båd tværs over Mosel til få cent.

Vælge tid på året

Højsæsonen ved Mosel er fra påske til oktober. Mens sommerens hede kan have enda meget høje temperature og dermed sikrer meget høje temperaturer, er efteråret præget af tåge.

Hvis du besøger Mosel-dalen, bør du ikke snyde dig selv for at besøge en vingård og smage de lækre vine i regionen. Passende her er egnes specialiteter af f.eks ost og brød, som er en perfekt kombination til den ædle dråber.

Har du aldrig før besøgt Mosel? Du vender helt sikkert tilbage.

Links:

Moselland Touristik

German Travel

Autocamperpladser langs Mosel

Stellplatz.info

 

Udgivet i Autocamper Ture
Lørdag, 13 April 2019 20:19

Hvordan er vandkvaliteten i din vandtank?

Har du set til din vandtank for nyligt? En grundigt rengjort vandtank er grundliggende for drikbart vand i din autocamper. Rent drikbart vand er en uundværlig ressource for menneskets liv og sundhed. I autocampere benyttes vand til at drikke, lave mad, kaffer/te, opvask, bad, toilet mm. Nogen vil ikke drikke vandet, men dette burde ikke være et issue, i den nordlige del af Europa, men kan være et problem i sydeuropa, eller fra gamle instalationer.Det kan ligeledes komme fra en vandslange der er har været på jorden. Benyt kun egen vandslange eller vandkande. I autocampere er vandtanke et lukket system, hvor microorganismerkan gøre livet svært for os. Ud over irriterende kalk, er det den såkaldte biofilm, der skal fjernes fra autocamper vandtanke, fordi det er lige præcis der, hvor sundhedsskadelige bakterier føler sig særdeles godt hjemme. Over tid danner det et slimet lag på tankvæggene og misfarver vandslangerne og rør.

Det er ikke nødvendigvis fordi der er tappet dårligt vand. I et vandmiljø kan vi ikke stoppe væksten af biofilm. De ernære sig fra partikler i drikkevandet, blødgøringsmaterialer i plast eller fra kalklaget.

Før tanken rengøres, er det bedst at skrubbe hele tankens indvendige vægge med en svamp eller børste, for at løsne biofilmen. Selvom tanken er konstant i brug over året, anbefales grundig rengøring ca en gang om året, bedst før eller efter sæsonen, således at det der har dannet sig over tid fjernes.

Desværre beskytter biofilmen de bakterier der sidder i biofilmen og de er robuste og hårdføre. Tankrensningens første skridt er at børste den så godt som muligt og skylle den grundigt f.eks med slangen nede i tanken. Slanger renset med små flaskebørster. Derefter kan rengøringen og desinficering begynde med et egnet middel. Der findes rigtig mange midler der lover en helt masse, men som i bund og grund nok ikke er bedre end det noget billigere Rodalon der både desinficere og dræber bakterier, eller f.eks citronsyre. Vær opmærksom på at f.eks eddike kan være aggressivt overfor pakninger. Klorholdige midler efterlader både lugt og smag lang tid efter, hvis man drikker fra tanken. Ligegyldigt hvad du bruger skyl vandtanken grundigt efter rengøring

Rengør ligeledes påfyldningsslangen eller vandkanden på samme måde som tanken og skyl det grundigt. Glem heller ikke din vandpumpe!

Hvad er kimtal?

Kimtal er indholdet af mikroorganismer. Kimtal bruges til en generel vurdering af den hygiejniske kvalitet af drikkevandet i en vandanalyse. Således kan et forhøjet kimtal være tegn på en forurening og dermed en forringelse af drikkevandskvaliteten eller tyde på tilstedeværelsen af evt. sygdomsfremkaldende bakterier. Et forhøjet kimtal indikerer øget biofilmdannelse, hvor patogener kan gemme sig og eventuelt vokse.

Hvis der er tale om forhøjede kimtal uden påvisning af indikatorbakterierne (E. coli og coliforme bakterier), kan der være tale om vækst af naturlige drikkevandsbakterier (fx på grund af forhøjede temperatur, forlængede opholdstider eller tilførsel af substrat) eller en mild forurening fra jord eller overfladevand (fx i forbindelse med reparationsarbejder).

For høje kimtal kan dels afspejle, at der er kommet vand, jord eller lignende med mange bakterier ind i ledningsnettet, eller at der er tilført/frigivet organisk stof (f.eks. ved kloring eller kraftig gennemskylning af ledningerne), der er substrat for en forøget bakterievækst.

Kimtal bestemmes ved henholdsvis 22 °C og ved 37 °C.

- Temperaturen 22 °C dækker de fleste jord- og vandbakteriers vækstkrav

- Temperaturen 37 °C dækker mikroorganismer hidrørende fra det humane-animale kimreservoir. Et forhøjet kimtal ved 37 °C kan anses for mere betænkeligt i hygiejnisk henseende end et forhøjet kimtal ved 22 °C, da bakterier, der kan vokse ved kropstemperaturen, også har mulighed for at vokse efter indtagelse.

Efter reparationsarbejde er begge kimtal ofte forhøjet i nogle dage eller uger. En sådan forhøjelse må ikke forveksles med en forurening af anden årsag, men undersøges i en ny prøve efter fx ½-2 uger.

Opformering af bakterier i ledningsnettet. Disse bakterier kan fjernes ved kogning.

Kilde Kimtal: Randers Vandmiljø

Autocamperpladsen der gennem årene har haft flere forskellige adresser som Pop Up autocamperpladsplads, men har i 2018 været hjemløs, har nu fundet sig en ny adresse tæt på Valby Station, kun 5 minutter med S tog fra hovedbanegården.
Pladsen vil kun være forbeholdt autocampere og ligger nu på adressen Blushøjvej 17, 2450 København ved Valby Idrætspark.
Autocamperpladsen Copenhagen City Camp vil have plads til mere end 90 autocampere. På pladsen forefindes toilet/bad, strøm, tømmefaciliteter, samt mulighed for at leje cykler.

Copenhagen City Camp vil være åben fra den 24. Maj til 31. august.

Pladsen er omkranset af et højt gitterhegn og vil være bemandet døgnets 24 timer. Der vil være mulighed for reservation. Der er check ind og ud mellem kl. 8.00 og 20.00.
Prisen er pr døgn per vogn 220,- Dkk / 30 Euro indkluderet: strøm, toilet tømning, vandpåfyldning, brusebad og en City-map-

Adresse:

Copenhagen City Camp
Blushøjvej 17
2450 København

GPS Koordinater: N 55.647415 – E 12.506711

Website: citycamp.dk

Reservation: ved at opgive nummerplade og ankomstdato.

Mandag, 08 April 2019 09:13

Time betaling i Virksund

Som den første campingplads i Danmark, har Virksund Camping er ny beregningsmodel, i forbindelse med betaling for overnatninger. Time Camping tager udgangspunkt i antallet af timer som campingpladsen benyttes. Svarende til den måde det koster, at parkere i mange af byerne. Der er dog et minimum  betaling på 10 timer.

Prisen er dkr. 3,75 pr. time, hvilket er gældende uansat antallet af personer. Minimumsprisen ved 10 timer er således dKr. 37,50. Et helt døgn koster dKr. 90.00. Hertil kommer eventuel forbrug af strøm som beregnes med kr. 1,25 pr. time. Denne pris er gældende fra mandag til torsdag. Fredag - søndag er timeprisen kr. 7,50.

Den billigste overnatning er dkr. 37,50 for 10 timer stigende til maksimalt Kr. 180,00 for et døgn.

Grunden til, at vi har varierende betalinger, er, at campisterne har forskellige behov som den nuværende betalingsform ikke tager hensyn til. Nogle har brug for en overnatning for næste dag, at køre videre. Andre vil gerne blive flere dage, for at udforske området. Med priser varierende fra dkr. 37,50  til dkr. 180,00 er der taget hensyn til begge kundegrupper.

Med udgangspunktet dkr. 37,50 er vi fuld konkurrence dygtig med de forskellige overnatningsmuligheder som især autocamperne benytter, i forbindelse med alternative til campingpladserne.

Virksund Camping er smukt beliggende direkte ved Limfjorden og tilbyder såvel café samt kiosk. Området er et yndet turistområde med over 400 sommerhuse samt stort lystbådehavn.

Se nærmere på Virksund Camping's hjemmeside www.virksundcamping.dk

Autocamperturisme i vækst - ny guidebog viser vej til unikke og gratis holdepladser i hele Danmark. Konceptet er kendt fra bl.a. Tyskland og Frankrig, og har nu også gjort sit indtog i Danmark. Guidebogen viser vej til de bedste gårdbutikker, vingårde, museer og kroer i Danmark.

Lille Danmark sættes på verdenskortet over lokal kulturturisme med nyt rejsekoncept, hvor private i hele landet åbner deres hjem op for autocamperturister.

Du holder ved en skillevej. Forude strækker de danske landeveje sig så langt øjet rækker. Det er følelsen af frihed, men hvor skal du overnatte? Skal du køre til højre eller til venstre? Mod Skagen, Vadehavet, Mols Bjerge eller måske Bornholm?

Fra den 18. februar findes svaret på de spørgsmål i den nye guidebog Pintrip. Et rejsekoncept der leder autocamperturister fra hele Europa rundt i de danske landskaber og direkte hjem til private værter.

”Vi synes, at alle skal have mulighed for at opleve det autentiske Danmark. De skal ud ad de små veje og finde de gemte skatte undervejs. Det er derfor, vi har skabt Pintrip,” siger Henriette Rask, ejer af Pintrip.

Tusind har forudbestilt guidebog for autocamperturister

Og noget tyder på, at deres form for rejsekoncept er efterspurgt. For ifølge Henriette Rask, har man allerede inden lanceringen solgt tusind eksemplarer af guidebogen.

Årsagen til det skal muligvis findes i, at autocamping er den turistform, der vokser mest i disse år. Ifølge tal fra European Caravan Federation findes der lige nu 2 millioner registrerede autocampere i Europa.

Men det har ikke været en nem opgave at lave guidebogen. Selv måtte Henriette Rask tage orlov fra arbejdet som lægesekretær. For Henriette og hendes mand Peter har selvfølgelig ikke kunne sidde stille på hjemmeadressen i Nautrup under tilblivelsen af guidebogen.

”Jeg tror, vi har arbejdet på det her fra klokken syv til elleve om aftenen, så det stod hurtigt klart, at jeg blev nødt til at bruge alt min tid på det her,” siger Henriette Rask.

Fra nord til syd og øst til vest har hun nu med sin mand Peter Rask kortlagt 184 små, uopdagede lokaluniverser i smukke egne, man ellers ikke vidste eksisterede.

Private byder fremmede indenfor

De færreste kender i hvert fald til Skovgaard Gårdbutik i Them ved Silkeborg, som værtsparret Joan og Hans Skovgaard driver. Sammen åbner de to nu deres private ejendom op for overnattende turister.

Selvom værterne også håber på, at det kan sætte lidt fut i butikken, handler det for Joan og Hans Skovgaard lige så meget om oplevelsen i at møde alle de nye mennesker, der triller ind i indkørslen for natten.

”Det er ikke sådan, vi hungrer efter flere kunder, vi synes bare, det er hyggeligt at kunne åbne dørene og vise folk vores sted,” siger Joan Skovgaard.

Vil sende turisterne videre

Drømmen er også at se lokalsamfundet få gavn af autocamperturisterne, og det har Joan Skovgaard tænkt sig at hjælpe til med.

”Vi har så meget at byde på her i området, så vi vil da guide vores gæster videre rundt til andre steder, hvor de kan købe alt fra smykker til brugskunst,” siger Joan Skovgaard.

Ud over gårdbutikker guider bogen også til kroer, put & take, vingårde, små mejerier, bryggerier, museer og alle andre steder, hvor lokale værter deler deres private sted med andre.

Hent inspiration i Pintrip's video https://youtu.be/nRIH1zY_vvk

Kontakt:
Telefon: +45 22 37 95 88
Mail:
Bogen kan bestilles på www.pintrip.eu

FAKTA

 • Bogen sælges til 30 euro, og der er allerede solgt 1000 eksemplarer.
 • Pintrip lanceres for første gang nogensinde den 18. februar, og markeres med en lille reception.
 • Pintrip er udviklet og ejet af ægteparret Henriette Rask, der er 43 år gammel og lægesekretær og Peter Rask, der er 48 år gammel og pædagog.

BAGGRUND

 • Autocamperturisme er kæmpestort uden for Danmark. I Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Schweiz og Sverige finder der tilsvarende guidebøger (kilde: www.fefi.eu).
 • Danmark er blevet et populært rejsemål for en del af de knap 2 millioner europæiske autocampister. (kilde: European Caravan Federation)
 • Der er cirka 520.000 indregistrerede autocampere i Tyskland. Antallet har været stigende gennem de seneste år, så potentialet er stort for et innovativt tiltag som Pintrip (kilde: Markedschef Mads Schreiner, VisitDenmark).
 • 52% af autocamperturisterne benytter udelukkende autocamperpladser (kilde: Promobil 2017).
 • Gennemsnitsalderen for autocamperturister er 57,7 år (kilde: Videncenter for Kystturisme) og hver rejsende bruger omkring 50 euro om dagen (CIVD).

HVORDAN FUNGERER KONCEPTET

 • Pintrip-guiden består foruden selve guidebogen også af en årsvignette, et specielt medlemsklistermærke, der skal sidde i forruden på autocamperen som bevis for, at man er gyldigt medlem et år.
 • Guiden præsenterer 184 værter, der hver især tilbyder 1-3 individuelle holdepladser. Pladserne er gratis at benytte, og man må holde i 24 timer fra ankomsttidspunktet.
 • Pintrip står for alt det praktiske i forhold til at opsøge og gøre værter klar til at modtage Pintrip-gæster.  

Billedresultat for pintrip

Henriette og Peter Rask på værtsbesøg hos Skovgaard Gårdbutik i Them. Foto: Frederik Maj

I en udviklingsplan for Vestkysten med undestøttende tiltag, der har til formål at skabe turisme vækst på Vestkysten frem mod 2025, er et af indsatsområderne “Diffentieret overnatningskapacititet”, der bl.a skal ske gennem “etablering af attraktive, bynære pladser til autocampere på lystbådehavnenes arealer”

Dette er baggrunden for at Partnerskab for Vestkystturisme ønsker en større indsigt i autocamperturisme. Blandt den viden Dansk Kyst- & Naturturisme efterspørger er større indsigt i autocamperturisme og hvilket potentiale denne målgruppe repræsenterer.

Til dette formål blev der udført en desk research og telefoninterviews fra et udpluk af kommuner langs Vestkysten for at indsamle erfaringer og praksis med autocamperturisme. Blandt de der har leveret materiale til denne omfattende rapport er autocamper-info.dk både uden og med samarbejdspartnere.

Formålet med den research har til formål at skabe en større indsigt omkring autocamperturister fra såvel Danmark som udenlandske autocampergæster.

Rapporten indeholder indsamlet viden fra rapporter og undersøgelser med nøgletal og både dansk og tysk markedspotentiale samt autocamper adfærd og kendetegn. Dette må siges at være ydersrelevant da Danmark har et relativt lille antal autocampere på ca 10.000 autocampere, der udgør mindre end 0,5% af de samlede antal autocampere i Europa, mens Tyskland med deres omkring 600.000 autocampere (2019 tal) står for mere end 30% af de ca 2 millioner autocampere.

Rapporten kommer til den konklusion, at der skal nye analyser til for at udvikle autocamperturismen, for at kunne udnytte målgruppens potentiale. Dansk Kyst- & Naturturisme har derfor afsat analysemidler til at gennemføre nye analyser i 2019, der skal munde ud i bæredygtige modeller for, at udvikle autocamperturismen yderligere i Kommuner og private aktører.

Læs rapporten fra Dansk Kyst- og Naturturisme HER

En anden rapport er fra Thy Turistforening, der anbefaler at Thisted Kommune, som medlem af Partnerskab for Vestkystturisme, deltager aktivt i arbejdet med forsat at skabe fælles linje for bedre udnyttelse af potentialet i autocamperturismen langs den danske Vestkyst.

Læs Thy Turistforeninges anbefalinger HER

Thisted kommune har i den kommende uge, håndtering af autocamperturismen i fremtiden på deres dagsorden.

Side 1 ud af 2