Artikel filtreret på dato: Fredag, 08 Marts 2019
Fredag, 08 Marts 2019 19:14

France Passion guide 2019

Nu med 200 nye steder, der med guiden i hånden tilbyder gratis adgang for autocampere. Værterne er forpligtiget til at yde gratis parkering i 24 timer på mere end 2000 “stopovers” i hele Frankrig på private landbrug, vinavlere og kunsthåndværkere, der er lidenskabelige med hvad de laver

Dette unikke agriturisme koncept giver autocampere mulighed for at opdage et andet Frankrig og opfordre gæster til at støtte op om den lokale økonomi og dens gastronomiske skatte.

Siden 1993 har France Passion præsenteret netværket og præsenteret gæster for mere end 10.000 gratis opholdssteder.

5 gode grunde til at tage 2019 guiden med på din franske rejse

  1. En varm og venlig velkomst. Mød landbrug, vinavl og kunsthåndværkere, der er stolte af deres arbejde og utroligt glade for at vise dig, hvad de laver.
  2. Gratis “Stopovers” Med din stopover guide kan du gøre holdt i 24 timer på værtsejendommene hele året rundt, for kun 30 Euro -> 225,-kr
  3. Ro og sikkerhed. Ophold på private ejendomme i rolige landlige omgivelser langt fra støjende folkemængder
  4. Støtte til den lokale økonomi. Prøv de bedste franske lokale råvarer, lige fra producent, uden forpligtigelse til at købe.
  5. Oplev et andet Frankrig. Væk fra de traditionelle veje, langt fra de vigtigste turistruter, udforske hemmelige steder, som aldrig vil blive fundet af andre end jer selv

Vær lige så høflig som du er hos venner og familie
Meld dig hos dine værter med dit gæstekort
Meddel altid din afgang. Tak vil altid glæde dem

Gratis med respekt

Accepter at dine værter ikke modtager diag af en ekstraordinær årsag
Nyd de produkter, som dine værter tilbyder. Det er en enkel måde at takke dem for at have hilst dig velkommen.
Du er ikke forpligtet til at købe.
Efterlad den benyttede plads lige ren som du forventer at finde en plads når du ankommer.

France passion er ikke offentlige pladser.

De er forbeholdt medlemmer af France Passion.
Dine værter er ikke forpligtede til at yde service ud over parkering.
Tøm ikke kemiske toiletter i toiletter
Du er på ferie , dine værter arbejder
Respekter værternes familieliv.

cid:<a href=

CS 10057 F-84 202 Carpentras cedex 

france-passion.com

Udgivet i Information

I Thisted Kommune blussede en årelang konflikt op mellem autocamperturister på den ene side og campingpladserne på den anden i 2018. Thy Turistforening gik med turistforeningsformand og medlem af Byrådet, Henning Holm som tovholder ind i på at se på alternative overnatningspladser til autocampere.

Netop nu har turistforeningen lagt sidste hånd på en rapport, der indeholder turistforeningens anbefalinger, samt hvorledes de de ser på løsningsmodeller.

Materialet viser overordnet, at Thy Turistforening ikke kan anbefale at Thisted Kommune laver deres egne løsninger på autocamper problematikken. Henning Holm er ligeledes af den opfattelse at forskellige løsninger kommunerne imellem ikke bidrager med noget godt.

Han understreger af der er forståelse for at autocamperturismen er voksende på bekostning af turisme med campingvogn. Rapporten viser ligeledes at autocampere er et segment der gerne betaler for deres ophold og overnatning, når tilbudende er de rigtige, men han er ligeledes opmærksom på at målgruppen generere omsætning på andre områder, og ikke kun overnatning.

Ligeledes understreger Henning Holm, at overnatning ikke skal være gratis og at løsninger i Thisted Kommune skal være i tråd med andre kommuners løsninger. Derfor anbefaler Thy Turistforening at der i det videre forløb samarbejdes med campingbranchen, når der udpeges egnede pladser, der skal indrettes til overnatning.

Det er ikke meningen at kommunen skal drive pladserne. Campingpladserne får tilbudet og takker de nej, sendes opgaven i udbud. Henning Holm henviser i til modellen i Hvide Sande.

Henning Holm siger helt klart, at det ikke skal være gratis at overnatte i Thisted Kommune, men det drejer sig om at skabe tilbud som autocamperturisterne skal betale for at bruge.

Dette er dermed den anden kommune inden for et par dage der melder helt klar ud om, hvilken vej man ønsker at følge. Meddelelser på “vandrørene” siger at disse to kommuner ikke er de eneste der går denne vej, men flere ønsker en model med betaling på udvalgte pladser og skiltning mod parkering i nattetimerne på de øvrige parkerings muligheder.

Kilde: Nordjyske.dk