Marts 2019

Det nye campingreglement der har været på vej siden 2016, er nu langt om længe færdigt og i den anledning har F-Camping udsendt en pressemeddelelse, der vedrøre deres syn på det nye campingreglement. Endnu mangler vi en revideret udgave af “Vejledning til Campingreglementet”

Campisterne har ventet meget længe på et nyt Campingreglement, som i større grad tager hensyn til campisternes/forbrugernes behov og ønsker.- Campisterne har dog ventet forgæves, udtaler F-Camping

Endnu engang er ændringerne i Campingreglementet tilpasset nogle relativt få erhvervsdrivende, som reelt ønsker hotellignende vilkår, på de arealer der er udlagt til camping. Afgørende ændringer i forhold til det tidligere:

1. En ''campingenhed'' er nu også er ''campingværelser/motel/rækkehuse''.
Man ændrer altså selve campingbegrebet til også at indeholde bygninger, der tidligere har skulle opføres og opfylde reglerne iht. Bygningsreglementet, fx. isoleringskrav.
Den ændring er F-Camping betænkelig ved, hvis ikke krav iht. Bygningsreglementet fastholdes.

2. Internt forbundne- / sammenbyggede hytter, som derved reelt bliver én hytte på op til 70m2. Dette er ikke hvad F-Camping forstår ved en campinghytte, men et Fritidshus.

3. En nyskabelse er ''Trætop-hytter''. (Foreslået af F-Camping i 2016)

4. Vintercamping i perioden 1. nov. – 28. feb. ændres ikke.
Der sker en præcisering af hvor meget en campist må ophold sig i sin egen campingvogn, i vinterperioden, hvor vintercamping gælder: 
Kopi af tekst i Bek. 319: ''kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, weekender m.v.’'.

5. Flere og større hytter - I strid med intentionen om arealer til camping.
Nyt er, at der kan bygges hytter på op til 40% af de tilladte enhedspladser. Antallet og procentdelen begrænses lidt ift.: ''arealer omfattet af reglerne om klitfredning og strandbeskyttelse i lov om naturbeskyttelse’'. 
Alligevel mener F-Camping at det er en voldsom stigning. Vi frygter at egentlig camping i traditionel forstand presses ud, at priserne stiger og at arealerne der oprindeligt skulle være til brug for ''camping'', ændrer sig til egentlig hyttebyer, resort og hotellignende drift.

F-Camping finder ikke, at de politiske beslutninger er truffet på et oplyst grundlag.
Erhvervsstyrelsens undersøgelse i 2018 viser IKKE hvor mange campingpladser der fuldt ud har udnyttet de rammer for hytter, de fik i Campingreglementet af 2010.
Materialet fra Erhvervsstyrelsen fra 2018 viser, at der findes 477 campingpladser, mens det faktiske tal er 522 campingpladser. 11 kommuner har ikke oplyst faktiske tal om pladser og antal enheder, da de slet ikke har styr på ''Udlejningstilladelser'' til pladserne.
Erhvervsstyrelsen, og dermed politikerne, ved reelt ikke OM der findes noget behov for flere- og større hytter. Der skyldes, at der ikke i undersøgelsen er blevet forespurgt til antal og størrelser på de eksisterende hytter. Alternativt det antal og størrelse der er givet tilladelse til.

Link til Retsinfo og NYT Campingreglement.

BEK nr 319 af 28/03/2019 Gældende

(Campingreglementet) Offentliggørelsesdato: 30-03-2019 - Erhvervsministeriet

www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=208377

Udgivet i Information
Lørdag, 30 Marts 2019 20:27

Ladeoptimering af bodelsbatterier.

Under stilstand skal autocampere under en eller anden form have deres bodels batterier opladet. Opladning kan ske med landstrøm, solceller eller en f.eks booster der lader under kørsel. Hvad hjælper det hele, hvis der kun focuseres på selve batteriets type og størrelse, uden at skænke laderegulatoren en tanke?

Jo højere ladekapacitet på laderegulatoren - i Ampere - er, desto hurtigere kan batterierne oplades. Er et batteri på 100 Ah, tager opladetiden med en 10 Ampere laderegulator (IUoU) omkring 10 timer (10 A x 10h= 100 Ah) og med en laderegulator på 20 Ampere, logisk nok kun 5 timer. (20A x 5h= 100Ah). Er man tilsluttet landstrøm i kortere tid, giver en større laderegulator mere mening og er næste morgen, ikke kun delvis opladet inden videre kørsel.

Autocampere har i de fleste tilfælde en indbygget en Elektronikboks, der ikke kun oplader batterier, men også styre andre funktioner. Ofte er den integrerede laderegulator udstyret med en ringe ladekapacitet og kan på grund af syringen af mange autocamperfunktioner ikke udstyres eller udskiftes med en kraftigere laderegulator.

Parallel laderegulator:

Det betyder at en parallel laderegulator kan lade det samme bodelsbatteri. Har du f.eks en 8 Ampere laderegulator indbygget i din elektronikboks, er det muligt at montere f.eks en 15 Ampere laderegulator direkte til batteriet og derved fås en ladekapacitet på summen, altså 23 Ampere i dette tilfælde.

Passende kombination af laderegulator og batteritype:

Undersøg den opgivne ladespænding der angives fra batteriproducenten og sammenlign den med batteriregulatorens dataark. Kun hvis indstillingen til din batteritype er mulig, vil det blive helt opladet .

Hvis laderegulator og batteritype ikke er kompatible, kan opladningen “tunes” med en laderegulator nr 2. Den skal være indstillet til nøjagtig den ønskede batteritype. Måske vil du udskifte dine batterier med LiFePOP4 batterier (Litium) ? I det tilfælde skal du sørge for at laderegulatoren også understøtter denne indstilling.

Nu sker opladningen fra den første og anden laderegulator, sammenlagt. Dine batterier vil nu oplades hurtigere og helt til “randen”.

Vil du have opladningen optimeret under kørsel?

Du vil have hurtigere og blidere opladning af dine indbyggede batterier under kørsel, ok ingen problem. Opladningen optimeres via bilens generator og det gøres ved at montere en Ladebooster. Billedligt sagt sker der en optimering af ladestrøm fra bilens generator, der optimere dette til autocamper bodelen’s batterier.

Solceller - "grøn" strøm 

Set over flere år er solenergi både en billig og en billig energikilde. Også ved længere ophold forhindre solceller et fald i batterispændingen og dermed et hurtigt alderstegn på batterierne. For ni ud af ti autocampere et absolut “Must” for smart og komplet batteristyring.

Kilde: Büttner/Reisemobil International

Mange autocampere har det svært med 3,5 tons grænsen, og er i det ulovlige område. Det kan og bør ikke accepteres længere, når der ovenikøbet indgår faktorer der er helt uden for autocamperbrugernes viden som f.eks 5% reglen og tricks fra producenterne. I Tyskland er der nu kræfter der håber på et såkaldt B97 kørekort til autocampere, der til campingvogn hedder B96. Caravan Industri Verband Deutschland og ADAC har for nylig været i den tyske Bundestag om dette og andre tiltag. Nordmændene kæmper som EØS land også for en ændring og her i Danmark indsendte jeg i min tid i ACR,spørgsmål til transportministeren vedrørende dette tema og fik også dengang et positivt svar tilbage fra Trafikministeriet. Siden har der været 2 kontakter fra AutocamperGruppen der blev dannet i 2016 i et autocamperpolitisk vakuum, med det formål at sikre autocamperbrugere og autocamperturister bedre forhold i Danmark, uden skelen til særinteresser. AutocamperGruppen består af et netværk med meget god viden om tingene, der lejlighedsvis er aktive omkring, autocamper lovgivning, autocamperpladser og autocamperturisme.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ville i svar 18. Januar 2019 sætte problemstillingen på dagordenen over for EU Kommissionen i forbindelse med det videre arbejde på kørekortområdet. AutocampererGruppen fulgte herefter op på tidligere henvendelser med udførlige beskrevne vinkler på problematikken. Idag den 28. marts 2019, kom der så et nyt positivt svar fra Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen, der igen bekræftede at det ikke er afgørende færdselssikkerhedsmæssige hensyn til hinder for at give personer med et B-kørekort ret til at føre autocamper i en højere vægtklasse. Dette kræver dog en ændring af 3. kørekortdirektiv. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har nu i forhold til januar måned 2019, rejst problemstillingen for Kommissionen som ministeriet fortsat er i dialog med, med henblik på en ændring af reglerne.

Ole Birk Olesen skriver videre: “Jeg vil tage dine overvejelser med i det videre arbejde med at få løst problemstillingen vedrørende tilladte vægtklasser i de forskellige kørekortkategorier.”

Presset er stigende på EU kommissionen fra flere aktører inkl. Autocamperproducenterne og  ADAC med flere og nu også AutocamperGruppen i Danmark. Vi venter spændt på udfaldet, der dog kan kan trække ud en tid endnu !

PDF HER

Udgivet i Information

CPH Autocamp er Københavns nye autocamperplads beliggende i naturen på Amager Fælled og alligevel tæt på Københavns centrum, med adgang til Københavns seværdigheder, og på Ørestaden med vandreture, cykelture, akvarium, museer, legepladser og meget mere. I nærområdet er der også rig mulighed for både mad og shopping i Fields, gode restaurantbesøg i Bella Sky og at opleve arkitekturen i Ørestaden. Samtidig ligger metroen i gå afstand fra CPH Autocamp, så man på blot 9 min kan komme nemt ind til centrum af København.

Ophold til maksimalt 50 autocampere med ubegrænset længde på The Royal Golf Parking. Prisen er 35 Euro  (261 Dkk) Ingen tømning. Strøm er eksklusiv prisen (DKK 30 / ca. 4€ per døgn). Der er adgang til internet (adgang står på hjemmeside), toiletter, bad og omklædningsrum, legeplads, affaldshåndtering. Campingaktivitet ikke tilladt. Hunde tilladt i snor. Pladsen er video overvåget. Check-In -> kl.13.00 - Check-out -> kl. 11.00

Pladsen er tilgængelig fra den 16. Juni til den 18. august. Betaling gøres via cphautocamp.dk, hvor vi har et bookingsystem undervejs, der meget gerne skulle være klar indenfor 14 dage. Her betales der med det samme ved bookning af holdepladsen.

Området autocamperplads CPH Autocamp ligger på, tilhøre Royal Golf Center, der er Københavns første internationale golfbane til afholdelse at store tuneringer med 30-40.000 tilskuere. Royal Golf Center er opført på et 120 ha naturområde midt i Ørestad City på Amager - beliggende mellem Vejlands Allé, Amager Motorvej, Øresundsbanen og Bella Center Copenhagen. Der vil være gratis nybegynder golfinstruktion hver tirsdag og torsdag kl. 16.00, som en mulig aktivitet.

VisitCopenhagen HER

Kontakt:

CPH Autocamp 
Center Boulevard 4, 
2300 København,
Danmark

Tel.: +457 2406060 
Email:  
Website: cphautocamp.dk
Facebook

GPS:

N 55.63818, E 12.57461
N 55°38'17", E 12°34'29"

For andet år i træk har Hymer modtaget Rød Dot Design Award for fremragende design. Vinderen er den Hymermobil B-klasse Modern Comfort I 580, der hovedsageligt er karakteriseret ved sin helt nydesignede indretning og dens ekstremt lette og stabile konstruktion. Det nye caravan flagskib i den populære Touring-serie - Eriba Touring 820 - overbeviste også juryen og er også tildelt Red Dot Award i kategorien Produktdesign.. Prisuddelingen finder sted den 8. juli 2019 i Essen.

Red Dot Award er en internationalt anerkendt kvalitetsmærkning for fremragende design. En ekspert jury bestående af 40 internationale designere  bedømmer inretningerne og vælger de bedste designs ud. Kriterier som innovation, funktionalitet og kvalitet af de udvalgte produkter spiller en vigtig rolle. I år bør Hymer glæde sig dobbelt: Hymermobil B-klasse Modern Comfort l 580 og i januar præsenterede Caravan Eriba Touring 820 der blev hædret for deres høje designkvalitet i for produktkategorien autocampere og campingvogne med Red Dot Award.

Hymermobil B-Klasse ModernComfort er det seneste resultat af det succesrige partnerskab mellem Mercedes-Benz og HYMER. Til dato er køretøjerne i ModernComfort-serien de eneste autocampere, hvor et specielt udviklet “drivhoved” til den nye Mercedes-Benz Sprinter forener bilens chassis. Takket være kombinationen med det prisbelønnede SLC-chassis fra Hymer, den velkendte PUAL-teknologi og GFK-letvægtsgulvet, byder den nye generation af autocampere på en let og stabil opbygning, samt ekstra sikkerhed og kørekomfort.

Hymermobil B-Klasse ModernComfort I 580 har ud over Red Dot Award modtaget: German Design Award Special 2019, European Innovation Award 2019 og Motorhome of the year Award 2019  kåret af NKC i Holland.

Links:

Hymer

Red Dot Award

Udgivet i Autocamper nyheder

Med den tyske myndighedsgodkendelse af tunnelen under Femern Bælt er der enighed med de tyske myndigheder om, hvordan projektet skal realiseres. På den baggrund har en enig forligskreds besluttet, at anlægsarbejdet skal sættes i gang på dansk side, så vi kommer et skridt nærmere at realisere de store gevinster ved en fast forbindelse over Femern Bælt.

Togrejsende mellem København og Hamborg kan spare op til to timer hver vej, ligesom bilisterne kan spare op til en times transporttid hver vej, når en fast forbindelse over Femern Bælt er etableret. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen ser derfor frem til den dag, hvor den 18 kilometer lange sænketunnel står færdig. Og det tidspunkt rykker tættere på.

Den 6. februar 2019 modtog Femern A/S nemlig en underskrevet tysk myndighedsgodkendelse af tunnelen under Femern Bælt. Der er dermed enighed med de tyske myndigheder om, hvordan projektet skal realiseres. Der forventes dog at blive indgivet klager over godkendelsen til Forbundsforvaltningsdomstolen i Tyskland. Det vil efter alt at dømme betyde, at anlægsarbejdet ikke kan igangsættes på tysk side, før der foreligger en endelig godkendelse fra domstolen. Men tidsplanen for projektet indebærer, at anlægsarbejdet skal påbegyndes i Danmark. 

På den baggrund har en enig forligskreds bag Femern Bælt-forbindelsen (V, LA, K, S, DF, RV og SF) den 26. marts 2019 aftalt at igangsætte anlægsarbejdet i Danmark. I første omgang er Femern A/S blevet bedt om at forhandle aftaler på plads med entreprenørkonsortierne om at igangsætte de første dele af anlægsarbejdet. 

-Tiden er nu inde til at indlede anlægsarbejdet med tunnelen under Femern Bælt. Jeg er derfor glad for, at vi i dag har besluttet at starte anlægsarbejdet på dansk side, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og fortsætter:

- Det gør det nemlig muligt at undgå forsinkelser i tidsplanen, så tunnelen kan åbne i 2028, samtidig med at vi forbedrer mulighederne for at udnytte den tildelte EU-støtte på knap 4,4 mia. kr. til projektet.

Femern A/S vil nu indlede forhandlinger med de to entreprenørkonsortier om at starte følgende anlægsaktiviteter på dansk side:

  • Anlæg af tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn
  • Etablering af arbejdshavn ved Rødbyhavn
  • Etablering af tunnelportal på Lolland
  • Etablering af beboelses- og administrationsfaciliteter
  • Bestilling af særligt marint udstyr
  • Øvrige, mindre forberedende arbejder.

Femern A/S forventer, at de første aktiviteter vil kunne starte i løbet af efteråret 2019.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Udgivet i Information

CNN har blandt de 17 bedste destinationer i Europa en dansk vestkyst destination og ligeledes har Promobil´s læsere.

Hos CNN er Henne Strand i selskab med destinationer som Lofoten Norge, Efesos Tyrkiet, Avignon Frankrig, Lisabon Portugal og Pompeji Italien. Om Henne Strand skriver CNN Travel at strande ikke bliver mere vindomsust end denne. Henne Strand er “ferie himlen” for danskere der elsker udendørslivet. Klitterne giver masser af skygge, mens skovene inde i landet har rigeligt med stier til vandrere og dyrelivs elskere. Spis på den spektakulære to Michelin-stjernede Henne Kirkeby Kro, der gør Henne Strand til et vindende alternativ feriemål, mener altså CNN Travel.

Promobils læsere præsentere deres smukkeste pladser for autocamperturister i Skandinavien, Finland, de Britiske øer og Irland, Centraleuropa, Frankrig, Sydeuropa og oversøiske lande. I selskab med Nordfinland, Ålesund i Norge, Gotland i Sverige, Provence, Umbrien, Grækenland, Portugal m.fl, finder vi danske Rømø, der med stolthed fremvises med den bredde horisont med kilometerbredde sandstrande, der er populært blandt feriegæster fra hele Europa og i de sidste år især i autocampere, der værdsætter den danske Vadehavs Ø. Og det er ikke så ringe endda.

Den danske Vestkyst er verdensberømt for en bred vifte af turister fra nær og fjern.

Kilde: Promobil og CNN Travel

Udgivet i Information

Lav et stop ved romantiske Wertheim an Tauber og bo gratis på en af ERWIN HYMER WORLD´s 90 gratis overnatningspladser. Ubegrænset længde på ophold. Her er der mulighed for ophold hele året rundt både for autocampere og vogntog med campingvogn. Pladsen har naturligvis bortskaffelse og forsyning, samt strøm. Fra mandag til fredag kommer en brødbil forbi med frisk brød omkring kl. 8.00. Er du løbet tør for gas findes en gasflaske automat, hvor du døgnet rundt kan købe eller skifte gasflasker, tilpasset tyske gasflasker.

ERWIN HYMER GROUP er beliggende lige ved A3, 33km øst for Würtzburg i retning Frakfurt am Main. Tidligere hed stedet Expocamp og er 28.000 kvm oplevelser af Hymer gruppens mærker. Her finder du de køretøjer af følgende mærker fra Erwin Hymer Group: Bürstner, Carado, Dethleffs, Etrusco, HYMER, Laika, LMC, Niesmann + Bischoff og Sunlight samt teltet trailer fabrikanten 3DOG camping. Der er ligeledes autocamperudlejning fra adressen, salg af reservedele og udstyr fra Movera.

Fra ERWIN HYMER GROUPs placering til højre for, hvor A3 og A7 krydser hinanden, kan du blandt andet besøge Würtzburg eller tage til vinsmagning i den charmerende Tauberdal. Som nærmeste nabo finder du Outlet-Centeret “Wertheim Village” med over 100 internationalt kendte mærker, caféer og restauranter, chokoladefabrikken “Art of Chocolate”. Klatreparkern “Silvestria" og oplevelseshuset “Toppels”, hvor alt er vendt på hovedet. Supermarked 2,5 km

Adresse:

Erwin Hymer World 
Hymerring 1, 
97877 Wertheim, 
Baden-Württemberg / Tyskland

Website: www.erwinhymerworld.de
Stellplatz video: YouTube
Wertheim Tourismus HER

GPS Koordinater:

N 49.77398, E 9.58049
N 49°46'26", E 9°34'50"

Betalt autocamperparkering i udkanten af Öhringen i Tyskland. Wohnmobilpark HEICamp er blevet opbygget som en ny autocamperplads i 2018 og har været aktiv siden 4. August 2018. Wohnmobilpark HEICamp ligger midt i det  smukke Hohenloher Land og tæt på motorvejsafkørsel Öhringen på A6. Autocamperpladsen tilbyder 60 parkeringspladser for autocampere i alle størrelser samt fremragende sanitære faciliteter, handicapvenlig og restauranten “Wonderful”, der tilbyder regional og frisk mad, ligesom frokost og forfriskende drikkevare i Biergarten på en varm sommeraften. Der forefindes ligeledes en lille butik med brødservice.

Pladsen er funderet med grus, græs. Gasservice på pladsen, Busholdeplads ved pladsen og togforbindelser 500 m. Flere cykelrurte i omegnen. Wellness og Spa, 4 km, Golfbane 4 km, Hestevognskørsel. Bundesgartenschau i Heilbronn, Öhringen med mange events.

Öhringen ligger i den vestlige del af landskabet Hohenloher Ebene, mellem de Schwäbisch-Fränkischen Waldberge og dalen til floden Kocher. Selve byen ligger ved den lille flod Ohrn der cirka 10 km fra byen, ved landsbyen Ohrnberg munder ud i Kocher. 

Afstande: Stuttgart 67 km, Rothenburg ob der Tauber 71 km, Heilbronn 25 km, Öhringen 2,5 km

Faciliteter: Bortskaffelse af toilet og spildevand, strøm 60 Cent/kWh, Vand 50 Cent/100 liter, bad: 2 Euro/dag, internet: 2 Euro/dag. Forsyning og bortskaffelse: 4 Euro. Overnatning inkl. 2 personer: 16 Euro

Adresse:

HEICamp Ohringen 
Westallee, 
74613 Öhringen, 
Baden-Württemberg / Tyskland

GPS Koordinater

N 49.19231, E 9.48022
N 49°11'32", E 9°28'49"

Öhringen.de

Website: heicamp.de

Google Maps

Se plads video fra Womoclick

Video Stadt Öhringen

ADAC (Som FDM i DK) og CIVD (Caravaning Industrie Verband Deutschland) kræver forbedrede rammebetingelser og udnyttelsespotentiale for branchen og havde stor succes med fremlægning for beslutningstagerne i Berlin.

Caravaning Industrie Verband (CIVD)  og ADAC inviterede den 21 marts 2019 til et dialogmøde med politikkerne i Berlin, der havde mange medlemmer af forbundsdagen som tilhørere, for at høre om den enorme betydning denne branche har for tysk økonomi. Der blev også formuleret klare forventninger fra beslutningstagerne om yderligere forbedringer af rammebetingelserne, for således at forbedre det uudnyttede potentiale i camping - og autocamperturismen, især i landdistrikter og strukturelt svage regioner.

Ferieformen oplever i dette årti et boom som aldrig før. I 2018 blev der registreret flere autocampere og campingvogne end nogensinde før. Mere end 3 millioner tyskere fra alle aldersgrupper og sociale lag rejser med et fritidskøretøj. Køretøjsproducenterne satte i 2018 rekord med 11 Milliarder Euro.

Caravanning (Begreb for at bo og rejse med autocampere og campingvogne) bidrager med milliarder til tysk økonomi. Da mange tyske camping- og autocamperturister rejser meget i deres eget land, bidrager de med 12,6 milliarder Euro i årlig omsætning. Mange industrisektorer, såsom gastronomi, detail-, fritids- og kulturfaciliteter, men også tankstationer drager fordel af turismen. Camping- og autocamperturisme er blevet en bærende søjle i Tysklands turisme.

180.000 arbejdspladser afhænger af dette turistpotentiale. Camping - og autocamperparkeringspladser (Stellplätze) er for det meste beliggende i naturen. Deres høje forbrug i dette segment fremmer derfor turismen i landdistrikter og strukturelt svage regioner. Konkret drejer det sig om landlige spisesteder og gårde af forskellig art.

I Tyskland er der i øjeblikket omkring 3.000 camping- og 3.500 autocamper parkeringspladser, hvilket føre til flaskehalse på særligt populære destinationer i højsæsonen. Antallet af pladser er i særdeleshed vokset markant i dette årtusinde, men kapaciteterne kan ikke holde trit med den enorme vækst i autocamperturismen, hvilket kan føre til flaskehalse på særligt populære destinationer i højsæsonen. Turisme politikkerne var åbne for CIVD efterspørgsel med at fremme nye og udbygge beståede autocamper parkeringspladser (Wohnmobilstellplatz) og fremme dem stærkere politisk.

Nedbryd forhindringer og skab potentiale - en vellykket dialog. 

Naturlig afslapning, afstressning og spontan rejse kendetegner denne ferieform. Imidlertid er der mange udfordringer som kørekort for autocampere over 3,5 t, samt at lange godkendelsestider for  autocamperpladser der stadig bliver mere problematiske.

I det konstuktive møde mellem repræsentanter for industrien og politikkerne var der enighed om at reducere de fremlagte hindringer og forbedre vilkårene for camping- og autocamperturismen.

Branchechefen Hr Pfaff, var af den opfattelse, at udvekslingen af synspunkter var meget frugtbart og at man vil forsætte med at uddybe problematikken i den kommende tid. Den vellykkede dialog var et stærkt incitament for politikkerne til fuldt ud at udnytte potentialet for Caravanning turismen. 

Kilde:CIVD

Udgivet i Information
Side 1 ud af 3