Artikel filtreret på dato: Marts 2019

CPH Autocamp er Københavns nye autocamperplads beliggende i naturen på Amager Fælled og alligevel tæt på Københavns centrum, med adgang til Københavns seværdigheder, og på Ørestaden med vandreture, cykelture, akvarium, museer, legepladser og meget mere. I nærområdet er der også rig mulighed for både mad og shopping i Fields, gode restaurantbesøg i Bella Sky og at opleve arkitekturen i Ørestaden. Samtidig ligger metroen i gå afstand fra CPH Autocamp, så man på blot 9 min kan komme nemt ind til centrum af København.

Ophold til maksimalt 50 autocampere med ubegrænset længde på The Royal Golf Parking. Prisen er 35 Euro  (261 Dkk) inkl. tømning, vand og strøm. Der er adgang til internet (adgang står på hjemmeside), toiletter, bad og omklædningsrum, legeplads, affaldshåndtering. Campingaktivitet ikke tilladt. Hunde tilladt i snor. Pladsen er video overvåget. Check-In -> kl.13.00 - Check-out -> kl. 11.00

Pladsen er tilgængelig fra den 16. Juni til den 18. august. Betaling sker i åbningsperioden via website: www.royalparking.dk. Der kan bookes plads fra den 1. april 2019.

Området autocamperplads CPH Autocamp ligger på, tilhøre Royal Golf Center, der er Københavns første internationale golfbane til afholdelse at store tuneringer med 30-40.000 tilskuere. Royal Golf Center er opført på et 120 ha naturområde midt i Ørestad City på Amager - beliggende mellem Vejlands Allé, Amager Motorvej, Øresundsbanen og Bella Center Copenhagen. Der vil være gratis nybegynder golfinstruktion hver tirsdag og torsdag kl. 16.00, som en mulig aktivitet.

VisitCopenhagen HER

Kontakt:

CPH Autocamp 
Center Boulevard 4, 
2300 København,
Danmark

Tel.: +457 2406060 
Email:  
Website: cphautocamp.dk
Facebook

GPS:

N 55.63818, E 12.57461
N 55°38'17", E 12°34'29"

For andet år i træk har Hymer modtaget Rød Dot Design Award for fremragende design. Vinderen er den Hymermobil B-klasse Modern Comfort I 580, der hovedsageligt er karakteriseret ved sin helt nydesignede indretning og dens ekstremt lette og stabile konstruktion. Det nye caravan flagskib i den populære Touring-serie - Eriba Touring 820 - overbeviste også juryen og er også tildelt Red Dot Award i kategorien Produktdesign.. Prisuddelingen finder sted den 8. juli 2019 i Essen.

Red Dot Award er en internationalt anerkendt kvalitetsmærkning for fremragende design. En ekspert jury bestående af 40 internationale designere  bedømmer inretningerne og vælger de bedste designs ud. Kriterier som innovation, funktionalitet og kvalitet af de udvalgte produkter spiller en vigtig rolle. I år bør Hymer glæde sig dobbelt: Hymermobil B-klasse Modern Comfort l 580 og i januar præsenterede Caravan Eriba Touring 820 der blev hædret for deres høje designkvalitet i for produktkategorien autocampere og campingvogne med Red Dot Award.

Hymermobil B-Klasse ModernComfort er det seneste resultat af det succesrige partnerskab mellem Mercedes-Benz og HYMER. Til dato er køretøjerne i ModernComfort-serien de eneste autocampere, hvor et specielt udviklet “drivhoved” til den nye Mercedes-Benz Sprinter forener bilens chassis. Takket være kombinationen med det prisbelønnede SLC-chassis fra Hymer, den velkendte PUAL-teknologi og GFK-letvægtsgulvet, byder den nye generation af autocampere på en let og stabil opbygning, samt ekstra sikkerhed og kørekomfort.

Hymermobil B-Klasse ModernComfort I 580 har ud over Red Dot Award modtaget: German Design Award Special 2019, European Innovation Award 2019 og Motorhome of the year Award 2019  kåret af NKC i Holland.

Links:

Hymer

Red Dot Award

Udgivet i Autocamper nyheder

Med den tyske myndighedsgodkendelse af tunnelen under Femern Bælt er der enighed med de tyske myndigheder om, hvordan projektet skal realiseres. På den baggrund har en enig forligskreds besluttet, at anlægsarbejdet skal sættes i gang på dansk side, så vi kommer et skridt nærmere at realisere de store gevinster ved en fast forbindelse over Femern Bælt.

Togrejsende mellem København og Hamborg kan spare op til to timer hver vej, ligesom bilisterne kan spare op til en times transporttid hver vej, når en fast forbindelse over Femern Bælt er etableret. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen ser derfor frem til den dag, hvor den 18 kilometer lange sænketunnel står færdig. Og det tidspunkt rykker tættere på.

Den 6. februar 2019 modtog Femern A/S nemlig en underskrevet tysk myndighedsgodkendelse af tunnelen under Femern Bælt. Der er dermed enighed med de tyske myndigheder om, hvordan projektet skal realiseres. Der forventes dog at blive indgivet klager over godkendelsen til Forbundsforvaltningsdomstolen i Tyskland. Det vil efter alt at dømme betyde, at anlægsarbejdet ikke kan igangsættes på tysk side, før der foreligger en endelig godkendelse fra domstolen. Men tidsplanen for projektet indebærer, at anlægsarbejdet skal påbegyndes i Danmark. 

På den baggrund har en enig forligskreds bag Femern Bælt-forbindelsen (V, LA, K, S, DF, RV og SF) den 26. marts 2019 aftalt at igangsætte anlægsarbejdet i Danmark. I første omgang er Femern A/S blevet bedt om at forhandle aftaler på plads med entreprenørkonsortierne om at igangsætte de første dele af anlægsarbejdet. 

-Tiden er nu inde til at indlede anlægsarbejdet med tunnelen under Femern Bælt. Jeg er derfor glad for, at vi i dag har besluttet at starte anlægsarbejdet på dansk side, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og fortsætter:

- Det gør det nemlig muligt at undgå forsinkelser i tidsplanen, så tunnelen kan åbne i 2028, samtidig med at vi forbedrer mulighederne for at udnytte den tildelte EU-støtte på knap 4,4 mia. kr. til projektet.

Femern A/S vil nu indlede forhandlinger med de to entreprenørkonsortier om at starte følgende anlægsaktiviteter på dansk side:

  • Anlæg af tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn
  • Etablering af arbejdshavn ved Rødbyhavn
  • Etablering af tunnelportal på Lolland
  • Etablering af beboelses- og administrationsfaciliteter
  • Bestilling af særligt marint udstyr
  • Øvrige, mindre forberedende arbejder.

Femern A/S forventer, at de første aktiviteter vil kunne starte i løbet af efteråret 2019.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Udgivet i Information

CNN har blandt de 17 bedste destinationer i Europa en dansk vestkyst destination og ligeledes har Promobil´s læsere.

Hos CNN er Henne Strand i selskab med destinationer som Lofoten Norge, Efesos Tyrkiet, Avignon Frankrig, Lisabon Portugal og Pompeji Italien. Om Henne Strand skriver CNN Travel at strande ikke bliver mere vindomsust end denne. Henne Strand er “ferie himlen” for danskere der elsker udendørslivet. Klitterne giver masser af skygge, mens skovene inde i landet har rigeligt med stier til vandrere og dyrelivs elskere. Spis på den spektakulære to Michelin-stjernede Henne Kirkeby Kro, der gør Henne Strand til et vindende alternativ feriemål, mener altså CNN Travel.

Promobils læsere præsentere deres smukkeste pladser for autocamperturister i Skandinavien, Finland, de Britiske øer og Irland, Centraleuropa, Frankrig, Sydeuropa og oversøiske lande. I selskab med Nordfinland, Ålesund i Norge, Gotland i Sverige, Provence, Umbrien, Grækenland, Portugal m.fl, finder vi danske Rømø, der med stolthed fremvises med den bredde horisont med kilometerbredde sandstrande, der er populært blandt feriegæster fra hele Europa og i de sidste år især i autocampere, der værdsætter den danske Vadehavs Ø. Og det er ikke så ringe endda.

Den danske Vestkyst er verdensberømt for en bred vifte af turister fra nær og fjern.

Kilde: Promobil og CNN Travel

Udgivet i Information

Lav et stop ved romantiske Wertheim an Tauber og bo gratis på en af ERWIN HYMER WORLD´s 90 gratis overnatningspladser. Ubegrænset længde på ophold. Her er der mulighed for ophold hele året rundt både for autocampere og vogntog med campingvogn. Pladsen har naturligvis bortskaffelse og forsyning, samt strøm. Fra mandag til fredag kommer en brødbil forbi med frisk brød omkring kl. 8.00. Er du løbet tør for gas findes en gasflaske automat, hvor du døgnet rundt kan købe eller skifte gasflasker, tilpasset tyske gasflasker.

ERWIN HYMER GROUP er beliggende lige ved A3, 33km øst for Würtzburg i retning Frakfurt am Main. Tidligere hed stedet Expocamp og er 28.000 kvm oplevelser af Hymer gruppens mærker. Her finder du de køretøjer af følgende mærker fra Erwin Hymer Group: Bürstner, Carado, Dethleffs, Etrusco, HYMER, Laika, LMC, Niesmann + Bischoff og Sunlight samt teltet trailer fabrikanten 3DOG camping. Der er ligeledes autocamperudlejning fra adressen, salg af reservedele og udstyr fra Movera.

Fra ERWIN HYMER GROUPs placering til højre for, hvor A3 og A7 krydser hinanden, kan du blandt andet besøge Würtzburg eller tage til vinsmagning i den charmerende Tauberdal. Som nærmeste nabo finder du Outlet-Centeret “Wertheim Village” med over 100 internationalt kendte mærker, caféer og restauranter, chokoladefabrikken “Art of Chocolate”. Klatreparkern “Silvestria" og oplevelseshuset “Toppels”, hvor alt er vendt på hovedet. Supermarked 2,5 km

Adresse:

Erwin Hymer World 
Hymerring 1, 
97877 Wertheim, 
Baden-Württemberg / Tyskland

Website: www.erwinhymerworld.de
Stellplatz video: YouTube
Wertheim Tourismus HER

GPS Koordinater:

N 49.77398, E 9.58049
N 49°46'26", E 9°34'50"

Betalt autocamperparkering i udkanten af Öhringen i Tyskland. Wohnmobilpark HEICamp er blevet opbygget som en ny autocamperplads i 2018 og har været aktiv siden 4. August 2018. Wohnmobilpark HEICamp ligger midt i det  smukke Hohenloher Land og tæt på motorvejsafkørsel Öhringen på A6. Autocamperpladsen tilbyder 60 parkeringspladser for autocampere i alle størrelser samt fremragende sanitære faciliteter, handicapvenlig og restauranten “Wonderful”, der tilbyder regional og frisk mad, ligesom frokost og forfriskende drikkevare i Biergarten på en varm sommeraften. Der forefindes ligeledes en lille butik med brødservice.

Pladsen er funderet med grus, græs. Gasservice på pladsen, Busholdeplads ved pladsen og togforbindelser 500 m. Flere cykelrurte i omegnen. Wellness og Spa, 4 km, Golfbane 4 km, Hestevognskørsel. Bundesgartenschau i Heilbronn, Öhringen med mange events.

Öhringen ligger i den vestlige del af landskabet Hohenloher Ebene, mellem de Schwäbisch-Fränkischen Waldberge og dalen til floden Kocher. Selve byen ligger ved den lille flod Ohrn der cirka 10 km fra byen, ved landsbyen Ohrnberg munder ud i Kocher. 

Afstande: Stuttgart 67 km, Rothenburg ob der Tauber 71 km, Heilbronn 25 km, Öhringen 2,5 km

Faciliteter: Bortskaffelse af toilet og spildevand, strøm 60 Cent/kWh, Vand 50 Cent/100 liter, bad: 2 Euro/dag, internet: 2 Euro/dag. Forsyning og bortskaffelse: 4 Euro. Overnatning inkl. 2 personer: 16 Euro

Adresse:

HEICamp Ohringen 
Westallee, 
74613 Öhringen, 
Baden-Württemberg / Tyskland

GPS Koordinater

N 49.19231, E 9.48022
N 49°11'32", E 9°28'49"

Öhringen.de

Website: heicamp.de

Google Maps

Se plads video fra Womoclick

Video Stadt Öhringen

ADAC (Som FDM i DK) og CIVD (Caravaning Industrie Verband Deutschland) kræver forbedrede rammebetingelser og udnyttelsespotentiale for branchen og havde stor succes med fremlægning for beslutningstagerne i Berlin.

Caravaning Industrie Verband (CIVD)  og ADAC inviterede den 21 marts 2019 til et dialogmøde med politikkerne i Berlin, der havde mange medlemmer af forbundsdagen som tilhørere, for at høre om den enorme betydning denne branche har for tysk økonomi. Der blev også formuleret klare forventninger fra beslutningstagerne om yderligere forbedringer af rammebetingelserne, for således at forbedre det uudnyttede potentiale i camping - og autocamperturismen, især i landdistrikter og strukturelt svage regioner.

Ferieformen oplever i dette årti et boom som aldrig før. I 2018 blev der registreret flere autocampere og campingvogne end nogensinde før. Mere end 3 millioner tyskere fra alle aldersgrupper og sociale lag rejser med et fritidskøretøj. Køretøjsproducenterne satte i 2018 rekord med 11 Milliarder Euro.

Caravanning (Begreb for at bo og rejse med autocampere og campingvogne) bidrager med milliarder til tysk økonomi. Da mange tyske camping- og autocamperturister rejser meget i deres eget land, bidrager de med 12,6 milliarder Euro i årlig omsætning. Mange industrisektorer, såsom gastronomi, detail-, fritids- og kulturfaciliteter, men også tankstationer drager fordel af turismen. Camping- og autocamperturisme er blevet en bærende søjle i Tysklands turisme.

180.000 arbejdspladser afhænger af dette turistpotentiale. Camping - og autocamperparkeringspladser (Stellplätze) er for det meste beliggende i naturen. Deres høje forbrug i dette segment fremmer derfor turismen i landdistrikter og strukturelt svage regioner. Konkret drejer det sig om landlige spisesteder og gårde af forskellig art.

I Tyskland er der i øjeblikket omkring 3.000 camping- og 3.500 autocamper parkeringspladser, hvilket føre til flaskehalse på særligt populære destinationer i højsæsonen. Antallet af pladser er i særdeleshed vokset markant i dette årtusinde, men kapaciteterne kan ikke holde trit med den enorme vækst i autocamperturismen, hvilket kan føre til flaskehalse på særligt populære destinationer i højsæsonen. Turisme politikkerne var åbne for CIVD efterspørgsel med at fremme nye og udbygge beståede autocamper parkeringspladser (Wohnmobilstellplatz) og fremme dem stærkere politisk.

Nedbryd forhindringer og skab potentiale - en vellykket dialog. 

Naturlig afslapning, afstressning og spontan rejse kendetegner denne ferieform. Imidlertid er der mange udfordringer som kørekort for autocampere over 3,5 t, samt at lange godkendelsestider for  autocamperpladser der stadig bliver mere problematiske.

I det konstuktive møde mellem repræsentanter for industrien og politikkerne var der enighed om at reducere de fremlagte hindringer og forbedre vilkårene for camping- og autocamperturismen.

Branchechefen Hr Pfaff, var af den opfattelse, at udvekslingen af synspunkter var meget frugtbart og at man vil forsætte med at uddybe problematikken i den kommende tid. Den vellykkede dialog var et stærkt incitament for politikkerne til fuldt ud at udnytte potentialet for Caravanning turismen. 

Kilde:CIVD

Udgivet i Information

Hjørring Kommune og Hirtshals Camping har gennem flere år samarbejdet omkring Hirtshals Autocamperplads, der ligger tæt på centrum og med kig til byens havn. Der findes ingen faciliteter på pladsen.

Der har gennem længere tid verseret rygter om at pladsen ved Doggerbanke, også kaldet Stoltzes Plads i folkemunde, skulle udnyttes til butiksformål, men først nu er planprocesen gået igang.

Selv om det har været kendt i flere år at grunden kunne ende med et supermarked i stedet for autocamperplads, har der ikke fra turistforeningen, der står som lejer af pladsen, været muligt at finde en alternativ placering for autocamperpladsen.

Nu frygter man i Hirtshals for at grunden bliver solgt uden at der henvises til en ny autocamperplads, men kommunen har nu lovet at hjælpe. I kommunen er bange for at uden en ny autocamperplads vil der være autocampere over alt i byens p-pladser, på havnen og klitplantagen.

Der kigges nu på alternative muligheder for at lave butik andre steder, da byen har flere tomme butikker der kunne fjernes. Indtil den diskusion når til et resultat og det er således at der tidsmæssigt er langt fra idé til handling, er autocamperpladsen i Hirtshals centrum stadig til rådighed for autocamperturister i Hirtshals, og det er rigtig godt, da byen som færgeby til både Norge og Island har rigtig mange autocampere i sæsonen, samt alle de autocampere der spontant kommer forbi.

Kilde: Hirtshals Bindelev Avis

Den mangeårige autocamper parkeringsplads P Syd i Ribe er under pres for at ende som parkering for almindelige personbiler.

Lokalt går problemet ud på at håndtere parkeringsforhold efter at Ribe Katedralskole ved årskiftet smeltede sammen med Handelsgymnasiet Ribe. Ved udvidelse af Ribe Katedralskole blev der fjernet 15 parkeringspladser og der er indbetalt 400.000 kr til parkeringsfonden, men de har aldrig fået p-pladser til erstatning.

Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen siger at der arbejdes med løsninger om at ændre p-pladsen for autocampere, der igennem mange år her været en meget besøgt autocamper parkeringplads, til almindelige p-pladser, samt at anlægge en ny p-plads syd for P-syd

Søren Heide Lambertsen udtaler, at autocamperpladsen allerede nu benyttes til personbiler og han mener at det er lovligt at, hvis kun der holder en bil i de store båse til autocampere, men er ulovligt, hvis der parkere to !

Her tager Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen fejl, med mindre man har ændret på skiltningen for nylig. Herunder kan læses, hvorfor dette ikke er i overensstemmelse Vejdirektoratets udtalelser.

Betydning af hovedtavle med undertavle

Hovedreglen er at anvendes symbol på undertavler til E33,1, da er parkering tilladt for denne køretøjsart. For andre køretøjsarter er parkering forbudt. Såfremt der vises E33,1 Parkering suppleret med U4, hvor motivet er autocamper, symbol US7, da betyder denne tavlekombination, at parkering er tilladt for autocampere inkl. Evt påhængskøretøj, mens parkering er forbudt for alle andre køretøjsarter.

Det store spørgsmål er derfor: Lukker Ribe Kommune autocamperpladsen, og hvor skal autocamperne så flyttes hen ? Vi har sendt dette spørgsmål til Formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen med håbet om at Ribe stadig forbliver positive overfor autocamperturisme med en anden placering. Autocamper parkeringen i Ribe er nok blandt de første i Danmark.

Kilde. jv.dk den 16.3.2019

Tyskland plejer at være markedsleder og landet der viser i hvilken retning tendenserne peger. Talene plejer at pege på et stærkt voksende autocampermarked, men i de to første måneder af 2019 er fremgangen noget behersket, med en lille stigning på +3,8% i januar og februar, men februar viste en nedgang på -3,5%. Selv kalder tyskerne opbremsningen for en særlig effekt. I februar 2018 udløb fritagelsen for at registrere Euro 5+ køretøjer og det gav en en fremgang mellem 2016 og 2017 på mellem 40 og 50%.

Til gengæld var der skub i salget af campingvogne. Februar 2019 bød på en fremgang på ikke mindre end +25,4% i forhold til samme måned i 2018. Fremgangen for de to første måneder i Tyskland er på +19,4% flere nye campingvogne. Det betød 1.839 nye campingvogne i stykantal, mod 5.396 nye autocampere i årets første to måneder.

Kilde: CIVD

Udgivet i Information
Side 1 ud af 3