Artikel filtreret på dato: Februar 2019

Den ikoniske California har fået en storbror med navnet Grand California, der giver campingbus-konceptet en ny dimension. Med Grand California udvider Volkswagen Erhvervsbiler sit program af autocampere med en model i 6 meters-klassen, der har baderum, stort soveområde bagest i bilen og en køjeseng til børn (ekstraudstyr). Den nye autocamper kan opleves i Danmark for første gang på Ferie for Alle i Messecenter Herning den 22.-24. februar.

Volkswagens nye flagskib indenfor campingbusser lanceres i to versioner henholdsvis en Grand California 600 og en Grand California 680. Tallene dækker over totallængden (cm) på de to biler, men de er ikke kun forskellige målt på længden. Grand California 600 er højere og har to sovepladser med en dobbeltseng på tværs bagest i kabinen, men som ekstraudstyr kan den bestilles med en sovesektion i en alkove over førerpladsen. Grand California 680 er lavere og er udelukkende designet til to personer og har derfor en stor dobbeltseng placeret på langs bagest i kabinen. Fælles for begge versioner er, at de kommer udstyret med en 177 hk 2,0 TDI-dieselmotor, 8-trins automatgear og forhjulstræk, og priserne for Grand California 600 starter ved 699.000 kr. og 737.000 kr. for Grand California 680.

Det lyse interiør og de gennemtænkte løsninger i Grand California bevarer de egenskaber, som allerede har gjort den mindre Transporter-baserede California til en storsællert. Dekorelementerne på skabene er i Grand California generelt holdt i hvid. Dette farvevalg giver en lys, rummelig atmosfære i samspil med de oplukkelige campingvinduer på bagenden og på siderne samt de store tagluger over dobbeltsengen i bagenden og i opholdskabinen. Alle campingvinduer er udstyret med todelte plisségardiner (myggenet og mørklægning). Til førerkabinen forefindes der et nydesignet mørklægningskoncept.

Rig på innovative detaljer

Standardudstyret omfatter ud over køkkenet og det rummelige baderum (830 x 830 mm) også detaljer som udvendig belysning over skydedøren. Den ligeledes standardmonterede tilslutning til en udvendig bruser (med indstillelig vandtemperatur) på bagenden gør livet på campingpladsen perfekt. Et elektrisk betjent trinbræt kører ud under skydedøren ogletter ind- og udstigningen, mens et todelt myggenet i skydedøren ligeledes er en del af standardudstyret.En innovativ feature er styringen af højttalerne i opholdskabinen via Bluetooth (ekstraudstyr). På den måde kan man uafhængigt af infotainmentsystemet lytte til musik via en smartphone, tablet eller bærbar pc.

Grand California er udstyret med sæder foran, der kan drejes 180 grader rundt, så du sidder ansigt til ansigt med passagerne på den 2-personers sæderække i opholdskabinen. Familier med små børn vil sætte pris på ISOFIX-holderne samt Top Tether til bagsædet. Et stort spisebord byder på rigeligt med plads til et måltid for fire personer. Køkkenudstyret omfatter et udtrækkeligt 70-liters-køleskab inklusive fryseboks (også med adgang udefra via skydedøren), et gaskomfur med to blus, en vask samt forskellige skabe, skuffer og udklappelige opbevaringsrum.

Veludstyret baderum

En væsentlig forskel i forhold til T6 California er, at Grand California er udstyret med et baderum. Ud over toilet og bruser er baderummet blandt andet udstyret med en klapbar vask, holder med fastgørelse til badeartikler, et skab med integreret toiletpapirholder (beskytter mod fugt), håndklædeholdere og en tagluge til udluftning. Grand California har plads til 110 l ferskvand.Lyskontakten leder man forgæves efter – belysningen tændes automatisk via en bevægelsessensor – som standard.

Som ekstraudstyr fås der ud over køjesengen og det derover integrerede panoramatag også detaljer som et ekstra tagairconditionanlæg i bagest i bilen, en markise, en cykelholder til montering bagpå, campingbord og campingstole (kan opbevares i fløjdørene). Det standardmonterede gasvarmeanlæg kan som ekstraudstyr også udvides til at fungere som gas-strøm- og diesel-strøm-baseret varmeanlæg. Et solcelleanlæg til taget samt en satellitparabolantenne (tv-modtagelse) og et LTE-Wi-Fi-hotspot (router) vil også kunne fås.

Grand California vil også kunne fås med assistent-, komfort- og infotainmentsystemerne fra Crafter. Assistentsystemerne omfatter blandt andet områdeovervågningssystemet „Front Assist“ med citynødbremsefunktion, vognbaneassistenten „Lane Assist“, vognbaneskiftassistenten „Blind Spot-Sensor“, udkørselsassistenten „Rear Traffic Alert“, den sensorstyrede sidebeskyttelse, parkeringsstyreassistenten, fartpilot med ACC (adaptiv fartpilot) og bakkameraet „Rear View“.

Autocampere som Grand California kører jorden rundt. Derfor vil Volkswagen Erhvervsbiler også tilbyde den nye model med 4MOTION-firehjulstræk i kombination med den 177 hk stærke 2,0 TDI-dieselmotor.

Du kan opleve en Grand California 680 på Ferie for Alle messen den 22. – 24. februar. Du kan finde mere information om Grand California på www.volkswagen-erhvervsbiler.dk

Læs mere HER

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Aldrig er der blevet præsenteret så mange nye autocamper mærker i Danmark på en gang, som på Ferie For Alle, 2019. På ”Ferie For Alle” messen i Herning vil Skandic Autocamper fra Padborg for første gang præsentere de nye flotte 2019 modeller fra Glücksmobil på stand nr 7218 i hal J1, hvor Skandic Autocamper er klar til vise og forklare og bevise hvorfor det er værd at vælge netop Glücksmobil fremfor så mange andre mærker

Glücksmobil er et mærke af høj tysk kvalitet, der inden for de sidste par år har vundet stort frem på den store salgsscene specielt på det tyske marked. Til dem der kender Dethleffs Trend vil man kunne finde mange ligheder. Skandic Autocamper har fået mulighed for at tilbyde modellerne med Citroen chassis (fås osse på Fiat). Det har ført til at du som kunde kan få de flotte modeller til en helt uhørt lav pris i forhold til hvad du vil få for pengene. Fra messens start i Herning d. 22/2 til og med vores eget åbent hus d 16-17/3 kører vi en kampagne hvor vi tilbyder dig at du får den store ALL IN pakke for kun 1 kr med i købet, Værdien af pakken er ca 75.000,00 DKK så det er som nævnt et uhørt godt tilbud. Men husk at skynde dig for det gælder som sagt kun til og med 17/3, herefter er prisen for pakken 29.990,00 DKK, som stadig er et super tilbud i forhold til den værdisatte pris på 75.000,00 DKK.

Introduktions pris

Glücksmobil T 745 model 2019, på Citroén 2,0 l med 160 Hk i stedet for standard 130 Hk, manual gearkasse

Længde 7,41 meter, bredde 2,33 meter og 2,90 meter høj
Køreklar vægt uden udstyr: 2.850 kg

Udstyr: Satelit antenne, Fladskærm, Spildevandstank isoleret, Sengeombygning enkelt- til dobbeltseng, Lille ekstra seng ved bordet, Sænkeseng i førerhus (elektrisk) Fladskærmsholder.Special udstyr:

Glücksmobil ALL-IN-ONE pakke – KUN for en krone!

 • LED kørelys.
 • Læderrat og gearknop med skinmanchet.
 • Elektr justerbare og opvarmede sidespejle.
 • Instrumentbord med kromringe.
 • Klimaanlæg i bildelen.
 • Cruise control/Fartkontrol.
 • Passagerairbag.
 • Radioforberedelse med sound-pakke.
 • Myggenet i bodelen
 • Forteltlygte 12 V.
 • Panorama tagluge 70 x 50 xm.
 • Vindue i udbygningen over førerhuset.
 • Afskærmning til vinduer i førerhus.
 • Captain Chair højde og hældningsjustering til fører og passagersæde.
 • L-siddegruppe med fristående bordben.
 • Bodelsdør med vindue og centrallås (gælder osse for dørene i førerhuset).
  SPAR ca. 75.000,00 DKK

Samlet pris inkl dansk moms og afgift 687.061,00 DKK Tilbudet gælder til og med 17/3-2019

Udgivet i Autocamper nyheder
Tirsdag, 19 Februar 2019 19:25

Et stykke af Italien er kommet til Danmark

Moderne, spændende og stilfuld: sådan fremstår det mediterrane autocamper-brand Etrusco og tilføjer derfor et frisk design til autocamper-branchen, hvor det traditionelle træ-look er fremherskende. Brandet lever således op til sit slogan: design in motion.

Etrusco blev grundlagt i 2016 og har på grund af den klare vision kun oplevet vækst lige siden.

Målet er at gøre det muligt at rejse i en stilfuld autocamper til en fair pris. En nøje afbalancering af alle elementer i autocamperen skal skabe en behagelig atmosfære, hvor designet og farvevalget til fulde lever op til de aktuelle indretningstrends. Desuden lægges der stor vægt på funktionalitet og en intelligent indretning, omfattende standardudstyr og materialer i høj kvalitet – til en fair pris.

Etrusco samarbejder med mere end 70 forhandlere i Italien, Frankrig, Spanien, Tyskland og Belgien, og forhandlernetværket fortsætter konstant. Til sæson 2018/19 repræsenteres det italienske brand for første gang også i Danmark. „Etrusco har fundet sin plads på markedet, og vi er sikre på, at kombinationen af flot design og en fair pris også vil blive vel modtaget i Danmark“, udtaler brandmanager Christian Striebel.

Etrusco-autocamperne produceres i Toscana nær Firenze i Italien. Produktionsanlægget er en af de mest moderne i Europa og producerer også andre autocamperbrands fra Erwin Hymer-koncernen. Erfarne designere, teknikere og designere arbejder sammen om at udvikle funktionelle køretøjer med det unikke Etrusco design. På den måde går tysk præcision og italiensk passion for design op i en højere enhed.

Etruscos produktprogram omfatter fire delintegrerede, to integrerede modeller og en alkove, der er nyeste model i programmet. På det danske marked er Aabybro Camping & Fritid første forhandler af Etrusco, og til Ferie for Alle i Herning d. 22.-24. februar kan du opleve Etruscos delintegrerede modeller T7400 og T5900 og integrerede model I7400 i hal J3.

OM ETRUSCO:

Brandet Etrusco står for pålidelige autocampere med elegant design inspireret af det mediterrane – til en fair pris. Modellerne er kendtegnet ved high-end materialer og et stilsikkert design både indvendigt og udvendigt, der gør det frie autocamperliv til en fornøjelse. Brandet, der forener tysk præcision og italiensk passion for design, komplementerer indstigningssegmentet i Erwin Hymer gruppen. Etruscos autocampere produceres i San Casciano i nærheden af Firenze i Italien.

Aabybro Camping & Fritid
Etrusco

Udgivet i Autocamper nyheder

Med en lukket City Camp, autocamperplads og et forlist campingplads projekt  med separat autocamperplads til 100 autocampere ved Danhostel, Copenhagen Amagermer Køenhavn uden de store muligheder, men nu arbejdes på et nyt projekt på Bellahøj.

Den projekterede campingplads havde ellers allerede fundet en forpagter til campingpladsen med autocamperplads. Kampen og modstanden stod på i flere år, indtil Københavns Kommune blev klar over at arealet som led i den projekterede Metro, var afsat til beboelses byggeri. I efteråret 2017 meddelte Københavns Kommunes overborgmester, at et flertal i Borgerrepræsentationen havde modsat sig at medvirke til at gennemføre den fornødne lokalplanlægning for det planlagte byggeri på Ørestad Fælled Kvarter, som ejes af Udviklingsselskabet By & Havn I/S. Københavns Kommune har efterfølgende undersøgt et større antal alternative byggefelter som kompensation for det aflyste byggeri. Altså, hverken campingplads eller boliger på Amager Fælled.

Arealerne er på nuværende tidspunkt omfattet af en række begrænsninger for arealanvendelsen, som medfører, at der ikke kan bygges på arealerne. Arealerne er bl.a. fredet i medfør af naturbeskyttelsesloven. Lovforslaget skal derfor skabe mulighed for, at områderne kan byudvikles.

Tættest på København centrum for autocampere er i øjeblikket Svanemøllehavnen.

Erstatning for Ørestad Fælled Kvarteret.

Regeringen og Københavns Kommune arbejder for at ophæve gældende fredninger flere steder i byen for at skaffe penge til kommunens selskab By og Havn. På Bellahøjmarken, der har været fredet siden 1958, forsøger Regeringen og Københans Kommune nu en affredning af området der huser Bellahøj Camping, på Hvidkildevej 66, 2400 København K. Arealet er ejet af Udviklingsselskabet By & Havn I/S.

Området som Bellahøj Campingplads er beliggende på er fredet ved Overfredningsnævnets afgørelse af 4. december 1981 om fredning af Bellahøjmarken i Københavns Kommune, og campingpladsen er derfor omfattet af en række fredningsbestemmelser, som lægger begrænsninger på campingpladsens åbningstid og indretning. Ifølge Overfredningsnævnets afgørelse må der ikke opføres ny bebyggelse (herunder boder, skure o. lign.) eller anbringes andre indretninger af varig karakter på området. Der må desuden ikke foretages tilbygning til eller ombygning af eksisterende bebyggelse, hvorved bebyggelsens ydre fremtræden ændres.

Lovforslaget skal ændre de gældende fredningsbestemmelser for området omkring Bellahøj Camping. Fredningsbestemmelserne skal ændres, så der skabes mulighed for at ændre åbningstiden og udvikle samt udvide faciliteterne til tidssvarende standard på Bellahøj Camping. Dette skal ses som et alternativ til den tidligere planlagte campingplads på arealet nord for Vejlands Allé på Amager Fælled.

Konkret ønskes mulighed for helårsåbent og mulighed for, at der i fuldt omfang tilsvarende pladsens størrelse og byens behov kan etableres teltpladser, pladser til campingvogne og autocampere, campinghytter og nødvendige servicefaciliteter op til et samlet etageareal på 4.000 m2, jf. ”Bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser”

“Københavns Campingplads” ligger 4,5 km nordvest for Rådhuspladsen, må under den nuværende fredening kun have åben som campingplads i perioden fra den 01. juni til den 31. august. Fra pladsen har man har udsigt ind over byens tårne og tage. Lokalområdet byder på lidt af hvert såsom indkøbsmuligheder, banker, posthus, restauranter etc.. Nærmeste naboer er et grønt område med legeplads og et offentligt friluftsbad.

Planloven skal sikre en sammenhængende planlægning, der forener de samfundsmæssige interesser i arealanvendelsen og offentligheden skal i videst muligt omfang inddrages i planlægningsarbejdet. 

Bellahøj Camping
L 153 Forslag til lov om ændring

Sammen med det danske rejseselskab, BENNS, vil Australiens største autocamperfirma, Apollo Motorhomes, begynde at tilbyde danskerne autocamperferier i Europa med udrejse fra Hamborg.

Det australske autocamperfirma Apollo vil i samarbejde med det danske rejseselskab BENNS sende danskere afsted på autocamperferie i Europa. Apollo åbner et autocamperdepot nord for Hamborg blot 147 km syd for grænsen ved Padborg, hvorfra det bliver muligt at køre af sted i 5 forskellige topmoderne 2019-modeller fra autocamperfabrikanten, Weinsberg/Knaus.

Hos det danske rejseselskab BENNS glæder man sig meget over initiativet fra Apollo:

”Vi har i mange år sendt danskere på autocamperferie i Australien, New Zealand, USA og Canada i samarbejde med Apollo, og det er så fedt, at vores kunder nu også får mulighed for at tage på autocamperferie herhjemme i Europa”, fortæller produktchef i BENNS, Hans Mørup Johansen, og fortsætter:

”Det bliver fx supernemt for folk at pakke deres egen bil og køre til Hamborg for at skifte bilen ud med et hyggeligt feriehus på fire hjul og så drage videre ud på de europæiske landeveje. Det er eksempelvis oplagt at stille bilen ved Hamborg lufthavn, som ligger blot 9 km fra depotet, da parkeringsmulighederne er rigtig gode her”.

Ønsker man ikke at køre til Hamborg, kan man i stedet tage toget dertil, som afgår fra mange steder i Danmark eller flyve fra København, hvilket BENNS også vil tilbyde deres kunder. Når man ankommer til Apollos depot i Hamborg, står autocamperne klar til afgang med alt køkkenudstyr, og har man ikke taget sengetøj med hjemmefra, kan det lejes dernede.

En autocamperferie er både oplagt for par i de mindre modeller og for børnefamilierne i de mere rummelige autocampere - og skal hunden med på ferie, er der også mulighed for det.

Som introduktionstilbud i forbindelse med dette nye initiativ tilbyder BENNS en gratis forsikring, der fjerner hele selvrisikoen på autocamperferien med Apollo fra Hamborg. Forsikringen dækker også selvrisikoen, hvis ens egen bil bliver beskadiget, mens den holder parkeret i Hamborg.

Du kan møde BENNS i Herning på Skandinaviens største feriemesse, Ferie For Alle, hvor det er muligt at høre mere om introduktionstilbuddet og de nye autocamperferier i Europa.

Benns

Udgivet i Information

Igen i år kan de mange besøgende gå på opdagelse blandt samtlige mærker af campingvogne, autocampere og teltvogne på det danske marked. Verdenspremieren af campingvognen fra Adria, den nye Action 391 LH, kan opleves for første gang på Ferie for Alle, og campingudstillingen byder også på et kæmpe udvalg af udstyr, fortelte og campingpladser i både ind-og udland.

For at gøre plads til flere oplevelser i campinghallerne, udvides Ferie for alle med en ekstra hal. Den ikoniske runde Hal B forvandles til én stor handelshal, Markedspladsen, hvor alle de gode tilbud, især på campingudstyr, samles.

Ferie for Alle 2019 foregår i MCH Messecenter Herning fra 22.-24. februar. Messen er Skandinaviens største feriemesse og byder på mere end 1.100 udstillere og besøges af omkring 60.000 ferieglade mennesker.

Vintercamp på Ferie for Alle

9 haller og 31.000 kvadratmeter kan være svære at nå omkring på én dag. Tag campingvognen med og brug en weekend på pladsen bag MCH Messecenter Herning blandt andre campingentusiaster – kun få minutters gang fra Campingmessen. Så har du god tid til at nyde messen og den gode stemning på pladsen. Bag hallerne er der hygge-stemning blandt de ca. 1.500 campister.

Læs Campingavisen online HER

Ferie for Alle

Udgivet i Information
Søndag, 17 Februar 2019 10:30

Den første smalle Sunlight

I den nye Van modelserie fra Sunlight ser du, hvilken forskel 18 cm. kan gøre. Smidigheden er enorm, mens du fortsat har en stor rummelighed i bodelen. Sunlight Van er 18 cm. smallere end de delinteregrede autocampere. Ideel, når man ønsker problemfri kørsel i byerne og sikre sig nem adgang til en parkeringsplads. Som praktisk bil nr. 2 er Sunlight Van også et oplagt bud, når rejselysten og den absolutte frihed skal kombineres.

Med sin attraktive pris ligger Sunlight Van i indstigningssegmentet for autocampere. Pris- og kvalitetsforholdet er godt og sikres fortsat i den tyske produktion. En naturlig upgrade fra de mindre fritidsbiler. Samtidig er den optimal for den, der ønsker at starte med at køre autocamper og opleve det frie liv på landevejene. Der er rigelig plads til mennesker, der medbringer meget udstyr.

Sunlight for første gang med Citroen Chassis

Sunligt Van bliver produceret ud fra et helt nyt koncept. For første gang er et Sunlight køretøj baseret på Citroen chassis. Der findes 2 grundrids: V60 på 5,99m med tværseng og V66 på 6,65m med to senge på langs. Derved findes der nu to af Sunlights mest populære delintegrerede biler i smal form. En helt ny køreoplevelse opstår, når du cruiser i det rå bjerglandskab, til de skønne strande i Europa eller gennem is og sne i det høje nord.

I Van kommer de nyeste materialer i spil, der via letheden giver en høj lasteevne. Ideelt for sportsudøvere og andre, der har behov for meget udstyr.

Van følelsen

Den nye Van er ikke kun for store eventyrer. Den hyggelige hjemlige følelse starter allerede, når du drejer førersædet om til bodelen. Den store rumfornemmelse med frit udsyn overlader intet til fantasien. I siddegruppen under bænken er der ikke et podie for at skabe et moderne udtryk og for at undgå risikoen for faldulykker. Overskabene i den nye form er udstyret med soft-close system, og en dobbelt usb stikdåse gør opladning af mobile enheder til en leg.

I køkkenet er der et stort køleskab, en gaskogeplade med 3 brændere og glasoverdække, samt rigelig plads til køkkenudstyr.

Smarte Ekstras: Skufferne har en praktisk servo soft udtræk, og på det halvhøje klædeskab i V66 er der en praktisk plads til kaffemaskinen.  

Soveværelset er også veludstyret: Sengene har madrasser i høj kvalitet med forstærkede kunststoflister, der giver en perfekt liggeflade over hele kroppen. Uafhængig af proportionerne bliver ryggen optimal støttet.

Et tagvindue giver rig mulighed for udluftning.

Endvidere er der et praktisk variobad med håndvask, bruser og WC.

I garagen bagtil er der surreøjer, antiskrid måtte, opbevaringsrum og belysning.

Ekstra til individualister

Til V60 og V66 findes der de 2 lyse attraktive polster varianter Gold Coast og Maui Beach. Med det stilfulde trædekor og polstret i naturtoner gennemstrømmer hjemligheden og det moderne flair hele bilen. For yderligere individualisering tilbydes der et omfangsrigt ekstraudstyr, samt et udvalg af udstyrspakker. I basic pakken er der f.eks. afdækning i bruserummet og ekstra stikdåser over køkkenblokken og i garagen. Sidstnævnte egner sig især til opladning af E-cykler. Chassis-pakken indeholder bl.a. passager airbag, elektriske og opvarmede sidespejle, samt tempomat.

Rummelig som en delintegreret, smidig som en fritidsbil: Den nye Van fra Sunlight!

Sunlight

Udgivet i Autocamper nyheder
Søndag, 17 Februar 2019 09:30

Ny autocamper i Danmark

Vendelbo Vans har tilføjet endnu et mærke til deres udvalg. Rollerteam en ny autocamper i Danmark som hovedsaglig leveres på Ford. Med den nye Ford, er det overkommeligt at opgradere motorstørrelsen fra 130 HK som er standard til 170 HK, modellen er også hurtigt blevet kendt for det stabile automatgear som kan tilvælges indenfor overkommelige rammer.

Rollerteam er i det øvrige Europa ligeledes kendt for at kunne levere en model med et meget stort garagerum som er meget velegnet til dem som har en fritidsinteresse, der kræver plads. Således rummer garagen nemt en ATV, gocart, crosser, mountain bike’s eller lignende, det betyder at man ikke behøver medbringe en trailer og er begrænset af specielle hastigheds regler eller udvidelser til kørekortet, denne vogn køres på et alm. B kørekort, samtidig har man ‘hotel of restaurant med’. Der er toilet og bad, således man ikke er afhængig af eksterne faciliteter.

Vendelbo Vans

Udgivet i Autocamper nyheder

2018 sluttede med det højeste antal nye solgte autocampere. Ikke mindre end 124.975 fabriksnye autocampere og et ukendt antal brugte i hele Europa blev det til hvilket er det højeste antal nogensinde.

Rekordår!

Efter flere vellykkede år i en europæiske fritids-køretøjs industri, må det konkluderes at ferie-fritid i autocampere og campingvogne er en af Europas mest populære ferieformer og der må forventes yderligere vækst i 2019. Starten til 2019 er gået og de første spæde tal er tilgængelige.

I Tyskland lagde de ud med et plus på +10,1 pct. I forhold til 2018, der er 2.085 nye autocampere i Tyskland, mod 1.894 nye autocampere i i samme måned 2018. I Norge steg autocamper salget optil 3,5 t med +12,7 pct til 62 nye autocampere, men der var en mindre tilbagegang på 5 stk autocampere over 3,5 t der udgjorde 29 autocampere over 3,5 t, der udgør 32 pct af det totale januar salg i Norge.

Anderledes ser det ud i Sverige, hvor salget i Januar faldt fra 124 nye autocampere i 2018 til 63 autocampere i januar 2019. Det er et fald på -49,2 pct.

Tallene for de resterende markeder i Europa kender vi først om 3 måneder. European Caravan Federation’s Generalsekretær Krüger, forventer at salget forbliver lige så stærkt i de kommende år, især når det drejer sig om autocampere.

Kilder: e-c-f, Sveriges statistik databank - SCB, Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD), Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.

Udgivet i Autocamper nyheder

En ny hektisk autocampersæson står for døren. I 2018 boommede autocamperturister i Danmark, dels på grund af den fantastiske sommer, men også fordi der mangler autocamperpladser længere syd på, og selvfølgelig fordi vi har et smukt land og noget at byde på. Også her i vinter har der været kraftige indikationer på at autocamperen i højere grad benyttes om vinteren. Grib muligheden for at tiltrække turister fra Europas hurtigst voksende turistsegment. Udenlandske autocamperturister sukker efter de gode forhold som er begyndt i flere kommuner på privat basis og på landets lystbådehavne. Alene i Tyskland er der 13,5 millioner autocamper overnatninger på autocamperpladser uden for for campingpladser. Desværre er bynære autocamperpladser i kommunal regi ofte en svær opgave her til lands. Der er gået politik i den og det går ud over turismen i Danmark. Anderledes ser stedlige kommuner på autocamperturisterr i vore nabolande.

Naturligvis betyder det stærkt øgede salg af autocampere et vis pres på autocamperplads strukturen, og mange autocamperturister klager over alt for fyldte og for få autocamper parkeringspladser.

Der er næsten 2 millioner autocampere i Europa, og der er ifølge Danmarks Statestik i Danmark omkring 9.500 (< 0,5 pct) autocampere med en egenvægt på mere end 2.000 kg, der er skæringsgrænsen for at købe autocampere med 45 pct i registreringsafgift. Pr. 1. Januar 2019 er der i Tyskland ialt 633.000 autocampere inkl kassebiler-ECF. I Norge er der 50.000 autocampere, hvoraf 30 pct er på over 3,5 t, Sverige 105.000 autocampere. I 2018 steg autocampersalget af nye autocampere i Europa til 124.975, og der i udgjorde 110.769 i 2017. Det er end en kvart million flere nye atocampere i Europa på bare 2 år.

Det er på grund af disse tal helt oplagt at tiltrække autocamperturister fra landene i Europa og leve op til deres forventninger. Tal fra et par danske autocamperpladser der opsamler data om, hvor autocamperturister i Danmark kommer fra, viser at mere end 70 pct kommer fra Tyskland efterfulgt af gæster fra Sverige, Holland, Norge og først på 5. pladsen kommer danske autocamperturister og tæt derefter Østrig, Schweiz og Italien.

Siden de første autocamperpladser i 1983 tog form i Tyskland, har autocamperplads landskabet udviklet sig fra en meget beskeden begyndelse til omkring 4.000 med omkring 62.000 standpladser. Dette tal ses i forhold til at Tyskland selv har mere end 600.000 autocampere kørende.

Således ser tendensen ligeledes ud i det meste af Europa. Antallet af nye registrerede pladser og krav om nye autocamperpladser er ved at komme godt rundt og ligedes er det her i Danmark. Flere og flere private og kommunale interesserede viser interesse for overnatningsmuligheder for autocampere og kommer ind på markedet.

52 pct. Af autocamperturisterne foretrækker ophold på autocamperpladser, 7 pct. Foretrækker campingpladser, 22 pct benytter en kombination af begge dele, mens 2 pct foretrækker at stå frit. Resten er kombinationer af de før nævnte.

Nye autocamperplads operatører bevæger sig ind på et marked i rivende udvikling. Dette giver gode muligheder, men der er også advarselseksempler på mislykkede pladser.

Materialer der kan give kommunale og private pålidelige anbefalinger om indretninger, udstyr og videreudvikling af autocamper parkeringspladser er på plads på flere sprog inkl dansk. Dette materiale er beregnet til at understøtte de bedst mulige løsninger, som moderne autocamperturister efterspørger.

Definition: 

Autocamperpladser er specielt udstyrede overnatningspladser til de specifikke behov for autocampere og deres brugere. Overnatningspladser af enhver art, skal til autocampere kunne benyttes med ankomst og afrejse døgnet rundt.

Stellplatz/autocamperplads/parkering - Hvad tales der om?

De tre vigtigste pladstyper:

Basis-Plads: Simpel overnatningsplads for en nat, ofte med mangelfuld eller ingen faciliteter.

Standard-Plads: Delvist markerede pladser på omdannede parkeringspladser og udstyret med vandforsyning og bortskaffelse af toiletaffald og spildevand, strøm, affaldshåndtering og informationstavle.

Luksus-Plads: Alle standpladser er markeret. Central god beliggenhed med et udstyrsniveau over gennemsnittet, som sanitære faciliteter, vaskemaskine og tørretumbler, brød service og hundebad. Kapacitet på mellem 40 og 100 og helt op 480 autocampere er set.

Pladseringsanalyse

Ikke alle steder er lige velegnede til en parkeringsplads for besøgende og overnattende autocampere. Med i overvejelserne er faktorer som nærhed af byer, natur og af turistattraktioner, af spisesteder og indkøbsmuligheder. Let adgang til større veje og motoreje, samt adgang til offentlig transport.

Undtagelse:

Med en ”ø-placering” ( Marinaer, kroer mv) kan der etableres en blomstrene autocamperplads, men man er nødt til at levere flere serviceydelser for at kompensere for denne faktor.

Planlægning:

Hvad kræver autocamperpladsen af godkendelse? Færdselsloven eller efter campingreglementet og den private ejendomsret!

Første kontakt-Kommunen

Præsentere et så færdigt projekt som muligt fremmer ekspeditionstiden og forståelsen for projektet. Kommunen kan derefter afgive svar på om størrelsen er i overensstemmelse med den pågældende placering, lokalplaner, servitutter, trafiksikkerhed, belysning, miljøoplysninger, §3 jord, fredning, drikkevandsforsyning og bortskaffelse af affald og godkendelse af sanitære anlæg mv.

Jordbunden har betydning for bærelaget til autocamperpladsen, og dermed også omkostningerne for at få arealet til at bære autocampere på 7,5 t eller mere.

Ifølge den tyske undersøgelse fra dwif.de er den gennemsnitlige belægning på en autocamper parkeringsplads på 18 pct for hele året. Justeres den til en sæson på 210 dage resultere det i en udnyttelse på 31 pct.

Moderne luksus autocamper parkeringspladser i attraktive destinationer kan opnå en belægningsprocent på 60 pct. Hvis den forvaltes rigtigt.

Kommunal parkeringsbehov for autocampere:

Større autocampere på mere end 5,0 t måler uden sidespejle, 2,40 meter i bredden og kan være 9,5 meter lange, i enkelte tilfælde længere. Til spejle tillægges der rundt regnet 30 cm. Til bredden. Hele køretøjet inkl. spejle skal kunne være inden for båsen. Parkeringsbåses længde og bredde fastlægges med hensyntagen til de største køretøjer, som forventes at benytte dem. Ligeledes tages der hensyn til ind og udstigning, hvor større autocampere kun har én dør, der måler 70 cm i bredden. Det betyder, at kommuner der laver pladser forbeholdt autocampere og nedlægger parkeringspladser for almindelige familie personbiler, skal bruge et areal til én autocamper, der svare til 3-4 parkeringsbåse for almindelige familie personbiler, der ifølge arealbehov for parkeringspladser har en størrelse på mellem 2,3-2,5 meter i bredden og 5 meter i længden.

Parkeringsfonde

En kommune kan fravige bestemmelserne i bygningsreglement, lokalplaner mv. om etablering af parkeringsarealer på egen grund, såfremt der sker en indbetaling til en kommunal parkeringsfond. Kommunen skal så sørge for, at der etableres mindst et tilsvarende antal parkeringspladser i det pågældende område.

LAG-ordningen

Erhvervsstyrelsen kan give tilskud til projekter med det formål at fremme vækst og etablering af nye arbejdspladser i udpegede landdistrikter og at styrke rammevilkårene i udpegede landdistrikter, særligt med henblik på at fremme bosætning.

Der kan ydes tilskud til projekter inden for følgende temaer:

 • Etablering og udvikling af små virksomheder og mikrovirksomheder.
 • Erhvervssamarbejde.
 • Basale servicefaciliteter.
 • Fornyelse i landsbyer.
 • Innovation

Der kan ydes optil 50%, ifølge vore informationer, dog forudsat at der kan dokumenteres 50% medfinansering. Der er normalt to årlige ansøgnings datoer. En først på året og en sidst på året. Kontakt din kommune om dine mulighederne.

Hvem kan søge?

Mange aktører kan søge om at få tilskud, fx foreninger, enkeltpersoner, virksomheder, organisationer, almennyttige sammenslutninger og offentlige myndigheder. Ansøger skal være bosat i Danmark. Kun ansøgninger om tilsagn om tilskud på minimum 50.000 kr. kan komme i betragtning.

Der indsendes min 2 sammentalte tilbud på projektet og projektet må ikke på begyndes, før der er givet tilsagn om bevilling. Bevilling kan ikke gives på igangsatte eller færdige projekter.

Grundliggende indretning

 • Køreveje og mannøvre arealer brede og med befæstiget med bærelag.
 • Standpladser plane og befæstiget med bærelag.
 • Afgrænsede parkeringflader giver mening
 • Afgrænsede parkeringsflader: Ikke under 5x10 meter og gerne mere


Udstyr

De fleste moderne autocamperpladser har nu helt naturligt udstyr med strøm, ferskvand, tømning af toilet og spildevand og turistinformation. I trenden ligger også

Sanitæranlæg

Siden starten på autocamper boomet, har autocamperplads operatørerne i det meste af Europa, oplevet en stigende efterspørgsel på autocamperpladser med sanitæranlæg - og det på trods af at autocampere har toiletter, brusere og håndvask med selv.

Internet

Også vigtigere i landdistrikter. Det er blevet moderne at streame film og TV og det kræver et godt internet. Når en stor del af gæsterne streamer, bliver internettet langsomt på pladsen, hvis ikke der er kapacitet nok.

Betalingssystemer

Forskellige muligheder fra personlig opkrævning, til betaling i kuverter og til betalingsautomater.

Et kig rundt i Europa viser: Autocamperplads version 4.0 kommer snart

Flere lande tilbyder nye systemer, der bevæger sig væk fra fuld automatiserede autocamperpladser til App-styrede autocamperpladser.

Fordelen ved disse systemer for autocamperpladsoperatørerne: Investering i dyre, ikke altid kundevenlige teknologier forsvinder.

Fordelen for gæsterne

Gæsten kan allerede før sin afrejse med den gratis betalings - App, indsætte sine data og checke-ind hurtigt og bekvemt. Keep it Simple ! En betalingsautomat til over 100.000 kr er dermed fortid. Ingen bevægelige dele til ud- og indlevering at kort, Ingen genstridig betalingskortlæser, kun en internet forbindelse, en trykfølsom skærm eller adgang via sin Smartphone, pc eller tablet. Mobilepay er No-Go, da kun danskere har denne betalingsform

Hjælp til planlægning af autocamper overnatning HER

Side 1 ud af 2