Lørdag, 28 December 2019

For rigtig mange er storbyernes boligmarked uden for  rækkevidde. Store byer over hele verden står overfor stigende boligomkostninger og dermed stigning i antallet af hjemløse. Det tvinger nogle af byernes borgere til at tænke alternativt, som f.eks autocampere, og det er præcis hvad der sker under Gowanus Expressway i New York City.

Flere amerikanske medier kan berette om borgere der ikke længere har råd til at leje en bolig, og istedet for at henvende sig på byens krisecenter, istedet har købt en billig autocamper. Faktisk er mange gladere for deres autocampere, end hvis de havde fået husly på et krisecenter, hvor tyveri ikke er ualmindeligt.

Mellem 15 og 30 autocampere holder under Gowanus Expressway, som de nu kalder hjem. Den uofficielle autocamper parkeringsplads har heller ikke nogen love, sålænge autocamperne flyttes en gang om ugen i forbindelse med gadeoprydning. Egentlig skulle de flyttes for hver 24 time, men der får ingen bøde sålænge de flytter sig den ene gang om ugen. Eventuelle problemer med brud på trafiklovgivningen bliver løst af New York Police Department.

Mange af autocamperne under motorvejen har vandtanke og elektricitet, hvor de har en fastkædet en generator udenfor. Mange af de der bor under motorvejen, arbejder også, så det at købe en autocamper er en måde at overleve i byen på.

Mange af autocamperne under broen, er langt fra de luksuriøse autocampere der ofte bliver fremhævet i magasiner og medier. For de der benytter autocamperen på denne måde, er dette ikke fritidsbiler til en tur i weekenden. Det er et hjem i en by, hvor boligomkostningerne ikke er overkommelige for mange almindelige arbejdere. Alt for ofte retter byerne skytset mod de fattige og hjemløse med hurtige handlinger, så forhåbentlig kan de fortsætte med at bo der under motorvejsbroen, hvis de bare overholder de simple regler og loven. Det er en hård by hvor beboerne holder øje med hinanden. I mange andre amerikanske byer renses byerne for den slags. Kilde: pix11

Udgivet i Information