Lørdag, 21 December 2019
Lørdag, 21 December 2019 23:02

To nye Bürstner modeller på CMT messen 2020

Bürstner har annonceret to nye modeller på CMT messen 2020. i Stuttgart. Den delintegrerede “Delfin” kommer tilbage sammen med den nye Campeo i kassevognssegmentet.

Mange vil muligvis huske Bürstner Delfin, der eksisterede omkring 2003/2004 og var bygget på basis af en Renault Master 2. Nu næsten 20 år efter er den tilbage i rampelyset efter at have gennemgået en teknisk udvikling, men stadig på basis af noget fransk. Denne gang på basis af Citroën. Bürstner er endnu tilbageholdende med detaljer, udover at de udvendige farver i blå og Mokka, bliver 5 indretninger og at den tyske basis pris bliver lige under 53.000 euro.

Bürstner Campeo

Den anden nyhed fra Bürstner er campingbussen Campeo i kassevognsegmentet der erstatter den tidligere City Car og er baseret på Fiat Ducato. Den kommer med tre indretninger og længder. En 540 med tværgående seng i bagenden, en 600 med samme senge og en 630 med lettilgængelige enkeltsenge. Med en basispris på 38.590 euro, skal den nye campeo være direkte kokurrenter til Pössl, Globecar, Clever, Carado og Sunlight.

Kilde: Bürstner

Udgivet i Autocamper nyheder

Ferieformen i autocampere oplever i dette årti et boom der aldrig er set før. Alene i Tyskland registreres der nu dobbelt så mange autocampere som campingvogne. Turister i autocampere kommer fra alle aldersgrupper og sociale lag, der har fundet friheden i den mobil turisme med autocampere.

Der findes 2,08 millioner autocampere i hele Europa, heraf mere end 630.000 autocampere i Tyskland inkl ombyggede personbiler(dwif), 50.000 autocampere i Norge, Sverige mere end 101.000 autocampere, Holland, mere end 119.000 autocampere, Danmark ca. 10.495. Det er mere end 900.000 autocampere i vore nærmeste nabolande. Det antages at Tyskland råder over mere end 700.000 autocampere i løbet af 2020.

Udvidelse af autocamper infrastuktur, der ikke er lig med at raste og ikke er camping under campingreglementet, er påkrævet og hilses velkommen for få dages ophold. Selv om der er tiltag fra private, kommuner, campingpladser og lystbådehavne vil disse kapaciteter ikke kunne følge med, hvilket føre til flaskehalse og uhensigtsmæssige parkeringer, mangel på forsyning og bortskaffelsessteder mv.

Ferie- og fritidsanlæg skal ifølge planloven lokaliseres efter sammenhængende turistpolitiske overvejelser og kun i forbindelse med eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelser.

Vil Danmark styrke lokalsamfund i hele kommunen bl.a. ved at fremme turisme i kommunens landdistrikter, er det derfor vigtigt at få udarbejdet forslag til en strategi for at gøre kommunen mere attraktiv for autocamperturister og ligeledes at have værktøjerne til at gøre det og gøre det transparent.

For at få overblik over hvad denne store gruppe af individualister har af ønsker, udføres der undersøgelser der skal skaffe informationer om denne stigende turistgruppe. I Danmark er undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme netop afsluttet og samtidig er undersøgelsen sat igang i Holland, Tyskland, Norge og Sverige her sidst på ugen. Reisemobil International har ligeledes haft en undersøgelse kørende og promobil er kommet drypvis med resultater der blandt andet vinkler undersøgelsen på, hvorledes kravene fra forskelige aldersgrupper er.

Dermed vil der være et godt grundlag for at kunne vejlede aktører om i hvilken retning at autocamperturisterne har ønsker og ikke ud fra, hvad nogle få mener og tror.

Promobil har spurgt sine læsere, hvad der er især vigtigt på en autocamperplads. Diagrammet viser kravene for to aldersgrupper.