December 2019
Søndag, 08 December 2019 17:43

Hollandske Camper Villages

Bo i en autocamper landsby ? I både Holland og Tyskland oprettes der autocamper landsbyer, der er beregnet til de autocamperejere, der rejser i en stor del af året og ikke længere har behovet for en fast bolig, men alligevel har brug for en mindre hjemmebase i hjemlandet. At være i stand til at møde familie og venner og som postadresse til offenlige myndigheder. I øjeblikket er der kendskab til tre af den slags autocamper landsbyer i Holland og mindst en i Tyskland. Der er tale om tidligere campingpladser eller i tæt forbindelse med eksisterende campingpladser, hvor interesserede kan købe en hytte på lejet jord.

Fordelen er at man er tilmeldt kommunen hvor denne form for Camper Village er beliggende, under forudsætning af at man er bortrejst 120 dage om året. På pladsen Camperpark Village i Arcen er der tale om grundarealer på omkring 300 kvm, her kan man derefter vælge en hytte inden for lovens rammer, der opfylder ens behov. Der er parkering af autocamperen direkte ved hytten og der reklameres med et lavt bidrag, samt 2 års aften abonnement til Themabad Arcen. Permanent ophold er ikke tilladt i “autocamperbyerne”. Kortetover grunde der er optaget i Camperpark Village hunne tyde på at det er populært. Se kort HER

Tilsvarende i Tyskland

I den tyske by Weiskirchen, Scwartzrindersee, Saarland har en tidligere campingplads fået nyt spændende liv. Den tidligere fastliggerplads er blevet mere eller mindre ryddet, moderniseret og udlejet til mennesker, for hvem deres eget hus er blevet for stort. De rejser meget med f.eks autocamper, de er pensionister, og at rydde sne og slå græsplæne passer ikke ind i det levemønster. De vil gerne have komforten fra en moderne ældrebolig, med en lille have og følelsen af camping sammen med ligesindende.

Når de ikke lige er på tur med autocamperen, behøver de ikke have en bil stående til rådighed for at komme til byen eller til læge, det klare ejeren af området, som køre dagligt til indkøb, læge mv i stedets minibus.

Til området høre en fritids sø og en Biotop sø med sjældne planter og dyr. Beboelses området består af 320 grundarealer på mellem 200 og 500 kvm. Der er en autocamperplads og et Vinhotel som består af en beboelsestønde og en sanitær tønde, med bad og toilet.

Husene på grundene kan købes nøglefærdig eller som medbyggerprojekt. Der er en afgift på 172 Euro om måneden, som indeholder administrations omkostninger, gadebelysning, affald og vejhold. Husene på grundene er efter eget valg og ligger på 20 til 35.000 Euro og er på mellem 50 og 95 kvm. Til beboerne høre også et fælleshus til forskellige aktiviteter.

Lovgivning i Danmark.

Den 18.marts 2014 vedtog Folketinget efter 3. Behandling “Lov om sommerhuse på fremmed grund”. Ved sommerhus forstås i denne lov fritidsboliger af enhver art, f.eks. traditionelle sommerhuse, fritidshuse og feriehuse, hvor der ikke er tilladelse til helårsbeboelse

Links:

  • Camper Village i Arcen. Denne autocamper-landsby i Limburg ligger på Résidence Arcen Spa, ved siden af ferieparken Klein Vink.
  • Camperdorp Landgoed Overbetuwe i Heteren. Denne autocamperlandsby i Gelderland ligger ved Olmenhoeve hyttepark.
  • Lejrby Kurenpolder i Hank. Denne landsby beliggende i udkanten af Brabantse Biesbosch har tolv hytter. Beboere kan registrere sig i den kommunale administration i Werkendam Kommune.
  • Top Totaal - leverandør af hyttetyper
  • Schwarzrinderseen i Tyskland

Den VW Crafter baserede autocamper - Grand California, er den nye store autocamper fra Volkswagen Erhvervskøretøjer. Serie produktionen af den nye camper begyndte i foråret og nu er nummer 1000 allerede rullet fra produktionslinien på den nye fabrik i Września (Polen).

Den er blevet leveret til en kunde i Tyskland, der valgte en Grand California 600 i tofarvet 'Candy White / Cherry Red’. Jubilæumscamperen er udstyret med en ekstra seng under loftet over camperens halvdinette siddegruppe og panoramatagvinduer.

Af andet valgfrit udstyr i model nummer 1000, er Media radio/navigations systemet og solcelle systemet på taget. Autocamperen er udstyret med en standard 130 kW / 177 hk turbo diesel (TDI) motor, sammen med 8-trins automatgea der er standard.

Christiane Engel, der er direktør for fabrikken i Września: ”Det er en særlig udfordring at bygge en autocamper som Grand California. Fordi forskellige mennesker skal have tilpasset disse køretøjer til de små og store eventyr. Alt på bilen skal passe perfekt - og det tager vi os af i Września. For mig er de første 1.000 enheder i denne nye serie et bevis på denne globetrotters fremtid."

Et samlebånd der er forbeholdt Grand California er blevet indrettet i den polske fabriks produktionsanlæg. Produktionsdriften på det særlige samlebånd omfatter tagmontering, karrosseriændring og slutmontering. Køretøjerne testes også i en “sprinklerbås” for at sikre at de er vandtætte og derefter forsætter de gennem en omfattende kvalitetskontrolprocedure.

Camperen fås som Grand California 600 (6,0 meter lang, tværgående seng bag) og Grand California 680 (6,8 meter lang, langsgående seng bag). Foruden et fuldt udstyret køkken har de to modeller et vådrum (toilet, brusebad og håndvask), praktiske detaljer såsom et udvendigt lys over skydedøren, tilslutning til udendørs bruser (inkl. slange og brusehoved), et elektrisk trin ved skydedøren, myggenet i skydedøren og autocampervinduer der kan åbnes, mørklægnings-rullegardiner, op til seks USB-tilslutninger, fire 230V-stik og Cross Wind Assist. Også monteret som standard: et digitalt betjeningspanel i opholdsrummet, hvorigennem alle centrale camper funktioner styres centralt.

Grand California køretøjerne, der produceres i Polen sælges over hele Europa. De største markeder er Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Polen, Sverige, Schweiz, Spanien og UK.

Kilde: VW-press

Hjemmeside: Volkswagen Erhvervsbiler

Udgivet i Autocamper nyheder

For tredje gang i træk modtager et Hymer-køretøj den tyske designpris for enestående design. I år overbeviste Hymer B-klasse MasterLine I 780 den internationale jury og blev udnævnt til "Vinder" i kategorien fremragende produktdesign i kategorien Personbiler. Præmieceremonien finder sted den 7. februar 2020 som en del af Consumer Goods Fair Ambiente 2020 i Frankfurt am Main.

Hvert år hædre German Design Award virksomheder, designere, arkitekter og agenturer, der skiller sig ud med deres innovative designløsninger og unikke designtrends. Hymer B-klasse MasterLine I 780, der blev lanceret i begyndelsen af året, imponerede juryen med en succesrig kombination af moderne opbygningsteknologi og nye designelementer. 

"Vi har formået at skabe nye design accenter til MasterLine, især udvendigt," siger Christian Bauer, administrerende direktør for Hymer GmbH & Co. KG. "Vi er meget glade for, at dette arbejde ikke kun appellerer til vores kunder, men også til international design."

Køretøjsserien, der er af høj kvalitet, scorede frem for alt med en succesrig kombination af moderne karosseriteknologi og nye designelementer. Hymer B-klasse MasterLine tilbyder avanceret opbygnings-teknologi i kombinationen med Mercedes-Benz Sprinter powerhead og det prisbelønnede Hymer SLC-chassis. Særligt slående er det ydre af det integrerede, udviklet i samarbejde med StudioSYN. 

Hjemmeside: Hymer.com

Udgivet i Autocamper nyheder
På vegne af Dansk Kyst og Naturturisme gennemfører Epinion en undersøgelse af autocamperturister i
Danmark.
 
Dansk Kyst og Naturturisme har valgt at forlænge udersøgelsen, der skal give et mere præcist overblik over autocamperturisters prioriteringer og adfærd i forbindelse med autocamperturisme i Danmark. Undesøgelsen er enestående på den måde at autocamperturister fra Tyskland, Holland, Norge og Sverige får samme mulighed for at besvare spørgsmålene, således at udenlandske autocamperturisters behov og adfærd ved besøg i Danmark også afdækkes. Undersøgelsen forlænges til den 12.december 2019. Benyt dig af lejligheden og muligheden til at give din mening til kende !
 
Undersøgelsen har fokus på at få indsigt i de danskere, der tager på autocampertur (enten i egen eller lejet
autocamper) i hhv. Danmark og udlandet. Undersøgelsen gennemføres i samarbejde med de fire
autocamperforeninger i Danmark (DanskAutoCamperForening, DK-AutoCam, Campervenner og Danmarks
Frie AutoCampere), AutoCamperRådet og AutocamperGruppen.
 
For at sikre et retvisende billede er det meget vigtigt, at du deltager, og vi håber derfor, at du vil bruge ca. 10
min. på at svare på spørgsmålene. Din besvarelse er anonym, og du kan deltage frem til den 12. december
2019. Deltag i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500,00
 
 
Du kan deltage ved at trykke på følgende link:
 
På forhånd mange tak for hjælpen.
 
Med venlig hilsen,
Dansk Kyst- og Naturturisme
 
Udgivet i Information

Højt oppe i en lille isoleret dal, 1920 meter over havet, ligger den lille og idylliske by, Sulden eller Solda, som den hedder på italiensk. Sulden er en bjerglandsby i Sydtyrol, Norditalien, der er klemt inde mellem høje bjerge, blandt andet det gigantiske Ortler, der med sine 3905 meter er det højeste i  Østalperne. Det er i den tysktalende region Sydtyrol, og man glemmer ofte, at man er i Italien, fordi alting virker så østrigsk. Dog er venligheden om muligt større, priserne lavere og udvalget af pizza bedre. Idyllen, hyggen og skiløbet er i særklasse.

Bjerglandsbyen med omkring 400 indbyggere er beliggende i den vestlige del af Sydtyrol og dermed et populært vandre-, cykel- og skiområde. Her ligger også den nyåbnede Caravan Park i 1.920 meter´s højde i Sulden, hvilket gør den til en af de højeste beliggende autocamperpladser i Europa.

Den smukt anlagte autocamperplads på 8300 kvm ligger på Suldenbach og hører til Alpina Mountain Resort, hvor mobile rejsende ikke kun går ud for at spise, men slapper af efter en solid vandre- eller skitur i den tilhørende indendørs pool og sauna. Hvis du ikke har dine egne ski, kan du leje dem der. Også et supermarked, en bank og postkontoret ligger inden for gåafstand.

Sulden er fantastisk sommer som vinter. Er du til alpint skiløb råder Sulden over 44 km pister og med pisterne beliggende fra 1900 meter op til 3250 meter er her meget snesikkert. På trods af ski områdets størrelse, råder Sulden over 2 kabinelifte der hver tager 110 personer, samt mindre kabinelifte. Selv om sommeren kan man stå på ski her.

Om sommeren er området perfekt til vandreture i alle kategorier, med enkle højalpine gletsjerture. Alle har mulighed for at nyde det smukke bjerglandskab med vandre- eller mountainbiketure gennem tætte skove, enge og lunde til bjerghytter. Det legendariske Stelvio-pas er altid det højeste punkt i cykelløbet Giro d´Italia.

Du behøver ikke selv medbringe udstyr til området, der tilbyder både E-cykel- og skiudlejning.

De luksuriøse og smukke omgivelser har dog en pris: En nat koster 24 Euro inklusive strøm, vand og bortskaffelse. For brug af sanitære faciliteter vil der blive opkrævet 10 Euro for to personer - også for swimmingpool og sauna. Derudover kommer skatten med 1,05 Euro pr. Person.

Adresse:

Caravan Park, Alpina Mountain Resort
Solda 111, 
39029 Sulden
Sydtirol - Italien

Hjemmeside: www.alpina-mountain-resort.it

GPS-koordinater: 46 ° 31'48 "N / 10 ° 34'59" E

Google Maps