December 2019

Seperate parkeringspladser til overnatning, mere oplyst, mere sikkerhed for autocamper- og campingvognophold. Slap af og nyd - det er mottoet i Autohof VEDA kædens nye kampagne.

Overfyldte parkeringspladser langs det tyske motorvejsnet kan irritere enhver autocamper- og campingvognsturist der er på vej til en feriedestination. Er det virkelig vejen til ferieparadiset? Tilbringe natten ved motorvejen, er nærmest en skrækvision.

Medlemmerne af brancheforeningen for de tyske Truckstop - Autohof VEDA, ønsker nu i højere grad at integrere campingvogne og autocamper i sikkerhedskonceptet på Premium-parkeringspladserne.

Mens turister med autocampere og campingvogne altid har kunne bruge de sikrede Premium parkeringspladser i weekenden, vil Autohof VEDA nu udstyre og sikre separate parkeringspladser til gæster med campingvogne og autocampere endnu bedre: Også her, med mere lys, komplekse videosystemer, ofte barrierer - men også stille, væk fra lastbiltrafik og godt synlige parkeringsområder.

Komplet service og solid, regional gastronomi

Naturligvis lokker Truckstops ( Autohof ) også sine gæster med deres restauranter, hvor man kan nyde frisklavede retter fra det regionale køkken, der er langt over niveauet på motorvejs rastepladserne, og endda til rimelige priser, fordi deres faste kunder ser på priserne, og normalt fratrækkes parkeringsgebyret fuldt ud fra forbruget. De er veludstyrede med brusere, vaskemaskine og tørretumblere, der er fast udstyr. Meditationsrum, sportsudstyr, børnelegepladser. Efter aftale strøm, vandforsyning og bortskaffelse.

Mere information om Premium Parkeringspladser findes på www.truck-parking.com Her kan man også se hvilke tjensteydelser der tilbydes på de enkelte Truckstop  ( Autohof ).

Brændstofpriser er ca. 17 cent billigere pr liter end på motorveje. Shoppriser er 30 procent billigere. Dertil er kriminalitet på Truckstops i nærheden af nul. Grunden er at de er mere oplyste og der er mere videoovervågning og orden. Fakta fra undesøgelser viser at lastbilchauffører sover roliger, hvilket også er vigtigt for mobile turister.

Kilde VEDA pressemeddelel

Kort: HER

Udgivet i Information

For rigtig mange er storbyernes boligmarked uden for  rækkevidde. Store byer over hele verden står overfor stigende boligomkostninger og dermed stigning i antallet af hjemløse. Det tvinger nogle af byernes borgere til at tænke alternativt, som f.eks autocampere, og det er præcis hvad der sker under Gowanus Expressway i New York City.

Flere amerikanske medier kan berette om borgere der ikke længere har råd til at leje en bolig, og istedet for at henvende sig på byens krisecenter, istedet har købt en billig autocamper. Faktisk er mange gladere for deres autocampere, end hvis de havde fået husly på et krisecenter, hvor tyveri ikke er ualmindeligt.

Mellem 15 og 30 autocampere holder under Gowanus Expressway, som de nu kalder hjem. Den uofficielle autocamper parkeringsplads har heller ikke nogen love, sålænge autocamperne flyttes en gang om ugen i forbindelse med gadeoprydning. Egentlig skulle de flyttes for hver 24 time, men der får ingen bøde sålænge de flytter sig den ene gang om ugen. Eventuelle problemer med brud på trafiklovgivningen bliver løst af New York Police Department.

Mange af autocamperne under motorvejen har vandtanke og elektricitet, hvor de har en fastkædet en generator udenfor. Mange af de der bor under motorvejen, arbejder også, så det at købe en autocamper er en måde at overleve i byen på.

Mange af autocamperne under broen, er langt fra de luksuriøse autocampere der ofte bliver fremhævet i magasiner og medier. For de der benytter autocamperen på denne måde, er dette ikke fritidsbiler til en tur i weekenden. Det er et hjem i en by, hvor boligomkostningerne ikke er overkommelige for mange almindelige arbejdere. Alt for ofte retter byerne skytset mod de fattige og hjemløse med hurtige handlinger, så forhåbentlig kan de fortsætte med at bo der under motorvejsbroen, hvis de bare overholder de simple regler og loven. Det er en hård by hvor beboerne holder øje med hinanden. I mange andre amerikanske byer renses byerne for den slags. Kilde: pix11

Udgivet i Information
Mandag, 23 December 2019 10:42

Bliver autocampere nogen sinde elektriske?

Fremtiden er elektrisk, det kan man læse i de fleste medier og der tales om forurenende og skadelige stoffer og CO2. De udsagn er der meget ideologi i og meget politisk vilje, men ringe opbakning blandt dem, der bliver berørt af det. Men hvad vil det betyde for campingvogne og autocampere ? Vil mobil fritid stadig være, hvad den er idag?

Ud fra et fysisk synspunkt er en autocamper intet andet end en transporter med en fast belastning og som enhver varevogn handler det om egenvægt og nyttelast. Jo tungere køretøjet er, jo mindre kan du læsse det med - skjorte, bukser, sengelinned, gryder, forsyninger, sportsudstyr og mere der udgør livsformen i autocampere og campingvogne.

Elektriske transportere bliver kørt som forsøg hos blandt andet pakkefirmaer og andet af forskelig art i byer, hvor nyudviklede varevogne allerede er udviklet, men med en begrænset batterikapacitet og de er ligeledes løbet ind i et vægtproblem, hvis de skal kunne have en acceptabel nyttelast. Disse køretøjer egner sig bedst til byens område omkring centrum, da de ofte kun kan klare et par hundrede kilometer på en batteriopladning. At levere pakker og andet let gods om dagen og oplade om natten er formålet med dette enkle koncept.

Praksis er imidlertidig andeledes. I flere af de forsøg der er udført kune varevognen benyttes som enhver anden varevogn, men hvis chaufføren ønskede at tænde for et klimaanlæg om sommeren eller opvarmning om vinteren var der ingen garanti for at kunne komme tilbage til chaufførens base. Dermed kunne chaufføren vælge mellem varme fødder eller lukke til tiden. For at øge rækkeviden, kræver det et betydeligt større batteri, hvilket yderligere begrænser den i forvejen begrænsede nyttelast.

Det samme problem opstår ligeledes hos autocampere. Motorblokken og gearkassen er udeladt og erstattet med et elektrisk drev. For at drive dette skal der skabes plads til et stort og tungt batteri. Til sammenligning har en Tesla S en egenvægt på 2108 kg. Deraf udgør batteripakken med alt hvad der høre til omkring 900-1000 kg.

Den første serieproducerede autocamper bære navnet Iridium. Autocamperen blev præsenteret på basis af et Fiat Ducato chassis på CMT messen 2019.

Ifølge producenten skal denne elektriske autocamper kunne køre 400 km på en opladning, men enhver der kender branchen ved at sådanne udsagn er idealistiske og i den virkelige verden er en del lavere, når både det skal gå op og ned af bakke, der bruges strøm til opvarmning og lys samt varmt vand mv.

Teknisk data er ikke noget producenten strøer om sig. Den samlede vægt er opgivet som 4000 kg og prisen er på ca. 170.000 Euro - ca 1,3 millioner uden dansk afgift og dansk moms.

Spørgsmålet er, hvem der så vil købe denne type autocamper, der kun tilbyder en brøkdel af den frihed, man kunne forvente fra sådan et køretøj. Den helt store desillusionering opstår når opladningstiden kommer ind i billledet. Køretøjet skal oplades i 30 timer ved det normale 3,6 kW-stik. På en offentlig ladestation på 11/22 kW tager det 5 til 6 timer og på en offentlig hurtigladestation på 50 kW skal man regne med 2,5 time. Tophastighed 80 km/t. Til den pris ? Naturligvis starter alt nyt højt i pris, men naturligvis forbedres teknologien med tiden og køretøjerne bliver billigere. Men et kvantespring er næppe sandsynligt. Herfra kan man konkludere, at elektromobilitet ikke er det første valg til længere kørsler og / eller tungere køretøjer, ikke kun i dag, men også i en overskuelig fremtid. Der er plads til mange forbedringer før det bliver interessant og mystisk nok er der knap så meget fokus på brint drift, der er endog meget rent i brug og kan tankes som vi kender det med fossil brændstof.

Udgivet i Autocamper nyheder
Søndag, 22 December 2019 11:41

Flere år gamle sag om campingpas afgjort

DK-CAMP har overtrådt konkurrenceloven ved at deltage i vedtagelser af krav om et campingpas og at sælge det til en fast pris.

Konkurrencerådet afgjorde i maj 2017, at Landsforeningen af privatdrevne campingpladser i Danmark, DK-CAMP, havde overtrådt konkurrenceloven. Foreningen har nu accepteret at betale en bøde på 300.000 kroner for overtrædelsen. Bødens størrelse er blandt andet fastsat med vægt på foreningens omsætning og betalingsevne.

DK-CAMP har overtrådt konkurrenceloven i perioden 2011-2016 ved blandt andet på møder i Campingrådet at have vedtaget, at der skulle være en fast pris på det såkaldte CKE-campingpas.

Desuden har DK-CAMP i perioden 2012-2016 på samme måde vedtaget, at campister skulle vise gyldigt CKE-campingpas for at få adgang til størstedelen af landets campingpladser, og at konkurrerende campingpas skulle afvises.

Konkurrencerådets afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet i april 2018. Konkurrencerådet anmeldte sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på strafferetlig vurdering.

Link: Afgørelsen

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Udgivet i Information
Lørdag, 21 December 2019 23:02

To nye Bürstner modeller på CMT messen 2020

Bürstner har annonceret to nye modeller på CMT messen 2020. i Stuttgart. Den delintegrerede “Delfin” kommer tilbage sammen med den nye Campeo i kassevognssegmentet.

Mange vil muligvis huske Bürstner Delfin, der eksisterede omkring 2003/2004 og var bygget på basis af en Renault Master 2. Nu næsten 20 år efter er den tilbage i rampelyset efter at have gennemgået en teknisk udvikling, men stadig på basis af noget fransk. Denne gang på basis af Citroën. Bürstner er endnu tilbageholdende med detaljer, udover at de udvendige farver i blå og Mokka, bliver 5 indretninger og at den tyske basis pris bliver lige under 53.000 euro.

Bürstner Campeo

Den anden nyhed fra Bürstner er campingbussen Campeo i kassevognsegmentet der erstatter den tidligere City Car og er baseret på Fiat Ducato. Den kommer med tre indretninger og længder. En 540 med tværgående seng i bagenden, en 600 med samme senge og en 630 med lettilgængelige enkeltsenge. Med en basispris på 38.590 euro, skal den nye campeo være direkte kokurrenter til Pössl, Globecar, Clever, Carado og Sunlight.

Kilde: Bürstner

Udgivet i Autocamper nyheder

Ferieformen i autocampere oplever i dette årti et boom der aldrig er set før. Alene i Tyskland registreres der nu dobbelt så mange autocampere som campingvogne. Turister i autocampere kommer fra alle aldersgrupper og sociale lag, der har fundet friheden i den mobil turisme med autocampere.

Der findes 2,08 millioner autocampere i hele Europa, heraf mere end 630.000 autocampere i Tyskland inkl ombyggede personbiler(dwif), 50.000 autocampere i Norge, Sverige mere end 101.000 autocampere, Holland, mere end 119.000 autocampere, Danmark ca. 10.495. Det er mere end 900.000 autocampere i vore nærmeste nabolande. Det antages at Tyskland råder over mere end 700.000 autocampere i løbet af 2020.

Udvidelse af autocamper infrastuktur, der ikke er lig med at raste og ikke er camping under campingreglementet, er påkrævet og hilses velkommen for få dages ophold. Selv om der er tiltag fra private, kommuner, campingpladser og lystbådehavne vil disse kapaciteter ikke kunne følge med, hvilket føre til flaskehalse og uhensigtsmæssige parkeringer, mangel på forsyning og bortskaffelsessteder mv.

Ferie- og fritidsanlæg skal ifølge planloven lokaliseres efter sammenhængende turistpolitiske overvejelser og kun i forbindelse med eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelser.

Vil Danmark styrke lokalsamfund i hele kommunen bl.a. ved at fremme turisme i kommunens landdistrikter, er det derfor vigtigt at få udarbejdet forslag til en strategi for at gøre kommunen mere attraktiv for autocamperturister og ligeledes at have værktøjerne til at gøre det og gøre det transparent.

For at få overblik over hvad denne store gruppe af individualister har af ønsker, udføres der undersøgelser der skal skaffe informationer om denne stigende turistgruppe. I Danmark er undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme netop afsluttet og samtidig er undersøgelsen sat igang i Holland, Tyskland, Norge og Sverige her sidst på ugen. Reisemobil International har ligeledes haft en undersøgelse kørende og promobil er kommet drypvis med resultater der blandt andet vinkler undersøgelsen på, hvorledes kravene fra forskelige aldersgrupper er.

Dermed vil der være et godt grundlag for at kunne vejlede aktører om i hvilken retning at autocamperturisterne har ønsker og ikke ud fra, hvad nogle få mener og tror.

Promobil har spurgt sine læsere, hvad der er især vigtigt på en autocamperplads. Diagrammet viser kravene for to aldersgrupper.

Turisme er et internationalt væksterhverv, der har stor betydning for vækst og beskæftigelse i mange dele af Danmark, herunder ikke mindst i landdistrikterne. Samlet set skabte turisternes forbrug i 2017 en omsætning på 128 mia. kr. i Danmark, og den afledte beskæftigelseseffekt var på 161.000 fuldtidsjob. Dansk turisme har gennem de senere år været i vækst. Fra 2008 til 2018 er antallet af turismeovernatninger vokset med knap 21 procent, og i 2018 foretog danske og udenlandske turister 53,9 mio. overnatninger i Danmark. Turismeerhvervet har de seneste år desuden bidraget til jobskabelsen, og hoteller og restauranter har således efter finanskrisen haft en beskæftigelsesfremgang på 30 procent, mens beskæftigelsen i industrien, byggeriet og transporten i 2017 fortsat lå under før-kriseniveauet.

Dansk turisme favner både ferieturister, der blandt andet besøger kyst, natur, byer og events og erhvervsturister, der kommer til møder, messer og internationale kongresser i Danmark. Indtægterne fra turister har stor betydning for mange virksomheder, men turisme har også stor betydning for mange borgere og lokalsamfund, både i form af jobskabelse og fordi turisternes efterspørgsel er med til at opretholde et kundegrundlag til detailhandel, restauranter, kulturtilbud og naturoplevelser, der kommer alle til gode. Turismen styrker ikke mindst beskæftigelsesmulighederne i egne, der er udfordret af stigende urbanisering, og turismen udgør en stor del af økonomien i flere landdistriktskommuner og ikke mindst i ø-kommunerne. Fokus på sæsonforlængelse og helårsturisme, særligt i kyst- og naturturismen, vil således kunne bidrage til at skabe et mere robust arbejdsmarked i flere landdistrikter.

Dansk turisme har et fortsat vækstpotentiale. I Europa forventes i de kommende år en gennemsnitlig årlig vækst på ca. 3 % i antallet af udenlandske overnatninger, og også globalt forventes væksten at fortsætte i fremtiden, drevet af blandt andet nye vækstmarkeder, voksende middelklasse og stigende rejselyst. Danmark er i dag en attraktiv destination for mange udenlandske turister, men den internationale konkurrence om turisterne er hård. Selvom Danmark har fået mange flere udenlandske overnatninger de seneste 7-8 år, ligger Danmark kun midt i feltet, når der sammenlignes med de øvrige lande i Nordeuropa, og Danmark har tabt markedsandele til blandt andet Nederlandene, Tyskland og Sverige.

Parallelt med væksten er der stigende fokus på, hvordan turismen kan blive grønnere og på turismens konsekvenser, herunder CO2-udledning, samt på om turismen er miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtig, herunder hvordan væksten i turisme kan ske på en måde, der er til gavn for lokalbefolkningen og lokalmiljøerne. På trods af spirende trends i retning af øget klimabevidsthed og ferie i hjemland eller nærområde er rejselysten i verden fortsat stor. Der bør derfor arbejdes for, at væksten sker på en bæredygtig måde, hvor der rammes en balance mellem miljøbelastninger på den ene side og økonomisk vækst, jobs og udvikling på den anden. Danmark skal som grønt foregangsland arbejde for at reducere de miljømæssige konsekvenser af turisme og indfri potentialet til at blive en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Som erhverv adskiller turisme sig fra mange andre erhverv, da det samlede turismeprodukt sjældent skabes af én virksomhed, men er formet af flere forskellige virksomheder samt af offentlige ydelser og tilbud (fx transportog kulturtilbud). Derfor kræver det et tæt samarbejde mellem private og offentlige aktører at udvikle dansk turisme. På lokalt niveau er omdrejningspunktet for turismeudviklingen de tværkommunale destinationsselskaber i samarbejde med kommuner, erhvervsliv, kulturinstitutioner og de nationale turismeudviklingsselskaber. På nationalt niveau sker samarbejdet blandt andet i Det Nationale Turismeforum, der har til opgave at styre og koordinere den offentlige turismefremmeindsats, og i Dansk Turismes Advisory Board.

Rammer for en ny national strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme

Det Nationale Turismeforum har, jf. lov om dansk turisme, til opgave at udarbejde den nationale strategi for dansk turisme. Det Nationale Turismeforum består af repræsentanter fra turismeerhvervet, kommuner, destinationsselskaber, forskning og de nationale aktører på området, herunder Erhvervsministeriet. Forummet sekretariatsbetjenes af Erhvervsministeriet.

Den nuværende nationale strategi for dansk turisme er fra 2016, og de væsentlige initiativer er udmøntet. Der lægges på den baggrund op til at igangsætte arbejdet med formulering af en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde.

Som en del af arbejdet med en ny national strategi for dansk turisme skal Det Nationale Turismeforum bl.a. belyse vækstmuligheder og udfordringer for det danske turismeerhverv blandt andet som følge af behovet for en mere bæredygtig turisme, digitalisering og den internationale konkurrence. Vækstmuligheder og udfordringer skal belyses for både danske og udenlandske turister.

Det Nationale Turismeforum skal endvidere foreslå pejlemærker for bæredygtig vækst i dansk turisme, der balancerer hensynene til miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed og bidrager til opfyldelsen af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

På baggrund heraf skal Det Nationale Turismeforum foreslå initiativer til at styrke dansk turisme fx inden for bl.a. nedenstående områder.

Bæredygtig turismeudvikling i Danmark

Turismen forventes fortsat at vokse internationalt. Flere mennesker vil rejse mere, og det er derfor vigtigt, at turismevæksten sker mest muligt bæredygtigt, så turismen kan komme Danmark til gavn. Det er således vigtigt, at dansk turisme udvikles på en måde, der både er miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtig, herunder at turismeerhvervet bidrager til den grønne omstilling og opfyldelse af regeringens målsætning om 70 pct. CO2 reduktion i 2030 samt at borgernes opbakning til turismen fastholdes.

I strategiarbejdet skal indgå initiativer til at understøtte indfrielsen af en ambition om, at Danmark skal blive en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer i 2030. Dansk turisme skal blive grøn turisme og de miljømæssige konsekvenser af turisme skal reduceres. Bl.a. kan adresseres, at selvom Danmark på mange områder er et grønt foregangsland, så oplever udenlandske turister på en række områder ikke dette under deres ophold. Fx sker der i sommerhusområder, på campingpladser og i det offentlige rum ofte ikke affaldssortering, hvilket bemærkes af fx tyske turister, der er vant til dette hjemmefra. Dette arbejde kan baseres på den nye nationale affaldsplan for 2020-2025, som vil sætte nye rammer for indsamling af husholdningsaffald i sommerhusområder. Der er også fortsat potentialer ift. hoteller og restauranters arbejde med energineutralitet samt forebyggelse og reduktion af madspild, eksempelvis gennem et mindre men bedre udvalg i buffeter og menuer. Der kan ligeledes arbejdes med at styrke spredningen af turismen i tid (sæsonudvidelse) og rum (geografisk spredning), styrke naturvenlig turisme (fx har flere af de danske nationalparker bl.a. som målsætning, at udvikling af turisme skal ske på et bæredygtigt grundlag), samt styrket udvikling af mere bæredygtige transportløsninger, fx i forbindelse med krydstogtskibe og turistbusser, m.v.

Et selvstændigt fokusområde vedrører understøttelse af en bæredygtig vækst i turismen i hovedstaden, der næsten har set en fordobling af antallet af turister over de seneste 10 år, og hvor væksten forventes opretholdt i de kommende år. København tiltrækker mange turister blandet andet på grund af nye flyruter, omfattende investeringer i nye hoteller og udvikling af restaurationsbranchen, kulturinstitutioner og events. Denne del af strategien vil skulle udarbejdes i samarbejde med bl.a. Københavns Kommune.

Regeringen har nedsat et klimapartnerskab om service, it og rådgivning med fokus på, hvordan sektoren og regeringen i samarbejde kan bidrage til opnåelse af regeringens målsætning om 70 pct. CO2-reduktion. Turismeerhvervet indgår i dette arbejde. Klimapartnerskabets eventuelle anbefalinger kan indgå i Det Nationale Turismeforums arbejde.

I forhold til turisters CO2-udledning i forbindelse med flytransport, så behandles dette primært i klimapartnerskabet for luftfart.

Destinationsudvikling og udvikling af kultur- og andre oplevelsestilbud til turister

Danmark er relativt set et dyrt land at holde ferie i. Det danske turismeprodukt skal derfor være af høj kvalitet, for at Danmark kan begå sig i den internationale konkurrence. Det kræver et bredt udbud af overnatnings- og servicefaciliteter samt at turisterne oplever, at der er oplevelses- og aktivitetsmuligheder af høj kvalitet. Turister kommer blandt andet til Danmark for at opleve danskernes hverdagsliv. For at sikre fortsat borgeropbakning til turismen, bør destinationsudvikling også omfatte de lokale borgeres oplevelser af turismen og bidrage til at løse lokale udfordringer samt sikre, at både borgere og turister får gavn af udviklingen af destinationen. I strategiarbejdet kan således bl.a. adresseres oplevelsesudvikling inden for både offentlige og private kulturtilbud, herunder en styrket sammenhæng mellem kultursektoren og turismeerhverv, styrket adgang til naturen, styrket cykelturisme og anden outdoorturisme, styrkede madoplevelser samt fremme af digitalisering og teknologianvendelse i turismeerhvervet. Der bør endvidere være fokus på, hvordan erhvervs- og mødeturismen kan udvikles.

Den offentlige turismefremmeindsats gennemgår aktuelt en konsolidering, hvor den lokale indsats frem mod udgangen af 2020 samles i tværkommunale destinationsselskaber. Denne nye struktur skal have tid til at falde på plads, men der kan kigges på, hvordan der inden for rammerne heraf skabes de bedste muligheder for, at destinationsselskaberne, i tæt dialog med de virksomheder, kommuner og institutioner, der blandt andet leverer stedbundne kultur- og andre oplevelsestilbud til turisterne, kan udnytte de stedbundne potentialer i de forskellige destinationer, og derved understøtte og kvalificere destinationsudviklingen samt medvirke til at sikre lokal forankring. Der kan også arbejdes med at styrke sammenhængen mellem storbyturisme og kyst- og naturturismen, så turisterne spredes geografisk og flere dele af en destination får glæde af turismen. Der bør endvidere være fokus på samarbejde og videndeling i dansk turisme, så gode ideer og initiativer spredes til flest mulig.

Kapacitet, planlægning og investeringer

Dansk turisme mangler overnatningskapacitet i højsæsonen, hvor der ikke er nok hotelværelser og sommerhuse til udlejning mv. på de mest populære destinationer langs den jyske vestkyst til at imødekomme efterspørgslen. Det er i den forbindelse en central udfordring, at investeringerne i turismeerhvervet er skævt fordelt mellem land og by, og uden for de største byer begrænses udviklingen af mangel på investeringer i fx ny overnatningskapacitet. Der investeres således massivt i bl.a. København, hvor hotelkapaciteten øges markant i de kommende år, mens investeringerne uden for de store byer er meget begrænsede. Udviklingen i fx Nordtyskland viser samtidig, at det er muligt at realisere en væsentligt højere vækst uden for de store byer, hvis der investeres i turismen.

I strategiarbejdet kan bl.a. afdækkes, hvorvidt rammevilkårene for investeringer i kystturisme er på højde med sammenlignelige lande (fx Tyskland, Sverige, Holland) ift. fx planlovgivning, sommerhus- og hotellovgivning, skatter og afgifter mv. Ligeledes kan behovet og mulighederne for at styrke finansiering af turismeudvikling i afgrænsede geografiske områder undersøges. Samtidig kan det afdækkes, hvordan balancen mellem turismeinvesteringer og uberørt natur og frie kyststrækninger kan sikres. Fx har man i Tyskland haft succes med at koncentrere turismen i udvalgte turismeudviklingsområder og friholde andre områder fra byggeri. Der kan også ses på behov og muligheder for at forbedre adgangen til investeringskapital, herunder om investeringer bør understøttes i samspil mellem det offentlige, private investorer (fx pensionskasser) og filantropiske aktører, og hvordan dette i givet fald kan ske. Endvidere kan afdækkes, hvordan spredning af turismen over året kan bidrage til at udnytte eksisterende overnatningskapacitet og gøre investeringer i turismeerhvervet mere rentable.

Markedsføring, målgrupper og turistinformation

Det er helt centralt at skabe kendskab til Danmark og danske destinationer, hvis flere udenlandske turister skal rejse til Danmark og blive i længere tid. De digitale kanaler gør det muligt for alle at markedsføre sig, men gør det også vanskeligere at trænge igennem til de ønskede modtagere på en effektiv måde. Samtidig går udviklingen inden for digital markedsføring hurtigt. Billed- og videomateriale betyder mere og mere, og stemmesøgninger reducerer antallet af søgeresultater, hvorfor søgemaskineoptimering får større betydning. Det stiller store krav til, at den offentligt finansierede markedsføring er målrettet og koordineret, så både Danmark, de enkelte destinationer og turismeerhvervet får mest mulig for pengene. I nogle tilfælde kan det også være hensigtsmæssigt, at Danmark markedsfører sig sammen med fx de nordiske lande for at opnå tilstrækkelig effekt.

I strategiarbejdet kan der fx kigges på, hvordan man kan styrke brandingen af Danmark, udvikle mere digital turistinformation, afdække fremtidens målgrupper og styrke dataanvendelsen i dansk turisme. Det skal blandt andet afdækkes, hvordan de tre dimensioner af bæredygtighed samt kulturog naturoplevelser af høj kvalitet kan indgå i markedsføringen af Danmark som turistmål.

Konkurrenceevne, samfundsansvar og rammevilkår

Turismeerhvervet er i international konkurrence om turisterne, og selvom Danmark i flere år har oplevet vækst i antallet af overnatninger, taber Danmark også markedsandele til flere af vores nærmeste konkurrenter. Hvis Danmark skal tilbyde et konkurrencedygtigt turismeprodukt, hvor turisterne oplever sammenhæng mellem pris og kvalitet, skal turismeerhvervets rammevilkår være konkurrencedygtige internationalt, ligesom Danmark skal være i stand til at tilbyde kultur- og naturoplevelser af høj kvalitet. Strategiarbejdet kan i den forbindelse tage udgangspunkt i såvel forslag fra erhvervet og andre turismeaktører som i internationale erfaringer.

Strategiarbejdet skal også favne turismeerhvervets ansvar for at leve op til samfundskontrakten, herunder fx hvordan rammevilkårene kan styrkes for turismevirksomheder, der opfører sig ansvarligt og bidrager til samfundet. Fx ved at styrke udviklingsmulighederne for virksomheder, der påtager sig ansvar ift. grøn omstilling, naturhensyn, udvikling af stærke lokalsamfund, opkvalificering af arbejdsstyrken og sociale hensyn.

Det Nationale Turismeforum kan endvidere søge inspiration fra andre lande og kan se på andre emner, de finder relevante.

Organisering og proces

Det Nationale Turismeforum har jf. lov om dansk turisme til opgave at udarbejde den nationale strategi for dansk turisme. Det Nationale Turismeforums arbejde skal medvirke til at sikre et fagligt, solidt og bredt funderet grundlag for regeringens videre arbejde med dansk turisme. Der skal i arbejdet lægges vægt på at styrke det analytiske grundlag med henblik på at identificere hensigtsmæssige og effektive initiativer til strategien.

Det Nationale Turismeforum sekretariatsbetjenes af Erhvervsministeriet. Til brug for strategiarbejdet nedsættes en tværministeriel arbejdsgruppe med repræsentanter for Erhvervsministeriet (formand), Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Transport- og Boligministeriet, Kulturministeriet og Finansministeriet, der bistår sekretariatsbetjeningen. Øvrige ministerier kan indgå i arbejdet på udvalgte områder. Det Nationale Turismeforum kan inddrage eksterne kompetencer til at belyse særlige emner, fx bæredygtig turisme.

En ny national strategi for dansk turisme forelægges regeringen inden udgangen af 2020 med henblik på offentliggørelse primo 2021.

Kilde: Erhvervsministeriet

Udgivet i Information

Euro Motorhome Club (EMHC), der er den største og ældste, samt mest aktive tyske autocamper klub, uddeler på CMT 2020 messen i Stuttgart, Tyskland en “Award” eller pris om du vil til 6 autocamper- og campingpladser, hvor gæsterne føler sig godt tilpas og særligt velkommen. På CMT 2020 i Stuttgart peger den tyske autocamperklub igen på camping- og autocamperpladser, hvor klubbens medlemmer modtager en ekstraordinær hjertelig modtagelse og varme. Blandt pladserne i 2020 er danske Autocamperplads Oasen Rømø, der sammen med 50 Plus Campingpark Fisching i Østrig er de to eneste pladser uden for Tyskland i 2020.

Det handler ikke om hvormange toiletter der er på pladsen osv, men EMHC´s pris handler om trivsel på ferien. Det afgørende for priserne “EHCM AWARDS” er ikke faciliteterne, men mest hvordan pladsens gæster bydes velkommen og modtages. Hjertevarmen på alle klubbens “Wohlfühl” pladser er langt over gennemsnittet, lyder en af begrundelserne. Ud fra klubmedlemmernes forslag, vælger EMHC-præsident Dieter Steinacker årets seks vindere.

Euro Motorhome Club blev grundlagt i 1977 og er den ældste og største autocamperklub i Tyskland. Hvert år er det en tradition at denne driftige autocamperklub uddeler sine “Wohlfühlplatz Awards”. Der er i forvejen 61 der har fået prisen og i januar 2020 stiger det så til 67.

Modtagerne af prisen på CMT 2020 er:

Prisuoverrækkelsen skal foregå på CMT messen i Stuttgart, søndag den 12. januar, 2020 kl 15 i Pressezentrum på CMT Messe, Stuttgart, hvor pressen kommer og tager billeder og priserne bliver uddelt. Blandt den offentlige presse er også den tyske fagpresse, der vil være en kæmpe reklame for pladserne.

Link: Euro Motorhome Club

Søndag, 08 December 2019 17:43

Hollandske Camper Villages

Bo i en autocamper landsby ? I både Holland og Tyskland oprettes der autocamper landsbyer, der er beregnet til de autocamperejere, der rejser i en stor del af året og ikke længere har behovet for en fast bolig, men alligevel har brug for en mindre hjemmebase i hjemlandet. At være i stand til at møde familie og venner og som postadresse til offenlige myndigheder. I øjeblikket er der kendskab til tre af den slags autocamper landsbyer i Holland og mindst en i Tyskland. Der er tale om tidligere campingpladser eller i tæt forbindelse med eksisterende campingpladser, hvor interesserede kan købe en hytte på lejet jord.

Fordelen er at man er tilmeldt kommunen hvor denne form for Camper Village er beliggende, under forudsætning af at man er bortrejst 120 dage om året. På pladsen Camperpark Village i Arcen er der tale om grundarealer på omkring 300 kvm, her kan man derefter vælge en hytte inden for lovens rammer, der opfylder ens behov. Der er parkering af autocamperen direkte ved hytten og der reklameres med et lavt bidrag, samt 2 års aften abonnement til Themabad Arcen. Permanent ophold er ikke tilladt i “autocamperbyerne”. Kortetover grunde der er optaget i Camperpark Village hunne tyde på at det er populært. Se kort HER

Tilsvarende i Tyskland

I den tyske by Weiskirchen, Scwartzrindersee, Saarland har en tidligere campingplads fået nyt spændende liv. Den tidligere fastliggerplads er blevet mere eller mindre ryddet, moderniseret og udlejet til mennesker, for hvem deres eget hus er blevet for stort. De rejser meget med f.eks autocamper, de er pensionister, og at rydde sne og slå græsplæne passer ikke ind i det levemønster. De vil gerne have komforten fra en moderne ældrebolig, med en lille have og følelsen af camping sammen med ligesindende.

Når de ikke lige er på tur med autocamperen, behøver de ikke have en bil stående til rådighed for at komme til byen eller til læge, det klare ejeren af området, som køre dagligt til indkøb, læge mv i stedets minibus.

Til området høre en fritids sø og en Biotop sø med sjældne planter og dyr. Beboelses området består af 320 grundarealer på mellem 200 og 500 kvm. Der er en autocamperplads og et Vinhotel som består af en beboelsestønde og en sanitær tønde, med bad og toilet.

Husene på grundene kan købes nøglefærdig eller som medbyggerprojekt. Der er en afgift på 172 Euro om måneden, som indeholder administrations omkostninger, gadebelysning, affald og vejhold. Husene på grundene er efter eget valg og ligger på 20 til 35.000 Euro og er på mellem 50 og 95 kvm. Til beboerne høre også et fælleshus til forskellige aktiviteter.

Lovgivning i Danmark.

Den 18.marts 2014 vedtog Folketinget efter 3. Behandling “Lov om sommerhuse på fremmed grund”. Ved sommerhus forstås i denne lov fritidsboliger af enhver art, f.eks. traditionelle sommerhuse, fritidshuse og feriehuse, hvor der ikke er tilladelse til helårsbeboelse

Links:

  • Camper Village i Arcen. Denne autocamper-landsby i Limburg ligger på Résidence Arcen Spa, ved siden af ferieparken Klein Vink.
  • Camperdorp Landgoed Overbetuwe i Heteren. Denne autocamperlandsby i Gelderland ligger ved Olmenhoeve hyttepark.
  • Lejrby Kurenpolder i Hank. Denne landsby beliggende i udkanten af Brabantse Biesbosch har tolv hytter. Beboere kan registrere sig i den kommunale administration i Werkendam Kommune.
  • Top Totaal - leverandør af hyttetyper
  • Schwarzrinderseen i Tyskland

Den VW Crafter baserede autocamper - Grand California, er den nye store autocamper fra Volkswagen Erhvervskøretøjer. Serie produktionen af den nye camper begyndte i foråret og nu er nummer 1000 allerede rullet fra produktionslinien på den nye fabrik i Września (Polen).

Den er blevet leveret til en kunde i Tyskland, der valgte en Grand California 600 i tofarvet 'Candy White / Cherry Red’. Jubilæumscamperen er udstyret med en ekstra seng under loftet over camperens halvdinette siddegruppe og panoramatagvinduer.

Af andet valgfrit udstyr i model nummer 1000, er Media radio/navigations systemet og solcelle systemet på taget. Autocamperen er udstyret med en standard 130 kW / 177 hk turbo diesel (TDI) motor, sammen med 8-trins automatgea der er standard.

Christiane Engel, der er direktør for fabrikken i Września: ”Det er en særlig udfordring at bygge en autocamper som Grand California. Fordi forskellige mennesker skal have tilpasset disse køretøjer til de små og store eventyr. Alt på bilen skal passe perfekt - og det tager vi os af i Września. For mig er de første 1.000 enheder i denne nye serie et bevis på denne globetrotters fremtid."

Et samlebånd der er forbeholdt Grand California er blevet indrettet i den polske fabriks produktionsanlæg. Produktionsdriften på det særlige samlebånd omfatter tagmontering, karrosseriændring og slutmontering. Køretøjerne testes også i en “sprinklerbås” for at sikre at de er vandtætte og derefter forsætter de gennem en omfattende kvalitetskontrolprocedure.

Camperen fås som Grand California 600 (6,0 meter lang, tværgående seng bag) og Grand California 680 (6,8 meter lang, langsgående seng bag). Foruden et fuldt udstyret køkken har de to modeller et vådrum (toilet, brusebad og håndvask), praktiske detaljer såsom et udvendigt lys over skydedøren, tilslutning til udendørs bruser (inkl. slange og brusehoved), et elektrisk trin ved skydedøren, myggenet i skydedøren og autocampervinduer der kan åbnes, mørklægnings-rullegardiner, op til seks USB-tilslutninger, fire 230V-stik og Cross Wind Assist. Også monteret som standard: et digitalt betjeningspanel i opholdsrummet, hvorigennem alle centrale camper funktioner styres centralt.

Grand California køretøjerne, der produceres i Polen sælges over hele Europa. De største markeder er Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Polen, Sverige, Schweiz, Spanien og UK.

Kilde: VW-press

Hjemmeside: Volkswagen Erhvervsbiler

Udgivet i Autocamper nyheder
Side 1 ud af 2