Artikel filtreret på dato: November 2019

Frustrationen er til til at få øje på i Mariager, hvor den lokale campingplads, føler sig udfordret på deres forretning, ved at kommunen har tilladt parkering uden for campingpladsen og at Mariager Sejlklub har fået tilladelse til at hæve deres antal betalte pladser med to af de tre ansøgte!

De føler at det svare til at få rådgivning i en butik, for så at gå hjem at handle på nettet. Det har de jo nok ret i, men glemmer at nævne at utroligt mange butikker, der har fulgt med tiden ved siden af deres fysiske butik driver en web-baseret butik. Det ligger i tiden, at butikstyper dør og nye kommer til og især de der ikke følger med tiden dør og sådan er det også for campingpladser. Se også bare på PostNord, det engang stolte PostDanmark, der på grund af dårlig service og brugen email, er en skygge af sig selv på alle parametre.

Udvalget for teknik og miljø havde igår den 11. Oktober møde om de gratis parkeringspladser på baggrund om skiltning med forbud mod overnatning i autocampere på Ny Havnevej i Mariager. I sagsfremstillingen heddder det citat”Hver sommer konstateres det, at der holder autocampere på Mariagerfjord Kommunes rastepladser, veje, parkeringspladser og havnearealer. Når autocampere holder på nævnte arealer er det ofte for én overnatning, inden at de kører videre til en ny placering.

Autocamperes adgang og parkering er vanskelige at regulere, da Justitsministeriet har udtalt at disse skal betragtes som en almindelig personbil. Denne betragtning gælder for såvidt både den kommunale parkeringsbekendtgørelse og for den almindelige vejafmærkning, hvilket hindrer muligheder for at regulere særligt autocamperes tilgængelighed og parkeringsmuligheder på offentlige vejarealer og parkeringspladser, uden at det også vil berøre almindelige personbiler. Mulighederne for at kunne regulere overnattende autocampere er med Justitsministeriets udtalelse umuliggjort efter både færdselslovens og vejlovens bestemmelser, da der ikke kan afmærkes specifikt mod autocampere. Hverken vejloven eller færdselsloven indeholder bestemmelser om hvil eller overnatning, og en overnatning kan kun betragtes som en parkering, hvormed mulighederne for at forbyde overnatning i autocampere også er udtømte.

I flere af de nordjyske strandkommuner har kommunerne forbudt parkering på strandene i tidsrummet kl. 04-06 med forbudstavler for at komme overnatning i autocampere på strandene til livs. Denne metode synes også at være det eneste redskab, som Mariagerfjord Kommune kan anvende for at efterkomme Mariager Campings anmodning. Et parkeringsforbud om natten er dog ikke uden konsekvenser, da det også begrænser andre trafikanters mulighed for at benytte parkeringspladsen. Muligheden for at henstille en personbil for natten for borgere og turister i Mariager samt medlemmer ved Mariager Kajakklub elimineres også ved et forbud mod parkering om natten. Yderligere sikrer parkeringsforbuddet om natten kun, at der f.eks. ikke kan parkeres om natten på den nye udstykning Ny Havnevej 8-16, mens det fortsat er muligt at parkere andre steder langs Mariager havnefront - på offentlige parkeringspladser og langs vejkanter og havnearealer.

Oprettes en parkeringsforbudszone med forbud mod parkering om natten på den nye udstykning ud for Mariager Camping, vil det blot medføre at autocampere finder nye steder at parkere og overnatte i Mariager nær fjorden. De nye steder kan autocamperne være ligeså uønskede, så der også her skal forbydes parkering om natten.

Der findes to regulære overnatningssteder for autocampere i Mariager, hvor der også stilles faciliteter til rådighed mod et gebyr. Ved Mariager Camping med et ukendt antal pladser og ved Mariager Sejlklub hvor der forefindes 7 pladser til én enkelt overnatning. “
Kilde:
https://www.mariagerfjord.dk/Politik/Dagsorden-og-referater?M=Read&GUID=C0210EE9-5AF6-4467-A5BF-125972B51B11#Punkt59563

Direktøren for Teknik og Miljø havde på forhånd indstillet at forbud mod parkering af autocampere ikke imødekommes. På mødet den 11. November 2019, blev det besluttet at anmodning mod autocamper overnatning ikke imødekommes.

Også lystbådehavnen der ifølge Campercontact har 5 pladser og havde ansøgt om 3 pladser afgav en ansøgt plads i fredens tjeneste, så de derved når op på 7 og det til en pris på 150 kr sammenlignet med campingpladsens 2 Quick-stop pladser til 100 kr og 205 kr inde på campingpladsen To pladser for autocampere ?. Måske campingpladserne skulle se lidt på rettidig omhu og ligeledes læse om konkurrenceregler, der også omtaler forsøg på forhindring af fri konkurrence som konkurrenceforvridning.

EarthRoamer fra Colorado i USA, har bygget specialbyggede Off-Road campere til eventyr og ekspeditioner siden 1998. Alle er de specialbyggede til at kunne holde til alt det, en almindelig autocamper hurtigt melder fra på.

EarthRoamer har netop lanceret den mest avancerede model nogensinde, med modelbetegnelsen LTI der er opbygget på basis af en Ford F-550 med 6,7 liters Power Stroke Turbo Diesel V8 med 4WD, luftaffjedring og 41-i Continental MPT-81 dæk i militærklasse. Total mængde brændstof 95 gallon (1 US gallon = 3,78 liter), LED belysning og andre opgraderinger.

Selve bodelen er opbygget med to årtiers erfaringer og 250 ekspeditionskøretøjer. Disse køretøjer har kørt flere hundrede tusinder miles på nogle af verdens hårdeste veje og stier, samt givet husly titusinder af nætter under alle tænkelige vejrforhold.

Den nye EathRoamer LTI er opbygget på vakuum-infunderet karbonfiber, lithium-ion batterier, hævet lofthøjde og køje side vinduer. Hvis opbygninger skal være både lette og meget stærke skal de være lavet af kulfiber som her, i denne nye model. Materialet benyttes også til avancerede rumfartøjer, militærfly, eksotiske sportsbiler, high-end yachter og endda high-end cykler og sportsudstyr.

Til dato har markedet for ekspeditions køretøjer brugt og bruger stadig teknologier, der er udviklet i 1950’erne. Alle LTI delene er produceret ved hjælp af Vacuum Infusion Process til at skabe og binde to Kulfiber lag sammen til en skumkerne, der resulterede i en monoque kulfiber opbygning, der er lettere og stærkere en traditionelle autocamper opbygninger af monoque opbygninger i f.eks glasfiber, men også meget dyrere.

EarthRoamer LTI fåes med flere forskellige indretninger, der alle er opkaldt efter byer i Colorado og inventaret variere i overenstemmelse hermed. Fælles for modellerne er at der kan sove tre til fire personer i Queensbed og alkovesenge. Den er forsynet med både bad/toilet, køkken med induktionskogeplade, 227 liter køl/frys, konvektions microbølgeovn og en vask samt en opholdsstue. Købere af denne unikke camper kan forvente møbler i Teak eller Ahorn, granit eller rustfrit køkkenbord,  23 liters varmtvandstank, 8.000 BTU klimaanlæg, 13.000 BTU diesel luftvarme, 3G/4G Wi-Fi router med trådløs hotspot og tagantenne, skjult biometrisk pengeskab og LED belysning.

Det elektriske XV-LTI system er baseret på en 11 kWh lithium batteribank og et 1.320 watt solcelleanlæg. 378 liter ferskvand og 200 liter spildevand. Der desuden montere et helt nyudviklet automatisk opladningssystem. Dette starter automatisk motoren, hvis der nåes et kritisk niveau eller når forbruget bliver for højt. Som om at det ikke er imponerende nok, inkluderer den også et digitalt berøringsskærms kontrol / overvågningscenter, dobbelt inverter / opladere, 120V / 12V / USB-stik i hele hytten, og en 30A udvendig stikkontakt.

Nok ikke lige et køretøj til vesterhavet eller Nordtyskland, men måske der findes nogen et eller andet sted der barsler med større drøm, som f.eks en landjordens svar på Troels Kløvedal. Dette er nok også nødvendigt når prisen er opgivet til 590.000 UDS (1 UDS = ca. 6,77 DKK). Til gengæld vil store verdensomspændende ture gøre, at man kan se bort fra dansk registreringsafgift og istedet få den registreret i udlandet.  Det vil med sandsynlighed vække stor opmærksomhed og avisskriverier, med den oplevelsesform kørende rundt på det jyske hedeareal.

Læs mere om EathRoamer LTI

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Onsdag, 06 November 2019 18:43

Næste trin for hybrid Power chassis - 2020

AL-KO Vehicle Technology implementerer nu hybrid Power chassis platformen. I anden halvdel af 2020 vil de første HPC-konfigurationer til autocampere med elektrificerede bagaksler og Fiat Ducato-drev hoved være tilgængelige for udvalgte kunder via individuel godkendelse.

Grundlaget for hybridkonceptet, der er udviklet sammen med Huber Automotive AG, er det variable AL-KO letvægtchassis, der som systembærer muliggør modulær brug af batteripakker og elektriske drevkomponenter og samtidig tilbyder den bedst mulige beskyttelse af batterierne. Den elektrificerede bagaksel med en spidseffekt på 90 kW kan tilkobles om nødvendigt. Batterikapaciteten er designet til en fuldt elektrisk rækkevidde på mellem 50 og 100 km, afhængigt kundens behov.

En stor fordel ved hybridkonceptet er, at det kan matche den lange rækkevidde i en dieseldrevet autocamper eller endda overstige den (boosterfunktion). Ved rejser over længere afstande, kan køretøjets forbrændingsmotor bruges uden begrænsning. Med samtidig brug af e-drevet og forbrændingsmotoren, kan bedre accelerationsværdier opnås, f.eks. under overhaling, mens e- support muliggør brændstofbesparelser og CO2-reduktion på op til 30 procent. HPC® har en plug-in opladningsfunktion. En kraftig, skalerbar indbygget oplader med opladningskapacitet fra omkring 7 kW muliggør fleksibel eller hurtig opladning (hurtigopladningsstation). Dette muliggør at rejsen kan starte øjeblikkeligt, uden emission, med fuldt opladede batterier

Disse funktioner betyder, at autocampere med en HPC® platform opfylder krav til landespecifikke regler og godkendelse af E-nummerpladen i Tyskland. Der er allerede planlagt en yderligere udvikling for endnu mere praktisk og økologisk kørsel. Systemet kan i fuldautomatisk tilstand identificere udpegede miljøzoner via GPS og automatisk skifte til emissionsfri modus.

Yderligere praktiske fordele: Gennem genvinding og energilagring kan systemet også give energiforbrugere som interiørbelysning, køleskabe, varme- og airconditionanlæg eller underholdningsmuligheder energi og kan derfor tjene som en selvforsyningsbuffer til for eksempel nattestop undervejs. Derudover tilbyder den omskiftelige bagaksel en værdifuld firehjulstræk og trækkrafthjælpefunktion om nødvendigt. Fordelen ved trækkraft er især attraktivt for autocamper ejere på våde græsarealer og glatte veje eller stejle stigninger.

Især inden for den kommercielle sektor drager håndværk, byer og kommuner fordel af den høje fleksibilitet og tilpasningsevne af HPC-platformen fra Al-Ko Fahrzeugtechnik. I de rekreative område gør innovative funktioner i Hybrid Power Chassis-teknologien det muligt at realisere hidtil utilgængelige funktioner i autocamperen. Det modulopbyggede design af det elektriske hjælpedrev sammen med variabler, skalerbare energilagringssystemer giver også potentiale for yderligere individuelle kundebehov eller fremtidige emissioner.

Generelt nyder købere en høj investeringsbeskyttelse og værdiopbevaring. Selv med fremtidige strengere regler for indre byer og miljøzoner kan køretøjer med HPC fortsat bruges rent af elektricitet.

Funktioner:

  • Opladningskapacitet: 7 kW eller valgfrit 22 kW (230 V / 400 V)
  • 4 x 4 trækkraft (f.eks. På glat underlag eller på stigninger)
  • Booster (bedre acceleration og brændstofbesparelse på op til ca. 30%)
  • Automatisk detektion af udpegede miljøzoner via GPS, der automatisk skifter systemet til elektrisk tilstand.

Link: AL-KO Hybrid Power Chassis

Udgivet i Autocamper nyheder

Biler, varevogne, lastbiler og busser, skal udstyres med avancerede sikkerhedsfunktioner. Cyklister og fodgængere beskyttes bedre. I 2018 døde 25100 mennesker i ulykker på EU's veje.

Sikkerhedsforanstaltninger såsom intelligent fartkontrol og avancerede nødbremsesystemer skal installeres i nye køretøjer fra maj 2022.

"Denne lov baner vejen for at redde tusindvis af liv i de kommende år. Vores fokus har altid været på sikkerheden for trafikanter, navnlig de sårbare. Det nye obligatoriske udstyr til biler, lastbiler og busser vil bidrage til at redde menneskers liv", sagde Róża Thun (EPP, PL), som styrede denne lovgivning gennem Parlamentet. Den foreløbige aftale med EU's ministre blev indgået den 26. marts.

Køretøjer rustes bedre til at forebygge ulykker

De avancerede systemer, der skal monteres i alle nye køretøjer, er: intelligent farttilpasning; mulighed for eftermontering af alkolås; trætheds- og opmærksomhedsadvarsel; avanceret førerdistraktionsadvarsel; nødbremsesystem; bakdetektion, nødsystem til vognbaneassistance og kollisionsdatarekorder ("black box").

Systemet for intelligent fartbistand (ISA) kan ifølge skøn reducere antallet af trafikdræbte på EU’s veje med 20%. "ISA vil give førerne feedback baseret på kort og vejskilte, og altid når hastighedsgrænsen overskrides. Vi indfører ikke en hastighedsbegrænser, men et intelligent system, som vil gøre førerne fuldt bevidste om, hvornår de overskrider hastighedsbegrænsningerne. Dette vil ikke blot gøre os alle sikrere, men også hjælpe bilisterne til at undgå fartbøder", sagde hun.

For personbiler og lette erhvervskøretøjer vil det også være obligatorisk at have et nødbremsesystem (allerede obligatorisk for lastbiler og busser) samt nødsystem til vognbaneassistance.

De fleste af disse teknologier og systemer bliver obligatoriske fra maj 2022 for nye modeller og fra maj 2024 for eksisterende modeller.

Lastbiler og busser sikrere for cyklister og fodgængere

Lastbiler og busser skal konstrueres og fremstilles med henblik på at gøre bløde trafikanter, f.eks. cyklister og fodgængere, mere synlige for føreren. Disse køretøjer skal udstyres med avancerede funktioner, således at "blinde vinkler foran og til siden af føreren" reduceres "så meget som muligt", siger teksten.

Teknologi til direkte udsyn skal anvendes på nye modeller fra november 2025 og for eksisterende modeller fra november 2028.

Bedre kollisionstest og forruder

De nye regler forbedrer også kravene til passiv sikkerhed, herunder kollisionstests (for- og bagside), samt forruder, der har til formål at mindske omfanget af kvæstelser for fodgængere og cyklister. Typegodkendelse af dæk vil også blive forbedret for at teste brugte dæk.

Næste skridt

Forordningen, der blev vedtaget af Parlamentet med 578 stemmer for, 30 imod og 25 hverken for eller imod, vil nu blive forelagt EU's Ministerråd til endelig godkendelse.

I 2018 døde ca. 25.000 mennesker på EU's veje, og 135.000 blev alvorligt såret i henhold til de foreløbige tal, som Kommissionen har offentliggjort.

Kilde: Europarlementet

Udgivet i Information

Med knap 2 måneder tilbage at 2019, røre messerne 2020 med camping og autocampere allerede på sig. autocamper-info.dk bringer her et overblik over hvad, hvor og hvornår der er mulighed for at komme i forårsstemning med et stort udvalg af 2020 modellerne. Går du i købstanker er det med at komme ud af startshullerne, hvis du/i vil være sikre på at at kunne få leveret den model med præcis det indtræk og præcis det fabriksmonterede udstyr der ikke kan eftermonteres på en værksted efter levering. Udbudet af messer inden for camping og autocampere er i år halveret. Messen i Aalborg er der kun hvert andet år.

Camping 2020 i Aalborg

Året 2020 første messe foregår i Aalborg - Camping 2020, der allerede åbner i dagene fra fredag den 10. Januar - søndag den 12. januar. Camping 2020 og det sker i Aalborg Kongres & Kultur Center.

CAMPING 2020 er Danmarks store specialmesse med alt til campinglivet på mere end 7000 kvm. Her byder 120 udstillere indenfor med masser af services, knowhow og inspiration til køb af nyt udstyr, herunder alt fra liggeunderlag, småtelte og køkkenservice til teltvogne, campingvogne og autocampere.

Messen er også kendetegnet af stor opbakning fra Danmarks mange campingpladser, som i høj grad er med til at skabe en særlig hyggelig atmosfære på messen. Messen der afvikles hvert andet år havde i 2016, 12.000 besøgende i 2016.

Link: Camping 2020

 

CMT messen i Stuttgart 2020 løber fra den 11. - 19. januar, 2020

På mere end 75.000 kvm hal areal til camping og autocampere, er CMT 2020 den største nogensinde og er dermed verdens største messe for turisme og fritid. Hele seks haller udelukkende med campingvogne og autocampere der tilsammen udgør 1.000 køretøjer. Der plejer traditionen tro at dukke verdensnyheder op på messen.

Ekspert tips og know-how til autocamperpladser

Går du med tanker om at åbne en autocamper parkeringsplads, som er en mangel vare i store dele af Europa på grund af det stærkt stigende autocamper salg, der går hastigt mod 2,1 million i hele Europa, afholder CMT messen deres, såkaldte og populære CMT Stellplatz Gipfel.

Mandag den 13. januar vil det vestlige kongrescenter i Stuttgart messecenter blive brugt til at møde turist- og destinations ledere, plads operatører og kommunale beslutningstagere for at finde ud af mere om opførelsen af autocamper parkeringspladser. Under overskriften "hvordan fungerer autocamper parkeringspladser?"giver kendte eksperter tips til optimal planlægning og indretning af pladser, kommunale repræsentanter rapportere om finansierings muligheder, mens Camping og autocamperplads operatører deler ud af værdifulde erfaringer.

Link: CMT messe

CMT

Ferie For Alle 2020

Ferie for Alle 2020 i Herning hallerne. Ferie - og rejsebranchens foretrukne mødested med 60.000 besøgende. 60.000 kvm fyldt med køretøjer, udstyr, golf og ferierejsemål i 14 haller, hvoraf 9 haller og 31.000 kvm er fyldt med camping, autocampere mm.

På Campingmessen finder du samtlige campingvogns- og autocampermærker der er repræsenteret i Danmark, samt alt inden for fortelte, tilbehør, telte og teltvogne. Her finder du alt fra de ypperste luksusvogne til standardvogne samt nyheder og premierer på nye modeller.

Med masser af forhandlere samlet på ét sted har du en unik mulighed for at danne dig et overblik over modeller og pris, før du beslutter dig for, hvilken campingvogn der er den rigtige.

Link: Ferie For Alle

Logo ferie for alle 2020

Øvrige tidligere camping og autocamper messer i Danmark

Bella Fri, Camping- og Fritidsmesse i Bella Centeret, der plejer at være i januar, ser ikke ud til at være tilgængelig i 2020, under henvisning til messens hjemmeside HER

Ligeledes ser det ud for Ferie Fritid i Odense Congress Center, der på deres hjemmeside skriver følgende:” Efter seks gode år trækker Ferie-Fritid stikket og siger tak for nu. Det har været en fornøjelse at inspirere danskerne til kommende ferier og fritidsaktiviteter, og vi håber, at det har skabt mange skønne ferieminder. Link HER

Udgivet i Information

Esbjerg Kommune har den 25. Oktober 2019, fremlagt en helhedsplan for området omkring Kammerslusen. Helhedsplane betragtes af interessenter og ildsjæle i en artikel på jv.dk, som uambitiøs, fordi den ike indeholder hverken økonomi, tidsplan eller handlingsplan. Interessenterne består blandt andet af Nationalpark Vadehavet, Ribe Sejlklub, Ribe Bådcenter og Lokalråd, der alle skulle bidrage med at udarbejde en helhedsplan for området. De omtalte interessenter har været med siden 2015, hvor de mener at der var lavet et godt oplæg. Siden skete intet og lige pludseligt kommer der en forkortet udgave af helhedsplanen.

Autocamperplads

Så sent som i august 2019, ansøgte Restaurant Kammeslusen om at anlægge en autocamperplads til 28 autocampere øst for restauranten, der tidligere var blevet afvist med berundelse i miljøfølsomt område og formodning om at Kystdirektoratet formodentligt ville sige nej.

Esbjerg Kommunes helhedsplan omfatter arealet nord for slusen og syd for Kammerslusen med restaurant og sejleklub, ligesom også skiltning, parkering og tilgængelighed er en del af projektet.

Forslaget om en autocamperplads øst for Restaurant Kammerslusen er ikke medtaget i Esbjerg Kommunes helhedsplan, med begrundelse i at fredningsmæssige konsekvenser på nuværende tidspunkt ikke er afdækket. Referatet fra Teknik- og Byggeudvalgt i Esbjerg Kommune kan læses i sin helhed på kommunens hjemmeside.