Artikel filtreret på dato: Fredag, 18 Oktober 2019

Hymer VisionVenture 2019 må betegnes som årets fedeste camper, intet mindre. Koncept camperen har absolut vist den offentlige autocamper verden fantasi, og hvordan en smule kreativ tænkning kan vende kunsten i at sove i en varevogn til luksusrejser i verdensklasse. På Caravan Salon 2019, annoncerede Hymer, at konceptet indeholdt 22 materialer og teknologier fra den tyske kemiske kæmpe BASF. BASF gik i denne måned til yderligere detaljer om, hvordan dens teknik kan gavne fremtidige køretøjer til Vanlife.

Hymer gav bestemt æren, hvor der var grund til at anerkende BACF´s rolle i det indledende afsnit af sin VisionVenture-meddelese og til detaljerede elementer som Chromacool udvendig maling og Veneo 1 mm tykt ægte letvægts skifer på badeværelset. Det var ikke helt klart, hvor dybt BASF var involdveret. I sidste uge frigav BASF yderligere oplysninger om stjernen på årets Caravan Salon 2019.

Der er BASF tech features på næsten, hver tomme i VisionVenture køretøjets udstyr og komponenter på selve Hymers Van til forskellige rum og udbygninger. Foruden de 22 teknologier, hjalp BASF med at fremstille køretøjets mere end 100, 3D-printede komponenter.

Nogle funktionerne er måske en smule for “fag nørdet” til at være af den store interesse for gennemsnitlige rejsende eller folk med hang til outdoor living, mens andre virkelig lover til at forbedre den mobile oplevelse. Især pop-up taget, der indeholder en række komfortfremmende materialer og finish, der starter med Elastollan belægningen på de oppustelige lærredsvægge. Den vandafvisende finish forhindre fugt og vind, hvilket sikre en behagelig nats søvn, uanset vejret. Teltets oppustelige design bidrager med en form for isolering,


Klik på billede

Når der tales om temperatur regulering om natten, giver BASF Elastocoat C Spray Gel giver Pop-top madrassen og andre polstrede møbler et køligt touch, hvilket er meget behageligt, istedet for at vågne op helt svedig på grund af en kombination af en tung sovepose/dyne og solvarme, så Hymer og BASF forsøgte dermed at skabe et køligere og mere behageligt sovemiljø.

Skum-madrasser nyder ligeledes lidt ekstra dæmpning, hvor Hymer benytter BASF´s Infinergi udvidende TPU, der er mere elastisk og kendt som komponent i Adidas Energy Boost løbesko. Dette leastiske materiale tilføjer en trykpunktaflastning, mens det samtidig sparer vægt og øger holdbarheden. Materialet indgår også i trappe trin konstruktionen.

BASF´s Chromacool udvendige maling reflekterer den infrarøde stråling væk fra køretøjet, hvilket hjælper med at sænke temperaturen på både køretøjets karosseri og interiør. BASF påpeger her en stor fordel på flere parametre, f.eks at der kan benyttes mørkere farver istedet for hvid. Mange autocampere er malet hvide for at forhindre varmeoptagelse og derved holde køretøjer og ting køligere om sommeren. Med Chromacool kan f.eks Hymer´s valg i grøn, bidrage til VisionVentures samlede appeal og teknikken er muligt i farvepaletten.

Selv om VisionVenture koncept ligegyldigt hvad, vil være en “Camper Van fra 2019”, ser det desværre ikke ud til at være en produktionsversion “Camper Van 2020”. Til gengæld planlægger Hymer at inkorporere nogle af de bedste idéer i sin fremtidige produktion. Her er forhåbentlig også inkluderet drop-down bagklapterrasen, det variable vådt/tørt badeværelse og trapopgangen der erstatter stigen.

Læs også

Kilde: BASF

Udgivet i Autocamper nyheder