Artikel filtreret på dato: Oktober 2019

Et “skoleeksempel” fra Tyskland har resulteret i en ny autocamperrute, samt nye og opgraderede pladser. Fem unge mennesker fra Sauerland i Nordrhein-Westfalen har gennem deres projekt fået etableret tre nye parkeringspladser for autocampere og fem er blevet opdateret.

De studerende, der var under uddanelse inden for turisme og fritid, ledte efter et passende emne til deres afslutningsprojekt med deres nyerhvervede færdigheder. Inspireret af en avisartikel fra maj 2018, udviklede ideen sig til at føre “Schmallenberger Sauerland Autocamper Rute” ud i livet. Schmallenberger Sauerland Tourismus GmbH blev overtalt og inviterede de aktivstuderende med til forberedelserne og gennemførelsen af projektet. Miljøet omkring autocamperturismen blev gennemanalyseret med relevante spørgsmål som marked, miljøet og konkurrencesituationen. Derudover blev der udarbejdet et spørgeskema og videreformidlet til autocamperejere, hvis svar skulle give information om deres behov. Dette gav 112 besvarelser for basisinformation.

Derefter fulgte et koncept og til slut en layoutfase, hvor det hele handlede om at finde passende samarbejdspartnere. Disse måtte være forberedt på at skabe infrastruktur for autocamper parkeringspladser eller optimere deres eksisterende forhold i henhold til givne kvalitetskrav.

Vellykket implementering

Takket være aktiv et aktivt engagement fra alle sider, kunne de behørige godkendelsesprocedurer fremskyndes på en overraskende måde, så gennemførelsen allerede efter et år efter projektstart kunne meldes færdigudført.

Otte pladser er nu partnere i projektet, hvoraf tre har bygget et helt nyt anlæg, resten har opgraderet deres eksisterende infrastruktur. På hver plads er der en informationstavle med vandretips og anden nyttig information. Alle pladserne byder på plane og kørefaste arealer. Der er stadig plads til forbedringer med hensyn til forsyning og bortskaffelse og andre serviceydelser, men alle partnerne tilbyder individuelle som f.eks e-cykeludlejning, mad fra regionalt køkken, specialiteter til hundeelskere, hytteaftener i ski-lodge mv.

En oversigt over hele ruten med alle specialiteter findes på hjemmesiden til Schmallenberger Sauerland Tourismus GmbH, og der findes tilsvarende flyers.

Hvad der her blev gjort i skolen, burde virkelig være skoling for andre initiativrige mennesker!

SCHMALLENBERGER SAUERLAND REISEMOBIL-ROUTE

Udgivet i Information

Hymer VisionVenture 2019 må betegnes som årets fedeste camper, intet mindre. Koncept camperen har absolut vist den offentlige autocamper verden fantasi, og hvordan en smule kreativ tænkning kan vende kunsten i at sove i en varevogn til luksusrejser i verdensklasse. På Caravan Salon 2019, annoncerede Hymer, at konceptet indeholdt 22 materialer og teknologier fra den tyske kemiske kæmpe BASF. BASF gik i denne måned til yderligere detaljer om, hvordan dens teknik kan gavne fremtidige køretøjer til Vanlife.

Hymer gav bestemt æren, hvor der var grund til at anerkende BACF´s rolle i det indledende afsnit af sin VisionVenture-meddelese og til detaljerede elementer som Chromacool udvendig maling og Veneo 1 mm tykt ægte letvægts skifer på badeværelset. Det var ikke helt klart, hvor dybt BASF var involdveret. I sidste uge frigav BASF yderligere oplysninger om stjernen på årets Caravan Salon 2019.

Der er BASF tech features på næsten, hver tomme i VisionVenture køretøjets udstyr og komponenter på selve Hymers Van til forskellige rum og udbygninger. Foruden de 22 teknologier, hjalp BASF med at fremstille køretøjets mere end 100, 3D-printede komponenter.

Nogle funktionerne er måske en smule for “fag nørdet” til at være af den store interesse for gennemsnitlige rejsende eller folk med hang til outdoor living, mens andre virkelig lover til at forbedre den mobile oplevelse. Især pop-up taget, der indeholder en række komfortfremmende materialer og finish, der starter med Elastollan belægningen på de oppustelige lærredsvægge. Den vandafvisende finish forhindre fugt og vind, hvilket sikre en behagelig nats søvn, uanset vejret. Teltets oppustelige design bidrager med en form for isolering,


Klik på billede

Når der tales om temperatur regulering om natten, giver BASF Elastocoat C Spray Gel giver Pop-top madrassen og andre polstrede møbler et køligt touch, hvilket er meget behageligt, istedet for at vågne op helt svedig på grund af en kombination af en tung sovepose/dyne og solvarme, så Hymer og BASF forsøgte dermed at skabe et køligere og mere behageligt sovemiljø.

Skum-madrasser nyder ligeledes lidt ekstra dæmpning, hvor Hymer benytter BASF´s Infinergi udvidende TPU, der er mere elastisk og kendt som komponent i Adidas Energy Boost løbesko. Dette leastiske materiale tilføjer en trykpunktaflastning, mens det samtidig sparer vægt og øger holdbarheden. Materialet indgår også i trappe trin konstruktionen.

BASF´s Chromacool udvendige maling reflekterer den infrarøde stråling væk fra køretøjet, hvilket hjælper med at sænke temperaturen på både køretøjets karosseri og interiør. BASF påpeger her en stor fordel på flere parametre, f.eks at der kan benyttes mørkere farver istedet for hvid. Mange autocampere er malet hvide for at forhindre varmeoptagelse og derved holde køretøjer og ting køligere om sommeren. Med Chromacool kan f.eks Hymer´s valg i grøn, bidrage til VisionVentures samlede appeal og teknikken er muligt i farvepaletten.

Selv om VisionVenture koncept ligegyldigt hvad, vil være en “Camper Van fra 2019”, ser det desværre ikke ud til at være en produktionsversion “Camper Van 2020”. Til gengæld planlægger Hymer at inkorporere nogle af de bedste idéer i sin fremtidige produktion. Her er forhåbentlig også inkluderet drop-down bagklapterrasen, det variable vådt/tørt badeværelse og trapopgangen der erstatter stigen.

Læs også

Kilde: BASF

Udgivet i Autocamper nyheder

Dansk Kyst og Naturturisme har gennem længere tid arbejdet med at definere en autocamperundersøgelse blandt danske  og udenlandske autocamperejere med det formål at indhente mere viden om, hvad der kendetegner denne målgruppe, herunder hvilke behov de har til autocamperovernatninger, hvilke overnatningsformer foretrækkes, hvornår på turen, til aktiviteter i området, rejsemønstre, forbrug og meget mere. Der findes lidt analyse af danske autocamperejere på området, men det er efterhånden ved at være af ældre dato, så der er behov for at få dette opdateret/valideret. Undersøgelsen udvides til også at dække udenlandske autocamperejere ift. deres rejsemønstre i Danmark. Her tænkes der på de nærmeste lande omkring Danmark. Tyskland, Norge, Holland og Sverige.

Besvarelser også på Autocamper Info

Som leverandør og løsning af opgaven med spørgeundersøgelsen er valgt EPINION og respondenter vil være anonyme. Besvarelsestiden ligger på ca 7 minutter. Spørgeundersøgelsen vil her i Danmark blive afholdt gennem de fire autocamperforeninger og autocamper-info.dk således at de mange autocamperejere der ikke er medlem af nogen autocamperforening også får mulighed for at deltage og give deres besvarelser. Derved kan alle deltage. Ligeledes er de udenlandske besvarelser af stor vigtighed, da det er derfra en øget autocamperturisme skal komme. Besvarelserne vil danne grundlag for anbefalinger om autocamperturisme i Danmark.

Tidspunkt for undersøgelsen

Spørgeundersøgelsen forventes at køre fra ultimo oktober / primo november. En udsøgt mulighed for at tilkendegive sine ønsker for autocamperturismen i Danmark og ligeledes fra autocamperturisterne i Tyskland, Norge, Holland og forventeligt også Sverige og deres forventninger til autocamper besøg i Danmark. Når spørgeundersøgelsen frigives, vil det være sammen med en informationstekst fra Dansk Kyst og Naturturisme og et link til spørgeundersøgelsen på EPINION.

Vi håber at rigtig mange vil bakke op om at få ny viden om autocampernes behov og ønsker, så vi kan få et autocampervenligt Danmark til glæde for hele bredden.

Allerede i januar 2019 udsendte Partnerskab for Vestkystturisme en analyse med ønsket om en større indsigt i autocamperturismen, herunder en viden om hvilket potentiale denne målgruppe repræsenterer. Den kan du læse HER

Link: Dansk Vestkyst og Naturturisme

Udgivet i Information

Tv staionen DMAX viser iøjeblikket det nye TV-show “Caravanning & Cooking - Brian på den store tur” DMAX er en tv kanal under Discovery. I samarbejde med Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD), sender tv stationen den kendte danske kok Brian Bojsen på et kulinarisk Roadtrip gennem Europa. I tolv episoder styre den indfødte dansker i autocamper og campingvogn mellem spændende destinationer fra Norge og til Portugal, for at samle kulinariske idéer og lære landet og dets folk at kende. Han møder professionelle kollegaer for at lære deres bedste opskrifter at kende og besøge lokale producenter på jagt efter de mest friske og ingridienser af højeste kvalitet.

Han malker køer, fanger fisk i Sverige og takler osteproduktion i Østrig.

Så i “Caravaning & Cooking” oplever han ikke kun smagshøjdepunkter, men også en masse eventyr. I slutningen af hver episode bruger Brian sin indsamlede inspiration og produkter til at lave en middag i en autocamper eller campingvogn med de nye venner, han mødte på turen.

Brian Bojsen, tidligere professionel surfer og chef for sin trendy Hamburg restaurant, passer perfekt sammen med sin åbne, positive og autentiske måde til det nye TV-format og ferieformen Caravaning.

Tolv episoder, tolv køretøjer - fra superkompakt til superluksiriøs

I hver episode er han på farten med et andet rekreativt køretøj, så tv seerne kan lære en række af rekreative køretøjer fra  camping-van til campingvogn og fra beboelseskabine til luksusliner at kende.

Programmet køre hver fredag kl 22:15 på DMAX og søndag kl 12:15

Om Brian Bojsen

Brian Bojsen er dansk kok med stor succes i tyskland, restauratør og tidligere professionel surfer og fotograf, der er kendt i tysktalende lande hovesaglig som juryleder i ZDF køkkenkamp. Han arbejdede i 16 år på øen Sylt lige syd for Rømø på flere kendte restauranter som Sansibar, Seepferdchen og Osteria. I 2014 åbnede han "Brians - Steak & Lobster" i Hamburg og har udgivet sin første kogebog med titlen “ Det skandinaviske køkken af den gale dansker”.

Selv skriver Brian Bojsen på sin hjemmeside: “Hej, jeg er Brian Bojsen, de kalder mig den "skøre danskere”. Skør, fordi jeg er skør over at gøre mine gæster glade. For uanset om det var på mine stationer på de mest legendariske restauranter på Sylt eller på mine rejser som surfer og fotograf verden over, har jeg lært en ting overalt: Du har brug for gæstfrihed for at få dig til at føle dig godt tilpas. Både som gæst og som vært. Vi danskere kalder denne følelse “Hygge". Kilde: CIVD

Link: Brian´s - Steak and Lobster
L
ink: DMAX

Udgivet i Information
Lørdag, 12 Oktober 2019 20:18

Tur Tip - Miniatur Wunderland - Hamburg

Mange med besøg i Hamborg vælger at besøge “Miniatur Wunderland”. Man bliver uundgåelig imponeret over de detaljerede opsætninger, der er opsat i skiftende  landskaber og verdensdele med små og store byer. Det er en oplevelse for både store og små.

Den 16. August 2001 blev Miniatur Wunderland, lige under et år efter idéens opståen, blev Miniatur Wunderland åbnet midt i Hamborg. Med udsagnet om at bygge den største modeljernbane i verden, startede det risikable eventyr. En tur i Hamburg Sparrekasse med et projekt, der fyldte 2 A4 sider, ønskede tre initiativtagere et lån på 2 millioner Deutsch Mark, der blev benyttet dengang. Euro kom først i 2002. Lånet kom i hus.

Idéen var at opbygge en verden, der inspirerer både mænd, kvinder og børn til at drømme og blive forbløffet.

Se modeljernbanen, miniaturebygningerne og landskaberne i Hamborgs "Miniatur Wunderland," og oplev verdens største modeljernbane. Se modelbyggerne og teknikerne, mens de arbejder, og se landskabene komme til live.

“Miniatur Wunderland” er placeret på et areal på 7.000 kvm, hvoraf modelarealet fylder 1.499 kvm, Der er til dato, 9 færdigbyggede sektioner. Den sidste sektion var Venedig i 2018, og i øjeblikket bygges der på Fyrstedømmet Monaco og de idylliske landskab i Provence. Der er 1.040 tog og over 10.000 vogne og det længste tog er 14,51 meter langt. 1.380 signaler og det hele styres af 50 computere, der har kontrol over 389 tusinde lysdioder, 340 huse, broer og 9.250 biler, hvoraf 250 er kørende.

Det hele er ikke blevet til på et par weekender, men har taget ikke mindre end 800 tusinde bygge timer. Der er tilknyttet 300 medarbejdere og det hele har kostet 21 millioner Euro !

Fremtiden:

De tre grundlæggere af “Miniatur Wunderland”, Stephan Hetz og brødrene Frederik og Gerrit Braun stopper ikke her med de nuværende sektioner fra en stor del af verdenen, men bevæger sig mod Sydamerika i 2021, Mellemamerika i 2023 og Asien der forventes færdig i 2026 og det stopper nok ikke der.

Læs om hele projektet og baggrunden på “ Miniatur Wundeland” på deres hjemmeside HER

Da verdens største modeljernbane besøges af mere end 1 million besøgende om året er det en god idé af booke forlods eller se mulighederne først.

Priser: Voksne: 156 kr, Pensionister 122 kr, Børn 5-15 år 80 kr, Børn under 4 år gratis

Åbningstider: 7:30 til 01:00

Adresse:

Miniatur Wunderland Hamburg GmbH
Kehrwieder 2
20457 Hamburg

Hjemmeside: miniatur-wunderland.de

Hamborg med autocamper:

Med 2,1 km ligger Parkplatz am Strand Pauli tættest på. Her er 20 pladser direkte placeret direkte ved Elben mellem Fischmarkt og Landungsbrücken. Pris 12,50 Euro. Se Campercontact HER

Parkplatz Elbemeile ligger 2,8 km væk og ligeledes ned til Elben. Her koster en overnatning 14 Euro. Se campercontact HER

Andre muligheder i Hamborg HER

Parkplatz am Strand Pauli

Udgivet i Autocamper Ture

Sådan skal en autocamper indrettes En autocamper, der er konstrueret til ophold og beboelse, har en lavere registreringsafgift (en afgift på 45 procent) end almindelige personbiler. Det er derfor en betingelse, at bilen altid er særligt indrettet som autocamper. Her kan du læse om reglerne for, hvordan en autocamper skal være indrettet for at være godkendt som autocamper og således have den lave registreringsafgift. I en folder fra Motorstyrelsen (Skat) bruges betegnelsen autocamper, som også kaldes campingbiler.

Regler for indretning

Autocampere skal være konstrueret og indrettet til ophold og beboelse. Dette gælder uanset om du bruger bilen som en autocamper eller ej. For personbiler ombygget til autocamper indregistreret i perioden 1990 til og med 24. april 2007, er der udarbejdet en camperfortegnelse.

Sovepladser og sæder

Der må ikke være monteret flere sæder end det antal sæder, bilen er godkendt til som autocamper. Der er typisk tale om et mindre antal sæder end i en almindelig personbil. Autocamperen skal være indrettet med sovepladser til mindst 2 personer. Sovepladserne kan indgå i kombination med køretøjets opholds- og spiseplads. Begge Sovepladserne skal have målene 180 x 50 cm.

Vindue

Det er et krav, at der i beboelsesdelen som minimum er 1 vindue

Køkkenarrangement

Autocamperen skal være indrettet med køkkenarrangement, i form af kogeblus og/eller gasblus og køkkenvask. Det skal være tilsluttet vand- og spildevandstank, der i form og størrelse svarer til køretøjets størrelse. Såfremt der er gasblus skal der medbringes en gasflaske. Køkkenarrangementet skal være fastmonteret og må gerne være indrettet på en sådan måde, at det (under kørsel) kan sammenklappes helt eller delvist.

Bord

Der skal altid medbringes et bord af passende størrelse, når du kører i autocamperen. Bordet må gerne være aftageligt, men det skal kunne fastmonteres i bilen ved hjælp af en roset eller anden form for fastgørelse.

Passende loftshøjde

Autocamperen skal have en passende loftshøjde ved køkken og gangarealer. Køretøjet skal enten have forhøjet tag eller løftbart tag. Løftbart tag må ikke være svejset fast eller på anden måde fastgjort, så taget ikke kan hæves/løftes og teltdugen skal være intakt. Der skal desuden altid medbringes og kunne etableres teltdug til et løftbart tag.

Udstyret skal altid medbringes

Alle former for løst campingudstyr, der hører til den sædvanlige brug af autocamperen, skal altid medbringes, når du kører i autocamperen. Det er fx:

  • Camperudstyr til sædvanlig brug af køkkenet, herunder blus til madlavning og vandtank. Der er ikke krav om at service, fx gryder, pander, tallerkner mv. medbringes.
  • Udstyr til opredning af sovepladser, fx madrasser, luftmadrasser eller liggeunderlag (sengetøj ikke nødvendigt).
  • Værktøj til fx at hæve taget, montere bordet og udtage/vende stole.


Fastmonteret campingudstyr må ikke fjernes. 

Hvis camperudstyret ikke er med i bilen

Hvis alt camperudstyret ikke medbringes under kørsel, eller hvis fastmonteret udstyr er fjernet, vil bilen ikke længere kunne anses for at være konstrueret og indrettet som en autocamper.

Hvis din autocamper ikke lever op til ovenstående, kan du både som ejer og som bruger blive pålagt at betale registreringsafgift som for almindelig personbil (dvs. en afgift på 85-150 procent). Du kan også risikere at få en bøde.

I givet fald beregnes den nye afgift ud fra handelsprisen for en tilsvarende personbil i Danmark.

Kilde: Motorstyrelsen

Udgivet i Information

Vinterturen går til Spanien og leder du efter en autocamper parkering i Malaga området, så kan Area Malaga Beach i La Cala del Moral være et godt bud. Pladsen er placeret 10 minutter fra Malaga og meget tæt på Rincón de la Victoria, Torre de Benagabón, Macharaviaya, Nerja y Frigiliana.

Med bus kan du tilbringe dagen i Malaga by, eller for eksempel i Frigiliana, en af de typiske hvide landsbyer i Andalusien. Du befinder dig i hjertet af Costa del Sol, med et enestående klima.

Pladsen ligger med adgang direkte til havet, hvor der kan lejes surf, windsurf, paddelsurf eller kite surf udstyr og eventuelt få kursus i brug af udstyret. Hvis du er mere til bjerge er der masser af muligheder for vandre- og cykelture.

Pladsen tilbyder følgende faciliteter: Wi-Fi, 24 timers overvågning, vandforsyning, affaldshåndtering, tømning af spildevand, strøm, bortskaffelse af toiletaffald, massage, bagerbrød, toilet og bad.

Priserne afhænger af placeringen på pladsen: I forreste række - Beach Line 15 Euro med strøm, alle andre pladser 12 Euro med strøm, uden strøm 10 Euro. Ophold i 1 måned, 350 Euro på en strandplads, andre pladser 250 Euro for en hel måned. Ved ophold i en uge er en dag gratis.

Det er muligt at reservere pladser.

Area Malaga Beach, der har en uovertruffen beliggenhed ved stranden, har 106 pladser, med pladser helt op til køretøjer med en samlet længde på 13 meter. Receptionen har åbent fra kl. 8-23. Mini supermarked med juice, frisk brød, smoothies, vin, pizza og meget mere. Et såkladt “Socialt Telt” fungere som restaurant med øl, sodavand, sardiner, salater, stegt kylling med kartofler, is mm

Harmut Conrad har lavet en video om pladsen HER

Hjemmeside: Area Malaga Beach

Adresse:

Area Malaga Beach
Crta.MA-24 Salida 2 La Cala del Moral ,
junto arroyo Totalan, 
29720 Málaga, Andalucia
Spanien

Søndag, 06 Oktober 2019 15:46

FLYER - den schweiziske E-Bike pioner

E-Bikes eller el-cykler, vinder mere mere ind i autocamper livet og faktisk er det muligt på trods af motor og batteri at finde E-Bikes med en lav vægt og lang rækkevidde. Der er naturligvis også dyrere end modellen fra det lokale supermarked.

De mest tydelige kendetegn ved E-Bikes er, ud over de rent optiske aspekter, motorens kraft, nyttelast og kørekomfort. Man er ubesværet i bakket terræn og i stærk modvind, der tidligere var forbeholdt personer med en god kondition og sportscykler. Eksperter på området fraråder impulskøb af de billige udgaver, der risikerer ikke at kunne leve op til forventningerne.

Et overset mærke i Danmark er FLYER, der produceres i Schweitz og som er blandt de bedste E-Bikes på markedet.

FLYER har designet og produceret E-bikes siden 1995 og modsat andre cykelproducenter, producerer de KUN E-bikes. De producerer årligt over 50.000 E-bikes, og er med deres unikke design på MTB, adskillige år forud for konkurrenterne. FLYER e-cykler er udviklet, produceret og solgt af virksomheden FLYER AG. Det traditionelle schweiziske brand FLYER er blevet en global aktør i de senere år. FLYER AG (indtil udgangen af 2018 Biketec AG) blev etableret i 2001 og overtog FLYER-aktiviteter fra sit forgængerfirma BKTech AG. Virksomhedens vækst krævede en flytning fra Kirchberg til et nyt sted i Huttwil i 2009.

Den maksimale produktionskapacitet er på 400 FLYER E-Bikes pr. Dag. Med mere end 200 ansatte er FLYER AG regionens største arbejdsgiver. Virksomheden har følgende datterselskaber: FLYER Service GmbH i Filderstadt (Tyskland), FLYER Bikes Austria GmbH i Bad Goisern (Østrig) og FLYER Benelux BV i Beverwijk (Holland).

Og det helt nye ”FIT” – FLYER INTELLIGENT TECHNOLOGY, som lanceres i 2016, skubber FLYER grænsen for det umulige endnu længere. Med “FIT” får man alle de vigtige køreoplysninger på en 3,5” farveskærm med Bluetooth forbindelse til funktioner som navigation, pulsmåling mm.

Flyer benytter de bedste komponenter på markedet, heriblandt den nye, kun 2,9 kg tunge Panasonic GXO motor, der er den letteste i sin klasse og leverer 90 Nm drejningsmoment. Andre modeller har monteret motor fra Bosch: Bosch Performance Line CX eller Bosch Performance Line på 65 Nm til mere traditionelle modeller.

FLYER batterierne har på de nyeste modeller en kapacitet på 630 Wh - 750 Wh, heriblandt det nye sæderørsbatteri der leverer 750 Wh og som kan lades på cyklen eller fjernes for genopladning. Desuden har FLYER integrerede batterier i  cykelstellet. Kabler og måle sensorer er skjult i stellet. Fås med både kombineret manuel/automatisk gearskifte, almindelig kæde eller karbon tandrem, afhængig af model.

FLYER forhandles mere end 1000 steder i Europa og udover at producere E-Bikes MTB, dækker deres produktportefølje også bl.a. foldecykler, urban- og trekking e-bikes. FLYER er desuden den eneste i verden som producerer E-bike´s med tandem.

De største markeder består af Tyskland, Østrig og Holland. FLYER AG samarbejder med omkring 300 FLYER-forhandlere i Schweiz, 450 i Tyskland, 200 i Holland og 90 i Østrig og forhandlere ligeledes i Norge og Sverige. Dette tætte netværk giver FLYER AG mulighed for at opretholde tætte forhold til slutkunder og reagere på deres behov.

Hymer E-bikes fra FLYER

Også autocamperproducenten Hymer kan også tilbyde Hymer E-Bikes fra FLYER med ramme/stel garanti på 10 år, 5 år på motor, motorstyreenhed, display og oplader. På Hymers to udvalgte modeller er der monteretBosch Active Line Plus motor. Totalvægt på 149 kg. Vægt 22,1 kg uden batterier og 25,2 kg med batteri. Opgivet rækkevidde, 120 km med et 432 Wh batteri og Panasonic´s 250 Watts motor, Shimano med 8 indvendige  gear.

Gratis autocamperplads i max 48 timer.

På fabrikken i Huttwil, Schweiz kan man gøre holdt i optil 48 timer for at se nærmere på disse kvalitetscykler og fabrikken tilbyder 20% i rabat på 1 dags cykelleje. Dokumentationen for cykelleje er enkel. Vis en billede af dig og din autocamper ved udlejnings udleveringen. Der er plads til 8 autocampere med strøm, vand og bortskaffelse samt en stor grillplads. Registrering ikke nødvendig. Pladsen er ikke tilgængelig ved større arrangementer. Direkte ved fabrikken kan man forkæle sin gane med vådt og spiseligt fra snack til en solid menu. Plads til 100 personer. Selve byens centrum ligger ca. 1 km væk. 

Yderligere oplysninger om adresse og GPS koordinater på Campercontact

Links:

Bern Oberaargau
FLYER

Udgivet i Udstyr Artikler

Vi her i Danmark bryster os af at være langt fremme med digitaliseringen, men nu har nordmændene lagt sig i overhalingsbanent, i hvert fald når det drejer sig om digitalt kørekort, der kan kan ligge på mobiltelefonen på en App, der virker både på Android og IOS.

Fordelen ved det digitale kørekort er at det altid er med i den mobile smartphone. Indtil videre er Norge de første og eneste i Europa, der har indført digitalt kørekort. Det har indtil det rulles ud i hele Europa den ulempe at Appen kun er gyldig i Norge. Nordmændene skal indtil videre, når de skal ud over landegrænserne med, have plastikkortet med sig.

En af de åbenlyse fordele, er at man altid har sit kørekort med, og derved slipper for en bøde for at have glemt sit kørekort, for hvem glemmer sin livsnerve - smartphonen?

Til foråret 2020 lanceres der i Finland en lignende løsning og i Danmark bliver det første ID-bevis der digitaliseres - kørekortet og det forventes klart som supplement til det fysiske kørekort inden udgangen af 2020 ifølge Finansministeriets hjemmeside. Der arbejdes også med at gøre sundhedskortet digitalt.

Udgivet i Information