Oktober 2019
Torsdag, 31 Oktober 2019 10:33

Hybrid camper fra Dethleffs

Dethleffs Globevan e.Hybrid er en konverteret Ford Transit Custom med plug-in hybrid. Den skal leveres til de første kunder inden udgangen af 2020.

Også hos autocampere bliver elektrisk mobilitet et stadig vigtigere emne. På dette års Caravan Salon 2019, viste Dethleffs sin første Camper Van med plug-in hybrid - Globevan e. Hybrid.  Det udstillede køretøj var på Caravan Salon på basis af Ford Tourneo Custom, men Dethleffs udtaler, at den i 2020 vil være på basis af den nye Transit Custom.

Globevan e.hybrid drives af en elektrisk motor, drevet af et 13,6 kWh batteri. Dette yder en rent elektrisk og dermed emissionsfrit rækkevidde på op til 50 km. For at holde dig mobil på alle tidspunkter oplader en energieffektiv 1,0 l EcoBoost-benzinmotor med lavt brændstofforbrug kontinuerligt batteriet, mens du kører. Kombinationen af elektrisk og forbrændingsmotor opnår et drejningsmoment på 355 Nm og en effekt på 92 kW (126 hk). Der kan vælges mellem 4 elektriske køremetoder. Rækkeviden er opgivet til totalt 500 km. Batteriet kan også oplades via en ekstern strømkilde. Opladningstiden (100%) på hurtigopladningsstationen er 3 timer, på hus-stikkontakten 5,5 timer.

Hverdagsbil, autocamper og varevogn i en

Indvendigt er Globevan velegnet både som en almindelig personbil til fire personer samt som autocamper til weekenden. Under hævetaget er der en seng på 110 x 190 centimeter, og når sæderne er foldet ud, kommer en soveplads på 90 x 190 centimeter frem. Til de kulinariske udfoldelser en køkkenblok med to-brænder komfur og håndvask samt en 16-liters kompressorkøler. Ved spisning kan et bord hænges på køkkenblokken. Og prisen i Danmark ?

Link: Dethleffs

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Autocamper branchen byder ind med flere og flere kompakte autocampere der er tilpasset sportsaktive brugere. Weinsberg 630 MRG (OUTLAW) bliver tilgængelig på markedet i 2020, og hos Weinsberg kaldes de for en CUV (Caravaning Utility Veheickle). Denne model vil også være attraktiv for håndværkere og montører. Et helt nyt koncept med muligheder i en målgruppe som markedet ikke før har set komme er født.

Weinsberg 630 MRG (OUTLAW) CUV består af den klassiske siddegruppe med to vendbare forsæder og en “bænk”. Camperen er bygget på en Fiat Ducato med forhøjet tag, der giver mulighed for ekstra opbevaringsrum. Som basisversion har den 2,82 m høje camper den nye 120 hk motor. Som standard er totalvægten på 3,5 t, men den kan også fås som 4 t version der kræver min C1 kørekort. Som 3,5 t lover Weinsberg en lastevne på 520 kg og som 4 t maksimalt 1020 kg. OUTLAW har en enorm garage der er aflukket med en lufttæt dør til bodelen, og er tilgængelig i bådeCaratur og Caratour modellen fra Weinsberg 630 MEG.

Weinsberg Outlaw vil ikke kun være rettet mod motorcykel fans, cykel fans og andre aktive atleter, men også for håndværkere og montører med fast medbragt værktøj og reservedele, kunne OUTLAW være et alternativ til dyre hoteller for håndværkere med mange rejsedage.

Over garagen finder man den langsgående seng med plads til to personer. Lofthøjden i soveafdelingen er 59 cm mellem madrassen og camperens loft. Et ovenlysvindue der kan åbnes og et vindue på siden giver lys i soveafdelingen. Sengen måler 197 x 170 cm. Siddegruppen kan lavet om til en tredie soveplads. En anden praktisk funktion er badeværelset med kassettetoilet og bruser, der fås med sidevindue. Overfor badeværelset findes køkkenet med et 75 liter kompressor køleskab og et komfur med to blus, samt skuffer. En lufttæt dør adskiller garagen fra opholdsafdelingen i camperen. Lastrummet har en størrelse så to europaller kan stå i garagen (Europaller 120 cm x 80 cm)

Se mere om dette helt nye koncept med et utal af muligheder, der ikke tidligere er set HER

PDF

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Ålesund er stedet hvor fjeldene og fjordene møder det åbne hav. Derfor ar det heller ikke en tilfældighed at Ålesund er blandt de mest besøgte områder i Norge. Ålesund kunne såmænd væreden perfekte kulisse for et moderne eventyr og ligger ved den velkendte Geirangerfjord, der er juvelen blandt de norske fjorde.

Dens karakteristiske form, høje vandfald og forladte fjeldgårde har sikret området i UNESCOs verdensarvsliste. Selve byen Ålesund er spredt ud over en masse mindre øer, der strækker sig helt ud til Atlanterhavet.

De barske fjelde, hæver sig mere end 2.000 meter op fra den safirblå. Er man til skiløb er her mellem februar og juni perfekte forhold forhold til off-piste skiløb, men der er også muligheder for alpint skiløb og langrend. Området har tilbud til mange sider af det frie liv.

Byen Ålesund var i 1904 udsat for en altødelæggende brand, hvor alt måtte genopbygges fra grunden. Idag står byen som det kuturelle centrum med et utal af spændende festivaller at enhver art.

Ålesund med autocamper

Ålesund Kommune tilbyder i sommermånederne 50 pladser, der er reserveret for autocamperparkering ved Hjelsesgården i Sorenskiver Bullsgate i centrum af Ålesund. Parkeringen for autocampere ligger på strandpromenaden med smuk udsigt over havet og med gode fiske muligheder og inden for gåafstand til byens centrum og til bybjerget.

Der kan ikke reserveres plads og der er en betaling på 250 NOK (182,50 DKK). Der er maximum ophold på 5 dage. I prisen er inkluderet: bad, toilet, tømmeanlæg for kemiske toiletter, forsyning af frisk vand og strøm med 16 A

Adresse:

Hjelsetgården Bobilparkering
Sorenskriver Bullsgate 33, 
6002 Ålesund, Møre og Romsdal  

Norge

GPS - Koordinater: N 62.47589, E 6.15723 / N 62°28'33", E 6°09’26"

Links: Ålesund Parkering AS , Campercontact, VisitNorway

 

Udgivet i Autocamper Ture
Torsdag, 24 Oktober 2019 09:04

Ny Hobby autocamperforhandler på Fyn

Efter nedsættelsen af registreringsafgiften på autocampere fra 60% til 45%, på autocampere over 2 tons og minimum 2 sovepladser, i 2017 er antallet af solgte autocampere steget markant. Det skulle som end ikke undre om salget af fabriksnye autocampere fordobles i forhold til 2017, hvor der blev solgt 347 stk. Der kan idag med den reducerede registreringsafgift sparres i en størrelsesorden på mellem 60-65.000 kr på de mest populære modeller og ligeledes har nye brændstofbesparrende motorer givet en lavere grøn ejerafgift. Ligeledes har forsikringselskaberne stilstandsforsikringer, der er egnet til biler der i en periode ikke skal bruges som køretøj, og derfor er placeret uden for færdselslovens område.

Ny autocamper forhandler på Fyn

Dette har ligeledes affødt nye forhandlere af autocampere hos campingforhandlere, der tidigere kun solgte campingvogne og telte med videre. Senest har dette også betydet at Fyn nu som den eneste autocamperforhandler på øen har fået Svendborg Camping Center, der har taget konsekvensen af det markant stigende autocampersalg i Danmark.

Svendborg Camping Center, der hidtil udelukkende har solgt nye og brugte campingvogne er nu blevet forhandler ag autocampere fra tyske Hobby. Hoby er ikke ukendt for forhandleren i Svendborg og har gennem mange år være forhandlere af campingvogne fra Hobby.

Du finder Svenborg Camping Center på Posthusvænget 3, 5700 Svendborg der iøvrigt holder åbent hus den 26. Fra kl. 10-13 og den 27. Oktober fra kl 11-16

Links:

Svendborg Camping Center
Hobby Caravan

Udgivet i Autocamper nyheder

Som led i den vigtige grønne omstilling af transportområdet vil transportminister Benny Engelbrecht give kommunerne ubegrænset mulighed for at give rabat på parkering til lavemissionsbiler og elbiler.

Som reglerne er i dag, er der et loft over, hvor meget rabat kommunerne kan give på parkering til miljøvenlige biler i forhold til eksempelvis diesel- og benzinbiler. Kommunerne må nemlig kun differentiere af hensyn til miljøet på 5.000 kroner. Denne beløbsgrænse vil transportminister Benny Engelbrecht fjerne, så kommunerne kan sikre bilejere et større incitament til at anskaffe en miljøvenlig bil.

-    Fremtidens bilpark skal være grøn. Det skal vi fra statens side understøtte, så godt vi kan, og ethvert lille skridt kan gøre en stor forskel i klimakampen. Derfor er jeg også glad for, at vi med denne lille ændring i reglerne kan sikre kommunerne de rigtige redskaber til at sikre billig parkering for de grønne biler, siger transportminister Benny Engelbrecht.Det vil fortsat være op til kommunerne at fastsætte priserne for parkering, men nu får de altså friere muligheder for at differentiere prisen af hensyn til miljøet.

Beskrivelse af reglerne
Kommunerne kan med hjemmel i vejlovens § 90 kræve betaling for parkering på dets veje. Det er nærmere reguleret i bekendtgørelse om parkering på offentlige veje. Ministeren vil nu fjerne grænsen på 5.000 kroner i bekendtgørelsens § 7, hvilket vil give kommunerne hjemmel til frit at differentiere prisen under hensyn til miljøet

Kilde: Transport- og Boligministeriet

Udgivet i Information

Et “skoleeksempel” fra Tyskland har resulteret i en ny autocamperrute, samt nye og opgraderede pladser. Fem unge mennesker fra Sauerland i Nordrhein-Westfalen har gennem deres projekt fået etableret tre nye parkeringspladser for autocampere og fem er blevet opdateret.

De studerende, der var under uddanelse inden for turisme og fritid, ledte efter et passende emne til deres afslutningsprojekt med deres nyerhvervede færdigheder. Inspireret af en avisartikel fra maj 2018, udviklede ideen sig til at føre “Schmallenberger Sauerland Autocamper Rute” ud i livet. Schmallenberger Sauerland Tourismus GmbH blev overtalt og inviterede de aktivstuderende med til forberedelserne og gennemførelsen af projektet. Miljøet omkring autocamperturismen blev gennemanalyseret med relevante spørgsmål som marked, miljøet og konkurrencesituationen. Derudover blev der udarbejdet et spørgeskema og videreformidlet til autocamperejere, hvis svar skulle give information om deres behov. Dette gav 112 besvarelser for basisinformation.

Derefter fulgte et koncept og til slut en layoutfase, hvor det hele handlede om at finde passende samarbejdspartnere. Disse måtte være forberedt på at skabe infrastruktur for autocamper parkeringspladser eller optimere deres eksisterende forhold i henhold til givne kvalitetskrav.

Vellykket implementering

Takket være aktiv et aktivt engagement fra alle sider, kunne de behørige godkendelsesprocedurer fremskyndes på en overraskende måde, så gennemførelsen allerede efter et år efter projektstart kunne meldes færdigudført.

Otte pladser er nu partnere i projektet, hvoraf tre har bygget et helt nyt anlæg, resten har opgraderet deres eksisterende infrastruktur. På hver plads er der en informationstavle med vandretips og anden nyttig information. Alle pladserne byder på plane og kørefaste arealer. Der er stadig plads til forbedringer med hensyn til forsyning og bortskaffelse og andre serviceydelser, men alle partnerne tilbyder individuelle som f.eks e-cykeludlejning, mad fra regionalt køkken, specialiteter til hundeelskere, hytteaftener i ski-lodge mv.

En oversigt over hele ruten med alle specialiteter findes på hjemmesiden til Schmallenberger Sauerland Tourismus GmbH, og der findes tilsvarende flyers.

Hvad der her blev gjort i skolen, burde virkelig være skoling for andre initiativrige mennesker!

SCHMALLENBERGER SAUERLAND REISEMOBIL-ROUTE

Udgivet i Information

Hymer VisionVenture 2019 må betegnes som årets fedeste camper, intet mindre. Koncept camperen har absolut vist den offentlige autocamper verden fantasi, og hvordan en smule kreativ tænkning kan vende kunsten i at sove i en varevogn til luksusrejser i verdensklasse. På Caravan Salon 2019, annoncerede Hymer, at konceptet indeholdt 22 materialer og teknologier fra den tyske kemiske kæmpe BASF. BASF gik i denne måned til yderligere detaljer om, hvordan dens teknik kan gavne fremtidige køretøjer til Vanlife.

Hymer gav bestemt æren, hvor der var grund til at anerkende BACF´s rolle i det indledende afsnit af sin VisionVenture-meddelese og til detaljerede elementer som Chromacool udvendig maling og Veneo 1 mm tykt ægte letvægts skifer på badeværelset. Det var ikke helt klart, hvor dybt BASF var involdveret. I sidste uge frigav BASF yderligere oplysninger om stjernen på årets Caravan Salon 2019.

Der er BASF tech features på næsten, hver tomme i VisionVenture køretøjets udstyr og komponenter på selve Hymers Van til forskellige rum og udbygninger. Foruden de 22 teknologier, hjalp BASF med at fremstille køretøjets mere end 100, 3D-printede komponenter.

Nogle funktionerne er måske en smule for “fag nørdet” til at være af den store interesse for gennemsnitlige rejsende eller folk med hang til outdoor living, mens andre virkelig lover til at forbedre den mobile oplevelse. Især pop-up taget, der indeholder en række komfortfremmende materialer og finish, der starter med Elastollan belægningen på de oppustelige lærredsvægge. Den vandafvisende finish forhindre fugt og vind, hvilket sikre en behagelig nats søvn, uanset vejret. Teltets oppustelige design bidrager med en form for isolering,


Klik på billede

Når der tales om temperatur regulering om natten, giver BASF Elastocoat C Spray Gel giver Pop-top madrassen og andre polstrede møbler et køligt touch, hvilket er meget behageligt, istedet for at vågne op helt svedig på grund af en kombination af en tung sovepose/dyne og solvarme, så Hymer og BASF forsøgte dermed at skabe et køligere og mere behageligt sovemiljø.

Skum-madrasser nyder ligeledes lidt ekstra dæmpning, hvor Hymer benytter BASF´s Infinergi udvidende TPU, der er mere elastisk og kendt som komponent i Adidas Energy Boost løbesko. Dette leastiske materiale tilføjer en trykpunktaflastning, mens det samtidig sparer vægt og øger holdbarheden. Materialet indgår også i trappe trin konstruktionen.

BASF´s Chromacool udvendige maling reflekterer den infrarøde stråling væk fra køretøjet, hvilket hjælper med at sænke temperaturen på både køretøjets karosseri og interiør. BASF påpeger her en stor fordel på flere parametre, f.eks at der kan benyttes mørkere farver istedet for hvid. Mange autocampere er malet hvide for at forhindre varmeoptagelse og derved holde køretøjer og ting køligere om sommeren. Med Chromacool kan f.eks Hymer´s valg i grøn, bidrage til VisionVentures samlede appeal og teknikken er muligt i farvepaletten.

Selv om VisionVenture koncept ligegyldigt hvad, vil være en “Camper Van fra 2019”, ser det desværre ikke ud til at være en produktionsversion “Camper Van 2020”. Til gengæld planlægger Hymer at inkorporere nogle af de bedste idéer i sin fremtidige produktion. Her er forhåbentlig også inkluderet drop-down bagklapterrasen, det variable vådt/tørt badeværelse og trapopgangen der erstatter stigen.

Læs også

Kilde: BASF

Udgivet i Autocamper nyheder

Dansk Kyst og Naturturisme har gennem længere tid arbejdet med at definere en autocamperundersøgelse blandt danske  og udenlandske autocamperejere med det formål at indhente mere viden om, hvad der kendetegner denne målgruppe, herunder hvilke behov de har til autocamperovernatninger, hvilke overnatningsformer foretrækkes, hvornår på turen, til aktiviteter i området, rejsemønstre, forbrug og meget mere. Der findes lidt analyse af danske autocamperejere på området, men det er efterhånden ved at være af ældre dato, så der er behov for at få dette opdateret/valideret. Undersøgelsen udvides til også at dække udenlandske autocamperejere ift. deres rejsemønstre i Danmark. Her tænkes der på de nærmeste lande omkring Danmark. Tyskland, Norge, Holland og Sverige.

Besvarelser også på Autocamper Info

Som leverandør og løsning af opgaven med spørgeundersøgelsen er valgt EPINION og respondenter vil være anonyme. Besvarelsestiden ligger på ca 7 minutter. Spørgeundersøgelsen vil her i Danmark blive afholdt gennem de fire autocamperforeninger og autocamper-info.dk således at de mange autocamperejere der ikke er medlem af nogen autocamperforening også får mulighed for at deltage og give deres besvarelser. Derved kan alle deltage. Ligeledes er de udenlandske besvarelser af stor vigtighed, da det er derfra en øget autocamperturisme skal komme. Besvarelserne vil danne grundlag for anbefalinger om autocamperturisme i Danmark.

Tidspunkt for undersøgelsen

Spørgeundersøgelsen forventes at køre fra ultimo oktober / primo november. En udsøgt mulighed for at tilkendegive sine ønsker for autocamperturismen i Danmark og ligeledes fra autocamperturisterne i Tyskland, Norge, Holland og forventeligt også Sverige og deres forventninger til autocamper besøg i Danmark. Når spørgeundersøgelsen frigives, vil det være sammen med en informationstekst fra Dansk Kyst og Naturturisme og et link til spørgeundersøgelsen på EPINION.

Vi håber at rigtig mange vil bakke op om at få ny viden om autocampernes behov og ønsker, så vi kan få et autocampervenligt Danmark til glæde for hele bredden.

Allerede i januar 2019 udsendte Partnerskab for Vestkystturisme en analyse med ønsket om en større indsigt i autocamperturismen, herunder en viden om hvilket potentiale denne målgruppe repræsenterer. Den kan du læse HER

Link: Dansk Vestkyst og Naturturisme

Udgivet i Information

Tv staionen DMAX viser iøjeblikket det nye TV-show “Caravanning & Cooking - Brian på den store tur” DMAX er en tv kanal under Discovery. I samarbejde med Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD), sender tv stationen den kendte danske kok Brian Bojsen på et kulinarisk Roadtrip gennem Europa. I tolv episoder styre den indfødte dansker i autocamper og campingvogn mellem spændende destinationer fra Norge og til Portugal, for at samle kulinariske idéer og lære landet og dets folk at kende. Han møder professionelle kollegaer for at lære deres bedste opskrifter at kende og besøge lokale producenter på jagt efter de mest friske og ingridienser af højeste kvalitet.

Han malker køer, fanger fisk i Sverige og takler osteproduktion i Østrig.

Så i “Caravaning & Cooking” oplever han ikke kun smagshøjdepunkter, men også en masse eventyr. I slutningen af hver episode bruger Brian sin indsamlede inspiration og produkter til at lave en middag i en autocamper eller campingvogn med de nye venner, han mødte på turen.

Brian Bojsen, tidligere professionel surfer og chef for sin trendy Hamburg restaurant, passer perfekt sammen med sin åbne, positive og autentiske måde til det nye TV-format og ferieformen Caravaning.

Tolv episoder, tolv køretøjer - fra superkompakt til superluksiriøs

I hver episode er han på farten med et andet rekreativt køretøj, så tv seerne kan lære en række af rekreative køretøjer fra  camping-van til campingvogn og fra beboelseskabine til luksusliner at kende.

Programmet køre hver fredag kl 22:15 på DMAX og søndag kl 12:15

Om Brian Bojsen

Brian Bojsen er dansk kok med stor succes i tyskland, restauratør og tidligere professionel surfer og fotograf, der er kendt i tysktalende lande hovesaglig som juryleder i ZDF køkkenkamp. Han arbejdede i 16 år på øen Sylt lige syd for Rømø på flere kendte restauranter som Sansibar, Seepferdchen og Osteria. I 2014 åbnede han "Brians - Steak & Lobster" i Hamburg og har udgivet sin første kogebog med titlen “ Det skandinaviske køkken af den gale dansker”.

Selv skriver Brian Bojsen på sin hjemmeside: “Hej, jeg er Brian Bojsen, de kalder mig den "skøre danskere”. Skør, fordi jeg er skør over at gøre mine gæster glade. For uanset om det var på mine stationer på de mest legendariske restauranter på Sylt eller på mine rejser som surfer og fotograf verden over, har jeg lært en ting overalt: Du har brug for gæstfrihed for at få dig til at føle dig godt tilpas. Både som gæst og som vært. Vi danskere kalder denne følelse “Hygge". Kilde: CIVD

Link: Brian´s - Steak and Lobster
L
ink: DMAX

Udgivet i Information
Lørdag, 12 Oktober 2019 20:18

Tur Tip - Miniatur Wunderland - Hamburg

Mange med besøg i Hamborg vælger at besøge “Miniatur Wunderland”. Man bliver uundgåelig imponeret over de detaljerede opsætninger, der er opsat i skiftende  landskaber og verdensdele med små og store byer. Det er en oplevelse for både store og små.

Den 16. August 2001 blev Miniatur Wunderland, lige under et år efter idéens opståen, blev Miniatur Wunderland åbnet midt i Hamborg. Med udsagnet om at bygge den største modeljernbane i verden, startede det risikable eventyr. En tur i Hamburg Sparrekasse med et projekt, der fyldte 2 A4 sider, ønskede tre initiativtagere et lån på 2 millioner Deutsch Mark, der blev benyttet dengang. Euro kom først i 2002. Lånet kom i hus.

Idéen var at opbygge en verden, der inspirerer både mænd, kvinder og børn til at drømme og blive forbløffet.

Se modeljernbanen, miniaturebygningerne og landskaberne i Hamborgs "Miniatur Wunderland," og oplev verdens største modeljernbane. Se modelbyggerne og teknikerne, mens de arbejder, og se landskabene komme til live.

“Miniatur Wunderland” er placeret på et areal på 7.000 kvm, hvoraf modelarealet fylder 1.499 kvm, Der er til dato, 9 færdigbyggede sektioner. Den sidste sektion var Venedig i 2018, og i øjeblikket bygges der på Fyrstedømmet Monaco og de idylliske landskab i Provence. Der er 1.040 tog og over 10.000 vogne og det længste tog er 14,51 meter langt. 1.380 signaler og det hele styres af 50 computere, der har kontrol over 389 tusinde lysdioder, 340 huse, broer og 9.250 biler, hvoraf 250 er kørende.

Det hele er ikke blevet til på et par weekender, men har taget ikke mindre end 800 tusinde bygge timer. Der er tilknyttet 300 medarbejdere og det hele har kostet 21 millioner Euro !

Fremtiden:

De tre grundlæggere af “Miniatur Wunderland”, Stephan Hetz og brødrene Frederik og Gerrit Braun stopper ikke her med de nuværende sektioner fra en stor del af verdenen, men bevæger sig mod Sydamerika i 2021, Mellemamerika i 2023 og Asien der forventes færdig i 2026 og det stopper nok ikke der.

Læs om hele projektet og baggrunden på “ Miniatur Wundeland” på deres hjemmeside HER

Da verdens største modeljernbane besøges af mere end 1 million besøgende om året er det en god idé af booke forlods eller se mulighederne først.

Priser: Voksne: 156 kr, Pensionister 122 kr, Børn 5-15 år 80 kr, Børn under 4 år gratis

Åbningstider: 7:30 til 01:00

Adresse:

Miniatur Wunderland Hamburg GmbH
Kehrwieder 2
20457 Hamburg

Hjemmeside: miniatur-wunderland.de

Hamborg med autocamper:

Med 2,1 km ligger Parkplatz am Strand Pauli tættest på. Her er 20 pladser direkte placeret direkte ved Elben mellem Fischmarkt og Landungsbrücken. Pris 12,50 Euro. Se Campercontact HER

Parkplatz Elbemeile ligger 2,8 km væk og ligeledes ned til Elben. Her koster en overnatning 14 Euro. Se campercontact HER

Andre muligheder i Hamborg HER

Parkplatz am Strand Pauli

Udgivet i Autocamper Ture
Side 1 ud af 2