Artikel filtreret på dato: Onsdag, 04 Juli 2018

Fra den 1. juli 2018 må bilister kun køre med en hastighed på 80 km/t på landeveje i Frankrig. Den omstridte nye hastighedsgrænse i hele Frankrig træder i kraft og er gældende her fra starten af sommerferiesæsonens start. Som check er der blevet oprettet en overflod af fartfælder og de er taget i drift.

På franske landeveje var den øvre grænse på 90 kilometer i timen på landeveje. Argumenterene for Tempo 80 er de mange dødsulykker på franske landeveje, regeringen ønsker at gøre færdselssikkerheden mere sikker og hævder, at Frankrig med den lavere hastighed vil kunne undgå 300 til 400 dødsfald (ud af i alt 3.700 i 2017) om året.

Frankrigs premierminister Édouard Philippe udtaler, at den store hastighed i trafikken er den største dødsårsag. Ifølge flere undersøgelser er omkring tre fjerdedele af franskermændene imod den nye hastighedsgrænse. Den nye maksimale hastighed gælder dog kun på landeveje, hvor der ikke er nogen adskillelse mellem kørselsretningerne. Ifølge Philippe forekommer mere end halvdelen af ​​dødsulykkerne på landeveje med kun et spor i hver retning.

Færdselsregler i Frankrig HER

Udgivet i Information