Artikel filtreret på dato: Juli 2018

Tønder Kommune er igen kommet på autocamper landkortet. Som led i at forbedre faciliteterne og serviceniveauet, har Brundtland Golfcenter i Toftlund i Sønderjylland, indviet sin egen autocamperplads med plads til foreløbig 10 vogne og lige ved 18. Green og restauranten.

En overnatning koster 150 kr, med adgang til lækre badefaciliteter og strøm, samt centerets øvrige faciliteter. I restauranten serveres der dagens ret samt diverse a la carte retter, og når vejret tillader det. Det vil også være muligt at bestille træningslektioner og tage golfkørekortet.

GPS Koordinater: 55°11'39.4"N 9°04’33.4"E - 55.194268, 9.075943

Adresse:

Brundtland Golfcenter
Brundtland alle 3
6220 Toftlund

Telefon 7383 1600
Mail:
Hjemmeside: brundtlandgolfcenter.dk

Den første autocamper baseret på en Koreansk Hyundai H350, bliver produceret i Berlin af #Camperlife. Udefra kunne den ved første blik minde om Mercedes Sprinter. Selv siger en de 5 der står bag den nye camper at “ Hyundai H350 er det perfekte basis køretøj for en tidsmæssig moderne Camper, som jeg selv ville købe”

Især det indre med det attraktive førerhus, og med en 170 hk dieselmotor på 2,5 liter der opfylder Euro 6 normen, samt at den er godt udstyret og har en attraktiv pris, er årsag til at valget til den første Camper Van på Hyundai H350.

Firmaet #Camperliebe i Berlin der laver koreanske Hyundai kassevogne om til kompakte autocampere, består af to online marketingsfolk, to byggeeksperter og en salgsspecialist. Denne blanding gør, at endnu mere er planlagt end “bare” at opbygge en autocamper.

Den 6,2 meter lange Hyundai H350 har baghjulstræk og en totalvægt på 3500 kg. Ifølge fabrikanten har den en nyttelast på 485 kg. Camperen er udstyret med et navigationssystem med 8 “ TFT touch skærm, en on-board computer med bluetooth, håndfri tale, airbags til både føre og forsædepassager, APS og ESP, vognbaneskiftassistent, centrallås, aircondition og afkølet handskerum.

Møbeloverfladerne er lavet i slidstærkt HPL-finér. Skabene er grålige med mathvide låger. Væggene beklædt med Alcatara der giver giver hygge. Indretningen er klassisk med langsgående senge i bagenden, toilet/bad, hvor toilettet skjules når det ikke er i brug. En køkken del, en siddegruppe og drejbare forstole.

Camperen er komplet udstyret med Truma Combi 4 Plus, Isoterm kompressorkøleskab, der har en kapacitet på 130 liter, 100 liter frisvandstank og spildevandstank. Der er et dobbeltbrænder gaskomfur, plads til to 11 kg gasflasker, LED kørelys, et 95 Ah AGM batteri. Camperen er også monteret med udvendige tilslutninger til TV, gas, og vand. På medie siden monteret med Wi-Fi, LTE og fire USB porte. Hævetag der giver plads til yderligere to senge.

Den tyske pris på Hyundai Camperen er 58.500 Euro. Stiller du selv med køretøjet er prisen 29.500 Euro. #Camperliebe planlægger en produktion af modellen #cl1 i Brandenburg ved Berlin og yderligere præsentation af køretøjet.

#Camperliebe, Hyundai H350

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Åbenrå lystbådehavn med plads til 48 autocampere har haft en øget tilstrømning til de i forvejen mange besøgende på autocamperpladsen. Det skriver Jyske Vestkysten idag. Samtidig melder både Åbenrå og mange andre lystbådehavne og flere gæstersejlere. I Åbenrå kan de også mærke at gæsterne bliver længere. Typisk med ophold på en til tre dage.

Det er bynære pladser, der samtidig er placeret ved lystbådehavne, der i øjeblikket melder om ekstremt mange autocamperturister. Samtidig har autocamperpladsen den store fordel at den ligger lige op og ned af den nyrenoverede strandpromenade i byen. Igen en win-win for en dansk by.

Det er nordmænd og tyskere der i stor stil besøger Danmark denne sommer, men også svenskere og hollændere har fundet vej mod nord. Det er med sikkerhed de positive autocampertiltag med flere autocamperpladser, der er magneten for at tiltrække flere autocamperturister til Danmark.

Også NyHavn2 i Middelfart, der startede for kun halvanden måned siden, har fået en rigtig god start med autocamperturister. Til dato har de haft ca 400 autocampere på besøg.

2018 bliver en øjenåbner for de kommuner og private, der stadig hænger lidt i bremsen. To tiltag der er godkendt i Blåvand og Hirtshals afventer stadig at ejerne har den fornødne tid til at gå igang.

Artikel i Jyske Vestkysten HER

Mens campingpladserne raser mod autocampere uden for deres pladser, soler lystbådehavne sig i et stigende antal besøgende autocampere som aldrig før. Input fra det danske sommerland, fortæller om pladser der er så fyldte, at det har været nødvendigt at tage vinter opbevaringenssteder i brug for at klare presset.

På fyens.dk udtaler kommunen, at der siden 1. Januar i år har været har været ca. 900 autocampere på pladsen med plads til 12 autocampere. Når de har flest har de omkring 35 autocampere, hvor vinterarealet har været taget i brug.

På trods at meget diskussion om autocamperpladsen i kommunen, der har varet i flere år, betegner Kerteminde kommune den nu som en god forretning for kommunen. Pladsen blev anlagt for at sætte en stopper for de autocampere der holdt på et kaj areal, hvor de ikke var velkommen, og allerede nu er der overvejelser om at udvide autocamperpladsen på Marinaen i Kerteminde. Kommunen evaluere efter sommerferien.

Må dette blive starten på stribe af positive artikler om det mange af os arbejder for. Nogen har visket mig i øret at en avis også har besøgt Oasen Rømø og inteviewet gæsterne. Se det er jo fra gæster man skal høre sandheden - Fake News lader vi andre om.

Læs mere HER

For fire måneder siden var en campingplads i Viborg, også ude med riven efter kommunens beslutning om at lave en overnatningsplads for autocampere i Viborg på det tidligere kasserne område. Campingpladsens ejer mente dengang, at når man havde valgt at holde ferie i en autocamper, så var der nogle vilkår og problemer der fulgte med og her var parkering et af dem ?Det gav en del larm på lægterne.

Idag meddeler Viborg kommune........ Autocamperpladsen er nu på vej og de erkender at det har taget noget tid at komme dertil. Så snart et midlertidigt jorddepot er blevet flyttet bliver den lavet. Så klar i mælet er Johannes Vesterby (V), der er formand for teknisk udvalg i Viborg Kommune.

At Viborg Kommune etablere en plads til autocampere blev allerede besluttet for to år siden, og dengang var placeringen besluttet til at være ved Nørresø. Pladsen bliver en enkelt asfalteret plads med opstregede båse med ophold i op til 24 timer. Autocampere er et turistområde i kraftig vækst som Viborg gerne honorere, siger Viborg Kommune.

Læs artiklen i Viborg Folkeblad HER

Lystbådehavnene jubler i disse uger over den første fremgang i antallet af gæstesejlere i flere år. Samtidig jubler de ligeledes over, at mange flere autocamperturister der besøger og overnatter på de danske lystbådehavne. Anderledes ser det ud for de danske campingpladser, der igen i 2018 har indledt et felttog mod autocamper overnatninger uden for campingpladser.

Budskabet fra mange af de danske campingpladser har helt samme indhold som i de sidste 15-20 år. Autocampere høre til på campingpladser, alt der ikke har samme pris som campingpladser er konkurrenceforvridende og alt ophold med overnatning uden for campingpladser er ulovligt ? Med grove beskyldninger, fare campingpladser ud og kriminalisere autocamperturister for at parkere og overnatte ulovligt, men skelner ikke mellem ulovlogt og hvad der faktisk er lovligt ifølge lovgivningen. Det er lidt noget svineri siger de. Nu har dette medie Roadshow, der dukker op i medier i forskellige landsdele med jævne mellemrum, varet i mange uger, også med angreb på kommunalt planlagte Shelters, som i sidste år af det nu konkursramte Campingråd var et “Hot” emne, fordi de var konkurrenceforvridende, mente de ?.

Hvis ikke campingpladserne formår at få et super resultat med en sommer som her i 2018, så får de det aldrig. Tiden er måske snarre til at kigge indad, istedet for fare ud med bål og brand og hetze en målgruppe de alligevel ikke får fat i, i det omfang de drømmer om. Det er såmænd bare at vende sig om og se hvad der sker i resten af Europa. De har det autocamperturisterne ønsker. Når krybben er tom så bides hestene siger man, og det er gået jævnt ned af bakke med besøgstallene på campingpladser, siden rekordåret 2008. Selv året til dato tallene fra Danmarks Statistik 2018, fortæller det helt tydeligt. Fra 2008 til 2018 er der et lavere antal overnatninger på ca. 400.000, målt på “Året til dato”

Fejlslagen campingpolitik med store investeringer, der skulle holde på kunderne i mindst 8 dage ad gangen, mange steder kun mod forud reservation, vandland, swimmingpools, minigolf, restaurant, mange hytter, hoteller, Glamping, Leading Camping, supermarked til opskruede priser, er hvad de rige campingpladser der har haft mulighed for det har brugt tiden på, resten har fået lov til at sejle deres egen sø og er nu igen på hugst efter autocamperturister, som de med alle midler vil tvinge ind på campingpladser - “business as usual”. Priserne på flere campingpladser er så høje, at man lige så godt kunne sparre investeringen af campingvogn og autocamper og flytte på hotel ! Det må man tro der er kunder til, det er bare ikke lige det, det  brede flertal af autocamperturister efterspørger. Det er heller ikke campingpladser med en beliggenhed der vanskeliggør formålet med besøget.

Hvad er det de vil ?

Det mest sandsynlige er som de altid forsøger - at rage til sig, for egen vinding skyld og for at generobre tabte markedandele. At der holder autocampere ulovligt parkeret, bliver vel håndhævet, som med andre ulovligt parkerede køretøjer, men lige præcis de autocampere giver ikke så mange point til autocamperturismen, og de bliver brugt flittigt i argumentationen i medierne, af campingpladser. Den lovgivningsmæssige side af sagen har de til gengæld ikke styr på. I det meste af Europa er det sådan, at man kan overnatte en overnatning på steder, hvor det udtrykkeligt ikke er forbudt med skiltning, for at blive frisk nok til at køre videre. Der er hverken i regler for udlejningstilladelser eller campingreglementet og vejledning for campingreglementet defineret hvad camping er, hvornår det er og hvornår det ikke er. Med andre ord en gråzone.

Der er ingen tvivl om at campingpladsernes medie stunts, ikke får det tilsigtede resultat, tværtimod er det virkelig dårlig markedsføring af campingpladser, der ønsker sig flere autocamperturister. De udenlandske autocamperturister der besøger Danmark, har hjemme hvor de kommer fra, den infrastuktur der tilbyder den frihed som man som autocamperturist efterspørger. Har Danmark ikke den, så sker der det samme som med hundeloven, at autocamperturisterne forsvinder ud af landet og Danmark derved forbliver et Transitland. Autocamperturister er mobile, finder de ikke det de søger køre de videre og ikke nødvendigvis som campingpladserne forventer - ind på campingpladser.

Autocamperturisterne kender til campingpladser og besøger dem en gang imellem, men at skulle tvinges til at handle i en bestemt butik, den går ikke. Det er vigtigt at autocampere elsker friheden og ikke vil tvinges ind på en helt normal campingplads.

Mangfoldigheden med bredde og valgfrihed med respekt for den frie konkurrence på flere niveauer og priser er ufravigeligt. Naturligvis skal Danmark ikke være en stor parkeringplads for autocampere. Det er slet ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om at have afmærkede pladser der er tilpasset og som opfylder det autocamperturister efterspørger, med ophold i 24 - 48 - 72 timer og med mulighed for at tømme deres spildevandstanke, toilet, komme af med affald og få frisk vand på. Selv et campingbord, stole og markise i forbindelse falder ind under ”raste”. Til gengæld vil et fortelt signalere at man har tænkt sig at tage varigt ophold og derved “campere”.

Autocamper overnatning uden for campingpladser er kommet for at blive, og har siden 2010 stået som en undtagelse i Vejledning for Campingreglementet. Også muligheden for et længere hvil.

I 2014 udsendte det daværende “Videncenter for Kystturisme” en rapport, hvor det ifølge deres research fremgår at autocamperturister holder langt flere feriedage end andre turister og gør det generelt året rundt. Autocamper er relativt højtforbrugende og vil generelt gerne betale for overnatning og faciliteter.

Autocamperplads vs parkeringsplads

En parkeringsplads tjener et almindelig trafikal formål. Som udgangspunkt må man ikke standse og parkere på en måde, så det kan være til fare eller ulempe for den øvrige trafik. En autocamperplads efter det tyske “Wohnmobilstellplatz” er en særligt afmærket parkeringplads der med skiltning P-plads E33 og servicetavle U33,9 - autocamper, eller U4 med symbol US7 autocamper angiver, at her må kun autocampere parkere. Længden på parkeringen er op til kommunen. I Ribe, f.eks 48 timer. Denne skiltning har ligeledes den fordel at de 32 % af den europæiske autocamperflåde der vejer over 3.500 kg, ligeledes uanset vægten kan parkere der. Der kan kun reguleres for parkerings varighed via tidsangivelse på skilte.

Hetz ulykkeligt for den spirende danske autocamperturisme.

Campingpladserne får ikke medhold af kommuner og turistforeninger, der dog har valgt den diplomatiske linie og i Ringkøbing-Skjern kommuner udtaler Formanden for Erhvervs- og Vækstudvalget Søren Elbæk, at han har interesse i at imødekomme autocamperturisterne og de krav de har.

I Thisted Kommune mener turistforeningsformand Henning Holm at det er på tide med flere alternative overnatningspladser til autocampere, hvor de kan tømme og tage strøm, mod betaling selvfølgelig.

I Frederikshavn kommune udtaler Byrådsmedlem Jens Hedegaard (A) at autocamperturister ikke er kommet til Danmark for at bo på en campingplads, men for at bevæge sig rundt og opsøge de steder de allerhelst vil besøge.

Med udtalelsene er det derfor ubegribeligt, hvad campingpladserne forventer de kan opnå? Deres fejlagtige hetz mod autocampere og fejlagtige tilgang til lovgivninger tjener ikke noget formål. Det ville kræve store ændring i den danske lovgivning, at forhindre billister i at tage et hvil eller om nødvendigt en overnatning. Kommer det til at ske - ikke sandsynligt !

Selv VisitDenmark i Tyskland er enig i, at der bør gøres noget for det kæmpe oversete turist potentiale, der ligger i autocamperturisme og at man har gjort for lidt for målgruppen. De sidste to-tre år har de endda haft henvisninger til overnatningpladser for autocampere på deres internet portal, hvor Stellplatz Danmark, Camper Parkering og bondegårdscamping.dk har leveret data om pladserne i hele Danmark.

I stedet for at kæmpe en sag. som nu har varet i snart 20 år, uden at det har ændret noget til campingpladsernes fordel, ville det i den grad klæde campingpladserne at bruge krudtet på at benytte andre måder til forsøge at tiltrække autocampere på. Nogen campingpladser har forstået budskabet og indrettet funderede pladser til dem, som det produkt autocamperne efterspørger. Det er ikke et spørgsmål om enten eller men både og. Kreativ tankegang har bidrage med mange ting, hvorimod den nuværende stil kun har den udgang, at tryk avler modtryk, og det er ikke til glæde for nogen som helst, og at autocamperturister og campingpladser ikke nærmer sig hinanden og det er absolut ikke en win-win. I sidste ende er det ikke et privat erhverv og deres organisationer, der kan sætte dagsordenen for hvad man må og ikke må i Danmark, det har vi lovgivere til. Det selv om man må sige at de har fået placeret flere campingpladsejere i byråd og en datter til en af de største campingpladser i Folketinget. De må som andre erhverv klare sig i et marked med konkurrence og forskelige priser. Det har de i forvejen på deres campingpladser. Selv grstis er i denne sammenhæng ikke konkurrenceforvridende, har tidligere Indenrigsminister Magrethe Vestager udtalt.

 

Udgivet i Information

Blå vejafgiftssøjler skaber i øjeblikket forvirring på Tysklands veje. Egentligt kontrollere de 4 meter høje søjler, om lastbiler har betalt vejafgift. Af skræk for at blive “blitzet” bremser mange kørende brat op. Derved opstår der mange farlige situationer, hvor der er sket flere kollisioner bagfra, da der pludseligt bremses hårdt op.

Siden den 1. Juli 2018 skal lastbiler over 7,5 tons betale vejafgifter, ikke kun på motorveje som hidtil, men også på landeveje. Det bliver kontrolleret af de 4 meter høje søjler i blåt, som fungere helt automatisk. Toll Collect der administrerer vejafgifterne, siger at søjlerne er lavet i en farve så de ikke burde kunne forveksles med hastighedskontrol. Dette er efter negative erfaringer i den sidste tid, åbenbart ikke tilfældet, også selv om hastighedskameraer og de dobbelt så høje vejafgiftkameraer afviger betragteligt fra hinanden i størrelse og farve.

“De blå hastighedskameraer” har øget risikoen for forvirring og mange billister føler at tydeligvis at de minder om hastighedskameraer, der udløser farlige situationer med kraftige opbremsninger og påkørsler bagfra. Der har siden 1. Juli været opsat 600 af de blå søjler, der er taget i brug. Vejafgiftsøjlerne indsamler via kameraet tre billeder af lastbilen der kontrolleres via fuldautomatisk sammeligning mellem køretøjsenheden der sidder i lastbilen og kontrolsøjlen. Almindelige billister er ikke dækket af vejafgiftsøjlerne. Skiltning før vejafgiftsøjlerne blev ikke leveret af Toll Collect.

På internettet er de blå søjler blevet et varmt emne. For eksempel hævdes det at operatørerne snart vil omdanne vejafgiftsøjlerne til avancerede hastighedsmålere. Som så mange andre emner på de sociale medier er dette konspirationsteorier, Sandsynligheden for forveksling er større end Toll Collect havde forestillet sig. Hastigheds søjler er halvt så høje, og er grå med sorte bånd.

For at at opnå mere sikkerhed anbefaler ADAC, at man uden for bebyggede områder overholder en afstand på mindste 50 meter ved 100 km/t. Problemet har en størrelse så Politiet i Unterfranken kommentere ulykker på twitter og rådgiver chauffører. Kilde: ADAC.de

Udgivet i Information

Du har en autocamper på udenlandske nummerplader, men bopæl i Danmark og vi gerne igennem Danmark for at besøge et land der kræver at du skal igennem Danmark? Det kunne være til Norge eller Sverige med en autocamper på tyske nummerpladser. OK ikke noget problem.

Der afgår færger fra Tyskland til både Norge og Sverige, men det er næppe en billig affære.

Du søger SKAT om en Transittilladelse ved at udfylde en blanket med angivelse af dato, hvor du ønsker at gennemkøre Danmark. Når din Transittilladelse er godkendt af SKAT, har du på den angivne dato 24 timer til udelukkende at køre den korteste og direkte vej mellem det angivne indkørsels- og udkørselssted.

Transittilladelsen skal medbringes under kørslen. Du må ikke selv om du måske har glemt noget hjemme eller vil pakke den der, køre forbi din bopæl. Bliver du taget i den manøvre, bliver det dit livs dyreste ferie.

Læs mere HER og find blanket HER

Udgivet i Information

Høre du til dem der skal ned og se på autocampere på Caravan Salon 2018 i Düsseldorf, så skal du være opmærksom på følgende:


“Igen i år kan du reservere en parkeringsplads til din autocamper / autocamper online. Pladserne er begrænsede. Derfor er ophold uden booking ikke længere muligt. Tip: Planlæg dit besøg på et tidligt tidspunkt og book din parkeringsplads direkte fra Bookingsiden i juli!

Når du rejser med autocamper eller campingvogn, kan parkeringspladser kun købes online via billetsalg. Ved telefon eller på andre skriftlige måder er der ikke mulighed for booking.

På grund af Bundesliga fodboldkampen lørdag den 25. august eller søndag den 26. August i Esprit Arena forventes der øgede mulighed for trafikpropper - især ved start og slut kan der forventes tæt trafik og lange ventetider vil være svært at forhindre. På grund af Bundesliga-kampen har gæsterne på CARAVAN SALON desuden kun et begrænset antal parkeringspladser på CARAVAN CENTER.

Der er ingen telt muligheder på udstillingen parkeringspladser.

På grund af den store efterspørgsel efter parkeringspladser kan der være nogle ventetider. Desværre kan der ikke altid garanteres en parkeringsplads på CARAVAN-CENTRET, men der findes alternative steder i nærheden.”

Derfor vil reservation for tidsrummet fra den 20. Til og med den 27. August først være mulig fra den 16. Juli om eftermiddagen. Det gælder om at være hurtig ved tasterne, hvis ikke besøget kan udskydes tidsrummet mellem tirsdag den 28. August den 2. september.

Caravan Salon blev i 2017 besøgt af 233.700 besøgende fra 69 lande, og er verdens største udstilling inden for camping, campingvogne og autocampere fordelt på 214.000 kvm.

Der er under normale forhold 3.500 pladser til autocampere og campingvogne og der foretages i løbet af Caravan Salon 70.000 person overnatninger i 30.000 køretøjer. Det koster fra 18 Euro uden strøm til 25 Euro med strøm. Medlemmer af det den gratis Caravan Salon club får rabat. Kilde: Caravan Salon - www.caravan-salon.de/

Booking HER

 

Udgivet i Information

Südtirol er karakteriseret ved kontrasten mellem det alpine og middelhavslandskaber, der tegner Dolomitternes unikke skønhed og på UNESCO´s verdensarvliste. Südtirolske specialiteter som æbler, vin og bacon fremstilles her på egnen, som har en særlig kvalitet på grund af det milde klima med over 300 solskinsdage og landbruges mangeårige erfaring.

Merano ligger i hjertet af regionen Sydtyrol på den sydlige side af Alperne . På grund af sin placering betragtes denne multikulturelle by som porten til sydeuropa samt et mødested mellem forskellige kulturer. I midten af Merano eller Meran er vin og frugtplantager det perfekte billede af Camperplatz Schneeburghof. På en solrig sydvendt skråning, tæt på Østrig, kan du nyde den friske bjergluft og afkøle i hotellets udendørs swimmingpool. Men stedet er ikke kun hotel, restaurant og rem postkort, det huser en fantastisk autocamperplads med plads til 35 autocampere og beliggende med er fantastisk udsigt.

Prisen på 23 Euro plus Ortstax på 1,10 Euro, ser ved første øjekast ikke ud til at være i den billige ende, men det er Italien, og placeringen er optimal og der er et udbredt højt prisniveau i Südtirol. Hver plads har strøm og vandtilslutning. Den er belagt med fint grus, og der er adgang til en simpel swimmingpool til fri afbenyttelse, suppleret med et afskærmet græsareal med liggestole.

Der er to moderne badeværelser til ekstra betaling. Ved forudgående bestilling er det muligt at starte dagen med en overdådig morgenbuffet i Garni Scheeburghof. De der foretrækker at spise morgenmad i egen autocamper, kan dagen før, inden kl 18, bestille morgenbrød.

Som noget nyt kan man nyde Südtiroler retter og Grillspecialiteter på husets panorama tarasse med en enestående udsigt. Restauranten beværter også vandere og hotelets gæster. Der er lukket torsdag og om fredagen er der Grillaften, hvor det er en fordel at reservere.

Camperplatz Schneeburghof, så er der dømt stressfri zone og afslapning. Beliggende 488 meter o.h.

I prisen er inkluderet: alle personer og hund, strøm, vandtilslutning, spildevand/toilet affald, husholdningsaffald, WC, Pool. Bad koster 2,50 Euro/6 minutter. Indkøbsmulighed ligger 30 minutters gang fra pladsen. Der er bestilling af morgenbrød. Afregning inden kl. 13:00

GPS Koordinater: 46° 40′ 34″ N - 11° 10′ 2″ E

Adresse:

Garni - Camperstellplatz Schneeburghof
Familie Gerhard Waldner
Segenbühelstr. 26 - 3
9019 Dorf Tirol/Meran
Italien

Tel.: (+39) 0473 923595
Email: 
Internet: www.schneeburghof.com

Google Maps HER

Link: Merano og omegn

Side 1 ud af 2