Artikel filtreret på dato: Tirsdag, 05 Juni 2018

Et hidtil ukendt tiltag tages nu i brug i Skagen for som det hedder, servicerer turister der har behov og vejledning. Såkaldte kommuneguider skal hjælpe og servicerer på den stærkt befærdede P-plads på Grenen i ugerne 25-35 og fra kl 10-17. Det svarer til 6 personer på fuld tid i 3 måneder.

De borgere der skal agere kommuneguider er på kontanthjælp og er omfattet af 225-timers reglen.

Grenen besøges hvert år af flere millioner besøgende, og det giver udfordringer med parkeringsautomater der ikke virker og autocampere der bruger p-pladsen som fast holdeplads, hedder det på nordjyske.dk og derved blokerer de for en dags turister på Grenen. Frederikshavn Kommune håber derved, at de med kommuneguider kan få tingene til at glide mere gnidningsløst og samtidig skal de uddele brochurer, samt stå for vedligeholdelse og rengøring af pladsen.

Den store P-plads er ellers både for både for personbiler, autocampere og turistbusser, og der er i følge Toppen af Danmark i 2018 gratis at parkere der, bortset fra de tre sommermåneder juni, juli og august, hvor prisen ifølge camper-parkering.dk er 11,- kr i timen fra kl. 8-18 og 150,- kr fra kl. 8-08

Kilde: Nordjyske.dk -1. Juni 2018

Udgivet i Information