Artikel filtreret på dato: juni 2018

På vores himmelstrøg er vi ikke forvendte med at se japanere som campere, men nu har Nissan præsenteret hele to af slagsen, i samme segment som VW California.

Nissan pressenterede for nylig på Madrid Motor Show, to helt nye campere. NV300 og e-NV200, der gør det muligt for billister at holde ferie lige der hvor fantasien tager dem hen, selv en 0 emission model e-NV200.

NV300 kan forvandles til en camper med plads til fire personer, takket være hævetaget og med plads nok omkring siddegruppen. Nissan NV300 indeholder ligeledes et køkken og køleskab, samt vask med rindende vand og gasinstalationer til madlavning og varme.

Om natten kan Nissan Campere omdannes til et komfortabelt soveværelse, med afdækning for vinduerne og opvarmning. Der er to sovepladser, hvor bagsædet kan omdannes til en dobbeltseng på 1,8x1,18 meter og to pladser i hævetaget med en 3 cm tyk madras på 2,05x1,02 meter. Popup taget har store vinduer der bidrager til et lyst indre. Teltet er er lavet i Isoflex materiale med 7 lag, der sikre at der er behageligt varmt med ude temperature på 5-7 grader.

Vi du benytte campingbussen til vinterbrug er der mulighed for en dieseldrevet Wabesto Airtop 2000 som hjælpevarmer.

Ud over det tofarvede ydre, har camperne også markise og en cykelholder bagpå. Nissan Campervans kommer som udgangspunkt med forbrændingsmotor, men også en elektrisk camper baseret på e-NV200.

Derved er Nissan den første bilproducent med en elektrisk camperbus. Nissan´s elektriske version er baseret på Nissans varevogne og har en rækkevidde på 275 km, ifølge producenten.

Der er bodelsbatteri og tilslutning for 230 volt landstrøm.

Campingbussen fra Nissan er lavet i samarbejde med Campingbusspecialisten Bram Tecnologies i Barcelona. Selve indretningen er kendt stof i denne type campere.

Indtil videre er de nye campingbusser fra Nissan frigivet til salg i Spanien. e-NV200 starter på en pris på 34.104 Euro og NV300 på 28.857 Euro.

Nissan Global Newsroom

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Agurketiden der er er lig med sløvhed i nyhedsstrømmen i sommermånederne, har igen i år fået campingpladserne ud af busken med angreb på autocampere og deres overnatninger. Tre artikler på bare en dag om det samme emne, men med tre forskellige aktører. Jo jo det er skam sommer i Danmark.

Det er lidt trist når TVMidtVest bringer et indslag om at autocampere i det Nordjyske ikke overholder lovgivningen og skiltning, men at starte en jagt på autocamperturisterne, der i stort antal kommer fra andre EU lande, får de nordjyske campingpladser ikke flere kunder af. Naturligvis skal autocampere som alle andre overholde lovgivningen, men de der er sat til at se efter at loven bliver overholdt, har måske ikke haft tid ?

Hetz skader autocamperturismen

Hvad dansk turisme ikke har brug for, er at Danmark som i 0’erne jagter autocampere. Der er brug for at få reguleret autocamper overnatninger, med de tilbud som de efterspørger, og til de tilbud høre ikke at blive lukket inde på en campingplads, som også et par af de deltagende autocamperturister udtaler, og autocamperovernatninger uden for campingpladser er en undtagelse i campingreglementet der følger fædselsloven. Det er rigtig mange kommuner ikke gearet til. De har til gengæld ligget under for røverhistorier fra det nu konkursramte Campingråd og campingpladsejere. Campingpladser med den rigtige beliggenhed har haft mange år til at tilpasse sig Europas hurtigst voksende turistsegment, men har i stedet valgt at forsøge sig med at tvinge autocampere ind på deres campingpladser. Som i de tidligere år, lykkedes det heller ikke i 2018.

Tryk avler modtryk

Tvang har aldrig ført noget godt med sig, og lukning af muligheder for at autocamperne overnatter på lovlig vis, medføre ikke nødvendigvis at autocamperturister køre ind på de lokale campingpladser, men istedet forlader de området. Ingen bryder sig om at handle et sted under tvang, det burde være logik. De der vil besøge campingpladser og har det fint med det, kommer helt af sig selv, men der skal nye pladstyper til, der passer på forskellighederne på det mobile turist segment.

Campladsejere glæder sig for tidligt

Bent Thodsen fra Hanstholm Camping lyder helt glad ved tanken om, at Thisted kommune nu vil begynde at håndhæve ulovlighederne, men den glæde forstummer helt sikkert, når han finder ud af at den jagt ikke øger hans omsætning på Hanstholm Camping. At der holder så mange autocampere i de omtalte områder til stor irritation for flere campingpladsejere i Nordjylland, er et udtryk for at der mangler de typer pladser, som autocamperturister efterspørger, og som er blevet gentaget igen og igen, gennem snart mange år.

Det haster for de nordjyske kommuner

I Thisted Kommune burde de hellere få stablet nogle tålelige løsninger på benene i en fart, som ikke nødvendigvis behøver være dem der skal benyttes fremover. Bødeblokken får turisterne til at forsvinde, og alle husker steder med dårlige oplevelser. Som skrevet i en tidligere artikel her på autocamper-info.dk, har Partnerskab for Vestkystturisme sat focus på autocamperturisme uden for campingpladser i deres udviklingsplan, præcis som Partnerskabet meddelte autocamper-info.dk for få dage siden. Ligeledes har den tyske Markedschef hos VisitDenmark i Tyskland - Mads Schreiner også tilsluttet sig flere tilpassede overnatningspladser for autocampere.

Thisted Kommune burde lytte til de turister, der holder på de omtalte steder, så vil de finde ud af hvorfor de gør som de gør. Campingpladserne lyder som en slidt grammofonplade, og deres udtalelser er forudsigelige, uden nyt indhold. Skal man sige det lige ud, så er der nok en grund til at overnatningerne falder på danske campingpladser. Mærkeligt nok har de lande der omgiver os vækst og f.eks har Sverige sat sig det mål, at de være Europas førende autocamper destination. Kan man ikke få sin virksomhed til køre rundt, må man som i andre dele af dansk erhverv - lukke og benytte arealet til andre formål. Autocamperturisme er kommet for at blive og stiger meget hurtigt.

Konflikter er ikke et nyt fænomen.

Konflikter mellem campingpladser og autocampere er ikke just et nyt fænomen, men er poppet op stort set hver sommer i de sidste mange år. På trods af det, har nogle campingpladsejere stadig ikke forstået budskabet, og det har de nok heller ikke næste år. Havde campingpladser været interessante for autocamperturister, så havde de nok allerede være der. Der er intet nyt i dette, hvilket også kan læses i rapporten fra daværende Videncenter for Kystturisme, der i 2014 havde tal fra Campingrådet, der fortalte, at kun 5% af det totale antal overnatninger, er autocamperovernatninger. Der er heller ikke tale om at tage kunder fra campingpladser, for de har aldrig haft dem og det er der en god grund til, bare se mod syd hvor både Danmarks mest succesfulde autocamperplads ligger på Rømø og mod vores nabolande, der har autocamperpladser og parkeringer i tusindvis.

Udtalelse fra Gerda Johansen fra Thorsminde Camping om at campingpladserne går glip af tusindvis af kroner er nok de rette ord, og det gør de fortsat, med mindre campingpladserne tilpasser arealer på deres campingpladser, der på alle måder er i tråd med det autocamperturister efterspørger.

Turistforening ser positivt på pladser for autocamperturister

Positivt at den lokale turistforeningsformand, Henning Holm, der er enig i at de bliver nødt til at se på muligheder, der kan tilfredsstille autocamperturisterne. Han erkender at Thisted Kommune ikke er gearet til store mænger overnattende autocampere, og mener at det er på tide med flere alternative overnatningspladser til det stigende antal autocampere. Turistformand Henning Holm mener at det er på tide at tænke i nye baner, men de baner er nu ikke nye, men har bare aldrig vundet gehør. Det vil en hel del af os, der har kæmpet for udbredelse af overnatningsmuligheder for autocampere i årevis, kunne skrive under på.

Se muligheder i stedet for begrænsninger, og sørg for at autocamperturisterne ved at pladserne er der. Der er også forskel på at bo på et vandrehjem og et femstjernet hotel. Der er forskel på at handle i Netto og Bilka osv. Autocamperadfærd og camping er og bliver ikke to sider af samme sag. 

Overhold lovgivningen derude ! 

Links fra TV Midt og Vest

Campingpladser er rasende over ulovlige parkeringer

Autocampere udsat for hetzutocampere udsat for hetz, mener forening.

Turistforening vil give autocamperturister flere muligheder

Campister og autocampercampister uenige på Facebook

 

 

Udgivet i Information
Lørdag, 16 juni 2018 00:00

Italienske Etrusco på vej til Danmark

Danmark kan se frem til et nyt autocampermærke. Etruscos fødested ligger i San Casciano, nær Firenze i Italien. Produktionsanlæget er en af de mest moderne fabrikker i Europa, der producerer autocampere for og ejes af Hymer Group, der også producere de luksuriøse Laika autocampere.

De italienske producerede autocampere vil være til en pris, der giver meget for pengene. Etrusco vil som Hymer gruppens mærker fra Capron fabrikken - Sunlight og Carado, som Etrusco er baseret på, fås som både del- og helintegrede autocampere.

Oprindeligt var Etrusco beregnet til det sydeuropæiske marked, hvor mærket for fire år siden i forbindelse med Laikas nye fabrik, så dagens lys. Nu bevæger det sig mod nord, hvor med sikkerhed også svenskerne får lejlighed til at stifte bekendskab med autocamperne fra Toscana og Tyskland allerede har fået muligheden for det.

Hvem der skal forhandle Etrusco i Danmark, er endnu officielt uklart. Ifølge Etruscos dansksprogede hjemmeside, vil forhandlere snart blive annonceret.

Alle modellerne fra Itrusco vil kunne ses på Caravan Salon 2018 i Düsseldorf i perioden den 25. august til den 2. sebtember.

Se mere på www.etrusco.com

Udgivet i Autocamper nyheder

For få dage siden kunne autocamper.info.dk berette om en fælles udviklingsplan for Vestkysten, der sætter retningen for en langsigtet, bæredygtig udvikling af turismen på Vestkysten. Målet med planen er at turismen på den danske vestkyst skal stige fra 17,5 millioner og op til 23 millioner overnatninger i 2025.

Af materialet Dansk Kyst og Natur Turisme fremgår autocamperturisme, til stor overraskelse ikke tydeligt eller som en selvstændig del af planerne. Det til trods for at autocamperturisme er Europas hurtigst voksende turistsegment. Vi satte vi os for at undersøge - om det virkelig kunne have sin rigtighed, at man fuldstændig overså en turistform, der alene i Tyskland udgør 13,5 millioner overnatninger uden for campingpladser, set i forhold til 49,7 millioner overnatninger totalt på campingpladser, dog med undtagelse af fastliggere. Alene autocamperturisme uden for campingpladser i Tyskland udgør en omsætning på 1,35 millioner Euro eller ca. 10 milliarder DKK. Dertil kommer 14,5 millioner dagsturister i autocampere ifølge Caravan Industrie Verband Deutschland e.V..

Vi sendte derfor en mail til Partnerskab for Kystturisme, hvor Sekretariatschef Claudia Rota Andersen, meget hurtigt vendte tilbage med en glædelig meddelse, nemlig at de er bevidst om autocamperturisme og har tænkt sig at tage fat i denne del af turismen på Vestkysten. Bestyrelsen for Partnerskabet har nu besluttet at de i nær fremtid vil tage fat på at tilpasse autocamper potentialet i samarbejde med de 11 vestjyske kommuner.

Det viser sig, at der i den 88 sider lange udviklingsplan, på side 67, som det eneste materiale omkring turismen på Vestkysten, er nævnt etablering af attraktive, bynære pladser til autocampere på lystbådehavenes arealer, og Partnerskab for Kystturisme tilføjer overfor autocamper-info.dk ligeledes, at man ikke nødvendigvis vil afgrænse sig til lystbådehavne, men samarbejde med vestkystens kommuner om muligheder for tilpassede modeller for autocampere. Partnerskabet er ligeledes enig i at autocamperturister ikke skal presses ind på steder, de ikke ønsker at være. Partnerskab for Vestkystturisme beklager ligeledes, at rejseformen ikke indgår i det analytiske afsæt.

Partnerskab for Vestkystturisme består af Dansk Kyst og Natur Turisme, Region Midtjylland, de 11 kystkommuner, Region Syddanmark og Region Nordjylland, Den Europæiske Union og Erhvervsministeriet. Ligeledes findes der et Partnerskab for Østersøturisme. Samlet set er Setup’et bag TourismX på nær kommunerne de samme, der fornylig blev afholdt omkring turisme idéer rundt omkring i Danmark.

For at gøre historien kort - Partnerskab for Vestkystturisme vil arbejde for etablering af attraktive, bynære pladser til autocampere på og uden for lystbådehavnenes arealer.

Partnerskab for Kystturisme

Torsdag, 14 juni 2018 00:00

Carthago Chic C-Line 2019

Hos Carthago er meget ændret i de eksisterende modeller for modelåret 2019. Kernen er modellen Chic C-Line der fås som både halvintegreret og helintegreret autocamper. Både interiør og det udvendige er ændret i alle indretninger.

Carthago Chic C-Line

Ved første øjekast er fronten ikke ændret mærkbart. Først når man går rundt om autocamperen, falder den nye GfK-bagende i øjnene. De nye baglygter i en antydet C-form fuldender udseendet. Nyt er også side designet med et fremhævet C, der indkapsler mærket.

Med den nye dobbeltvirkende GfK-bagende er længden på af Chick C-Line forkortet med 13 cm, uden at det ændre på de indvendige mål i grundplanen, der forliver helt den samme
.
Når man kommer ind i de nye Carthago modeller, oplever man et revideret indre med blandt andet et nydesignet instrumentbord der giver en mere integreret oplevelse. Møbler i revidet look. På forespørgsel, er der bredere passage til førerhuset, hvor sidesædet er forkortet og bordet kan forskydes endnu mere. Stort badeværelse med separat toilet er efterhånden en selvfølge, i mange indretninger, og med håndklæde radiator, gulv til loft garderobeskab og varmvands gulvvarme er vi i luksusklassen.

Alle nye Chic C-Line kommer på et nydesignet AL-KO lavramme chassis. Det biver et par tommer mere plads i højden på dobbeltbunden. På enkelte modeller er der udvendig rum i dobbelbunden, mellem beboelsesdør og bagakse
.
Som helintegreret fås Chic C-Line i 11 indretninger, længder fra 6,85 m til 8,67 meter, samt 4 superior varianter.
Den delintegrerede Chic C-Line har 3 forskelige indretninger, og fås i længder på mellem 7,34 og 7,48 meter.

Se alle de nye Carthago modeller 2019 på Caravan Salon i Düsseldorf fra den 25. august til den 2. september

Carthago

Udgivet i Autocamper nyheder
Mandag, 11 juni 2018 00:00

Slut med brændstofsnyd !

I de fleste EU lande anvendes der en eller anden form for beskatning af CO2 udledning i forbindelse med ejerskab af biler. I Danmark benyttes brændstofforbrug til beregning af det vi i Danmark kalder ”Grøn Ejerafgift” Beskatningssystemerne i EU er baseret på værdier fra Laboratorietest. Betingelserne er defineret i EU lovgivningen og anvendes til måling af både labiratorietest af brændstofforbrug og CO2. Den nuværende laboratorietest, der kaldes New European Driving Cycle (NEDC) blev lavet i 1980'erne. Der har vist sig en stigende forskel mellem forbruget målt ved NEDC proceduren og det faktiske forbrug ved kørsel i den virkelige verden. På grund af teknologi udvikling og køreforhold er disse forældet og der er derfor lavet en ny tidsvarende test, med nye parametre, kaldet – Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Proceduren er en harmoniseret prøvningsmetode for bilers brændstofforbrug og CO2-emissioner. Derudover fastsætter WLTP energiforbrugsværdier for alternative brændstoffer samt kørselsrækkevidde for elektriske biler.

Den Europæiske Union har på denne baggrund, i samarbejde med medlemmer af UNECE (The United Nations Economic Commission for Europe), herunder Japan, Kina, Rusland og Indien udviklet en den nye testprocedure kaldet WLTP. Ligeledes har EU's bilindustri bidraget aktivt med udviklingen til WLTP og de bifalder den nye testmetode.

Hvad betyder det for forbrugerne

Den nye målemetode kan komme til at betyde meget for, hvad du skal betale for din nye bil/autocamper. Det kan omhandle visse autocampere, hvor der i beregning af registreringsafgift kun beregnes som afgift af bildelen, der her også i regnestykket  indeholdt afgift af brændstofforbrug over et forudbestemt antal km/l der afhænger af om det drejer sig om diesel eller benzin over et vist niveau..

Ved gennemgang af de nye beregningprocedure, ses at den nye målemetode er mere krævende end tidligere, hvilket uundgåeligt vil hæve brændstofforbruget for alle nye biler, og dermed også den grønne ejerafgift. Hertil kommer at WLTP målingerne bliver individualiseret i forhold til variant og udstyrsniveau.

ifølge oplysninger, kan op til 100 forskellige parametre have indflydels, og alle er rettet på vægtforøgelse, med udgangspunkt i et reelt brændstof merforbrug. Det gælder alt fra dækstørrelse, indtræk. gearkasse, motorstørrelse, klimaanlæg. markiser, paraboler ect.

Tidslinje for overgangen til WLTP for personbiler:

Den 1. september 2017 blev WLTP introduceret som et krav i forbindelse med typegodkendelse af nye personbils typer.

Fra den 1. september 2018, skal alle biler være typegodkendt med et brændstofforbrug målt efter WLTP testprocedure. Personbiler typegodkendt med et WLTP brændstoforbrug, er fortsat ligeledes forsynet med et omregnet NEDC brændstofforbrug, som skal anvendes til forbruger oplysning i bla. Reklamemateriale.

Fra 1. januar 2019, skal alle nye biler benytte WLTP brændstofforbrug til forbrugeroplysning, dog undtaget restkøretøjer

I 2020 vil Europa Kommissionen konvertere de NEDC baserede klimamål til WLTP baserede CO2 klimamål.

Væsentligste forskelle mellem NEDC og WLTP testen

 Parametre WLTP NEDC
 Temperatur  14C (Korrigeret)  20-30C
 Varighed  30 min  20 min
 Stilstand  13 %  25 %
 Distance  23,25 km  11 km
 Hastighed (Gennemsnit)  46,5 km/t  34 km/t
 Hastighed (Maksimal)  131 km/t  120 km/t
 Individualiseret måling ud fra
 ekstraudstyr og variant
 Ja  Nej

Fremadrettet er er det slut med at sende optimerede prototyper til test. Efter nye regler skal målinger tages tilfældigt på samlebåndet. Det kan demed være slut med at se autocampere hos forhandlere med et brændstofforbrug på mellem 14,5 og 16 km/,l foreløbig.

Der vil i en periode være ens køretøjer til salg, men med forskellige ejerafgift, der især vil være gældene for autocampere, da de fleste afgiftberigtiges af minimun 2.000 kg og 45 procent afgift af hele køretøjet.

EU Kommisionen skønner, at WLTP målinger i gennemsnit giver ca. 21 procent højere brændstofforbrug, end hvor typegodkendelsen er baseret på NEDC metoden: kilde: Udkast til lovforslag fra Skatteministeriet

Den politiske beslutning om, hvordan den nye testmetode indføres i Danmark, er udskudt til september. kilde: Bilbranchen

Læs mere:

Færdselsstryrelsen
WLTP facts
Fra NEDC til WLTP

 

Udgivet i Information

Til trods for at autocamper overnatninger udenfor autocamperpladser i Tyskland udgør 27 procent - 13,5 millioner overnatninger, og autocamperturisme er Europas hurtigst voksende segment, føler Danmark ikke, at det er umagen værd at satse på dette segment separat i udviklingsplan for Vestkystturisme. Hvis autocamperturisme er indtænkt, er det inden for rammerne af campingpladser !

Udviklingsplan for Vestkysten

En fælles udviklingsplan for Vestkysten sætter retningen for en langsigtet, bæredygtig udvikling af turismen på Vestkysten. Visionen er klar: Danmarks Vestkyst skal i 2020 være blandt Europas førende kystferiedestinationer.

Partnerskab for Vestkystturisme har i dag den 8. juni offentliggjort en ny udviklingsplan, der skal gøre Vestkysten til en drivkraft for turismevæksten i Danmark. Én af planens centrale elementer er udpegningen af 18 udvalgte feriesteder, hvor turismeudviklingen fremover skal koncentreres.

Udviklingsplan for turismen på Vestkysten er et initiativ i Regeringens Nationale Strategi for Dansk Turisme, der har som mål at tiltrække en tredjedel flere turister til Danmark og øge den samlede turismemæssige omsætning i Danmark til 140 mia. kr. frem til 2025.

Naturen som hovedattraktion

Udviklingsplanen for turismen på Vestkysten indeholder i alt 19 initiativer inden for følgende 5 indsatsområder:

 • Koncentration af turismeudviklingen i 18 stærke feriesteder
 • Naturen som hovedattraktion
 • Mere og differentieret overnatningskapacitet
 • Strategisk investeringsfremme

De 18 udpegede feriesteder er: Skagen, Hirtshals/Tversted, Lønstrup, Løkken, Blokhus, Slettestrand/Thorupstrand, Klitmøller/Vorupør, Thyborøn, Thorsminde, Søndervig, Hvide Sande, Bork Havn/Nymindegab, Henne, Vejers, Blåvand, Fanø, Rømø, Højer.

Førende kystferiedestination i Europa i 2025

Den fælles vision med udviklingsplanen er, at den danske vestkyst allerede i 2025 er blandt de førende kystferiedestinationer i Europa. Målet er, at turismen på Vestkysten skal nå op på 23 millioner overnatninger i 2025, en årlig vækst på 3,3 pct. ligesom omsætningen skal øges med årligt 4 procent og nå op på 22. mia. kroner i 2025. 

Projektets følgegruppe

 • Erhvervsministeriet
 • Kommunernes Landsforening (KL)
 • Naturstyrelsen
 • Kulturministeriet
 • VisitDenmark
 • Campingrådet (Under konkurs - Afløses af ocff.dk ?, RED)
 • Feriehusudlejernes Brancheforening (Vicedirektør Poul Fejer Christiansen - fhv Campingrådet, RED)
 • Dansk Industri
 • Dansk Erhverv
 • HORESTA

Af materialet omkring - Udviklingsplan for Danmarks Vestkyst, fremgår autocamperturisme ikke særligt tydeligt ?

Heller ikke når det drejer sig om involverede relevante eksterne partnere, ses repræsentanter fra det autocamper polititiske Danmark.

 • Interesse organisationer: Dansk Cykelturisme, Dansk Surf og Rafting forbund, Sport Event Danmark, Dansk Ornitologisk forening, Danmarks Nationalparker, Danmarks Sportsfisker forbund, DGI, Dansk Ride Forbund, Dansk Vandrelaug m.fl.
 • Brancheorganisationer: HORESTA, Feriehusudlejernes Brancheforening, Campingrådet, Dansk Erhverv, Dansk Industri m.fl.
 • Turisterhvervet herunder overnatnings- og oplevelsesudbydere, attraktioner, museumsorganisationer m.fl.
 • Kystdirektoratet
 • Danmarks Naturfredningsforening
 • Innovationsfonden, TrygFonden, Friluftsrådet, Lokale- og anlægsfonden og andre fonde

Dette kan vise sig at være en fejl af de helt store, hvis ikke autocamperturisme er repræsenteret, da der efter det konkursramte Campingrådet, er lavet et nyt tiltag, under navnet Outdoor-Camping-Ferie-Fritid, eller slet og ret OCFF, der pønser på det de kalder for “Regelsæt for autocampere” og “Stop unfair konkurrence fra kommuner/kommunale selskaber“

Campingpladserne er sultne, hvilket også ses af talene fra turisme på Vestkysten, der i perioden fra 2008 er faldet med ca 5 procent. Man må antage eventuelle beregninger, hvor autocampere indgår, er de indregnet som overnatninger på campingpladser, som Campingrådet altid ønskede det og sikkert også OCFF ønsker det. Autocamper overnatninger på campingpladser, udgør kun omkring 5 procent. Kilde: Videncenter for Kystturisme - 2014.

autocamper-info.dk minder om Markedschef Mads Schreiners, fra VisitDenmark´s ord i DR P4 Syd den 5. April, 2018:


Mads Schreiner der er Markedchef hos VisitDenmark i Tyskland, blev spurgt om, hvad det er for et autocamperturist potentiale vi i Danmark går glip af. Mads Schreiner bekræfter at potentialet er kæmpestort og at Tyskland selv tager en trediedel af campingmarkedet. Ligeledes udtaler Mads Schreiner, at Tyskland har den infrastuktur, som tilbyder den frihed som autocamperturister efterspørger. Ligeledes har Frankrig, Kroatien, Italien og Spanien erhvervet på deres side. Danmark til gengæld er ikke helt med på det med infrastrukturen.

Det er vigtigt at vide at autocamper folket elsker friheden og ikke vil tvinges ind på helt normale campingpladser, så det kræver special designede holdepladser ved f.eks attraktioner og Sceneri Spots, som eftersørges meget. Vi har fantastiske ruter og oplevelser i Danmark, så det vi mangler er bedre infrastuktur og så få fortalt i at det er der, samt en massiv større indsats i markedsføring.
Kilde: Dansk Kyst og Natur Turisme

Links: Udviklingsplan for Kystturisme, Partnerskab for Kystturisme, OCFF, Overnatning og turismeforbrug ved Danmarks Vestkyst

De fleste camping- og autocamperforhandlere har brochure over deres produkter, men ikke mange sørger for at oplyse om deres deres reservedele. Tyske Frankana tilbyder reservedele og service katalog, hvor der på en stor del af delene har både fabrikant numre og Frankana bestillingsnummer. Her finder kunderne de vigtigste reservedele til produkterne fra hovedkatalogen.

Alene det at skulle forklare en reservedel, hvis noget er faldet af og blevet væk, kan være en udfordring. I Danmark er Dancamper i Horsens eneste forhandler af Frankana, så her kan du benytte Frankana´s bestillingsnummer.

I hovekataloget finder du bland mange produkter, reservedele til markiser, tagluger, varmeanlæg, cykestativer, vinduer, låger, lemme, møbler, paraboler, fjernbetjeninger. toiletter, kassetter, plissé og mørklægning, vandpumper, gasanlæg, køleskabe og bokse, trappetrin og meget mere.

Se reserdelskataloget fra Frankana-Freiko HER

Link Frankana, Dancamper

Udgivet i Udstyr Artikler

Den nye veldesignede Hotspot-router fra Netgear bære navnet Nighthawk M1 (MR1100) og understøtter 1 Gigabit LTE og der kan sluttes op til 20 WiFi enheder til den på en gang. Nighthawk M1 blev lanceret i 2017, men var i starten kun forbeholdt markedet i Tyskland, Østrig og Schweiz, men nu er den frigivet til salg i Norden. LTE står for 4. Generation 4G og LTE er forkortelsen for LONG TERM EVOLUTION.

Nighthawk M1 er ikke bare en mobil bredbåndsrouter til at tage med på rejser. Den er lynhurtig ligegyldig hvor du er, uanset om det er på kontoret, derhjemme eller i lufthavnen.

Dermed er Nighthawk M1 særdeles egnet til brug i autocampere, campingvogne mv. På rejsemålet kommer alle enheder på bare med et klik. Når først WiFI er tilsluttet, logger alle de enheder, der trådløst er forbundet med det, automatisk til igen, og finder vej til internettet.

Netgear Nighthawk M1 er verdens første kommercielle Gigabit LTE enhed. I Netgear Nighthawk M1 betyder det et lynhurtigt mobilt bredbånd, på op til 1 Gbps download- og op til 150 Mbps uploadhastighed via 4G LTE Advanced Cat 16 med 4-bånds Aggregation og 4x4 MiMO

Hvis man er på et sted med ubegrænset internetforbindelse, kan der skiftes fra LTE til en ekstern WiFi- eller Ethernetforbindelse og derved spare på mobildataforbruget. Tilsluttede WiFi enheder har stadig en sikker forbindelse Nighthawk M1 og med den tilhørende mobiapp fra Netgear, der er gratis, kan der let ændres indstillinger, holde styr på dataforbruget, afspille mediefiler osv.

Eksempler af funktioner i Nighthawk M1

 • Lynhurtigt mobilt bredbånd – op til 1 Gbps download- og 150 Mbps uploadhastighed via 4G LTE Advanced Cat. 16 med 4-bånds Carrier Aggregation og 4×4 MIMO
 • Kapacitet og hastighed til alle – bredbåndsforbindelsen kan deles af op til 20 WiFi-enheder samtidigt takket være 802.11ac og Dual-Band 2,4-Ghz/5-Ghz WiFi
 • Kraftfuldt batteri – op til 24 timers kontinuerlig brug mellem opladninger og optimeret JumpBoost-funktion til opladning af smartphones og mindre USB-enheder
 • WiFi/Ethernet offloading – skift mellem LTE-baseret mobilt bredbånd og fast bredbånd via WiFi eller Ethernet
 • Ethernet-port og 2x USB-porte (type A og C) til deling/streaming af mediefiler fra netværket, USB-nøgler eller eksterne harddiske til alle tilsluttede WiFi-enheder
 • Understøtter eksterne 4G/3G-antenner – 2x TS-9 stik til tilslutning af eksterne antenner på steder, hvor dækningen halter
 • Høj sikkerhed og enkel konfiguration – NETGEAR-mobilappen gør det let at konfigurere indholdsfiltre og tidsbegrænset adgang samt gæstenetværk, firewall, portfilter og andre indstillinger
 • Understøtter Arlo Smart Home Security som basestation til Arlo-sikkerhedskameraer

Billigste pris den 6. Juni 2018, ifølge EDBpriser er 2488,- DKK - I Tyskland omkring 325 Euro.

Link: Netgear Nighthawk M1 (MR1100)

Udgivet i Udstyr Artikler

Et hidtil ukendt tiltag tages nu i brug i Skagen for som det hedder, servicerer turister der har behov og vejledning. Såkaldte kommuneguider skal hjælpe og servicerer på den stærkt befærdede P-plads på Grenen i ugerne 25-35 og fra kl 10-17. Det svarer til 6 personer på fuld tid i 3 måneder.

De borgere der skal agere kommuneguider er på kontanthjælp og er omfattet af 225-timers reglen.

Grenen besøges hvert år af flere millioner besøgende, og det giver udfordringer med parkeringsautomater der ikke virker og autocampere der bruger p-pladsen som fast holdeplads, hedder det på nordjyske.dk og derved blokerer de for en dags turister på Grenen. Frederikshavn Kommune håber derved, at de med kommuneguider kan få tingene til at glide mere gnidningsløst og samtidig skal de uddele brochurer, samt stå for vedligeholdelse og rengøring af pladsen.

Den store P-plads er ellers både for både for personbiler, autocampere og turistbusser, og der er i følge Toppen af Danmark i 2018 gratis at parkere der, bortset fra de tre sommermåneder juni, juli og august, hvor prisen ifølge camper-parkering.dk er 11,- kr i timen fra kl. 8-18 og 150,- kr fra kl. 8-08

Kilde: Nordjyske.dk -1. Juni 2018

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2