Artikel filtreret på dato: Onsdag, 02 maj 2018

TourismX er et landsdækkende projekt, der skal styrke innovation i dansk turisme på tværs af både Øst- og Vestdanmark samt kyst og storbyturisme. Formålet er at koble vækst og idéer med henblik på udviklet idéer til fremtidens turisme. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme, Wonderful Copenhagen, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet der deltager som videnspartnere. Den samlede projektsum er 20 mio. Kr, baseret på medfinansering fra EU og de fem danske regioner, samt privat medfinansering i form af idé skabernes arbejdsindsats.

De bedste idéer der bliver udvalgt, kan bringe idéer fra drøm til virkelighed. 40 får muligheden for at få udviklet deres idé til fremtidens turisme og få skræddersyet et udviklingsforløb til udvikling af projektet.

Dette har været inspiration til at få gang i og få focus på et forløb, der køre alt for langsomt inden for autocamperturismen i Danmark. Efter lidt Peptalk med Max Watson, der er tidligere formand for Dansk AutoCamper Forening og AutoCamperRådet, har Max Watson besluttet sig til at gøre forsøget for at fremme autocamperturisme i Danmark, via denne utraditionelle måde. Max har i dag den 2. Maj præsenteret autocamperturismen som et bud på fremtidens turisme på TourismX, der foregik på Experimentariet i København.

Præsentationen foregik som en Powerpoint præsentation, hvor autocamper-info.dk har være Max behjælpelig med informationer mv. Autocamperturisterne ville, hvis Max kommer i mål, med hjælp fra dette projekt kunne få det tiltrængte spark fremad og hjælpe mange autocamperpladser igang i fremtiden. Foreløbig er autocamperturismen repræsenteret på TourismX og det er i sig selv rigtigt godt. Ind imellem må man tænke utraditionelt, når nu den lige vej ikke altid er den letteste vej og det samtidig indimellem er stejlt op ad bakke. På fredag den 4. Maj er han med igen, når der er audition på Geocenter Møns Klint, men med en anden indgangsvinkel. Hvorvidt deltagerne er gået videre, får deltagerne først at vide senere. Efter oplysninger fra Max Watson er præsentationen gået rigtig godt og der blev spurgt godt ind til emnet. Dette er Turismens X faktor.

TourismX leder efter gode idéer indenfor udvidelse af oplevelser, samarbejde mellem land og by, brancher eller områder, optimal udnyttelse af kapacitet og ressourcer, data/tracking/digitalicering, oplevelsesteknologi - fx lys og lyd, erhvervsturisme - fra business til pleasure, bæredygtighed, spredning af turister i de større byer. De fleste kan autocamperturisme sætte et check mærke ud for.

Der har været auditions i Blåvand, Ebeltoft, Ålborg, København og fredag er sidste audition på Møns Klint.

Den sidste måned har autocamperturismen været godt fremme i medierne: 5. April DR P4 Syd med Mads Schreiner, Markedschef for VisitDanmark, Tyskland, Hanne Hansen, Autocamperplads Oasen Rømø og John Ipsen, autocamper-info.dk. I weekenden den 6.- 8. april, autocampertræf med 100 deltagende autocampere fra Campervenner i Vejle, arrangeret af Campervenner, Christa Laursen, tovholder og tidligere Vejle Byråd og John Ipsen, autocamper-info.dk. Hjernekassen den 23. april i et Dr P1 program med Peter Lund Madsen, med deltagelse af Max Watson, Dansk AutoCamper Forening, Jan-Bjarni Bjarnason, Global Tourism / Nordic Hotel Consulting og John Ipsen, autocamper-info.dk og nu TourismX, hvor autocamperturismen bliver præsenteret af Max Watson i København og på Møn. Derved er autocamperturismen kommet på medie landkortet og det er godt for det videre arbejde med at gøre Danmark autocamper venligt

Website: tourismx.dk/ - TourismX One Pager Pdf

Udgivet i Information
Onsdag, 02 maj 2018 00:00

Plads Tip - Tönning ved Ejderen

Byen Tönning ligger ved Ejderens udmunding i Sydslesvig og har ca. 5000 indbyggere. Byen Tønning i Tyskland er en hyggelig lille by, der er centreret omkring den lille havnepromenade, hvor man tydelig får fornemmelsen af fortidens maritime handel og fiskeri. Kanalpakhuset er dateret i 1783 og man fornemmer tydeligt fortiden når man bevæger sig rundt i byen med de gamle huse.

Ejederen er også en enestående naturoplevelse, hvor forskellen på flod og ebbe er store. Tidevandet skifter 2 gange dagligt, hvor milliarder af kubikmeter vand flyttes frem og tilbage. På de store græsarealer går hundredevis af får og græsser.

Tönning er også hjemsted for 2 autocamperpladser seperat anlagt uden for campingplads Comfort-camp Eider. Få hundrede meter fra campingpladsen finder man plads til 80 autocampere fordelt på Stellplatz Kapitänshaus til 50 autocampere og indrettet med plads til autocampere over 7 meter og Stellplatz Eiderblick med plads til 30 autocampere op til 7 meter lange autocampere. På Stellplatz Kapitänshaus er grusvejene også velegnet til linere. Komfortable pladser på 6x10 meter, enkelte pladser egnet til endnu større køretøjer. Begge pladser ligger i et roligt og naturskønt område med overblik til Eideren. Der forefindes en god Restaurant på Stellplatz Kapitänshaus, og mulighed for en svømmetur i Eideren, når det er højvande i floden. Afstanden til den historiske havn er 5-10 minutters gang. Pladserne har åben hele året.

Ved ankomst sker henvendelse på campingpladsen, hvor der også er mulighed for køb af morgenbrød og lettere indkøb i deres Minimarkt. På campingpladsen arrangeres om sommeren grillaftener med Livemusik. Mulighed for billeje. På autocamperpladserne er der forsyning- og tømmefaciliteter og strømsøjler. Moderniserede sanitærbygninger med bad og toiletter på begge pladser.

Prisen er 12 Euro pr nat og autocamper inkl 2 personer, tømning og benyttelse af sanitetsbygninger, 2 Euro i kurtakst pr person pr nat, hund 3 Euro, strøm 0,60 Euro/kWh eller fast pris på 3 Euro i døgnet. Vand - 100 liter/1 Euro. Afstand fra grænseovergang Sæd - 80 km

GPS koordinater: 54° 18' 38" N / 08° 56' 16" E

Se Marcus Löhrer fra Womoclick´s video om pladserne og Tönning HER

Kontakt


Stellplatz Kapitänshaus/Eiderblick
Familie Simon
Am Freizeitpark 1 a
25832 Tönning
Tyskland

http://www.reisemobil-toenning.de/