Artikel filtreret på dato: maj 2018

Spændingen om, hvorvidt afgiftnedsættelsen i slutningen af 2017 ville have indflydelse på salget af fabriksnye autocampere i Danmark, er nu udløst. European Caravan Federation har idag frigivet salgstalene for både Danmark og resten af Europa. Hvis du synes, du møder flere og flere autocampere rundt om på vejene, har du fuldstændig ret. Autocampersalget steg med hele 67,1 procent, fra 70 i 2017 til 117 nye autocampere i første kvartal af 2018. Helt forrygende ser det ud med de historiske briller, i samme kvartal 2015, altså for kun 3 år siden, var tallet 42 stk. Det er en stigning fra 2015 til 2018 på ikke mindre end 178,6 procent i første kvartal.


Det danske salg på 117 nye autocampere i første kvartal af 2018 blegner selvfølgelig en del sammenlignet med de 12.081 autocampere, der blev langet ud til købere i Tyskland, der fra 2017 til 2018 havde en stigning på 30,3 procent i forhold til året før. I Europa som helhed har stigningen været på hele 18,9 procent. Det viser med al tydelighed, at den positive trend fortsætter, og det må også give udfordringer hos både forhandlerne og producenterne.Interessen for autocampere er helt klart steget i Danmark, det på trods af at autocampere stadig en ualmindelig dyr løsning i Danmark. Campingvogne er fri for afgift og det samme er lystbåde. I 2013 blev der på et helt år kun solgt 110 autocampere, i 2018 er det tal overgået i årets første kvartal.

Salget i Danmark er stadig langt efter Norge, der med 600.000 færre indbyggere i forhold til Danmark, i første kvartal af 2018 solgte 655 autocampere og det er et plus på 44 procent i forhold til 2017. Til gengæld har Sverige oplevet et mindre fald på 2,1 procent.

På campingvogns siden havde Danmark et øget salg på 6,4 procent. Totalt set blev der langet 49.862 rekreative køretøjer over disken i hele Europa, i det første kvartal af 2018. Heraf er 30.665 autocampere

Som i flere europæiske lande, sælges der ligeledes flere autocampere på mere end 3.500 kg, og tal omkring vejhjælp, viser at omkring 10 procent af de danske autocampere er på mere end 3.500 kg. Det vides også at ca. 25 procent af de norske autocampere er på mere end 3.500 kg og stigende. Mere end 200.000 tyske autocampere er ligeledes på mere end 3.500 kg.

Se flere tal fra European Caravan Federation HER

Udgivet i Autocamper nyheder

Hvor ofte har spørgsmål som herunder ikke været en del af Fora og Facebook ?

Må man overnatte på en Rasteplads ? Medmindre det står forbudstavler på rastepladsen, må du gerne ... Du må dog IKKE campere, dvs,tage klapstolene ud og slappe af i længere tid ... at raste, dvs. at hvile i kortere eller længere tid, gå på toilettet, spise o.lign.

Spørgsmål:

I slutningen af 2017 gav Transportminister Ole Birk Olesen svar på dette spørgsmål, stillet af Dansk Folkeparti.
Transportminister Ole Birk Olesen blev i 2017 stillet overfor følgende spørgsmål, efter ønske fra Claus Kvist Hansen (DF). “Ministeren bedes oplyse, hvad forskellen er på at ”raste” og på at ”campere”.”

Svar:

”Der findes ingen entydige definitioner af begreberne ”raste” og ”campere” i lovgivningen.
Forskellen mellem de to begreber må findes i en naturlig forståelse af den adfærd, som udvises ved de to aktiviteter, ligesom der må ses på formålet med opholdet. Forskellen er ikke skarp og vil oftest skulle bedømmes ud fra handlingens fremtrædelsesform.
Hvis formålet med opholdet er at hvile, dvs. holde en pause fra kørslen, således at man efterfølgende er i stand til at fortsætte kørslen, kan opholdet anses som ”raste”. Et hvil kan ikke afgrænses tidsmæssigt, men kan variere i tid. ”Raste” vil f.eks. være, hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte kørslen forsvarligt. Begrebet at ”raste” kan således have et trafiksikkerhedsmæssigt formål. Selvom trafikanten stiller et mindre campingbord og to stole op i forbindelse med hvilet og indtager et måltid, kan forholdet falde ind under ”raste”.
Hvis man ”camperer”, kan formålet i højere grad være af rekreativ karakter, hvor man indtager et område for en periode med andet formål end blot at ”raste” og efterfølgende kunne fortsætte kørslen. Hvis man således gør større indrettelser på parkeringsarealet (slår lejr), må det anses for campering.”
Kilde: ft.dk

Læs også om vide regler for overnatning i autocampere, af Vejdirektoratets Chefkonsulent HER

Udgivet i Information
Søndag, 27 maj 2018 00:00

OCFF erstatter Campingrådets virke

Konkurrencerådet afgjorde i maj 2017, at Campingrådet havde overtrådt konkurrenceloven og påbød blandt andet Campingrådet straks at bringe sine ulovlige vedtagelser om campingpasset til ophør. Samtidig påbød rådet DK-CAMP, der er en forening af 300 selvstændige danske campingpladser, at ophøre med sin deltagelse i vedtagelserne. Konkurrencerådet besluttede i april 2018, at sende sagen videre til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet til strafferetlig vurdering.

Outdoor Camping Ferie Fritid 

Kun en uge efter at dette kunne læses på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside viser det sig, at kræfter igen er ved at etablere en ny brancheforening, der denne gang skal rumme hele camping- og fritidsbranchen.

Den nye private forening får navnet OCFF, der står for Outdoor-Camping-Ferie-Fritid og den blev etableret den 24 april 2018 i Vejle, hvor DK-Camp har deres hovedsæde, og hvor det første møde blev afholdt. Foreningen er denne gang lavet som en forening med begræset ansvar - F.M.B.A.

Organisationerne bag OCFF dækker over DK-Camp og Campingbranchen.dk, der er branchefoereninger for henholdsvis campingpladser under DK-Camp og fabrikanter/importører samt campingforhandlere, herunder autocamperforhandlere. En overgangsbestyrrelse skal fungerer indtil den første ordinære generalforsamling i maj 2019.

Startkapitalen stammer fra de initiativtagende organisationer, der ligeledes har stillet startkapital til rådighed for OCFF. Medlemmerne der står bag er

Morten T. Kjeldsen, Isabella I/S - Bestyrelsesformand i campingbranchen.dk
Torben F. Rasmussen, Camp Hverringe - Landsformand i DK-Camp
Jesper Behrensdorff, Bije Fritid og Camping - Formand i Campingbranchen

Som direktør, har OCFF ansat Jens Brendstrup, der startede den 1. april 2018. Jens Brendstrup kommer fra en stilling som direktør i AutoBranchen Danmark, med blandt andet brancheforeningerne DAF og FAI.

Det beværkelsesværdige er, at DCU for nuværende, ikke er en del af dette nye setup ? DCU var før en del af Campingrådet. Campingrådet og Campingbranchen delte tidligere adresse i Valby.

Formål.

Blandt andet at samle campingpladser, campingimportører, campingforhandlere og campingproducenter i et fælles forsøg på at hæve erhvervet til et højere niveau. Klassifikation af Campingpladserne. Gennemføre egenkontrol af nye og eksisterende campingpladser. Branding af “camping & outdoor” som en fælles ferieform.

Der skal helt i konkursramte campingrådets ånd laves flag-skilte og stjerner. Det nye campingreglement skal åbne op for større, højere og flere hytter mv.

"Stop unfair konkurrence fra kommuner/kommunale selskaber" ! Oversat -  Stop Autocamperpladser/parkering i kommunal regi med gratis og betalbare pladser, der ikke opfylder campingpladsernes prisniveau. Kommunale lystbådehavne ?(red)

Autocampere

OCFF har ifølge deres oplysninger allerede haft møder med erhvervs ordførerne på Christiansborg. Her er der efter aftale med ordførerne fremsendt materiale der specielt indeholder, hvad OCFF kalder for problematik med autocampere og mobilhomes.

Ligeledes er de bange for at der går politik i den. Det har de nok helt ret i, hvis de pønser på at kapre autocamperturister som tvangskunder på campingpladser, som BVCD i Tyskland (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland e.V),også forsøger sig ud i. Kun fordi flere i autocamperbranchen støttet af de tyske autocamperproducneter holder sammen, er det endnu ikke lykkedes for BVCD. At der er mulighed for at OCFF vil et eller andet, som autocamperkredse ikke kan acceptere, ses ud af deres politik der har et par punkter der hedder “regelsæt for autocampere” og "Stop unfair konkurrence fra kommuner/kommunale selskaber". Da vi ikke er for godt vant fra den kant, er det med at være på forkant.

Betryggende - Regelsæt for autocampere ?

Det kunne minde om et Campingråd i en ny forklædning. Hvis målet med et regelsæt for autocampere er at presse upopulære konkurrenter ud af markedet og tvinge det stigende antal autocampere til at benytte flere campingpladser, må de se frem til at få kamp til stregen, men de er velkommen til sideløbende at lave autocamperpladser og tale med den politiske del af autocamperturismen i Danmark, så vi sikre ikke at blive kørt over, ligesom campingpladsernes svar på OCFF i Tyskland, der hedder BVCD, i øjeblikket forsøger, fordi det går den forkerte vej for campingpladsernes oprindelige kundesegment. Pludselig viser campingpladserne interesse for autocampere, men viser de også interesse for indretningen for autocampere og det prissegment som de søger ? utocampere er mobile, finder de ikke det de søger køre de videre.

Autocampere har ikke brug for en campingpladsforening eller campingpladsejere, der i årtier har bekæmpet autocampere og deres overnatningsformer. Det er på trods mange kampe gået helt fint uden dem, og de har mildt sagt ikke bidraget med noget positivt overfor autocampere, ud over nogle få danske campingpladser. Den mest attraktive form for autocamperturisme er og bliver en autocamperplads, der ligger centralt og inden for gå- eller cykelafstand fra byens centrum, Lysbådehavne og attraktioner, der giver turisterne let adgang til byernes tilbud. Ikke flere monopoler i Danmark !!

Læs mere HER 

 

Udgivet i Information

Med sine 76 bjergsøer anses Salzburgerland og Salzkammergut af mange for at være den smukkeste ferieregion i Østrig. Salzburg der med sin himmelske naturlige skønhed har opfostret Wolfgang Amadeus Mozart, en af ​​de mest populære komponister i verden, er på listen over UNESCO Verdenskultur arvs liste, ligger mellem bjerge, frodige haver, barokke kirketårne, katedralen og byens varetegn, den store fæstning Hohensalzburg, der vidner om en stor fortid.

Selv om salt er en del af byens navn, lever der 150.000 indbyggere i den store by, af turisme og dets fremragende udbud af kulturelle tilbud. Selv uden de kulturelle tilbud er det en sand fornøjelse, bare at slentre igennem gaderne og lade indtrykkene komme til en. Alt ligger tæt på hinanden og før eller senere vandre man forbi Mozarts fødested, hvor ikke kun det ugentlige marked finder sted, men hvor også der er en hyggelig Café og en fantastisk isbutik. I foråret tiltrækker slottet og den blomstrene Mirabell-have, med sine storslåede blomsterarter og udsigten til den monumentalske fæstning. Fra fæstningen er der en storslået udsigt over byen og det omkringliggende bjergpanorama.

Salzburg’s kulturelle arv er et resultat kontakten mellem Nord- og Sydeuropa, der især har tråde til de italienske bygmestre og kunstnere der blev inviteret til byen.

For den søde tand er Salzburg kendte for deres lækre Mozart kugler.

Parkering i dagtimerne med autocamper

Parkering i byen Salzburg på en offentlig parkeringsplads som f.eks. Parkeringspladsen Mirabell eller i den blå zone er normalt tilladt. Parkering natten over er ikke tilladt. På markedsdage (torsdag eller onsdag, og når torsdag er en helligdage) er Mirabell parkeringspladsen ikke tilgængelig fra kl. 04.00 til 16.00. Bemærk venligst, at autocampere på mere end 7 meter ikke er tilladt på Mirabell parkeringspladsen.

Autocamperpladser

Reisemobil-Stellplatz Salzburg: 1,5 km fra motorvej A1. Busstop: 5 meter, Tid til centrum: 15 minutter. Pris fra 19 Euro. Mere info: http://www.reisemobilstellplatz-salzburg.at/

Wohnmobilpark an der Rupertus Therme, Tyskland: 19 km fra Salzburg, Togforbindelse 17 min fra plads - Togtid ca. 1 time. Pris fra 16 Euro Mere Info: https://www.rupertustherme.de/de/wohnmobilpark/

Campingpladser Salzburg

Camping Nord - Sam: https://www.camping-nord-sam.com/home.html
Panorama Stadtblick: http://www.panorama-camping.at/
Schloss Aigen: http://www.campingaigen.com/

Salzkammergut

Ikke kun Salzburg er et besøg værd, men det er hele Salzkammergut, hvor man kan opleve en varieret bjergverden fra det blide alpeland til Østrigs høje rå bjerge og dybe dale og grotter, spejlblanke søer, imponerende vandfald og kilder.

Besøg ishulerne i Werfen eller Burg Hohewerfen - Ørneborgen ( Where Eagles Dare af forfatteren Alistair MacLean ) der var ramme for filmen fra 2. Verdenskrig med bla. Clint Eastwood, Richard Burton og Mary Ure i hovedrollerne. Borgen hedder i det virkelige liv, Burg Hohenwerfen. På den anden side af motorvejen ligger den største ishule i verden. Hulen ligger inde i Hochkogel bjergene og besøges hvert år af ca. 200.000 turister.

Wohnmobil-Park Aqua Salca, Golling. Pris 11,90 Euro https://aquasalza.at/aqua-salza/wohnmobil-park/

Besøg også de store søer ikke mere end 35 km fra Salzburg, med den kendte, Wolfgangsee, der lagde kulisser til den gamle danske film komedie musical - Sommer i Tirol med Dirch Passer og Susse Wold i 60’erne. Her kan man blandt andet besigtige flere af søerne fra oven, fra bjerget Scharfberg der kan bestiges med damplokomotiv. Ja du læste rigtigt. Banen har siden 1893 taget turen fra St Wolfgang til toppen af det 1783 meter høje bjerg, med tandhjulsdamplokomotiver og en stigning på ikke mindre end 26 procent.

Parkplatz Zentrum, Sankt Wolfgang max 24 timer, 10 Euro. GPS koordinater: N 47.73693, E 13.45187 - N 47 ° 44'13 ", E 13 ° 27'07" 

I omegnen af Salzburg, må man ikke gå glip af et af de smukkeste steder på jorden - Hallstatt der ligger 72 km fra Salzburg, er et af Østrigs ældste bebyggelser og beliggende ved Hallstätter See. Hallstadt står opført på UNESCO’s verdensarvsliste. Ud over denne unikke by, er der også mulighed for at besøge en af verdens ældste salt miner - Hallstatt Salt Mine, og minen er stadig aktiv. Den er består af 65 km tunneller i 21 niveauer. For at skifte niveau er der slidsker og for at bringe en tilbage til virkeligheden, sker det med et minetog. Man får udleveret special påklædning til besøget og er naturligvis ikke rundt i alle 65 km.

Campingplads Hallstatt: Camping Klausner-Höll https://camping.hallstatt.net/home/index.html


Salzburg og Salzkammergut byder på så meget, at det er umuligt at beskrive det hele i en artikel, men sikkert er det, at det er en kæmpe oplevelse som man ikke bør snyde sig selv for, og med tilbud også for autocampere. Autocamper- og campingpladserne i Salzburg ligger i cykelafstand eller man kan tage bussen, der har holdepladser i umiddelbar nærhed af eller få hundrede meter fra pladserne.

Mere Information: Salzburg Info, Østrig Info, Salzkammergut

FotoCredits: Salzburg Tourismus - Austria Tourismus

 

 

Udgivet i Autocamper Ture

EU-Kommissionen i Bruxelles har sagsøgt Tyskland og dermed er kørselsforbud blevet mere sandsynligt. Efter at den tyske føderale domstol i Leipzig i februar havde mulighed for at pålægge forbud, havde politikere og relevante ministerier gydet olie på vandene med udtalelser om, at disse kørselsforbud blev betragtet som en sidste udvej, for at opnå de ønskede værdier for ren luft. Nu anklager EU-Kommissionen ud over Tyskland, også fem andre lande overfor EU domstolene.

Hvad betyder det for autocamperejere ?

Siden 2010, har hele EU haft en grænseværdi pr. Kubikmeter luft, på 40 mikrogram kvælstofoxider - Nox. For mange tyske kommuner lykkedes det ikke i 2017. Blandt de 66 kommuner der er faldet igennem, har tallene for især München, Stuttgart og Köln været særlig negative.

Allerede i 2015 anlagde EU-Kommisionen sag mod Tyskland, men da de krævede forbedringer ikke var opnået, er en retsag typisk det næste skridt.

Hvad har Tyskland gjort indtil videre for at reducere Nox ?

Svaret er kort - ikke nok. To udviklinger har haft stor indflydelse. I de sidste ti år har dieselbiler være særdeles populære hos bilkøbere, da de har et lavt brændstofforbrug, og dermed været anset som mere klimavenlige. Det har imidlertid vist sig i forløbet af diesel-skandalen på VW, og senere andre, at de bedre værdier kun kunne opnås gennem brug af “snyde-software“, hvor testkørsler i høj grad adskilte sig fra virkeligheden.

Siden 2017 har den tyske regering lanceret “straksprogrammet for renere luft“. Dette er imidlertid rettet mod den offentlige transport, ved at fremme brugen af elbusser og eftermontering af udstyr på dieselbusser. Programmet løser således ikke de aktuelle problemer, men fremmer en mellemlang til lang løsning. Det er tilsyneladende ikke længere nok for EU-Kommissionen.

Hvad er konsekvenserne af retsagen?

I starten ikke noget direkte. Ingen retsag er endnu nået til en domstolsafgørelse i Tyskland. Men: Presset på politikkerne øges, da store bøder truer. Bulgarien og Polen har allerede tabt retsager i lignende sager til EU-Domstolen. For Polen’s vedkommende forventes bøden at blive op til 50 millioner Euro.

Vil køreforbud være sandsynligt ?

Der truer massive begrænsninger som kørselsforbud, også for autocampere og vogntog med campingvogne, ikke kun i Stuttgart, men også i andre byer. Hvis dommerne dømmer Tyskland, skal politikkerne træffe passende foranstaltninger, der reducere miljøpåvirkningerne på kort sigt.

Der er to måder at gøre det på:

  • Kørselsforbud i de forurenede zoner, der hjælper med at overholde græseværdierne straks. Byerne og dermed også Tyskland vil ikke længere være trængt op i en krog.
  • Eftermontering af dieseldrevne køretøjer med tekniske komponenter. Altså den såkaldte Hardware løsning. Der er her imidlertid mange ubesvarede spørgsmål. Der er ingen specifikationer fra motormyndighederne om, hvordan eftermonteringen skal foretages, så de kan godkendes.

Skal bilindustrien eller køberne betale ?

Omkostningerne er også uklare. Hvad med de bilejere der allerede har fået lavet software opdateringer og som gradvis viser sig at være en dårlig løsning ? I den sidste ende kommer bilisterne til at betale for politisk svigt, gennem de senere år.

Hvad betyder det for autocamperejere med Euro-4/5/6 ? Alle købere i disse køretøjsgrupper vil på helt uberettiget vis få køreforbud. Køretøjer der er købt i god tro, er pludselig ved videresalg blevet devalueret, og sættes fejlagtigt i bås alle andre biler, selvom autocampere har en længere levetid, og samtidig køre langt færre kilometer i deres levetid.

Er der en løsning på denne uretfærdighed ?

Engagerede autocamper ejere i Tyskland har foreslået en C-mærket nummerplade, der har til formål at give rekreative køretøjer mulighed for at køre i miljøzoner og samtidig opnå et skattemæssig priviligium. Det mener gruppen giver god mening, da autocampere typisk er i meget god teknisk stand. Formålet med C-nummerpladen er at forhindre overhængende kørselsforbud på grundlag af ikke anerkendte dieselteknologier.

Autocamper kørselsforbud vil med sandsynlighed få indflydelse på autocampersalget, samt en drastisk nedgang i besøgende på offentlige og private autocamperpladser. Dermed falder også omsætningen i de berørte byer og områder.

Det vil betyde værditab til autocamperejerne nedgang i producenternes salg, med fyringer af medarbejdere som konsekvens og faldende salg af tilbehør.

Altså vil et kørselsforbud brede sig som ringe i vandet og få konsekvenser ikke kun for autocamperejerne, men også for en lang række leverandører. Hvorledes har man tænkt sig at håndtere udenlandske autocamperturister ?

Folkene bag forslagene er bla. Dieter Goldschmitt (Tidligere ejer af Goldschmitt), Deutsches Caravanning Institut og WoMo Weltrekord Konvoi.

Links: C-Kennzeichen, WoMo Weltrekord Konvoi, Tysk artikel

Udgivet i Information
Tirsdag, 22 maj 2018 00:00

Den første CUV fra Knaus.

På Caravan Salon 2017 i Düsseldorf, var den et Studie, nu er en CUV, baseret på VW Crafter en realitet. Hos Knaus er det slut med at bygge kassebiler, der var et dårligt begreb, nu laver man istedet CUV. CUV står for Camping Utility Vehickle og udspringer af SUV.

Efter præsentationen af VW Crafter sidste år, har køretøjet inspireret mange i autocamperkredse, da den byder på mere plads end f.eks VW California. Crafter tilbyder også en bedre komfort og køreglæde en de fleste konkurrenter.

Knaus har ikke holdt sig tilbage og har nu udviklet Knaus - Boxdrive First Edition, navngivet efter de første prototyper. Indtil videre er der frigivet 150 eksemplarer i handlen, derefter er der ifølge tyske forhandlere, først nye køretøjer til august.

Boxdrive forbinder funktionalitet og køreglæde, højkvalitets møbelkonstruktion, en afstemt højdynamisk undervogn, med et væld af hjælpesystemer. Dette gør at denne CUV giver de fleste Kassevogne baghjul.

Højkvalitets møbler

Boxdrive har sovepladser til 3 og selepladser til fire personer samt en tilladt totalvægt på 3.500 kg. Kvalitets møbel konstruktionen sikre lang leverid. Låger monteret med hængsler med fjedre forstærkning og køkkenskuffer med Push-to-Open og kuglelejer. Loftshøjt garderobeskab, med justerbare hylder, giver masser af opbevaringsplads. Insekt-skydedør, kuldebro fri isolering med Polyethylen skum isolering i siddevægge og loft. Gulvplader i sandwichkonstruktion og stof på sidevægge. Boxdrive er den perfekte autocamper til både sommer og vinter.

Pladsen i siddegruppen er i denne køretøjsklasse normalt trang, men her har Knaus udviklet noget helt nyt. Bordet i siddegruppen er selvbærende og kræver ikke bordben. Sæderne i siddegruppen, består af enkeltsæder der kan trækkes fra hinanden, og hældningen på ryglænet kan ændres, det giver en bedre siddekomfort.

Køkken

Det specielle kompressorkøleskab fra Thetfords er tilpasset karosseriformen og med nattesækning reducere det energiforbruget. 2 gas brændere under et glasdæksel, vask med skærebræt. Forlængelse af køkkenbordpladen. Masser af køkkenplads i overskabe og tre store skuffer.

For at minimere problemer med gasforsyning i udlandet, har Knaus installeret Truma dieselvarme. Med sine 6 kW har Truma Combi 6 D nok kapacitet til vinterbrug. En ekstra integreret varmtvandsbeholder, køre meget lydløs ved dieselopvarmning. Gas benyttes derfor kun til madlavning. En 2,7 kilo blå gasbeholder til dette, kan skiftes i hele Europa, helt uden problemer.

Strøm

Strøm bliver leveret fra et 95Ah AGM batteri. Da denne type batteri kun har 50 procent af kapaciteten til rådighed, skal fricampere overveje et Litium-jernfosfat batteri, da køleskab og diesel opvarmningen har et højere strømforbrug. Betjeningspanelet har en 4,3 tommer touchscreen, hvor ladestanden kan aflæses. Der er monteret tre 12 volt og 230 volt stikdåser, samt delvist dæmpbart lys.

Komfortabel søvn

I stedet for to enkeltsenge er der en stor dobbeltseng i længderetningen. En lamelramme sikrer en behagelig nats søvn. Et særligt træk er, at den store seng let kan hæves i længderetningen. Klogt løst er opstigningen til sengen. Et skab kan flyttes sideværts og letter derefter adgangen.

Badeværelse

Brusebadet er placeret i gangarealet og lukkes med to acrylglas runde døre. Dette giver fri adgang til badeværelset. Foruden et drejebart kassette toilet har Knaus Boxdrive en variabel vask, der ikke kun kan foldes helt sammen, men som håndvask kan foldes ud i hele dybden og har målet 65x30 cm. Selv en integreret udendørs bruser i bagenden, har designerne tænkt på. Den er sikret med en ekstra kontakt for utilsigtet brug.

Prismæssigt starter Knaus Boxdrive First Edition på 79,900 Euro. Men så du får også en masse "CUV" med mange ekstrafunktioner. Køretøjet kan forfines med 8-trins automatgear.

Køreklar vægt: 3200 kg
LxBxH: 6,84x2,04x2,68 m
Lastevne: 300 kg
Friskvand: 100 liter
Spildevand: 85 liter

Kilde: Knaus.de

Se den på Caravan Salon i Düsseldorf fra den 25. august til den 2. september 2018.

Se mere om Knaus Boxdrive HER

Udgivet i Autocamper nyheder

I den vestlige del af Sønderjylland ligger Ballum, 20 km fra Rømø. Ballum er et område og et samfund bestående af syv Ballum-landsbyer. Der er mange gamle stråtæktehuse og firlængede gårde, hvoraf flere kan dateres helt tilbage til 1600 tallet. Ballum landsbyerne er nabo til Nationalpark Vadehavet og byder på et utal af naturoplevelser. Udforsk et netværk af stisystemer der føre på kryds og tværs af Ballum lige til gode vandre og cykelture. Oplev de store stæreflokke eller få en tur til bevandingsmøllerne i Ballum enge.

Ballum Camping har siden 2016 været hollandsk ejet af Linda und Klaas de Weerd, der fandt pladsen på en tur i autocamper for få år siden og der forelskede sig i området. Som det første for at udvikle pladsen, indrettede Linda und Klaas de Weerd en plads for 16 autocampere. Pladserne er egnet for autocampere op til en maksimal længde på 10 meter og lavet i en cirkel med fast undergrund. Ved siden af hver af pladserne står et græsareal til rådighed. Bevoksning sørger for at beskytte mod vind. Pladserne har en størrelse på 50 - til 70 kvm. Der er strøm (10 A) på alle pladser og der betales efter forbrug pr. kWh. Et serviceanlæg sørger for forsyning af frisk vand og bortskaffelse af spildevand og toiletaffald. Alle faciliteter på campingpladsen kan frit benyttes. Ankomst efter kl. 12:00 og afrejse før kl 12:00. Hvis man hellere vil benytte campingpladsen er det muligt mod normale campingpladspriser. Pladsen ligger med udsigt til Vadehavet

Pris for en overnatning på autocamperpladsen er 110,- kr , inkl 2 personer og to børn optil 14 år. Ekstra voksne 30,- kr, ekstra børn fra 2-11 år 10,- kr, Hund 11,50 kr og strøm tilslutningsgebyr på 10,- kr og 3,50 kr per kWh. Vand og tømning er gratis. Der kan ligeledes bestilles frisk brød.

Der kræves ikke CampingCard - Kun ID af en slags.

Adresse:

Ballum Camping
Kystvej 37, Ballum 
6261 Bredebro 
Danmark

GPS koordinater: N 55.06846, E 8.66130 - N 55 ° 04'06 ", E 8 ° 39'41" 

Website: https://ballumcamping.eu/index.html

Se mere om området HER

Efter flere forsinkelser og en kommune der ikke har været særlig samarbejdsvillig, blev NyHavn 2 , Marina og Autocamper-parkering pinse lørdag åbnet for offentligheden med tale af direktør Pia Pedersen, øl ad libitum, flæskestegssandwich, pølser og med musik i det til lejligheden opsatte telt, som det hør og bør sig.

35 autocampere og ligeså mange lystbåde havde fundet vej til Middelfart for at støtte op omkring det det nye projekt og sige tillykke til Pia Pedersen og gemalen Bo Sørensen.

Med Marsvin springene udenfor havneindløbet, blev der hygget i Havnen og hos autocamperfolket. Der var forskellige udstillere opstillet langs havnen og alle deltagere lød til at bifalde det forsinkede projekt, der ligger perfekt for et besøg i Middelfart og med udsigt til Lillebælt og begge broerne mellem Jylland og Fyn. Flere forbikommende benyttede lejligheden til at høre lidt om autocampere og autocamperlivet.

NyHavn2 er beliggende kun 200 meter til strøggaden med indkøbsmuligheder og restauranter, samt den gamle bydel. Der er f.eks mulighed for Whalewatching af de ca 2 m lange hvaler, der i større antal bevæger sig rundt i Lillebælt, Bridge Walking på den gamle Lillebæltsbro, fiskeri i Lillebælt, dyrehaven i Hindsgavl og Kulturøen der er nabo til NyHavn2.

En perle har set dagens lys for både Lystsejlere og Autocamperturister, der vil vise sig at være et stort aktiv for byen og de handlende.

På trods af kommunens manglende samarbejdsvillighed lykkedes at blive færdig til åbningen, men der mangler stadig en permanent sanitetsbygning for både autocamperturister og lystsejlere, samt et tømmeanlæg til bortskaffelse af spildevand og toilet. Der er opstillet en midlertidig toiletvogn med 5 fem rum med toilet og baderum.

Arrangemententet fortsætter i morgen søndag og autocamper-info.dk siger tillykke til Pia og Bo med det flotte resultat og deres figtherånd.

 

Da autocamper pionere i 80’erne bevægede sig uden for campingpladserne, ville ingen have drømt om de sidste års udvikling indenfor autocamper overnatning. Før i tiden kørte autocampere rundt som simple campister, med basale faciliteter i autocamperen og var glade, hvis bare de kunne finde en parkeringplads med strøm, vandforsyning, bortskaffelse af spildevand og toilet affald. Hvis man havde behov for en bruser eller en vaskemaskine, kørte man ind på en campingplads. De første autocamperpladser forbeholdt autocampere kom først fra starten af 90’erne. Danmark fik sin første autocamperplads i 1992, på havnen i Horsens.

Autocampere har haft vokseværk og det går ud over parkering på parkeringspladser

I de tidlige autocamperdage var autocampere mindre og kunne være inden for stregerne i en parkeringsbås på en offentlig parkeringsplads, og var derfor uden for bødeblokkens rækkevidde. Det var dengang og dog? VW California på 5,00 meter blev Danmarks mest solgte autocamper i 2017 med hele 85 stk ifølge bilstatistik.dk. Ud af de 246 nye autocampere, der blev solgt i Danmark 2017, udgjorde salget af VW California altså næsten en fjerdedel af det dansk salg.

Idag er der komfortable autocampere af enhver art, størrelser og i alle klasser monteret med eget badeværelse, kaffemaskine, TV og Invertere der kan trække stort set alle fornødenheder fra de hjemlige omgivelser. Autocampere har altså det hele med. På trods af det, stiger efterspørgslen på faciliteter på autocamperpladser, og i forbindelse med den stigende efterspørgsel, stiger også priserne på overnatninger. Internet er idag et must, når autocampere er på farten. Skal en autocamperplads levere internet til f.eks 150 autocampere, kan den årlige udgift snige sig op til omkring 50.000 kr, for at kunne levere stabilt internet. Begynder for mange gæster alligevel at streame film og musik, bliver selv kraftige installationer langsomme.

Flere komfort pladser til autocampere

På det følelsesmæssige plan kan omfanget af komfort diskuteres, men som i så mange andre sammenhænge er det svært at dæmme op overfor forandringer. Nye generationer kommer til med nye indgangsvinkler, og der er også stigende interesse blandt yngre mennesker, med nye forventninger til brugen af deres autocamper. Finder man at pladser er for dyre ? Så søger man andre pladser istedet, og måske rammer man så ikke det sted man oprindeligt havde planlagt, men det er betingelserne. Man kan og skal ikke gøre sig til dommer over, hvad en pladsejer forlanger for en overnatning. Ingen andre end pladsejeren selv ved hvormeget der skal til, for at få pladsen til at løbe rundt.

Udbud og efterspørgsel

Er pladsen for dyr i forhold til hvad man bliver tilbudt, regulere det helt sikkert sig selv, hvis besøgende udebliver. Pris, beliggenhed, faciliteter og fritidsværdi er væsentlige faktorer, ligeledes er udbud og efterspørgsel. Man kan dog undre sig over bevæggrundene for at lystbådehavne, der ellers tog prisen, som for den mindste gæstesejler, for autocampere. Nu viser tendenser rundt om i landet at prisniveauet skrues op i forhold til gæstesejlere og til et leje der ligger væsentligt over det niveau der forventes af autocamper overnatninger uden for campingpladser. Indtil videre er der stadig betalingsvillighed, og så længe der er det og havnene er tilfredse med besøgstallet, sker der ikke noget.

Lovændring i 2010 til fordel for autocampere

I Danmark kom der en undtagelse i campingreglementet i 2010, med teksten - Parkeringsarealer til overnatning for fx autocampere m.fl. er ikke omfattet af campingpladsbegrebet. I den forbindelse bemærkes det, at vejmyndigheden/vejbestyrelsen- dvs. kommunalbestyrelsen for så vidt angår kommunale veje og private fællesveje – med samtykke fra politiet kan fastsætte lokale bestemmelser om, hvor og i hvilket omfang der kan parkeres, fx med autocampere, jf. færdselslovens § 92, stk. 1.(Vejledning for Campingreglementet)

Siden har især campingpladser gjort endnu mere for at misforstå autocampere og modarbejde indholdet af denne ændring og det samme gør flere kommuner, der har arbejdet tæt med campingpladser, som kommuner selv har eller har været ejere af. Der er dog retfærdigvis efter og i forbindelse med campingrådets sammenbrud, været campingpladser der kan se, at det giver god mening at skabe alternativer der er tilpasset behov og dermed prisniveau for autocampere på eller i forbindelse med campingpladsen.

Med undtagelsen for autocampere i campingreglementet var autocamperparkering ikke længere en nødvendighed efter campingreglementet, men kunne skabes efter færdselsloven som separate autocamperpladser, når bare det ikke drejer sig om camping og det ikke er forbudt ved skiltning. Lige præcis ordet “Camping” er ikke defineret noget sted i dansk lovgivning og er altså fortolkningsmæssigt en gråzone.

"Autocampere sidestilles med personbiler, mens campingvogne defineres som et påhængsredskab"


Færdsels­ og vejloven sætter ikke mange grænser for overnatning med autocampere. Må man eksempelvis overnatte på en rasteplads? må man slå en markise ud og støttebenet ned? Loven forbyder det ikke, så med mindre skiltning siger noget andet, er det tilladt.

Ivan Skåning Hansen, der er chefkonsulent i vejdirektoratets juridiske afdeling, udtalte i en artikel på mitfyn.dk i maj 2016, at man godt må sove i sin bil, at man godt må køre en markise ud, sætte støtteben ned og at man kan slå en klapstol og ditto-bord ud, men at et fortelt vil være en markering af, at man har tænkt sig at tage varigt ophold og at man man skal kunne holde sit grej inden for en eventuel parkeringsbås eller på et grønt sideareal, hvor der ikke er skiltet med forbud. Et sideareal kan f.eks være et græsareal mellem standpladser, eller foran/bagved køretøjerne.

Pladser indretning og prisleje

Indretninger af tidssvarende autocamperpladser koster med de faciliteter autocampere ofte efterspørger, men slet ikke bare i nærheden af lystbådehavne og campingpladser. Der kan laves mange autocamperpladser, for hvad de to koster at etablere. Det største beløb til anlæggelse af en autocamperplads er ikke som man måske skulle tro - faciliteter som betalingsautomat, vandforsyning, tømmeanlæg og strømstandere men i høj grad behovet for fundering af kørearealet på pladsen, så det kan bære de tunge køretøjer, der kommer forbi, tilslutning af vand, afløb og strøm og hvis der skal bygges en sanitetsbygning, med vaskemaskiner, bad og toilet, så går det stærkt. Udgifterne tjenes dog relativt let ind igen, for pladser med den rigtige beliggenhed, der kan tiltrække en høj belægningsprocent, og det er slet ikke umuligt.

Skal grunden lejes ?

Et pristjek fra havnemesteren i Vejle, siger 87 kr pr kvm inkl moms om året, ca. 1000 meter fra strøget og 100 meter fra havnen. Plads rådgivere i Tyskland beregner ca. 100 kvm pr køretøj i bruttoareal for et parkeringsareal på 10x6 meter. Bedre bliver det ikke, hvis ikke man kan lave nogle af tingene selv. Ansvarsforsikring, vand/afledning+fast årlig udgift, strøm samt målerleje, renovation af affald, renhold af plads og faciliteter. Tilsyn af pladsen osv.

Afhængig af turister udefra

Autocamperpladser i Danmark er afhængig af besøg fra udenlandske autocamperturister for at sikre et eksistensgrundlag for de private pladser. En dansk undersøgelse fra 2015 viser at 33,6 procent af de danske autocamperturister kun benytter op til 20% af deres overnatninger på danske pladser. 19,9 procent benytter 20-40 procent af deres overnatninger i Danmark og ligeledes 19,9 procent mellem 40 og 60 procent af deres overnatninger i Danmark. Samtidig er der kun omkring 10.000 autocampere i Danmark, så der er store perioder, hvor der ikke er så mange danskere “hjemme”. Det giver derfor god mening at skabe overnatningsmuligheder for autocampere, der er i overensstemmelse med de pladser som autocamperturister efterspørger, og ud fra de undersøgelser der er til rådighed, især fra Tyskland og Sverige.

Hvormange overnatninger benytter danskerne deres autocamper.

Danske Autocampere bliver flittigt brugt. Ikke mindre end 31,6% benytter deres autocamper mere end 90 dage om året, 27,2 procent mellem 60 til 90 dage og 33,8 procent benytter den mellem 30 og 60 dage om året. Autocampere benyttes også flittigt i vintermånederne.

Udenlandske autocamperturister besøger gerne Danmark.

Udenlandske autocampere vil gerne til Danmark, men der mangler og efterspørges faciliteter for autocampere. Sådan lyder det nu også fra danske turisme folk. Danmarks til dato bedste autocamperplads på Rømø, er et glimrende bevis på at det kan lade sig gøre. Allerede her i foråret 2018 har der ved flere lejligheder været fyldt helt op på deres 170 pladser. Alene i april måned med mange overnattende autocamper turister, var der 30 gange så mange tyskere som danskere og næsten lige så mange hollændere eller nordmænd som danskere. Det ved de på Oasen Rømø, da man som noget nyt i 2018, skal vælge sin nationalitet i betalingsautomaten.

Mange af de private pladser der anlægges, er med personligt engagement. Omkring følelserne over prissætning eksistere der desvære også meget selviskhed, bevidst eller ubevidst som - Vi har ikke brug for ? F.eks jeg har ikke brug for strøm, fordi jeg har solceller ! Du har måske ikke brug for strøm ! Tænk på hvad andre brug for ?

Hvordan ser det ud når danske pladser besøges.

Et besøgstjek i Juelsminde, Kr. himmelfartsdag, hvor der er to autocamperpladser med 150 meters afstand, skulle man umiddelbart tro, at den billigste mulighed på autocamperpladsen uden for campingpladsen er den mest eftertragtede, men det var ikke tilfældet. Der holdt torsdag middag 11 autocampere, hvoraf 8 var danskere og 3 var tyskere på pladsen ved havnen. På campingpladsens autocamperplads, der er 50 kr billigere end lystbådehavnen, var der 5 autocampere, hvoraf 3 var danskere og 2 var tyskere. Det er altså ikke prisen, der i Juelsminde har fået de besøgende til at vælge, men beliggenheden med kig til havnemiljøet. Der er ingen tvivl om at når turisterne for alvor dukker op, så er stuvende fuld på begge pladser.

På den gamle Kemira grund på havnen i Fredericia, havde 7 autocampere fredag middag slået sig ned gratis på havneområdet, to af dem var tyskere, mens kun en dansker havde valgt at betale 100 kr på lystbådehavnen på besøgstidspunktet.

I Middelfart havde 5 valgt at betale 180 kr for opholdet på Middelfart Marina, 2 af disse var tyskere, mens 3 havde fundet vej ned til det smukke Fænøsund, hvor der ikke er skiltet mod overnatning og prisen for en overnatning der er 0 kr, heraf var en tysker.

Til gengæld kogte Rømø med vanvittig mange autocampere den weekend, så mange at Oasen Rømø i alle dage i Kr. Himmelfarts dagene kunne melde udsolgt og måtte sende ca. 50 Autocampere videre om dagen, som de ikke havde plads til. Dominansen var her tyskere i hobetal.

Hvordan ser plads sammensætningen ud?

Der er altså villighed til at betale for godt beliggende pladser, men også billige og gratispladser har deres publikum, og det er sundt for bredden af tilbud til autocamperturister. Der er bare ikke så mange officielle af slagsen til 0 kr og ikke så mange der tilbyder den type plads. De er oftest også udstyret med få pladser. Ifølge hollandske Campercontact er der 60 gratispladser i Danmark, hvoraf 32 kun har plads til mellem 1 og 5 autocampere, 23 har plads til mellem 6 og 20 autocampere og 5 har plads til mellem 40 og 184 køretøjer, alså ikke kun autocampere, men også andre køretøjstyper - Mix-parkering. Fælles for mange gratis pladser er at de ikke har faciliteter, faktisk kan man kun tømme sit spildevand på 15 af dem og få vand på 27 gratispladser i hele Danmark, altså ifølge Europas største samling af autocamperpladser.

Hverken private eller kommuner står i kø for at tilbyde denne form for overnatning til autocampere. De bryder sig ikke om, at få konkurrenceforvridning skudt i skoene, så vil de hellere lade andre drive pladserne. I mange tilfælde har kommuner også en forpagtningskontrakt på kommunalejede campingpladser som de værner om, uden at de iøvrigt ved noget om autocamperturisme. Ligeledes er der meget få parkeringspladser med parkeringsbåse, der er tilpasset autocampernes fysiske størrelser.

En af de nyeste gratispladser blev lavet i Brøndeslev. Den køre som et testprojekt for at afsøge efterspørgslen og ifølge kommunen vil man, hvis pladsen falder heldigt ud, etablere en moderne komfortplads. Selv kalder kommunen den nuværende plads for en økonomiløsning, men alt andet lige, ser den ud til af være rimelig besøgt og et aktiv for Brønderslev som den er. Man kan få vand på, der var der i forvejen og man kan tømme sit spildevand og toilet, så kommunen har kun ofret et mindre beløb. Iøvrigt er der ingen campingpladser i nærheden af Brønderslev, der kan gøre indsigelser.

I Frankrig, Spanien og Tyskland er der mange gratis pladser, sådan skal vi også have det i Danmark ?

Ifølge Campercontact er der til eksempel, 5024 overnatningsmuligheder for autocampere i Tyskland, heraf er 1765 gratis, 1335 koster under 10 Euro og 1866 pladser til over 10 Euro ! Det siger umiddelbart, at der er næsten lige så mange gratis pladser som pladser til over 10 Euro. Det kan man ikke bruge til så meget, når antallet af standpladser tælles op. Dr. Berhard Harrer fra Universitet i München, har udfærdiget en rapport for CIVD (de tyske producenter), og ifølge den udgør autocamperpladser, når man undtager campingpladser, kun 62.000 standpladser til autocampere totalt i hele Tyskland og heraf udgør gratispladser kun et mindre antal. 62.000 pladser til 520.000 tyske autocampere ! Ud fra de autocamperpladsejere der har svaret på Dr. Berhard Harrer's undersøgelse for de tyske autocamper producenter CIVD, koster en autocamperplads i Tyskland gennemsnitligt 14 Euro inkl vand og strøm. I Tyskland er der i overnatning kun indeholdt 7 procent i moms, mod 25 procent moms i Danmark. De stigende priser i Tyskland, er også udtryk for at der mangler pladser der.

Ifølge Deutsches Wirtschaftswissenschaftliches Institut für Fremdenverkehr e.V. an der Universität München - dwif.de, er to femtedele af de tyske autocamperpladser gratis og 3 femtedele er for betalende gæster. Da gratis autocamperpladser i de fleste tilfælde viser lavere kapacitet, har dwif beregnet, at kun 17 procent af det samlede antal standpladser er gratis, mens 83 procent er for betalende gæster. Kilde dwif.de

Flere pladser i fremtiden?

Bedre bliver det ikke i det nærmeste år, da autocampersalget i Europa fortsætter sin himmelflugt, og da ansøgninger om tilladelse til at anlægge pladser for autocampere i både Danmark og f.eks Tyskland, kan tage mere end et år, inden man kan forvente en godkendelse, så skal der smides mange ansøgninger ind for at holde trit med den stærkt stigende aktivitet på autocamper markedet. Det bliver der også uden for Danmark. På Campercontact kan man næsten dagligt se at antallet af overnatningesmuligheder, stiger dag for dag.

Campercontact fakta tjek for hele Europa.

Vi kan få en del oplysninger, ved at kigge lidt nærmere på Campercontact’s oplysninger for hele Europa. I følge Campercontact var der den 14. maj, 2018, 25.589 forskelige muligheder for overnatning i autocampere i hele Europa. Heraf er der ifølge oplysningerne, 8.843 gratispladser, 3.388 pladser til under 10 Euro (75 DKK) og 12.075 pladser til mere end 10 Euro.

Af de 25.589 pladser, er der på 16.471 pladser mulighed for spildevands tømning, på 17.294 er der mulighed for toilet tømning. 19.141 har mulighed for vandpåfyldning, 15.014 har strøm, 14.401 har toilet og 11.401 tilbyder bad.

7.326 pladser er placeret på Mix-parkering, hvilket vil sige parkeringpladser med mulighed for parkering af flere køretøjstyper. På 5.909 pladser er der plads til 1-5 autocampere, på 9.546 er der plads til 6-20 autocampere og på 8.762 er der plads til 21 eller flere - autocampere. Der kan være pladser der ikke er anført i samlingen om autocamper overnatningsmuligheder, men tallene skyder hul i mange opfattelser af, hvordan autocamperplads scenen ser ud.

Tyskland øger priserne på autocamperpladser.

At priserne for overnatning er stigende, ses også af et pristjek på Campercontact. Ved Hamborg er der 6 pladser til autocampere. En plads tager 12 Euro, mens resten tager mellem 18 og 21 Euro. Büsum, Tysklands svar på Skagen, ved vestkysten, er et populært sted og her ligger prisniveauet på 14,50 og 15 Euro, Drager man lidt væk fra Büsum og køre til Heide kan en overnatning til gengæld gøres for 7 Euro, på en engang gratis plads. Den næsten nye populære plads i Eckernförde er oppe i hele 20 Euro inkl Kurtaxe, plus strøm og vand, mens pladsen Grüne Jäger et par km derfra tager 8 Euro. Autocamperpladsen ved Schleswig Havn er altid fyldt til randen. Her er prisen nu oppe på 18 Euro, mens pladsen”Auf der Freiheit” et par km derfra tager 10 Euro. Rensborg med 6 pladsen tæt på hinanden, her er den ældste plads “Eiderblick” den dyreste med 15 Euro. Prisen her er steget med 40 procent siden 2010. 12,50 Euro på “Schacht Audorf” der er steget med 25 procent, over de sidste par år. Rendsborg råder også over 2 gratispladser og 3 pladser ved Kielerkanalen til mellem 12 og 16 Euro. Berlin er blev en dyr fornøjelse i autocamper - 23 til 33 Euro på 4 autocamperpladser, ved den gamle lufthavn 9 Euro, med max 24 timers parkering og "Am Treptower Park" der er gratis i max 24 timer. Ved Mosel er priserne derimod anderledes, med omkring 6-13 Euro. Der er altså store forskelle i priser, niveau og beliggenhed, og der er masser af gæster til det hele.

I ovenstående tal er der 7 procent overnatnings moms. Skulle en dansk autocamperpladsejer stå med det samme beløb, når momsen er undtaget ved f.eks 10 Euro (75 DKK), ville den danske pladsejer, skulle opkræve (i runde tal) 12 Euro (90 DKK), for at have det samme i hånden som sin tyske kollega, ex moms.

Parkering på privat område i Danmark er oplagt til autocamperparkering

Reglerne om standsning og parkering og rammerne for politiets og kommunernes virksomhed er reguleret i en lang række bestemmelser i færdselsloven, vejlovene m.m.

De bestemmelser der eksisterer, regulerer imidlertid ikke forholdene vedrørende parkering på privat område. Etablering af restriktioner for parkering på privat område er derfor et rent privatretligt anliggende. Ejeren af en privat ejendom kan således indenfor rammerne af den private ejendomsret fastsætte særlige regler om:


  • Parkering.
  • Standsning.
  • Tidsbegrænsning for parkering.
  • Betalingsvilkår for parkering.

Når en bilist parkerer på et privat område, er udgangspunktet, at bilisten accepterer rimelige parkeringsrestriktioner og vilkår der fremgår, af den skiltning der findes på ejendommen. Kilde: Ret og Råd advokater.

Selv om der er tale om private parkeringspladser, kræver det en kommunal godkendelse af ind- og udkørselsforholdene i henhold til Vejloven samt politiets godkendelse i henhold til Færdselsloven. Det skal fremgå af skiltning, hvilke regler der gælder for parkering. Skiltene skal være med sort baggrund og med hvid skrift.

Afslutningsvis

Ud over elementære faciliteter som forsyning og bortskaffelse, kan der være mange synspunkter omkring udbudet af autocamperpladser og dermed også prissætningen. Mads Screiner der er Markedschef for VisitDenmark i Tyskland, sagde i DR P4 Syd den 5. april "Det er vigtigt at vide at autocamper folket elsker friheden og ikke vil tvinges ind på helt normale campingpladser, så det kræver special designede holdepladser ved f.eks attraktioner og Sceneri Spots, som eftersørges meget. Vi har fantastiske ruter og oplevelse i Danmark, så det vi mangler er er bedre infrastuktur og så få fortalt i at det er der, samt en massiv større indsats i markedsføring"

Læs også: Autocamperturisme - en overset turistfaktor

Torsdag, 17 maj 2018 00:00

Autocamperparkering i Lemvig er lukket

Lemvig Kommune har meddelt at de 10 autocamperpladser på havnen i Lemvig er blevet lukket, da der skal bygges på grunden. Lemvig Kommune henviser til Lemvig Strand Camping.

Lemvig Kommune har siden sommeren 2011 haft anlagt en række midlertidige p-pladser til autocampere på den østlige del af Lemvig Havn. Fra Østhavnen var der direkte udsigt over Lemvig og Museet for Religiøs Kunst samt til alle aktiviteterne på Lemvig Havn. Pladsen lå  250m fra Lemvig Centrum og der er derfor nem adgang til indkøb, kultur og restauranter.

autocamper-info.dk har modtaget meddelelse om, at autocamper kræfter i det nordjyske, vil tage kontakt til Lemvig Kommune for at høre om mulighederne for en alternativ plads.
Kilde: Campervenner.dk

Side 1 ud af 2