Artikel filtreret på dato: maj 2018

I den vestlige del af Sønderjylland ligger Ballum, 20 km fra Rømø. Ballum er et område og et samfund bestående af syv Ballum-landsbyer. Der er mange gamle stråtæktehuse og firlængede gårde, hvoraf flere kan dateres helt tilbage til 1600 tallet. Ballum landsbyerne er nabo til Nationalpark Vadehavet og byder på et utal af naturoplevelser. Udforsk et netværk af stisystemer der føre på kryds og tværs af Ballum lige til gode vandre og cykelture. Oplev de store stæreflokke eller få en tur til bevandingsmøllerne i Ballum enge.

Ballum Camping har siden 2016 været hollandsk ejet af Linda und Klaas de Weerd, der fandt pladsen på en tur i autocamper for få år siden og der forelskede sig i området. Som det første for at udvikle pladsen, indrettede Linda und Klaas de Weerd en plads for 16 autocampere. Pladserne er egnet for autocampere op til en maksimal længde på 10 meter og lavet i en cirkel med fast undergrund. Ved siden af hver af pladserne står et græsareal til rådighed. Bevoksning sørger for at beskytte mod vind. Pladserne har en størrelse på 50 - til 70 kvm. Der er strøm (10 A) på alle pladser og der betales efter forbrug pr. kWh. Et serviceanlæg sørger for forsyning af frisk vand og bortskaffelse af spildevand og toiletaffald. Alle faciliteter på campingpladsen kan frit benyttes. Ankomst efter kl. 12:00 og afrejse før kl 12:00. Hvis man hellere vil benytte campingpladsen er det muligt mod normale campingpladspriser. Pladsen ligger med udsigt til Vadehavet

Pris for en overnatning på autocamperpladsen er 110,- kr , inkl 2 personer og to børn optil 14 år. Ekstra voksne 30,- kr, ekstra børn fra 2-11 år 10,- kr, Hund 11,50 kr og strøm tilslutningsgebyr på 10,- kr og 3,50 kr per kWh. Vand og tømning er gratis. Der kan ligeledes bestilles frisk brød.

Adresse:

Ballum Camping
Kystvej 37, Ballum 
6261 Bredebro 
Danmark

GPS koordinater: N 55.06846, E 8.66130 - N 55 ° 04'06 ", E 8 ° 39'41" 

Website: https://ballumcamping.eu/index.html

Se mere om området HER

Efter flere forsinkelser og en kommune der ikke har været særlig samarbejdsvillig, blev NyHavn 2 , Marina og Autocamper-parkering pinse lørdag åbnet for offentligheden med tale af direktør Pia Pedersen, øl ad libitum, flæskestegssandwich, pølser og med musik i det til lejligheden opsatte telt, som det hør og bør sig.

35 autocampere og ligeså mange lystbåde havde fundet vej til Middelfart for at støtte op omkring det det nye projekt og sige tillykke til Pia Pedersen og gemalen Bo Sørensen.

Med Marsvin springene udenfor havneindløbet, blev der hygget i Havnen og hos autocamperfolket. Der var forskellige udstillere opstillet langs havnen og alle deltagere lød til at bifalde det forsinkede projekt, der ligger perfekt for et besøg i Middelfart og med udsigt til Lillebælt og begge broerne mellem Jylland og Fyn. Flere forbikommende benyttede lejligheden til at høre lidt om autocampere og autocamperlivet.

NyHavn2 er beliggende kun 200 meter til strøggaden med indkøbsmuligheder og restauranter, samt den gamle bydel. Der er f.eks mulighed for Whalewatching af de ca 2 m lange hvaler, der i større antal bevæger sig rundt i Lillebælt, Bridge Walking på den gamle Lillebæltsbro, fiskeri i Lillebælt, dyrehaven i Hindsgavl og Kulturøen der er nabo til NyHavn2.

En perle har set dagens lys for både Lystsejlere og Autocamperturister, der vil vise sig at være et stort aktiv for byen og de handlende.

På trods af kommunens manglende samarbejdsvillighed lykkedes at blive færdig til åbningen, men der mangler stadig en permanent sanitetsbygning for både autocamperturister og lystsejlere, samt et tømmeanlæg til bortskaffelse af spildevand og toilet. Der er opstillet en midlertidig toiletvogn med 5 fem rum med toilet og baderum.

Arrangemententet fortsætter i morgen søndag og autocamper-info.dk siger tillykke til Pia og Bo med det flotte resultat og deres figtherånd.

 

Da autocamper pionere i 80’erne bevægede sig uden for campingpladserne, ville ingen have drømt om de sidste års udvikling indenfor autocamper overnatning. Før i tiden kørte autocampere rundt som simple campister, med basale faciliteter i autocamperen og var glade, hvis bare de kunne finde en parkeringplads med strøm, vandforsyning, bortskaffelse af spildevand og toilet affald. Hvis man havde behov for en bruser eller en vaskemaskine, kørte man ind på en campingplads. De første autocamperpladser forbeholdt autocampere kom først fra starten af 90’erne. Danmark fik sin første autocamperplads i 1992, på havnen i Horsens.

Autocampere har haft vokseværk og det går ud over parkering på parkeringspladser

I de tidlige autocamperdage var autocampere mindre og kunne være inden for stregerne i en parkeringsbås på en offentlig parkeringsplads, og var derfor uden for bødeblokkens rækkevidde. Det var dengang og dog? VW California på 5,00 meter blev Danmarks mest solgte autocamper i 2017 med hele 85 stk ifølge bilstatistik.dk. Ud af de 246 nye autocampere, der blev solgt i Danmark 2017, udgjorde salget af VW California altså næsten en fjerdedel af det dansk salg.

Idag er der komfortable autocampere af enhver art, størrelser og i alle klasser monteret med eget badeværelse, kaffemaskine, TV og Invertere der kan trække stort set alle fornødenheder fra de hjemlige omgivelser. Autocampere har altså det hele med. På trods af det, stiger efterspørgslen på faciliteter på autocamperpladser, og i forbindelse med den stigende efterspørgsel, stiger også priserne på overnatninger. Internet er idag et must, når autocampere er på farten. Skal en autocamperplads levere internet til f.eks 150 autocampere, kan den årlige udgift snige sig op til omkring 50.000 kr, for at kunne levere stabilt internet. Begynder for mange gæster alligevel at streame film og musik, bliver selv kraftige installationer langsomme.

Flere komfort pladser til autocampere

På det følelsesmæssige plan kan omfanget af komfort diskuteres, men som i så mange andre sammenhænge er det svært at dæmme op overfor forandringer. Nye generationer kommer til med nye indgangsvinkler, og der er også stigende interesse blandt yngre mennesker, med nye forventninger til brugen af deres autocamper. Finder man at pladser er for dyre ? Så søger man andre pladser istedet, og måske rammer man så ikke det sted man oprindeligt havde planlagt, men det er betingelserne. Man kan og skal ikke gøre sig til dommer over, hvad en pladsejer forlanger for en overnatning. Ingen andre end pladsejeren selv ved hvormeget der skal til, for at få pladsen til at løbe rundt.

Udbud og efterspørgsel

Er pladsen for dyr i forhold til hvad man bliver tilbudt, regulere det helt sikkert sig selv, hvis besøgende udebliver. Pris, beliggenhed, faciliteter og fritidsværdi er væsentlige faktorer, ligeledes er udbud og efterspørgsel. Man kan dog undre sig over bevæggrundene for at lystbådehavne, der ellers tog prisen, som for den mindste gæstesejler, for autocampere. Nu viser tendenser rundt om i landet at prisniveauet skrues op i forhold til gæstesejlere og til et leje der ligger væsentligt over det niveau der forventes af autocamper overnatninger uden for campingpladser. Indtil videre er der stadig betalingsvillighed, og så længe der er det og havnene er tilfredse med besøgstallet, sker der ikke noget.

Lovændring i 2010 til fordel for autocampere

I Danmark kom der en undtagelse i campingreglementet i 2010, med teksten - Parkeringsarealer til overnatning for fx autocampere m.fl. er ikke omfattet af campingpladsbegrebet. I den forbindelse bemærkes det, at vejmyndigheden/vejbestyrelsen- dvs. kommunalbestyrelsen for så vidt angår kommunale veje og private fællesveje – med samtykke fra politiet kan fastsætte lokale bestemmelser om, hvor og i hvilket omfang der kan parkeres, fx med autocampere, jf. færdselslovens § 92, stk. 1.(Vejledning for Campingreglementet)

Siden har især campingpladser gjort endnu mere for at misforstå autocampere og modarbejde indholdet af denne ændring og det samme gør flere kommuner, der har arbejdet tæt med campingpladser, som kommuner selv har eller har været ejere af. Der er dog retfærdigvis efter og i forbindelse med campingrådets sammenbrud, været campingpladser der kan se, at det giver god mening at skabe alternativer der er tilpasset behov og dermed prisniveau for autocampere på eller i forbindelse med campingpladsen.

Med undtagelsen for autocampere i campingreglementet var autocamperparkering ikke længere en nødvendighed efter campingreglementet, men kunne skabes efter færdselsloven som separate autocamperpladser, når bare det ikke drejer sig om camping og det ikke er forbudt ved skiltning. Lige præcis ordet “Camping” er ikke defineret noget sted i dansk lovgivning og er altså fortolkningsmæssigt en gråzone.

"Autocampere sidestilles med personbiler, mens campingvogne defineres som et påhængsredskab"


Færdsels­ og vejloven sætter ikke mange grænser for overnatning med autocampere. Må man eksempelvis overnatte på en rasteplads? må man slå en markise ud og støttebenet ned? Loven forbyder det ikke, så med mindre skiltning siger noget andet, er det tilladt.

Ivan Skåning Hansen, der er chefkonsulent i vejdirektoratets juridiske afdeling, udtalte i en artikel på mitfyn.dk i maj 2016, at man godt må sove i sin bil, at man godt må køre en markise ud, sætte støtteben ned og at man kan slå en klapstol og ditto-bord ud, men at et fortelt vil være en markering af, at man har tænkt sig at tage varigt ophold og at man man skal kunne holde sit grej inden for en eventuel parkeringsbås eller på et grønt sideareal, hvor der ikke er skiltet med forbud. Et sideareal kan f.eks være et græsareal mellem standpladser, eller foran/bagved køretøjerne.

Pladser indretning og prisleje

Indretninger af tidssvarende autocamperpladser koster med de faciliteter autocampere ofte efterspørger, men slet ikke bare i nærheden af lystbådehavne og campingpladser. Der kan laves mange autocamperpladser, for hvad de to koster at etablere. Det største beløb til anlæggelse af en autocamperplads er ikke som man måske skulle tro - faciliteter som betalingsautomat, vandforsyning, tømmeanlæg og strømstandere men i høj grad behovet for fundering af kørearealet på pladsen, så det kan bære de tunge køretøjer, der kommer forbi, tilslutning af vand, afløb og strøm og hvis der skal bygges en sanitetsbygning, med vaskemaskiner, bad og toilet, så går det stærkt. Udgifterne tjenes dog relativt let ind igen, for pladser med den rigtige beliggenhed, der kan tiltrække en høj belægningsprocent, og det er slet ikke umuligt.

Skal grunden lejes ?

Et pristjek fra havnemesteren i Vejle, siger 87 kr pr kvm inkl moms om året, ca. 1000 meter fra strøget og 100 meter fra havnen. Plads rådgivere i Tyskland beregner ca. 100 kvm pr køretøj i bruttoareal for et parkeringsareal på 10x6 meter. Bedre bliver det ikke, hvis ikke man kan lave nogle af tingene selv. Ansvarsforsikring, vand/afledning+fast årlig udgift, strøm samt målerleje, renovation af affald, renhold af plads og faciliteter. Tilsyn af pladsen osv.

Afhængig af turister udefra

Autocamperpladser i Danmark er afhængig af besøg fra udenlandske autocamperturister for at sikre et eksistensgrundlag for de private pladser. En dansk undersøgelse fra 2015 viser at 33,6 procent af de danske autocamperturister kun benytter op til 20% af deres overnatninger på danske pladser. 19,9 procent benytter 20-40 procent af deres overnatninger i Danmark og ligeledes 19,9 procent mellem 40 og 60 procent af deres overnatninger i Danmark. Samtidig er der kun omkring 10.000 autocampere i Danmark, så der er store perioder, hvor der ikke er så mange danskere “hjemme”. Det giver derfor god mening at skabe overnatningsmuligheder for autocampere, der er i overensstemmelse med de pladser som autocamperturister efterspørger, og ud fra de undersøgelser der er til rådighed, især fra Tyskland og Sverige.

Hvormange overnatninger benytter danskerne deres autocamper.

Danske Autocampere bliver flittigt brugt. Ikke mindre end 31,6% benytter deres autocamper mere end 90 dage om året, 27,2 procent mellem 60 til 90 dage og 33,8 procent benytter den mellem 30 og 60 dage om året. Autocampere benyttes også flittigt i vintermånederne.

Udenlandske autocamperturister besøger gerne Danmark.

Udenlandske autocampere vil gerne til Danmark, men der mangler og efterspørges faciliteter for autocampere. Sådan lyder det nu også fra danske turisme folk. Danmarks til dato bedste autocamperplads på Rømø, er et glimrende bevis på at det kan lade sig gøre. Allerede her i foråret 2018 har der ved flere lejligheder været fyldt helt op på deres 170 pladser. Alene i april måned med mange overnattende autocamper turister, var der 30 gange så mange tyskere som danskere og næsten lige så mange hollændere eller nordmænd som danskere. Det ved de på Oasen Rømø, da man som noget nyt i 2018, skal vælge sin nationalitet i betalingsautomaten.

Mange af de private pladser der anlægges, er med personligt engagement. Omkring følelserne over prissætning eksistere der desvære også meget selviskhed, bevidst eller ubevidst som - Vi har ikke brug for ? F.eks jeg har ikke brug for strøm, fordi jeg har solceller ! Du har måske ikke brug for strøm ! Tænk på hvad andre brug for ?

Hvordan ser det ud når danske pladser besøges.

Et besøgstjek i Juelsminde, Kr. himmelfartsdag, hvor der er to autocamperpladser med 150 meters afstand, skulle man umiddelbart tro, at den billigste mulighed på autocamperpladsen uden for campingpladsen er den mest eftertragtede, men det var ikke tilfældet. Der holdt torsdag middag 11 autocampere, hvoraf 8 var danskere og 3 var tyskere på pladsen ved havnen. På campingpladsens autocamperplads, der er 50 kr billigere end lystbådehavnen, var der 5 autocampere, hvoraf 3 var danskere og 2 var tyskere. Det er altså ikke prisen, der i Juelsminde har fået de besøgende til at vælge, men beliggenheden med kig til havnemiljøet. Der er ingen tvivl om at når turisterne for alvor dukker op, så er stuvende fuld på begge pladser.

På den gamle Kemira grund på havnen i Fredericia, havde 7 autocampere fredag middag slået sig ned gratis på havneområdet, to af dem var tyskere, mens kun en dansker havde valgt at betale 100 kr på lystbådehavnen på besøgstidspunktet.

I Middelfart havde 5 valgt at betale 180 kr for opholdet på Middelfart Marina, 2 af disse var tyskere, mens 3 havde fundet vej ned til det smukke Fænøsund, hvor der ikke er skiltet mod overnatning og prisen for en overnatning der er 0 kr, heraf var en tysker.

Til gengæld kogte Rømø med vanvittig mange autocampere den weekend, så mange at Oasen Rømø i alle dage i Kr. Himmelfarts dagene kunne melde udsolgt og måtte sende ca. 50 Autocampere videre om dagen, som de ikke havde plads til. Dominansen var her tyskere i hobetal.

Hvordan ser plads sammensætningen ud?

Der er altså villighed til at betale for godt beliggende pladser, men også billige og gratispladser har deres publikum, og det er sundt for bredden af tilbud til autocamperturister. Der er bare ikke så mange officielle af slagsen til 0 kr og ikke så mange der tilbyder den type plads. De er oftest også udstyret med få pladser. Ifølge hollandske Campercontact er der 60 gratispladser i Danmark, hvoraf 32 kun har plads til mellem 1 og 5 autocampere, 23 har plads til mellem 6 og 20 autocampere og 5 har plads til mellem 40 og 184 køretøjer, alså ikke kun autocampere, men også andre køretøjstyper - Mix-parkering. Fælles for mange gratis pladser er at de ikke har faciliteter, faktisk kan man kun tømme sit spildevand på 15 af dem og få vand på 27 gratispladser i hele Danmark, altså ifølge Europas største samling af autocamperpladser.

Hverken private eller kommuner står i kø for at tilbyde denne form for overnatning til autocampere. De bryder sig ikke om, at få konkurrenceforvridning skudt i skoene, så vil de hellere lade andre drive pladserne. I mange tilfælde har kommuner også en forpagtningskontrakt på kommunalejede campingpladser som de værner om, uden at de iøvrigt ved noget om autocamperturisme. Ligeledes er der meget få parkeringspladser med parkeringsbåse, der er tilpasset autocampernes fysiske størrelser.

En af de nyeste gratispladser blev lavet i Brøndeslev. Den køre som et testprojekt for at afsøge efterspørgslen og ifølge kommunen vil man, hvis pladsen falder heldigt ud, etablere en moderne komfortplads. Selv kalder kommunen den nuværende plads for en økonomiløsning, men alt andet lige, ser den ud til af være rimelig besøgt og et aktiv for Brønderslev som den er. Man kan få vand på, der var der i forvejen og man kan tømme sit spildevand og toilet, så kommunen har kun ofret et mindre beløb. Iøvrigt er der ingen campingpladser i nærheden af Brønderslev, der kan gøre indsigelser.

I Frankrig, Spanien og Tyskland er der mange gratis pladser, sådan skal vi også have det i Danmark ?

Ifølge Campercontact er der til eksempel, 5024 overnatningsmuligheder for autocampere i Tyskland, heraf er 1765 gratis, 1335 koster under 10 Euro og 1866 pladser til over 10 Euro ! Det siger umiddelbart, at der er næsten lige så mange gratis pladser som pladser til over 10 Euro. Det kan man ikke bruge til så meget, når antallet af standpladser tælles op. Dr. Berhard Harrer fra Universitet i München, har udfærdiget en rapport for CIVD (de tyske producenter), og ifølge den udgør autocamperpladser, når man undtager campingpladser, kun 62.000 standpladser til autocampere totalt i hele Tyskland og heraf udgør gratispladser kun et mindre antal. 62.000 pladser til 520.000 tyske autocampere ! Ud fra de autocamperpladsejere der har svaret på Dr. Berhard Harrer's undersøgelse for de tyske autocamper producenter CIVD, koster en autocamperplads i Tyskland gennemsnitligt 14 Euro inkl vand og strøm. I Tyskland er der i overnatning kun indeholdt 7 procent i moms, mod 25 procent moms i Danmark. De stigende priser i Tyskland, er også udtryk for at der mangler pladser der.

Ifølge Deutsches Wirtschaftswissenschaftliches Institut für Fremdenverkehr e.V. an der Universität München - dwif.de, er to femtedele af de tyske autocamperpladser gratis og 3 femtedele er for betalende gæster. Da gratis autocamperpladser i de fleste tilfælde viser lavere kapacitet, har dwif beregnet, at kun 17 procent af det samlede antal standpladser er gratis, mens 83 procent er for betalende gæster. Kilde dwif.de

Flere pladser i fremtiden?

Bedre bliver det ikke i det nærmeste år, da autocampersalget i Europa fortsætter sin himmelflugt, og da ansøgninger om tilladelse til at anlægge pladser for autocampere i både Danmark og f.eks Tyskland, kan tage mere end et år, inden man kan forvente en godkendelse, så skal der smides mange ansøgninger ind for at holde trit med den stærkt stigende aktivitet på autocamper markedet. Det bliver der også uden for Danmark. På Campercontact kan man næsten dagligt se at antallet af overnatningesmuligheder, stiger dag for dag.

Campercontact fakta tjek for hele Europa.

Vi kan få en del oplysninger, ved at kigge lidt nærmere på Campercontact’s oplysninger for hele Europa. I følge Campercontact var der den 14. maj, 2018, 25.589 forskelige muligheder for overnatning i autocampere i hele Europa. Heraf er der ifølge oplysningerne, 8.843 gratispladser, 3.388 pladser til under 10 Euro (75 DKK) og 12.075 pladser til mere end 10 Euro.

Af de 25.589 pladser, er der på 16.471 pladser mulighed for spildevands tømning, på 17.294 er der mulighed for toilet tømning. 19.141 har mulighed for vandpåfyldning, 15.014 har strøm, 14.401 har toilet og 11.401 tilbyder bad.

7.326 pladser er placeret på Mix-parkering, hvilket vil sige parkeringpladser med mulighed for parkering af flere køretøjstyper. På 5.909 pladser er der plads til 1-5 autocampere, på 9.546 er der plads til 6-20 autocampere og på 8.762 er der plads til 21 eller flere - autocampere. Der kan være pladser der ikke er anført i samlingen om autocamper overnatningsmuligheder, men tallene skyder hul i mange opfattelser af, hvordan autocamperplads scenen ser ud.

Tyskland øger priserne på autocamperpladser.

At priserne for overnatning er stigende, ses også af et pristjek på Campercontact. Ved Hamborg er der 6 pladser til autocampere. En plads tager 12 Euro, mens resten tager mellem 18 og 21 Euro. Büsum, Tysklands svar på Skagen, ved vestkysten, er et populært sted og her ligger prisniveauet på 14,50 og 15 Euro, Drager man lidt væk fra Büsum og køre til Heide kan en overnatning til gengæld gøres for 7 Euro, på en engang gratis plads. Den næsten nye populære plads i Eckernförde er oppe i hele 20 Euro inkl Kurtaxe, plus strøm og vand, mens pladsen Grüne Jäger et par km derfra tager 8 Euro. Autocamperpladsen ved Schleswig Havn er altid fyldt til randen. Her er prisen nu oppe på 18 Euro, mens pladsen”Auf der Freiheit” et par km derfra tager 10 Euro. Rensborg med 6 pladsen tæt på hinanden, her er den ældste plads “Eiderblick” den dyreste med 15 Euro. Prisen her er steget med 40 procent siden 2010. 12,50 Euro på “Schacht Audorf” der er steget med 25 procent, over de sidste par år. Rendsborg råder også over 2 gratispladser og 3 pladser ved Kielerkanalen til mellem 12 og 16 Euro. Berlin er blev en dyr fornøjelse i autocamper - 23 til 33 Euro på 4 autocamperpladser, ved den gamle lufthavn 9 Euro, med max 24 timers parkering og "Am Treptower Park" der er gratis i max 24 timer. Ved Mosel er priserne derimod anderledes, med omkring 6-13 Euro. Der er altså store forskelle i priser, niveau og beliggenhed, og der er masser af gæster til det hele.

I ovenstående tal er der 7 procent overnatnings moms. Skulle en dansk autocamperpladsejer stå med det samme beløb, når momsen er undtaget ved f.eks 10 Euro (75 DKK), ville den danske pladsejer, skulle opkræve (i runde tal) 12 Euro (90 DKK), for at have det samme i hånden som sin tyske kollega, ex moms.

Parkering på privat område i Danmark er oplagt til autocamperparkering

Reglerne om standsning og parkering og rammerne for politiets og kommunernes virksomhed er reguleret i en lang række bestemmelser i færdselsloven, vejlovene m.m.

De bestemmelser der eksisterer, regulerer imidlertid ikke forholdene vedrørende parkering på privat område. Etablering af restriktioner for parkering på privat område er derfor et rent privatretligt anliggende. Ejeren af en privat ejendom kan således indenfor rammerne af den private ejendomsret fastsætte særlige regler om:


  • Parkering.
  • Standsning.
  • Tidsbegrænsning for parkering.
  • Betalingsvilkår for parkering.

Når en bilist parkerer på et privat område, er udgangspunktet, at bilisten accepterer rimelige parkeringsrestriktioner og vilkår der fremgår, af den skiltning der findes på ejendommen. Kilde: Ret og Råd advokater.

Selv om der er tale om private parkeringspladser, kræver det en kommunal godkendelse af ind- og udkørselsforholdene i henhold til Vejloven samt politiets godkendelse i henhold til Færdselsloven. Det skal fremgå af skiltning, hvilke regler der gælder for parkering. Skiltene skal være med sort baggrund og med hvid skrift.

Afslutningsvis

Ud over elementære faciliteter som forsyning og bortskaffelse, kan der være mange synspunkter omkring udbudet af autocamperpladser og dermed også prissætningen. Mads Screiner der er Markedschef for VisitDenmark i Tyskland, sagde i DR P4 Syd den 5. april "Det er vigtigt at vide at autocamper folket elsker friheden og ikke vil tvinges ind på helt normale campingpladser, så det kræver special designede holdepladser ved f.eks attraktioner og Sceneri Spots, som eftersørges meget. Vi har fantastiske ruter og oplevelse i Danmark, så det vi mangler er er bedre infrastuktur og så få fortalt i at det er der, samt en massiv større indsats i markedsføring"

Læs også: Autocamperturisme - en overset turistfaktor

Torsdag, 17 maj 2018 00:00

Autocamperparkering i Lemvig er lukket

Lemvig Kommune har meddelt at de 10 autocamperpladser på havnen i Lemvig er blevet lukket, da der skal bygges på grunden. Lemvig Kommune henviser til Lemvig Strand Camping.

Lemvig Kommune har siden sommeren 2011 haft anlagt en række midlertidige p-pladser til autocampere på den østlige del af Lemvig Havn. Fra Østhavnen var der direkte udsigt over Lemvig og Museet for Religiøs Kunst samt til alle aktiviteterne på Lemvig Havn. Pladsen lå  250m fra Lemvig Centrum og der er derfor nem adgang til indkøb, kultur og restauranter.

autocamper-info.dk har modtaget meddelelse om, at autocamper kræfter i det nordjyske, vil tage kontakt til Lemvig Kommune for at høre om mulighederne for en alternativ plads.
Kilde: Campervenner.dk

Det kan være fristende at søge efter drømmekøretøjet i udlandet, og der kan i mange tilfælde også være penge at sparre. Samtidig er udvalget meget større i f.eks Tyskland, eller også kan din forhandler ikke skaffe den autocamper du efterspørger på grund af store leveringsproblemer hos producenten. Det kan også være at den autocamper du søger, slet ikke har en forhandler i Danmark.

Inden du køber skal du sikre dig, ved at spørge forhandleren, hvem der har garantiforpligtelsen. Der kan være stor forskel på hvorledes de forskellige producenter yder garanti, ikke at forveksle med reklamationsret, der altid skal foregå til den forhandler, hvor køretøjet er købt. Nogen producenter har en udvidet garanti, der dækker i hele Europa, andre har ikke engang garanti, men kun reklamationsret, hvor du som forbruger, kun har fat i den den lange ende i de første 6 måneder.

Reklamationsret er den ret, der er gældende i hele EU, til at klage over fejl og mangler ved en vare, du har købt, mens garanti er noget mere, som sælgeren eller producenten kan vælge at give dig. Garantien skal altid være bedre end reklamationsretten

Ordene garanti og reklamationsret bruges ofte i flæng, men de betyder noget forskelligt. Læs mere på forbrug.dk

De første 6 måneder skal forhandleren rette fejlen.

Køber du en vare, som hurtigt går i stykker, er det i mange tilfælde indlysende, at det skyldes fabrikationsfejl. Men hvis du og forhandleren ikke kan blive enige om, hvis skyld fejlen er og hvem der skal betale for at få den rettet, er der regler for, hvem af jer der skal bevise jeres påstand.

De første 6 måneder efter købet er udgangspunktet efter loven, at fejl eller mangler i en vare har været til stede, da du købte varen. Det kaldes populært for formodningsreglen.

Forhandleren skal derfor rette op på alle fejl og mangler, som har vist sig i den periode, og som han ikke er i stand til at bevise, at du selv er skyld i. Er beviset ikke tilstrækkeligt, skal tvivlen komme dig som forbruger til gode. Kilde:Tænk


Parallelimport betyder ?

Import af varer uden om det autoriserede forhandlernet. En producent autoriserer ofte en kreds af forhandlere i de forskellige lande til at forhandle sine varer.

Hvorledes forholder det sig med hensyn til registreringsafgift?

Den danske registreringsafgiftslov indeholder i § 8, stk. 1 reglerne for hvorledes den afgiftspligtige værdi skal fastsættes for et nyt køretøj. EF-domstolen vurderede i 2003 et spørgsmål netop vedrørende hvorvidt den danske registreringsafgift måtte være i strid med princippet om varernes fri bevægelighed. EF-domstolen afgjorde i den konkrete sag, at den danske registreringsafgift skal betragtes som en intern afgift, der ikke anses for at stride imod disse principper.  Hvis du følger linket her kan du læse mere om sagen. Sag C-383/01
 
Jf. registreringsafgiftslovens § 8, stk. 1 består den afgiftspligtige værdi af indkøbsprisen, hjemtagelsesomkostninger, mindst 9% avance for importør og forhandler samt 25% dansk moms i nævnte rækkefølge. For parallelimporterede køretøjer gælder der ikke andre regler, og den danske registreringsafgiftslov har heller ikke andre regler for evt. handel i udlandet der går forud for at køretøjet importeres til Danmark. Det er således den danske kundes købsfaktura/udgifter der skal anvendes og tillægges avance og dansk moms for beregning af den afgiftspligtige værdi.
 
For den private parallelimportør er det værd at bemærke, at tillæg af avancen i det tilfælde alene tjener det formål at finde den korrekte afgiftspligtige værdi til beregning af registreringsafgiften. Du betaler derfor ikke avancen.
 
§ 8. Den afgiftspligtige værdi for et nyt køretøj er dets almindelige pris, indbefattet merværdiafgift, men uden afgift efter denne lov, ved salg til bruger her i landet på registreringstidspunktet eller, hvis told- og skatteforvaltningen inden køretøjets registrering udsteder bevis for afgiftsberigtigelsen, på tidspunktet for bevisets udstedelse. Den afgiftspligtige værdi må ikke være lavere end den pris, der er betalt for køretøjet, jf. dog § 9, stk. 4. I den afgiftspligtige værdi af nye køretøjer indregnes altid mindst 9 pct. i samlet avance for importør og forhandler. Den afgiftspligtige værdi må ikke indeholde negativ importøravance, jf. dog § 9, stk. 3 og 4. Såfremt told- og skatteforvaltningen konstaterer, at elementer, herunder avance, som indgår i beregningen af den afgiftspligtige værdi, overflyttes eller faktureres, så de ikke længere omfattes af den afgiftspligtige værdi, kan de transaktioner, hvor den pågældende overflytning eller omfakturering er konstateret, tilsidesættes i relation til afgiften.
Kilde: SKAT, Aalborg

Udgivet i Information

Hymer præsenterer det seneste resultat af det intensive samarbejde med Mercedes-Benz Vans: Hymermobil B-Class ModernComfort. Den integrerede og Del-integreret med grundplanerne fra 580 og 680 er de til dato eneste der er udviklet på den nye forhjulstrukne Mercedes-Benz Sprinter. Den forhjulstrukne Mercedes Sprinter kombineres med Hymer’s prisbelønnede SLC-Chassis der giver den nye Hymer ModernComfort autocampergenaration, med en let og stabil opbygning.

Indretningen er forsynet med et fuldstændigt omdesignet interiør- og møbelsdesign, i et moderne og helt umiskendeligt udseende.

Med den nye Hymer B-MC har Hymer formået at konstuerer en autocamper på lige under 2.900 kg i køreklar vægt, på trods af en længde på 7 meter i den delintegrerede udgave. Det er aldrig før set på en Mercedes baseret autocamper.

De hel- og delintegrerede i den nye B-klasse er kendetegnet ved deres særligt lette konstruktion. Ud over den glasfiberforstærkede dobbeltbund, PUAL teknologien der i mange år har kendetegnet Hymer, spiller det vægtoptimerede SLC-Chassis en særlig vigtig rolle. Chassiset er blevet tildelt den europæiske inovationspris og har en særlig rummelig dobbeltbund, som ikke påvirker den samlede højde eller ståhøjden inde i køretøjet, der også er trinløst. Med en højde i dobbeltbunden på 36 cm, er der her plads nok til alle tekniske komponenter, såsom installationer, elektronik og opvarmning. Friskvands- og spildevandstanke kan også rummes i dobbeltbunden, med en kapacitet på 180 - og 150 liter giver de en særlig selvforsyning på rejser. Der er adgang til dobbeltbunden både inde og udefra.

SLC-chassiset er implementeret på den specielt udviklede Sprinter - Triebkopf variant for autocampere. Dette betyder at hele bildelen inklusiv drevet og dieseltank er samlet foran eller under førerhuset og det giver mere frihed til at designe køretøjet i den bageste del af køretøjet.

Mercedes-Benz Sprinter tilbydes blandt andet med en motorvariant udelukkende til autocampere, på 177 hk dieselmotor med enten en 6 trins manuel gearkasse eller 9 trins automatgear. Standard versionen er på 143 hk. Talrige assistentsystemer som afstands-assistent Distronic, sidevind- og bremse assistent, der sørger for en høj sikkerhed. LED tågelygter med integreret kurvelys.

Det ydre er lavet med et sporty-elegant helhedsindtryk, med den bredde kølergril, og udført i sædvanlig Hymer kvalitet. 142 liter køleskab med fryser, Hymer Smart Battery System, der er en kombination af et Litium- og Blybatteri, der giver mere frihed på rejser

Modeller:

Hymer B-klasse MC 580 T/I
L/B/H : 6,99/2,29/2,96
Tilladt totalvægt 3.500 kg

Hymer B-klasse MC 680 T/I
L/B/H: 7,39/2,29/2,96
Tilladt totalvægt for den delintegrerede - 3.500 kg, højere for den integrerede.

Den nye B-klasse ModernComfort skulle komme i handlen i slutningen af august 2018, og kan ses på årets Caravan Salon i Düsseldorf, fra den 25. August til den 2. september. De tyske priser starter for den delintegrerede 69.990 Euro og for den helintegrerede 81.990 Euro

Kilde: Hymer Presse

Udgivet i Autocamper nyheder

Würzburg, er en meget smuk forbindelse mellem historie, kultur og vin. Residens- og universitetsbyen, der er malerisk beliggende på begge bredder af Main-floden, udmærker sig ikke blot med livlig stemning og en udsøgt charme. Den er også berømt som hjemsted for Frankens vinavl og ikke mindst som et sted med usædvanlige seværdigheder.

Würtzburg er også udgangspunkt for kør selv ruten - Romantische Straße der snor sig fra Würtzburg i Franken til Füssen i Bayern ved Alperanden til Østrig. Denne rute er spækket med pladser til autocampere.

Den 27. april 2018 åbnede Forsynings- og Trafikselskabet (WVV) parkeringspladsen - Parkplatz Friedensbrücke som autocamper parkeringsplads. Pladsen er også kendt som Viehmarktplatz. Det har hele tiden være muligt for autocampere at parkere på timebasis uden faciliteter. Nu er der blevet plads til 30 autocampere med strøm direkte ved de 30 pladser, vandforsyning og bortskaffelse af spildevand og kemi toilet. Prisen er 3 Euro i timen. For en hel dag og med overnatning er en prisen maksimalt 12 Euro. Maksimalt ophold 48 timer.

Pladsen liger helt ned til floden Main og byens centrum er kun 1 kilometer fra autocamperpladsen. Desuden er der forbindelse med Würtzburger Straßenbahn til centrum. Snyd ikke dig selv for et besøg i Würtzburg, der ellers kun er et målepunkt for hvor langt ned i Tyskland man er nået.

Adresse:
Wohnmobil-Stellplatz Friedensbrücke
Mainausstraße
D-97070 Würzburg

GPS koordinater: N 49.79708,  E 9.92302 - N 49°47'49",  E 9°55'23"

Links: www.wvv.de, Romantische Straße, Campercontact

Middelfart kommune og politiet godkendte onsdag den nye P-plads, for blandt andet autocampere, på NyHavn 2 i Middelfart. Dermed opfylder projektet reglerne ifølge vej- og færdselsloven. Når lidt tekniske problemer mellem betalingsbom og betalingsstander er på plads, aktiveres parkeringen på pladsen, hvor campervenner i Pinsen er inviteret til indvielse af havnen. Der er her onsdag aften kun få ledige pladser tilbage. Flot opbakning fra autocamper folket. Flemming Lunde (Campervenner) dukkede op, da undertegnede søndag eftermiddag havde et møde med Bo Sørensen, i forbindelse med autocamper parkering, hvilket Bo Sørensen udtrykte stor tilfredshed med, uden at det har noget med godkendelsen idag at gøre.

Perfekt beliggenhed for autocampere:

Med tilladelsen åbner muligheden for den perfekte beliggenhed for autocamperbesøg i Middelfart, få hundrede meter fra strøget og den gamle bydel og få meter til Lillebælt. Bedre bliver det ikke. 150 kroner eller 12 kroner i timen bliver prisen for overnatning eller timebetaling og for autocampere, vand samt toilet og bad. Beliggenheden af tømme faciliteter og den endelige bygning til bad, toilet og en sejlerstue er endnu ikke på plads.

Der er givet midlertidige tilladelser til at benytte den nuværende indkørsel ved parkeringshuset. Den gælder indtil der er en afklaring med et eventuelt projekt på nabogrunden. En for kommunen vigtig hæk, skal først etableres til efteråret.

Sanitet

Bo Sørensen har ligeledes fået en 6 måneders dispensation til en toiletvogn, der netop er opsat på arealet, ved siden af Kulturøen. Bo Sørensen glæder sig over den nye linie fra Middelfart kommune og håber at den fortsætter til glæde for begge parter.

Hvalsafari

Ud over Middelfart med den gamle bydel, vil der være mulighed for hval safari (Marsvin) og fiske ture med båd, og for de modige Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro

 FotoCredit: VisitLillbaelt

Udgivet i Information

Nykøbing Sjælland Lystbådehavn har besluttet at anlægge en en ny cirkelsformet autocamperplads til 10 køretøjer. Planerne er godkendt og forventes efter oplysninger, at pladsen bliver etableret i løbet af sommeren.

Der etableres strøm og vand på pladsen, som får udsigt til lystbådehavnen. I forbindelse med den nuværende autocamperplads er der mulighed for tømning af toilet og spildevand. Tiltaget skal efter vores oplysninger ses som en udvidelse, da de i højsæsonen har fuldt booket.

Tallty Card giver adgang til køkken, bad og toilet. Der er ca. 900 meter til Nykøbing Sjælland centrum.

Adresse:
Nykøbing Sjælland Lystbådehavn
Snekkevej 9 A
4500 Nykøbing Sjælland 
Danmark

GPS Koordinater: N 55.91518,  E 11.67268, N 55°54'55",  E 11°40'22"

Website: Odsherred havne

Kilde: Will

Mandag, 07 maj 2018 00:00

Plads Tip - Maasholm ved Slien

Maasholm ligger ved Sliens munding og 58 km fra grænseovergangen i Padborg. Køre man ind gennem Slien fra Maasholm, møder man byerne Kappel og i bunden af Slien ligger Schleswig.

Maasholm opstod i 1600-tallet som et fiskerleje og var engang en ø. Også idag landes der fisk i Maasholm. De fredede Sli-kraner vidner om historien. Idag er der også en en lystbådehavn med plads til 450 lystbåde.

Maasholm har en særlig landsbyatmosfære og ikke så underligt har den givet byen titlen “ den smukkeste landsby i Slesvig-Holsten”.

Ved siden af den store lystbådehavn tilbydes der ophold for autocampere op til 40 køretøjer, med udsigt til de mange sejlbåde og Sli-mundingen med det karakteristiske fyrtårn. Pladsen er overvåget, der findes en kiosk og restauranter i byen. Hunde er tilladt og 300 meter fra pladsen er der en hundestrand. Der er mulighed for frisk vand, strøm tømmemulighed for spildevand samt toilet og bad. På en cykel- eller gåtur ud til fyrtårnet, mødes man af et større fuglereservat på vejen. Maasholm kan også byde på en rigtig slagter, et mindre supermarked og fiskebutik med friskrøgede fiske vare. Super sted for fred og ro i smukke omgivelser lige op til Østersøen.

Prisen er 12 Euro uden strøm og 14 Euro med strøm

Adresse:

Stellplatz am Seglerhafen
Uleweg 31,
24404 Maasholm
Tyskland

GPS koordinater:54° 40′ 59″ N, 9° 59′ 39″ E

Website: www.maasholm.de

Maasholm turist HER

Side 1 ud af 2