Artikel filtreret på dato: Marts 2018

Hymer synes fast besluttet på at spille Sprinter-kortet. En aftale der er indgået med Mercedes, vedrører levering af flere tusinde af de nye generation Sprinter. Med denne leveringsaftale bliver Hymer, Mercedes Sprinters største kunde. Den første Sprinter ventes i de kommende uger og vil være en del af autocamper programmet fra Hymer 2019. 

Mercedes og Hymer har samarbejdet aktivt i udviklingen af den nye variant af Sprinter, som er skræddersyet til autocampere. Mindre tunge og en højere lastkapacitet opfylder forhjulstrækversionen de særlige behov til autocampere. Mercedes kan nu også levere Sprinter som “Triebkopf”, hvilket vil sige kun førerhuset med forhjulene og klar til kørsel med motor og tank. Allerede på et tidligt stade i udviklingen var Hymer med i udviklingen af den nye Sprinter.

Autocamper konstruktørene får frie hænder til at opbygge autocampere med alt bag kabinen. Dette er et et helt nyt vækstmarked for Mercedes, hvor Hymer bliver den største kunde til Mercedes Sprinter.

De første Sprintere kommer til Hymer i Bad Waldsee i de nærmeste uger, for at blive ombygget til autocampere. Mercedes og Hymer har samarbejdet i over 40 år. Den allerførste Hymer havde også Mercedes som basiskøretøj.

Med den nye Sprinter, vil Mercedes styrke sin position på det blomstrende autocamper marked. I Europa blev ca. 111.000 køretøjer indregistreret i dette segment i 2017, hvilket svarer til en vækst på 15% i forhold til året før. 

Hymer.dk, Mercedes-Benz.dk

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Mandag, 26 Marts 2018 00:00

"Landevejens lystsejlere" besøger Vejle

Vejles Borgmester Jens Ejner Christensen byder velkommen til: Autocamperfolket og åbent camperarrangement den 7. april kl. 10.


I forbindelse med træffet vil der blive afholdt et åbent camper arrangement lørdag d. 7. april kl. 10.00 - 12.00, hvor interesserede har mulighed for komme og få en god campersnak med klubmedlemmerne samt, se de forskellige modeller og indretninger der er på en moderne autocamper. De autocampere der lukker dørene op flager og byder velkommen til interesserede.

Der vil i samme tidsrum også være repræsentanter fra turistguider fra VisitVejle og AutoCamperRådet til stede.

Autocamperklubben Campervenner besøger i weekenden 6.-8. april 2018 Vejle. Hvor klubben i samarbejde med Vejle kommune afholder et kombineret medlemstræf og generalforsamling på Rosborg Gymnasium. Der forventes en deltagelse på 80-100 autocampere som vil benytte bl.a. cirkuspladsen som parkeringsplads for de mange vogne.

Tidligere Byrådsmedlem Christa Laursen har skabt denne mulighed i samarbejde med Vejle Kommune og autocamperfolket.

Christa Laursen har i tæt samarbejde med en lokal autoritet på området John Ipsen, været meget inspireret af den eksplosion der foregår i øjeblikket omkring salg af autocampere i hele Europa, og Christa skubber stadigvæk på dette tiltag politisk, få nu etableret en bynær plads til disse "Landevejens lystsejlere" som hun kalder dem.

Christa Laursen har haft møde med både tidligere og nuværende borgmester, så Vejle kan blande sig ind i kampen om denne voksende form for moderne turisme, hvilket også var hendes afslutningsreplik til byrådskolleger, borgmester og forvaltning - Få nu trykket på den knap, der er midler til det og gevinsten viser sig hurtigt.

Handelslivet i Vejle vil kunne mærke et sådant tiltag, som hun siger: Autocamperne skal ikke blot kigge på Vejle by fra broen, de skal ned, mærke og gøre brug af det Vejle byder på, strøg, skove, strande, parker, fjord, restauranter, butikker og hygge og de skal føle sig velkommen. Som der stod i et tysk autocamper magasin for et par år siden om Vejle - Den lille by med den store udstråling.

I Danmark er der ca. 12.000 autocampere. I Tyskland er der ca. 500.000 autocamperer og i hele Europa nærmer vi os 2 millioner. Der er store muligheder for at tiltrække autocampere, det er et folk, der vil være bynært.

Med få midler kan man skabe en stor omsætningsforøgelse, idet folk med autocampere gerne bruger penge og ikke er specielt krævende. Med en god plads, hvor man har mulighed for spildevands- og toilettømning, påfyldning af frisk ferskvand samt bortskaffelse af affald og som er tilgængelig døgnet rundt, kan man tiltrække disse mobile turister og dermed skabe omsætning og arbejdspladser til gavn for lokalsamfundet påpeger formanden for Campervenner Finn Knudsen, der glæder sig til besøget i Vejle.

Vejle har seks autocamper pladser på Vejle Havn,men i byggerod og andet er det slet ikke optimalt, autocamperne kører videre til Juelsminde eller sydover hvor tilbuddene vokser med raketfart, derfor bør Vejle med på den bølge nu er Christa Laursens bedste råd til politikerne.

Der er dags dato tilmeldt 91 autocampere. 

Med venlig hilsen

Finn Knudsen, fm. for Campervenner, Christa Laursen, koordinator/arrangør, John Ipsen, arrangør

FotoCredits: VisitVejle

Udgivet i Information

De tyske autocamper brugerne har igen i år valgt deres favoritter blandt de mest elskede autocamperpladser. Autocamperpladser er der så mange af i Tyskland at de kan deles op i kategorier. Der var nomineret mere end 100 pladser. Kategori A med op til 30 pladser, kategori B med 31 ti 50 pladser, Kategori C med 51 til 80 pladser og Kategori D med mere end 80 pladser. 3084 har stemt og det er en højere stemmedeltagelse en normalt.

I kategori A med op til 30 pladser ligger vinderen i Wilhelmshaven - Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel. Pladsen er beliggende ved Nassau havn og er omgivet af et beskyttende dige. På 2. pladsen ved Haltern am See sydvest for Dülmen - Wohnmobilpark Haltern. På 3. Pladsen er vi ved Rhinen på pladsen ved Urmitz am Rhein - Stellplatz am Rhein.

Kategori B: Autocamperpladser fra 31 til 50 autocampere. Her skal vi igen i 2018 til Neukirchen/Knüll og autocamperpladsen Camper Park Ubachtal, med endnu en gammel kending på 2. pladsen i Bremerhaven og Reisemobil-Parkplatz Fisherreihafen. 3. Pladsen går til pladsen i Andechs med Wohnmobilstellplatz Andech. I Bremen ligger denne kategori´s 3.plads - Reisemobilplatz Am Kuhhirten

Kategori C med autocamperpladser mellem 51 og 80 autocampere. Her finder vi på 1. pladsen, syd for Berlin, tæt på A9 og ned til Elben i udkanten af Coswig (Anhalt) autocamperpladsen Marina Coswig. På 2. pladsen, mellem Lübeck og Rostock, ligger hyggelige Wismar og Wohnmobilpark Westhafen.

Kategori D for autocamperpladser over 80 Autocampere. 1. Pladsen i denne kategori ligger vest for Kassel ved Twistersee og Bad Arolsen med Reisemobilhafen Twistersee til 12 Euro. Ind på 2. Pladsen kommer Berlin pladsen Camper Oasis Berlin. På 3. Pladsen er vi på Rügen og Ostsseebad Binz med pladsen Wohnmobil-Oase Rügen.

Fagjuriens specialpria - Der Shootingstar går i 2018 til den helt nye plads ved Kielerkanalen: Wohnmobilhafen am Kanal - Café NOK.

Kilde: Promobil. Læs artiklen i sin fulde længde HER med de 10 vindende pladser i hver kategori

Omgivet af historiske perler, smukke haveanlæg og kulturelle højdepunkter, ligger den helt nye Reisemobilpark Eutin midt i det grønne og kun få meter fra Eutin-søen (Großer Eutiner See). Den nye flisebelagte autocamperplads til 24 køretøjer, er tilgængelig fra den 19. april 2018, og har derefter åbent hele året rundt. Betalingen sker uden kontanter og kun med betalingskort eller kreditkort. For hver autocamper betales 16 Euro (120,- kr) per overnatning (Indtil kl. 12 den følgende dag). Prisen inkluderer brug af toiletter, WiFi og bortskaffelse af spildevand og toilet. Strøm koster 0,50 Euro/kWh og 1 Euro/100 liter vand, brusebad 1 Euro/5 min. Brug af vaskemaskine / tørretumbler 2 Euro.

Afstand til Eutin slot og centrum 1,2 km. Den nye plads drives af byens kommunale forsyningsselskab - Stadtwerke, ligesom i Schleswig og Eckernförde. Fritidsmulighederne byder på et historisk centrum, museer, teater/opera, kanoleje, slot/borg, lejeplads, svømmehal, friluftsbad, badesø, bådleje, surfing, fiskeri, en park, vandrestier og et stor netværk af cykelstier, minigolf, tennis og ridning.

Eutin ligger i Schleswig Holstein i nærheden af søerne ved Plön, syd for Kiel og nord for Neustadt im Holstein. Byen er blandt andet venskabsby med danske, Nykøbing Falster. Eutin´s historie går helt tilbage til 1100 tallet. Indbyggertallet ligger på omkring 17.000.

Afstand fra Flensborg -129 km, Puttgarden, Femern - 69 km

Adresse:

Reisemobilpark Eutin, 

Oldenburger Landstraße 21, 

23701 Eutin
Tyskland

GPS Koordinater: 54°08’03.4"N / 10°37’47.6"E - 54.134283, 10.629879


Hjemmeside: reisemobilpark-eutin.de/


Googlemaps: Placering

2017 blev et fremragende år for autocamperbranchen, og året var også et rekord år med mere end 110.000 nye autocampere i hele Europa. Efter stigninger i hvert af de forløbne år, hvor pressen kaldte de store stigninger for et boom, skulle man tro at toppen var ved at være nået.

Har man kaldt stigningerne i de foregående år for et salgs boom, må der være tale om eksplosiv stigning efter at salgstallene de første to måneder af 2018 i Norge, Sverige og Tyskland er blevet tilgængelige

I Norge blev der i januar 2018 solgt 55 nye autocampere, optil 3.500 kg, hvilket er +66,7 procent flere end året før. Der blev ligeledes solgt 34 autocampere på over 3.500 kg og det er et plus på +32,3 procent i forhold til den samme måned i 2017. Februar viste et salg på 107 autocampere der er et plus på +46,6 procent. hvad angår autocampere på mere end 3.500 kg blev det til 94 nye, hvilket er en fremgang på +43,6 procent. Tallene stammer fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS - www.ofvas.no i Norge.

Husvagnbranchen.se i Sverige stiller med ligeså fantastisk positive tal. Samlet set, altså både over og under 3.500 kg, blev der i januar 2018 til 90 nye autocampere, der er en fremgang på +50 procent. I februar blev det til hele 276 nye autocampere og dermed en fremgang på 37,78 procent.

Autocampernes største marked, Tyskland, stod heller ikke tilbage med en fremgang på +51,3% - 1.894 i januar måned. Februar bød ligeledes på storsalg, med ikke mindre end 3.432 autocampere og en fremgang på +48,5 procent. En samlet fremgang i Tyskland i Caravan Industrie Verband Detschland e.V. - civd.de

Fra Danmark er der endnu ingen tal. Spændene at se, i hvilket omfang sænkningen af registreringsafgiften har sat sine spor i salget af autocampere. 

Udgivet i Autocamper nyheder
Tirsdag, 20 Marts 2018 00:00

Alde varme indgår i Truma´s iNet verden

Den svenske varmeproducent Alde, der er ejet af Truma har hidtil været kørt adskilt. Som noget nyt kan Alde Compact 3020 HE fra april 2018 integreres i Truma iNet systemet.

De to varmesystemer har hidtil været tilbudt med hver deres betjeninger i autocampere og campingvogne, hvadenten de er udstyret med Truma eller Alde varme. Truma har nu et ønske om at styre så mange af deres komponenter som muligt med iNet systemet. Fra april, 2018 er det en ny mulighed. Det betyder at man fra næste måned kan styre alle enheder via iNet: Opvarmning, aircondition og gasformyning - alt sammen via en App.

Installationen skulle være meget enkel: iNet-boksen sluttes til varmeapparatet under forudsætning af, At Aldevarmeren er udstyret med det nye kontrolpanel. Kunderne kan genkende den nye iNet kontrolboks, ved iNet Ready symbolet, der vises når boksen er tændt. Hvis iNet symbolet mangler, er boksen ikke forberedt for iNet og skal udskiftes. Dette vedrører alle varmeapparater af typen Compact 3020 HE fra 04/2014 til 04/2018. Ældre modeller af typen Alde Compact 3010 kan ikke eftermonteres med iNet systemet.

Med den tilhørende App, kan Alde-brugere nemt styre de vigtigste funktioner på deres varmeapparat. Desuden kan brugerne via App´en vælge om apparatet skal køres på gas eller 230 v varmeelementer, og hvilken temperatur sensor der overtager styringen. Har kunden et Truma klimanlæg i sit køretøj, kan man køre klimamaautomatik. Derved kan temperaturen holdes konstant på en forudsestemt temperatur.

Den nye Truma App med Alde udvidelsen er tilgængelig fra marts 2018. Den indeholder nogle nye praktiske funktioner der gavner alle Truma App brugere. Du kan kontrollere status for indendørs temperatur og vandtemperaturen via Bluetooth. Hidtil har det kun være muligt via SMS. Den nye App er ligeledes mere brugervenlig en den tidligere udgave.

OBS - Tibud til den 30.04-2018,  lige på den anden side af grænsen: http://skandic-camping.dk/, 818 Euro - Spar 303,- Euro, NU pris Pris 589,-Euro

Se mere på www.truma.com og www.alde.se

Kilde og foto: Truma.com

Udgivet i Udstyr Artikler

Winzer Atlas er et tema koncept, men her for vin- og naturelskere. Her er der tale om 170 vinavlere, vinkooperativer og vingårde, der tilbyder mindst en gratis overnatning for autocampere ved deres bedrif, for det meste året rundt. Pladserne er fordelt i tolv af de 13 tyske vinregioner. Derudover er der nogle steder i det østrigske Burgenland, i Sydtyrol, Ungarn og for første gang i Alsace. De der køber dette Winzer Atlas, identificerer sig som gæst med en vignette på køretøjets forrude, og får derved lov til at parkere med sin autocamper i 24 timer hos et af stederne, der er findes i Winzer Atlas. Winzer Atlas vignetten er gyldig fra 16. marts 2018 til 31. marts 2019. Bemærk venligst at nogle af de pladser, der er anført i afsnittet "Feste", er omfattet af et gebyr. Gratis pladser er angivet som sådan.


Kun selvforsynende autocampere med el og vandforsyning samt toilet om bord er tilladt med gyldig Vignette. Campingvogne er udelukket. Der er normalt ikke faciliteter på pladserne.


Winzer Atlas, der koster 24,90 Euro (187 Dkk) og indeholder detaljerede beskrivelser og GPS koordinater, Steder der tilbyder tømme- og forsyningsstationer, Vignette, der gløder i et år, Vin leksikon, Deltajerede informationer om tilblivelse af vin og druesorter.


Du kan købe Winzer Atlas HER . Udgiver af atlaset er Reisemobil International, der også udgiver Bordatlas.

Få et et kig i Winzer Atlas HER

Udgivet i Information

AutoCamperRådet blev for nylig inviteret til møde på Hvide Sande Havn. Årsagen var, at Hvide Sande Havn påtænker at lave servicefaciliteter i tilknytning til de eksisterende autocamperpladser.

Hvide Sande ligger lige ud til det frådende Vesterhav, som er skønt, uanset hvornår på året, man kommer dertil. I Hvide Sande finder man både strand og klitter, og der er i det hele taget højt til loftet og plads til ro og afslapning. Byen bærer stadig præg af, at man altid har været en by, der har levet af fiskeri, og du finder da også stadig en stor industri omkring både havn og by, som har med fiskeriet at gøre. Desuden har byen det, som man nok kan betegne som en af de bedste fiskebutikker kombineret med en fiskerestaurant. Hvis du selv foretrækker at fange dine fisk, så kan det også lade sig gøre i Hvide Sande. Mange turister besøger hvert år byen og benytter de mange spændende aktivitetsmuligheder og nyder den skønne strand og området deromkring. Derfor er det også dejligt, at man fra Hvide Sandes side også har valgt at prioritere autocamperturister. Heldigvis er der nu planer om endnu bedre forhold for autocampere, hvilket vi naturligvis sætter stor pris på i AutoCamperRådet.

Planer om servicefaciliteter på Hvide Sande Havn

AutoCamperRådet blev for nylig inviteret til møde på Hvide Sande Havn, og har derfor for ganske nylig afholdt møde med Havnedirektør Steen Davidsen og driftsleder Ole Ravn. Havnen havde i forvejen udtrykt ønske om at etablere servicefaciliteter for autocampere på havnens arealer.

Som de fleste nok ved, så har Hvide Sande haft meget stor tilstrømning af autocampere. Hvide Sande Havn har derfor anlagt pladser for autocampere på havnens arealer. I 2017 investerede havnen i en ny bygning med toilet og badefaciliteter samt udendørs brusefaciliteter som specielt surfere benytter sig af.

Hvide Sande Havn tager udfordringen op

Det tiltagende antal besøgende autocampere har desværre også medført en lidt negativ effekt for havnen. Udfordringen har været, at en del autocamperbrugere benytter havnens toiletbygninger til blandt andet toilettømning, og dette har derfor betydet et øget pres på de hygiejniske forhold på havnens toiletfaciliteter.

På den baggrund har havnen derfor besluttet at investere i moderne servicefaciliteter for autocampere samt turistbusser. AutoCamperRådet har i den forbindelse assisteret med ideer til både anlægsarbejdet og også omkring mulige placeringer.

Placeringen af den nye servicestation forventes at blive udfor P-pladserne på Fabriksvej 31 – det er der campingvognen står placeret – der forventes der bliver tilkørsel til servicepladsen fra 2 sider

Nye tilkørselsforhold

Havnen har herefter tilkendegivet, at man planlægger at etablere disse servicefaciliteter i forbindelse med den toiletbygning, havnen allerede har på Fabriksvej 31. På fabriksvej har man allerede 2 p-pladser, som er forbeholdt autocampere. Med denne placering bliver der heller ikke langt for dem, som vælger den autocamperplads, der ligger tæt på stranden. Det er pladsen ved de store vindmøller, hvor nedkørslen ligger ud for fabriksvej 42.

Havnens ønske om denne placering er naturligvis valgt ud fra, hvor havnen i forvejen har kloakforhold, men også hvor det trafikmæssigt vil være mest hensigtsmæssigt. Ifølge de planer AutoCamperRådet er indviet i, så bliver der udført anlægsarbejde, således at der vil være optimale tilkørselsforhold for både små og store autocampere, og det bliver således, at man kan tilkøre og forlade servicepladsen fra 2 sider. Alt i alt må man sige, at havnen i Hvide Sande virkelig har forstået, at gøre havnen og dermed byen særdeles autocampervenlig.

Kilde: Pressemeddelelse fra AutoCamperRådet - acr.dk

Link:
Hvide Sande Havn
Visit Hvide Sande

Find info om pladser her, søg på Hvide Sande:

DACF appen
Camper-Parkering.dk

Europa-Parlementets besluttede ved 1. behandling, den 13. marts 2018, ændring om grundlæggende kvalifikationskrav og efteruddannelse for førere af visse køretøjer, der benyttes til godstransport eller personbefordring.

For at bidrage til reduktionen af drivhusgasemissioner og forbedringen af luftkvaliteten ved at fremme anvendelsen af køretøjer, der bruger alternative brændstoffer, bør medlemsstaterne have mulighed for på deres områder at tillade, at indehavere af et kategori B-kørekort har ret til at føre visse typer af køretøjer, der bruger alternative brændstoffer, hvor disses tilladte totalmasse overstiger 3.500 kg, men ikke overstiger 4.250 kg. Denne mulighed for at overskride 3.500 kg bør være betinget af, at den yderligere tilladte masse udelukkende skyldes den større masse, der følger af de alternative fremdriftssystemer, og bør være underlagt de begrænsninger og betingelser, som skal forhindre en negativ indvirkning på trafiksikkerheden. Det forudsættes at at køretøjet føres uden anhænger og benyttes til varetransport.

Måske kan EU-parlementets principbeslutning føre til at der er mulighed for at autocampermarkedet fremover kan få samme privilegier med kørsel på et B-kørekort op til 4.250 kg. Og hvorfor så denne optimisme ? De basiskøretøjer der benyttes til vare- og godskørsel er de samme der benyttes til autocampere. Autocampere på 3.500 kg er ligesom nye varebiler med el-drift, presset af en lille lastevne. 

Bifuel eller Hybrid ?

Uanset hvad fremtiden bringer, er det nok ikke sandsynligt med en eldrevet autocamper foreløbigt, men uanset hvad producenterne vil gøre, så er det med største sandsynlighed, at vægten vil stige, og derved gøre det meget svært at kunne holde sig inde for 3.500 kg totalvægt.

I 2009-10 satsede bla. Hymer sammen med Goldschmitt på kørsel med diesel tilsat gas indsprøjtning. Det samme gjorde La Strada. Udover at mixet af diesel og gas førte til den hidtil hurtigste varebil, havde det også den positive effekt at, den var billigere at køre med, pga af den billige gas. Var projektet forsat, havde man forventinger om at LPG gas andelen ville kunne udgøre omkring 50% og kunne køre længere på literen. Modsat ren gasbil ville drejningsmomentet være næsten det samme. Ikke nok med det ville NOx tallet falde. I samme periode kørte lastbilproducenten MAN af samme spor, og opnåede 35 procent mindre fintstøv, 5 procent CO2 udledning og 5 procent mindre NOx. Ulempen var at de blev tungere. Det samme vil gøre sig gældende, hvis autocamperproducenterne tænker i Hybrid baner. Noget skal der gøres.

En ting er sikkert. Der bliver kæmpet for autocampere på et B-kørekort til 4.250 kg på flere fronter. Her i Danmark fik ACR i 2017 klar besked fra Transportminister Ole Birk Olesen, om at ministeriet vil fremsætte forslag i EU om 4.250 kg autocampere på et B-kørekort. Siden 2014, har autocamperproducenternes sammenslutning haft lobbyister igang i EU Parlementet. Reisemobil Union i Tyskland har det som et af deres hovedopgaver. Røster i Norge som EØS land, har sat trafikministeren og en lobbyist på sagen. 

Ændringen gælder i øjeblikket kun gods - og varetransport. De nye regler vil fremadrettet være en del af kørekortsdirektivet for EU og er friviligt for de enkelte lande og gælder derfor kun indenfor de enkelte lande, men dog et lille skridt i den rigtige retning. El-køretøj og varetransport eller ej så drejer sig grundliggende om at kunne føre et køretøj på et B-kørekort med en tilladt totalvægt på 4.250 kg og det er det der i mange år har været ønsket i flere lande, og der arbejdes på her i Danmark. Derved ungås det at man hele tiden skal være nervøs for overlæs og om de plus, minus 5 procent af den opgivne autocampere vægt, som man ikke har nogen som helst indflydelse på, har indflydelse på hvor meget man må læsse i sin autocamper.

Det ligger i forslaget om 4.250 kg på et B-kørekort for autocampere, at dette er frivilligt, men kan lade sig gøre, hvis køretøjet rent teknisk kan køre på 4.250 kg. Alternativt kan folk selv vælge løsningen på et køretøj på 4.250 kg eller som en kombination af et køretøj på 3500 kg og en trailer på en maksimal totalvægt på 750 kg. Det må være mere sikkert med vægten på et køretøj, og rent parkeringsmæssigt kan man skilte sig ud af at parkere med 4.250 kg med et P-skilt med en autocamper undertavle, der tillader køretøjsgruppen - autocampere, uanset vægt.

Euro Parlementet P8_TC1-COD(2017)0015P8_TC1-COD(2017)0015, som PDF

Udgivet i Information
Søndag, 18 Marts 2018 00:00

Plads Tip - Kolby Kås, Samsø

Kolby Kås er den gamle færgeby på Samsø, hvor der tidligere var færgeforbindelse til Kalundborg. Den lille private havn er beliggende på den sydlige del af Samsø. På havnen i Kolby Kås er der mulighed for at overnatte med autocampere. Der ligger også Færgekroen, der også udlejer cykler.

Superbrugsen for indkøb ligger i Tranebjerg, ca 7 km væk fra havnen. På vej til Tranebjerg ligger den gamle hollandske mølle, 1,5 km fra havnen. Den er opført i 1899.

Havnen i Kolby Kås er vestvendt med en fantastisk udsigt og basis for smukke solnedgange. Havnen har en havnekiosk med det mest basale udvalg, og det er herfra, der udlejes cykler. Prisen for overnatning med autocamper er den samme som den mindste gæste sejler, hvilket er 140,- kr. pr autocamper. Der er gratis internet. Havnen har strøm, grill, toilet og bad.

Adresse:

Havnen ved Kolby Kås
Strandbakkevej 2
Tel.+45 86591011

GPS Koordinater:

55°47’44.9"N - 10°31’47.1”E,
55.795814, 10.529749

Havneguide, Visit Samsø

Side 1 ud af 2