Artikel filtreret på dato: December 2018

Der venter de besøgende en helt ny oplevelse i de otte campinghaller, når Ferie for Alle slår dørene op 22.-24. februar 2019 i MCH Messecenter Herning.

Gå ned ad strøget, spis som i Italien, oplev en shelter og slap af i relax-området. Campingområdet på Ferie for Alle byder på et væld af nyheder, og de besøgende kan gå på opdagelse i et fornyet og livligt campingunivers 22.-24. februar 2019 i MCH Messecenter Herning.

- Setuppet i campinghallerne er blevet ændret, så de besøgende får en ny og bedre oplevelse på Ferie for Alle. Campingområdet bliver mere overskueligt, mere lækkert, og det bliver en større oplevelse. De nye tiltag bliver en overraskelse for de besøgende, og jeg tror, de får lyst til at besøge Ferie for Alle hvert eneste år, fordi der hvert år venter en helt ny oplevelse, siger Morten Kjeldsen, direktør hos Isabella Group, medlem af campingbranchens bestyrelse samt komitémedlem på campingudstillingen på Ferie for Alle.

I campinghallerne kan de besøgende få al den rådgivning, inspiration og information om campingvogne, autocampere, telte osv., som de søger, og derudover forvandles gangarealerne i flere af hallerne til gågader, så de besøgende kan tage sig en strøgtur, ligesom der skabes afslapningsområder, restauranter og legeområder. Hal B forvandles til én stor handelshal, Markedspladsen, hvor de besøgende kan gå på opdagelse blandt gode tilbud på campingudstyr- og tilbehør, der er samlet i hallen.

Intercamps produkter i hal E

Samtlige mærker af campingvogne, autocampere, telte på det danske marked samt alverdens udstyr og campingpladser i ind- og udland kan opleves på Ferie for Alle, og også i hal E venter der de besøgende en ny oplevelse. Her er der kun én udstiller:

- Vi har samlet alle vore vognmærker og produkter i én hal på 2.900 kvm, dels for at give vore forhandlere en masse nye muligheder og samtidig give de besøgende en helt ny helhedsoplevelse. De besøgende gæster kan blive inspireret og opleve vogne af flere mærker og samtidig kigge på udstyr og tilbehør. Det bliver mere overskueligt, og vi tror, det giver de besøgende en bedre service og information på den måde, siger Steen Rasmussen, indehaver af Intercamp A/S.

Danmarks mødested

Med flere end 1.000 udstillere på Ferie for Alle er der solid opbakning fra branchen, og om det er camping, friluftsliv, charterferie eller noget helt andet, man er på udkig efter, er Ferie for Alle stedet, hvor man finder sin ferie, lyder det fra Morten Kjeldsen:

- Det er på Ferie for Alle, branchen samles, så alle deltager og kommer igen år efter år. Ferie for Alle er blevet Danmarks mødested nummer ét, når man gerne vil inspireres til sine ferie- og rejseplaner. Ferie for Alle er jo en udflugt i sig selv, og hvad enten man er til camping, friluftsliv, outdoor eller noget fjerde, så er det her, folk bliver inspireret. Så alsidige som vi mennesker er i dag, så vil vi egentlig gerne både informeres om og inspireres til camping, charterferie, vandreferie og ski mv., så det er jo et perfekt sted at få alle sine ønsker indfriet, siger Morten Kjeldsen.

Prestigefyldte campingpriser og vintercamping

På åbningsdagen for Ferie for Alle afholdes Danish Camping Award for tredje gang. Her uddeles Danmarks mest prestigefyldte campingpriser. Ved prisuddelingen kåres Årets Campingvogn, Årets Campingtrækker, Årets Autocamper, Årets Danske Campingplads, Årets Udenlandske Campingplads og Camping Prisen, som går til et firma eller en person. 

Vil man være nærmeste nabo til Ferie for Alle, kan man benytte sig af muligheden for at tage et weekendophold på vintercampingpladsen bag MCH Messecenter Herning, der ligger få minutters gang fra campinghallerne. Vintercamping arrangeres af DCU og MCH og kan bookes på forhånd, eller man kan møde op og få adgang.

Ferie for Alle 2019 foregår i MCH Messecenter Herning fra 22. til 24. februar. Messen er Skandinaviens største feriemesse og byder på mere end 1.000 udstillere og besøges af omkring 60.000 ferieglade mennesker.

Link: Ferie For Alle

Udgivet i Information

autocamper-info.dk og det tyske marketingskoncept TopPlatz var forleden dag inviteret af Birgithe og John L.H. Pedersen til af besigtige deres planlagte projekt for autocampere i Bandholm på Lolland.

Jürgen Dieckert fra tyske TopPlatz har ca 30 år´s erfaring med autocamperpladser og arbejdet for Promobil i 15 år, var udbredt begejstret for både projektet og folkene bag projektet, så meget at han talte i højt rosende vendinger hele vejen tilbage til Tyskland, der var udgangspunkt for vores tur til Lolland.

En autocamperplads med ophold helt ned til vandet, kan kun blive et trækplaster for Bandholm på Lolland og Jürgen Dieckert, TopPlatz mener kun, at han har kendskab til en plads med samme attraktive placering som den fremtidige plads på det helt uspolerede og charmerende Lolland.

En lokal campingplads der tidligere har levet en omtumlet tilværelse, blev lukket for ca 3 år siden og nu skal den have nyt liv som attraktiv autocamperplads. I den forbindelse blev der talt om muligheder for at opnå en rigtig god model som munder ud i en win-win for både ejere og autocamperturister. Da pladsen ligger i strandbeskyttelseslinien skal der søges om ændringer af enhver art, men alle er positive, så!

autocamper-info.dk og TopPlatz er ikke i tvivl. Her ligger en slumrende oase og venter på at blive vakt til live, og området oser af masser af muligheder der bare venter på besøg i et omfang som de ikke har i øjeblikket.

Få km fra Bandholm ligger Knuthenborg Safaripark. Strandene på Lolland-Falster  har oftest de højeste vandtemperature og her er Bandholm Strand et kig i historien. Den fine hvide sandstrand i Bandholm er anlagt i 2016 og kun få meter væk ligger Danmarks ældste badeanstalt med badebroer og vandrutsjebane. Stranden ligger som en del af en strandpark med bænke og en oplagt mulighed for en pause.

Solen skinner mere på Lolland-Falster. Faktisk får Sydhavsøerne ca. 50 timer mere end landsgennemsnittet. Besøg på områdets store udvalg af gårdbutikker med et mangfoldigt udvalg for både gane og mave. Masser af oplevelse på to hjul i området. Bandholm råder også over Danmarks bedste hotel ifølge Tripadvisor 2017. Hotellet råder over en særdeles hyggelig a la carte restaurant med lokalt inspirerede retter og om sommeren er der udendørs buffet ned mod Bandholm Havn, lige som der rådes over en bar.

Der findes en købmandsbutik på Bandholm Tanken, der også er leveringsdygtige i morgenbrød. Der var en gang, hvor der ikke var så meget trafik og for godt 100 år siden foregik ferieture med tog. Den rejsestemning kan man stadig opleve på en tur med Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm, hvor de rejsende kan mærke datidens komfort og udsigten. Toget holder på Bandholm station, som er Lollands ældste med udstillinger og kiosk. Besøg Frilandsmuseet i omegnen og kom tæt på fortiden.

Fra Bandholm Havn sejler færgen til Askø/Lilleø og vil du besøge Femø og Fejø skal du til familiens andet sted, 15 km fra Bandholm på Kragenæs Marina Lystcamp. Vi kan næsten ikke vente !

Kragenæs Marina Lystcamp

Bandholm Strand Wohnmobilstellplatz

Bandholm Hotel

Bandholm Strand

Knuthenborg Safaripark

Museumsbanen

Frilandsmuseet

TopPlatz

Torsdag, 13 December 2018 16:45

Globeline - En ny stjerne fra Dettleffs

På CMT i Stuttgart, som finder sted fra den 12. til 20. januar 2019, viser Dethleffs sin nyeste stjerne - en autocamper med en ægte stjerne: Globeline T 6613 EB med Mercedes Sprinter som basiskøretøj er en udvidelse af autocamper porteføljen med en kompakt del-integreret med enkeltsenge, som på fornemste vis omsætter Sprinterens dyder til fremragende komfort.

Typisk for Dethleffs er Globeline skabt med et frisk, attraktivt interiør og udvendigt design og imponerer med dynamisk design og komfort. Globeline er tilgængelig som T 6613 EB med en af ​​de mest populære og mest efterspurgte layout på markedet, under 7 m i samlet længde og på mindre end 3,5 tons tilladt totalvægt, og som har en bageste garage med masser af plads. Desuden kan den del-integrerede også bestilles med en yderligere (elevation) seng. Takket være de mest moderne kørsel hjælpesystemer: Fremragende trækkraft ved baghjulstræk, ergonomiske pilot sæder og den effektive og kraftfulde 143 hk motor med emission klasse VI D er der taget hånd om fremragende kørekomfort. På forespørgsel kan Globeline også bestilles med det ekstremt jævnt og flydende gearskifte 7G-Tronic-Plus automatgear inklusive hold funktion.

Plus point indeni

Det indre af Globeline brillerer med moderne linjer og et elegant, lyst design. Hvidblanke møblerklapper og klogt udvalgt belysning, giver interiøret en glans, som man kan forvente af en stjerne.

Andre plus punkter af indretningen er den rummelige L-formet siddegruppe med fritstående, valgfri højdejusterbart bord, 70 cm bred indgangsdør og de komfortable pilotsæder herunder højde og hældning justering med integreret nakkestøtte og armlæn. De to enkeltsenge i bagsiden kan konverteres med et par enkle trin til en stor liggeflade. Som ekstra bestilling kan der bestilles en sænkeseng.

Plusser udenfor

På ydersiden fanger den dynamiske form af den del-integrerede med sin brede kant og de integrerede baglygter straks øjet. Den store bageste garage er ideel til den klare feriebagage.

Globeline T 6613 EB er 696 cm lang, 233 cm bred og 300 cm høj. Som standard, leveres den i hvid, kan eventuelt via Style pakke, leveres i sort metallic eller sølvfarvet opbygning og andre stil funktioner, såsom ramme vinduer og kølergril der kan bestilles i krom.

Plusser Mercedes chassis

Globeline kan prale af en lang række standardassistance-systemer. Blandt dem er de almindelige som ABS, ESP, ASR og elektronisk bremsekraftfordeling samt hill startassistent. Mere usædvanligt for autocamper basis køretøjer er komponenter såsom den aktive bremseassistent, Mercedes nødopkaldssystemet, Vognbaneskiftadvarsel, kørelys- og endda sidevind Assist. Takket være alle disse systemer er rejser med Globeline ikke kun yderst behagelig, men også meget sikkert. Hertil kommer, valgfrie andre nyttige systemer såsom blandt andre en regnsensor, den aktive afstands assistent DistronicPlus, vejskilt eller opmærksomhed Assist, der melder sig, når den registreres tegn på træthed.

Kilde: Dethleffs Presse

Se flere billeder af Dethleffs Globeline T 6613 EB HER

Udgivet i Autocamper nyheder

Samtlige partier i Folketinget har netop besluttet, at det fremover skal koste et klip i kørekortet, hvis føreren taler i telefon eller på anden måde anvender håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.

1.500 kroner i bøde er ikke nok. Det mente regeringen og Dansk Folkeparti, da de tidligere på året lagde op til at skærpe reglerne for brug af håndholdt mobil og andre kommunikationsapparater under kørslen.

Forslaget har siden vakt genklang på tværs af Folketingets partier, og i dag blev det så besluttet, at det fremover kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man for eksempel taler i telefon eller sender sms’er under kørslen.

-     Det er fuldstændig hensynsløst over for sine medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning, fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Forskning og undersøgelser viser, at risikoen for ulykker øges, hvis man som fører koncentrer sig om andre ting end at køre bil.

-    Jeg bakker 100 procent op om budskabet ”Kør bil, når du kører bil”. Det er farligt for en selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken – og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken. Derfor skærper vi nu reglerne, så man fremover også får et klip i kørekortet, hvis man taler i telefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen, siger ministeren.

Lovforslaget træder i kraft i det nye år, når Rigspolitiet er klar til at effektuere ændringen.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Udgivet i Information

Nu er det jul igen, nu er det jul igen og det forbigåes ikke hos Dancamper i Horsens, hvor de traditionen tro holder Jule Åbent Hus med julegløgg og æbelskiver.

Der er ekstra jule åbent lørdag den 15. og søndag den 16. December fra kl. 11 - 15, hvor langt de fleste autocampere er udstillet inden døre. Efter et forrygende år for dansk og europæisk autocampersalg i 2018 og med producenternes store ordretilgang, kan det i 2019 være næsten umuligt at efterbestille flere af de nye 2019 modeller. Hos Dancamper har de været forudseende og bestilt et godt udvalg fra både Chausson, Carthago og Westfalia og flere af dem er allerede i butikken nu. Salget er allerede godt igang og check også udbudet af gode brugte autocampere.

Dancamper holder en velfortjent juleferie fra og med den 17. December til og med den 5. januar 2019.

I anledning af Dancamper´s Åbent HUS er der i denne weekend et godt finansieringstilbud, som du kan få mere information om HER

Venlig hilsen – og Glædelig Jul til Jer alle, siger.

DanCamper A/S

Vegavej 8

DK-8700 Horsens

SE Nr.: 31 41 59 50

+45 2075 5797

www.DanCamper.dk

Udgivet i Information

Allan L. Agerholm er genudpeget som formand for VisitDenmarks bestyrelse for perioden 2019-2021. Derudover er der udpeget en ny bestyrelse, hvoraf fem er nye medlemmer af bestyrelsen, mens tre medlemmer er genudpeget.

CEO i BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, fortsætter som formand for bestyrelsen i VisitDenmark. Sammen med resten af bestyrelsen fortsætter han derfor også arbejdet med den digitale omstilling af VisitDenmark og med at styrke sammenhængen i den offentlige turismefremmeindsats.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

"VisitDenmarks internationale markedsføring af Danmark er vigtig for, at dansk turisme klarer sig godt i den internationale konkurrence. Jeg er derfor glad for, at Allan L. Agerholm forsætter som formand for VisitDenmark, og at vi har en ny bestyrelse på plads med både friske og erfarne kræfter til at lede VisitDenmark.”

Ud over Allan L. Agerholm består bestyrelsen pr. 1. januar 2019 af otte medlemmer, der tilsammen har kompetencer, viden og forretningsmæssig forståelse for de forskellige typer af turismeerhverv i Danmark, og som kan bidrage til at varetage VisitDenmarks formål om at fremme Danmark som turistmål.

Bestyrelsesformand Allan L. Agerholm:

”Stor tak til erhvervsministeren og nomineringskomiteen for at sammensætte et hold af stærke kompetencer inden for turisme og digital markedsføring og kommunikation. Turismen er i global vækst, og fremtiden er spændende og giver store muligheder for yderligere vækst i turismen til Danmark og dermed skabe flere arbejdspladser i hele landet. Vi ved, at den internationale konkurrence er hård, men vi glæder os til at trække i arbejdstøjet og give vores konkurrenter kamp til stregen.”

VisitDenmarks bestyrelse har ansvaret for den overordnede ledelse af VisitDenmark og fastlægger de generelle rammer for VisitDenmarks virksomhed med henblik på at fremme Danmark som turistmål.

VisitDenmarks nye bestyrelse er pr. 1. januar 2019:

 • Allan Agerholm, CEO BC Hospitality Group (genudpeges)
 • Camilla Dvinge, Direktør/CEO, DanCamps (genudpeges)
 • Birthe Becker, CCO Arp Hansen Hotel Group
 • Ulla Tofte, direktør i M/S Museet for Søfart
 • Philip Høeg Kildegaard, Director of eCommerce & Sales Scandinavia, NOVASOL A/S
 • Martin Aadal Nielsen, Sales & Marketing Director, Legoland ApS
 • Tim Frank Andersen, Chief Digital Officer, Charlie Tango
 • Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme (genudpeges)
 • Mikkel Aarø-Hansen, direktør Wonderful Copenhagen (genudpeges)

Udpegningsperioden er på tre år, og medlemmerne kan jf. Lov om VisitDenmark maksimalt genudpeges to gange.

Kontakt:

Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, , tlf.: 91 33 70 97.

Kilde: Erhvervsministeriet

Udgivet i Information

Skal du overvintre i autocamper i Spanien, er det god idé være opmærksom på hvornår det drejer sig om “camping” og hvornår det drejer sig om “parkering”.

I Spanien siger loven helt klart, at autocampere og campister ikke må slå “lejr” på gaden. Men spørgsmålet er hvad der definerer “camping”, og hvad der ganske simpelt er et køretøj, der er “parkeret” om end det er en større størrelse.

Hvis du udføre nogen af disse handlinger, anses det i Spanien for “Camping”

 • Støj, f.eks fra en generator.
 • Udvidelse med f.eks markise
 • Køretøjsstabilisatorer som f.eks støtteben o.lign.
 • Tømning og bortskaffelse af væsker ( rent, gråt eller sort )
 • Benyttelse af møbler, såsom borde og stole der er placeret uden for køretøjet
 • Side- eller svingvinduer der åbnes, og derved udvider køretøjets omkreds.

Ovenstående aktiviteter kan kun udføres på særlige pladser for autocampere og campingpladser. Generelt kan det siges på den måde at alt der udvider og optager plads uden for køretøjet ikke er tilladt på en parkeringsplads.

Overnatning ved parkering

Der er aktiviteter som autocampere kan udføre, mens der parkeres, som ikke falder ind under kategorien “camping”, hvor almindelige færdselsregler er gældende, dag og nat.

 • Du må spise og sove inde i dit køretøj
 • Det er tilladt at åbne tagvinduer og loftsluger sålænge de de ikke udvider køretøjets omkreds.
 • Stopklodser tilladt på skånende arealer.
 • Eller drej hjulene, så de sikres mod kanstenen

Kilde: La Furgoteta

Udgivet i Information

Siden november 2012, har det været tilladt at køre med autocampere mellem 3.500 og 4.250 kg på et B-kørekort, mod ikke også at måtte benytte en trailer på 750 kg i Portugal, præcis som Artikel 6 i direktiv 2006/126 EF beskriver det. autocamper-info.dk har sendt Transport-, Bygnings-, og Boligminister Ole Birk Olesen, der jo var positiv over for at stille forslag til dette i EU Komissionen, en skriftlig henvendelse på at denne mulighed er tilstede, og der derfor ikke er grund til, hverken at lave nye forslag eller tillæg til ændring af det 3. kørekortsdirektiv. Muligheden er der allerede, så det gælder om at få så mange lande med som overhovedet muligt og opbakningen er til stede i flere af de store rejselande i Europa.

Artikel 6 fra 2006 - direktiv 2006 / 126EF siger det helt klart

4.   Efter høring af Kommissionen kan medlemsstaterne på deres område tillade kørsel med

b) køretøjer med en tilladt totalmasse på over 3.500 kg for førere, som er fyldt 21 år, og som i mindst to år har haft kørekort til kategori B, forudsat at køretøjerne hovedsagelig anvendes stationært til instruktions- eller rekreative formål, anvendes i socialt øjemed af en ikke-kommerciel organisation og er ændret således, at de ikke kan tjene til befordring af mere end ni personer eller til transport af andre varer end dem, der er absolut nødvendige for det relevante formål.

Portugal indførte 4.250 kg på B-kørekort i november 2012, præcis som direktiv 2006/126/EF af 20. december 2006 foreskriver.

Portugal indførte med virkning fra 2. november, 2012 - artigo 21, nº2 deste Decreto-Lei 138/2012 ( artikel 21, nº 2 , lovdekret 138/2012 ). I henhold til dette dekret blev det muligt at føre et rekreativt køretøj på mellem 3.500 - og 4.250 kg på et B-kørekort. Forudsætning - Indehavere af B-kørekort, skal være over 21 år og have mindst 3 års kørselserfaring i denne kørekortskategori.

Anvendelse af B-kørekort optil 4.250 kg forudsætter at det benyttes til rekreative formål og ikke til erhverv.

Meningen med denne ændring af den portugisiske færdselslov, er at opmuntre dem der kan lide at rejse i autocamper, så folk med B-kørekort kan føre køretøjer mellem 3.500 - og 4.250 kg. For andre køretøjer med en totalvægt på højst 3.500 kg, har intet ændret sig. Lovgivningen gælder kun for brug i Portugal, men viser vejen for mulighed for at kunne føre en autocamper på 4.250 kg på et B-kørekort som beskrevet her på autocamper-info.dk den 4. december.

Med dit almindelige B-kørekort må du altid køre en bil med en trailer der har en tilladt totalvægt op til 750 kg. Dvs. at du lovligt må køre med en samlet vogntogsvægt på op til 4.250 kg.

Men husk det kræver at trailerens tilladte totalvægt ikke overstiger 750 kg.

Mange autocamper problemer vil være løst med 4.250 kg på B-kørekort

Som det ser ud i øjeblikket har mange autocampere selv med lidt ekstraudstyr en ret høj køreklar vægt, så der ikke er meget plads tilbage til lastevnen. Dette er forskellen mellem den køreklare vægt og totalvægten, inklusiv fører og passagere. Mange producenter forsøger at dække over den manglende lastevne, ved at indføre urealistiske situationer inden for vejning af køretøjer, f.eks ved kun at fylde drikkevandstanken til en brøkdel af den oprindelige volumen. Alene her kan der mangle mindst 100 kg, samt at der ikke tages højde for vægtforskellen på op til plus/minus 5% på de enkelte køretøjer, som er helt i overensstemmelse med lovgivningen.

Portugisisk lovdikret nr. 138/2012 artikel 21

EU direktiv 2006/126/EF af 20. december 2006

Læs også - Mulighed på 4.250 kg på B kørekort muligt siden 2006 HER

Udgivet i Information

Vil biler en dag kunne køre på vand i stedet for olie ? Det Israels-australske selskab Electriq-Globals hævder at de har udviklet et nyt brændstof med en ny teknologi der stabiliserer brint i en genanvendelig væske, der kan pumpes og transporteres ligesom benzin. Det er særdeles gode nyheder, fordi det muliggør langrækkende elektrisk kørsel med hurtig optankning - og det går direkte ind i den eksisterende brændstof logistikmodel.

Det ny udviklede brændstof vil sikre menneskehedens fremtid mener Electriq-Global, da det er baseret på en sikker, billig og ren måde. Det består af 60% vand og firmaet har fundet en måde til at stabilisere brint i flydende form. Dette gør det nemt at transportere og opbevare, hvilket eliminere den største årsag til at hydrogen ikke allerede har vundet større indpas.

Det vandbaserede flydende brændstof er stabilt ved omgivelsestemperaturer og tryk. Sammenlignet med grønne energi konkurrenter som lithium-ion batterier eller komprimeret hydrogen teknologier opnår Electriq to gange rækkevidden til halv pris.

En sammenligning af elektriske busser viste, at busserne der blev drevet af batterier havde en rækkevidde på 250 km og krævede op til 300 minutter at genoplade, mens busser drevet af Electriq ~ Fuel opnåede en rækkevidde på 1.100 km og kunne tankes på 5 minutter.

Electriq-Globals teknologi afspejler vores nuværende "well-to-wheel" brændstoføkosystem, hvilket betyder, at den globale udrulning kræver meget lidt specialiseret infrastruktur (i modsætning til batterier og komprimeret brintteknologi). Målet er at have Electriq brændstof til rådighed på den lokale benzinstation.

Ved hjælp af en standardbrændstoftank ville Electriq-systemet ifølge modellering koste mindre end halvdelen af den tilsvarende benzinpris, og det ville levere omkring to gange rækkevidden, samtidig med at det er helt emissionsfri og brændstoffet kan genanvendes i et  produktionsanlæg.

Sådan fungerer det. 

Electriq producerer brændstoffet i et produktions- / genbrugscenter. Ifølge Electriq-talsmand Michael Simonetti er opskriften "overraskende enkel" og kræver ikke nogen sjældne eller dyre elementer. Når den er fuldt tanket, indeholder brændstoffet ca. tre procent hydrogen og 97 procent understøttende materiale.

Brændstoffet flyttes via tankskib til tankstationer, stort set de samme som ved benzin, og bilister fylder deres biler ved en pumpe.

Brændstoftanken i køretøjet, der er omtrendt samme størrelse som almindelig brændstoftank, har et separat modul kaldet en “Switch”, som frigiver små mængder af et katalyseende kemikalie i brændstoftanken for at frigøre brintet fra brændstoffet.

Når brintet er frigivet, sendes det direkte til en brændstofcelle, hvor det omdannes til elektrisk energi, som derefter bruges til drive køretøjet. Alt fra brændstofcellen og fremefter er standard, som på allerede eksisterende brændselscelle biler.

På tankstationen sker der en dobbelt proces, hvor det brugte brændstof pumpes ud og frisk brændstof pumpes ind. Tankstationen opbevare det brugte brændsel, der fragtes tilbage til produktionsanlægget, hvor der tilsættes hydrogen igen.

Electriq-Global forskellen er, at den får sin brint fra et brændstof bestående af 60 procent vand.
Et brændstofgenvindingsanlæg, der skal etableres i Israel, har støtte fra det israelske transportministerium.Hvorfor tror  Electriq-Global at de kan konkurrere?

Men hvordan kan Electriq-Global håbe på at kunne konkurrere med litium-ion baserede elbiler, der bliver mere og mere almindelige? Svaret er ret enkelt: Ved at tilbyde større rækkevidde og hurtigere optankninger.

Electriq-Global hævder, at dets hydrogenbaserede teknologi kan give en rækkevidde på 1000 kilometer pr. opfyldning. Den bedste top-of-the-line elbil fra Tesla kan på en enkelt opladning køre omkring 400 kilometer.

Electriq-Global siger også, at tankning vil tage fem minutter, sammenlignet med 30 til 40 minutter for en typisk hurtig ladning af lithium-ion-batterier.

Artikler og links

Electriq-Global

New Atlas

Facebook Electriq

Electriq-Global

Foto: Electriq-Global

 

 

Udgivet i Information

Der har været talt om det i mange år, der har været skrevet om det i lige så mange år og Transport-, bygnings-, og boligminister Ole Birk Olesen var positiv og ville fremsætte det for EU kommisionen i 2017. Det har været samtaleemne blandt rigtig mange autocamperejere - muligheden for at at kunne vælge at føre en autocamper med en tilladt totalvægt på 4.250 kg på et B kørekort med minimum 2 års køreerfaring, når der ikke yderligere kan tilkobles en trailer.

B-kørekort til 4.250 kg på alternativ fremdrift, fremsat i 2018

Europa-Parlementets besluttede ved 1. behandling den 13. marts 2018 ændring om grundlæggende kvalifikationskrav og efteruddannelse for førere af visse køretøjer, der benyttes til godstransport eller personbefordring.

For at bidrage til reduktionen af drivhusgasemissioner og forbedringen af luftkvaliteten ved at fremme anvendelsen af køretøjer, der bruger alternative brændstoffer, bør medlemsstaterne have mulighed for på deres områder at tillade, at indehavere af et kategori B-kørekort har ret til at føre visse typer af køretøjer, der bruger alternative brændstoffer, hvor disses tilladte totalmasse overstiger 3.500 kg, men ikke overstiger 4.250 kg. Denne mulighed for at overskride 3.500 kg bør være betinget af, at den yderligere tilladte masse udelukkende skyldes den større masse, der følger af de alternative fremdriftssystemer, og bør være underlagt de begrænsninger og betingelser, som skal forhindre en negativ indvirkning på trafiksikkerheden. Det forudsættes at at køretøjet føres uden anhænger og benyttes til varetransport.

Muligheden for 4.250 kg på B-kørekort har været der siden 2006 uanset fremdrift form !

Ingen, inklusiv Transport-, bygnings-, og boligminister Ole Birk Olesen har givet udtryk for sidde inde med viden om, at der faktisk har været en mulighed siden 2006, og det var da også ved et tilfælde at autocamper-info.dk stødte på lovteksten i artikel 6, der giver muligheden for det, når det ikke er kommerciel brug.

2006-direktivet 2006 / 126EF giver lovgiveren mulighed for at hæve vægtgrænsen for kørekort i kategori B til f.eks 4.250 kg, forudsat at køretøjerne hovedsagelig anvendes stationært til instruktions- eller rekreationsformål, anvendes i socialt øjemed af en ikke-kommerciel organisation og er ændret således, at de ikke kan tjene til befordring af mere end ni personer eller til transport af andre varer end dem, der er absolut nødvendige for det relevante formål. Direktiv 2006/126/EF, der også er kendt som "det tredje kørekortdirektiv", blev vedtaget den 20. december 2006. Selvom nogle af direktivets bestemmelser først trådte i kraft den 19. januar 2009, blev de fleste af dem gældende fra den 19. januar 2013, navnlig indførelsen af den nye EU- kørekortsmodel.

Artikel 6 fra 2006 - direktiv 2006 / 126EF siger det helt klart

4.   Efter høring af Kommissionen kan medlemsstaterne på deres område tillade kørsel med

b) køretøjer med en tilladt totalmasse på over 3.500 kg for førere, som er fyldt 21 år, og som i mindst to år har haft kørekort til kategori B, forudsat at køretøjerne hovedsagelig anvendes stationært til instruktions- eller rekreative formål, anvendes i socialt øjemed af en ikke-kommerciel organisation og er ændret således, at de ikke kan tjene til befordring af mere end ni personer eller til transport af andre varer end dem, der er absolut nødvendige for det relevante formål.

Hvad venter vi på ?

Det har hele tiden ligget i fremsatte forslag om kørsel med 4.250 kg på et B-kørekort for autocampere, at valget om 4.250 kg er frivilligt, men kan lade sig gøre, hvis køretøjet rent teknisk kan køre på 4.250 kg. Alternativt kan folk selv vælge løsningen som en kombination af et køretøj på 3500 kg og en trailer på en maksimal totalvægt på 750 kg uden påløbsbremse. Det må være mere sikkert med vægten på et køretøj, og rent parkeringsmæssigt kan man skilte sig ud af at parkere med 4.250 kg med et P-skilt med en autocamper undertavle, der som udgangspunkt tillader hele køretøjsgruppen - autocampere, uanset vægt.

Uanset, at der er fremsat forslag om varebiler på 4.250 kg på B-kørekort der fremføres på altenative fremdrift former, er der her tale om kommercielle formål, hvorimod at der i direktivet fra 2006 er tale om blandt andet rekreative formål og ingen krav om fremdrift form.

Det giver mening når EU landene står samlet

Det forlyder fra velinformerede kilder, at når det drejer sig om tillæg til det 3. kørekortsdirektiv, så skal der være enstemmighed, men at det ved tidligere fremsættelse har stødt på modstand fra tre østlige medlemslande af andre grunde end det det fremsatte forslag. Muligheden er der uden lovændringer og det er da godt nyt. Lovteksten er nu sendt til Norge der som EØS land har haft en lobbyist på den og andre opgaver i flere år, nede i EU land og den danske transportminister er kontaktet. I Tyskland har branche foreninger og producenter kæmpet for ændringer i årvis, da det er en kendsgerning at mange autocampere på grund af deres opbygning er presset på nyttelast evnen. Som enkelt land giver det ikke den store mening, hvis ikke man kan benytte køretøjet i andre EU lande, og det er her udfordringen ligger.

!  Reisemobil Union, som i flere år har kæmpet denne sag, skriver nu under deres punkt om "Staßenverkehrsordnung" også om dette HER

Links:

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/126/EF af 20. december 2006 

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2