Artikel filtreret på dato: Søndag, 04 November 2018

Spørgsmål 345 alm. del blev den 19. september 2018 efter ønske fra Henning Hyllested (EL) stillet  til Erhvervsminister Rasmus Jarlev. Spørgsmålet vedrøre at Erhvervstyrelsen i september 2016 som en del af aftalen om Danmark i bedre balance igangsatte en undersøgelse, hvis formål var at afklare, hvordan reglerne i campingreglementet kan revideres for at understøtte regeringens og forligspartiernes mål om vækst i turismen.

I svaret fra Erhvervsministeren hed det blandt andet “For så vidt angår autocampere anbefaler undersøgelsen at styrke vejledningen på flere områder. På grundlag af anbefalingerne drøfter aftalekredsen bag Danmark i bedre balance aktuelt, hvordan der skal følges op på undersøgelsen.”

Nu er der mulighed for at få indsigt i hvad aftalekredsen anbefaler. Vigtigt, at dette endnu ikke er færdigbehandlet og det er anbefalinger. På autocamperområdet har AutocamperGruppen, der i anbefalingerne er omtalt som autocamperbrugerne, da formændene for 3 af autocamperforeningerne bakkede op og udformet af Max Watson og undertegnede. Yderligere har Danmarks Frie Autocampere ifølge bilaget indgivet deres syn på campingreglementet.

Gennemgang af anbefalingerne i forhold til autocamperturisme.

Under emnet “Forhold for autocampere” er nævnt - Døgn- og helårsåben autocamperinfrastruktur. Anbefalingen lyder: “Det anbefales, at information om de gældende regler uddybes i en revideret vejledning, samt at der udarbejdes en særskilt vejledning om mulighederne for autocampere.”

Forslag om afklaring af snitflader mellem campingpladser/P- og rastepladser og autocamperpladser. Anbefalingen lyder: “Det anbefales, at information om gældende regler uddybes i en særskilt vejledning.”

I afsnittet - Brand og hygiejne er der et forslag til krav om særlige tømningsfaciliteter til autocampere. Anbefalingen lyder: “Det anbefales, at informationen om kommunernes nugældende muligheder styrkes i en revideret vejledning.”

Forslag om af øge afstandskrav (brandkrav). Anbefaling fra aftalekredsen: “Det anbefales, at behovet undersøges nærmere.”

AutocamperGruppen anbefalede at der for hver påbegyndt 50 kvm var muligt at opstille en autocamper og slække på flere andre ting, så længe det ikke gik ud over sikkerhedden. Med hensyn til benyttese af markiser ved begrænset afstand mellem køretøjerne, lavede autocamper-info en forespørgsel hos Thule Group om brændbarheden af markiser i 2016. Svaret lød: “ Vores PVC-dug overholder "FMVSS-302, afsnit 4.3 (Federal Motor Vehicle Safety Standard)” Dette er en standard for tekstiler i "automotive" sektoren. Selvfølgelig, hvis det brænder mere end beregnet i denne standard, så kan dugen også brænde. Ifølge afsnit 4.3 svare det til at PVC dugen højest må brænde med en hastighed på 101,6 mm/min.

Aftalekredsen er ikke så begejstrede for at forhøje bondegårdscamping fra 3 til 10 campingenheder, men at fastholde gældende krav.

Som forventet er aftalekredsen til gengæld positive overfor at omdanne campingpladser til ressorts, øge hyttestørrelsen fra 30-35 kvm til 45 kvm og at hæve campinghytters højde fra 4 til 5 meter, samt at at 30 procent af campingpladsens andel må være hytter, mod det nuværende 20 procent.

Hvad aftalekredsen ikke tager stilling til, er AutocamperGruppens forslag til om muligt helt at udskrive autocampere fra campingreglementet. Undersøgelser fra Varde og Syddjurs kommune konkludrere at 3-4 procent af alle overnatninger på kommunens 10 campingpladser er autocampere, mens det i Syddjurs kommuner er 5 procent.

Du kan læse hele indholdet af aftalekredsens anbefalinger HER

Læs også HER

Kilder: Erhvervsministeriet

Udgivet i Information

Diano Marina i Genua bugten ved den italienske riviera har igennem de sidste mindst 11 år huset en af de største overnatningspladser for autocampere iItalien, men også for overnatning i campingvogne. Pladsens beliggenhed er i nærheden af San Remo, Monaco og Nice. Selv opgav pladsen at der var plads til 4-500 køretøjer, men nu er det slut. 

Pladsens hjemmeside meddeler at pladsen er lukket på grund af en kommunal bestemmelse. Selv regner ejerne med at pladsen snart er i drift igen. Kommunen i Diano Marina får af ejerne skyld for, ikke at have underettet Oasi Park inden den blev krævet lukket, og ifølge ejerne selv, kunne man overraskende kun 5 minutter efter lukningen allerede læse om det i lokale medier, og pressen var i et større antal tilstede ved lukningen. Kommunen mener at pladsen er til alvorlig fare for folkesundheden og kun var beregnet til opbevaring af køretøjer.

Lukningen af pladsen skete med godkendelse fra borgmesteren i Diano Marina og skete den 15. September ved hjælp af ikke mindre end 9 lokale politibetjente. Retten i Diano Marina har overnight bestemt at pladsen kun måtte benyttes til opbevaring af maksimal 250 køretøjer. Der var ca. 300 køretøjer på pladsen ved lukningen og de blev bedt om at forlade pladsen, straks. Kommunen mener, at de på et tidspunkt har talt helt op til 600 køretøjer på pladsen. Beboere på pladsen forklarede politiet at der ikke var campingaktiviteter inde på pladsen, men at området kun blev brugt til at sove !

Anden gang

Sidste år blev pladsen ligeledes lukket og da var begrundelsen sundhed og hygiejne. Jeg har selv besøgt pladsen 3 gange og det er/var en speciel plads i mange henseender, med niveauer og terrasser, med og uden skygge og på italiens vis stod autocamperne tæt på den tidligere frugt og olivenplantage. At det skulle komme som en overraskelse for myndighederne, hvad der foregik på pladsen igennem så mange år kan undre, men lukningen vil helt sikker have store konsekvenser for en hel del handlende i Diano Marina, da der altid var tæt på fuld hus. Om vinteren kunne man opholde sig der i en hel måned for bare 100 Euro og 8-10 Euro for enkelt overnatninger og man kunne ligeledes have sit køretøj parkeret i en længere periode.

Diano Marina er en hyggelig, lille badeby ved kysten kendt for sine smukke strande, frodige omgivelser og et mildt klima. Byen har et rigt udbud af restauranter, butikker, cafeer og natklubber og der er gode muligheder for at tage på udflugt i den skønne natur, eller tage toget til Monaco. Der er ca. 6.000 fastboende indbyggere i byen.

Oasi Camper
la-riviera.it
Video "Oasi Park"