Artikel filtreret på dato: november 2018

Autocamperweekend  - med et program sammensat til en dejlig weekend sammen med en masse andre skønne menesker i autocamper ? Det er blevet en fast del af campingsæsonen at værtsparet Lise og Robert Kroning inviterer autocampere til en helt speciel weekend, med flere programsatte indslag på Søndervig Camping.

I 2017 anlagde Søndervig 12 pladser der er tilpasset og forbeholdt autocampere. Det blev så stor en succes, at mere end 100 autocampere var tilmeldt og dermed var grunden lagt til flere arrangementer. Parret er ikke uvidende om autocamperlivet, da de selv tidligere har kørt i autocamper og Søndervig Camping var blandt de første der ikke krævede campingpas.

SøndervigCamping ligger kun 600 meter fra selve Søndervig og 500 meter fra Vesterhavet. Afstand til Ringkøbing 12 km, Hvide Sande 12 km.

Sæt kryds i kalenderen ved den 10. til den 12. maj 2019

Alle i autocamper er inviteret til at mødes uden hensyn til medlemsskab i foreninger og andre tilhørsforhold til en hyggelig weekend.

Program for autocamperweekend på Søndervig Camping

Fredag den 10. maj

20.30-21.00: Fælles velkomst til alle autocampister. Der bydes på et glas vin og chips.

Lørdag den 11. maj

8.00: Frisk lille gåtur til Vesterhavet – ca. 3 km.

13.30: Samling i teltet – rejseberetning med gode inspirationsmuligheder og hygge samme med andre autocampister. Tag en kande kaffe med, så giver vi lidt sødt til kaffen.

19.00: Sammenskudsgilde. Vi tænder en stor grill og så tager I selv madkurven samt drikkevarer med.

Søndag den 12. maj:

10.00 – ca. 12.00: Fælles cykeltur til Vestkystens Gårdbutik (ca. 12 km.). En skøn butik med mange spændende varer og en lille cafe.

Prisen er 125 kr. pr. nat pr. autocamper inkl. adgang til alle faciliteter. Ekskl. strøm og bad. Gratis WIFI. Mulighed for køb af morgenbrød mv.

Gå ikke glip af dette arrangement og tilmeld der her:

Se mere om Søndervig Camping på soendervigcamping.dk

Download program HER

Adresse:

Søndervig Camping - Solvej 2, Søndervig, DK-6950 Ringkøbing

Telefon: 97 33 90 34

GPS - koordinater: 56°06’42.3"N - 8°07’03.1"E / 56.111735, 8.117522

Google Maps

Facebook

 

Udgivet i Information

Idag den en 16. november 2018, åbnede den nye moderne autocamperplads i den autocampervenlige tyske by Celle sine porte. Celle er hovedbyen idelstaten Niedersachsen og beliggende 42 km nordøst for Hannover og 48 km sydøst for Walsrode. Autocamperpladsen er komfortabel og har masser af plads tæt på byens centrum ved den franske have og få skridt fra den historiske gamle bydel. Pladsen har udstyr der ikke efterlader ønsker for autocampere, der selv har det meste med. Der er 45 pladser med forsyning og bortskaffelse, strøm på hver plads og til maj 2019 åbner en moderne servicebygning med brusere, vaskemaskine og tørretumbler.

Omkring 4000 autocampere besøger hvert år den gamle residentsby og de får i fremtiden mere plads og mulighed for besøg af endnu flere autocampere. Celle huser også et af de smukkeste julemarkeder i Nordtyskland

I Celle er der knapt 500 smukt restaurerede historiske bindingsværkshuse, der er den største samlede gruppe i Europa. Byen ligger  syd for Lüneburger Heide omkring Celle slot ved Allerfloden der løber ud i Weserfloden. Christian den 7.s dronning, Caroline Mathilde, blev forvist til byen i 1772 og levede her til sin død.

Den tidligere gratisplads på festpladsen er nu lukket !

Priser:
6 Euro (Til April 2019), 10 Euro (Fra maj 2019)
Strøm: 0,50 Euro/kWh
Vand: 1 Euro/100 liter

Info:

Wohnmobilstellplatz am Badeland
77er Strasse 36
29221 Celle

GPS-koordinater: 52°37’4“N / 10°5‘7“E

Links: 

Wohnmobilstellplatz am Schwimbad
Celle Tourismuselle Tourismus

Onsdag, 14 november 2018 00:00

Ny autocamperplads i Hirtshals i 2019

For halvandet år siden mødte jeg parret Kim Holger Uzice og Laura Janusoniene. Dengang drev Kim Holger udelukkende “Fiskebilen Hirtshals” og Laura et rengøringsselskab med 8 ansatte, men samtidig havde de en drøm om Cafè med fiskeretter og Gårdbutik med salg af fisk, med specialiteter af røgede fisk og ikke mindst en autocamperplads.

Det er et par med et mega stort drive, så idag er gårdbutik og Café en realitet, der allerede nyder godt af stor succes i det nordjyske. Nu er turen kommet til autocamperpladsen og i den anledning drog autocamper-info.dk og Jürgen Dieckert fra det tyske TopPlatz, med mere end 30 års erfaring i autocamperpladser og turisme, efter ønske fra parret i Hirtshals til Nordjylland for at være behjælpelige med support, materiale og idéer, så pladsen gundliggende kan laves rigtigt, og med hvad der ellers skal tages højde for af praktiske tiltag, for at skabe en moderne autocamperplads med internationalt islæt.

Forskellige muligheder blev klappet af og med til mødet var også vennen Peter der er entreprenør, og manden der også skulle have nogle praktiske input om autocamperpladser. Nu er der lagt op til en ny autocamperplads der, om vinteren vil det, skulle stå færdig, forhåbentlig, inden Pinse 2019.

“Fishermans House” er navnet på stedets fiske Café, der sammen med fiske-gårdbutikken indgår som stedets aktiver. Det forventes at pladsen starter med mellem 40 og 60 pladser, der anlægges med tømme faciliteter og frisk vand for pladsens gæster, strøm, samt mulighed for bad og toilet og hyggeaktiviteter omkring stedets lille sø.

Det vil som på autocamperpladsen på Rømø, være muligt at benytte pladsen både som transitplads og som udgangspunkt for udflugter i omegnen. Der ligger blandt andet en kørestrand kun 3 km fra pladsen, byen kan nås på cykel eller bus og for de der har “glemt cyklen” er der cykeludlejning ved siden af Åbyens velassorterede købmand.

Hirtshals der er en fiskeriby med knapt 6.000 indbyggere, hvor fiskeriet spiller en stor rolle ligesom turisme og er ligeledes byen med en af Danmarks største færgehavne, med færger til  Kristianssand, Stavanger og Bergen i Norge og Torshavn på Færøerne samt til Island. I Hirtshals er der mange muligheder for gode oplevelser, som f.eks, havnen, Nordsømuseet, der er Nordeuropas største aquarium, Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri, Hirtshals museum der er indrettet med gamle fiskehjem, Hirtshals Golfklub der ligedes ligger i Åbyen, Ørnereservatet, Tversted og meget mere.

Jorden er nu gødet med opbakning fra Norge i nord og det øvrige Skandinavien, samt et kæmpe marked i Tyskland og omegn. Hjørring Erhvervscenter har gennem hele processen til den endelige tilladelse, være både positive og meget hjælpsomme.

Fishermans House
Fiskebilen Hirtshals
TopPlatz

Mandag, 12 november 2018 00:00

Kørsel med vinterdæk i udlandet

Der er ingen lovkrav om vinterdæk i Danmark. Endnu. Men det er der til gengæld i flere andre lande i Europa, inklusiv flere af vores nabolande. Hvis der er monteret vinterdæk, skal det være på alle hjul. Mindste tilladte mønsterdybde i Danmark er 1,6 mm. Pigdæk er tilladt fra 1. november til 15. april. Hvis de er monteret skal det være på alle hjul. Eksperterne anbefaler dog alle får monteret vinterdæk når vejbane temperaturen ligger på max 7 grader.

Sverige

Det er påbudt at køre med vinterdæk i Sverige i perioden 1. december til 31. marts, når det er vintervejr med lave temperaturer og sne, is, eller vand på vejbanen. Kravet gælder alle typer af motorkøretøjer samt trailere og campingvogne.

Ifølge svensk lov er vinterdæk til personbiler enten pigdæk eller såkaldte friktionsdæk, der er særligt fremstillet til vinterkørsel og som har en mønsterdybde på mindst 3 mm.

Dækkene skal desuden have en såkaldt M+S mærkning og være godkendte på den såkaldte STRO-Liste. For lastbiler, busser eller personbiler klasse II ( store autocampere) med en totalvægt over 3500 kg, kræves en mønsterdybde på mindst 5 mm.

Norge

Loven i Norge siger, at et køretøj ikke må benyttes uden, at det er sikret tilstrækkeligt vejgreb i forhold til føret, om nødvendigt ved brug af vinterdæk.

I praksis er vinterdæk derfor lovpligtige i vintervejr (slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim etc.). Dækene skal have mindst 3 mm mønsterdybde mellem 1. november og mandag efter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark gælder kravet om minimum 3 mm mønsterdybde fra 15. oktober til 30. april. Uden for vinterperioden skal mønsterdybden være mindst 1,6 mm. (Vegvesen.no) 

Sommerdæk må ikke bruges i vintervejr (sne / is), fordi sommerdæk ikke har tilstrækkelig greb på vejen.

Alle dæk på køretøjet skal have samme egenskaber (være samme type). Pigdæk og snekæder må normalt ikke anvendes uden for ovennævnte periode med mindre vejret gør det nødvendigt.

Hvis der monteres pigdæk på køretøjer under 3,5 tons, skal de monteres på alle fire hjul. Så snart vejrudsigten forudsiger snevejr, skal der på tungere køretøjer over 3,5 tons forefindes snekæder i en passende størrelse. Snekæder kan købes til rimelige priser. Pigdæk kan lejes.

Finland

M+S mærkede dæk med mindst 3 mm mønsterdybde er lovpligtige 1/12 – 28/2. Pigdæk er tilladt 1/11 – 31/3 eller mandag efter påske hvis det er senere.

Tyskland

Siden 2010 har "vinterdækregulering" været gældende i Tyskland, med en udtrykkelig pligt til vinterdæk for dem, der med køre bil i vejr med isslag, pakket sne, sjap, is eller glat med rim på vejen - Også obligatorisk for udenlandsk indregistrerede køretøjer.

Under vintervejrforhold kan der fra 1 juni 2017 kun benyttes dæk med snefnug symbol (alpin symbol, bjergpiktogram med snefnug). De tidligere foreskrevne M + S-dæk vil blive anerkendt som vinterdæk indtil 30. september 2024, hvis de blev fremstillet før den 1. januar 2018. Afgørende er fremstillingsdatoen angivet på dækket (DOT nummer).

Dæk produceret efter 31. december 2017 skal være mærket med snefnug-symbol (alpin symbol, bjergpiktogram med snefnug). Der er ingen regler om vinterdæk på trailer/campingvogn. Hvis vinterdækkenes hastighedsgodkendelse er lavere end bilens oplyste tophastighed, gælder særlige regler. Mindste tilladte mønsterdybde er 1,6 mm (vinterdæk med under 4 mm kan betragtes som sommerdæk i visse områder).

Enhver, der forårsager en ulykke med uegnede dæk, kan blive anklaget for grov uagtsomhed - med tilsvarende konsekvenser for forsikringsdækningen.

Østrig

I Østrig har det siden 1 januar 2008 været obligatorisk med vinterdæk eller snekæder. Fra 1. november til 15. april må køretøjer med en maksimal totalvægt på ikke over 3500 kg under vinterkørsel, dvs. sne, mudder eller is, kun benytte deres køretøj, hvis der er monteret vinterdæk på alle hjul eller hvis snekæder er fastgjort til de trækkende hjul.

Snekæder er dog kun tilladt som et alternativ, hvis vej overfladen er dækket af et heltdækkende eller ikke nævneværdigt fri for sne eller islag, og hvis dette ikke beskadiger kørebanens overflade.

Forordningen gælder både for køretøjer registreret i Østrig og i udlandet. Overtrædelser af denne regel vil resultere i bøder. (Kilde: ÖAMTC)

Schweiz

Brug af vinterdæk anbefales i Schweiz under passende vej- og vejrforhold. Et grundlæggende krav til at montere vinterdæk eksisterer ikke. Men er man på snedækkede veje med sommerdæk, bliver man høj grad ansvarlig i tilfælde af en ulykke. Enhver, der sinker trafikken på snedækkede veje på grund af sommerdæk kan straffes med bøder. (Kilde: WDR)

Frankrig

Det er ikke lovpligtigt at have vinterdæk på bilen i Frankrig, men det anbefales, når der er sne eller
is på vejene. Dækmønsteret skal minimum være 3,5 mm. Snekædepligt signaleres med trafikskiltning og kan ske med kort varsel. Maksimal hastighed med snekæder er 50 km/t.

Italien

Afhængigt af vejrforholdene kan vinterdæk være påkrævet i Italien med kort varsel eller på bestemte tidspunkter på isolerede vejstrækninger. I Aostadalen er vinterdæk obligatoriske fra 15. oktober til 15. april. Alternativt kan bilens monteres snekæder på sommerdæk. Den italienske radio henviser til bjergpas, hvor der kun må bruges på vinterdæk. (Kilde: WDR)

Se flere lande

ADAC
FDM

Udgivet i Information

I de ni første måneder af 2018 er der i Danmark solgt 484 fabriksnye autocampere, med en fremgang på ikke mindre end 59,7 procent i forhold til 2017 i samme periode, hvor antallet var 303 autocampere ! Det er er Europas største procentmæssige fremgang ! De flotte tal stammer fra European Caravan Federation, der er den europæiske sammenslutning af både campingvogn- og autocamperproducenter.

Kigger vi tilbage på 2016, ja så er der en fremgang fra 213 autocampere i de ni første måneder til 484 i 2018. Sikke en udvikling ! Danmark er med på autocamperbølgen. På trods af høje registreringsafgifter og grønne ejerafgifter er den kraftige stigning dog stadig i beskedent antal set i forhold til alle vores nabolande og danske autocampere udgør med ca 10.000 autocampere over 2000 kg, ifølge Danmarks Statestik, og med ca 2 millioner autocampere i hele Europa, mindre end 0,5 procent af det totale antal autocampere i Europa.

Tyskland som er markedsledende i Europa, slår den ene rekord efter den anden og sælger tæt på dobbelt så mange autocampere som campingvogne. I det ni første måneder blev det til 41.036 helt nye autocampere og det er lig med et plus på +14,3 procent. Ser vi på de andre skandinaviske lande steg Finland med +12,1 procent og 1.359 nye autocampere, Sverige med 6.278 autocampere, et plus på +10,1 procent, og Norge med en stigning på 14,3 procent og 3.659 fabriksnye autocampere. Holland som har en afgift på autocampere mellem 37-38 procent, solgte 1.850 autocampere, der er en fremgang på +13,4 procent.

Samlet set blev salget af autocampere i hele Europa på 108.136 autocampere, der giver et samlet plus på +12,4 procent.

Helt så rosenrødt ser det ikke ud når det drejer sig om campingvogne, hvor antallet af campingvogne nåede et antal på 65.644 campingvogne, der er et fald på 0,7 procent for hele Europa. Set med danske øjne blev det til 2.100 campingvogne der er et et plus på +1,8 procent.

Nu bliver det spændene at se, hvor langt årets resultat når over de 500 nye autocampere. I 2017 var årets resultat 347 nye autocampere. Hvad vi så ikke har tal på er det stærkt stigende antal brugte autocampere, der årligt skifter hænder.

Autocampere
Campingvogne

Kilde: European Caravan Federation

Udgivet i Autocamper nyheder

OCFF der er en nyoprettet brancheforening, der har til formål at rumme hele camping- og fritidsbranchen. OCFF blev oprettet i april 2018. Hvor mange medlemmer der står bag, er til dato en ubekendt faktor.

På Outdoor-Camping-Ferie-Fritids´s (OCFF) hjemmeside kan man læse under punktet “Sidste Nyt” at der skulle være lavet en “Rapport om autocamperpladser” af Region Syddanmark ?

Det er lidt at en tilsnigelse at kalde denne rapport fra 2014 for en “rapport om autocamperpladser”. Den drejer sig primært om campingpladser, som den næststørste overnatningsform i regionen efter overnatning i lejet feriehus. Her skulle konklusionen på den 54 sider lange rapport være, at campingpladserne generelt gerne vil indgå i samarbejde med kommunerne om udbud af autocamperpladerne ? Dens rette navn er "Analyse af campingerhvervet i Region Sydanmark"

Rapporten der er fra 2014, havde ved dens tilblivelse deltagelse af AutoCamperRådet, i egenskab af medlemsskab i Campingrådet. AutoCamperRådet var repræsenteret for at tjene autocamper turisternes ønsker og daværende status, som det ses i resten af Europa og det blev varetaget af tidligere formand i ACR og DACF, Max Watson og tidligere bestyrelsesmedlem Preben Dyrvig, samt blandt andet campingrådets daværende formand Poul Fejer Christiansen.

Rapporten blev til for at præsentere en kortlægning af det syddanske udbud af campingpladser i Syddanmark og campingturisterne og deres tilfredshed. Samtidig skulle analysen redegøre for og uddybe udfordringerne for campingturismen, der havde haft en tilbagegang i regionen i årene fra 2009 til 2013 på 8,5 procent og campingturisternes tilfredshed.

Det daværende AutoCamperRåd var af den opfattelse, at man ikke kunne lave en sådan analyse uden også at komme ind på autocamperturisme. Under de spørgsmål, Region Syddanmark ønskede at få besvaret var, hvilke campingplads-udbud Region Syddanmark havde på tidspunktet, herunder også til autocampere og hvilken pris, størrelse, standard og faciliteter de enkelte campingpladser har.

Hvad siger analysen så om autocamperturisme ?

“Autocampergæsterne søger i høj grad de samme oplevelser som de øvrige campinggæster. De søger det bare i et andet fællesskab, end der er på campingpladserne, og er også villige til at betale for både fællesskabet og faciliteter, så længe beliggenheden er den rette. Side 33”

Der var på tidspunktet (februar 2014) for den første danske autocamper undersøgelse, med 755 besvarelser, i et sammenspil mellem autocamper-info.dk og AutoCamperRådet, der sammen med et par tyske undersøgelser, var de første der var tilgængelige resultater fra autocamperturisternes egen mund. 

"Analyse af Potentialet for autocamperturisme – med fokus på landdistrikter" der blev udført af Videncenter for Kystturisme for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter udkom ligeledes i 2014. Analysen giver en række informationer og resultater til inspiration og hjælp for kommuner og andre aktører i landdistrikterne, som arbejder med at udvikle autocamperturisme i deres område.

Herunder er et uddrag af de besvarelser der indgår i analysen

“Autocampergæster har samme døgnforbrug, men vil betale mindre for overnatning Det er svært at sige noget detaljeret om døgnforbruget for autocampere, da der ikke eksisterer nærmere økonomiske undersøgelser af segmentet i Danmark. Til gengæld viser eksisterende undersøgelser blandt både danske og udenlandske autocampergæster, at de er betalingsvillige, også når det kommer til overnatning, side 32.”

“Deres betalingsvillighed for selve overnatningen ligger dog lavere end den gennemsnitlige pris på campingpladserne. Når nogle campingpladser forventer, at autocampergæster ikke ønsker at betale for overnatning, er det til gengæld ikke rigtigt. Flere af brugerundersøgelserne viser, at autocampergæsterne er villige til at betale, og at betalingsvilligheden stiger med komforten på autocamperpladserne.”

“For campingpladser, der opkræver samme pris for campingvogne og autocampere vil der være et mismatch mellem prisen for overnatningen og autocampernes betalingsvillighed, idet selv 1-stjernede campingpladser har en pris på 234 kr.side 35”

“Der er mange ligheder mellem autocampergæster og campinggæster. Autocampergæster søger også naturoplevelser, som del af deres ferie, hvilket de har tilfælles med campinggæsterne. I en undersøgelse gennemført af Autocamperrådet blandt danske autocamperejere var nærhed til natur, strand og hav blandt de vigtigste parametre for valg af en autocamperplads. Nærhed til natur og nærhed til by, er omtrent lige vigtige parametre for autocampergæster. En lignende undersøgelse blandt tyske autocamperturister har vist, at de på samme vis prioriterer både nærhed til by og nærhed til natur, når de vælger autocamperplads”

Svært at tiltrække autocampere til campingpladser !

“Autocampersegmentet er omgærdet af mange holdninger fra både campingpladser, erhvervet omkring, interesseorganisationer mv. De mange forskelligartede holdninger virker også til at ligge til grund for flere af samarbejdsproblemerne på området. Selvom campingpladserne umiddelbart tilfredsstiller mange af de behov og opfylder mange af de ønsker, som autocampergæsterne har til autocamperpladser, er det svært at finde eksempler på campingpladser, som lykkes med at tiltrække autocampergæster. Side 41 - 42”

Citater fra campingpladsejer og autocamperejer

Campingpladsejer: Det er for dumt for en campingplads at bytte højt betalte campingvogne med billige autocamperpladser. For dem med pladsproblemer vil det ikke give mening.”

Autocamperejer: De danske campingpladser er i bund og grund ikke særligt interessante for campere. Autocampergæsterne har sjældent børn med og har ikke brug for legepladser og hoppeborge.

Den rigtige titel på analysen er “ Analyse af det danske Campingerhverv i Region Syddanmark” og ikke som OCFF skriver “Rapport om autocamperpladser”. En rapport med denne titel eksistere ikke officielt.

Formålet med denne analyse af campingturismen er, at opnå et opdateret og kvalificeret grundlag for en styrket udvikling af campingturismen i Syddanmark

  1. Hvad er det for et campingplads-udbud Region Syddanmark har, herunder også til autocampere?
  2. Hvilken pris, størrelse og standard/faciliteter har campingpladserne og/eller pladser for autocampere?

I forbindelse med udførelse af analyseopgaven nedsættes en følgegruppe bestående af en/to repræsentanter fra Region Syddanmark (udviklingskonsulent Malene Nordestgaard Laursen samt evt. en medarbejder fra regionens analyseenhed). Regionens destinationer, VisitDenmark, Videncenter for Kystturisme samt Campingrådet og Autocamperrådet inviteres også med i følgegruppen. Hensigten med følgegruppen er at understøtte og kvalitetssikre den eksterne konsulents arbejde med at udføre udvalgte delanalyser og sammenskrive resultaterne.

Potentiale i autocampere, men få ser det som et interessant segment

Mens enkelte campingpladser i regionen går målrettet efter at tiltrække autocampergæster til deres pladser, er det den mest udbredte holdning, at autocampersegmentet ikke indeholder et interessant markedspotentiale for campingpladserne.

Facit:

Finanskrisen satte sine spor på campingpladserne, der ifølge analysen har overkapacitet. Når der lukkes døre åbnes der nye, og som følge af Finanskrisen har autocamperturismen udviklet sig helt overraskende meget, og det giver nye og andre udfordringer til overnatningspladser for autocampere, der ikke som traditionelle campister med en campingvogn kan koble bodelen fra og køre til byen som en ganske almindelig bilist, men er afhængig af at der er pladser der lovligt kan have en autocamper parkeret inden for afmærkningerne og i længere tid. Det er en kendt sag at størstedelen af autocampere ikke føler sig godt tilpas på en campingplads. Organiseret støj på linien som her i sommer bidrager ikke med forståelse og det er en kendt sag at mange kommuner gerne vil bidrage med faciliteter for autocampere, men ikke vil drive dem og derved kan både lystbådehavne og campingpladser komme på tale, så længe det er er i tråd med den trend der røre sig i hele Europa. Det kunne også være et beskæftigelsesprojekt for en gruppe af mennesker med et handicap eller andet, der har lyst til at se andre mennesker.

Citat fra en campingpladsejer “Camping er noget andet i dag end det var for 15 år siden. Der er en konsolidering i gang. For 15-20 år siden var alle pladser ens. De lå ned til vandet og havde et toilet og en legeplads, og dem, der var langt fremme, havde en pool. Og så var det, det samme på tværs af pladser. Men i dag er det meget differentieret. Det der kendetegner det er, at hvis man ikke har noget at byde på mere end sådan almindeligt, så har man ikke en fremtid på forretningsmæssige vilkår.”

”Tidligere kom folk bare og sad i deres campinghabit og drak dåsebajere, men det gør de ikke mere. I dag er de mere aktive.”

Campingturisme har et imageproblem Campingturisme har bredt set en udfordring med sit image, hvilket er et problem for campingpladserne. Danskere, der ikke tager på campingferie, ser med stærke fordomme på netop camping som ferieform, sagde analysen.

Campingpladsernes samarbejde med kommunerne !

Analysen peger dog på at autocamperturismen er underprioriteret i regionen i forhold til det potentiale, som særligt de udenlandske autocampergæster udgør. Autocampergæsterne udgør et vækstpotentiale, og der er brug for ændringer både fra kommunerne, destinationerne og regionen samt fra de individuelle campingpladser for at gribe det. Analysen peger på, at der er brug for indsatser på følgende områder:

Campingpladserne vil generelt gerne indgå i samarbejde med kommunerne om udbud af autocamperpladser uden for campingpladserne. Kun få kommuner arbejder med at oprette deciderede autocamperpladser, og flere steder foregår det uden hjælp fra campingpladserne. Kommuner og campingpladser må nødvendigvis gå i dialog om oprettelse af autocamperpladser, hvis potentialet i segmentet skal udnyttes.

Videncenter for kystturisme med Jan Bjarni Bjarnason, der også stod bag Potentiale for Autocamperturisme med fokus på landdistrikter, skrev ligeledes i 2015 "Udvikling af autocamperturisme i Landdistrikter" der har konklusioner der blandt andet gik på at rapporten oprindeligt var tænkt som en generel vejledning for kommunerne i forbindelse med udviklingen af autocamperturisme.

Kommunernes rolle ifølge "Udvikling for autocamperturisme"

"Mens det bestemt ikke her skal anbefales, at det er en kommunal opgave at etablere og drive autocamperpladser, så vil kommunerne kunne spille en afgørende facilliterende rolle i etableringen af nye autocamperpladser eller udvidelse af eksisterende pladser, ligesom den kan være behjælpelig med arealsikring og nødvendig lokalplanlægning samt etablering af nødvendig infrastruktur."

"Tilsvarende kan kommunerne sikre involvering af relevante lokale interessenter som fx den lokale turismeorganisation, lokale campingpladser, og evt. andre aktører. En sådan netværksdannelse i forbindelse med etablering af nye eller udvidelse af eksisterende pladser kan være med til at sikre, at det samlede produkt for autocampister forstærkes."

"Såfremt en ny autocamperplads er etableret på basis af kommunalt initiativ, bør kommunen principielt sikre involvering af private aktører til driften af pladsen."

"Det kan fx ske ved udbud af driften blandt lokale campingpladser, som det fx var tilfældet i Hvide Sande, hvor Hvide Sande Havn udbød driften af to autocamperpladser på havnen blandt lokale campingpladser. Det kan i visse tilfælde, hvor en privat aktør enten ikke er til stede eller ikke kan udkonkurrere tilbud fra fx en kommunal eller offentligt dreven lystbådehavn, være at kommunen midlertidigt eller mere permanent gennem en kommunal institution vil skulle drive en autocamperplads. Lystbådehavne kan fx i mange tilfælde tilbyder de samme faciliteter til strømforsyning, vandforsyning, samt tømning af spildevand og toilet til lystsejlere som autocampister efterspørger."

Potentialet for Autocamperturisme anbefaler

For at realisere sådan et potentiale, anbefalede rapporten følgende udviklingstiltag:

  • Etablering af attraktive autocamperpladser i landsbyer med rig natur og/eller lignende seværdigheder i området, i småskalaform hos private operatører, i større format i samarbejde med lokale campingpladser, lystbådehavne og lignende aktører.
  • Skabelse af netværksorganisationer, så det samlede produkt for autocampister forstærkes.
  • Kommunal inddragelse af både Campingrådet og AutoCamperRådet i planlægning af nye autocamperpladser og lokalt samarbejde med lokale aktører som campingpladser, lystbådehavne, mm.

Kilder: Analyse af campingehvervet i Region Syddanmark, Potentiale for autocamperturisme, Max Watson m.fl

Analyse af campingehvervet i Region Syddanmark

Udvikling i autocamperturisme i landdistrikterne

Udbudsmateriale Region Syddanmarkdbudsmateriale Region Syddanmark

Potentialet for autocamperturisme - med focus på Landdistrikter

OCFF

Udgivet i Information

Mange YouTube fans er meget spændte, da et nyt initiativ fra Europa-Kommisionen løber rundt i Cyperspace. Bruxelles har nu forpligtet sig til at at håndhæve databeskyttelsesforordningen GDPR. I den kommende revision regulere artikel 13, at internetplatforme som YouTube i fremtiden kan holdes ansvarlige for krænkelse af ophavsretten overfor deres brugere. Det betyder i praksis at f.eks ferievideoen eller autocamperpladsvideoen med stemningsfuld underlægningsmusik der er benyttet uden at have tilladelse til rettighederne, så kan YouTube holdes ansvarlig. Dette gælder også optagelser med Smartphone med klip fra koncerter mv.

Det vil amerikanerne naturligvis ikke acceptere under nogen omstændigheder, som YouTube chefen Susan Wojcicki klart har sagt: Hvis du er i tvivl , så kan du sende din YouTube partner en forspørgsel. Det ville simpelt hen være for risikabelt at præsentere indhold fra selv små video steder som platformen ville være ansvarlig for. Derfor må YouTube Freaks frygte at der i fremtiden kun vil være indhold fra de store medier på YouTube.

Det er dog ikke så langt endnu, fordi den nye regulering af ophavsret ikke er helt så langt endnu. Selv om Europa-Parlamentet allerede havde godkendt den nye forordning, skal der nye forhandlinger til fra Europa Kommisionen, repræsentanter fra Det Europæiske Råd og  medlemmer fra Europa Parlementet der skal forsøge at finde et kompromis.. Eksemplet med GDPR er imidlertid ikke særligt opmuntrende. Trods mange indvendinger har EU alligevel som planlagt ladet forordningen træde i kraft og overladt mange små film- og videoskabere til skæbnen.

Dette vil medføre en større massakre, som på kort tid vil gøre YouTube til noget helt andet. Så skal dit video indslag ledsages af underlægningsmusik, skal du enten have tilladelse, eller også grave dine egne musikalske evner frem.

Kilde: BR24

Udgivet i Information

Det nyelige parkeringsforbud for autocampere i Calp på den spanske solkyst, og autocamperturisters manglende forståelse for ændringen, har fået  Josephus Coolegem President for beboerforeningen i lejlighedskomplekset Edificio Rosal i Calp til at sende en bredside til visse autocamperturister i området, der tiltrækker mange autocamperturister.

Det forekommer lidt mærkværdigt at mange autocamperturister ikke helt har forstået, hvorfor man på rådhuset i Calp ønskede at ændre betingelserne for parkering af autocampere i kommunen på offenlig vej. Kommunen i Calp understreger at dette er en meget nødvendig miljøforanstaltning, som generelt ikke er rettet mod indehavere af autocampere.

Grunden til at ændre på de officielle betingelser for parkering af autocampere var et stort antal klager fra beboere i gaderne, hvor autocamperne ofte parkere. Mange indehavere af autocampere hældte indholdet af deres toiletbeholdere og spildevand i de offentlige kloaker, eller endnu værre, i det omkringliggende buskads, hvilket ikke er særligt miljøvenligt.

Repræsentanter for byen siger videre at ubehandlet toiletaffald der dumpes i de offentlige kloaker eller buske, forurener miljøet, skader folkesundheden og overtræder den spanske stats miljølovgivning. Med omkring 100 parkerede autocampere om dagen mellem Calp og Salinas centrum, blev omkring 500 liter skadelige væsker* om dagen, ledt ud i grundvandet og miljøet, ifølge byens egne oplysninger.

Repræsentanten, Drs. Josephus Coolegem, Formand for ejerforeningen i et stort lejlighedskompleks i Calp udtaler, at der var andre klager og nævner blandt andet at en autocamperturist havde hængt sit vaskede undertøj til tørre i et trådhegn til naboejendommen, en anden kørte med en strømgenerator, hvor støjen kunne høres 200 meter væk, andre igen stod og vaskede sig nøgen på fortorvet kl. 7.00 om morgenen. Der var knapt nok parkeringspladser til beboerne i nogle gader. Adskillige havde forrettet deres nødtørft i buskene eller bag en transformatorstation, og i Aven de Polonia kunne der lokaliseres store mængder afføring og toiletpapir midt i buskene

Alle der har besøgt byen, har haft muligheden for at danne sig et billede af hvad Calp har været udsat for i gaderne: Calle Eslovaquia, Avenida de Rumania, Avenida de Polonia m.fl Beholderne med turisternes afføring indeholder normalt kræftfremkaldende kemikalier, der benyttes til at nedbryde Fakalier ifølge byens repræsentant. Kun på dertil indrettede autocamper- og campingpladser kan Fakalier bortskaffes miljøvenligt.

Dørene til et boligkompleks blev konstant brudt op, for at autocamperne kunne tanke vand. Dette blev der optaget rapporter af, af Guardia Civil, der er en spansk paramilitær politienhed. Selvom en autocamper kan parkere i 48 timer ifølge de tidligere regler, stod autocampere i ugevis i gaderne og nogle endda i flere måneder.

Men der også et etisk spørgsmål: Er det ikke betænkeligt, at folk fra Nordeuropa, der har penge til overnatninger og til at købe en stor autocamper, overlader omkostningerne til fjernelse af deres ekskrementer til sydlige ferie destinationer ? Skal omkostningerne til et intakt miljø, som det ønskes i Calp, overlades til de der er herboende og lokalbefolkningen ?

Byen Calp har med rette ønsket at stoppe denne uansvarlige opførsel fra autocamperejere, der benytter de offentlige veje til campingplads.

* Kemisk affald

Det er langtfra alle der har investeret i SOG udluftning, hvor brug af toilet kemikalier ikke er nødvendig at benytte, men uanset hvad der benyttes, høre væsker fra autocampernes tanke ikke hjemme i kloaker eller andre steder der ikke er forbeholdt bortskaffelse af toiletter og spildevand. Det er også langtfra alle der benytter miljøvenlige toiletvæsker, hvilket er helt uacceptabelt, men køber det billigste de kan få fat i.

Ikke at miljørigtige væsker retfærdiggøre dumning i kloaker. Et check på produkt sikkerhedsblade viser f.eks at Liva Klosetvæsker der benyttes til fritidshuse, både, camping mm., bestemt ikke høre til i en kloak. Væsken betegnes som meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer. Borup Klosetvæske til brug i båden, campingvognen og sommerhuset: Fare - H410 Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer. Klosetvæske fra Matas. Tørklosetvæske til brug i båden, campingvognen og sommerhuset: Fare - Giftig for vandlevende organismer, med langvarige virkninger. Thetford Aqua Kem Green til toilettanke: Miljøforholdsregler. Produktet bør behandles (behandling af biologisk spildevand), før det udledes i overfladevand. Rester af produktet skal behandles som kemisk affald i overensstemmelse med lovgivningen. Ofte indeholder toiletaffald ligeledes medicinrester, der ligeledes går ind under kemisk affald.

Kilde: Pressreader

Udgivet i Information

Med et stigende salg af autocampere, der skal ses i en generel stigende interesse for autocampere og en afgiftnedsættelse på 15 procent til 45 procent i slutningen af 2017, har det fået flere campingforhandlere til at forhandle autocampere. Disse væsentlige parametre har i første halvår af 2018 afstedkommet et stigning af autocamper salget på ikke mindre end 51,8 procent. (e-c-f.com)

Ligeledes stiger antallet af danske forhandlere der sælger autocampere. Hidtil har Danmark primært haft forhandlere der udelukkende sælger autocampere. Det billede ændre sig til også i stigende grad til at omfatte campingforhandlere, hvis kernesalg har ligget på salg af campingvogne, telte og alle afskygninger af campingudstyr, men et stigende antal autocampermærker er nu blevet en del af campingforhandlernes varelager. I et par tilfælde er bilforhandlere ligeledes startet med autocampersalg af kendte mærker.

I flere år har det været begrænset med autocamperforhandling af nye autocampere på Sjælland.

Det sidste nye er at Campinggården i Slagelse har fået forhandling af Adia, og Kronjylland Camping & Marina i Randers har fået forhandlingen af Adria mærket Sun Living.

Dermed har 9 campingforhandlere og 2 bilforhandlere for nuværende forhandling af autocamper mærker.

Sjælland: Campingforhandlere med autocampersalg:

Campinggården, Slagelse - Adria. 
Bijé Fritid & Camping, Helsinge - Hobby. 
Østsjællands Camping Center, Solrød Strand - LMC.

Jylland: Campingforhandlere med autocampersalg:

Camping Parken, Herning - RoadCar, Globecar, Dethleffs, Sunlight, Niesmann+Bischoff.
Campinggården Ormslev, Viby J - Kabe. 
Silkeborg Caravan Center, Silkeborg - Hobby. 
Aabybro Camping & Fritid, Aabybro - Reimo Van Concept, Etrusco. 
Brønderslev Caravan & Trailer Center, Brønderslev: LMC
Ny Vejle Caravan, Vejle - Carado.

Sjælland: Bilforhandler med autocampersalg:

PointBiler/Fritidsbiler, Haslev - RoadCar, Bravia, HymerCar

Jylland: Bilforhandler med autocampersalg

Heiselberg Automobiler, Esbjerg - Hobby

Dertil kommer landsdækkende salg af mærker som VW California og Mercedes Marco Polo m.fl, fra deres forhandlernet.

Autocamperforhandlere:

I tillæg til ovenstående findes der de specialiserede autocamperforhandlere med flere mærker og større udvalg i butikken og få forhandlere udelukkende med brugte autocampere.

Du kan finde en samlet oversigt over autocamperforhandlere HER

Find mærkerne HER

Udgivet i Autocamper nyheder

Spørgsmål 345 alm. del blev den 19. september 2018 efter ønske fra Henning Hyllested (EL) stillet  til Erhvervsminister Rasmus Jarlev. Spørgsmålet vedrøre at Erhvervstyrelsen i september 2016 som en del af aftalen om Danmark i bedre balance igangsatte en undersøgelse, hvis formål var at afklare, hvordan reglerne i campingreglementet kan revideres for at understøtte regeringens og forligspartiernes mål om vækst i turismen.

I svaret fra Erhvervsministeren hed det blandt andet “For så vidt angår autocampere anbefaler undersøgelsen at styrke vejledningen på flere områder. På grundlag af anbefalingerne drøfter aftalekredsen bag Danmark i bedre balance aktuelt, hvordan der skal følges op på undersøgelsen.”

Nu er der mulighed for at få indsigt i hvad aftalekredsen anbefaler. Vigtigt, at dette endnu ikke er færdigbehandlet og det er anbefalinger. På autocamperområdet har AutocamperGruppen, der i anbefalingerne er omtalt som autocamperbrugerne, da formændene for 3 af autocamperforeningerne bakkede op og udformet af Max Watson og undertegnede. Yderligere har Danmarks Frie Autocampere ifølge bilaget indgivet deres syn på campingreglementet.

Gennemgang af anbefalingerne i forhold til autocamperturisme.

Under emnet “Forhold for autocampere” er nævnt - Døgn- og helårsåben autocamperinfrastruktur. Anbefalingen lyder: “Det anbefales, at information om de gældende regler uddybes i en revideret vejledning, samt at der udarbejdes en særskilt vejledning om mulighederne for autocampere.”

Forslag om afklaring af snitflader mellem campingpladser/P- og rastepladser og autocamperpladser. Anbefalingen lyder: “Det anbefales, at information om gældende regler uddybes i en særskilt vejledning.”

I afsnittet - Brand og hygiejne er der et forslag til krav om særlige tømningsfaciliteter til autocampere. Anbefalingen lyder: “Det anbefales, at informationen om kommunernes nugældende muligheder styrkes i en revideret vejledning.”

Forslag om af øge afstandskrav (brandkrav). Anbefaling fra aftalekredsen: “Det anbefales, at behovet undersøges nærmere.”

AutocamperGruppen anbefalede at der for hver påbegyndt 50 kvm var muligt at opstille en autocamper og slække på flere andre ting, så længe det ikke gik ud over sikkerhedden. Med hensyn til benyttese af markiser ved begrænset afstand mellem køretøjerne, lavede autocamper-info en forespørgsel hos Thule Group om brændbarheden af markiser i 2016. Svaret lød: “ Vores PVC-dug overholder "FMVSS-302, afsnit 4.3 (Federal Motor Vehicle Safety Standard)” Dette er en standard for tekstiler i "automotive" sektoren. Selvfølgelig, hvis det brænder mere end beregnet i denne standard, så kan dugen også brænde. Ifølge afsnit 4.3 svare det til at PVC dugen højest må brænde med en hastighed på 101,6 mm/min.

Aftalekredsen er ikke så begejstrede for at forhøje bondegårdscamping fra 3 til 10 campingenheder, men at fastholde gældende krav.

Som forventet er aftalekredsen til gengæld positive overfor at omdanne campingpladser til ressorts, øge hyttestørrelsen fra 30-35 kvm til 45 kvm og at hæve campinghytters højde fra 4 til 5 meter, samt at at 30 procent af campingpladsens andel må være hytter, mod det nuværende 20 procent.

Hvad aftalekredsen ikke tager stilling til, er AutocamperGruppens forslag til om muligt helt at udskrive autocampere fra campingreglementet. Undersøgelser fra Varde og Syddjurs kommune konkludrere at 3-4 procent af alle overnatninger på kommunens 10 campingpladser er autocampere, mens det i Syddjurs kommuner er 5 procent.

Du kan læse hele indholdet af aftalekredsens anbefalinger HER

Læs også HER

Kilder: Erhvervsministeriet

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2