Artikel filtreret på dato: Januar 2018

Autocampere er udstyret med både et start- og bodelsbatteri. Et nyt HYMER-Smart-Battery-System har nu givet mulighed for supplere et AGM med Litiumbatteri i stedet for et andet AGM batteri. Det har ellers være kendt omkring batterisammensætning, at de skulle være ens, samme alder og samme størrelse ect. Konventionelle AGM batterier bliver ofte defekte ved for lav ladestatus, mens Litiumbatterier har meget bedre ydeevne og længere levetid, men er dyre at købe. HYMER-Smart-Battery-System kombinerer den fremragende ydelse fra Litiumbatterier, med den lavere pris for AGM batterier.

HY-Tec Litiumbatteri 135, består at af seks individuelle moduler (LE300) der er forbundet parallelt til AGM batteriet. Denne løsning øger både kapaciteten og ydeevnen af AGM batteriet, samtidig med at hele systemets effektivitet og levetid øges til ca. ti år. Litiumbatterierne foretager størstedelen af batteriernes opladningscyklus, mens AGM batteriet fungerer som backup. Resultatet af denne proces er en pålidelig og stabil strømforsyning, hvilket skaber endnu større uafhængighed fra eksterne strømkilder.

Derudover kan en klar stigning i selvforsyningsniveauet opnås takket være den fordoblede kapacitet og en vægtreduktion på fem kilo i forhold til to AGM batterier: Ved den typiske anvendelses kan strøm-uafhængigheden forlænges fra 2,8 til 5,6 dage, og batteriets effektivitet øges også fra 70 til over 90 procent med det nye HYMER Smart Batterisystem.

Ved at forbinde to forskellige batterisystemer, kan systemet benyttes ved temperaturer under 5 ° C uden nogen negativ indvirkning på lithiumbatteriet. Dette skyldes, at driften af hele systemet ved lavere temperaturer sikres af AGM batteriet, hvilket er uafhængig af kulden.

Kilde: Hymer Smart Battery VideoSmart Battery Video

Udgivet i Udstyr Artikler

Efter verdensrekordforsøget "Verdens længste camperkonvoj" i 2017 mangler optagelsen i Guinness Book of Records stadig, så i 2018 gøres et nyt forsøg. Det var verdens længste konvoj med 687 køretøjer mod 671 i Italien i 2003, men på grund af huller i konvojen ifølge organisationsteamet, blev den officielle registrering ikke anerkendt af "Guinness World Records".

Den 15. september 2018 starter det næste forsøg. Mindst 1.000 autocampere køre derefter i konvoj på en specielt forberedt rute på en tidligere panser vej gennem et militærterræn i Hardheim-Walldürn. Alle nødvendige tilladelser er allerede givet. Sidste år mislykkedes forsøget da agenten fra London nægtede anerkendelsen.

Der forventes deltagere fra mindst ti europæiske lande i 2018. I 2017 var deltagerne fra Østrig, Belgien, Schweiz, Danmark, Frankrig, England, Grækenland, Luxembourg og endog Norge repræsenteret foruden hovedgruppen fra Tyskland og et stærkt fællesskab fra Holland. Konvojen køre igen i år, takket være talrige sponsorer og frivillig støtte, og ledes igen Goldschmitt famileien.

Vigtigst er denne begivenhed ikke en kommerciel begivenhed for nogen eller en virksomhed. Hele organisationsholdet arbejder frivilligt. Alle indtægter og sponsorering vil gavne deltagerne og projektet - overskud vil blive givet til velgørende organisationer. Derudover understøtter mange sponsorer projektet WoMo konvoj 2018 på forskellige måder, herunder for et stort tombola.

Det der koster ved en så stor begivenhed er alt ledsagerforanstaltninger, ambulancer, beredskabstjenester, politi og betaling for brug af militærområdet, samt hjælp til koordinering af hjælpere. Alene prisen for at få optaget rekordforsøget i Guinness World Records, koster et fem cifferet beløb i Euro. En del af donationerne kommer fra sponsorerne. Det er ikke nok, derfor opkræves der et deltager gebyr på 49 Euro pr. køretøj. Rekordforsøget bliver efterfølgende fejre med en stor fest.

Der er dagsdato allerede tilmeldt 265 autocampere. Hele arrangementet foregård i Walldürn mellem Würzburg og Heilbronn.

Mere information og tilmelding HER

Kilde og Foto: WoMo-Konvoi.de

Udgivet i Information

Går du som privat, din kommune, jeres lystbådehavn, campingplads eller andet med planer om at skabe overnatningspladser indrettet og tilpasset for autocampere, uanset niveau og indretning, kan du møde repræsentanter fra AutoCamperRådet på Ferie-Fritids messen fra den 26. - 28. januar 2018 i Odense Congress Center.

AutoCamperRådet har til formål, at hjælpe interesserede med at skabe attraktive overnatningsmuligheder som autocamper parkering, på lystbådehavne, private pladser, Bondegårdscamping, og pladser udelukkende for autocampere ifølge campingreglementet. ACR er også rådgivende organ overfor kommuner, institutioner, organisationer og foreninger. Samtidig arbejder ACR også med politiske interesser som afgifter, sæsonnummerplader, kørekort, tempo 100 og så videre. Du kan kigge forbi, når det passer dig, eller du kan også lave en fast aftale med ACR på forhånd ved at sende en mail.

AutoCamperRådet er udelukkende baseret på frivillige kræfter uden kommercielle interesser. De har mange års erfaring i autocamperes adfærd og stor baggrundsviden omkring lovgivningen. Du kan finde AutoCamperRådet på DACFs stand (stand A-1207) under hele messen.

Website: www.autocamperraadet.dk
Facebook:www.facebook.com/Autocamperraadet/
Kontakt ACR:

Læs også: Information fra AutoCamperRådet

Udgivet i Information
Lørdag, 20 Januar 2018 00:00

Pössl fortsætter sin sejrsgang i Europa

Markedsleder og valgt til en 1. - og 2. plads i Tyskland 2018, med modellerne Concorde Compact og Pössl D-Line i kategorien campingbusser med toilet og en 4. plads i kategorien kompakt-busser uden toilet, med modellen Campster. Mest solgte kassevognscamper i Norge. Bedst sælgende kassevognsmærke i Sverige, og nu en 1. plads i Holland. Godt gået af Pössl i et efterhånden meget stort marked af kompakte campere.

Pössl valgt som årets autocamper i sin klasse i Holland 2018:

De hollandske autocamper fans har valgt modeller fra Pössl, Adria og Carthago som NKC Camper 2018, fordelt på campingbusser/kassevogne, delintegrerede og helintegrerede. De blev annonceret på åbningsdagen for Caravana i Leeuwarden.

I år lavede en ekspertjury forvalget til valget, og offentligheden kunne stemme på internettet under Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Campingbusser/Kassevogne

I kategorien Campingbusser blev Pössl Summit 600 Plus den mest populære. Camperen giver masser af bevægelsesfrihed gennem en afrundet køkkenenhed, et fleksibelt bord og et toiletområde, der nemt bliver til et brusebad ved hjælp af en drejelig væg.

Delintegrerede

I den delintegrerede kategori gik de fleste stemmer til Adria Coral 600 SL Axess. Under det fornyede skrånende tag er der mere plads og takket være skyline design med to store skylights er der masser af dagslys.

Integrerede

Carthago C-Compactline I 138 var den mest populære autocamper i den integrerede kategori. Det er en overraskende rummelig camper, på trods af de begrænsede udvendige dimensioner. C-Compactline har et fladt gulv med masser af opbevaringsplads i dobbeltgulvet, masser af skabsplads og en garage.

Kilde: NKC.nl

I Danmark forhandles de populære Pössl af TJ Camper i Hedensted

Link Pössl

Udgivet i Autocamper nyheder

Fremover skal det give et klip i kørekortet at anvende alle former for håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater (tablets, laptops, mobiltelefoner mv.). Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, der vil skærpe reglerne for anvendelse af håndholdt mobiltelefon under kørslen og gøre reglerne mere tidssvarende.
RundkørselFoto: René Strandbygaard

19. januar 2018

Som reglerne er i dag, får man en bøde på 1.500 kr., hvis man snakker i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Regeringen og Dansk Folkeparti mener, at reglerne skal skærpes, så det udover bøden koster et klip i kørekortet. Samtidig vil de tage højde for den teknologiske udvikling og gøre forbuddet teknologineutralt, så det omhandler alle håndholdte kommunikationsapparater og ikke kun mobiltelefoner.

Derfor vil ministeren forberede et lovforslag, der kan fremsættes til efteråret, og derudover vil emnet blive drøftet i Færdselssikkerhedskommissionen senere på måneden.

- Det er enormt farligt for andre trafikanter, hvis man ikke koncentrerer sig om at køre bil, når man kører bil. Det er fantastisk egoistisk at kigge andre steder hen end på vejen, når man kører rundt med halvanden ton metal for enden af speederen. Derfor ligger det regeringen og Dansk Folkeparti meget på sinde at gøre noget ved den uopmærksomme adfærd, som en række bilister udøver i trafikken, når de eksempelvis sms’er eller laver Facebookopdateringer under kørslen, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Det er hensigten, at det med de nye regler skal give et klip i kørekortet at benytte håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater (tablets, GPS, laptops, mobiltelefoner mv.), herunder at tale, SMS´e, skype, være på sociale medier, bruge andre internetrelaterede funktioner, indstille GPS m.v.

- Det nytter ikke noget, at vores lovgivning baserer sig på de teknologiske tilbud, der fandtes i år 1997, hvor forbuddet mod håndholdte mobiltelefoner blev indført. Vi skal derfor udvide forbuddet, så vi sikrer os, at alt håndholdt teleudstyr er omfattet af forbuddet. Det skal vi, fordi det er noget af det, der øger uheldsrisikoen mest. Det skal derfor have en mere umiddelbar konsekvens for kørekortet. Det tror jeg vil få folk til at respektere forbuddet mere, siger Ole Birk Olesen.

Forskning og undersøgelser af uopmærksomhed og distraktion i trafikken viser nemlig, at risikoen for ulykker øges, når man som fører koncentrerer sig om andre ting end kørselsrelaterede opgaver.

DTU har udarbejdet en rapport fra juli 2016 om distraktion og bilkørsel. Nummerindtastning på håndholdt mobiltelefon, at læse/skrive (herunder på tablets m.v.), og at skrive SMS på håndholdt mobiltelefon er ifølge rapporten nogle af de aktiviteter, der medfører den største forøgelse af uheldsrisikoen. Og det er bl.a. derfor, ministeren sætter ind på disse områder.

Kilde & Foto: Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet

Udgivet i Information

Skytset plejer at være rettet den anden vej, når det drejer sig om skiltning der vedrører autocamper parkering. I en lokaldebat i Fåborg, er borgere slemt utilfredse med at de ikke længere har lang snor, når det det drejer sig nogle få parkeringspladser forbeholdt autocampere og vogntog med campingvogn på havnen i Fåborg. De utilfredse borgere mener at skiltningen er uklar og lusket, skriver fyens.dk.

Byens borgere og de handlende, mener at når der ikke jævnligt holder de køretøjer skiltningen er forbeholdt til, ja så er de i deres gode ret til at parkere der.

De er nu helt uforståelige overfor, at kommunen har besluttet, som de siger, at drive hetz mod parkerede biler, og derved skræmme såvel turister som handlende væk. Den har vi hørt før, bare med modsat fortegn.

Undskyldningen er, at der godt nok parkeres imod skiltningen, men de mener at sådan har det vært i flere år, hvor som de siger, kommunen har udvist smidighed. De mener, at man kan ændre skiltningen til at gælde for alle i 2 timer. Hvem mon der aldrig for en chance der ?

Skiltene er opsat med 15 minutters parkering for autocampere og campingvogne ud for det hvide pakhus ved havnen og det havde til formål af autocampere og campister kunne få orientering på turistbureauet om camping- og overnatningsmuligheder. Nu er turistbureauet flyttet op midt i byen, og ifølge borgerne bliver de sjælden brugt og sket ikke i vinterhalvåret.

Man holder heller ikke på andre parkeringsområder forbeholdt en køretøjsgruppe fordi der lige er ledige i perioder. Det drejer sig nok mere om manglende respekt for færdselsloven, som udvikler sig i en uheldig retning.

Det kan ikke være nemt at være parkeringsvagt i Fåborg, hvor de må have kampdommer tilføjet i arbejdsbeskrivelsen.

Læs mere HER

Kilde: Fyens.dk, Foto GoogleMaps

Udgivet i Information

Når der tales om overnatningspladser for autocampere, nævnes meget ofte en Stellplatz. Det kommer fra Tyskland, og de er præcis ligesom i Danmark omfattet af færdselsloven og er beregnet til kortere ophold på op til 2-3 dage. Ligesom i Danmark er det kommuner og politi der sætter vilkårene for pladserne. Tyskland er den europæiske autocamperturismes vugge.

Vi kan lære meget af hvad de i autocamper sammenhæng gør i Tyskland, da trenden starter der, og trenden udspringer af autocamperplads gæsters efterspørgsel og ikke smarte forretningsfolk, der tror og mener, hvad autocamperturister har brug for. Efterspørgsel af flere faciliteter på autocamperpladser skal blandt andet også ses i lyset af et stærkt stigende salg af kompakte kassebiler og hævetags biltyper, men et antal nyere autocamper ejere vælger af en eller anden grund også at fravælge brugen af deres toiletter og bad i deres dyrt indkøbte autocamper, der er selvforsynende i flere dage ? Der er ingen grund til at lave noget i Danmark, der afviger fra hvad og hvordan de gør det i bla. Tyskland. Har vi i Danmark ikke det udenlandske turister efterspørger, så fortsætter de udenlandske autocampere med at køre igennem Danmark, eller bliver væk, og så mange autocampere bliver der heller ikke solgt i Danmark, at man kan tillade sig at se bort fra dette stærkt voksende turistpotentiale.

Historik:

I Maj 1983 åbnede kurbyen Viechtach i sydtyske Bayrische Wald, der som de første i Europa lukkede op, for at overnatte på nogle offentlige parkeringspladser som et pilotprojekt i fire måneder, og det viste sig at være en god idé. Allerede i pilotfasen skabte autocamperturisterne en meromsætning på mere end 200.000 D-Mark i Viechtach. Mange andre kommuner fulgte efter og i slutningen af 1985 var der allerede 71 pladser i området.

I løbet af 1980erne, kom også de første Reisemobil-Stellplätze i Schweitz, i Frankrig kom den første plads i Nuits-Saint-Georges, ved Dijon og også Italien kom med.

Året 1991 blev skelsættende da det var året, hvor en seperat Stellplatz udelukkende for autocampere så dagens lys i Rothenburg an der Fulda, Tyskland. Pladsen kom til verden ved frivillig arbejdskraft og som et fælles projekt. Derefter fulgte en mindre plads på en tankstation i Nürnberg. Idag er der ca 4000 pladser for autodampere uden for campingpladser, alene i Tyskland.

Caravan Industrie Verband Deutschland - CIVD: 11,7 millioner overnatninger foregår af autocamperturister uden for campingpladser, mod total 46,9 millioner camping overnatninger (campingvogne, telte og autocampere mv.), uden at fastliggere er medregnet.

Danmark får sin første officielle autocamperplads på Horsens Lystbådehavn i 1992. Det sker efter hårdt benarbejde fra daværende formand i DACF, Birgit West Møller i nært samarbejde med Horsens Turistkontor. Prisen var 50 kr med det hele. Momentum blev ikke holdt, og det skred ud i sandet, da campingpladser/campingrådet pludselig fik interesse for autocamper gæster, hvoraf adskillige var blevet afvist som velkomne på campingpladser, da de blandt andet hurtig var væk igen og ødelagde deres fine græsplæner.

Først i 2007 gik der hul på det strenge overnatningsforbud uden for campingpladser i Holland, og siden er det gået rigtig stærkt. Det var noget af en udfordring for hollænderne at komme dertil.

I Østrig skabte en anlagt plads for autocampere i byen Ferlach meget ballade, da byen nogle år i forvejen anlagt en parkeringsplads til 30 autocampere på en del af en større parkeringsplads i nærheden af byens centrum med strøm - og vandtilslutning, og med ophold på maximalt 3 dage. Denne blev krævet lukket, men efter at have fået rettens ord om, at det ikke handlede om en campingplads men en parkeringsplads, genåbnede pladsen i starten af 2012. Dermed var vejen også banet for at Østrig idag udvikler autocamper overnatning tilegnet autocamperturismen, og bla har en meget efterspurgt autocamperplads ved Wien.

Idag er der mange tusinde pladser i Europa, og Danmark er blevet overhalet indenom af de lande der var længst bagud på grund af flere uheldige episoder fra flere aktører i Danmark, hvoraf der er blevet et problem mindre med campingrådets kolaps. Tønder kommune, der var blandt de mest genstridige kommuner, huser idag Danmarks bedst besøgte autocamperpladser uden for campingpladser.

Stellplatz for autocampere:

Føren af en personbil sætter sin bil på en parkeringsplads. Hvor sætter en campingbil ejer sit køretøj ? Som navnet antyder er en campingbil bedre kendt som en autocamper, en ferie-bil, eller en kørende hotelsuite, der sidestilles med personbiler, kategori M1.

Denne selvkørende “hotelsuite” skal naturligvis parkeres, når ejeren er undervejs. I løbet af dagen kan autocampere parkere som personbiler, hvis de kan holde sig inden for stregerne i parkeringsbåse, der hvor de måtte forefindes. Kun når det drejer sig som overnatningspladser om aftenen bliver det lidt vanskeligere, hvis ikke det drejer sig om at man på grund af træthed søger hvile for at kunne føre sit køretøj på forsvarlig og betryggende vis. De fleste autocamper turister har heller ikke lyst til at sove i vejkanten eller ved larmende veje. Derfor er ophold med overnatning som en bevidst handling, henvist til skiltede Stellplätze forbeholdt autocampere.

Der er to overnatningsmuligheder i spil. Alle kender en campingplads. De tilbyder - afhængig af udstyrsniveau - en sofistiskeret infrastruktur med butik(er), restaurant, badeland, børnelegeplads og naturligvis toiletter og bad.

Elsket af rigtig mange autocamperturister er en Stellplatz/autocamperparkering.

Men hvad præcist er den tyske definition af en Stellplatz, hvor ordet også her i Danmark benyttes flittigt i autocamperkredse. Den korte definitionen ville være - En Stellplatz, er et område, der er offentlig, og er markeret med et P-skilt og en autocamper undertavle, der betyder at området er forbeholdt og tilpasset ophold og overnatning med autocampere. Ställplätze adskiller sig ganske meget i deres egenskaber. Der er dem med fri adgang og dem med bom, dem med forsyning af vand og bortskaffelse af spildevand og toilet og dem uden, dem med eller uden strømforsyning eller sanitære indretninger som bad og toilet, der nærmer sig campingpladser, der dog ikke er så billige som Stellplätze. Nogen er gratis og tilbyder for det meste intet andet end det væsentligste, overnatning.

Ligeså forskelligt som Stellplätze udstyret er, er også deres placering/belliggenhed. I (stor)-byer er de som oftest meget centralt beliggende, snarere som parkeringspladser, mens pladser væk fra centrum er bedre udrustede og kan have en god beliggenhed, nær f.eks attraktioner og charmerende omgivelser for f.eks vand.

Fordelen ved en særligt skiltet Stellplatz med P-skilt og autocamper undertavle er, at her må - modsat en parkeringsplads med et P-skilt - hele kategorien autocampere parkere og overnatte, både over og under 3.500 kg. På en parkeringsplads er autocampere over 3.500 kg ikke velkommen, og skal parkere efter henvisninger til særlige områder i lokale parkeringsbekendtgørelser. Det på trods af, at de indtil 7.500 kg også er at sidestille med personbiler.

En Parkplatz, som også i Danmark, skelner parkering fra (trafikal udnyttelse af vejen) til Stellplatz der er særlig råden (ikke trafikal udnyttelse) på grund af periodens længde. Reglerne om råden på vejarealer handler om, hvornår man må bruge et offentligt vejareal til andet end et trafikalt formål, og hvilke betingelser der kan være for det.

Se muligheder i stedet for begrænsninger:

Ofte ser autocamper brugere kun deres egne behov og glemmer dem med andre behov end deres egne. Det kan være andre typer køretøjer, end det man selv er indehaver af, f.eks hævetagsbiler, der også er campere, men for det meste uden hverken bad og toilet. Disse køretøjer har brug for bad og toilet, der hvor de overnatter. Autocampere på mellem 3.501 kg og optil 7.500 kg er lige så meget en almindelig bil, som en personbil og autocampere under 3.500 kg. De er ifølge loven alle kategori M1 køretøjer, også ifølge deres medfølgende COC dokument, men de må på grund af deres vægt ikke holde på en parkeringsplads, der kun er skiltet med et P-skilt. ( De kræver et desuden kørekort C1 eller C.) Undertavlen gør udslaget, siger også vejdirektoratet. Parkering skiltet med et P-skilt gælder for en personbil, der er et køretøj med højst 8 siddepladser foruden førerens plads og en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg, herunder også autocampere på ikke over 3.500 kg.

Derfor er det ikke i orden kun at se egne behov, men også tage hensyn til segmentet autocampere i deres helhed, således at alle bliver godt hjulpet. Det drejer sig om bredden af pladser. Det er nok noget virkelighedfjernt at tro at overnatning i Danmark med autocampere nogensinde kommer til at foregå ukontrolleret, som det bla. ses i Spanien. Det stærkt stigende antal autocampere forhindre ganske enkelt at det kan gå den vej.

Et stort antal pladser med overnatning, uden mulighed for at tømme spildevand og toilet samt få frisk vand ! Helt urealistisk. Man kan kun gisne om, hvad der sker med fyldt tanke, hvis ikke der er mulighed for at tømme i nærheden. I Danmark har Løgumkloster ganske vist et glimrende eksempel på, at det kan lade sig gøre. Den skulle have været i forbindelse med en autocamperplads, som man ikke kom i mål med, bla på grund af borger og kommune indsigelser, der ikke havde samme forventninger som den lokale handelstandsforening.

Konklusion:

Sammenfattende er Stellplätze meget velegnede til en overnatning eller et ophold i op til 3-4 dage. Et større antal pladser råder for det meste kun over begrænset komfort, men har andre fordele, som f.eks. Ingen regulære åbningstider, fleksibel ankomst og afrejse, centralt beliggende og ikke lukket midt på dagen. På disse pladser må camping ikke finde sted. Således er fortelte og telte forbudt. Bord, stole og markise tolereres ofte og for det meste tilladt på især private pladser. Omkostningerne ved overnatning små og varierer fra 0 til max.150 kr/nat og koster sjældent mere !

Campingplads:

En campingplads et område, der er aflukket af et hegn eller lignende fra resten af verden. En bom forhindrer dig i at køre til campingpladsen på bestemte tidspunkter, især om natten. Disse foranstaltninger skal give campister følelsen af sikkerhed, men kan ikke give det. Selvfølgelig kan folk med dårlige intentioner komme ind på pladsen. Der er visse regler, der skal følges, f.eks. Middagslukket til midt på eftertiddagen uden kørsel på pladsen. Udstyret er normalt overvældende, priserne starter ved 220-30 kr og kan være meget høje.

Se muligheder istedet for begrænsninger.
JI

Tysk skiltning

Zeichen 314-50 - Parkplatz, StVO 2013.svg
Zusatzzeichen 1010-67 - Wohnmobile (600x330), StVO 2017.svg 

Hidtidig skiltekombination siden 1992 og stadig gyldige. Nyt skilt i Tyskland siden 2017 - skilt 365-67 "Wohnmobilplatz". Begge skiltningen betyder at der er tale om pladser udelukkende for autocampere.

En af Europas største autocamperpladser, åbnede den 15. januar i San Javier, Santiago de la Ribera i Spanien. Den godt udstyrede plads har navnet Camper Park La Ribera.

Kun få måneder efter offentliggørelsen af pladsen, kunne ejeren Antonio Fructuoso, der selv er mangeårig autocamperturist, åbne en af de største autocamperpladser i Europa med plads til 210 af de køretøjer, som i andre områder kan forårsage vrede og kontroverser, fordi autocamper ejere insisterer på at parkere uautoriserede stede, i mange dele af kysten Cálida.

Autocamperpladsen Camper Park La Ribera er beliggende langs Avenida Romeria San Blas i Santiago de la Ribera, og ejeren har allerede fået reservationer fra 25 “Fricampere”, der ellers foretrækker at undgå campingpladser, til den kommende uge. Pladsen starter med et introduktions tilbud på 7 Euro per dag, men dette vil stige til 10 Euro for den mindste plads type og 15 Euro for de største autocampere.

Ud over dette beløb tilbydes gæsterne forskellige services der inkluderer strøm, vandforsyning toiletter, bad, vask til opvask, bortskaffelse af spildevand og toilet affald, vaskeri, W-Lan, grønne områder, picnic område, petanque baner, område for husdyr og en café/cafeterie og kun en kilometer væk fra stranden i Mar Mener i Santiago de la Ribera.

Antonio Fructuoso håber at den nye autocamperplads vil tiltrække autocampere, ikke kun fra Spanien, men fra hele Europa, der tilbringer vinteren i solrige klima. Samtidig med at autocamperpladsen bliver populær blandt autocamperturisterne, vil den bidrage til at reducere mængden af den vrede, som ofte føles i lokalbefolkningen, som ikke er tilfredse med det faktum, at autocamperturister ofte ser ud til ikke at bruge ret mange penge i lokale butikker såvel som " låner” faciliteter som strandbrusere og undertiden dumper deres toilet affald direkte i kloakkerne.

Fructuoso er blandt dem, der også påpeger, at disse besøgende rent faktisk bringer indtægter til butikker, barer en restaurant, og at når de føler sig velkomne, forlænger de ofte deres ophold til et par måneder og bidrager dermed betydeligt til det lokale økonomi. Fructusco har investeret 400.000 Euro i den nye autocamperplads

Der findes supermarkeder, marked 3 dage om ugen og restauranter, apotek, mv lige i nærheden.

Priser på Camper Park La Ribera:

Plads 10x5 meter - 10 Euro/nat
Plads 10x7 meter - 12 Euro/nat
Plads 14x7 meter - 15 Euro/nat

I prisen er inkluderet 2 personer, drikkevand, bad med varmt vand, og tømning af spildevand og toiletter. Plansen forlades på afrejsedagen mellem kl 8.00 og 12.00.

Tillæg:

Ekstra personer over 10 år - 2 Euro pr nat
Strøm 2 Euro pr nat.
Tømning af spildevand og toilet uden ophold 3 Euro
Vaskemaskine/Tørretumbler
W-Lan 1Euro/24 timer**
Husdyr gratis
trailer og / eller bil gratis
** Der er gratis W-Land i Cafeteriet

Adresse:

Avenida Romería de San Blas, 14. CP 30730 San Javier, Murcia.

GPS koordinater:

37°48’15.0"N / 0°48’57.0”W, 37.804168 / -0.815844

Website: Camper Park La Libera
Facebook: Camper Park La Libera

Google Maps

Artikel

Året starter traditionen tro med at det tyske autocamper magasin Promobil,  har bedt deres læsere om vurdere autocampermarkedet, med alle dets autocampere, basiskøretøjer og de mærker de sætter højest på ønskesedlen. 15.798 har stemt på “Reisemobil des Jahres 2018”. Grunden til at det tyske marked især er interesan, er at det er Europas største marked med ca. 500.000 autocampere og har et salg på mere end 40.000 fabriksnye autocampere om året.

Om vælgernes kommetance, drejer det sig for langt de flestes vedkommende om at deltagere med lang autocamper historik. Fire femtedele af deltagerne har en en autocamper og af den har 66 procent endda den anden, tredje, fjerde, femte eller ejere autocamper. 43 procent leger med tanken om at købe en ny autocamper inden for de næste to år. Også vigtigt er at de praktisere deres hobby med stor lidenskab, og køre mange kilometer årligt.

240 modeller er fordelt på 10 autocamper kategorier. Dertil kommer kåring af tilbehør. Hymer står i år som det mest succesfyldte mærke, med ialt 6 pladseringer inden for TOP 3. Hymer efterfølges af Carthago med 5 placeringer hvoraf er to førstepladser. Det kunststykke lykkedes derudover kun af Niesmann+Bischoff. Pössl der er markedsleder inden for kassevognsegmentet i Tyskland, er tilbage på både plads 1 og 2  i klassen "kompakte kassebiler med bad", og en ny placering i kategorien med hævetagsbiler - Pössl Camster er her på en flot 4. plads. Det har ingen andre producenter i det kompakte segment præsteret før.

Linere:

I TOP 3 blandt Linere er deltagerene de samme, og er stadig tro mod Niesmann+Bischoff Flair der ejes af Hymer Group.

 1. Niemann+Bischoff Flair med 31,4% af stemmerne
 2. Concorde Charisma med 20,4% af stemmerne
 3. Carthago Highliner med 19% af stemmerne
 4. Morelo Home
 5. Concorde Credo
 6. Morelo Palace
 7. Morelo Empire
 8. Concorde Centurion
 9. Volkner Performance
 10. Vario Mobil Star

Helintegrerede over 80.000 Euro:

I klassen Integrerede autocampere over 80.000 Euro fortrænger Niesmann+Bischoff Arto, Carthago til anden pladsen. Der ret 6,2 % mellem 1. - og 2. pladsen

 1. Niesmann+Bischoff Arto med 26,4% af stemmerne
 2. Carthago Chic E-Line med 20,2% af stemmerne
 3. Hymer B-Klasse Premium Line med 20,1% af stemmerne
 4. Carthago C-Tourer
 5. Carthago Chic C-Line
 6. Hymer B-Klasse SL
 7. Dethleffs Globetrotter XLI
 8. Knaus Sun I
 9. Phoenix Midi-Liner
 10. Dethleffs Esprit I

Helintegrerede under 80.000 Euro:

Klassen op til 80.000 Euro domineres ligevedes af Hymer og Carthago, men her er afstanden mellem 1 og 2 væsentlig mindre

 1. Carthago C-Compactline med  24,6% af stemmerne
 2. Hymer B-Klasse DL med 23,5% af stemmerne
 3. Hymer ML-I med 16% af stemmerne
 4. Hymer Exsis-i
 5. Eura Mobil Integra Line
 6. Dethleffs Magic Edition
 7. Knaus Sky I
 8. Dethleffs Globebus I
 9. Bürstner Ixeo I
 10. Laika Ecovip

Delintegrerede over 60.000 Euro:

Ved afstemningerne sidste år overraskede Nielsmann+Bischoff Smove, med at gå direkte ind på førstepladsen i klassen Delintegrerede over 60.000 Euro

 1. Carthago C-Line T med 23,2% af stemmerne
 2. Niesmann+Bischoff Smove med 22,1% afstemmerne
 3. Carthago C-Tourer T med 15,7% af stemmerne
 4. Hymer Tramp SL
 5. Hymer ML-T
 6. Knaus Sun TI
 7. La Strada Nova
 8. Dethleffs Magic Edition T
 9. Hymer Tramp CL
 10. Eura Mobil Terrestra T

Delintegrerede under 60.000 Euro:

Autocampere fra Hymer Group indtager mange af pladserne i denne kategori.

 1. Hymer Exsis-t med 19,5% af stemmerne
 2. Hymer Van/Van S med 12,4% af stemmerne
 3. Carado T med 11,4% af stemmerne
 4. Dethleffs Advantage T
 5. Dethleffs Trend T
 6. Knaus Sky TI/Wave
 7. Bürstner Ixeo TL
 8. Eura Mobil Profila RS
 9. Eura Mobil Profila T
 10. Adia Compact

Alkove autocampere over 50.000 Euro:

For første gang er Bimobil repræsenteret i en kategori

 1. Eura Mobil Terrestra A med 17,5% af stemmerne
 2. Concorde Cruiser med 15,6% af stemmerne
 3. Bimobil
 4. Bürstner Argos
 5. Adria Coral XL
 6. Dethleffs Globetrotter XXL
 7. Dethleffs Alpa
 8. Frankia Titan A
 9. Hobby Siesta De Luxe
 10. Eura Mobil Activa One

Alkove autocampere under 50.000 Euro:

I denne kategori finder man flere års populære alkove autocampere.

 1. Bürstner Lyseo Time A med 32,9% af stemmerne
 2. Dethleffs A Trend med 29,5% af stemmerne
 3. Knaus Live Traveller med 24,1% af stemmerne
 4. Weinsberg Carahome
 5. Carado A
 6. Chausson Flash
 7. Sunlight A
 8. Forster A
 9. Sunliving A
 10. Challenger Genesis

Campingbusser/Kassevogne med bad:

Gamle bekendte fra Pössl indtager i gen de to første pladser i den kompakte kategori, men der er fler nye deltagere på de øvrige pladser.

 1. Concorde Compact fra Pössl med 18,8% af læserne
 2. Pössl D-Line med 17,9% af stemmerne
 3. Adria Twin med 16,6% af stemmerne
 4. Malibu Van
 5. Westfalia Sven Hedin på VW Crafter
 6. Hymer-Car grand Canyon S
 7. La Strafa Avanti
 8. Bürstner City Car
 9. Knaus Box-Drive
 10. Hobby Vantana

Kompakte Campingbusser:

Her er markedet i år eksplodere med nyheder, men med en gammel kendis på en suveræn førsteplads.

 1. VW California med ikke mindre end 35,1% af stemmerne
 2. Mercedes Marco Polo med med 24,2% afstemmerne
 3. Hymer-Car Sydeny med 23,1% af stemmerne
 4. Pössl Camster
 5. Ford Nugget
 6. Westfalia Kepler
 7. Spacecamper Classic
 8. Adria Active
 9. Werz Magnum
 10. Terracamper Terock

Basiskøretøjer:

En vigtig rolle når der tales autocampere. Her har Fiat Ducto i årevis været den ubestridte konge med op til 70% af markedet, men Ductato bliver nu presset bagfra , i år blandt ande fra Citroén Jumper, Mercdes Sprinter og VW Crafter.

 1. Fiat Ducato med 58,8% af stemmerne
 2. Mercedes Sprinter med 35,3% af stemmerne
 3. VW Crafter med 32,6% af stemmerne
 4. Iveco Daily
 5. VW T6
 6. Ford Transit
 7. Citröen Jumper
 8. Mercedes Actros
 9. MAN TGL
 10. Mercedes Vito/V-klasse

Du kan læse mere HER og se placeringer for tilbehør HER

Kilder: Promobil, Foto: producenter

Udgivet i Autocamper nyheder
Fredag, 12 Januar 2018 00:00

Parkering skal tillades på kantlinjer

I en nyhedsmail fra Transport - Bygnings - og Boligministeriet der omhandler parkering på kantlinier, hedder det:

Det skal være tilladt at parkere på kantlinjer, så længe bilens dæk ikke rækker ud over den ydre kantlinje i en parkeringsbane. Det mener transport-, bygnings- og boligministeren samt transportordførerne fra DF, V, LA og K, som derfor vil ændre de gældende regler.

Som reglerne er i dag, må man ikke holde på den ubrudte kantlinje, som anvendes til at adskille parkeringspladser fra vejbaner, cykelstier osv. Også selvom parkeringsbanen ikke er bred nok til den pågældende bil. Dette har givet anledning til kritik fra eksempelvis FDM.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har i mellemtiden drøftet sagen med transportordførere fra DF, V, LA og K. De er blevet enige om, at det skal være tilladt at parkere på kantlinjen, så længe bilens dæk ikke overskrider den ydre kantlinje.

Læs mere HER

Kilde/Foto: Transport-, Bygnings og Boligministeriet

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2