Artikel filtreret på dato: Mandag, 04 september 2017

Sådan lyder titlen i en artikel i  RU-avisen fra  Reisemobil Union. Dette efterfølges af første sætning: "At læse mellem linjerne er en kunst, der lejlighedsvis bringer lys over ting, der kan føre til uventede konsekvenser i den nærmeste fremtid." Nu har man læst omhyggeligt mellem linjerne og fundet, at et sæt regler fra Bundesverbandes der Campingwirtschaft i Tyskland (BVCD) omfatter nogle punkter, som kan lukke autocamper parkeringspladser i Tyskland.

RU taler om op mod 40%, der ikke har mulighed for at opfylde, de for autocamper brug, giftige regler. Ifølge papiret fra BVCD er det f.eks nødvendigt, at parkeringspladsparceller skal være mindst 75 kvadratmeter i størrelse og skal have en minimumsstørrelse på 5 x 10 meter til parkering. Sanitetsbygninger skal bygges til autocamperpladser for 100 autocampere mv. Hverken autocamperplads operatørerne eller autocamper turister ønsker en sådan regel. Derfor må autocamper interesseorganisationerne kæmpe kraftigt imod det.

BVCD ønsker at få indført en ny campingplads forordning der skal gælde for campingpladser, autocamperpladser og weekendhytter. Indtil nu har der i de fleste delstater i Tyskland været et fælles campingreglement, med undtagelse af af Bayern og delvist Schleswig Holstein der har passager i reglementet der omfatter autocamperpladser, der gør det nemmere at lave autocamperpladser efter campingreglementet.

En ekstra forordring der omfatter autocamperpladser har der aldrig været og har til dato ikke været nødvendig. Tyskland´s blomstrende autocamperplads landskab er grundlag nok. Omkring 3.500 autocamperpladser skulle der være: Simple pladser til en enkelt nat, komfortable pladser til længere ophold, små pladser for individualister og store for gruppen der er tilhængere af at være blandt ligesindede.

Dermed er Tyskland blandt de mest autocampervenlige lande i Europa, og her kan Frankrig og Italien følge trop. Alt dette er opstået uden medvirken af Campingforbund. Hvad er baggrunden til dette tiltag ?

BVCD oplyser at de har en plan om at brandbeskyttelse, forsyning- og tømmefaciliteter skal fastlægges, hvilket har konsekvensen - Nye regler, nye bestemmelser og nye paragraffer for kommunale og private autocamperpladsoperatører.

BVCD har ved et møde i februar 2017 besluttet en grundmodel og bedt sine delstatsforbund om at føre det videre til politikkerne i delstaterne.

Indholdet er uden overdrivelse eksplosivt, som for eksempel: Autocamperpladser, der er tilladt til mere end en overnatning, er Camping- og weekendpladser i følge forordningen. Parcellerne skal være mindst 75 kvadratmeter, mindst 5 meter bredt brandbælte, og de skal være indrettet med mindst 100 pladser, og der skal være bad og toiletter. !?

Lykkedes det BVCD med hjælp fra politikkere, så bliver autocamperpladser til campingpladser med indvirkning på priserne. Det skal gælde nye pladser og helt grotesk bestående autocamperpladser.

Det må have givet kraftige bølger i campingbranchen, der blev til kraftig kritik, for kort tid efter ændrede BVCD kurs, og bad om at forordringen ikke blev benyttet.

Senere søgte BVCD om støtte branchen, men fik afslag på at starte en arbejdsgruppe. På netop afsluttede Caravan Salon i Düsseldorf fik Autocamper Info oplysninger om at TopPlatz, ADAC, producent sammenslutningen CIVD, Deutscher Tourismusverband (DTV) og Reisemobil Union har sammenfattet en kraftig formulering til BVCD, der sætter pistolen for panden af BVCD, da det grundliggende vil være alt ødelæggende for hele grundidéen, med et frit liv uden omklamring af autocampere fra campingpladser.

Diskusionerne inden for foreningen af campingpladser i Tyskland - BVCD, der er at sammeligne med Campingrådet i Danmark, er endnu ikke afsluttet, og stormens rasen har nok ikke nået sit højdepunkt endnu. BVCD vil bemægtige sig autocamperplads temaet. BVCD ønsker at være ansvarlig overfor autocamperpladser i Tyskland.

Fingrene væk fra autocamperpladserne:

I 35 år har borgmestre, økonomifolk, turistfolk og passionerede autocamperejere op- og udbygget autocamperplads landskabet i Tyskland, og opnået mere end 3.500 autocamperpladser med en enorm succes, der har gjort udenlandske autocamper turister misundelige. Og nu, efter mere end tre årtier, har BundesVerband der Campingwirtschaft in Deutscland - BVCD i Tyskland, gjort krav på autocamperplads operatørenes interesser !

Trofaste med samme syge indstilling, vil måske fejre dette som en forsinket sejr for de organiserede campingpladser, mens andre her efter mange år, stadig husker den forbitrede kamp fra Campingpladserne mod autocamperpladser, og overvåger dem med kritiske øjne, samt vejer deres udmeldinger på en guldvægt. Står der mere bagved, når bukken gør sig selv til gartner ?

Spørgsmål er ikke kun tilladt, de er påkrævet. Hvorfor inviterer BVCD ikke parter fra autocamperbranchen, når det handler om autocamperpladser ? Hvorfor inviterer BVCD ingen, hvis de angiveligt gør en indsats for at lave nye regler i gæsternes interesse ?

Hvilken indvirkning får disse regler for prisen på autocamperpladser ? Og hvad betyder disse nye regler for den nødvendige udbyggelse af autocamperpladslandskabet ? Falder nye projekter til jorden på grund af nye regler ?

En ting kan de tyske autocamperturister forlade sig på, og det er at der tages fat på sagen, om modparten vil eller ej. Under hele Caravan Salon har der været at hav af møder. Undertegnede fik et eksemplar af artiklen stukket i hånden, med besked på at skrive om det i Danmark og være på vagt, og de folk fra RU, TopPlatz og ADAC ved hvad de taler om. De har arbejdet med autocamperpladser i mere end 35 år.

Se video med Peter Hirtschulz fra Reisemobil Union

RU avis

Kilde: Reisemobil Union