Artikel filtreret på dato: September 2017

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti blev fornylig enige om at sænke den lave afgiftssats fra de nuværende 105 pct. til 85 pct. Den høje sats fastholdes på de nuværende 150 procent, men grænsen for, hvornår den høje sats træder i kraft, også kaldet skalaknækket, hæves fra de nuværende 106.600 kr. til 185.000 kr.

Nedsættelse af registreringsafgiften for autocampere

Bildelen i autocampere afgiftsberigtiges efter samme regler som for personbiler. Boligdelen er afgiftsfri, men autocamperens samlede registreringsafgift skal dog mindst udgøre 60 pct. af dets samlede værdi, der eksklusiv afgift ligger over 12.100 kr.

Reglerne for autocampere betyder, at når registreringsafgiften nedsættes for personbiler, så omfatter dette også autocampere. I praksis betales dog alene minimumsafgiften på 60 pct. af det beløb der ligger over 12.100 kr for autocampere med en egenvægt over 2 t, som utvivlsomt er konstrueret og indrettet til ophold og beboelse, herunder med adgang til opredning af egentlige sovepladser for mindst 4 personer. Disse køretøjer har ikke opnået nogen lempelse i afgiften ved de seneste to nedsættelser af registreringsafgiften, men nu er det en kendsgerning.


Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at nedsætte minimumsafgiften for autocampere til 45 pct.

På almindelig dansk, så har nedsænkningen af personbilsafgiften i praksis ingen indflydelse på registreringsafgiften af autocampere, da den samlede registreringsafgift mindst skal udgøre 60 % af det beløb der ligger over 12.100 kr.


Lovgivningen træder i kraft fra den 3. oktober og det er ikke måske, da der allerede er et flertal for forslaget mellem regeringspartierne og Dansk Folkeparti. Så skal et af partierne da stikke halen mellem benene under afstemningen !
Det er ikke altid at det, der er godt for noget, ikke er skidt for noget andet. og her ændres der på den grønne ejerafgift for nye biler der registreres efter den 3. oktober.


Den grønne ejerafgift stiger for alle nye biler.

Regeringen skriver det således: Den grønne ejerafgift er ikke forhøjet i takt med forbedringerne af nye bilers brændstoføkonomi. Parterne er enige om at forhøje ejerafgiften samtidig med, at der indføres nye trin. Ejerafgiften forhøjes med 500 kr. årligt på de eksisterende trin.


Indførelsen af nye trin i ejerafgiften vil øge incitamentet til at vælge mere energieffektive biler ! Autocampere har ikke så mange valgmuligheder når det drejer sig om de basiskøretøjer der benyttes til autocampere. Vi må vælge det, som producenterne har besluttet at benytte sig af.

Forhøjelsen af ejerafgiften har virkning for biler indregistreret første gang i Danmark den 3. oktober 2017 eller senere, men opkrævning af den nye højere ejerafgift sker først fra den 1. juli 2018.

Med omlægningen af bilafgifterne vil satserne i ejer-, vægt- og udligningsafgiften herudover blive prisreguleret fra 2021 til 2025, således at afgifternes reale niveau omtrent fastholdes.

I takt med at forhøjelserne af ejerafgiften får virkning på en større og større andel af bilparken, vil ekstra provenuet blive tilbageført til bilisterne via afgiftslempelser efter 2025. Parterne aftaler den konkrete model senest i 2025
.
Brændstofforbrug har ingen indvirkning på beregning af registreringsafgiften ved beregning efter 60% over 12.100 kr, men den har indflydelse ved beregning af grøn ejerafgift.

Hvad betyder det for brugte biler ?

En sænkning af registreringsafgiften har indvirkning på brugte køretøjer. Dette giver en økonomisk fordel for købere af brugte køretøjer, men en lavere salgspris for sælger.

Ifølge FDM, falder nyere køretøjer mest, mens køretøjer der er fire år og ældre ikke vil blive berørt særlig meget.

Lavere takster på Storebælt !

Parterne er derfor enige om at udbygge Vestfynske motorvej til 3 spor på strækningen mellem Nr. Aaby og Odense V hurtigst muligt samt en takstnedsættelse på al vejtrafik samt persontog over Storebælt på 25 pct.

Takstnedsættelserne vil begynde i 2018 og være fuldt indfaset, når Vestfynske motorvej er fuldt udbygget til 3 spor.

Læs hele regeringens aftale med DF HER

FotoCredit: Caravan Salon

Udgivet i Information

 

Messe/Åbent Hus 7-8 oktober | fra 10 -17

GRATIS vejning af alle køretøjer. Book en tid nu!

Kære kunder,
den 07. & 08.10.2017 inviterer Skandic til åbent hus. Begge dage byder vi på 15 % rabat på campingtilbehør fra vores katalog og på telte, værkstedstilbud og messetilbud på autocamper / bobiler og campingvogne. Vi glæder os til at hilse på jer mellem klokken 10 – 17 begge dage.
... husk vores konkurrence, hvor man kan vinde en autocamper til to personer, for en weekend.

PS: Vi taler dansk !

Med venlig hilsen

Skandic & Nordic
Reisemobile GmbH
Skandinavien-Bogen 4
24983 Handewitt
Tyskland

Lige på den ande side af den dansk-tyske grænse ved Frøslev overgangen. http://skandic-camping.dk/

Udgivet i Information
Nedsættelse af registreringsafgiften for autocampere
 
Bildelen i autocampere afgiftsberigtiges efter samme regler som for personbiler. Boligdelen er afgiftsfri, men autocamperens samlede registreringsafgift skal dog mindst udgøre 60 pct. af dets samlede værdi eksklusive afgift over 12.100 kr.
 
Reglerne for autocampere betyder, at når registreringsafgiften nedsættes for personbiler, så omfatter dette også autocampere. I praksis betales dog alene minimumsafgiften på 60 pct.for mange autocampere, og disse køretøjer har ikke opnået nogen lempelse i afgiften ved de seneste to nedsættelser af registreringsafgiften.
 
Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at nedsætte minimumsafgiften for autocampere til 45 pct.
 
AutoCamperRådet´s har blandt andet indsendt opfordringer og forslag til ændringer af registreingsafgift for autocampere. Så lykkedes det - Yes. Tillykke Danmark, Dette er et skridt i den rigtige retning
 
Udgivet i Information

Hymer har arbejdet på en ny B-SL i mere end to år. Den blev fremvist på Caravan salon 2017. SL står for Suprime Line og Hymer B-SL er den mest populære model gennem tiderne, og har vundet mange priser.

Den nye Hymer B SL er opbygget på et nyt Superlight Chassis, der lover højere last reserver og en stor tilgængelig dobbeltbund på 36 cm i højden, der indeholder teknikken og en større vandtank på 180 liter samt en spildevandstank på 150 liter. Ingen af tankene eller andre elementer rager ud under bunden. Den bagerste garage har nu en nyttelast på 350 kg men kan udvides til 450 kg. Masser af plads til bagage med 100x113 cm tilgang til garage i højre side og 65x113 i venstre siden (Option 100x113 cm i venstre side)
Udvendig har den nye Hymer B-klasse SL fået en helt ny bedre isoleret front med nyt kromgitter og smarte lygter.

Opbygningen er det helt nye Hymer Pual 2.0 opbygningskoncept der er træfri, nu med aluminium på begge sider og med forbedret PU skum, sandwich. Tag, sider og gulv er limet sammen og den har GFK-bagende, front, tag og bund. Den nye Hymer Pual 2.0 opbygning betyder at der absolut ingen kuldebroer er og med aluminium på indersiden betyder det en hurtig varme fordeling. Den nye opbygning sætter nye normer i Camperhistorien.

Kørelys, airbags i både føre- og passagerside er standard. Den SL efterlever en høj sikkerhedsstandard med ESP, ABS og ASP - Traction Control. Bred indgangsdør på 65 cm. Slæde for nem adgang til de to gasflasker. Opvarmet dobbeltbund, skuffer med servo soft lukkesystem, jumbo køleskab på 160 liter. Ekstra bredde inddelelige skuffer. Apotekerskab. LED belysning, 95 Ah AMG batteri. Elektrisk tømning af spildevand.

Sænkeseng skal bestilles ekstra, men er så elektrisk og der kan ligges på tværs eller som to enkeltsenge. Separat bad og toilet.

Den nye Hymer B-klasse SL er et sandt udstyrstykke ud over det sædvanlige. Den fåes i to udgaver på 7,79 meter og en tilladt totalvægt på 4.500 kg, køreklar vægt på ca 3390 kg. Hymer B SL 704 med enkeltsenge og Hymer B SL 708 med Queensbed.

Prisen starter på 1.157.900 Dkr.

Hymer B SL prisliste,  Hymer B SL

Kilde: Hymer Group

Hymermobil B-Klasse SL 704

Hymermobil B-Klasse SL 708

Udgivet i Autocamper nyheder

Dansk Bilbrancheråd og Håndværksrådet har indsendt en fælles seriøs opbakning til nedsættelse af registreringafgifter, der vedrøre autocampere. I det indsendte fra Dansk Bilbrancheråd og Håndværksrådet lyder overskriften “Glem ikke registreringsafgiften igen”, samtidig opfordres til at afgiften på autocampere sænkes til 40%, hvis biler sænkes til 100%.
http://www.ft.dk/samling/20161/almdel/SAU/bilag/283/1788679.pdf

Autobranchen siger

AutuCamperRådet har i et af sine forslag til Skatteministeren foreslået at avance ikke er en del af beregningsgrunlaget for afgift på autocampere, som er på minimum 9%. Moms af avance tillagt en vare er sådan som det er, men registreringsafgift af avance tjent og pålagt i Danmark – Nej. Her bakker Gitte Seeberg fra Autobranchen Danmark, nu op om dette tåbelige afgift indslag.

Samtidig har AutoCamperRådet også forslag om afgift ud fra en teknisk model, hvor CO2 udledning og vægt indgår, ligesom forslag fra Autobranchen. Denne model er meget lig den norske afgiftsmodel.
http://www.ft.dk/samling/20161/almdel/SAU/bilag/276/1786514.pdf

Om dansk autocamper afgift:

Beregningsmetoden for autocampere 60% er lidt noget rod, for at sige det mildt. En forhandler, der hjemtager et fabriksnyt køretøj, betaler afgift af f.eks tysk fakturapris, netto + Loven siger minimum 9% avance + Dansk moms – Afgiftsfrit bundfradrag på 12.100 kr + Dette resultat tillægges 60% afgift.

Tager en privat et nyt køretøj hjem, skal der stadig indregnes minimum 9% i avance i regnestykket, selv om der ikke indblandet en dansk forhandler. Samtidig skal køber selv sørge for at få tilbagebetalt den tyske moms. Private kan som udgangspunkt ikke købe i Tyskland ex moms, og tyske forhandlere vil ikke udlevere et køretøj uden tysk moms, da han selv kan blive hængt op på det.

Et brugt køretøj, er et køretøj der er mindst 6 måneder gammel og har kørt mindst 6.000 km (EU lov). Her betales der ikke difference moms mellem dansk og tysk moms. Afgiftsberegningen foregår her som baglæns regning, med udgangspunkt i en skønsmæssig handelsværdi.

En nedsættelse af afgift, som der tales om på personbiler til 100% afgift, vil ikke få indflydelse på autocampere, da skæringspunktet for beregning af bil-del 105/150% og camping-del 0% og autocampere på minimum 2 tons og 4 sovepladser er 60% af hele køretøjet, ligger på omkring 417.720 kr inkl registreringsafgift. Det viser SKAT´s egen afgiftberegner, der kun er til rådighed for forhandlere og ikke må forveksles den afgiftberegner der findes på SKAT´s hjemmeside. Denne beregner på SKAT´s hjemmeside er i forbindelse med autocamper afgiftsberegning værdiløs. Ingen private kender værdien af bil-del/camping-del. Det er ikke opsplittet fra producenterne. Hvad er værdien af bil-del på et brugt køretøj ?

Der er forhåndsgodkendt et beløb på en bildel fra SKAT, som ikke tager hensyn til om autocamperen køre på Mercedes eller Fiat. Ingen private har fået dette beløb oplyst. Derfor vil mere end 95% autocampere blive beregnet af 60% afgift.

Vi satser på at der lyttes til ACR´s "ønskeseddel", men alle former for afgiftslettelse er velkommen !

AutoCamperRådets forslag. ft.dk

Udgivet i Information

I mange år har Flensborg diskuteret tilbud for autocamper uden resultat, skriver den tyske avis Flensburger Tagesblatt - shz.de. Nu har en ny aktør meldt sig på banen, der annoncerer en hurtig realisering. Indkøbscenteret Citti-Park i Flensborg vil på den anden side af Lilienthalsstraße indrette en autocamperplads til 34 autocampere, på et areal der tidligere var indrettet til medarbejder parkering.

På arealet bliver der plads til 190 personbiler, forbeholdt kunder i Citti Park og 34 parkeringspladser for autocampere. Der vil ikke bliver opført sanitetsbygning, da Citti Park mener, at det har autocampere for det meste selv med, til gengæld vil der være forsyning af frisk vand og spildevandstømning.

Pladsen skulle stå færdig til 1. November 2017, efter hvad der oplyses i artiklen,.

Der er i forvejer omkring 5 pladser uden for selve centeret, der er tilpasset og forbeholdt autocampere, med affaldshåndtering.

Andre planer i Flensborg.

De sidste par år har en forretningsmand villet lave autocamperplads på den gamle godsbanegård og har efter eget udsagn planerne klar. Det er efter sigende gået politik i den model, hvor politikkere har andre planer for området.

Flensborg politikkere har dog udtalt at at det er nødvendigt med en med en autocamperplads ved byen. Det sidste forslag går ud på en placering ved Harniskaispitze ved havnen.

Kilde: shz.de, foto: Citti Park

Udgivet i Information

Sådan lyder titlen i en artikel i  RU-avisen fra  Reisemobil Union. Dette efterfølges af første sætning: "At læse mellem linjerne er en kunst, der lejlighedsvis bringer lys over ting, der kan føre til uventede konsekvenser i den nærmeste fremtid." Nu har man læst omhyggeligt mellem linjerne og fundet, at et sæt regler fra Bundesverbandes der Campingwirtschaft i Tyskland (BVCD) omfatter nogle punkter, som kan lukke autocamper parkeringspladser i Tyskland.

RU taler om op mod 40%, der ikke har mulighed for at opfylde, de for autocamper brug, giftige regler. Ifølge papiret fra BVCD er det f.eks nødvendigt, at parkeringspladsparceller skal være mindst 75 kvadratmeter i størrelse og skal have en minimumsstørrelse på 5 x 10 meter til parkering. Sanitetsbygninger skal bygges til autocamperpladser for 100 autocampere mv. Hverken autocamperplads operatørerne eller autocamper turister ønsker en sådan regel. Derfor må autocamper interesseorganisationerne kæmpe kraftigt imod det.

BVCD ønsker at få indført en ny campingplads forordning der skal gælde for campingpladser, autocamperpladser og weekendhytter. Indtil nu har der i de fleste delstater i Tyskland været et fælles campingreglement, med undtagelse af af Bayern og delvist Schleswig Holstein der har passager i reglementet der omfatter autocamperpladser, der gør det nemmere at lave autocamperpladser efter campingreglementet.

En ekstra forordring der omfatter autocamperpladser har der aldrig været og har til dato ikke været nødvendig. Tyskland´s blomstrende autocamperplads landskab er grundlag nok. Omkring 3.500 autocamperpladser skulle der være: Simple pladser til en enkelt nat, komfortable pladser til længere ophold, små pladser for individualister og store for gruppen der er tilhængere af at være blandt ligesindede.

Dermed er Tyskland blandt de mest autocampervenlige lande i Europa, og her kan Frankrig og Italien følge trop. Alt dette er opstået uden medvirken af Campingforbund. Hvad er baggrunden til dette tiltag ?

BVCD oplyser at de har en plan om at brandbeskyttelse, forsyning- og tømmefaciliteter skal fastlægges, hvilket har konsekvensen - Nye regler, nye bestemmelser og nye paragraffer for kommunale og private autocamperpladsoperatører.

BVCD har ved et møde i februar 2017 besluttet en grundmodel og bedt sine delstatsforbund om at føre det videre til politikkerne i delstaterne.

Indholdet er uden overdrivelse eksplosivt, som for eksempel: Autocamperpladser, der er tilladt til mere end en overnatning, er Camping- og weekendpladser i følge forordningen. Parcellerne skal være mindst 75 kvadratmeter, mindst 5 meter bredt brandbælte, og de skal være indrettet med mindst 100 pladser, og der skal være bad og toiletter. !?

Lykkedes det BVCD med hjælp fra politikkere, så bliver autocamperpladser til campingpladser med indvirkning på priserne. Det skal gælde nye pladser og helt grotesk bestående autocamperpladser.

Det må have givet kraftige bølger i campingbranchen, der blev til kraftig kritik, for kort tid efter ændrede BVCD kurs, og bad om at forordringen ikke blev benyttet.

Senere søgte BVCD om støtte branchen, men fik afslag på at starte en arbejdsgruppe. På netop afsluttede Caravan Salon i Düsseldorf fik Autocamper Info oplysninger om at TopPlatz, ADAC, producent sammenslutningen CIVD, Deutscher Tourismusverband (DTV) og Reisemobil Union har sammenfattet en kraftig formulering til BVCD, der sætter pistolen for panden af BVCD, da det grundliggende vil være alt ødelæggende for hele grundidéen, med et frit liv uden omklamring af autocampere fra campingpladser.

Diskusionerne inden for foreningen af campingpladser i Tyskland - BVCD, der er at sammeligne med Campingrådet i Danmark, er endnu ikke afsluttet, og stormens rasen har nok ikke nået sit højdepunkt endnu. BVCD vil bemægtige sig autocamperplads temaet. BVCD ønsker at være ansvarlig overfor autocamperpladser i Tyskland.

Fingrene væk fra autocamperpladserne:

I 35 år har borgmestre, økonomifolk, turistfolk og passionerede autocamperejere op- og udbygget autocamperplads landskabet i Tyskland, og opnået mere end 3.500 autocamperpladser med en enorm succes, der har gjort udenlandske autocamper turister misundelige. Og nu, efter mere end tre årtier, har BundesVerband der Campingwirtschaft in Deutscland - BVCD i Tyskland, gjort krav på autocamperplads operatørenes interesser !

Trofaste med samme syge indstilling, vil måske fejre dette som en forsinket sejr for de organiserede campingpladser, mens andre her efter mange år, stadig husker den forbitrede kamp fra Campingpladserne mod autocamperpladser, og overvåger dem med kritiske øjne, samt vejer deres udmeldinger på en guldvægt. Står der mere bagved, når bukken gør sig selv til gartner ?

Spørgsmål er ikke kun tilladt, de er påkrævet. Hvorfor inviterer BVCD ikke parter fra autocamperbranchen, når det handler om autocamperpladser ? Hvorfor inviterer BVCD ingen, hvis de angiveligt gør en indsats for at lave nye regler i gæsternes interesse ?

Hvilken indvirkning får disse regler for prisen på autocamperpladser ? Og hvad betyder disse nye regler for den nødvendige udbyggelse af autocamperpladslandskabet ? Falder nye projekter til jorden på grund af nye regler ?

En ting kan de tyske autocamperturister forlade sig på, og det er at der tages fat på sagen, om modparten vil eller ej. Under hele Caravan Salon har der været at hav af møder. Undertegnede fik et eksemplar af artiklen stukket i hånden, med besked på at skrive om det i Danmark og være på vagt, og de folk fra RU, TopPlatz og ADAC ved hvad de taler om. De har arbejdet med autocamperpladser i mere end 35 år.

Se video med Peter Hirtschulz fra Reisemobil Union

RU avis

Kilde: Reisemobil Union

CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2017 er afsluttet som den bedst besøgte messe i sin historie, der imponerende understregede sin ledende position som verdens største messe for autocampere og campingvogne. Med meget tilfredse udstillere og mere end 232.000 besøgende (2016: 203.500) har CARAVAN SALON langt overskredet forventningerne. På messen er man begejstret over at have en ny all-time rekord igen i år, med flere unge familier! Ferieformen for mobil fritid fortsætter med at boome. Dette understøttes også af det højeste antal af førstegangs besøgende på omkring 35 procent.

Kun i Düsseldorf vil gæsterne finde en komplet markedsoversigt, nyhederne og innovationerne til den nye sæson samt et stort tilbudsprogram med aktiviteter for hele familien. Mange af disse nybegyndere gik specifikt til det specielle show “Starter Welt" for at blive grundliggende informeret eller at blive rådgivet af eksperter om individuelle emner. I år kom næsten 60 procent af de besøgende med konkrete købsintentioner. Succesen på CARAVAN SALON viser, at det er vigtigt at have caravaning som en form for fritid i samfundet. Besøgende fra hele verden (dette år, mange højtstående delegationer fra USA, Australien og Asien) er også ansvarlige for den internationale særstilling af CARAVAN SALON.

I alt præsenterede mere end 600 nationale og internationale udstillere deres innovationer og modeller i de første 13 haller og i det fri. Mere end 2100 rekreative køretøjer blev vist på mere end 214.000 kvadratmeter, samt tilbehør, teknisk udstyr, udvidelser, markiser, mobilhomes, campingpladser, autocamperpladser og rejsemål. CARAVAN SALONS udstillere var tilfredse og rapporterede om et meget godt salg.

Kilde & foto: Caravan Salon,

Udgivet i Information