Artikel filtreret på dato: August 2017

På Caravan Salon 2017 i Düsseldorf, blev Tønder Autocamperplads præsenteret sammen med to andre nyheder i et til Caravan Salon trygt særnummer. Dermed er starten gået til at promovere autocamperpladsen, som kan se frem til at der boostes kunder til Tønder og omegn. Pladsen ligger perfekt for sydfrakommende turister, der samtidig også ønsker at besøge pladsen på Rømø.

Tønder Autocamperplads er en moderne autocamperplads, der er beliggende ved Tønder Sports- og Fritidscenter, der råder over 40 pladser til autocampere. Pladsen har store parceller på ca. 12 x 6 meter. Bag den nye autocamperplads står Tønder Sport & Fritidscenter. Tønder Kommune har etableret tømnings- og påfyldningsfaciliteter til de mange nye autocamper turister.

Hvad betyder samarbejdet ?

Samarbejdet med tyske TopPlatz betyder mange nye kunder i butikken. En TopPlatz er en parkeringsplads til autocampere, som i høj grad opfylder ønsker og behov hos sine kunder. Pladser er baseret på en detaljeret liste over kriterier, der er opdelt i fem forskellige vægtede kategorier, hvoraf faciliteterne vægter mindst og beliggenhed og fritidsværdi vægter mest.

TopPlatz er et marketingskoncept der er repræsenteret på de mest attraktive messer i Tyskland, som CMT i Stuttgart og Caravan Salon i Düsseldorf, Leipzig, Holland, Italien og Jönköbing i Sverige. Prislejet hos TopPlatz ligger mellem 7,50 - og 20 Euro for en overnatning.

Sanitetsbygning kan frit benyttes for pladsen kunder og der er inkluderet et dagligt besøg i  svømmehal/Welnes område. 500 meter til byen


Autocamperplads Tønder

Sønderlandevej 4-6

6270 Tønder

Telefon: 74 92 80 01

Mobil: 40 27 83 14

GPS: N 54 56 04 E 08 52 36
Priser:
01.09 - 30.06 110 kr.

01.07 - 31.08 125 kr.

Inkl. el, tømning og adgang til campingpladsens faciliteter.

GRATIS: en daglig adgang til svømmehal/wellness område (i de offentlige åbningstider)

Link:Autocamperplads Tønder, TopPlatz

Det går rigtigt godt med salget af autocampere i Danmark. Opgørelsen fra European Caravan Federation er netop blevet frigivet og viser et resultat på 247 solgte nye autocampere i første halvår 2017.

Sammenlignet med 2016, hvor der blev solgt 152 nye autocampere, er det en stigning på ikke mindre end +62,5%. I Norge blev der til sammenligning solgt ikke mindre end 2.046 ( +12,9% )helt nye autocamper og 3.869 ( +16,1 % ) nye autocampere.

Sammenlagt for Europa var der i første halvår 2017, en fremgang på på 11,1% i forhold til 2016 der var et rekordår. Campingvognssalget derimod har det skidt i forhold til sidste år. Den viser en tilbagegang på -12,7% i Danmark.

Efter tilstrømningen til dette års Caravan Salon at dømme, slår autocamper salget for hele året også i år rekord.

Læs flere resultater på e-c-f.com

Foto: caravan-salon.de

Udgivet i Information

Som følge af artiklen om at autocampere sviner på Samsø, har AutoCamperRådet den 28. august, 2017, taget kontakt til Michael Kristensen (S), der er formand for Samsøs teknik- og miljøudvalg.

Michael Kristensen (S) fortæller at han er lidt ked af den drejning artiklen har taget, og føler sit input fordrejet i forhold facts.

I bund og grund drejer det sig om at Samsø, som følge af nedsættelse af færgepriser og en ny færge, har har haft en stigning fra 100.000 turister til 150.000 turister. Dette har givet udfordringer for øens infrastruktur. Historien om at autocampere sviner på øen, stammer ifølge Michael Kristensen (S) fra, at de har ca. 20.000 sæsonarbejdere på øen, hvor en del er fricampere i små VW campere, hævetagsbiler og små kassebiler uden bad og toilet. Der har været tilfælde, hvor der har været efterladt affald mv på øens naturpladser efter deres besøg. Dette er blevet indberettet Kommunen, hvor man kan se en stigning af sagerne omkring autocampere, men at der ikke er indikationer på, at det stigende antal almindelige autocamper turister er syndere i den historie. Omfanget i artiklen er ude af proportion siger Michael Kristensen (S). Der langtidsparkerer også lastbiler og efterlades campingvogne efter Samsø festivalen på øen.

Da den store stigning er kommet bag på Samsø kommune, er der derfor på nuværende tidspunkt ikke taget aktion på autocamper problematikken andet end at det er diskuteret, men der arbejdes på sagen, også med flere offentlige toiletter. ACR foreslog forskellige løsningsmodeller, der faldt i god jord og der er efterfølgende sendt informationsmateriale til Samsø Kommune og aftalt en fremadrettet dialog, således at Samsø kan få gode forhold, til glæde for Samsø, borgerne på øen, de handlende, bredden på autocamperturisterne og ikke mindst naturen. I den sammenhæng skal man heller ikke glemme de landmænd, der er afhængig af sæsonarbejdere i sommersæsonen. Man er på Samsø meget positive over for autocamper turisme. Det tager bare lidt tid.

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/samsoe-er-plaget-af-autocampere

mvh Ji / ACR

Udgivet i Information
Mandag, 21 August 2017 00:00

Ny Globe Traveler Swift på 5 meter

Globe Traveler Swift er den mindste og mest alsidige model og samtidig en nyhed fra Globe-Traveler, der vises på Caravan Salon, 2017. På grund af de kompakte dimensioner ( kan sammenlignes med en bil ) er den særdeles velegnet til hverdagsbrug. Samtidig er den ideel til en lang weekend og ferierejser.
Globe Traveler Swift adskiller sig ikke fra en standard autocamper`s funktionsprogram. Den er udstyret med badeværelse med toilet og bruser, et to flamme komfur, vask, køleskab og råder over bekvem rejseplads og tre senge.
Dens fordele vil blive værdsat af der der dyrker sport- og aktivferie. Samtidig vil målgruppen være folk som gerne rejser meget og som erstatning for at bo på en campingplads, og slappe af lidt længere væk fra mennesker, i områder der er svære at komme til med en stor autocamper eller campingvogn.
Denne størrelse på bare 5 meter, tillader overnatniger på parkeringspladser i centrum af store byer, badebyer, og små bjergbyer. Alsidigheden og det omfangsrige udstyr i det lille køretøj, gør Swift til et unikt køretøj.
Mål: 
Længde: 500 cm
Bredde:  196 cm
Højde:    254 cm
Vægt i køreklar stand: 2520 kg.
Isolering: 20 mm
Selepladser: 3
Sovepladser: 3
Sengemål: 195x72m. 195x65cm. 190x58 cm
Kompressorkøleskab
Vandtank: 100 liter
Spildevandstank: 75 liter
Varme: Truma Combi 6 Diesel
Bodelsbatteri: 85 Ah
 
 
 
Udgivet i Autocamper nyheder
Søndag, 20 August 2017 00:00

Sorte får blandt autocamper turister

Autocamper turister har normalt et godt ry, når det drejer sig om hvor pænt de efterlader pladser, de har besøgt. Det er der rigtigt meget, rigtigt i, og derfor bliver man også lidt gal i skralden, når så der dukker historier op fra den virkelige verden, om autocamperturister der bare er helt ligeglade med, hvordan de opføre sig.

I det sidste nye  Reisemobil International, september, 2017, er der en artikel om en Hotelejer der retter en appel til de autocamper gæster der besøger dem. Ejeren fra Hotel Waldmann i Schwangau/Altersschofen har henvendt sig til Reisemobil International med følgende appel.

Vi tilbyder ikke ekstra service som strøm, vand og tømmefaciliteter, over for hvilket autocamper folket er helt uforstående. Parkeringspladsen har altid været været gratis, når man spiser i restauranten. Autocamper gæsterne bliver ofte siddende, også efter lukketid, også efter kun at have brugt det minimum, der er for at bo gratis på 20 Euro i restauranten. Dertil kommer at de benytter vores toiletter 3 til 5 gange om dagen, uden at spørge og fylder vores tønder med affald.

Selvfølgelig er der sorte får, men hvis Autocamperbesøgende kun er ude efter en billig overnatningsplads, uden respekt for tilbudet, mister man lysten og troen på selskabet."

Det foregår også i Danmark

Fra både Tyskland og Danmark er der også stigende informationer om autocampere, der i ly af en sen aften, i deres autocampere sniger ind på betalbare autocamperpladser, for igen at forlade den en tidlig morgen, uden at betale. En autocamperplads i det sydlige Danmark måtte betale en extra vandregning på 60.000 kr, fordi det var en almindelig opfattelse, at man bare kørte ind på pladsen og tømte toilet - spildevand og fyldte vand på, uden at spørge og betale for ydelsen. Resultatet er at der nu er en fordyrende betalingsenhed på, og nu betaler alle for vand. Det er bare ikke OK, men tyveri, at tage vand unden at spørge. Ejeren af pladsen skal både betale for vandet, samt afledningsafgift af det forbrugte vand.

Cykelvask i baderummet

En autocamper turist slæber sin cykel ind på et baderum for at vaske cykel ! Hvad sker der i folks hoveder. En rengøringsdame får et møgfald af en dansk autocamper turist, for at rengøre toiletter og baderum, der efter turistens opfattelse, er et forkert tidspunkt. Toiletpapir i større mængder forsvinder fra toiletter, siger mange autocamperplads ejere i ind- og udland. Er det i orden? Er det mon de samme som klager over stigende priser på autocamperpladser ?

En autocamperturist føler at han er i sin fulde ret til opstille et telt ved siden af sin autocamper, og bliver så rasende over at skulle pakke det sammen, at ejeren føler sig truet. Husk man må være der, man har ikke krav på at måtte være der. Ejeren er i sin fulde ret til at bortvise kunder, der ikke har planer om at følge stedets regler. Sådan er det. Fordi man har betalt, giver det ikke automatisk ret til gøre som man har lyst.

Truende adfærd.

Ved Mosel kommer en hollandsk autocamper sent til pladsen, med krav om at de skal have en plads, da de har kørt hele dagen og har børn med. Pladsen var skiltet med “Alt Optaget”. Dette acceptere hollænderne ikke under henvisning til at der er ledige strømudtag, så der skal være plads. Da hollænderen efterfølgende kalder pladsvagten for en idiot, stopper festen og autocamperen bortvises. Helt OK.

Spildevand

Autocamperturister parkere unden for campingpladser og benytter campingpladsers faciliteter inde på pladsen uden at betale. Der tømmes spildevand og toiletter i kloak brønde uden at vide om kloak stregen benyttes som regnsvandsopsamling. Spildevandstanke bliver bevidst sat på “dryp”, og hvis man henvender sig, kan de ikke huske hvor håndtaget er til at lukke med. Det er også set at nogen ved afgang bare åbner for spildevandstanken og køre. Det er og bliver noget forbandet svineri. Spildevand (Gråvand) er fyldt med sæberester. Tænk tanken med spildevand på asfalt, det begynder at regne ! UPS - en skøjtebane ved sommertid. Spildevand er vand der er et resultat af husholdnings brug. Spildevand fra autocampere, skal også behandles på et kommunalt rensningsanlæg, før det recirkuleres i vandkredsløbet.

På Vestkysten har man set sig nødsaget til at rejse en toiletbygning, fordi campere uden toilet, forurettede deres nødtørft i klitterne. Er det Ok ?

Der er flere eksempler fra det virkelige liv, og det er ikke lige det der forstås ved det ry autocamperturister har  i daglig tale, men de få kan ødelægge meget for de mange. Gratis pladser bliver betalbare, og betalbare pladser bliver dyre, bare fordi nogen ikke kan opføre sig ordentligt.

Langs f.eks Kielerkanalen er der stor selvjustits i de små byer, hvor det egenligt ikke er lovligt at parkere og overnatte med autocampere, men de tolereres, når bare pladserne efterlades som de er modtaget. Eller bliver de lukket og det er sket.

Hvad i alverden, der får folk til at svine og opføre sig sådan er en gåde. Køre de på så lavt et autocamperbudget, at absolut intet må koste noget og derved bliver helt ligeglade, fordi der mangler noget i deres gratis adfærd ? Så burde man måske overveje, at bruge deres tid på noget man har råd til. Den beskrevne adfærd fra det virkelige liv er ganske uacceptabelt og noget forbandet svineri, uanset hvilket land man kommer fra. Det er ødelæggende for indstillingen på autocamperturister og arbejdet med at skabe pladser til autocampere.

Heldigvis er flertallet ikke sådan, med lever op til at autocampernes ry om, at de ryder op efter sig og er tro mod naturen. Vi skulle gerne kunne komme igen, derfor er selvjustits blandt autocamper turister helt i orden.

 

Udgivet i Information

Stege er en charmerende gammel købstad og hovedby på Møn. Med krogede gader og historiske rester af byvolden og byporten, er Stege et besøg værd. Byen er en handelsby med mange forskellige events, aktiviteter og markeder for alle aldre. Masser af muligheder for at shoppe restaurant besøg. Byen voksede sig stor på middelalderens sildeeventyr i Øresund.

Stege Lystbådhavn tilbyder nu autocamper ophold på Lystbådehavnen. Betalingen på 140 kr betales i en automat. Koden til toilettet og bad står på kvitteringen. der nu opsat strøm der er inkluderet i prisen, sammen med bad og internet. Stege Lystbådehavn er igang med at lave tømning til og spildevand, der forventes færdig i efteråret.

Der findes udover ovennævnte trådløst internet, spisesteder, indkøbsmuligheder, strand, Grill, vaskemaskine, tørretumbler.

Hjemmeside: vordingborg.dk/stege-havn/
Adresse:
Stege Lystbådehavn
Langelinie  1
4780  Stege

GPS Koordinater: 54°59'04.0"N 12°16’53.2"E / 54.984431, 12.281445

FotoCredit: Flemming Kirk

At Oasen Rømø trækker udenlandske autocamperturister kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved. Autocamper turister fra det meste af Europa mod syd og de nordiske lande strømmer mod Danmarks til dato bedste autocamperplads. Pladsen har plads til 170 autocampere for 110 danske kroner om dagen. Det er under det halve af hvad der skal betales på en campingplads, og på Oasen Rømø er der masser af plads til den enkelte autocamper og alt hvad en autocamper turist kan finde på at spørge efter.

På svenske Husbil & Husvagn har man fået øje på Oasen Rømø, og betegner den som autocamperpladsen der slår det meste. Norske bobilverden.no har også et positivt indtryk af pladsen, som de kalder en Oase for autocampere.

At gode autocamperpladser i Danmark giver god mening, er Oasen Rømø et glimrende bevis på. Den er et stort aktiv for Rømø. Mange gæster falder også for, at det er muligt at forlade pladsen i dagtimerne, hvor turistens plads er reserveret mens han er væk, forudsat at der er betalt for pladsen.

Mange af pladsens kunder boostes af det tyske marketings koncept - TopPlatz, der repræsentere autocamperpladser i 7 lande. TopPlatz sætter beliggenhed og fritidsværdi i højsæde, og i mindre grad faciliteteter. Der repræsenteres autocamperpladser fra 7,50 til 20 Euro. autocamper-info.dk kan løfte sløret for at Autocamperplads Tønder ligeledes, med start i 2018, efter eget ønske bliver en del af TopPlatz. Autocamperplads Tønder bliver præsenteret på Caravan Salon 2017, i Düsseldorf, sammen med andre nyheder i slutningen af måneden.

Det er fantastisk med autocamperpladser i Danmark, der vækker international interesse. Hvem havde troet det for bare 5 år siden. Autocampere er lig med den ultimative frihed, så derfor er det også vigtigt at få lavet pladser der i Danmark tiltaler bredden, og der i kontrolleret form, tiltaler de fleste. Allemandsretten som i Norge og Sverige, den får vi aldrig. Det vil bla. Naturstyrelsen nok sætte sig kraftigt imod.

Lad os glæde os over at der langt om længe ar dukket private initiativer op, byer der viser stor interesse for autocamperturisme, når nu ikke alle kan tiltrække krydstogtskibe. Lad os også glæde os over, at kommuner der indtænker autocamperturisme i deres strategiplaner, tilgodeser bredden for autocampere, ligesom dagsparkering ved indkøb og by. Til bredden høre, ud over autocampere på 3.500 kg også hævetagsbiler og autocampere over 3.500 kg. Det kræver skiltede arealer forbeholdt autocampere. Lystbådehavne åbner nye pladser. Gratis parkering i Løgumkloster med tømmefaciliteter. Campingpladser laver autocamper overnatning, separat uden for pladsen, uden krav om campingpas.

Lad os være godt tilfreds over de mange initiativer der allerede er vist, til glæde for nationale og internationale autocamper turister. Med pladser som Oasen Rømø og Tønder mfl, er Danmark kommet på Europa kortet. Der kommer meget mere på alle niveauer.

Oasen Rømø

Foto: Mogens Gabs

VW præsentere på Caravan Salon i Düsseldorf, Concept modellen California XXL med fabriksopbygning og på den roste VW Crafter.


På Caravan Salon (26. august til 3 september 2017 Dusseldorf) kan VW lukke katten ud af sækken: en conceptmodel på fabriksopbygning, og på den nye Crafter! VW California havde et hul i programmet, der er blevet fyldt op med modeller produceret til tredjepart producenter. Og fordi VW siden 2004 er vellykket med sin egen produktion af autocampere i Hannover-Limmer, kunne intet være mere oplagt end at krone den nye super Crafter til autocamper.

Studie modellen er baseret på Crafter med den mellemste akselafstand og har en fast tagkonstruktion. Indendørs kan VW på forhånd afslører par detaljer: en to meter lang komfort seng, en bænk, drejbare forsæder, et to flamme komfur, udvidelses køkken arbejdsområde, køleskab, vask og brusebad og toilet. Hvornår California XXL kommer og til hvilken pris?  VW er stadig tavs.

Trods de, til dato sparsomme oplysninger, er der to ting, der ikke kendetegner en traditionel VW California T6, og det er det faste høje tag og bad - toilet.

kilde og foto: VW Tyskland

Udgivet i Autocamper nyheder

Dethleffs  er familiernes ven. Dethleffs har nemlig besluttet for at øge focus på og specialisere i den familie venlige Alkove autocamper. Dermed adskiller Dethleffs sig fra konkurrenterne, der styrker deres indsats på hel- og delintegrerede  autocampere. Naturligvis vil alle typer også fremadrettet blive produceret hos Dethleffs for at vise at Dethleffs er mere end Alkove modeller.

Alkovemodeller har været dømt ude et utal af gange, men hos en stor del af producenterne lever de i bedste velgående og bliver endda videreudviklet for både familier og 2 personer med rundsidegruppe og langsgående senge i Alkoven.

F. eks  bliver der premiere på Dethleffs Grand Alpa på Fiat med dobbeltaksel. Dethleffs Alpa startede som et projekt med almindelige brugere af autocampere, med den 7,33 meter lange Alpa. ALPA står for Altes Paare ( Dethleffs Globetrotter XXL A på Iveco Daily og med tilladt totalvægt på 7,5 tons.


Ingen autocamper slår en Alkove når det drejer sig om familie venlige autocampere, der ofte fås op til 6 sovepladser, og så er de billigere i anskaffelse end en helintegreret.

Kilde : Dethleffs Presse

Udgivet i Autocamper nyheder

Rothenburg ob der Tauber er en romantisk middelalderby i midt Tyskland. Ingen steder er middelalderen så godt bevaret som i Rothenburg ob der Tauber. Byen kan dateres så langt tilbage som år 970, men selve byen Rothenburg blev grundlagt i 1142. Rothenburg ob der Tauber er en af Tysklands ældste turistattraktioner. Denne Middelalder perle er mere end blot en overnatning værd. Byen besøges hvert år af turister fra hele verden, især i højsæsonen.

Den gamle bydel af Rothenburg ob der Tauber er omgivet af den tykke bymur, og det er inden for muren at den stor attraktion ligger, med de små brolagte gader, bindingsværkshusene, de hyggelige restauranter og hotellerne står som i middelalderen. Byen ligger hævet over floden Tauber og ligger på turistruten “Romantische Straße”, der strækker sig fra Würzburg til Füssen ved Alperne.

Byen er ikke bare et levende museum, de godt 11.200 indbyggere bor  og har deres dagligdag der. Går man i Rothenburgs sidegader, befinder man sig i indbyggernes dagligdag, der hvor de handler og lever. Først når man nærmer sig bymidten ved “Rathaus” begynder turismen at sætte sit præg, på gadebilledet, men butikkerne er stadig diskrete.

Nostalgiske følelser kaldes frem igen ved et besøg i julelandsbyen Käthe Wohlfahrt: Her, i Europas største helårsåbne juleforretning, finder man ganske enkelt alt, hvad der hører til en stemningsfuld jul.

Link: Rothenburg Tourismus, Video


Overnatning med autocampere i Rothenburg ob der Tauber

Autocamper Parkering P2.

For besøgende med autocampere er der meget gode muligheder. P2 ligger lige overfor den gamle bydel, kun 10 min. gang fra centrum. Autocamperpladsen er asfalteret med plads til omkring 60 autocampere. Bageri, Lidl og andre indkøbsmuligheder i nærheden. Størstedelen af pladsen er udstyret med strøm. Toiletbygning der rengøres om natten til gratis afbenyttelse. Ingen bademuligheder. Tømmestation til bortskaffelse af spildevand og toilet, samt forsyning af frisk vand.

Prisen er 10 Euro for 24 timer, der betales i en parkeringsautomat. Strøm 1 Euro. Vand 1 Euro for ca. 45 liter.

Adresse:
Wohnmobilstellplatz Rothenburg ob der Tauber

Stellplatz P2

Bensenstrasse

91541 Rothenburg ob der Tauber

Tyskland

GPS Koordinater:GPS: N 49.37052,  E 10.18322 - N 49°22'14",  E 10°11’00”

Autocamper Parkering P3

P3 ligger også ca. 10 minutters gang fra centrum, har 30 pladser. Offentlige toiletter, tømmestation som på P2. Prisen her er 2 Euro i timen mellem kl 9.00 og 18.00 og gratis om natten. Prisen for 24 timer er 18 Euro, vand 1 Euro. Ingen strøm.

Adresse:
Stellplatz P3 

Schweinsdorfer Strasse,

91541 Rothenburg ob der Tauber,

Tyskland

GPS Koordinater: N 49.38129,  E 10.18906 - N 49°22'53",  E 10°11'21"

Campercontact: Rothenburg ob der Tauber

Udgivet i Autocamper Ture
Side 1 ud af 2