Artikel filtreret på dato: Juli 2017

Autocamper med 1.sal, en udvidelse på hver side af køretøjet, der folder sig ud automatisk ved at trykke på din smartphone. Resten af tiden, er autocamperen en enkel, fornuftig kassebil. Og det er ikke science fiction ... Attack Homester bliver præsenteret på næste messe i Düsseldorf (27 august - 4 september 2017).

Introduktion til verdens første Maisonette Camper, som du kan køre med et almindelig kørekort. En fælles definition af maisonette er, at det er en to-sals beboelse med en intern trappe.

Ved at trykke på en fjernbetjeningsknap, omdanner du hurtigt din lille kassevogn til en dobbelt masionette med indvendig trappe og en fin udsigt fra øverste etage og med mange muligheder.

Ved afrejse er man tilbage på vejen mod nye mål på et øjeblik. Denne unikke kombination af meget plads og alsidig mobilitet er baseret på en idé fra firmaet HOMASTER.

En Autocamper Van der tilbyder næsten 3 gange så meget plads, med to badeværelser, luksus dobbeltseng, stort køkken, spisestue, toilet som hjemme og endda plads til Scooter i egen garage. Alt dette på et almindeligt B-kørekort og kun 6 meter.

Som designere af racer specialiteter, plejer firmaet at arbejde med ultra stærke og superlette materialer som kulfiber, kevlar og smedet aluminium. Dette er et moderne sofistikeret produkt, der helt overholder Europas nye standarder, og kunne være starten på en ny trend, der forbliver tro mod traditionel afslapning, der bringer det moderne menneske tilbage til naturen.

Attack Homester er lavet på en 5,99 m Fiat Ducato/Citróen Jumper eller Peugeot Boxer, Prisen... den ligger mellem 45 og 65.000 Euro. På Mercedes Sprinter mellem 60 og 110.000 Euro.

Ombygningskit til eget køretøj - 36.840 Euro

Kilde: Attack Homaster

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Lørdag, 29 Juli 2017 00:00

Smugkig på LMC nyhed 2018

LMC er markedets eneste autocamper med 12 års tæthedsgaranti. Opbygget med LLT (Long Life Technology). denne teknologi er meget modstandsdygtig overfor vand, og er helt uden træramme, isoleret med XPS-skum med forstærkning af Polyuretan. Certifikat for vægt.

Den franske side campingcarlesite.com, har som de første løftet sløret for nye LMC modeller for  2018. LMC Explorer bliver i 2018 opdelt i to højder: 2,96 meter for Comfort Line og de hidtige 2,70 meter for Premium Line. LMC bibeholder deres store lastevne. 2,96 har også givet muligheden for dobbeltbund.

Explorer Comfort Line kommer med en ny integreret Explorer i615 (6,36 m) med et for LMC, hidtil uset grundplan med fransk seng. Et alternativt tilbud er sidesenge, der frigør et stort rum og med et stort badeværelse på tværs i bagenden Explorer Comfort Line kommer med helt plant gulv.

Den nye Comfort Line kommer en helt ny front med sort og krom gitter samt LED lys. Den må siges at være moderne og stilfuld. Standard er elektrisk trin der er hidtil er ukendt for LMC, USB porte, og bred 70 cm dør.

De indvendige møbler kommer med 5 nye farver og endelig er der Truma iNet og LMC iBus til styring af forskellige features i autocamperen. Dette bliver styret via Tablet eller Smartphones

Kilde: campingcarlesite.com, lmc-caravan.de,  Caravan Salon - Halle 11 / C42-01 – C42-09

 

 

Udgivet i Autocamper nyheder

Clever er for længst blevet et etableret mærke, takket være en overbevisende vifte af produkter på markedet. Clever blev grundlagt af Pössl og Ralf Gösser med hovedsæde i Gräfeling/München. Clever bliver produceret på et af de mest moderne produktionsfaciliteter i ungarske Szolnok.

På Caravan Salon 2017 i Düsseldorf viser Clever Vans en ny model på seks meter, med plads til 6 personer !
De seks siddepladser med trepunktsseler har Clever skaffet med et dobbeltsæde i førerhuset, der også er også kan vendes og et klapbart sæder med fodstøtte, der kan tages ud ved skydedøren. indkvartering for sovende passagere forgår i den i en kassebil med højttag. Her er der ved siddegruppen en sænkeseng. I bag er der to enkelt køjesenge. Soveplads nummer 5 og 6 kræver ombygning af bagsædet, der nok anbefales korte mennesker eller børn.

Ved siden af køkkendelen er der blevet plads til et 145 liter køleskab. Mellem Bad/toilet og enkeltsengene er der blevet plads til et stort klædeskab. Basiskøretøjet er Citroèn Jumper eller Fiat Ducato. Tilladt totalvægt 3,5 t.

Clever Van City på kun 5 meter

Endvidere kommer Clever med en 5 meter lang Clever Van Citti, med bad. Trods den kompakte størrelse, er der tale om en komplet udstyret autocamper på 3,3 tons. I camperen befinder sig en rundsiddegruppe, der om natten bliver ombygget til en dobbeltseng på tværs. Direkte bag førersædet er der et køleskab på 42 liter. Overfor badet er der et lille køkken. Også her er basiskøretøjet enten en Citoén Jumper eller Fiat Ducato. Går lovforslaget igennem der vedrører ændring om krav fra 4 sovepladser til to sovepladser, kan denne camper købes i Danmark til 60% afgift.Kilde: Clever, Promobil

Links Clever, Dansk forhandler, Caravan Salon 2017

Udgivet i Autocamper nyheder

Monaco - det smukke fyrstedømme, der er beliggende ved den Franske Riviera ca 20 km øst for Nice og omkring 25 km fra den italienske grænse. Monte Carlo er kendt som det velstående distrikt i bystaten Monaco og er kendt for sit Casino, strandene og  glamouren. Formel 1 løbet “Monaco Grand Prix” køres i Monte Carlo.

Monaco fylder kun 200 hektar, og er dermed verdens anden mindste land. Kun Vatikanet er mindre. Det oser af rigdom og lokker med skattefrihed. Det tiltrækker det internationale jetset-publikum.  

Monaco har har verdens største befolkningstæthed, på trods af kun knap 38.000 indbyggere. Højt hævet på en bjergklippe ligger fyrstepaladset og oceanografiske museum.

I Monaco er en ud af tre millionærer i amerikanske dollars. Monaco er destination for de rige og berømte, og har været location for et utal af film, deriblandt James Bond filmene “Never Say Never Again”, “Golden Eye”

Mulighederne for store oplevelser i Monaco er store, men det er ikke muligt med autocamper overnatning i selve Monaco, men så er der heldigvis andre muligheder for at besøge Fyrstedømmet.

Selv om du har adgang til Fyrstedømmet Monaco i autocamper, er det ikke tilrådeligt, da parkering på offentlig vej er forbudt og der er meget trafik. Kun parkeringshuset Parking des Ecoles, Avenue des Guelfes,  98000 Monaco-Ville, Monaco har en max højde på 3,4 meter og mulighed for en maksimal autocamper længde på 7 meter. Det er tilladt at parkere, men ikke overnatte og prisen for 2 personer er 41 Euro/307,50 DKK. Antal pladser for autocampere er 15, og det tilrådes at komme før kl. 10. Reservation er mulig skriftlig. Centrum 500 meter.

Der er stort set ingen overnatningspladser på den franske side mellem Monaco og Nice med let adgang til tog.  Campingpladser på den anden side af Nice kan være voldsomt dyre især i højsæsonen.

Let adgang til Monaco fra Italien:

I Italien, 5 km fra den franske grænse ligger Ventimiglia. Her ligger Camping- og autocamperpladsen - Camping Por La Mar, hvor blandt andet autocampere kan holde under trygge forhold, mens man besøger Monaco. Fra campingpladsen er der 1-200 meter til supermarked og 10 min til stranden samt standrestauranter med en fantastisk udsigt til Middelhavet.

Camping Por La Mar tilbyder Shuttle service for 2,50 Euro/person, hver vej. Shuttle servicen bringer dig til Menton Garavan i Frankrig 5 km væk, hvor du tager toget til Monaco Monte-Carlo, dette koster 2,80 Euro per person for en enkelt billet. Togturen vare 15 minutter og så står du midt i Monaco - Monte Carlo.

Herfra kan du vælge at gå rundt på egen hånd eller tage en dobbeltdækkerbus fra Monaco Le Grand Tour, Hop on Hop off med 12 stops eller tage med hele vejen med adio på flere sprog. Du kan benytte bussen så mange gange du vil, så længe billetten gælder. Hunde der kan være på skødet er tilladt. Prisen er 22 Euro/voksen. Billetter købes hos chaufføren og der er stoppested ved banegården.

Når turen går tilbage mod Camping Por La Mar, ringer du til den meget flinke autocamperplads indehaver, så henter han jer igen på banegården i Menton Garavan.

Prisen på for overnatning på Camping Por La Mar for 2 personer afhænger af sæsonen og er mellem 18 og 32 Euro. Prisen er inklusiv vandpåfyldning, toilet - og spildevandstømning, samt internet. Strøm 3 Euro, husdyr 3 Euro, Børn 3-5 Euro. Toilet og bad uden beregning.

Adresse:

Corso Nizza, 107, 

18039 Ventimiglia,

Italy

Tel.: +390184229626
http://www.campingporlamar.com/

GPS koordinater: N 43.79357, E 7.56327 - N 43°47'37",  E 7°33'48"

Links: Train SNCF, Monaco La Grand Tour, Parking des Escoles, VisitMonaco

 

Foto-credit: Camping Por La Mar, Visit Monaco, Monaco La Grand Tour.

Udgivet i Autocamper Ture

Marina Schierholz meddeler at Autocamperplads Als nu er klar til at modtage autocampergæster på den nyindrettede autocamperplads til omkrig 20 autocampere. Pladsen ligger separat, uden for campingpladsen og der skal ikke benyttes campingpas.

Autocamper per nat: 73,00 DKK; EL/nat: 38,00 DKK; Brug af tømningsfaciliteter: gratis

Tag bussen og oplev (Nord-) Als! Om sommeren (24.06 – 13.08.2017) er der atter en gratis busforbindelse mellem Købingsmark og Nordborg/Dyvig/Universe.Aktiviteter

Købingsmark Strand tiltrækker mange søsportsinteresserede (sejler, Kite, surfer, roer,…) hvert år. Tæt på pladsen ligger oplevelsesparken “Universe”, spar 20 kr på billetten ved køb på pladsen. Pladsen ligger ved Lillebælt med direkte adgang til en dejlig bred sandstrand.

Afstande:
Stranden 200 meter, Nordborg 3,5 km, Nordborg Slot 3,2 km, Universe 8,2 km, ca 30 min på cykel.

GPS Koordinater: 55°04’42.6″N 9°43’45.7″E – 55.078503, 9.729358

Adresse:


Autocamperplads Als – Wohnmobilpark Als
Camping & Fritid Center ApS
Købingsmarkvej 53

6430 Nordborg
Hjemmeside: www.koebingsmarkcamping.dk
Facebook: facebook.com/Wohnmobilparkals
+45 74 45 18 70
+49 4171 69 23 920

I den sidste tid har man blandt andet i medierne, kunne konstatere blandede kommunale signaler, der vedrøre autocampernes muligheder for at parkere på offentlige parkeringspladser. Skilte skal holde autocamperne væk fra parkeringspladser i Varde kommune ! I Holstebro Kommune har man to parkeringsbekendtgørelser, en på kommunens hjemmeside og en med anderledes lyd på Vejdirektoratets hjemmeside ! Fåborg og Langelands kommuner har i marts og maj måned udsendt helt nye parkeringbekendtgørelser, hvor overnatning ifølge bekendtgørelserne er forbudt. I Tønder kommune må man parkere overalt, hvis bare man overholder timeparkering, der i det meste af midt byen er 1-3 timer og at autocamperne skal kunne være inden for båsen. Standard parkeringsbåse måler omkring 2,3 - til 2,5 meter i bredden og 5 meter i længden. Parkeringsbåse skal have en størrelse så relevante køretøjer kan være i dem - hele køretøjet. På Rømø, der også høre under Tønder Kommune, gælder særlige regler i modstrid med regler for Tønder, hvilket ikke er ulovligt, men…. ! Citat”Det er forbudt at parkere med campingvogne, autocampere og lignende på veje, gader, parkeringspladser og rastepladser på Rømø fra kl. 21.00 til kl. 07.00.” Dette er gældende for hele Rømø.

Man spore en del forvirring i de danske kommuner, efter en klage til Folketingets Ombudsmand, hvor Ombudsmanden forholder sig til Justitsministeriets fortolkning af “særligt indrettede køretøjer” i færdselslovens § 92 c, stk. 4, 2. pkt., og den adgang fortolkningen giver kommunerne til i lokale parkeringsbekendtgørelser at forbyde overnatning i autocampere.

Lovgivningsmæssig er der ikke ændret noget som helst, der angår parkering med autocampere, men hvad sker der så ? Er det stadigt muligt at differentiere mellem personbiler og autocampere, eller ? Det virker som om at mange kommuner bliver mere og mere usikre på, hvorledes de må og kan skilte i forhold til tidligere og det giver sig udslag i, til tider besynderlig administration og skiltning. I maj, 2017 stillede ACR derfor Vejdirektoratet en række spørgsmål.

Vejdirektoratets kompetence

Indledningsvis oplyser Vejdirektoratet, at Vejdirektoratet, der administrerer statsvejene, både afgiver generelle udtalelser om fortolkningen af bestemmelserne i vejlovgivningen og en række bestemmelser i færdselsloven samt afgør konkrete klager truffet af kommunerne eller politiet efter disse bestemmelser.

Hvad drejer det sig så om ?

ACR har for et par dage siden modtaget information fra Vejdirektoratet, efter en henvendelse fra maj måned om, hvad kommuner egentlig kan og ikke kan i forbindelse med parkering af autocampere.

Teksten i Vejdirektoratets eksempelsamling om parkering - 4.2 Parkering med autocampere, er lige netop blevet ændret i slutningen af juni måned, 2017.

4.2 Parkering med autocampere

Citat”Autocampere kan både kort- og langtidsparkere lovligt på offentlige P-pladser, med mindre det er forbudt ved afmærkning. Det vil sige, at de også kan overnatte på de offentlige P-pladser.

Er der et reelt behov for langtidsparkering af autocampere kan vejmyndigheden anvise et sted.

Der kan vejvises til campingpladser, der er godkendt til autocampere, med M32 Campingplads for autocampere. Dette flytter ikke nødvendigvis autocamperne fra de offentlige P-pladser til campingpladser, men der må forventes en vis flytning.”citat slut.
Link: Vejregler.lovportaler.dk - Parkeringsafmærkninger

Tidligere tekst lød således:

Citat"Autocampere kan både kort- og langtidsparkere lovligt på offentlige P-pladser, med mindre der er offentliggjort restriktioner i lokal bekendtgørelse eller det er forbudt ved afmærkning. Det vil sige, at de også kan overnatte på de offentlige P-pladser.
 Er der et reelt behov for langtidsparkering af autocampere kan vejmyndigheden anvise et sted.
Der er flere virkemidler for at undgå eller begrænse, at autocampere langtidsparkerer rundt på de offentlige P-pladser:

  • Vejmyndigheden kan i en lokal parkeringsbekendtgørelse have en begrænsning af langtidsparkering for autocampere
  • Der kan etableres et forbud mod autocampere på de offentlige P-pladser i vejmyndighedens lokale bekendtgørelse.
  • Der kan vejvises til campingpladser, der er godkendt til autocampere, med M32 Campingplads for autocampere. Dette flytter ikke nødvendigvis autocamperne fra de offentlige P-pladser til campingpladser, men der må forventes en vis flytning"

Tekst markeret med blåt er fjernet og det omhandler udelukkende, hvad der står i parkerings bekendtgørelser.

Vejdirektoratet skriver videre:

Om afmærkning

Bekendtgørelse om anvendelse af vejafmærkning. 

Der må ved offentlige veje kun anvendes afmærkning, der er vist eller omtalt i bekendtgørelse om vejafmærkning, eller som er godkendt af Vejdirektoratet, jf. dog stk. 4. Vej- og gadenavneskilte, husnumre og lignende betragtes i denne forbindelse ikke som vejafmærkning. Det fremgår af § 1, stk. 3, i bekendtgørelsen om anvendelse af vejafmærkning.

FærdselslovenDe almindelige regler for standsning og parkering findes i færdselslovens §§ 28-29. Vedrørende disse bestemmelser er der ikke krav om afmærkning og skiltning.

Der kan også træffes særlige bestemmelser om standsning og parkering, som udvider eller indskrænker de almindelige standsnings- og parkeringsbestemmelser. Vejmyndigheden for en offentlig vej kan med samtykke fra politiet træffe færdselsmæssige bestemmelser, som indvirker på vejens udnyttelse eller indretning. Kommunalbestyrelsen kan som vejmyndighed for en privat fællesvej omfattet af §§ 25-86 i lov om private fællesveje, jf. lovens § 3, med samtykke fra politiet træffe tilsvarende bestemmelser. Der kan bl.a. træffes bestemmelse om parkering og standsning. Det fremgår af færdselslovens § 92, stk. 1, nr. 1.

Disse særlige standsnings- og parkeringsbestemmelser fastsat efter færdselslovens § 92, skt. 1, nr. 1, skal tilkendegives ved afmærkning i overensstemmelse med de bestemmelser, der fastsættes i medfør af § 95, stk. 1 og 3, medmindre bestemmelserne håndhæves af politiet på stedet.

Foranstaltninger efter § 92, stk. 1, nr. 1, som ikke er begrænset til en bestemt vejstrækning, og som regulerer parkering og standsning med påhængskøretøjer, køretøjer med tilladt totalvægt over 3.500 kg eller særligt indrettede køretøjer, eller som alene udvider det område, hvor der lovligt kan parkeres eller standses, kan i stedet offentliggøres i en lokal bekendtgørelse. Ligeledes kan foranstaltninger efter § 92, stk. 1, nr. 3, som ikke er begrænset til en bestemt vejstrækning, i stedet offentliggøres i en lokal bekendtgørelse.

Efter færdselsloven forstås en bil som et motorkøretøj, der er forsynet med 4 eller flere hjul eller en indretning på hjul, bælter, valser, meder eller lignende, samt motorkøretøj på 3 hjul, hvis egenvægt overstiger 400 kg. Det fremgår af færdselslovens § 2, nr. 2. Et motorkøretøj er i færdselslovens § 2, nr. 15, defineret som et motordrevet køretøj, der hovedsageligt er indrettet til personbefordring eller godstransport. Knallert anses dog ikke som motorkøretøj. Motordrevet køretøj, som er indrettet til andet formål, og som er konstrueret til en hastighed af over 40 km i timen, anses ligeledes for motorkøretøj. Motorkøretøj inddeles i bil og motorcykel. Autocampere er således omfattet af definitionen på et motorkøretøj (bil).

Har kommunerne efter en klage til ombudsmanden, så ikke længere mulighed for parkeringsforbud ?

Svaret lyder:

Som det fremgår af ovennævnte § 92, stk. 1, nr. 1, kan vejmyndigheden med politiets samtykke fastsætte nærmere bestemmelser om standsning og parkering. Disse bestemmelser kan ved undertavle til det generelle forbud præciseres til at gælde en bestemt strækning, et bestemt tidsrum eller begrænse varigheden og/eller gælde bestemte typer køretøjer, f.eks. forbud imod parkering af tunge køretøjer eller påhængskøretøjer (herunder campingvogne). Forbuddets udstrækning fastsættes på baggrund af de saglige hensyn, som en vejmyndighed og politiet kan og skal varetage, først og fremmest trafiksikkerhed, trafikafvikling, hensynet til beredskab og hensynet til vejens naboer.

Kommunalbestyrelsens beføjelse til med politiets samtykke at fastsætte standsnings- og parkeringsbestemmelser i de lokale parkeringsbekendtgørelser fremgår af ovenstående § 92 c, stk. 4, 2. pkt. Også her gælder, at vejmyndigheden på sagligt grundlag kan begrænse bestemmelserne til en eller flere af de nævnte køretøjstyper.

Ved afmærkning kan kommunen begrænse adgangen til at parkere ved at benytte undertavler. Alternativt må kommunen benytte sig af forbudstavler ved det sted, hvor eller hvorfra forbuddet for køretøjet skal gælde. Er der opsat en oplysningstavle E 33,1 Parkering med undertavlen US7, betyder det, at adgangen til at parkere, er begrænset til autocampere.

Skal - et forbud gælde for både personbiler og autocampere ?

Svaret er: Nej Det er der ikke krav om.

Skal dette forståes således at det (ændingen) kun gælder for teksten i parkeringsbekendtgørelser ?

Svaret er: Nej Det er der ikke krav om.

Skal dette forstås således, at kommuner ikke må lave separate forbud for autocampere via skiltning, når der ses bort fra parkeringsbåsens størrelse?

Svaret er: Nej Det er der ikke krav om.

Har kommunerne stadig vide beføjelser til at lave parkeringsforbud, når det gælder autocampere på 3.500 kg?

Svar:

Der er ikke ændret på reglerne for standsning og parkering. Vejmyndigheden og politiet kan således fortsat konkret vurdere, hvad der er nødvendigt eller ønskeligt af hensyn til færdslen i området og andre offentligretlige hensyn, for at regulere adgangen til at standse og parkere.

Giver det stadig mening og mulighed for at lave parkering forbeholdt autocampere med skilt E 33,1 sammen med U4 med symbol US7 (autocamper)?

Svar:

Det er stadig muligt at opsætte en hovedtavle E 33,1 sammen med U4 med symbol US7 (autocamper). Denne kombination angiver, at adgangen til parkering er begrænset til autocampere. Autocampere må i denne henseende, anses som denne art af køretøjer, uanset tilladt totalvægt.

Kommuner opsætter skiltet E 33,1 sammen med U4 eller EU33 med symbol US1 (personbil). Denne skiltekombination giver vel ingen mening i forhold til at hindre autocamper med tilladt totalvægt på højst 3.500 kg i at parkere?

Det er vores opfattelse, at en hovedtavle E 33,1 med undertavle med symbol US1 (personbil) ikke forhindrer en autocamper med tilladt totalvægt på højest 3.500 kg i at parkere det pågældende sted. Det skyldes, at autocamperen i sådanne tilfælde sidestilles med en bil og ikke en lastbil.

Et andet spørgsmål vi igen og igen støder på, er skiltet camping forbudt, der ikke er et officielt skilt. Er dette skilt forbudt at benytte og hvis ikke, hvorledes må det benyttes?

Svar:

Forbudstavler er cirkelformede og har som udgangspunkt rød rand og sort symbol, der angiver forbuddets art. Det fremgår af afmærkningsbekendtgørelsens6 § 15.

Der findes ikke i bekendtgørelsen om vejafmærkning hjemmel til afmærkning, som forbyder selve aktiviteten camping. Færdselsloven regulerer således ikke dette spørgsmål, og afmærkning hvorpå der angives, at camping er forbudt, er således ikke et autoriseret skilt.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at egentlig campering på parkerings- og rastepladser kræver vejmyndighedens tilladelse. Det er f.eks. ikke tilladt at opsætte forteltet på autocamperen, mens man holder parkeret. Det vil være at betragte som campering. Aktiviteten campering på parkerings- og rastepladser er en særlig råden over et vejareal, som er reguleret i vejlovens7 § 80, stk. 1.

Kilde: Vejdirektoratet, Marcus Philip Louens, Jura

Er skiltet “camping forbudt” dermed ulovligt ?

Skiltet “Camping Forbudt” er et af mange skilte, der ikke høre ind under færdselsloven, dette gør dem ikke nødvendigvis ulovlige. Regler for overnatning uden for campingpladser er forskellige fra land til land. Nogle steder er det helt forbudt. Nogle steder må man, hvis man har fået lov. Altså forbruger oplysning ?

Et skilt med teksten “CAMPING FORBUDT” kan opsættes for at understrege, at rastepladsen ikke kan benyttes til campingophold, men alene til ophold i overensstemmelse med rastepladsens formål. Skiltet “CAMPING FORBUDT” retter sig mod aktiviteten og ikke hvilket transportmiddel der anvendes.

Opsætning af skilte på færdselsarealer kræver Politiets og Vejmyndighedens godkendelse. Tavlen kan opsættes udenfor vejarealer og har ikke hjemmel i Færdselsloven.

Ved mange rastepladser og parkeringspladser finder man skiltet ”camping forbudt”. Skiltet opsættes for at understrege, at pladsen ikke kan benyttes til campingophold, men alene til parkering jf. ovenstående. Skiltet betyder således ikke, at man ikke må foretage sig et hvil i registrerede køretøjer på pladsen, herunder overnatning, med mindre der er skiltet forbud mod parkering i nattetimerne.

Bemærk: Begrebet "camping" er ikke defineret i nogen dansk lovgivning.

Uautoriserede skilte der er opsat i forbindelse med afmærkning efter færdselslovens § 95, stk. 1. må ikke anbringes på eller i forbindelse med afmærkning efter § 95, stk. 1. Med mindre der er givet dispensation.

Om færdselsloven:

Færdselsloven gælder, hvor der finder offentlig færdsel sted, dvs hvor posten, leverandører og andre kan komme (dvs ikke på lukkede baner, gårde eller haver). Lov om offentlige veje gælder stats- og kommuneveje. Lov om Private veje gælder private fællesveje i byområder mm.

Citat"Færdselsloven skelner parkering fra (trafikal udnyttelse af vejen) til særlig råden (ikke trafikal råden) på grund af periodens længde.

Reglerne om råden handler om, hvornår man som borger må bruge et offentligt vejareal til andet end et trafikalt formål, hvilke betingelserne der kan være for det, og hvornår vejmyndigheden kan stille krav til brugen af vejarealet.

Som hovedregel er trafikal benyttelse af en offentlig vej eller offentlig sti tilladt uden forudgående tilladelse, medmindre der er afmærket noget andet. Ved trafikal benyttelse forstås ud over gang og cykling også kørsel med og parkering af indregistrerede køretøjer, herunder indregistrerede trailere, campingvogne, sættevogne m.v.

Alt anden form for råden over vejens areal kræver som udgangspunkt tilladelse. Det skyldes bl.a., at vejmyndigheden skal kunne sikre, at vejen kan benyttes til sit formål, det vil sige som areal for trafikanterne. Det betyder, at man skal have en tilladelse, hvis man ønsker at benytte vejarealet til andre formål." kilde: Vejdirektoratet.

Privat parkering:

Parkering på privat grund er ikke omfattet af kommunale parkeringsbekendtgørelser og regler. Hvis du vil benytte dig af en privat parkeringsplads, er det vigtigt at overholde de regler, der er gældende på området.

På private parkeringspladser skal tavlen have en sort baggrund og et hvidt “P”. Skiltet skal desuden være forsynet til med en undertavle, der ente angiver, at der er regler og vilkår, og henvise til skiltede vikår og regler, ligeledes på sorte skilte med hvid bund. Disse skilte skal konkret angive regler og vilkår.

Parkere du dit køretøj på en privat parkeringsplads, har du også accepteret at overholde vilkår og regler for området.

Parkeringsbåse:

Parkeringsbåse skal have dimensioner, så relevante køretøjer kan holde inden for båsen, jf. bekendtgørelse om vejafmærkning.

Er det tilladt for kommuner af afkræve betaling for autocamper parkering ?

Vejlovens §90.Vejmyndigheden kan kræve betaling for benyttelse af særligt indrettede offentlige parkeringspladser og -anlæg for motorkøretøjer til dækning af udgifterne ved indretningen og driften af sådanne pladser og anlæg samt til tilsyn med de parkerede motorkøretøjer.


Er det konkurrenceforvridning at tilbyde gratis parkering for autocampere ?

Det er antaget i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis og i den juridiske litteratur, at en kommune efter disse grundsætninger som udgangspunkt ikke uden lov-hjemmel kan drive handel, håndværk, industri og finansiel virksomhed. Det er endvidere antaget, at en kommune som udgangspunkt ikke uden lovhjemmel kan yde tilskud til enkeltpersoner eller til enkelte virksomheder.


Det er imidlertid i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis anset for lovligt, at kommuner – under visse betingelser – etablerer og driver eller støtter vandrerhjem og campingpladser.

Dette gælder, selvom det ikke kan udelukkes, at der herved påføres hotelerhvervet konkurrence.

Baggrunden herfor er kommunernes almindelige interesse i at tilvejebringe og stille faciliteter til rådighed for borgernes fritidsaktiviteter. Hertil kommer, at det efter de nævnte grundsætninger tillige antages, at en kommune kan varetage opgaver, der har til formål at fremme turismen i kommunen.

Det betyder, at det er en betingelse, at kommunens formål med at drive eller støtte de omtalte faciliteter ikke er at opnå en fortjeneste, men at fremme borgernes fritidsaktiviteter og turismen.
Kilde: Tidligere Inderigsminister - Magrethe Vestager

Udfordringen:

Udfordringen for at skabe bedre vilkår for autocampere og forbud ligger ifølge ovenstående ikke i lovgivningen, men nærmere om hvordan forskellige kommuner opfatter Transportministeriet henvendelser til kommunerne. Det er altså ikke blevet mere forbruger venligt, tvært imod er det blevet mere uklart, hvad man må fra kommune til kommune.

Svaret fra Vejdirektoratet - PDF  Link: Parkeringsafmærkning - Danske love - Vejdirektoratet

Kilde: AutoCamperRådet

Udgivet i Information
Søndag, 09 Juli 2017 00:00

Ny autocamperplads i Juelsminde er klar.

Juelsminde Camping er nu klar til at modtage autocampere uden for campingpladsen. Juelsminde er beliggende mellem Vejle-og Horsens Fjord. Byen er kendt for sine gode badestrande, hyggelige havnemiljø med den store lystbådehavn, ankeret fra Fregatten Jylland, der lå i bugten indtil det blev solgt til Ebeltoft. Juelsminde er indbegrebet af “Back to Basic” ferie, og det trækker turister.

Autocamper arealet ligger udenfor campingpladsen, og der kan overnattes uden campingpas. Autocamperpladsen er udelukkende for autocampere. Pladserne markeres og der kan ikke reserveres plads. Der kan tilkøbes strøm, efter måler for 3,50 kr/kwh, brusebad med kort for 2,00 kr/min og med mønter - 2,5 min for 5 kr.

Prisen for en overnatning er 125,00 kr (2 personer) og 50 kr per ekstra person. Der er indkørsel hele døgnet. Vand, aftømning og internet er inklusiv i prisen. Pladsen bliver løbende opdateret. Der er plads til ca 22 autocampere.

Der går bus til Horsens og Vejle uden for pladsen.

Adresse
Juelsminde Strand Camping og Vandrehjem Aps
Rousthøjs Alla 1
7130 Juelsminde
Tlf: +45 7569 3210
Mail:
Website: www.juelsmindecamping.dk

GPS Koordinater:55°42'45.4"N, 10°00’52.5"E / 55.712621, 10.014597

Onsdag, 05 Juli 2017 00:00

Ny integreret Bürstner Lyseo - 2018

Årets Caravan Salon i Düsseldorf nærmer sig og dermed også næste års modeller. Bürstner’s integrerede har hidtil haft navne som Aviano, Viseo og Elegance. Fremadrettet betår kun Elegance der får følgeskab af to nye integrerede, der får navne som Ixeo of Lyseo, der også er delintegrerede autocampere.

Den nye Bürstner Lyseo I, er begynder modellen til Bürstner’s verden af integrerede autocampere. For ikke at overskride den magiske grænse på 3.500 kg, har Bürstner tænkt meget. Ved at bruge lette materialer, er der blevet plads nok til ekstra nyttelast. De yderst store garagedøre med dobbelt låsesystem kan betjenes med en hånd. Takket være XL adgangsdøre til autocamperen er der let adgang til autocamperen indre.

Indendørs byder den nye Lyseo I på et design af høj kvalitet kombineret med høj funtionalitet. Direkte ved indgangen et designelement der skjuler et tv. Smarte møbelløsninger med tidsløst design, får Bürstner ejere til at føle sig hjemme. Valgfri køkken og belysningspakke samt forskellige vaskerumsløsninger med separat brusebad og toilet i de tre modeller. (Lyseo I 720, I 728 G og I 734) fuldender følelsen.

En højdejusterbar Queens-bed med 5-zone hukommelseskummadras bidrager med maksimal komfort. Som noget nyt for Bürstner er Lyseo I udstyret med Citroén lavramme chassis med 160 hk motor, ABS, ESP, 16 tommer fælge og GRP gulv og tag. Taget er derved beskytte mod haglskader.

Link: www.buerstner.com

Kilde: Pressemeddelse - Bürstner, Fotocredit: Bürstner

Udgivet i Autocamper nyheder

Sunlight introducere sin første integrerede autocamper fra modelåret 2018, der byder på ny komfort uden kompromisser. Den nye Sunlight kommer i to modeller - En I 69 L med Queensbed og sænkeseng og I 68 med enkeltsenge og sænkeseng. Begge modeller udstyret med alt der skal bruges til mobil beboelse, og en smule mere.

Den hidtige kvalitet er den samme: Fiat Ducato med bredspor chassis. Euro-6 motor, ABS, airbag i førerside, EBD bremsekraftfordeler, 5 års garanti mod utætheder, kørelys er standard, mørklægningsgardiner.

De nye integrerede fra Sunlight er 743 cm lange og der er sovepladser for op til 5 personer. Siddegruppe der består en bænk, bord og forsæder der kan vendes mod siddegruppen. Sædestoffet fås i Macadamia med grå/brune toner og Santa Cruz i mørkebrun.

I det direkte tilstødende køkken er der masser af plads til at tilberede lækre retter. Stor arbejdsflade, 3 gasblus, en stålvask samt rummeligt køleskab. Ligeledes er der et rummeligt, moderne badeværelse med toilet og separat brusebad.

Sunlight tilbyder ligeledes forskellige pakker, der er tilpasset den integrede autocamper og kan bestilles efter ønske. I grundpakken er der blandt andet hæve/kip tagluge, paneler i bruserum, spejl, pilotsæder med armlæn, LED indendørs belysning, ekstra stikdåser, førerdør.

Chassispakken inkluderer manual klimaanlæg i førerhuset, ESP med Traction Plus, Afhjælpning til punktering, airbag i passagerside, radioforberedelse med højtalere, fartpilot, forberedt til tågelygter.

Chassis-komfortpakke inkluderer 16-tommer fælge, læderrat, læder gearknop, instrumentpanel med forkromet frontramme og instrumentpanel,

Sidst men ikke mindst, fås Sunlight Aktivepakke med forskellige udvendige optiske features.

Sunlight er et mærke under Erwin Hymer Group.

Yderligere information på www.sunlight.de

Kilde: pressemeddelelse - Sunlight, fotocredit: Sunlight.

Udgivet i Autocamper nyheder
Side 1 ud af 2