Artikel filtreret på dato: maj 2017

Skal du stege pølser og bøffer i det gode vejr?

Hvis du har planer om det og bruger gasgrill, så husk at tjekke gasflasken. Der er nemlig stadig farlige gasflasker i omløb. Arbejdstilsynet krævede i juli 2016, at Primagaz tilbagekaldte en serie 5 og 10 kg kompositgasflasker.

I følge Arbejdstilsynet står der desværre stadig mellem 50.000 og 100. 000 potentielt farlige gasflasker ude hos danskerne! Så se efter, om du har sådan en stående og skynd dig at få den ombyttet, så du og din familie kan få en god og sikker start på grillsæsonen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Arbejdstilsynet. 

Arbejdstilsynet opfordrer forbrugerne til at få ombyttet deres gasflasker hurtigst muligt, hvis de har en af de tilbagekaldte gasflasker stående. Test og konkrete hændelser har vist, at gasflaskerne risikerer at gå op i limningen og eksplodere efter få minutter, hvis der opstår ild omkring flasken, f.eks. fra en utæt regulator eller gasslange.

I sommer skete en alvorlig ulykke, hvor en gasflaske eksploderede hos en forbruger efter få minutters brandpåvirkning.

De tilbagekaldte gasflasker er af typen Compolite CS og har været solgt af Primagaz under navnet PrimaDonna. Gasflaskerne benyttes ofte til gasgrill, varmekaminer og camping. Derudover har Viking Energi også solgt og tilbagekaldt et mindre antal flasker af samme type, men her er hovedparten kommet retur.

Hvis du har købt gasflasker af denne type, kan du få ombyttet din flaske til en anden flaske hos din nærmeste Primagaz forhandler. Se en liste over forhandlere.Fakta om de tilbagekaldte gasflasker:

  • I Danmark er de fleste flasker solgt af Primagaz under betegnelsen PrimaDonna og mærket Compolite CS. Typen er også solgt af Viking Energi.
  • En letvægtsgasflasketype som er produceret af Composite Scandinavia, Sverige.
  • Flaskerne er limet sammen af to dele.
  • Findes som 5 kg og 10 kg flasker til forbrugere.
  • Flaskerne er godkendt til det danske marked og overholder gældende standarder på fremstillingstidspunktet, men tilbagekaldes på grund af alvorlig risiko ved brand.


Læs mere om tilbagekaldte flasker og se billeder af de forskellige produkter.

Yderligere information

For yderligere spørgsmål kontakt Arbejdstilsynets pressetelefon på: 72 20 93 94

Læs også tilbagekaldelse

Kilde: Arbejdstilsynet

Udgivet i Information

Sellin på øen Rügen er noget specielt. Rügen er Tysklands største ø og ligger i Østersøen ud for Stralsund. Øens kyst minder om kysten ved Møns Klint i Danmark. En helt speciel arkitektur præger Sellin, hvor husene kan sammenlignes med de historiske bygninger i de amerikanske sydstater.

Sellin ligger i den sydøstlige del af Rügen og ved den charmerende skovbevoksede højderyg Granitz og ved halvøen Mönchut. Sellin er sammen med Binz og Göhren blandt de vigtigste badesteder på Rügen

Milepælen er Østersøbadet hvor molen er Sellin´s varetegn. Her i bakkelandet, ligger der ved kysten skjulte fisker landsbyer og smukke laguner.

Forfatteren Thomas Mann og Kansler Bismarck satte stor pris på Rügen og dens badebyer Binz og Sellin. Dengang var øen det rene luksus, og selv den dag i dag kan man stadig føle badestedernes nostalgiske charme med de fornemme specielle luksushoteller.

Der findes mere nostalgi med “Rasende Rolland”, en mere end 100 år gammel smalsporet jernbane, der bringer både lokale og feriegæster til de forskellige badesteder på øen med en hastighed på omkring 30 km/t. Det var dengang det ikke hed en banegård, men en station. Du kan også medtage din cykel i toget, hvis trætheden skulle melde sig, eller tage toget til Binz og cykle til Prora.

Prora er et enormt ferieanlæg og badehotel, der blev opført af Nazisterne i slut 30’erne. Bygningerne strækker sig over 4,5 km og ligger ca. 150 km fra kysten. Hotellet blev bygget til arbejderklassen under idealet, at alle arbejdere havde ret til en ferie ved stranden. Proha har 10.000 værelser på 2,5 x 5 meter - alle med havudsigt. I 1939 gik arbejdet i stå. Næsten 9000 arbejdede på byggeriet. I 1043 blev det brugt til flygninge fra Hamburg og senere for kvindlige assistenter for Luftwaffe. I 2010 blev der indrettet historisk udstilling. I 2011 Vandrehjem med 100 værelser og i 2016 blev luksuslejligheder klar til udlejning.

Glem ikke det gamle Jagtslot Granitz mellem Sellin og Binz, der blev bygget i perioden 1837-1846. Jagtslottet er med 250.000 besøgende, det mest besøgte slot i Mecklenburg-Vorpommern.

Reisemobilhafen Rügen, Sellin

Beliggende midt det grønne og en kort gåtur fra stranden og centrum ligger Reisemobilhafen Rügen. Pladsen beliggenhed er ligeledes en kort gåtur fra den nostalgiske jernbane.

Der er plads til 50 autocampere på denne veludstyrede autocamperplads.

Prisen er 15 Euro/Nat incl. 2 personer, hunde, WC, Affaldshåndtering men excl. Kurtaxe.
Strøm 0,50 Euro/50 liter, 0,10 Euro for 10 liter. Bad 0,50 Euro/2 minutter, Opvask 0,50 Euro, tillæg for trailer 3 Euro.

Kontakt
Reisemobilhafen Rügen,
Kiefernweg 4 b,
18586 Ostseebad Sellin,
Kontakt: David Rüther,
Telefon: +49 3 83 03 /9 27 70 oder
Mobil +49 1 51 / 19 00 70 77,
E-Mail ,
www.reisemobilhafen-ruegen.de.

Fiat Ducato Light er en af de mest populære autocamper Basiskøretøjer til 3,5 tons totalvægt, mere specifikt varianterne X250, X290 med Fiat-seriechassis eller med AL-KO chassis. Men hvad skal du gøre, hvis du ved planlægningen har fejlberegnet en tur og det viser sig at din bagage eller eftermontering af udstyr overstiger den tilladte totalvægt?

Problemet kan løses, uden at skifte autocamperen ud. Goldschmitt tilbyder flere måder at øge den tilladte totalvægt af Fiat modeller med Ducato-Light-Chassis. Til dette er det nødvendigt med optimerende komponenter fra firmaet Goldschmitt til vægtforøgelse, der hæver totalvægten til 4 tons.

En mulighed er fjederforstækning til for- og bagaksel med en bærende fælg og dæk kombination. Dette gøres med en forstærket spiralfjeder på forakslen og en luftaffjedring på bagakslen.

En anden mulighed kan være tillægsbladfjedre eller spiralfjedre på bagakslen. Luksusløsningen er fuld luftaffjedring, herunder luftfjeder kontrol med hæve-sænke funktion og med mulighed for at sætte autocamperen i vatter.

Hvis din autocamper monteres med matchende varianter af ovenstående, så tilbyder Goldschmitt også opvejningen af din autocamper.

Pris fra 962 euro. + Montering (kombination hjul og dæk påkrævet)

Ønsker du opvejning til 4 tons, kræves der også kørekort til lastbil C1 eller C

Nærmeste Goldschmitt værksted ifølge Goldsschmitt
Skandic Nordic Reisemobile GmbH

Skandinavienbogen 4
D
24983 Handewitt
Tyskland
Tel.: +49 (0) 4 61 / 50 90-690

skandic-camping.dk

Link - Goldschmitt

Udgivet i Udstyr Artikler

Når man ikke kan få opmærksomhed på den ene måde, må man prøver på den anden måde. Det er det autocamperforeningen Danmarks Frie AutoCampere - DFAC forsøger, ved at både norske bobilverden.no og svenske husbilhusvagn.se, (der har slettet artiklen igen), opmærksom på det de mener er det helt store gennembrud for parkering med overnatning i autocampere i Danmark. Det har fået begge web portaler til at male en stor historie op med spændende læsning for svenskere og nordmænd. Desværre for vores broderlande, ser virkeligheden ikke sådan ud.

Henvendelsen til de to broderlande får det til at fremstå som om at Danmark har fået en revolutionerende ny lovgivning, hvilket langtfra er tilfældet. Der er ikke tale om en ny lovgivning, men kun tale om noget rent fortolkningsmæssigt, der i bund og grund udmønter sig i at der i parkeringsbekendtgørelser ikke må forskelsbehandles mellem personbiler og autocampere op til 3.500 kg, og at generel overnatningsforbud ikke må fremgå af parkeringsbekendtgørelser. Autocampere er ikke særlige køretøjer, men kan være det. Til gengæld kan Vejmyndighederne (kommunerne) i dialog med politiet opsætte skiltning mod standsning og parkering med autocampere. Desuden siger lovgivningen, at relevante køretøjer skal kunne holde sig helt inde for båsene, når disse forefindes. I forvejen har mange parkeringspladser der ikke har betalt parkering, i stedet en tidsmæssig begrænsning.

DFAC skriver også, citat: ”Kør ud og nyd friheden uden ‘hemmelige’ forbud, men kør forsigtigt, vis hensyn, hold jer indenfor striberne og kantstenene i p-båsene og se efter skiltning.” Der har aldrig været hemmelige forbud, men der er kommuner der ikke har haft dem på Vejdirektoratets hjemmeside, men “kun” på kommunernes egen hjemmeside. Men hemmelige, det har de aldrig været.

I DFAC´s store Scoop, er scenen sat i Holstebro, hvor de kørte skytset frem med, med avisartikler og radiospots, og det er også Hostebro Kommune nordmændene og svenskerne skal høre om. Kommunen var mildest talt rasende, men typisk for DFAC har man den arbejdsform, at de først sparker til dem de gerne vil arbejde med, hvorefter de ikke forstår, hvorfor der efterfølgende ikke er basis for forsoning og samarbejde. Den del overlader vi til en arbejdspsykolog.

Efterfølgende stiller man op, som en over myndighed, der skal irettesætte kommuner der ikke har orden i deres parkeringsbekendtgørelser, samtidig med at det stedlige politi bliver underrettet om forkert skiltning. Et eller andet siger mig at den samme forening om nogen, jagtede Campingrådet for agere på samme måde overfor autocampere. Trusler om Statsforvaltningen er forekommet, endda på en parkeringsplads i Ringkøbing, der i mere end et år ikke har fungeret som autocamperparkering, men idag benyttes til lastbiler. Derefter forstår man ikke, at ingen vil samarbejde med dem, for de har jo en ombudmands ord for at lovgivningen er fejlfortolket. En mere charmerende facon, ville bidrage en del her.

Med hensyn til Holstebro, er det nok lidt overdrevet at have hænderne så meget hævet over hovedet, da Holstebro Kommune ikke som alle troede, har ændret deres parkeringsbekendtgørelse på deres hjemmeside. Måske har de rullet den tilbage, for den har været ændret og den nye er nu kun på Vejdirektoratets samling af parkeringsbekendtgørelser.

Parkeringsbekendtgørelse - Holstebro Kommune pr. 21-5-2017

I medfør af færdselslovens § 92, stk. 1, nr. 1 og § 92c, stk. 4, bekendtgøres herved med samtykke fra Midt- og Vestjyllands Politi følgende supplerende færdselsmæssige bestemmelser om standsning og parkering i Holstebro Kommune.

Bestemmelserne er gældende inden for tættere bebyggede områder afgrænset af byzonetavle (færdselstavle E55).

§1. Køretøjer med en tilladt totalvægt under 3500kg, kan standses eller parkeres delvist på fortov med en del af køretøjet og højst 2 hjul i køretøjets længderetning, såfremt dette ikke er til fare eller ulempe for færdslen på fortovet. Det samme gælder for motorcykler med mere end 2 hjul.

Stk. 2. Campingvogne må parkeres i indtil 48 timer, medmindre andet er tilkendegivet ved afmærkning.

§2. Ved overtrædelse af denne bekendtgørelse pålægges afgift i medfør af færdselslovens § 121 og § 122 a.

§3. Der må ikke parkeres køretøjer med henblik på overnatning.

§4. Denne bekendtgørelse træder i kraft d. 1. september 2014.

Transportministeriets konsekvenser

Transportministeriets skriv til DFAC har konsekvenser der lyder som følger.

Overstående fortolkning betyder, at vejmyndigheden (kommunen) ikke har mulighed for at benytte de overstående formuleringer i lokale bekendtgørelse.

Det skal understreges, at overstående fortolkning alene gælder muligheden for at offentliggøre foranstaltningerne i en lokal bekendtgørelse. Vejmyndigheden har således stadig mulighed for med politiets samtykke at træffe færdselsmæssige bestemmelser om parkering og standsning af autocampere, som tilkendegives ved afmærkning i overensstemmelse med de bestemmelser, der er fastsat i medfør af § 95, stk. 1 og 3.

I Varde kommune har fortolkningsændringen udmøntet sig i at Varde Kommune, opsætter forbudsskilte op for 10-12.000 kr. De første er opsat i Kommunen. Kommunen er i forvejen åben for at lave autocamper parkering. Det har de iøvrigt altid været, og er også Kommunen der har lavet undersøgelser på, at langtidsparkering af autocampere ikke har negativ indflydelse på campingpladser.

Tønder Kommune har nedtaget deres parkeringzone skilte, men det forlyder at andre skilte er på vej og på Rømø, der også høre ind under Tønder Kommune, er der intet ændret. Parkering med autocampere rundt om på øen er forbudt mellem kl 22 og 06.

Eksempelsamling Parkeringsafmærkning

4.2 Parkering af autocampere

Autocampere kan både kort- og langtidsparkere lovligt på offentlige P-pladser, med mindre der er offentliggjort restriktioner i lokal bekendtgørelse eller det er forbudt ved afmærkning. Det vil sige, at de også kan overnatte på de offentlige P- pladser.
Er der et reelt behov for langtidsparkering af autocampere kan vejmyndigheden anvise et sted.
Der er flere virkemidler for at undgå eller begrænse, at autocampere langtidsparkerer rundt på de offentlige P-pladser:

• Vejmyndigheden kan i en lokal parkeringsbekendtgørelse have en begrænsning af langtidsparkering for autocampere

• Der kan etableres et forbud mod autocampere på de offentlige P-pladser i vejmyndighedens lokale bekendtgørelse.

• Der kan vejvises til campingpladser, der er godkendt til autocampere,
med M32 Camping- plads for autocampere. Dette flytter ikke nødvendigvis autocamperne
fra de offentlige P- pladser 4l campingpladser, men der må forventes en vis flytning

På de 9 måneder, siden Transportministeriet sendte meddelelsen ud, er der ikke sket så meget, hverken i den tilretning i kommunerne man kunne forvente, eller på det vejledede materiale hos Vejdirektoratet.At løbe rundt og spille selvbestaltet politibetjent, er den dårligste vej for at komme igennem hos de danske kommuner. De har fat i den lange ende. Naturligvis skal vi have bynær parkering og overnatningsmuligheder for autocampere. I en tidligere artikel i bobilverden.no nævner autocamper folk, at de ikke kan se at tiltag i Danmark gælder autocampere på mere end 3500 kg. Mere end 30% har den størrelse i Norge. Hvad med køretøjer uden toilet. Det er noget snæversynes kun at hytte sit eget skin - Jeg har brug for, fint hvad så med alle de andre. Vi har betalt afgift, så vi har krav på. Nej i har ikke. Det ene er købet af en autocamper. Det er noget helt andet, når det drejer sig om brugen af køretøjet. det har intet med hinanden at gøre.

Informer Kommunerne, ikke misinformere for egen vindings skyld. DFAC´s resultatliste er også let at overse efter 1,5 års arbejde. 2 pladser i et privat firma og 3 hos et supermarked.

Kan opfordre til at der arbejdes for bredden, og ikke for nogen få udvalgte. Alle typer autocampere og på en ordentlig måde. Det kommer autocamper Danmark helt sikkert længst med. Nogen må savne tidligere tiders kolde krig mod Campingrådet, så har de i stedet for startet en autocamper borgerkrig. Det er sgu sørgeligt, og ynkeligt. Hold jer til sandheden og virkeligheden. At gå op og ned af helt ens tænkende, giver et forvrænget billede af virkeligheden.

Stellplatz betyder afgrænset, skiltet område forbeholdt autocampere. Her er det også tilladt store autocampere at parkere. P-skilt og "autocamper" undetavle U4 med symbol US7.

Transport Ministeriet,

Udgivet i Information

I en årerække har det været moderne, at autocamper producenterne indregner en begræset mængde ferskvand, i den køreklare vægt, hvilket autocamper-info.dk også i tidligere artikler har påpeget. I producenternes kataloger finder man, for det meste skjult, henvisninger til at ferskvands mængden, er indskrænket ved kørsel (køreklar vægt), for at have tilstrækkelig plads til til nyttelast.

Tankene har derfor i flere tilfælde overløb, som man åbne og lukke for. Samtidig bliver autocampere i brochurerne fremvist i den frie natur, væk fra turisme og i fristende, charmerene “ensomme” omgivelser. Selv i reklamespot formidles denne frihedsfølelse bevidst. Dette er tarveligt, hvis ikke urimelig tvivlsom oplysning.

Løfter som “uafhængighed”, perfekt til vandreture og byture som på hotel. At man før ankomst til målet, er nødt til at at finde en vandhane og en spildevands rist, for at stå med autocampere i det fri, forbliver uoplyst. Kendsgerningen er at man ikke længere bevæger sig, hvor færdselsloven gælder, og det ville være en invitation til overtrædelse af loven. Kendsgerningen er også at disse annoncerede parkeringer, ikke tilbyder forsyning og bortskaffelse. Det viser manglende indsigt i autocamperplads / parkerings forhold. Her bliver der alså foregøglet noget, der ikke tager hensyn til vægt fra mange producenter og i særdeleshed den nødvendige vandbeholdning, der bliver trykt med meget småt, hvis overhovedet.

Virkeligheden er indlysende. Hvis køretøjet har en 120 liter vandtank, så skal den være helt fyldt for at bestemme køreklar vægt, som angivet i lovgivning for køreklar vægt. Loven giver ikke mulighed for andre angivelser af væske mængde. Producenterne er også for nylig blevet belært om at den heller ikke går med angivelse af vægten for 1 fyldt gasflaske, hvis der er plads til to, så er det vægten på to fyldte gasflasker der indgår i beregningen.

Derfor taler det ikke for, at producenterne sætter sig for at køre i autocamper med en lille mængde vand, uden at dokumentere dette i køretøjets papirer eller på påfyldningsstudsen, der for enhver bruger er et synligt sted.

Hvis producenten ønsker en effektiv begrænsning af ferskvandsmængden til nogle få liter under kørsel, burde det være anført i køretøjets dokumenter og tydeligt anført. Det har bare ikke noget med reglerne for køreklar vægt efter DIN 1646-2 at gøre.

Desuden er 20 til 50 liter vand, næsten en vittighed ved brug af autocampere. Der forbruges omkring 20 til 50 liter frisk vand pr. person om dagen, afhængig af personen. De oplyste vandmængder i producenternes selvopfundne begreb - rejse mængde, ville ikke engang række til en dag i brochurens afsondrede strande lang fra alt og alle.

De ofte oplyste 20 liter, har i sig selv det problem, at det knap kan fylde vandslangerne i køretøjet. Det også fordi at sugeslangen eller dykpumpen står hævet lidt over bunden af tanken, hvilket bevirker at et minimum eller restmængden alligevel ikke kan suges op. Prøv selv med bare 10 liter ! Hvad kommer der ud af vandhanen ? Mange køretøjer står fortil lavere end bagtil, Så finder pumpen ingen vand og det er svære at tømme spildevand helt af.

Tag tid på et brusebad i din autocamper. Derefter tager du en vandkande med brusehoved. Du ved hvor meget vand der er i vandkanden når den er fyldt. Derefter lader du vandet løbe i samme tid som dit bad varede. Så ved du ca, hvor mange liter vand dit bad forbruger. Ud fra dette resultat kan du måle hvor længe vandet rækker for at gøre dig våd over hele kroppen, eller luksus versionen, skylle sæbeskummet af.

Vi agerer individuelt, men test viser at der gennemsnitligt forbruges mellem 20-30 liter vand pr. person om dagen, når den den betalte Wellness-oase i det rummelige badeværelse benyttes som sådan. Så giver den afsides liggende strand på det blanke brochure papir og den lokkende TV-reklame mening, og du kan vaske hænder mere end en gang og endda gå på toilettet.

Fire personers brug af autocamperen vil ikke kunne bruge autocamperen på fjerntliggende strande. Desuden vil en skævt placeret autocamper ikke kunne pumpe de latterlige 20 liter, der vil ligge som en lille vandpyt i det ene hjørne.

Hvis argumentationen om at man kan tanke vand i området skal kunne holde, er det en forudsætning at autocamperpladser/parkeringer tilbyder vandforsyning. Uden denne forsyningsmulighed sammen med tømning af spildevand er muligheden for “Fricamper” i naturen stærkt indskrænket, og forbliver en farce, hvis den køreklarevægt ikke skal brydes, når autocamperen igen skal påfylde vand, hvis der er en vandhane på den nærmeste autocamperplads/parkering eller den er lukket om vinteren. Ikke alle benytter autocamperpladser.

Hvad med spildevandet ? Det udgør også vægt. Nem tømning i kloaken er forbudt. Man er altså afhængig af autocamper pladser eller tømme/forsyningsstationer, som får udsigten til det frie liv til at falme, når ikke der må køres med den fyldte vandtank, som køreklar vægt foreskriver, ifølge EN 1646-2.

Med rejsemængden af vand, vil den fine blanke brochure med “ Den store frihed med autocamper” være begrænset til en campingplads. Så kunne man lige så godt købe en langt billigere campingvogn.

Autocampere der er afhængig af den indskrænkede farce med en rejsemængde på 10 til 20 liter vand, for ikke at køre ulovligt, lider af en alvorlig mangel, der bør oplyses både ved salg og gensalg. En rejse mængde på 20 liter er rundtregnet 20 kg, med en vandtank på 120 liter eller 120 kg vand, mangler ved køreklar vægt opgivelsen - 100 kg + den manglende gasflaske 27,2 kg. Det er meget.

Glem heller ikke følgende: Hvis din autocamper skal kunne synes til 4 personer, så må din køreklare vægt ikke overstige 3.165 kg. 4x75 kg/personer + 4x10 kg/person + 10x7 m camper længde = 410 kg - 1x75 kg/person indregnet i køreklar vægt = 335 kg. De 3165 kg køreklar vægt er med fyldt vandtank og ikke det der står med småt, om man så køre med mindre vand er en personlig sag, men det er loven for køreklar vægt der er gældende. Det er din opgave som kunde at holde dig orienteret om dette.

Masse for udstyr = 10xN+10xL, N er antal passagere (75 kg) og personlige ejendele (10 kg) plus L der er 10 kg for hver meter autocamperen er.

En autocamper kan variere plus/minus 5% i vægt. Altså kan en autocamper med en egenvægt på 3000 kg, lige så godt veje 3150 kg

Så er der ikke taget højde for at autocampere sandsynligvis bliver monteret med Markise, cykelstativ, TV + parabol, tillægs pakker fra fabrikken osv.

Da trenden fortsat er autocampere på 3500 kg, kræver det omtanke. Ikke noget med at flå ned af hylderne af alt det dejlige udstyr, man ikke kan leve uden. Det holder simpelt hen ikke.

Alternativt bliver interessegrupperne i de Europæiske lande nødt til at kæmpe for, det efterhånden gamle forslag om at måtte føre en autocamper på 4250 kg, på et B kørekort, som til brug ved personbiler.

Eksempler på det med småt

Knaus 10 Liter (ved kørsel), Adria 20 Liter (ved kørsel), Hymer AG 20 Liter (ved kørsel), Carthago 20 Liter (ved kørsel), Frankia 20 Liter (ved kørsel), Eura Mobil 25 Liter (ved kørsel), Mclouis (ved kørsel), Rapido 50 liter (ved kørsel), LMC 50 Liter (ved kørsel)

Tyske advokater med speciale i autocamper lovgivning, raser i øjeblikket over det de kalder vandtanks løgnen. Den køreklare vægt er genske enkelt ikke oplyst som lovgivningen foreskriver den - med fyldte tanke, undtagen spildevandstanken.

Udgivet i Information

Så er de første salgstal for autocampere i Europa offentliggjort. I Danmark blev der købt 70 fabriksnye autocampere, hvilket er en fremgang på 40% i forhold til 2016, med 50 stk. I 2015 blev der solgt 42 fabriksnye autocampere.

Tyskland er stadig i den gule førertrøje med ikke mindre end 9.272 nye autocampere i 1. kvartal af 2017, hvilket er en fremgang på 4,6% i forhold til rekordåret 2016 med 8.863 nye autocampere.

Total set kunne hele Europa bryste sig af et salg på ikke mindre end 25.681 helt nye autocampere. Det er en fremgang på +8,1% i forhold til samme periode i 2016.

Også vore nordiske broderlande Norge og Sverige har fremgang. Norge med 8,3% og Sverige 24,5%

Anderledes ser det ud for campingvogns salget der er gået tilbage med 16,1% i Danmark. I hele Europa havde campingvognssalget et plus på 3,4% med 18.331 campingvogne.

Succesen forsætter og her i 2017 kommer tallet op over 100.000 autocampere på et år.

Se alle talene for autocampere HER

Kilde : European caravan Federation

Udgivet i Information

Arrangørerne af verdensrekord forsøget for den længste autocamper konvoj, har bedt os hjælpe med at udbrede budskabet, der kontrolleres af Guinness World Record.

Den nuværende rekord er fra 2003 og blev sat i Italien med 672 autocampere. Det er en konvoj på mere end 30 km, bestående udelukkende af autocampere.

Bag det nye rekordforsøg står Dieter Goldsmitt, der der indtil salget til Hymer Group, stod bag firmaet af samme navn, med salg af fjedresystemer og optimering af chassiser til autocampere. Som medsponsor ses bla. Dethleffs.

Det nye rekordforsøg sker den 12. august, 2017 i Walldürn im Oldenwald, Tyskland. Rekord forsøget består ikke af stillestående autocampere, men faktisk skal hele konvojen køre en rute, der skal holdes igeng hele tiden før rekordforsøget accepteres.

Du kan deltage, og få en speciel autocamper oplevelse, mod et tilmeldingsgebyr på 30 Euro. Dette beløb er til afholdelse af arrangementet, der kræver en del logistik og overskuddet går ubeskåret til et børnehjem. Alene anmeldelse til rekordforsøget til Guinness World Record koster 10.000 Euro.

Tilmeldingen startede den 1. maj og har til nu fået omkring 230 tilmeldinger. Tilmeldingen af mere end 672 autocampere som rekordforsøget kræver, råber også på overnatningsmuligheder for de mange autocampere i de tre dage dage som hele arrangementet vare.

En sportsflyver lufthavn, landbrug og offentlige arealer skal i de tre dage virke som autocamperplads. Da der ikke er tale om rigtige autocamperpladser, anmoder arrangørerne autocamper deltagerne om at komme med fyldt vandtank, og tømte toilet og spildevandstank. Der arrangeres nødløsninger ifølge arrangørene. Stadtwerke Walldürn vil på bestemte tidspunkter åbne kloakerne for tømning. Benyt ikke naturen til tømning, det kan udløse bøder siger arrangøren.

Lørdag den 12. august 2017 går det løs på strækningen Walldürn-Hainstadt-Hornbach. Konvojen skal kunne holde sig igang uden at holde stille over en strækning på 3,2 km.

Er i flere der ønsker at deltage i dette arrangement, og forventer at køre sammen, skal i være Obs på at der tilmeldes i tre kategorier -Optil 5 meter, fra 5 til 7 meter og fr 7 til 10 meter.

Alle køretøjer bliver fotograferet på målstregen, men vil du ikke aftage billederne bliver de ikke brugt til andre formål, ligesom ved turbåden og vandrutschebanen. Der opstilles festtelt med videre. En unik autocamper oplevelse med Verdensrekord, festligt lag og kontakt til nye autocamperfolk.

Skal Dannebrog veje over den mere end 30 km lange autocamper konvoj, der bliver verdens længste kan du/i tilmelde dig/jer på hjemmesiden ?:

Hjemmeside: http://www.wohnmobilweltrekord-wallduern.de/

Der er oprettet kontakt på facebook: facebook.com/groups/646262438903672/

Udgivet i Information
Tirsdag, 16 maj 2017 00:00

Ny Hymer Exsis 2018

I år fejre Hymer, at de har bestået i 60 år. Vi siger tillykke. Med den nye Hymer Exsis 2018, der lige er blevet præsenteret, har Hymer et stærkt kort for den kommende sæson. Hymer Exsis blev lanceret i 2008 og har bidraget med en væsentlig del af Hymers succes

Med Hymer Exsis indførte Hymer den såkaldte 3 tons klasse. Den nye udgave af Exsis er overbevisende gennem konsekvent let konstruktion. Dette gælder båden del- og fuldt integrerede. Den nye Exsis fåes fra en størrelse på kun 5,99 m. Den nye Exsis-i 588 på godt 7 meter, har trods en bredde på 2,22 m en køreklar vægt på kun 2840 kg. Hymer hævder derfor, at levere autocampere, der har de højeste nyttelastreserver på markedet.

Selv fuldt udstyret med en 150-hk motor, en markise, et tv, parabol og en multimediapakke, er der ved 2 personer, fyldte friskvandstanke og to fyldte gasflasker, endnu plads til belastning på 300 kg.

Det betyder plads til et vennepar eller børnebørn, og det er inden for kørekort B til 3500 kg.

Nyt udvendigt design

Hymer har givet det udvendige et nyt moderne udseende. Den nye front har givet strammere linier ved frontspoileren og luftindtag. Nye Hymer udviklede forlygter med nyeste LED teknologi. LED kørelys og LED blinklys deler lyslederen. Hymer multifunktions baglygter med LED hybridteknologi. Helt ny mere frisk og moderne bagende. Ny udviklet sidespejle med bedre synsfeldt. Ny valgfri farve Christal-Silver.

Nyt interiør design

Indvendigt er to ekslusive møbeldesign tilgængelige - Chiavenna Valnød eller Trentino Pæretræ. Overskabe er helt uden håndtag i begge varianter. Møbelsignet er komplet revideret. Hertil kommer et helt nyt vaskerum.

Opbygning

Opbygget med Hymer patenteret PU skum. Sidevægge, hæk, tag er isoleret med 35 mm PU-skum. Samlet med teknologi fra flyindustrien. Ingen træ i opbygning. Hymer er inbegrebet af kvalitet “Made in Germany”

Links: Hymer.com

Kilde: Hymer, foto Hymer

Exsis 504 - 2018

Udgivet i Autocamper nyheder

Købingsmark Camping ved Nordborg på Als, indretter i øjeblikket et stort areal af campingpladsen til autocampere. Det er faktisk den første autocamperplads på øen.

Autocamperpladsen bliver funderet med græsarmeringssten, den bliver forsynet med tilslutning til strøm, vandforsyning samt en aftømningsplads til spildevand og toilet. Indretningen kommer til at give plads til mellem 20 og 25 autocampere

Købingsmark Strand Camping er en af de ældste campingpladser på Als. Denne enkelt udstyrede plads ligger ved Lillebælt med direkte adgang til en dejlig bred sandstrand. På Købingsmark Strand Camping går klokken langsommere og du glemmer hverdagen. Udforsk naturen og omgivelserne til fods eller på cyklen. Gode fiske muligheder.

Der er en kiosk på pladsen med dagligdags behov, og hvor der også er mulighed for at bestille morgenbrød. Hotspot tickets til internet kan købes i receptionen.

Der skal på Autocamperplads Als ikke benyttes campingpas CKE, kun hvis du vælger brug af campingpladsen.

Aktiviteter:

Købingsmark Strand tiltrækker mange søsportsinteresserede (sejler, kiter,surfer, roer,...) hvert år. Tæt på pladsen ligger oplevelsesparken “Universe”, spar 20 kr på billetten ved køb på pladsen.

Afstande:

Stranden 200 meter, Nordborg 3,5 km, Nordborg Slot 3,2 km, Universe 8,2 km, ca 30 min på cykel.

Prisen for at overnatte på autocamper parkeringen:

73 kr pr autocamper/nat - inkl. brug af tømningsfaciliteter
38 kr strøm/dag
15 kr Drikkevand

For benyttelse af servicehuset betales et gebyr.

GPS Koordinater: 55°04'42.6"N 9°43’45.7"E - 55.078503, 9.729358

Adresse:

Autocamperplads Als - Wohnmobilpark Als

Camping & Fritid Center ApS

Købingsmarkvej 53

6430 Nordborg
Hjemmeside: www.koebingsmarkcamping.dk
Mail:
Facebook: facebook.com/Wohnmobilparkals
+45 74 45 18 70
+49 4171 69 23 920

Google Maps

Følg med her på siden. Den ny indrettede plads er klar inden for de næste par uger !!.

 

Lørdag, 06 maj 2017 00:00

Autocamper salget stiger stadig meget.

Mere end 35.000 autocampere blev der i 2016 solgt i Tyskland. Undersøgelser hos Promobil viser at mere end en trediedel af alle solgte autocampere er delintegrerede, med kassevogne lige i hælene. Af de basiskøretøjer der fragter autocamperturisterne rundt , hvor de måtte ønske det, kommer ingen i nærheden af Fiat Ducato, der sidder på lige godt 72% af alle basiskøretøjer. 84% af alle solgte autocampere er solgt som autocampere , optil 3500 kg.

Autocamper salget fortsætter sin himmelflugt i 2017. De sidste nye tal fra CIVD - Caravanning Industrie Verband, viser at der i årets første fire måneder er solgt 15.802 autocampere, svarende til 8,8% flere autocampere end rekordåret 2016. Ser man tilsvarende på antal solgte campingvogne, er der i de fire første måneder solgt 8.334 campingvogne, svarende til en fremgang på 6,35% i forhold til 2016. Vi nærmer os tidspunktet, hvor der bliver solgt dobbelt så mange autocampere som campingvogne.

Basis køretøjer og opbygning

Fiat Ducato er stadig stærkt dominerende, men leveringsvanskeligheder har gjort, at Citroén har haft en fremgang på 74,6% i forhold til 2016. 3500 kg autocampere har haft en lettere fremgang på 0,9% i forhold til 2016. De delintegrerede er de mest populære, men kassebiler bliver mere populære og har i forhold til 2016 haft en fremgang på 4,5%. Disse tal gælder kun for Tyskland. Stigningen i antallet af kassebiler afspejler de mange nye, der har fået interesse for autocampere, og som ikke i første omgang vil binde an med de dyrere del- og integrerede autocampere, med væsentlig mere komfort og bedre isolering mv. Alkove bilerne, der har være dømt ude flere gange, lever stadig og er særdeles velegnet for børnefamilier. De har dog haft en tilbagegang fra 7,6% til 6,1.

Overnatningspladser.

Det meget store antal autocampere, betyder også at der kommer til at mangle overnatningspladser, der har en placerering og et niveau der tiltaler de oplevelseshungrende autocamper turister. De møder stadig modstand hos uvidende kommuner, der har deres viden fra campingpladser, der ikke aner noget som helt om autocamper adfærd, og derfor har de heller ikke så mange besøgende som de kunne ønske sig. Her i Danmark har nogle ganske få set skriften på væggen, og tilpasser sig autocamperturister.

Mest populære Basiskøretøjer

Mest populære autocamper typer

Autocamper salg baseret på vægt

 

Kilder: Promobil, CIVD, FOTO: dpa, mb fdt

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2