Artikel filtreret på dato: Torsdag, 06 april 2017
Torsdag, 06 april 2017 00:00

Hyldest til legendariske Citroén HY

Det er 70 år siden, bølgebliks Citroén HY havde sine kronede dage, og som også har lagt krop til et utal af hjemmebyggede autocampere. Faktisk var ordet autocamper slet ikke opfundet endnu, men de hed camping biler. Citroén H Van blev bygget i perioden 1947 og 1981 i et antal på 473.289.

De to designere Fabrizio Caselani og David Obendorfer har bragt det gamle ikon til live igen i en omend noget mere moderne version. Type H 70th Anniversary Van er moderne fortolkning, der er baseret på et konverterings kit. Det omfatter de forskellige dele der er lavet af plast, der sættes på den originale Citroén Jumper.

Nyt look til Citroén HY Van 70th Anniversary

Fronten får en fuld maske, der efterligner den kendte snude HY og omfatter også to runde forlygter. Dog må den ikke have de originale skarpe, vinkler men de bestemt angivet. Samlet set vil der kun blive bygget 70 varevogne, med henvisning til jubilæet. køretøjerne sælges kun i Italien, hos FC Automobili i Sospiro / Cremona.

I sidste par år er flere af de helt store ikoner genopstået fra en fjern fortid, som f.eks VW Bulli, så måske var det et emne for Citroén selv.

Link: Citróen HY 70th Anneversary, Citroén HY

 

 

 

Udgivet i Autocamper nyheder