Artikel filtreret på dato: april 2017

Der var dømt autocamper hygge, da Lise og Robert Kroning på Søndervig Camping, åbnede op for 12 indrettede pladser til autocampere. Mere end 100 autocampere havde fundet vej til åbningen, hvoriblandt der kunne spottes autocampere fra autocamper fællesskabet Alt om Autocamperen og autocamperforeningerne DK-Autocam, DanskAutoCamperForening og CamperVenner der i anledning af dagen, tilbød interesserede at fremvise deres autocampere. Et bredt fremmøde, også med autocampere uden tilkytning til noget som helst var tilstede. Dancamper i Horsens, havde medbragt to nye eksempler fra producenterne Chausson og Carthago.

100 autocampere er vel nok det største fremmøde til en åbning af autocamper faciliteter nogensinde, men det beviser også med alt med tydelighed, at når en campingplads er åben overfor autocampernes behov, og ikke afkræver gæsterne Campingpas, ja så er autocamper folket med på vognen. Hele campingpladsen blev taget i brug for at huse de mange fremmødte autocampere.

Der blev hygget med bobler fra åbningsceremonien, Grill og Jan der havde igangsat en storproduktion af fiskefrikadeller og fiskefileter til vennerne i et teamwork med naboen, mums.

Ligegyldigt om man repræsenterede det ene eller det andet, så var der fælles fodslag når det galt råhygge og autocamperfolket tog tilbudet til sig. Det svirer i Søndervig med rygter om, at til efteråret vil Søndervig Camping igen lave en autocamperweekend. Resten af weekenden forsætter med hygge og udveksling af erfaringer fra autocamper livet. Vi ønsker Lise og Robert god vind med deres nye tiltag og deltagerne fortsat god weekend.

Link: https://soendervigcamping.dk/

Selv små vindstød kan have konsekvenser for en markise - Hunden kan få viklet snoren omkring et markiseben og begge dele kan forårsage dyre skader på en autocamper. Multianker reducere markant den risiko.

Om det som regn- eller solbeskyttelse, så er markisen på autocamperen meget praktisk. Problemet er, at selv relative lette vinde kan løfte markisen. De kræfter der virker på markisearme og autocamper væggen er temmelig store. For at få ekstra stabilitet, er markisen ofte montere med en Tie Down stormstrop, der er monteret med 2 store pløkke, men ofte er jorden så hård at dette ikke er muligt.
Dette problem afhjælper Multianker. Den enkle men smarte løsning, suger Multianker på sidevæggen med en trækkraft på 70 kg på hver anker. Afrundingen på sugekoppen er for at beskytte malingen.

Ved levering er markiser leveret med vægholdere, der fastgøres med skruer. På den nordtyske udstilling i Sande, kunne de første Multianker bevise deres værd i praksis. Vind med kraftige vindstød rev i udstillernes markiser og bragte de hidtil kendte sikringer til holdbarhedsgrænsen. På andendagen af udstillingen havde de fleste udstillere eftermonteres Multianker. Som en ekstra sikring er en midterstøttestang.

Multianker leveres i en robust plast kuffert. De er lavet af et firma der sælger autoglasruder og sælges kun fra selskabet for 99 Euro og bestilles online.

Info www.multianker.com

Udgivet i Udstyr Artikler

Blåvand ved den jyske vestkyst er blandt Danmarks største turistmagneter. En handelsby med mange aktivitetstilbud, skove med afmærkede ruter, egen Zoo, tæt på Vesterhavet, vandland, cykelruter, Tirpitz Museet midt i klitlandskabet, en campingplads, der er blandt Europas dyreste osv.

For autocampere byder Blåvand også på ro og hygge, væk fra hverdagens ræs. 10 minutters gang fra alle Blåvands herligheder, ligger den renoverede gård, Østerbygård, der ud over to ferielejligheder, tilbyder overnatning for 3 autocampere med meget god plads. Gården har privat gårdhave, bålplads, have, udendørs pool med bruser til afvaskning før brug og liggestole mv. Stedet bære navnet Sternlicht

Kodeordene hos den meget gæstfri ejer - Helle Soltau er fred og ro, tæt på natur og hav. Hunde tilladt i snor. Ophold med autocamper ud til de åbne marker er tilgængelig året rundt og koster 130 kr for en overnatning pr vogn, vand og WiFi, strøm 30 kr. Ingen tidsbegrænsning og tømning af spldevand og kemisk toilet. Bliv så længe du ønsker.

På Sternlight, Østerbygård er der mulighed for en anderledes autocamper oplevelse, helt tæt på Blåvand !

Afstande: Mini Zoo 200 meter, Stranden 1,2 km - 5 min på cykel, Tirpitz 1 km, Blåvand 1,6 km - 7 min på cykel.

Adresse:

Helle Soltau

Tane Hedevej 48

DK-6857 Blåvand
(+45) 40 33 84 41 


facebook.com/sternlichtblavand
http://www.sternlicht.dk/

Koordinater: 55°32'55.1"N 8°09'12.6"E,  55.548911, 8.153406

Udgivet i Information

Pressemedsemeddelelse:

En autocamper er ikke længere et sjældent syn på vejene, og står det til ejerne af Søndervig Camping, må autocampere også gerne blive en endnu større del af livet på pladsen.

I år har de fordoblet antallet af pladser specielt indrettet til autocampere, så der nu er 12, og det bliver fejret over en hel weekend.

”Ideen om at markere det opstod, da vi gik og gjorde pladserne klar, og så udviklede det sig til at blive en hel weekend for autocampere,” fortæller Lise Kroning, der sammen med sin mand Robert Kroning driver Søndervig Camping.

Foreløbig har over 50 autocampister meldt deres ankomst. Hele campingpladsen – og ikke kun autocamperpladsen – tages derfor i brug til arrangementet. Ideen er, at dem, der har lyst, kan vise deres autocamper frem for de andre – og også gerne for andre nysgerrige, der måske drømmer om at holde ferie på hjul.

”Det er et fantastisk tiltag. Det er dejligt med en campingplads, der er åben over for de behov, vi som autocampister har. Det er vigtigt at bakke op om det, så vi kommer selvfølgelig med til åbningsweekenden,” siger Dorthe Jensen, der sammen med sin mand Finn ofte er på tur med deres autocamper.

Lise og Robert Kroning kan mærke, at der er flere og flere danskere, der får en autocamper. Nogle vil gerne bruge friheden til at parkere hvor som helst i Danmark, men der er mange, der gerne vil overnatte på en autocamperplads eller en campingplads, hvor de kan bruge faciliteterne – selv om de i princippet har det hele i en autocamper.

”Derfor har vi lavet tilbud, der er tilpasset autocampisterne. Hos os kan de selv vælge, om de blot vil overnatte, eller om de vil have den store pakke med adgang til det hele,” siger Robert Kroning.

Alle er meget velkomne lørdag eftermiddag, hvor der er officiel åbning og mulighed for at få en god snak om livet som autocampist.

Yderligere oplysninger:
Robert og Lise Kroning, Søndervig Camping, 9733 9034

Program for autocamperweekenden

Fredag 28. april
20.30: Fælles ankomst i vores opholdsrum

Lørdag 29. april
13.00: Officiel åbning af autocamperpladsen med tale og hejsning af vores nye autocamperflag. Turistdirektør Sebastian Schaper klipper den røde snor.

13.30-16.00: Åben autocamper. Kom og se, hvordan folk har indrettet sig i deres autocamper og få en snak om livet som autocampist.

Anette og Jens Erik fra Dancamper i Horsens viser to autocampere frem.

Mød også Dansk Autocamper Forening.

20.30: Bålhygge med sang og friskbrygget kaffe.

Søndag 30. april
08.00: Fælles gåtur til stranden for de morgenfriske.

NB: Ingen CKE Campingpas ! (red)

Link: Søndervig Camping

Udgivet i Information

Det er ikke mere end godt en uge siden, at autocamper-info.dk kunne berette om, at autocamper pladsen Oasen Rømø atter havde udvidet, så pladsen nu kunne rumme ca. 170 autocampere.

Når det drejer sig om autocampere, går tingene ufatteligt hurtigt på Rømø. Påsken, der var lige så kold som sidste år, afskrækkede ikke autocamper folket. På trods af vejret betød Påsken en dramatisk stigning af besøgende autocampere.

Faktisk nærmede Oasen Rømø sig en fordobling i forhold til sidste år, med fyldt plads 1 og 2, samt godt og vel halv fyldt plads 3. Det får nu den betydning, at den annoncerede Service bygning på den nye Plads 3, der først var annonceret til efteråret.

Arbejdet med de nye badefaciliteter, toiletter, sauna og skyllefaciliteter, er så småt gået igang idag, og skulle kunne stå færdig inden sommerferien.

Autocamperpladsen Oasen Rømø, er produktet af det skeptikere mente var helt umuligt at lave i Danmark, virkeligheden vil noget andet, det beviser den kæmpe succes som autocamperpladsen viser. De selvsamme skeptikere mener at det “bare” er fordi den ligger på Rømø.

Rømø er en dejlig plet på det danske landkort, ingen tvivl om det, men Danmark rummer flere steder hvor dette turist eventyr kan udspille sig, og der mangler autocamperpladser i Danmark. ja faktisk i hele Europa. Det viser alle de informationer der strømmer ud i Tyskland, der er det land der rummer de fleste autocampere i Europa.

Aldrig har så mange private vist interesse for at få en del af autocamper turismen, og det er i sig selv et sundt tegn for autocamper turismen i Danmark. Campingpladser, der ikke længere afkræver campingpasset CKE, og skaber funderede pladser for autocampere.

Links: Oasen Rømø

Udgivet i Information

Autocamper producenten Eura-Mobil afsløre her næsten seks måneder inden Düsseldorf Caravan Salon en integreret autocamper i luksus-klassen. Den største version er ni meter lang.
Luksus klassen i de klassiske integrerede autocampere, matches kun af de store liners, primært domineret af Carthago og Hymer, Knaus og Niesmann + Bischoff.

Eura-Mobil, producenten fra Sprendlingen nær Bingen som ser sig selv blandt autocamper verdens premium kandidater, havde til sidst ikke noget at sætte op imod førnævnte mærker.

Det burde ændre sig nu, også når den nye udgave af de store Integra præsenteres næsten et halvt år før Caravan Salon (26. August-3. September 2017). Dette tiltag sker to år efter lukningen af den rimelig succesfulde forgænger, nu med den komplette nyudviklede Integrerede serie med tre layouts i et prisinterval fra 95.000 euro. Størate model er 890 QB. En pris konkurrent til Knaus Sun I 700 og 900.

Link: Eura Mobil

Udgivet i Autocamper nyheder

Oasen Rømø  er nu blevet færdige med Autocamperplads 3, der kan rumme 66 autocampere og dermed er pladsen fuldt udbygget. Der er blevet plads til 2 Patanque baner, men den nye sanitetsbygning, med toilet og baderum, bliver først lavet til efteråret for at undgå byggestøj fra tidligt om morgenen til hen under aften. Nu skal der sås græs. så snart vinden lægger sig.

Det har været bydende nødvendigt at lave de sidste 66 pladser. I 2016 blev autocamperpladsen udvidet fra 28 til 103 pladser, da alt for for mange gæster måtte køre forgæves, da pladsen var fyldt. Dermed var Carl Christian og Hanne Hansen overbeviste om at de var store nok til at kunne klare presset, men nej. I højsæsonen 2016 kørte mellem 40 og 50 forgæves om dagen i hele højsæsonen. Med udvidelsen er der nu plads til 169 autocampere.

Der blev søgt om en tilladelse til at udvide pladsen, og Tønder Kommune var med på ideen. Modsat ansøgningen til plads 1 og 2 der blev søgt samlet og tog 4 år, var der denne gang, hverken modstand fra beboere eller kommune, så tilladelsen kom hurtigt.

Oasen Rømø bliver rost til skyerne af de udenlandske gæster i bla. Promobil og Campercontact og trækker gæster fra hele Europa, men med overvægt på Tyskland, men svenskerne og nordmændene, ej at forglemme vores hjemlige autocampere, har også fundet Rømø. Prisen i år er stadig 110 kr pr overnatning inkl. WI-FI og Tømning + tillægsydelser som vand, strøm og bad.

Hjemmeside: oasen-roemoe.dk

Med en stærk stigning på 5,9 procent (14,351 enheder), fortsætter autocampere og campingvogne i Tyskland deres salgsmæssige himmelflugt i første kvartal af 2017, i forhold til rekordåret 2016. I forhold til marts måned sidste år, blev det til en vækst på fremragende 7,5 procent (8,878 enheder).

På trods af den sensationelle vækst af autocamper registreringer i første kvartal af 2016 (24,1 procent), blev blev det også igen i år til en ny rekord i antal af registreringer autocampere. Med meget fine 4,6 procent (9.272 enheder), voksede autocamper registreringer i de første tre måneder i forhold til sidste år. Også marts måned markerede en ny rekord med en stigning på 4,8 procent (5.709 enheder).

Campingvogne lagde i de første tre måneder hårdt ud, og solgte procentvis mere end autocampere i de første tre måneder af året. Med et imponerende vækst på 8,2 procent (5.079 enheder), blev det til det bedste første kvartal siden 2002 i campingvogn segmentet. Sammenlignet med marts 2016 er campingvogn registreringerne vokset med fremragende 12,8 procent. I alt 3.169 enheder blev registreret i Marts - så mange er der ikke blevet solgt i de sidste 15 år i Tyskland. Der stadig solgt dobbelt så mange autocampere, i antal.

Den fortsatte stigning i nye indregistreringer må betragtes som et meget positivt signal for den kommende sæson. I 2016 blev der alene i Tyskland solgt 35.135 autocampere, mod 96.232 i hele Europa. Antallet efter det store salg i 2016 er nu på 1,8 millioner autocampere i Europa. Kilde CIVD

Det stigende salg af autocampere giver udfordringer for manglende overnatnings muligheder.

Autocamperplads landskabet vokser, men kan ikke holde trit med den stigende efterspørgsel. På trods af den stigende popularitet af autocampere, skal vi stadig overtale de lokale myndigheder og privatpersoner. Ofte støder initiativtagere stadig ind i at beslutningstagere har forbehold over for målgruppen, eller et skævt billede af autocamper turister. Det skæve billede sker ofte fordi kommunerne har talt med de forkerte personer, der ikke har formået at sælge budskabet.

Den lokale økonomi, detailbutikker og den lokale gastronomi har gavn af de mange autocampere. Hvis pladserne har en vis størrelse og god belligenhed, er det en rentabel forretning. Vi skal have reduceret vreden fra uheldig brug ved autocamper parkering og dette gøres bedst ved at have et klart billede over autocamper brugernes adfærd.

Derfor er det en stor hjælp at tyske Promobil har igangsat en bruger spørgeskema omkring autocamper brugernes adfærd.

Udgivet i Information
Torsdag, 06 april 2017 00:00

Hyldest til legendariske Citroén HY

Det er 70 år siden, bølgebliks Citroén HY havde sine kronede dage, og som også har lagt krop til et utal af hjemmebyggede autocampere. Faktisk var ordet autocamper slet ikke opfundet endnu, men de hed camping biler. Citroén H Van blev bygget i perioden 1947 og 1981 i et antal på 473.289.

De to designere Fabrizio Caselani og David Obendorfer har bragt det gamle ikon til live igen i en omend noget mere moderne version. Type H 70th Anniversary Van er moderne fortolkning, der er baseret på et konverterings kit. Det omfatter de forskellige dele der er lavet af plast, der sættes på den originale Citroén Jumper.

Nyt look til Citroén HY Van 70th Anniversary

Fronten får en fuld maske, der efterligner den kendte snude HY og omfatter også to runde forlygter. Dog må den ikke have de originale skarpe, vinkler men de bestemt angivet. Samlet set vil der kun blive bygget 70 varevogne, med henvisning til jubilæet. køretøjerne sælges kun i Italien, hos FC Automobili i Sospiro / Cremona.

I sidste par år er flere af de helt store ikoner genopstået fra en fjern fortid, som f.eks VW Bulli, så måske var det et emne for Citroén selv.

Link: Citróen HY 70th Anneversary, Citroén HY

 

 

 

Udgivet i Autocamper nyheder

På den jyske Vestkyst ligger Søndervig. Helt perfekt til en tur til Vesterhavet og et utal af oplevelser. Der ligger også Søndervig Camping centralt beliggende, kun 600 meter fra Vesterhavet og 10 minutters gang Søndervig med butikker, restauranter og aktiviteter.

Campingpladsen har gennem flere år haft en stor forståelse for autocamper turisternes adfærdsmønster da værtsparet Lise og Robert Kroning selv gennem flere år har haft autocamper. Campingpladsen har gennem flere år, haft de obligatoriske Quickstoppladser, fra kl 20 til 09.00 og i det sidste par år, har de ligeledes haft 6 pladser til autocampere på græs og uden brug af CKE campingpas for en “hund”.

Fra i år sker der forandringer på campingpladsen, der ud over at blive helt frie af CKE kortet, også har funderet 12 pladser til autocampere, så de ikke længere sidder fast på pladsen i regnvejr. 6 pladser til campingenheder er blevet sløjfet for at lave pladsen til de 12 autocampere.

Prisen og faciliteterne ligger i et leje som autocampere efterspørger. 100 kr for en overnatning inkl. vand, tømning af toilet og spildevand og fri WiFi. Strøm 36 kr. Vigtigt ! Campingpas er ikke nødvendig, hvadenten du benytter Stellplatz Søndervig eller selve campingpladsen. Ikke noget med, først at kunne komme ind efter et bestemt klokkeslet! Kommer du efter kl. 21.00 kan du holde foran receptionen. Du kan blive så mange dage du ønsker. Nye toner ?

Lise og Robert Kroning forventer også at holde autocamperpladsen åben om vinteren, ligesom de har yderligere ideer og planer i fremtiden.

Autocamperweekend

I forbindelse med åbningen af de 12 pladser til autocampere, bliver der fra den 28. - til den 30. april afholdt autocamperweekend, hvor de 12 kørefaste pladser bliver indviet. Det bliver en weekend, hvor der sættes focus på autocampere. Gæster også uden køretøjer kan kigge forbi og få gode råd og en autocamper snak fra folkene bag “åben autocamper” hvor autocamperen er markeret med flag, samt fra Anette og Jens Erik fra Dancamper, der medbringer 2 autocampere fra butikken i Horsens. Der vil ligeledes være bål hygge, fællestur på stranden mm.

Vær ikke bange for, ikke at få en af de 12 nye pladser, resten af campingpladsen bliver taget med i det omfang at der bliver behov for det.

Prisen for dette arrangement fra fredag til søndag er 100 kr for hele weekenden, plus evt strøm og bad. Er du tilmeldt “Åben autocamper” betaler du kun for strøm og evt. bad.

Støt op om dette arrangement, fyld Stellplatz Søndervig og Camping op med autocampere. Tilmeldning kan ske til:

Søndervig Camping
Tel: +45 97 33 90 34
Mail:

DACF
Alt om Autocamperen: Formular Her
Campervenner

Links: Søndervig Camping, Søndervig

Side 1 ud af 2