Artikel filtreret på dato: februar 2017

På grund af den høje partikelforurening har delstatsregeringen besluttet et forbud mod dieselbiler for byen Stuttgart. Det påvirker dem, der ikke overholder Euro 6-standarden.

Den grønne-sorte delstatsregeringen i Baden-Württemberg har besluttet , at der på grund af det høje partikelantal og gentagne fint støv alarm i Stuttgart, senest den 21. februar 2017, at indføre en forbudspakke. Alle dieseldrevne køretøjer, der ikke overholder emission standard for Euro 6, mødes med, at særligt berørte gader fra 2018 i byens centrum og distrikterne Feuerbach og Zuffenhausen ikke længere kan kan benyttes af Dieselbiler uden Euro 6. Desuden har Baden-Württemberg ministerpræsident Kretschmann gentagne gange talt for at indføre den blå plakette.

For dieselbiler med Euro 6 i Stuttgart

Ifølge byen er der registreret 107.000 dieselbiler i Stuttgart. 73.000 af dem opfylder ikke emissionskravene. De eneste undtagelser er for kørsel i de omtalte områder, er leverandør trafik og håndværkere. Om der kommer specielle regler for autocampere er endnu ikke klart.

I Stuttgart er de højeste antal partikler, målt i gennem flere i år. EU-grænseværdien for partikler er 50 mikrogram per kubikmeter luft. Hvis denne værdi overskrides med 35 dage om året, står den på sanktioner fra EU. I 2016 var der i Stuttgart, 63 dage med Partikel alarm. I 2017, er der allerede målt 30 dage med fint støv alarm dage.

Diesel forbud i andre regioner?

Partikler, er i resten af ​​Tyskland et mindre problem end i Stuttgart. Kun i Leipzig er der også målt høje dags værdier. Men det er anderledes med værdier for nitrogendioxid (NO2). NO2-målinger af grænseværdierne blev overskredet gentagne gange i 28 andre regioner i Tyskland.

I sidste uge har EU-kommissionen, udsendt en sidste advarsel på grund af overdreven luftforureningen i resten af Tyskland. Områderne omfatter storbyområder som Berlin, München, Hamburg og Köln. Reagerer Tyskland ikke inden for de næste to måneder, kan EU indlede en overtrædelsesprocedure for EU-Domstolen. Ifølge der Spiegel Online, udelukker bl.a. Berlin og Nordrhein-Westfalen ikke et forbud mod ældre dieselbiler.

Udgivet i Information

ACR fremlægger omfattende program for det fremtidige arbejde for autocamper turisme og autocamper lovgivning i Danmark.


Vi ser AutoCamperRådet som et samarbejdsprojekt, der arbejder for bredden af autocamperturisme. AutoCamperRådet efterfølgende kaldet ACR, arbejder for at sikre, at rejser med autocamper forbliver en overkommelig ferie- og livsform, samt fremme deres interesser. ACR er en drivkraft for oprettelse, bevarelse og udvikling af autocamper parkeringspladser, autocamperpladser og bondegårdscamping med relevante krav, samt ændring og tilpasning af autocamper lovgivningen. ACR er troværdige, ved at arbejde transparent i det omfang det ikke kan påvirke arbejdet under forhandlinger. ACR kan trække på relevante kompetencer udefra, i det omfang at det bidrager positivt til opgaveløsningen. Vi arbejder ud fra følgende program.

Punktopsætning til målsætning for autocamper overnatning's muligheder.

 • Fokusering på at skabe flere enkle, komfortable og centrumsnære pladser i Danmark.
 • Udvikling af god hensigtsmæssigt, fælles informationsmateriale
 • Intern og ekstern information via eksisterende kanaler
 • Information til bla. kommuner om behovet og fordele ved autocamper parkering
 • Vække private investorers interesse for at skabe bæredygtige og moderne autocamperpladser.
 • Udnytte den kompetence der findes i projekt gruppen.
 • Rekruttering af lokale ildsjæle og interesserede og “klæde” dem på med info materiale.
 • Etablere kontakt til firmaer, der kan levere autocamperplads udstyr, til brug for info til kommuner og private. (ACR sælger eller formidler ikke salg af udstyr)
 • Søge indflydelse på ændringer i campingreglementet og færdselsloven.
 • Holde CKE (Campingpas) kort væk fra autocamperovernatning´s muligheder.

Vision, idé, mål og strategi

 • En handlingsplanen der udgår fra visionen: At gøre Danmark til en attraktiv destination for autocamper turister og især trække turister fra det øvrige Europa.
 • Samarbejdsprojektet skal med støtte og bistand til bla. autocamper foreninger og samarbejdspartnere, påvirke kommuner, handelstandsforeninger og turistbureauer, udvikle og levere information og “sælgende” budskaber om autocamper turismens muligheder, vilkår og behov og koordinere lokale aktiviteter og initiativer.
 • Handlingsplan der bygger på idé og strategi målet: Mindst en bedre autocamperplads i hver af Danmarks kommuner samt enklere satellitpladser (større byer, attraktioner, natur, søer og hav), gerne centrumsnære og indenfor en tidshorisont på 5 år.

Samarbejdsprojektet om autocamper overnatningsmuligheder gennemføres som en målrettet, engageret informations indsats til bla. Danmarks 98 kommuner, private og efterspørgsel.

Samarbejdsprojektet skal desuden…

 • Etablere kontakter og i en positiv retning for autocamper turismen på bedste vis påvirke og samarbejde med bla. VisitDanmark
 • Stimulere og engagere lokale autocamper ildsjæle, der brænder for at hjælpe til i “marken”.
 • Koordinere og støtte op om lokale aktiviteter
 • Have fokus på relevante konferencer, høringer og seminarer, der kan have interesse for autocamperturismen.
 • Søge samarbejde med myndigheder, lokale turistorganisationer, handelstandsforeninger og attraktioner.

Vi har besluttet ikke kun at have fokus på autocamper overnatning’s muligheder, men også søge indflydelse på autocamper lovgivning. Herunder er nævnt mulige emner.

Autocampere:

 • Tempo 100 for autocampere over 3.500 kg på motorveje.
 • Kørekort B til autocampere med totalvægt på 4.250 kg og kun til teknisk mulige autocampere.(Betingelse at trailer derved ikke kan benyttes)(Uundgåeligt når bla. Hybrid-camperne kommer)(Kan stadig parkere, hvor skiltning vises med et P-skilt og “autocamper” undertavle.)
 • Definition af autocampere overfor SKAT (f.eks med fjernelse af krav om 4 sovepladser, som i Norge og Holland)(Alt for mange nye typer AC er ikke til 60% afgift i DK)
 • Forbedring af autocamper afgifter.(Nedsættelse af afgift efter “spegepølse metoden” - en skive af gangen, af hensyn til værdien af bestående autocampere)
 • Sæson nummerplader til autocampere.(Derved undgås betaling for nye nummerplader og nye miljømærker mv)(Ejerafgift og forsikring går ligeledes i stilstand). (En undersøgelse lavet af det tidligere ACR og Campingbranchen, viser at 58% ønsker at kunne sætte autocamperen på “Stand-by” om vinteren.)
 • Gasregler (Lovpligtig gastest, der også sortere farlige og ulovlige installationer fra)
 • Betaling på broer og færger som Norge modellen (som personbiler, M1)
 • Syn på autocampere over 3.500 kg vs. på autocampere under 3.500 kg. Begge er M1 køretøjer.
 • Grøn ejerafgift

Link: AutoCamperRådet

Pressemeddelse

Udgivet i Information
Torsdag, 23 februar 2017 00:00

Årets autocamper i Danmark 2017

Kåringen af Årets Autocamper og Årets Campingvogn på Ferie For Alle i Herning fra 24-26 Februar er i år blevet udvidet også at omfatte, Årets Campingtrækker, Årets Danske Campingplads, Årets udenlandske campingplads og Campingprisen 2017. Under et har arrangørerne kaldt seancen for Danish Camping Award. Fagjurien til Årets Autocamper, bestod udover autocamper-info.dk og BT af 7 Jurymedlemmer, der alle er aktive inden for autocampere og camping.

Modsat tidligere år er priserne blevet uddelt før åbningen af Ferie For Alle ved et specielt arrangement torsdag den 23 Februar, kl 18.00.

De nominerede autocampere var:

 • Sunlight T 69 L
 • Knaus SUN I 700 LEG
 • Dethleffs Trend I 7057 DBM
 • Chausson Welcome 630
 • Adria matrix 670 SL

Vinderen af Årets Autocamper 2017 blev Sunlight T 69 L.

Value for money er ordene, når man skal beskrive Sunlight 69 L. Med en Basispris på 587.000 kr for man en 7,43 meter lang autocamper med en lastevne på ikke mindre end 503 kg, og en køreklar vægt på 2992 kg. Stor Queens bed, separat bad og toilet. Sænkeseng over siddegruppe, vendbare færestole, L-køkken, køleskab på 169 liter og 29 liter frys. Garage med dør i højre side på 105x90 cm.

Læs mere om Årets Autocamper 2017 Her

Øvrige priser

 • Årets Campingvogn 2017 blev Knaus Travelino
 • Årets Campingtrækker 2017 blev Opel Astra
 • Årets Danske Campingplads 2017 blev Hvidbjerg Strand Feriepark
 • Årets Udenlandske Campingplads 2017 blev Marina di Venezia Camping Village, Italien
 • Campingprisen 2017 gik til Thomas Buch Tøstesen fra Legoland Holiday Village
Udgivet i Autocamper nyheder
Mandag, 20 februar 2017 00:00

France Passion fejre 25 år

25 års jubilæums udgaven af France Passion tilbyder over 2000 overnatnings steder for autocampere i uopdagede hjørner af alle regioner i Frankrig ...
Overalt i Frankrig tilbyder, landmænd, vinavlere, håndværkere og landevejs kroer gratis overnatninger for autocampere på udkig efter en anderledes oplevelse af landdistrikterne i Frankrig.

Gæster der er i besiddelse af indeværende år’s Guide, kan bo gratis i en overnatning hvert sted, den eneste betingelse er at respektere Frankrig Passion´s "gyldne regler" (benyt kun autocamper, hils på værten ved ankomsten, forlad stedet rent, og sig farvel til værten ...) .

2017 udgaven af France Passion Guide tilbyder over 2000 ejendomme væk fra alfarvej, herunder 245 nye lokaliteter i år. Det er 10.000 parkeringspladser i 91 dele af Frankrig.

Igennem 25 år har France Passion vundet stadigt stigende støtte fra autocampere på jagt efter det autentiske Frankrig, rejsende, der ved, at møde interessante nye mennesker bringer mening og tilfredsstillelse på en autocamper tur.

Uanset årstid, en overnatning (24 timer) hos landmænd, vindyrkere eller håndværkere er altid et møde med deres verden, et kig på deres traditioner og historie. En smagsprøve på deres lokale og autentiske råvarer.

Fra Nord øllet til Gascony vinen, Alsace foir gras til Provence oliven olie.

For kun 29 Euro (217,50 kr) får du adgang til Frankrigs skjulte skatte og nøglen til frihed.

For den pris får du:

Årligt kit: Overnatnings Guide, ajourføres årligt, herunder
. 27 regionale kort, GPS punkter, fotos, retninger ...
. Plads faciliteter, værtens aktivitet, anbefalede lokale restauranter

Gæstekort

- 2017 vindue klistermærke
- Overnatningskort kort over Frankrig
+ Adgang til Medlems Området på france-passion.com:
overnatnings søgning, anmeldelser, fotos, ruteplanlægger …

Link: www.france-passion.com

Pressemeddelelse France passion PDF

 

Udgivet i Information

På en af Danmarks skønneste steder, beliggende få meter fra havet, stranden, byen og marinaen får nu en ny autocamper-parkering, udenfor byens campingplads og vandrehjem. Nærmere betegnet på en nedlagt busterminal og parkeringsplads, hvor de to værtspar har besluttet at der nu skal være autocamperplads fra 2017. (Se den røde firkant i billedet)

Autocamperpladsen der er beliggende i Juelsminde, bliver med indkørsel hele døgnet og der bliver mulighed for at benytte den helt nye servicebygning. På pladsen bliver der mulighed for tømning af spildevand og toilet, samt forsyning af frisk vand og strøm. Der startes op med 10 pladser i 2017. Når pladsen er færdig udbygget vil den kunne rumme omkring 20-22 autocampere.

Pladsen bliver uden brug af CKE kort, og prisen bliver 125 kr for en overnatning. plus strøm efter forbrug og bad. Til sammenligning koster autocamperpladsen på havnen 150 kr.

Beliggenhed kun 200 meter fra havnen og spisesteder og 300 meter fra den super gode badestrand. Juelsminde er en hyggelig lille handelsby, med mange butikker, og spisesteder. På havnen er der et hyggeligt maritimt liv med mulighed for at købe fisk.

Indretningen af pladsen går igang, lige så snart den nyopførte servicebygning og de tre nyopførte hytter er færdig, den forventes færdig en måneds tid efter sæsonstart. På det 2800 kvm store areal, startes der i første omgang med 10 pladser og pladsen bliver opgraderet efter behov. Når pladsen er færdig udbygget, vil den kunne rumme omkring 20-22 autocampere. Ingen CKE kort. Ingen fast ankomst og afrejsetid.

Juelsminde er beliggende i Østjylland, mellem Horsens og Vejle. Den er kendt for sine gode badestrande og i byen ligger ankeret fra Fregatten Jylland, der før den blev solgt til Ebeltoft, lå udenfor Juelsminde. Juelsminde Havn og Marina råder over 500 bådpladser.

Der sker ofte noget i Juelsminde - Havnefest, Fest i Hvalen med pælesidning, i 2016 var Tour de France studiet på besøg, Fiske buffet, Juelsminde Run mm. www.juelsminde.nu/

Juelsminde Strand Camping og Vandrerhjem
Rousthøjs Allé 1
7130 Juelsminde
Tlf.: +45 75 69 32 10

Link: juelsmindecamping.dk

Der er i forvejen 16 pladser på havnen, men begge parter ser det ikke som konkurrence, men som supplerende overnatningsmuligheder. Derved er grundlaget for at autocampere turisterne bliver i Juelsminde nu forøget med mere end 100%. Havnemester Kem Kaas, har tidligere udtalt at der er basis for 4-5 gange så mange pladser i Juelsminde, end de 16 pladser havnen råder over. Havnen har ikke yderligere muligheder for udvidelse, så den nye plads er mere end velkommen.

 

Så er de årlige kåringer af autocampere og autocamperpladser igang i Tyskland og Promobil´s læsere har fundet deres favoritter blandt 100 nominerede autocamperpladser. Hvilke autocamperpladser der indtog de første 3 pladser i Årets Autocamperpladser 2017´s fire kategorier ? Hvilke pladser der fandt nåde hos fag jurien, som består af Promobil’s læsere. Det ser du herunder.

Wohnmobilpark Schacht-Audorf

I katogorien for autocamperpladser op til 30 autocampere, kommer Wohnmobilpark Schacht-Audorf ved Nord-Ostsee-Kanal / Kielerkanalen ind på en førsteplads. Link: Wohnmobilpark Schacht-Audorf

Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel

På andenpladsen kommer Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel der er beliggende i Wilhelmshafen på den tyske vestkyst. Link: Wohnmobilstellplatz Schleuseninsel

 

Haltern am See

På trediepladsen i kategorien op til 30 pladser, følger den nye plads Stellplatz Haltern am See, ved søerne syd for Dülmen. Link: Wohnmobilpark Haltern am See

Reisemobilpark Urbachtal

I kategorien for autocamperpladser mellem 31 og 50 pladser vinder Reisemobilpark Urbachtal i Neukirchen / Knüll førstepladsen. Links: Reisemobilpark Urbachtal

Reisemobil-Parkplatz Fischereihafen

Andenpladsen bliver tildelt Reisemobil-Parkplatz am Fischereihafen i Bremerhaven. Links: Reisemobil-Stellplatz FischereihafenWohnmobilstellplatz am Stadthafen

Trediepladsen indtages af populære Wohnmobilstellplatz am Stadthafen i Schleswig. Link: Wohnmobilstellplatz am Stadthafen

WomoPark Xanten

Hos autocamperpladser fra 51 til 80 autocampere, vinder WomoPark Xantaen, der er beliggende mellem Duisburg og Nijmegen i Holland. Link: WomoPark Xanten

Wohnmobilpark Winterberg

På andenpladsen i denne kategori er sidste års vinder Wohnmobil Winterberg, vest for Kassel. Link: Wohnmobilpark Winterberg

Stellplatz an der Marina Coswig

Den nyere autocamperplads - Stellplatz an der Marina Coswig (Anhalt) beliggende mellem Potsdam og Leipzig indtog, indtog tredjepladsen. Link: Stellplatz an der Marina Coswig

 

Reisemobilhafen Twistesee

Hos autocamperpladserne på mere end 80 pladser sikrede Reisemobilhafen Twistesee i Bad Arolsen sig en komfortabel føring på førstepladsen. Link: Reisemobilhafen Twistersee

Reisemobilhafen Bad Dürrheim

På andenpladsen kommer pladsen, Reisemobilhafen Bad Dürrheim, mellem Stuttgart og Bodensøen. Link: Reisemobil Bad Dürrheim

 

Wohnmobil-Oase Rügen

På tredjepladsen finder vi Wohnmobiloase im Ostseebad Binz/Prora på skønne Rügen. Link: Wohnmobil-Oase Rügen

Der er flere der har forsøgt at bestille de nye franske miljømærker Crit'Air, men de har ikke kunne genneføre bestillingen. Hovedproblemmet var, at miljøministeriet ikke havde opgivet fil typen og hvormeget filen må fylde. Det har det franske Miljøministerium nu tilføjet med rød skrift. Prisen kunne forvirre lidt, men det er 4,80 Euro incl. forsendelse, uanset hvilket mærke det drejer sig om. Jeg kørte den selv igennem og der hvor problemmet opstod var, at få formularen til at acceptere den indscannede registreringsattest, som jeg måtte omdøbe. Crit'Air havde ikke oplyst hvilke filtype der må benyttes, det har de nu, og ender den scannede fil med registreringsattesten ikke på .jpg, .jpeg eller .png, skal du omdøbe filen. Det gøres som oftest ved at højreklikke på din mus og vælge omdøb. Der må alså ikke stå.pdf, .doc, .docx osv efter punktum. Indscannede filler er ofte store, men Crit'Air har valgt en maksimal filstørrelse på 220 K.juster det på din scanner eller på det foto du tager af registreringsattesten.

 • I punkt 2, Form, tryk på + Add a Vehicle og glem ikke  at klikke på - Jeg er ikke en Robot.
 • Derefter kommer formularen, der udfyldes i som følger:
 • Registration number er dit registreringsnummer,
 • Date of registration er indregistreingsdatoen
 • I Vehicle Category vælger du Private Cars for autocampere op til 3500 kg og Lights Commercial Vehicle for autocampere på mere end 3500 kg.
 • Derefter vælges brændstoftypen - Diesel eller Benzin
 • I Certificate Issuing Country, vælg Denmark
 • Serial Number er køretøjets stelnummer der fremgår af registreringsattesten
 • I Brand skriver f.eks Fiat Ducato, Citroén Jumper, Mercedes Sprinter ect. 
 • Afslut med med Suivant

OBS: Det er ikke nødvendigt at udfylde linjerne: Trade Name, Euro Standard, CO2 emission. Kun linier med rød sterne er påkrævet.

Næste formular burde give sig selv med navn, E-mail adresse der gentages, adresse, postnummer, by og land.

Derefter gennemgåes det indsatte og tryk derefter på Suivant

Afslutningsvis genneføres bestillingen med at betale med Creditkort.

Der kvitteres med en bestillings mail, som er din refference på at du har bestilt og den der skal benyttes, hvis du ikke inden 30 dage har modtaget dit miljømærke.

Husk at mærket ligesom de tyske følger nummerpladen og skal udskiftes, hvis du aflevere dine nummerplader om vinteren.

https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande

OBS OBS: Der er også hjælp at hente ved bestilling på Alt om Autocamperen. Som medlem tilbyder de at bestille mærket for dig. God service !

 

 

 

 

 

Udgivet i Information

Den nye GPS Camper 770 LMT-D fra Garmin tilbyder mange funktioner, såsom integreret trådløs internet, Real-Time tjenester, til en enkelt parkeringsplads søgning og køretøjsspecifikke advarsler.

Rejser med autocamper, bør planlægge deres rute med henblik på vej krav for autocampere. Her kan Camper 770 LMT-D hjælpe: Du skal blot angive specifikationerne for din autocamper eller campingvogn, så benytter Camper 770LMT-D din profil til at finde den mest effektive rute. Ruten vil blive fastlagt ud fra højde, vægt, længde og bredde af køretøjet. Mellemstop kan indsættes via Easy-Ruten-Shaping funktionen.

Det integrerede trådløse internet kan kort opdatere direkte til camper 770 LMT-D uden computer og downloade software-program direkte - du behøver kun at oprette forbindelse til et netværk. Over DAB + vil du blive advaret om den aktuelle trafik situation via gratis digital trafikradio.

Med den gratis Smartphone-Link-App, kan Real-Time tjenester bruges - vejret vises, eller lettere parkeringsplads søgning. Gennem Appen kan du fortælle sin position langs ruten til familie og venner via Live Track Hvis du har en Connect IQ-aktiveret SmartWatch fra Garmin, og forbinder det til camper-Navi 770 LMT-D, kan der dermed også vises gå/vandreture.

Camper 770 LMT-D har også nogle sikkerhedsfunktioner. Blandt andet vil føreren blive mindet via træthed advarsel om pauser og får samtidig foreslået en passende rasteplads på ruten. Desuden er der et håndfrit sæt med, Nyheds-visning via display og akustiske signaler, før jernbaneoverskæringer eller skoler. Ligeledes er der advarsel om Radarkontrol og Lyskryds kameraer der meddeles føreren. For at gøre parkering endnu nemmere, kan Camper-Navi tilkobles med bakkamera BC 30.

Et nyttigt ekstra er den nye og populære POI'er (Point of Interest) langs ruten - seværdigheder, søer og restauranter mm. Desuden er der et integreret camping/autocamperplads biblioteket, der kan filtreres efter individuelle præferencer.

Camper Navi 770 LMT-D fra Garmin kan købes fra Marts 2017 og den vejledende udsalgspris er 3.399 kr.

Læs mere deltajeret på Garmin.com

Udgivet i Udstyr Artikler

Udskiftning af Truma udvendig gasstikdåse og to gasventiler

Som led i vores kvalitetssikring har vi konstateret, at der ved den udvendige Truma gasstikdåse og to ventiler til gasudtagning kan forekomme utætheder. Dette berører udelukkende produkter med et gult greb og nedenstående kode:

Konsekvensen kan være, at der siver ukontrolleret gas ud af de pågældende produkter.
Under ufordelagtige omstændigheder kan dette føre til en hurtig gasforbrændning og til kvæstelser.
På nuværende tidspunkt er et sådant tilfælde os dog ikke bekendt.

Truma står som premium-producent for absolut højkvalitative, pålidelige og sikre produkter. Derved har vores kunders sikkerhed og velbefindende øverste prioritet. For at undgå enhver risiko, har vi og vores underleverandør besluttet, at udskifte alle pågældende produkter. Sandsynligheden for at denne fejl opstår er meget lille. Alligevel skal campister være opmærksom på følgende forholdsregler:

 • Sørg for, at gasanlægget straks nedlukkes. Luk dertil flaskerne hhv. gastanken eller den eksterne gastilførsel. Hvis den udvendige gasstikdåse tilsluttet til en separate afspærringsventil (f.eks. på den såkaldte ventilblok), er det nok at lukke denne afspærringsventil.
 • Findes der et fortelt, skal der sørges for god ventilation.
 • Kontrollér koden under det gule greb (Fig. 1 forneden). Dertil skal du evt. dreje ringen for at kunne aflæse koden. Sørg for, at der ikke er antændelseskilder i nærheden under kontrollen.
 • Hvis dit produkt har en kode fra …01.2016… til …01.2017… , skal du kontakte din forhandler, en Truma Service Partner eller Truma Service Centret, for en gratis udskiftning. Udskiftningen må kun foretages af trænet fagpersonale og er udført i en håndevending. Du må først tage dit gasanlæg i brug igen efter udskiftningen hhv. må den separate afspærringsventil (f.eks. på den såkaldte ventilblok) ikke åbnes igen!
 • Hvis dit produkt har en anden kode end i ovenstående tabel, kan du tage dit gasanlæg i brug igen og problemløst fortsat bruge dette.

Har du spørgsmål er du velkommen til at henvende dig til vores
Truma Service Zentrum
E-Mail:
Telefon +49 (0)89 46 17- 20 20

 

Kilde: Pressemeddelse fra TRUMA

 

Udgivet i Information

Det nye miljømærke i Frankrig ,der er et krav for udenlandske køretøjer senest fra 01.04.2017, kan som tidligere nævnt købes på den franske side www.crit-air.fr for omkring 30 Euro, men kan nu købes direkte på den det franske miljøministeries hjemmeside for kun 3,70 Euro + forsendelse. Inden for EU ialt for 4,80 Euro. Det er en besparrelse på omkring 25 Euro eller 157 danske kr i forhold til denne webshop.

Hvorfor miljømærker.

Også mange andre sundhedsmæssige lidelser er forbundet blandt andet med fint støv. Disse forårsager i almindelighed en forøgelse af tidlige dødsfald, forårsaget af hjerte og lungesygdomme. Fint støv er årsagen til mere end 42.000 tidlige dødsfald hvert år i Frankrig.

Sådan gør du.

Gå ind på det franske miljøministerium’s hjemmeside www.certificat-air.gouv.fr/en/ og vælg engelsk i øverste højre hjørne, med mindre du er velbevandret i fransk.

På fanebladet “Simulation” kan du se hvilken farve miljømærke dit køretøj udløser. OBS: Autocampere på under 3500 kg er Private Cars (Class M1) og autocampere over 3500 kg er Light commercial vehicles (Class N1). Tryk på brændstof type (Diesel, Benzin) og Euro standard 1-2-3-4-5-6 eller ingen.

I fanebladet “Applying for your certificate”, vælger du “Vehicles Registreted Abroad” (Udenlandsk registrerede køretøjer). Accepter betingelsene og at din registreringsattest er up to date. Tryk “Suivant”

Tryk på “+ Add a Vehicle” og en formular popper op. Udfyld alle felter markeret med en rød stjerne. Felter uden stjerne er frivillige. Nederst indsætter du kopien af din registreringsattest som du har scannet ind på din computer eller et meget læsbart billede. Afslut med at trykke på “Save” endelig, ellers er det hele spildt og du kan starte forfra. Filen må ikke være PDF, men skal ende på .jpg. Har den ikke det kan du omdøbe den. Tryk “Soivant”

Udfyld navn og adresse og videre til “Review”, hvor du kan tjekke dine informationer inden du går videre til betaling.

Du skal forvente en leveringstid på omkring 30 dage. Miljøzonerne omfatter i øjeblikket Paris, Grenoble, Lille fra den 6. februar 2017 og Lyon, Bøde niveauet for ikke at have mærket i miljøzone er fra 68-375 Euro.

Byer der er på listen over nye miljøzoner

 

 

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2