Artikel filtreret på dato: November 2017

Siden den 8. november 2017 har det sideløbende med den østrigske kirsebærrøde klæbende Vignette 2018, været muligt at købe den nye digitale Vignette via App’en fra Asfinag.

Siden 1997 har der været Vignetteafgift på Østrigs motorveje og motortrafikveje. Dette gælder også motorceykler og autocampere op til 3,5 tons tilladt totalvægt. Har du ikke en digital eller klæbende Vignette koster det en bøde på 120 Euro.

Gydighedsperioderne på Vignetter er 10 dage, 2 måneder eller 1 år. Prisen for en 10 dages Vignette, hved enten den er klæbende eller digital er 9 Euro / 67,50 Dkk. Det er ligeledes muligt at betale for kørsel på en betalbar vejstrækning som f.eks  Arlberg vejtunnel og A13 Brenner, A10 Tauern

Med Vignette fra 2018 tilbydes nu et alternativ til klistermærket. Den digitale er, i modsætning til den analoge søster, bundet til nummerpladen. Det giver især fordele for bilejere der i Østrig bruger vekselnummerplader. Vekselnummerplader kan i Østrig benyttes til 2 køretøjer, hvor de efter behov skifter køretøj. Det vil fortsat være muligt at købe de klæbede klistermærker.

Du kan downloade App’en fra Asnigfag er andet en bare en webshops APP. Den kan vise Live-billeder fra vejstrækninger, vise trafikinformationer, er en Routeplanner og kompagnon der kommer med aktuelle meddelser når du køre på en motor- eller motortrafikvej. Du kan også betjene webshoppen på Asnigfags hjemmeside på dansk - Webshop

ASFiNAG er et infrastrukturselskab i Østrig, der er ejet af den østrigske stat. Selskabets opgave er at planlægge, finansiere, bygge, vedligeholde og drive det østrigske motorvejsnet, der har en samlet længde på over 2.000 kilometer.

Du kan hente App’en på Appel Appstore eller Android Appstore ved at søge efter APP'en "Unterwegs". Se og læs mere på asfinag.at

Udgivet i Information

Hos Skandic Camping få kilometer fra den dansk-tyske grænse, nærmere betegnet ved Scandinavian Park ved motorvej A7, forhandler Skandic Camping campingvogne og autocampere af mærkerne Hymer, Dethleffs, Carado, Sunlight, Niesmann+Bischoff og Pössl, samt er premium partner for Goldschmitt der bla. tilbyder luftfjedre, og hydrauliske støtteben.

Ønsker du at købe en autocamper eller campingvogn på tyske eller danske nummerplade, kan Skandic Camping nu tilbyde finansering af autocampere og campingvogne igennem Sydbank, der også har en filial i Flensburg. Det er ligemeget om køretøjet skal registreres i Danmark eller Tyskland. Kontakten til Sydbank sker via en Sydbank filial i nærheden af kundens bopæl.

Sælger hos Skandic giver kunden informationer om købet og prisen. Efter aftale tager en dansktalende Skandic sælger kontakt til Sydbanks filial.

Sydbank i Tysklands arbejder tæt sammen med de danske kolleger for at varetage kundens interesser bedst muligt. Kunden få et hurtigt svar på låne anmodningen.

Dette er helt enestående, da det ikke før har været muligt for private med adresse i Danmark at få finanseret køb af køretøjer i udlandet.

Ønsker du din autocamper skal registreres på tyske nummerplader, kan Skandic være behjælpelig med at skaffe plads hos en af udbyderene der tilbyder parkering og den service følger med tysk registrerede autocampere.

Du kan få mere information hos Skandic-Camping´s dansktalende sælgere.

Jan Zameit

Mail:
Telefon: +49 4608 9729955

Ronni Hvid

Mail:
Telefon: +49 4608 97299-0

Adresse:
Skandinavien-Bogen 4, 

24983 Handewitt, 

Tyskland
Website: http://skandic-camping.dk/

Præsentation af Skandic Nordic Reisemobile GmbH

Igennem de sidste 12 år har Skandic Nordic Reisemobile GmbH opereret på den store camping scene. Skandic har altid været kendt for det store ”know how” inden for branchen og de utrolige mange skandinaviske kunder har med glæde besøgt os hvert år, specielt for dem der har været på tur sydpå, men osse dem der bare lige vil et smut over grænsen eller ikke mindst dem som ønsker at besøge en kompetent camping forhandler. Hos Skandic kan vi både kommunikere på tysk, engelsk og alle skandinaviske sprog, vi tilbyder stort set alt inden for service og garantiarbejde af følgende mærker; Hymer, Carado, Pössl, Dethleffs, Sunlight, Bürstner, Niesmann & Bischoff, LMC og TEC. Desuden er vi osse den nordligst beliggende premium partner for Goldschmitt, dvs vi kan tilbyde de mest populære luftfjedre, hydrauliste støtteben og alu fælge på markedet. Sidst men ikke mindst er vi osse Truma og Alde kontraktværksted.

I vores store campingbutik kan vi tilbyde over 5000 forskellige artikler. I butikken har vi nogle utrolig gode og kompetente ansatte, som kan besvare næsten ethvert spørgsmål. På værkstedet gælder det samme, her kan du forvente en super rådgivning og vi kan tilbyde dig alle slags serviceydelser og montering af diverse anlæg såsom solcelle anlæg, satelit anlæg, luftfjedre, air condition og bakkamera osv.

I salgsafdelingen har vi stor erfaring med salg af både nye og brugte campere og campingvogne. I 12 år har vi eksporteret et højt antal af køretøjer til både Danmark, Sverige og Norge. Vi kan hjælpe med alt omkring eksporten. Du som kunde behøver bare fortælle os hvilket køretøj du drømmer om og så klarer vi resten.

Hver dag servicere 20 medarbejdere Skandic kunder fra nær og fjern.


Kilde:Skandic-camping

Udgivet i Information
Mandag, 27 November 2017 00:00

Autocampertræf på Søndervig Camping

I weekenden den 29-30 april 2017, var Søndervig Camping ramme omkring åbningen af 12 nye pladser indrettet til autocampere. Til åbningen var der tilmeldt ikke mindre end 100 autocampere, så det var nødvendigt at tage arealer på campingpladsen i brug. Allerede efter den succesfulde hygge weekend, svirrede det med rygter om en gentagelse af et målrettet autocampertræf. Dette var ikke kun et rygte !

Lise og Robert har nu sat et nyt tidspunkt til kalenderen, hvor der på Søndervig Camping er planlagt et nyt autocampertræf, der løber af stablen den 20. april – 22. april 2018. Alle - uanset tilhørsforhold til autocamper foreninger eller ej er velkommen.

Mere information kan læses på invitationen, hvor også kontakt info står anført. Ingen campingpas !

HUSK AT SÆTTE X I KALENDEREN

Website: soendervigcamping.dk/ soendervigcamping.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/soendervigcamping/
Mail:

Klik på billedet og download programmet !

Det er nu mere 7 år siden, at AL-KO og Hymer udviklede den første funktionelle hybridmobil, som alternativ til dieselmotoren, der kunne skiftes til ren elektrisk drift – og derved blev den til et nul-emissions-køretøj. Den blev til som et studie koncept bygget på AL-KO´s Electric Power Chassis, og en Hymer B578 Hybrid. Den blev præsenteret på Caravan Salon, Düsseldorf i 2011. Siden har ingen hørt mere til projektet .

Autocamperen havde absolut ingen fremtid som 3500 kg bil. da alt det elektriske isenkram alene vejede 350 kg, hvoraf alene batteriet vejede 140 kg. Den havde en rækkevidde på 50 km, med 55 km/t og en acceleration fr 0 til 50 km/t på 22 sekunder. Den kunne klare maksimale stigninger på op til 10,9%.

 

I 2017 havde Dethleffs en elektrisk alkovemodel med på messe i Düsseldorf, helt pakket ind i fladpanel solceller, der kan generere 3000 watt. Den har en rækkevidde på 200 km, med en hastighed af 80 km/t. Opladetiden ved næsten fladt batteri er 24 timer. Den vejer 300 kg mere end den tilsvarende model med Dieselmotor. Totalvægten er 5,6 tons er altså heller ikke lige til et B-kørekort.

Er der alternativer til Diesel for autocampere ?

Dieseldrevne køretøjer har med starten af VW forureningsskandale været til heftig diskusion, og mange har spurgt sig selv om det vil være bedre, hvis man benyttede benzin, gas eller strøm istedet for. Det store spørgsmål er om der reelt er alternativer til rekreative køretøjer ?

Siden 2008, er der i forskellige lande i Europa blevet indført Miljøzoner i byer. Et stort antal ældre autocampere blev ramt, da de første Miljøzoner opstod. I mellemtiden er verden gået videre og mange ældre autocampere har fået monteret partikelfiltre, og har derved kunne få grønne miljømærker. Alligevel dukker udstødningsgasser op, og senest er det et nyt blå miljømærke der er blevet blevet diskuteret.

Der er altså tre væsentlige problemer at tage hensyn til. Det ene er miljøproblemet med diesel og det andet er at elektriske køretøjer der vægtmæssigt er det rene gift for autocampere på 3.500 kg og B-kørekort. Lang opladetid og hvad med prisen?

Personbil´s ejere har det lidt lettere. De kan købe en benzinbil istedet. Med turbolager er de blevet kraftigere. En 2 liters VW T6 kan takket være turbolader komme op på 204 Hk og et drejningsmoment på 350 Nm. En moderne Mercedes Sprinter med turbo benzinmotor, kan præsterer 156 Hk og 240 NM, hvilket er lige lidt nok til en autocamper på 3.500 kg.

Fiat Ducato som sidder i mere end 70% af alle autocampere kan ikke leveres med benzinmotor. Kun via sit amerikanske ejerskab af Ram Promaster. Her taler vi om en benzin slugende V6 motor på 3,6 liter, 280 Hk og 350 Nm, som nok ikke egner sig til de høje europæiske brændstofpriser.

Autogas - LPG

Et fristende alternativ, der i bla. Tyskland er underlagt reducerede skatteprocent indtil udgangen af 2018. Autogas eller LPG brænder meget rent, der også benyttes til opvarmning, komfurer og køleskabe. Ingen autocamper producenter har til dato benyttet sig af muligheden og her i Danmark er der snart ikke flere servicestationer længere der tilbyde autogas. Grundlaget mangler altså og grunden til at ingen producenter benytter sig af Autogas er tekniske grunde. Yderligere gasbeholdere indbygget under chassiset gør autocampere betydelig tungere, hvor der i forvejen er indbygget vandt- og spildevands tanke.

Strøm ser altså ud til at være det bedste bud, forudsat at det bliver genereret miljøvenligt. Problemet er dog stadig rækkevidde og opladetider. De fleste producenter er igang. Bedst ser det ud til at gå for amerikanske Tesla, der kan køre mere end 500 km på en opladning og oplade til 80% batterikapacitet på 30 minutter, samt har udbygget et netværk af ladestationer, der benyttes gratis.

Tesla har netop lanceret en lastbill der også kan køre mere end 800 km og kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder med tom vogn og med 40 tons til 100 km/t på 20 sekunder. Tesla Semi Truck spare mere end 1,5 kroner pr km i forhold til Diesel. En diesel lastbil er mere en 20 % dyrere end en Tesla Semi Truck.

Det er unægtelig en anden snak, men for intet at regne for en anden ny teknologi - Brintbilen, hvor der kun kommer vanddamp ud af udstødningsrøret. Der har være forsket i to forskellige metoder. den ene er brintforbrændingsmotoren, der i årevis har været testet på f.eks busser. Den anden består i en brintdrevet brændselscelle der generere energi til en elektriske motor. For autocamper basiskøretøjer er disse endnu ikke synelige, men på 50 servicestationer i Tyskland kan der leveres Hydrogen. Iveco Daily har lavet en tung og dyr udgave af brintbilen, med en rækkevidde på kun 200 km.

Hydrogen - Brint

Amerikanske Nikola, der samarbejder med tyske Bosch, har tilsyneladende fat i noget. En lastbill med 0% udledning, Brint ladet, med optil ca. 2000 km rækkevidde, oplade tid 15 minutter uden Plugin, 100% elektrisk drevet, Koster det halve i udgifter af en diesel lastbil, 1000 Hk, 320 Kwh batteri, gratis Hydrogen til 1 million miles (ca 1,6 km til 1 miles), oplader under nedbremsning.

Den har kortere bremselængde end en diesel lastbil, panorama udsyn, trækker på alle 6 hjul. Den er hurtigere op ad bakke og vejer mindre. Motoren er en 800V AC Motor. Nikola forventer at deres køretøjer er på markedet i 2021.

Det kunne se ud som om at nye generationer af autocampere ligger år ude i fremtiden, når det gælder autocampere, og som det ser ud, kan det blive nødvendigt med udvidelsen til et B-kørekort til 4.250 kg, hvis 3.500 kg´s autocampere skal have en chance i fremtiden. Det ligegyldigt om producenterne vi benytte el eller brint. Hvem ved måske kommer der en ny generation diesel motor so er endnu renere end Euro 6. Faktisk skriver www.transportengeneer.org.uk allerede om næste generation motor med Euro 7 norm. Er du interesseret i at læse mere om dette kan du læse HER

Konklusion.

Der er stor sandsynlighed for at dieselmotoren også vil være drivkraft nummer nr 1 for autocampere i overskuelig fremtid, da autocampere har særlige krav, der ikke kun kan komme fra miljøkrav. LPG gas motorer er modificerede benzinmotorer, som giver et mindre drejningsmoment og et højere brændstofforbrug. Elektriske autocampere ville være rigtig tiltalende, fordi el-motorer har et højt moment og er næsten lydløse. Brintdrevne autocampere vil også bringe mange gode ting med sig, hvorimod at Hybrid autocampere på 3.500 kg er udelukket, alene pga. vægtforøgelsen, der vil gøre en 3.500 kg autocamper ubrugelig med et B-kørekort. Det vel ikke uden grund at der køres test på elektriske varebiler på 4.250 kg, på et B-kørekort.

Kilder(Nikola, Tesla, Dethleffs, Hymer og Promobil)

Udgivet i Information

Indkøbscenteret Citti-Park i Flensborg er nu næsten færdig med at indrette en ny autocamperplads til 34 autocampere, på et areal der tidligere var indrettet til medarbejder parkering. Den nye plads bliver gratis ifølge Citti-Parks hjemmeside, dog skal der betales for vand. Der er installeret tømmestation for spildevand og toilet. Citti har set muligheden for at hente nye kunder til deres indkøbescenter, og pladsen i Flensborg er ikke Citti-Park´s første. I Kiel er der ligeledes en plads, hvor der er forbeholdt plads til 14 autocampere, med ophold i maksimalt 24 timer.

Det kan ikke vare mange dage inden Citti-Park melder pladsen for åben.

Links: Citti Park Flensburg

Autocamper salget stiger voldsomt i hele Europa. Antallet er oppe på omkring 2 millioner autocampere, stigende med mere end 100.000 alene i 2017. Samtidig falder salget af campingvogne. Også forventninger til flere solgte autocampere i Danmark i 2018, er inden for rækkevidde med de sænkede afgifter. Skal brug af autocampere forblive attraktive også i fremtiden, skal den nødvendige infrastruktur vokse for at klare efterspørgslen fra nye autocamperejere. Det nytter ikke at pege på bestående campingpladser. Havde de været interessersante at besøge i højere grad end tilfældet er, så havde autocamperturisterne allerede været der, men kun få campingpladser har haft held til at tiltrække målgruppen.

Desværre ser vi i Danmark eksempler på, at vigtigheden af infrastuktur for autocamperturisme bliver trukket i baggrunden, pga af helt misforståede holdninger om, at autocampere høre til på campingpladser. Der skal stadig bruges meget energi på at overbevise især kommuner, men også lidt tilbageholdende private investorer som endnu ikke har set, at det kan være attraktivt at etablere overnatningsmuligheder for autocampere. Retfærdigvis skal det nævnes at det i de sidste 2-3 år langsomt er gået den rigtige vej.

Udfordringen er at få budskabet formidlet rigtigt ud, så både kommuner og private investorer forstår konceptet, vigtigheden og adfærden, samt at supplere med referencer fra vellykkede overnatningspladser, tilpasset autocamperturister. Det er ligeledes vigtigt at ramme bredden, med forskellige niveauer af pladser.

Danmark halter stadig mange år efter Europas største autocamperland - Tyskland. Lande som Holland og Østrig har endda haltet efter Danmark, men har nu fuld fart på etablering af nye pladser. Autocamperturisterne vil gerne Danmark, så der mangler kun, at Danmark følger med fremtiden og investerer i Europas hurtigst voksende turist målgruppe.
(Artikel fortsætter under billedet)

Autocamperturismen tilhøre fremtiden

Turisme er den drivende kraft i alle attraktive byer og attraktioner samt mindre lokalsamfund som har noget at byde på, og som derfor kan skabe sig et grundlag for at tiltrække turister. De fleste byer har allerede deres egen campingplads i omegnen. Autocamper turister trækker i de fleste tilfælde mod pladser, der er tilpasset til deres behov frem for en campingplads, fordi mange campingpladser ikke lever op til de krav, som store moderne autocampere har som f.eks dårlig placering i forhold til formålet med besøget, manglende fundering for tunge køretøjer, de er ikke plane, koster for meget i forhold til det gennemsnitsalderen har behov for, har lukket om natten og om vinteren. Autocampere kan ikke spænde beboelsen fra og køre ind til byen, som vogntog med campingvogn kan, og der er ingen parkeringsbåse der er tilpasset store autocampere.

Autocamper turister har oftest andre ønsker end det en campingplads kan tilbyde, så derfor vælger autocamperturister i overvejende grad, at overnatte andre steder end på campingpladser. Undersøgelser viser, at højest på målgruppens ønskeliste er centrumsnære og enklere pladser til overnatning end campingpladser til kortere ophold, typisk optil 3 nætter, kaldet Stellpladser (Wohnmobil Stellplatz) efter bla. tysk forbillede eller autocamper parkering, der ikke har de mange faciliteter og de tilbud som campingpladser tilbyder. Prismæssigt betales der heller ikke det samme på et vandrehjem - som på et 5 stjernet hotel.

Autocampere er meget mobile – føler man sig ikke velkommen, flytter man til næste by. Autocamperturister søger et frit liv, uden omklamring fra campingpladser. Såden er det overalt i Europa. De der vil besøge en campingplads, skal nok selv opsøge dem. Ingen vil ofre prisen på en autocamper, udelukkende for at bo på en campingplads, der har en beliggenhed der besværliggør besøg i byer og attraktioner. Det er helt i modstrid med idéen om den ultimative frihed og adfærden omkring autocampere.

Hvilken overnatningssteder benytter autocampere?

En helt dugfrisk 2017 undersøgelse fra tyske Promobil siger at, 52 procent udelukkende benytter autocamperpladser, som dermed er de mest benyttede overnatningsmulighed for autocampere, 7 procent bor udelukkende på campingpladser, og 22 procent tilbringer deres overnatninger på både autocamperpladser og campingpladser. Kun 2 procent svarede at de var fricampere, der overnatter fritstående, hvor de kan finde mulighed for det.

11,7 millioner overnatninger foretages af autocampere på pladser uden for campingpladser i f.eks Tyskland, på ca. 4000 autocamperpladser, modsat campingpladser med ca. 47 millioner overnatninger på 3.624 campingpladser, uden fastliggere medregnet. Fordelingstal 1:4

Autocamper turister ønsker bynære pladser

I årevis er autocamperturister i Danmark blevet nægtet bynære autocamperpladser. I stedet har turisterne været henvist til at holde på by eller oplevelsesfjerne campingpladser, eller fundet steder, hvor skiltning ikke har forhindret dem i at overnatte. Kun meget få autocampere har en bil eller scooter med, som de kan tage til byen med. Desuden har de fleste campingpladser lukket fra oktober til april, en tid som også er interessant for autocampere. Det kunne være at besøge byer som gør noget ekstra ud af julen, teater, musikarrangementer, udstillinger, messer eller nyde årstidernes forskelligheder. Autocampere kan ikke frakoble bo-delen, men de er nødt til at medbringe hele køretøjet ved besøg i byen
.
Kun hver tiende campingplads i Region Sydjylland angiver i Analysen af det Syddanske campingerhverv, at have særlige faciliteter målrettet autocampergæster, såsom specialiserede autocamperområder, og generelt er der ikke mange af de interviewede pladsejere i undersøgelsen, der ser et potentiale i målgruppen.

Autocampergæsterne søger i høj grad de samme oplevelser som de øvrige campinggæster. De søger det bare i et andet fællesskab, end der er på campingpladserne, og er også villige til at betale for både fællesskabet og faciliteter, så længe beliggenheden er den rette.

Tilgangen til planlægning af en autocamper parkering med overnatning,

Autocamperpladser/parkering for autocampere er også løsningen på et trafikproblem. Det vil sige at der kommer mange autocampere til byen (på grund af byen selv, attraktioner, kultur arrangementer, shopping eller events) og denne tilstrømning kan føre til problemer på grund af manglende henvisninger til pladser/områder, der er forbeholdt og tilpasset parkering med autocampere. Autocampere køre f.eks ind til centrum uden chance for en parkering på en almindelig parkeringplads, eller langs byens gader, hvilket også kan genere den øvrige færdsel, og det kan ophidse lokale beboere og billister. Alene parkeringsbåses størrelse, udelukker at autocampere kan parkere lovligt. Sådan er det ofte i attraktive byer, ved strande og attraktioner. Til gengæld, hvis man har en godt skiltet autocamperplads, hvor der enten er tilsluttet busser og cykelstier eller ligger tæt på centrum, så er der ikke længere det problem - alle involverede er derved godt hjulpet.

Autocamperturister fremmer turismen og den lokale økonomi: Hvis en by vil have flere besøgende og dermed tjene flere penge på turisme, kan et nichemarked som autocamperturisme hjælpe, især når udviklingen stadig er så ny som i Danmark. Til det kræves en større og centralt til byen, beliggende autocamper parkeringplads, med en god promotion af både pladsen samt byens attraktioner og restauranter.

Autocamperturister er ofte en misforstået målgruppe.

På trods af autocamperes stigende popularitet bliver man stadig nødt til at overbevise kommuner og private. I mange tilfælde fortæller engagerede autocamperplads forkæmpere, at nogle af beslutningstagerne i de kommunale udvalg stadig har forbehold overfor målgruppen, eller generelt et skævt billede af autocamperturister.

Alt for mange, er af den opfattelse at autocamperturister, “bare” er noget man henviser til en campingplads. Så enkelt er det ikke og det er en meget stor misforståelse, der viser manglende indsigt i autocamperturisternes adfærd.

Den lokale økonomi, detailhandel og lokale restauranter har alle gavn af de mobile gæster. Selv driften af autocamperpladsen kan være rentabel, når den er over en vis størrelse. For private operatører er en autocamperplads med den rigtige placering det næsten altid. For at reducere disse gnidninger og misforståelser, er det vigtigt at skabe et klart billede af autocamperturisterne rejse adfærd.

Autocamper parkering og en campingplads er ikke to sider af samme sag.

Camping på en campingplads og autocamper parkering er ikke to sider af samme sag. Camping har sin lovgivning i campingreglementet, der er en bekendtgørelse der gælder for campingpladser og udlejere heraf. Ved campingpladser forstås arealer, som erhvervsmæssigt eller for et længere tidsrum end 6 uger årligt udlejes eller fremlejes til dag- og natophold i campingenheder, dvs. telte, campingvogne eller andre transportable konstruktioner som autocampere o.l. Danske campingpladser hører under sommerhusloven og campingreglementet der administreres af kommunerne i henhold til vejledningen til campingreglementet.

Autocamper parkering derimod er en af undtagelserne i campingreglementet der siger at parkeringsarealer til overnatning for f.eks autocampere m.fl. er ikke omfattet af campingplads begrebet. I den forbindelse bemærkes det, at vejmyndigheden/vejbestyrelsen dvs. kommunalbestyrelsen for så vidt angår kommunale veje og private fællesveje – med samtykke fra politiet kan fastsætte lokale bestemmelser om, hvor og i hvilket omfang der kan parkeres med autocampere, jf. færdselslovens § 92, stk.

Der er altså som før omtalt ikke tale om to sider af samme sag, da camping har sin lovgivning i sommerhussloven og campingreglementet. En campingplads kræver udlejningstilladelse, hvor autocamperparkering derimod er underlagt færdselslovens bestemmelser og ikke kræver en udlejningstilladelse. Ligeledes kan autocamper parkering holde åbent hele året, og uden at nedskære antallet af pladser der må benyttes om vinteren, som i campingreglementet mv.

Er overnatning tilladt i autocampere på parkeringspladser ?

Parkering er efter færdselslovens og vejlovgivningens regler som udgangspunkt en trafikal råden over vejarealet – altså en trafikal handling der også indgår i vejmyndighedernes planlægning omkring trafikafvikling og udnyttelse af vejarealerne.

Det er ikke defineret, hvor længe en autocamper må holde på en parkeringsplads uden tidsbegrænset parkering, ligesom der heller ikke findes en klar afgrænsning mellem de sideaktiviteter, føreren og passagerne må foretage på parkeringspladsen eller sideanlæggene til parkeringspladsen, uden tilladelse og de, der kræver tilladelse som særlig råden (ikke trafikal udnyttelse af vejarealet).

Autocampere kan i følge Vejdirektoratet både kort- og langtidsparkere lovligt på offentlige P-pladser, med mindre det er forbudt ved afmærkning. Det vil sige, at de også kan overnatte på de offentlige P-pladser. Det er dog en forudsætning, at autocamperen kan holde inden for den afmærkede parkeringsbås, hvis en sådan forefindes. (Kilde Vejdirektoratet)

Er der et reelt behov for langtidsparkering af autocampere kan vejmyndigheden anvise et sted til formålet.

Grundliggende forskel mellem to ferieformerFælles for campisterne og autocamper turister er ønsket om frihed og nærhed til naturen, og derefter vælger de selv graden af komfort. For at få drømmen om det frie autocamper liv opfyldt, må man forstå ferieformen. Det er derfor en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvad det vil sige at rejse med en autocamper. Autocamperfolket er aktive menesker som udforsker og tager på opdagelse. Autocampere er fleksible, og kan altid parkeres på autocamperpladser, der altid har åbent og er derfor ideel til hyppige skift af opholdssteder og områder, hvor campinggæster med campingvogn ofte bliver på samme sted i længere tid, hvorfra de køre ud i området.

Er autocamper parkering konkurrenceforvridende ?

Ofte kontaktes kommuner af bla. campingpladser, der mener at parkering af autocampere med mulighed for overnatning er konkurrenceforvridende.

I 2014 blev daværende økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager stillet overfor spørgsmålet om det er indenfor kommunalfuldmagtens regler, når en række kommuner stiller arealer gratis til rådighed f.eks. p-pladser og lignende så autocampere kan overnatte uden betaling eller om kommunerne burde udbyde de påtænkte arealer, så der kunne opnås en markedsleje og samtidig kræve, at lejeren af arealet skal opfylde de samme regler som campingpladser, der lejer jord af en kommune?

Til det spørsmål svarede økonomi- og indenrigsminister Magrethe Vestager blandt andet: “Det er imidlertid i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis anset for lovligt, at kommuner – under visse betingelser – etablerer og driver eller støtter vandrerhjem og campingpladser.

Dette gælder, selvom det ikke kan udelukkes, at der herved påføres hotelerhvervet konkurrence.

Baggrunden herfor er kommunernes almindelige interesse i at tilvejebringe og stille faciliteter til rådighed for borgernes fritidsaktiviteter. Hertil kommer, at det efter de nævnte grundsætninger tillige antages, at en kommune kan varetage opgaver, der har til formål at fremme turismen i kommunen
.
Det betyder, at det er en betingelse, at kommunens formål med at drive eller støtte de omtalte faciliteter ikke er at opnå en fortjeneste, men at fremme borgernes fritidsaktiviteter og turismen.”

I sådanne tilfælde ligger det således inden for kommunalfuldmagtens rammer, at en kommune stiller kommunal ejendom vederlagsfrit til rådighed til de beskrevne formål. Der er fra ministeren ikke noget der indikerer at selv en gratis overnatningsplads er konkurenceforvridende.

Autocamper turister betaler gerne for overnatning.

Spørgsmålet sætter blandt andet spørgsmåltegn ved om kommuner der stiller arealer gratis til rådighed f.eks. p-pladser og lignende så autocampere kan overnatte uden betaling eller om kommunerne burde udbyde de påtænkte arealer, så der kunne opnås en markedsleje og samtidig kræve, at lejeren af arealetskal opfylde de samme regler som campingpladser.

På lystbådehavne der tilbyder faciliteter til autocampere, betaler autocampere typisk det der svare til, hvad en gæstesejler i lystbådehavnen betaler. Konkurrenceforvridning ?

Autocamper folket betaler for de flestes vedkommende gerne for ophold, bare ikke høje campingpladspriser. Prisen afhænger af faciliteterne på pladsen og beliggenhed.

Der er vide regler for autocamper parkering ifølge Vejdirektoratet.

Færdsels- og vejloven sætter ikke mange grænser for overnatning med autocampere, så med mindre skiltning siger noget andet, er det tilladt.

Overnatning kan kun reguleres med tidsbegrænsning. Man må godt sove i sin egen bil, vi vil jo hellere have friske og udhvilede trafikanter end trætte, siger Chefkonsulent i Vejdirektoratet juridiske afdeling, Ivan Hansen. Han medgiver, at det er op til folk selv at afgøre, hvor langt et hvil, de har brug for.

Hvis man kan være inden for den afmærkede bås, eller der er et grønt areal på pladsen, hvor der ikke er skiltet med forbud, er der ifølge Ivan Hansen heller intet i loven, der forhindrer, at man kan slå en klapstol og et ditto-bord ud, ligesom loven heller ikke forhindrer, at man bruger en markise for at hindre, at det bliver for varmt i vognen. et fortelt derimod vil være en markering af, at man har tænkt sig at tage varigt ophold.

Som det fremgår af § 92, stk. 1, nr. 1, kan vejmyndigheden med politiets samtykke fastsætte nærmere bestemmelser om standsning og parkering. Disse bestemmelser kan ved undertavle til det generelle forbud præciseres til at gælde en bestemt strækning, et bestemt tidsrum eller begrænse varigheden og/eller gælde bestemte typer køretøjer, f.eks. forbud imod parkering af tunge køretøjer eller påhængskøretøjer (herunder campingvogne). Forbuddets udstrækning fastsættes på baggrund af de saglige hensyn, som en vejmyndighed og politiet kan og skal varetage, først og fremmest trafiksikkerhed, trafikafvikling, hensynet til beredskab og hensynet til vejens naboer.

Kommunalbestyrelsens beføjelse til med politiets samtykke at fastsætte standsnings- og parkeringsbestemmelser i de lokale parkeringsbekendtgørelser fremgår af ovenstående § 92 c, stk. 4, 2. pkt. Også her gælder, at vejmyndigheden på sagligt grundlag kan begrænse bestemmelserne til en eller flere af de nævnte køretøjstyper. Kilde: Ivan Hansen om vide regler for autocampere til Fyens.dk

Parkeringsbekendtgørelser

Kommunerne har som vejmyndighed ikke længere mulighed for at benytte generelle formuleringer i lokale parkeringsbekendtgørelser om forbud mod parkering med henblik på overnatning under henvisning til § 92 c, stk. 4, 2. pkt. Det drejer sig her om f.eks autocampere.

Baggrunden er at Transport- og Bygningsministeriets behandling og vurdering af en klage fremsendt til Folketingets Ombudsmand 2. december 2015 over Justitsministeriets fortolkning af "særligt indrettede køretøjer". Det blev konkluderet her, at autocampere ikke er et særligt indrettet køretøj (som § 92, c, stk. 4, 2. pkt. regulerer), men derimod skal betragtes som et almindeligt køretøj på under 3500 kg totalvægt.

Når der skal ske en regulering af parkering med henblik på overnatning skal ske med politiets samtykke og ved afmærkning/skiltning i overensstemmelse med de bestemmelser, der er fastsat i medfør af færdselslovens§ 95, stk. 1 og 3.

Det betyder fremadrettet, at hvis der er problemer med overnattende bilister/køretøjer på offentlige veje eller pladser, så skal regulering af dette ske med skiltning på stedet.

Der er i denne forbindelse ikke ændret noget som helst i færdselsloven, men kun at gennerelle overnatningsforbud ikke må fremgå af en parkeringsbekendtgørelse. Der kan istedet skiltes med forbud.

Skiltning forbeholdt autocampere

Skiltningen for parkering forbeholdt autocampere, er hovedtavle E 33 med undertavle U4 med symbol US 7 (autocamper) eller UE33,9. Denne tavlekombination er en oplysning til føreren af en autocamper om, at parkering med autocampere kan ske på en sådan parkeringsplads, fordi den er indrettet eller planlagt til dette særlige formål. Dette gælder både for autocampere over og under 3.500 kg. Det er dog en forudsætning, at køretøjet kan holde inden for den afmærkede parkeringsbås.

Parkeringsbåse skal have dimensioner, så relevante køretøjer kan holde inden for båsen, jf. bekendtgørelse om vejafmærkning. Det fremgår af § 193, stk. 1 i bekendtgørelse om anvendelse af vejafmærkning.

Flere og flere rejser væk i deres autocampere i længere tid, men har du forsikrings dækning under hele din lange rejse? På rejseforsikringsguiden.dk kan du læse alt om at være sikret på rejsen. Er du forsikret i alle de lande du rejser til ? Tror du, at bare du har de blå sygesikringskort, så er du dækket som i Danmark ?  Det blå sygesikringskort giver dig ret til at modtage behandling fra det offentlige sundhedsvæsen i udlandet. Det blå sygesikringskort gælder i alle EU-lande, samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det du er berettiget til med det blå EU-sygesikringskort, er den samme behandlling som borgere i det land du rejser til.

I Danmark betaler vi ikke af egen lomme, men mange europæiske lande har egenbetaling. I Italien er det på minimum 20 Euro per besøg og særlige turistlæger kræver højere gebyrer. Der ydes ikke tilskud til tandlæger. Akut behandlling på hospitaler er gratis, men du skal betale et gebyr for indlæggelse og du bliver opkrævet cirka 100 Euro, hvis du får brug for ambulance transport der ikke er livstruende. Læs om flere eksempler på rejseforsikringsguiden.dk.

Rejs ikke uden rejseforsikring !

Autocamper- og campingferie bringer turisterne vidt omkring. Det er derfor vigtigt at du vælger forsikring, så du er forsikret i alle de områder du bevæger dig i. Hvor lang tid tillader din rejseforsikring, at du er væk ad gangen?

Ved du også at der findes  seniorrejseforsikringer ? Der kan være mange regler, vilkår og aldersbegrænsninger, når du søger efter rejseforsikringer.

Forsikring og autocampere

rejseforsikringsguiden.dk oplyser alt om Rødt-kort ordningen og det grønne kort. Det er meget normalt at rejseforsikringer inkluderer dækningen hjemkald. Denne dækning sørger for at du kan flyve hjem til Danmark, hvis en person i din nærmeste familie eksempelvis er blevet alvorligt syg.

Det kan være et problem hvis du har kørt din egen bil eller autocamper til Sydeuropa, så strander køretøjet i udlandet. Problemet løses ved at have en rejseforsikring som dækker hjemtransport i tilfældet af hjemkaldelse.

Husk at dine personlige ejendele skal være forsvarligt aflåst

Din rejseforsikring kan dække bagage og personlige ejendele i tilfælde af tyveri eller røveri. De fleste rejseforsikringsselskaber kræver dog at dine ejendele er forsvarligt aflåst for at dække tyveri. Det vil sige at genstande efterladt i telte som regel er svære at få erstattet. Placer dine værdigenstande i bilen ude af syne for tyven. På den måde har du gjort dit for at sikre dine ejendele bedst.

For din egen sikkerhed skyld og ikke mindst ubehagelige regninger, hvis uheldet skulle få ram på dig, var det nok en god ide at få gennemgået, hvordan du er forsikret i forhold til den aktivitet du udøver. Få overblikket og find ud af hvad du skal være særlig opmærksom på. Det kan blive dyrt at lade være. Find sammenligninger af de forskelige selskaber og meget, meget mere.
Læs mere på www.rejseforsikringsguiden.dk og bliv klogere.

Kilde: www.rejseforsikringsguiden.dk

Udgivet i Information

Det "Alpine" symbol for vinterdæk skal være obligatorisk. Fra 1. januar 2018 skal det være obligatorisk med vinterdæk med definerede krav til vinterdæk i Tyskland. Symbolet "Alpine", bliver kvalitetsmærket for vinterdæk.

Fører, der kører uden vinterdæk på sne eller is, læner sig op ad en bøde på 60 Euro. Fremtidig kan også indehaveren gøres ansvarlig, hvis han tillader, at hans køretøj kører i sne eller is uden vinterdæk - bøde 75 Euro.

Vinterdæk med M + S mærkning (Mud + Snow), også kaldet helårsdæk, må anvendes indtil senest i september 2024.

For de nye regler bliver der er en overgangsordning, hvor følgende gælder: “Vinterdæk med M+S mærkning (uden Alpine symbol), der er købt før den 1. januar 2018, kan fortsat bruge dem indtil 30. september 2024. Der er allerede mange vinterdæk med Alpine ikon. Til gengæld er det ikke lovligt at benytte M+S dæk, der er købt efter 1. jan, 2018.

De nævnte ændringer gør ingen forskel på, hvornår brug af vinterdæk er obligatorisk i Tyskland. Der er ingen fast periode som f.eks Italien, men det er vejr omstændighederne der afgør om du bør eller ikke bør køre på vinterdæk. F.eks isdannelse, frysning af vejbaner, isslag, snevejr. Mange tyskere følger tommelfingerreglen O-O - Oktober til Påske (Ostern). Der er også dem der bare holder øje med vejret. Det er nu bedre at forebygge end at helbrede, vejret har det med pludselig at ændre sig.

Det er lovligt at køre med en mønster dybde på 1,6 mm, men nu tales der om i Tyskland, at dette bør sættes op til 4 mm for vinterdæk. Dette vil øge sikkerheden markant. Hos Michelin mener man at det er unødvendigt, da Michelin ikke mener at det er påviseligt at mønster på 4 mm er bedre end 1,6 mm. Forudsat at dækket ikke er beskadiget, kan det anvendes op til denne grænse er Michelins overbevisning.

Det er altså ikke efter den 1. januar 2018 tilladt at indkøbe og benytte helårsdæk med M+S mærkning i Tyskland. M+S dæk der er er monteret eller købt før denne dato kan benyttes til den 30. september 2024 i Tyskland.

Kilde: Bundesmisterium für Verkehr und digitale Infrastruktur

Udgivet i Information

Den nye aftale om registreringsafgiften - L4 er en realitet, på nær nogle få tekniske detaljer. Den blev som forventet vedtaget den 9. november, 2017 med et stort flertal. Dermed er registreringsafgiften fremadrettet 45% mod tidligere 60% på autocampere. Dette kommer til at gælde, med ganske få undtagelser, alle autocampere i Danmark, da beregningsmetoden for bildel, der mindst skal udgøre 60% i afgift, gør at kun meget få autocampere, vil blive beregnet efter denne metode, da skalaknækket ligger nede omkring 400.000 kr for en ny autocamper. Dermed er indsendte forslag og henvisninger i registreringsafgiften fra flere interessegrupper blevet hørt af skatteminister Karsten Lauritzen, deriblandt AutoCamperRådet. Danske fremtidige autocamper købere spare herefter en pænt beløb på en ny autocamper. Den 26. november er ligeledes en stor dag, set med autocamper øjne. Her forventes det at kravet om 4 sovepladser, ændres til 2.

Salget af nye autocampere stiger fortsat meget.

De sidste nye salgstal fra European Caravan Federation for de første 3 kvartaler er netop frigivet og det er også positiv læsning. Salget af fabriksnye autocampere tonser derudaf med uformindsket styrke, og i de tre første kvartaler blev der i Danmark solgt 303, mod 213 i samme periode i 2016. Det er en fremgang på 42,3% i forhold til 2016. I hele 2016 blev der solgt 240 helt nye autocampere.

Derimod ser det ikke så rosenrødt ud for salget af campingvogne i Danmark. Salget er i de tre første kvartaler af 2017 faldet med -6,7% til 2.062 nye campingvogn. Vigtigt er det at holde sig for øje at disse tal er 303 autocampere i forhold til 2.062 campingvogne.

I 3. kvartal var alle lande i plus inkl. Østrig med +6,1 %, der ellers startede året i minus med ikke mindre end -20, 6%, Tyskland er suverent Europas´s største autocamperland med ikke mindre end 35.899 fabriksnye solgte autocampere i årets første 3 kvartaler, et plus på 14,6% i forhold til 2016, efterfulgt af Frankrig på anden pladsen med 18.079 solgte autocampere, et plus på +7,5% og UK med 12.019 helt nye autocampere, hvilket er en fremgang på +14,6 %.

Hos vores nordiske brødre, har man i Norge solgt 3.200 nye autocampere, hvilket er en fremgang +20,3%. Sverige har haft en fremgang på +18,8% eller 5.700 solgte campere, og Finland 1.212 - en fremgang på +15,8%.

Totalt blev der i de 9 første måneder solgt ikke mindre end 96.114 autocampere - et plus på +14,0% og 66.279 campingvogne, med et samlet plus på +9,6% i Europa.

Med sænkningen af autocamperafgiften fra 60- til 45%, er der basis for et dansk rekordår i 2018.
Kilde: e-c-f.com

Udgivet i Information

Det tyske autocamper magasin Promobil har netop udsendt resultaterne af en helt ny autocamperadfærd og plads undersøgelse. En sådan undersøgelse er vigtig materiale også for os i Danmark, da langt de fleste autocamperturister kommer fra lige præcis Tyskland. Trenden i Tyskland er en rigtig god rettesnor for i hvilken retning trenden bevæger sig inden for de pladser autocamperturister ønsker at benytte sig af, i en eller flere overnatninger. Og ja der er overraskelser.

Tyskerne spørger sig selv om der virkelig er for få autocamper parkeringspladser i Tyskland? Hvilke mål der er særligt populære ? Hvor mange penge bruger autocamper folket rent faktisk på at rejse ? Hvor overnatter autocamperturister ? mv.

Ferierejser med autocamper blomster eksplosivt i disse år, så producenter og forhandlere er super tilfredse, men medaljen har også en bagside, der giver ekstra pres på autocamperplads intrastrukturen, og det er der hvor det kniber med at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Autocamperplads landskabet skal vokse !

Der kommer flere og flere autocamperpladser til, men udvidelserne kan ikke holde trit med den stigende efterspørgsel. I spørgeundersøgelsen fra tyske Promobil fra starten af 2017, mente 96 procent af de adspurgte, at pladserne nu er tættere pakket end tidligere. Flere og flere gange møder autocamperturister fyldte pladser, der med få undtagelser ikke har udvidet og tilpasset sig det øgede pres.

Viljen til at udvide og oprette autocamperpladser er meget udbredt. Aldrig før har der været så mange forespørgsler fra turistbureauer og kommuner, der ønsker at tiltrække turister til deres region og har bedt om rådgivning. Denne tendes ser vi også i Danmark.

Sådan vil man i Tyskland samarbejde for at skabe flere autocamperpladser.

Promobil har meldt sig under fanen, der vil kæmpe for en tilfredsstillende infrastruktur for autocampere. Derfor har Promobil’s redaktion iværksat "Operation Grønt lys for flere autocamperpladser”, der skal finanseres af potentielle autocamperplads operatører og skal oprettes med en bevidsthed om vigtigheden af autocamperturisme.

På trods af autocamperes stigende popularitet bliver man stadig nødt til at overbevise kommuner og private. I mange tilfælde fortæller engagerede autocamperplads forkæmpere, at nogle af beslutningstagerne i de kommunale udvalg stadig har forbehold overfor målgruppen, eller generelt et skævt billede af autocamperturister.

Den lokale økonomi, detailhandel og lokale restauranter har alle gavn af de mobile gæster. Selv driften af autocamperpladsen kan være rentabel, når den er over en vis størrelse. For private operatører er det næsten altid. For at reducere disse gnidninger, er det vigtigt at skabe et klart billede af autocamperturisterne rejse adfærd.

For at få et så klart billede som muligt opfodrerede Promobil til en omfattende undersøgelse i maj 2017. Der kom omkring 2000 besvarelser på spørgeskemaet.

Der er for få autocamperpladser i Tyskland ? På dette udsagn var 92% enige og kun 8% uenige.
På sørgsmålet "Har du erfaret, at der er blevet mere og mere fyldt på autocamperpladserne i de seneste år?” er 95 procent enige i udsagnet.

Hvor er den største autocamperplads mangel og hvorfor?

Et spørgsmål, ønskede også at vide præcis hvor autocamperplads flaskehalse opstår. Førende i den henseende er byerne Hamburg og München efterfulgt af Berlin og Stuttgart. Samlet set er Autocamperplads infrastrukturen i byer bedømt ret dårlig. Men selv i turistmæssigt interessante regioner som Nordsøen og Østersøkysten eller ved Bodensøen, ønsker undersøgelsesdeltagerne flere pladser.

Selv om autocamperturismen er stigende, er der mangel på pladser. Hvorfor det? På spørgsmålet "Hvad er de største vanskeligheder med at skabe nye autocamperpladser, efter din mening?” står det helt klart. 37 procent mener, at autocampere ikke er korrekt klassificeret som en målgruppe, lidt over 25 procent mener, at behovet ikke er anerkendt, og 23 procent siger, at Kommunerne har forbehold over for autocamperpladser. At anlæggelse af autocamperpladser støder på problemer med finansiering- og lovgivning mente henholdsvis 14 - og 12 procent.

At foreslå et autocamperplads projekt eller realiseret en plads selv ? 16 procent af undersøgelsens deltagere har allerede medvirket. Godt 33 procent af disse lykkedes og autocamperpladsen blev faktisk realiseret. De, hvis projekter mislykkedes, havde problemer med de lokale beslutningstagere som borgmestre eller forvaltningen.

Hvor ofte kører autocamperne på autocamperpladser?

Spændende svar med hensyn til spørgsmålet om rejseadfærd: Godt 25 procent af respondenterne sagde, at de havde besøgt 6 til 10 autocamperpladser i de sidste tolv måneder. 19 procent havde været 11 til 15 pladser, 14 procent havde rejst på op til 20 forskellige autocamperpladser. 21 og flere pladser tiltrak imponerende 30 procent af alle respondenter.

Ikke kun antallet af besøgte pladser er imponerende, men også antallet af længere ture på mere end fire dage. 33 procent af de adspurgte sagde, at de foretog mindst tre længere ture om året, og næsten 50 procent endog 4 til 6. Hvilken overnatningssteder benytter autocampere?

52 procent benyttede udelukkende autocamperpladser, som dermed er de mest benyttede, 7 procent bor udelukkende på campingpladser, og 22 procent tilbringer deres ferie på både autocamperpladser og campingpladser. Kun 2 procent svarede at de var fricampere, der overnatter fritstående, hvor de kan finde mulighed for det.

Hvor ligger de mest populære overnatningssteder?

I en sammenligning af de mest populære rejsedestinationer i Europa ligger Tyskland klart foran med 22 procent, efterfulgt af Italien med 16 procent og Frankrig 15 procent. Hvis man ser nærmere på Tyskland, tæller Sydtyskland med 36 procent, tæt efterfulgt af Nordtyskland med 35 procent.

Er der en hemmelig opskrift på populære pladser?

Interessant var det også at finde ud af hvilken autocamperplads kategori der er mest populær. Pladser ved restauranter og gårde er meget populære. 59 procent svarede at de gerne eller meget gerne vil overnatte disse steder. I den anden ende skalaen er offenlige parkeringspladser. Her siger 72 procent af de adspurgte at de “ikke så gerne” eller “om muligt aldrig” overnatter der.

De mest populære autocamperpladser er de små pladser med op til 30 pladser. Ifølge undersøgelsens besvarelser, vil 99 procent, “gerne” eller “meget gerne” benytte sig til dem. I de mellemstørrelse autocamperpladserne med 31 til 50 parkeringspladser drjer det sig om 85 procent, for store parkeringspladser på 51-80 pladser - 55 procent. Meget store autocamperpladser med over 80 parkeringspladser bliver kun godkendt af 36 procent af de adspurgte. Uanset størrelsen på pladsen, værdsætter autocamperturisterne gode faciliteter med sanitære anlæg, tæt på svømmebad eller brødservice. 72 procent vil gerne gøre holdt her.

Jo bedre udstyret, desto større kan tilstrømningen altså være. På mange pladser er der derfor en maksimal opholdstid for at give så mange rejsende som muligt en chance. 68 procent af de adspurgte støtter begrænset opholdeslængde, 32 procent er imod det.

Autocamperturister føler sig splittet når det drejer sig om reservation.

For at kunne reservere en plads, er deltagerne i undersøgelsen splittede. 25 procent finder muligheden god og 43 procent er imod denne mulighed. 32 procent finder at det i det mindste er en god idé i højsæsonen. Når spørgsmålet drejer sig om at betale for reservation, siger 67 procent at reservationsgebyr er acceptabelt, men det bør ikke overstige 5 Euro.

Autocamperturister er vilde med godt udstyrede autocamper parkeringspladser.

Selv om autocamper folket har det hele i deres autocamper, har de en forkærlighed for godt udstyrede pladser, gerne med WC og bad nær svømmehal og brødservice. 38 procent gør det “meget gerne”, 35 procent “gerne“, 23procent “næsten aldrig” og 4 procent “helst aldrig”

Autocamperturister spiser gerne på restaurant og deltager i fritidsaktiviteter.

På spørgsmål om hvad autocamperturisterne benytter sig af i området, ses det tydligt at de meget gerne spiser ude på restaurant. Kun 1 procent siger at det gør de aldrig, mens 26 procent altid gør det, 55 procent gør det ofte og 18 procent gør det sjældent. 65 procent benytter sig af kultur - og fritidstilbud i området.

Hvor mange penge bruger autocamperturisterne på stedet?

Når det kommer til rejsebudget, fik responsdenterne spørgsmålet "Hvor mange penge har du brugt på din sidste korte tur (op til fire dage)?" 28 procent svarede 200 til 300 Euro ( 1500 til 2250 kr ) og 23 procent der bruger 300 til 500 Euro ( 2250 til 3750 kr ).

Kun de der kender til autocamperkunder og deres adfærd, kan skræddersy tilbud til målgruppen. Resultaterne af denne type undersøgelser giver mulighed for at skabe de rigtige rammer for autocamperturisme. Derfor er der til stadighed brug for nye informationer, da kravene ændre sig med tiden. Et omfattende og farverigt autocamperplads landskab, gavner i den sidste ende alle autocamper turister.
Kilde: Promobil

Side 1 ud af 2