Artikel filtreret på dato: januar 2017

Autocamper salget fortsatte med at stige kraftigt i 2016. Hele 96.382 fabriksnye autocampere, blev det til i 2016, mod 81.490 autocampere i 2015, hvilket er et plus på ikke mindre end 18,2%. I Danmark blev salget øget med 45,5%, hvilket er 240 fabriksnye autocampere. Det er 75 flere end i 2015. Til sammenligning blev der solgt 35.135 i Tyskland, der er en stigning på 23,9%. Også vore Skandinaviske naboer har haft et forrygende salg. Sverige solgte 5.321, hvilket er hele 31,9% flere end 2015. Norge kom ud af 2016 med et salg på 3.052 autocampere, hvilket er 10,1% flere end i 2015.

Dette betyder at der nu er mere end 1,8 millioner autocampere i hele Europa, og det giver udfordringer til overnatningsmuligheder for alle disse autocampere, der kun i beskedent omfang benytter campingpladser. Til alle disse tal skal tillæges et øget salg af brugte autocampere.

Set i forhold til campingvogne, bliver afstanden mellem salget af campingvogne og autocampere stærkt forøget. I 2016 blev der solgt 73.651 campingvogne i Europa, og dette er et beskedent plus på 1,9% i forhold til 2015. Salget blev 23.126 flere autocampere end campingvogne i 2016.

På trods af det danske afgiftsystem, har Danmark siden 2014 haft et mersalg på ikke mindre end 84,5% (FRA 130 TIL 240). Set ud fra forhandlere, der har problemer med bestilling af nye autocampere for sæsonen 2017, fordi der er udsolgt på fabrikkerne, bliver 2017 også et meget stort autocamper år.

Kilde: European Caravan Federation

Udgivet i Information

Samlingen af miljømærker og Vignetter i forruden vokser. Miljømærker, Motorvejsvignetter, Brobizz ect.. Forsætter dette får man vel sagtens også snart en bøde for dårligt udsyn, blinde vinkler med mere. En ferietur rundt i Europa kræver flere og flere mærker og snart også motorvej´s Vignetter i Tyskland. Dette betyder også øgede udgifter,med mindre man undgår berørte områder med miljømærker og tager alternative veje uden for motorveje. Køretøjer der ikke er registreret i Frankrig, skal fra den 01.04.2017 betale for at køre i miljøzonerne. Zonerne er skiltet med skiltningen, Zones à Circulation Restreinte (ZCR).

Skal du på bilferie i Frankrig? Så husk at tjekke om du får brug for det nye miljømærke "Crit'Air" til bilen. For at nedsætte forureningen har man flere steder i Frankrig indført særlige miljøzoner kaldet "ZCR" eller "Zones à circulation restrinte", hvor der er påbud om at have et Crit'Air-mærke på bilen og i øvrigt følge de gældende regler og restriktioner. Biler med et officielt handicapskilt er dog undtaget og har derfor ikke behov for et Crit'Air-mærke.

Med Crit'Air-mærket bliver biler og andre motorkøretøjer delt ind i seks kategorier afhængig af graden af forurening, de forårsager, og ved indgangen til ZCR-zonerne vil der være skiltet med eventuelle restriktioner.

Har man ikke et Crit'Air-mærke på bilen i ZCR-zonerne, kan man få en bøde. Det er dog først muligt at bestille et Crit'Air-mærke til køretøjer registreret uden for Frankrig fra 1. februar. Husk at bestille i god tid inden din ferie, da Crit'Air-mærkerne kun sendes med posten.

Disse områder er/vil blive registreret som ZCR-zoner

Er du i tvivl om, om du skal igennem en ZCR-zone på bilferien og hvilke regler, der gælder? Så tjek http://sca.france.fr, hvor du kan finde alle nuværende miljøzoner i Frankrig.

Nedenstående liste indeholder alle områder, der enten er eller vil blive registreret som ZCR-zoner:

Avignon • Arras • Annemasse • Bordeaux • Cannes • Clermont-Ferrand • Champlan • Côte Basque-Adour • Dunkerque • Dijon • Epernay • Faucigny, Glières, Bonneville • Grenoble • Lyon • Lille • Le Havre • Montpellier • Paris • Reims • Rouen • Saint-Etienne • Strasbourg • Saint Maur-des-Fossés • Toulouse • Vallée de la Marne

Klassifisering

Autocampere: Autocampere under 3500 kg totalvægt, gælder som personbiler M1. Autocampere med 3,5 tons eller højere totalvægt, skal ses som lastbiler N1.

Kategori 0 - Grøn: Brint og elbiler
Kategori 1 - Lilla: Kun Euro 5 og 6 på Benzin
Kategori 2 - Gul: Diesel Campere < 3,5 t - Euro 5, 2011og 6. > 3,5 t - Euro 6, fra 2014
Kategori 3 - Orange: Diesel Campere < 3,5 t - Euro 4, 2006. > 3,5 t - Euro 5, fra 2009
Kategori 4 - Brun: Diesel Campere < 3,5 t - Euro 3, 2001. > 3,5 t - Euro 4, fra 2006
Kategori 5 - Grå: Diesel Campere < 3,5 t - Euro 2, 1997. > 3,5 t - Euro 3, fra 2001
Ingen Crit’Air: Diesel Campere < 3,5 t - Euro 1, til 31.12.1996. > 3,5 t Euro 1 og 2 og før 30.09.2001

Indtil videre udfyldes en formular på hjemmesiden Crit-air.fr, og der medsendes en kopi af registreringsattesten, der indsættes i formularen. Prisen på Crit’Air er 29,65 Euro, der følger nummerpladen.

NYT- indtaster du derimod på den franske miljøministeriets hjemmeside, slipper du med 3,70 Euro plus forsendelse. Her skal også vedhæftes en kopi af registreringsattesten del 1.

Dette pris spænd er ligesom ved køb af tyske miljømærker, hvor man kan købe f.eks på internet sider  og bilorganisationers hjemmesider, hvor der betales mere end ved at køre forbi en TÜV station i Tyskland, hvor de købes for få Euro.

Crit'Air

miljoe
Foto: Promobil

Udgivet i Information

For nylig havde autocamper-info.dk en artikel om Norge, som vil gå andre veje for at gøre det muligt at føre en autocamper, med en totalvægt på 4.250 kg, nemlig ved at flytte vægten fra det tilladte påhængskøretøj for B kørekort på 750 kg over på et køretøj, og derved opnå 4250 kg, mod ikke at yderligere brug af påhængskøretøj på 750 kg.

Dette tema har været et emne de sidst 10 år, blandt andet med tyske Goldsmitt som front kæmpere. En regelændring i Tyskland har siden begyndelsen af 2015 gjort det muligt for personer med et kategori B-kørekort, at føre en eldrevet varebil på op til 4.250 kg. Dette skal evalueres i 2019.

Nu er der stillet forslag om dette i Danmark. Citat vedr. Beslutningsforslag nr. B 30 ”Regeringen pålægges senest den 1. februar 2017 at iværksætte de nødvendige ændringer af kørekortsbekendtgørelsen, så det bliver muligt for indehavere af kørekort, kategori B, at føre et køretøj på op til 4.250 kg, når køretøjet er eldrevet.

Med forslaget pålægges regeringen at iværksætte de nødvendige ændringer af kørekortsbekendtgørelsen, så det bliver muligt for indehavere af et kategori B-kørekort at føre et køretøj på op til 4.250 kg, når køretøjet er eldrevet. Forslaget skal sikre, at elvarebiler i højere grad kan konkurrere med konventionelle varebiler og dermed medvirke til en større udbredelse af elbiler i varetransportsektoren.

Autocampere lider af samme problem der gør at last evnen til 3500 kg et tæt på en svær opgave at overholde, og den vil være helt ude umulig, når producenterne skal til at tænke Hybrid til autocampere med tunge elmotorer og tunge batterier.

Siden 2011 har bla. Hymer og AL-KO udviklet Hybrid drevne autocampere, så der vil i fremtiden være en endnu større udfordring i at overholde vægten på 3500 kg. Hybrid-Prototypen, blev lanceret på Caravan Salon i Düsseldorf allerede i 2011 på en Hymermobil B 578, med AL-KO chassis drevet med EPC (EPC = Electric Power Chassis). Der var tale om såkaldt Parallel-Hybrid, med en konventionel Dieselmotor på forakslen og en luftkølet Elektromotor på bagakslen.

Igen bliver autocamper forbigået. I dette tilfælde høre en permanent lovgivning i sidste ende ind under en ændring i det 3. kørekortsdirektiv. Det kunne såmænd også være autocampere der var prøveklud i en periode.

Parkering på p-pladser, hvad med det ? Ja muligheden med et P-skilt og en undertavle med symbol US7 - autocamper, giver muligheden for parkering af autocampere på både under og over 3500 kg, som Vejdirektoratet for nylig har bekræftet fortolkningen af.

Link til forslag i Folketinget. Der var førstebehandling den 19. januar, 2017. ALKO Hybrid

Udgivet i Information

Fredag den 20. januar var der turismemøde arrangeret af Danske Regioner, Turisterhvervets Samarbejdsforrum, Visit Denmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Kommunernes Landsforening.

Ikke mindre end 250 turist interesserede var på deltagerlisten og blandt dem var AutoCamperRådet´s tidligere Formand Max Watson, der deltog i egenskab af medlem for autocamperforeningen - Dansk Autocamperforening - DACF, og på mødet repræsenterede foreningen.

Som frygtet blev ordet autocamper ikke nævnt på mødet, hvorimod Campingpladserne har en udsøgt evne til være på på rette sted, når muligheden byder sig for at tale deres sag. Andre havde udtænkt konstruktive tanker om Sprogø og Pepperholmen som eksklusive turistdestinationer, hvilket fik Max Watson til mikrofonen for at fremsætte forslag om at man kunne starte forsøgsvis, med at benytte P-pladsen på Sprogø som Autocamperplads, da der i det mindste er af- og tilkørselsramper.

Sådan stiller man spørgsmål, for at tjekke et panels paratviden om autocamperturisme, og besvarelser på spørgsmål om emnet, viste at de såkaldte turisteksperters kendskab og mangel på interesse for emnet.

På mødet betød inputtet at Max Watson fik borgmester Erik Buhl, fra Varde kommune i tale og redaktør Lars Bo Axelholm fra Turisme.nu ville have et interview, hvor Max Watson fremlagde fakta om autocamperturisme og opfordrede til oprettelse af autocamperpladser. Se video og artikel HER

Det er meget vigtigt at kende sin besøgelsestid, og deltage i seancer der giver mulighed for at komme til orde, og det er dette indslag et tydeligt bevis på. At skabe muligheder for autocamper turister, foregår i dialog med bla. kommuner og private, men ikke på sociale medier. Det foregår i høj grad også der der hvor folk med indflydelse på turisme og udvikling færdes, og det er der der skal gødes.

Der skal succeshistorier til før autocamper turisme bliver til noget i Danmark. I vore nabolande hvor autocamperturisme er hot, tilpasses turismen, men ikke kun med overnatningsmuligheder. Når mulighederne er der for at tiltrække autocampere, så går det til gengæld stærkt. Autocamperpladser, ruter, arrangementer og meget mere. Det eneste kommuner og turistorganisationer skal gøre er at bukke sig ned og samle det enorme potentiale op der ligger lige for fødderne af dem. De bynære- og attraktionsnære overnatnings muligheder for autocampere bliver en mangelvare med det store salg i Europa af autocampere, ligesom pladser der kan “sluge” et større antal enheder.

Turistfolket skal ikke engang opfinde den dybe tallerken. Det har de større autocamper rige lande gjort for mange år siden, som blandt andet Tyskland, der fik sin første rigtige autocamperplads i Rothenburg an der Fulda i 1991. En tilsvarende plads fik Danmark i Horsens i 1992 med tømning, vand, strøm og bad i lystbådehavnens bygning. Det var DACF´s daværende formand Birgit West Møller der kæmpede den igennnem. Siden da har det af forskellige årsager stået alt for stille, i forhold til indsatsen.

Læs Turisme.nu artiklen og se interview med Max Watson

Udgivet i Information

Ny Autocamperplads ved Kanal-Cafés, Am Kamp Kanal in Osterrönfeld, er nu på vej. Planlægning tager tid, men nu er det så vidt, efter 2 års venten. Nord Ostsee Kanal eller Kielerkanalen kan se frem til en helt ny autocamperplads, beliggende ved Kanal-Café, Österrönefeld og helt ned til kanalen. Pladsen forventes færdig omkring påske og får plads til omkring 36 autocampere, placeret forskudt i “3 etager”. Ligeledes bygges et gæstehus med 10 værelser. En parkeringplads for gæster til Kanal-Café er ligeledes en del af projektet. Autocamperpladsen kommer til at ligge lige ved den gamle togbro, hvor svævefærgen der tidligere fragtede biler og gående, svævede over kanalen, indtil den blev påsejlet af et fragtskib.

Bag projektet står blandt andet Autocamper og Campingforhandleren, Spann An og Kanal-Café. Pladsen bliver opført som Komfort-plads med de faciliteter der høre til pladser i denne kategori. Span Ann har i forvejen ekspertise i autocamperplads drift, da de fra starten af WohnmobilPark Schacht-Audorf, var forpagter af denne plads, som Schacht-Audorf senere selv ville drive.

Du kan følge, hvordan projektet skrider frem på Caravanpark Spann An´s Facebook side og på Kanal-Café´s Facebook side der næsten dagligt indsætter nye billeder fra projektet.

Link: Kanal Café, Projekt

1.pladsen til European Innovation Award 2017 gik i år til Bürstner Lyseo T 744. Juryen fra European Innovation Awards har som begrundelse lagt følgende til grund: Med Lyseo T 744 har producenten - Bürstner formået at skabe et særligt miljø og udfoldelsesmuligheder, for de rejsende der ønsker at nyde denne mobile ferieform.

12 redaktører fra kendte europæiske fag magasiner, har i forskellige kategorier uddelt prisen.
Med over 100 bedømmelser, blev vinderen udvalgt med de mest attraktive nyskabelser. Her kunne Lyseo T 744, besætte 1. pladsen i den vigtige kategori.

For juryen var en af de afgørende vurderinger, at Lyseo T 744 med sin geniale planløsning, har skabt en køreklar “3 værelses lejlighed”

Den generøse sænkeseng i bagerste del kan sænkes ved tryk på en knap, og derved ændre den hyggelige “stue” til et “soveværelse” for to og og om dagen igen en lounge “stue”.
Den foreste del er “spisekøkken”. Her kan tilvælges en ekstra seng som sænkeseng der disket sidder under loftet. Denne sænkeseng danner rammen om soveværelse nummer 2, med 2 sovepladser.

Alt dette sammenfattet giver en “føle sig hjemme” faktor, som har bidraget til 1. pladsen for Bürstner Lyseo T 744.

European Innovation Award

Udgivet i Autocamper nyheder

Hesnæs er et lille fiskerleje på det østlige Falster ved Hesnæs Vig og samtidig den eneste havn på Falsters østkyst. Landsbyen ligger i Guldborgsund Kommune.

Med nedrivningen af bygningen, der har huset O.V. Jørgensen Hundested Fiskeeksport, er vejen banet til at havnen kan modtage autocampere på havnen. Havnen er vant til autocampere, men nu laves der facilitetet, således at autocamperne er “rigtige” gæster på havnen. Det er Det Classenske Fideicommis der i løbet af de de næste uger, vil forvandle havnen med en række til autocamper turister.

Kilde: Folketiende, Foto. Havneguide.dk

Autocampere skal repareres i udlandet, hvor det tager flere dage. Det er nu ikke længere et must, at flytte på hotel eller andet mens camperen´s fejl eller skader udbedres, fordi det er ulovligt at køre på udenlandske nummerplader i Danmark. Læs her hvordan du skal forholde dig, og hvilke informationer der er nødvendige.

Reglerne for som dansker at køre på udenlandske plader i Danmark har tidligere være strengt forbudt. Reglerne er blevet ændret, så du må køre i en lånebil i Danmark.

Reglerne gælder, hvis du får repareret din bil på et værksted i udlandet, og du låner/lejer en bil, mens din egen bliver repareret på værkstedet.

Du skal blot huske at fortælle det til SKAT først, ved at indtaste tidsperioden på SKAT´s hjemmeside, inden du ankommer til Danmark.

Når SKAT er underrettet, skal du medbringe den elektroniske kvittering. Kørsel i Danmark i et indregistreret “værkstedskøretøj”, må ikke overstige 30 dage inden for 12 måneder

Læs nærmere på FDM´s hjemmeside Her og på www.skat.dk/motor-udland. Vejledning på SKAT´s hemmeside

Uheldet kan være ude på den ene eller anden måde, således er der en mulighed for at køre hjem, ved længerevarige reparationer, eller skader.

Kilde: FDM

Udgivet i Information

Regnestykket for salget af autocampere 2016 i Tyskland, er nu tilgængeligt. Tallene for alle Europæiske lande, må vente ca 1 måned endnu.

Aldrig før har tyskerne solgt så mange campingvogne og autocampere, som i 2016. 2016 er det 6. rekordår i træk. Opgørelserne viser at der ialt er solgt 54.883 autocampere og campingvogne, der er en fremgang på 16,4%. Hver for sig var fremgangen på 35.135 autocampere, en fremgang på +23,9% og de 19.748 campingvogne er en fremgang på +5,1%.

Men det er ikke kun de nye autocampere der har kraftig medvind. De brugte er populære i Tyskland, som aldrig før. Ifølge Deutsche Caravaning Handels-Verband er stigningen på ca.6,4%. Dermed har ikke mindre end 136.200 brugte fritidskøretøjer skiftet ejere. Af dette tal er 72.100 campingvogne og 64.100 autocampere. Det samlede tal for salget af nye som brugte autocampere i 2016, er altså 99.235 stk, alene i Tyskland.

Branche barometeret står forsat på en positiv stemning i 2017. Det øgede salg fortsætter. Se salget af nye i Tyskland Her

Ikke kun Tyskland sætter salgs rekorder. Vores broderland mod nord, Norge, satte i 2016 historisk rekord med hele 3052 nye autocampere. Det er en stigning på +10%.

 

 

Udgivet i Information

I den tyske by Hannoversch Münden eller slet og ret Hann. Münden, mellem Kassel og Göttingen, løber floderne Werra og Fulda sammen og bliver til floden Weser. Weser er 480 km lang og løber i nord-vestlig retning mod Bremen og og ud i Nordsøen ved Bremerhaven.

Weser er et tilløbsstykker cykelrejsende, motorcykelrejsende, busture og ikke mindst autocampere. Der ligger tæppe af autocamperpladser hele vejen fra start til slut.

Dagens Plads Tip ligger ca 30 km fra Hann. Münden, hos den festlige og hyggelige vært Joachim Best, lige ved ved Deutschen Märchenstrasse (Den tyske eventyrrute), i Brdr Grims fodspor. I det naturskønne Weserbergland Ligger Landhotel “Zum Anker” - 37194 Wahlsburg-Lippoldsberg. Stedet er magnet for motorcykel tref, bil -, autocamper - og cykel turister.

Til Landhotel “Zum Anker” høre en autocamperplads til 50 autocampere. Der serveres hver lørdag grillet Vildsvin, og naturligvis retter efter spisekort. Grupper til f.eks et tref, kan bestille Vildsvin på andre dage, ved minimum 20 personer.

Pladsen ligger idyllerisk mellem Weser, færge og byen. Den er indrammet af træer, plan bund og beliggende i det grønne i et roligt område.

En Biergarten høre ligeledes med til stedet. Landsbyen ligger kun 500 væk, hvor der er mulighed for for indkøb, en bager og et apotek. Der kan også bestilles morgenbrød på pladsen, som har åben hele året.

Prisen er 9 Euro/nat/autocamper inklusiv en tilgode seddel på 2 Euro, som kan benyttes i restauranten eller tømning. Vand: 0,50 Euro/50 liter, strøm efter forbrug: 0,50 Euro/Kwh.

Faciliteter: Ankomsttilmelding, Morgenbrød bestilling i restauranten, Tømning uden tilsætning af kemi, Friskvandsøjle, Offentlige toilethus på pladsen, Affaldscontainer, Møntdrevne strømsøjler til 30 autocampere.

Pladsen kan også findes i Top Platz bogen.


Links: die Deutsche Märchenstraße (Eventyrruten), Cykelrute - etaper, Weser Radweg, Hann Münden

Kontakt:

Landhotel Zum Anker,
Weserstr. 14,
37194 Wahlsburg-Lippoldsberg.
Kontakt: Jochen Best,
Telefon: +49 55 72/18 73,
Fax +49 55 72/22 66,
E-Mail: ,
www.landhotel-zum-anker.de

GPS Koordinater: 51° 40' 03" N - 09° 37' 42" Ø

Side 1 ud af 2