Artikel filtreret på dato: september 2016

I starten af oktober vil nye regler for færdselsskilte træde i kraft. Derfor skal vi nu vænne os til at forstå betydningen af en del nye skilte, blandt andet om en ny vejtype, cykeltrafik og letbane.
30. september 2016

En række nye eller ændrede skilte vil i den kommende tid dukke op i gader, på veje og ved parkeringspladser.

Vejdirektoratet har nemlig gennem en længere periode samlet sammen til en revision af regelsættet for skilte – bekendtgørelsen om vejafmærkning og bekendtgørelsen om anvendelse af vejafmærkning. De endelige bekendtgørelser er nu godkendt af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

”Ændringerne afspejler, hvordan trafikken og gadebilledet ændrer sig. Der er kommet nye vejtyper og nye regler for parkering. En del kommuner satser meget på cykeltrafikken. I Aarhus er der fuld gang i letbanebyggerier. De nye skilte vil hjælpe trafikanterne til at handle mest hensigtsmæssigt i de situationer, de kommer i,” siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Per Antvorskov.

To nye skilte skal fx hjælpe bilister med at finde ud af parkeringsreglerne i området, hvor de befinder sig. Siden 2014 har det generelt set været forbudt at parkere i rabat og på fortov indenfor tættere bebyggede områder. Men kommunerne har fortsat mulighed for at tillade parkering i rabat og delvist på fortovet, og de kan benytte sig af de nye skilte, så det er tydeligt for trafikanterne, hvordan reglerne er.

Der er også kommet nye skilte, som kan gøre vejen til tog- eller metrostationen mere synligt for rejsende med offentlig transport. Det nye regelsæt indeholder nemlig skilte, der kan sættes op som tydelig vejvisning dertil.

Nye cykelskilte
En del kommuners arbejde for at give cyklister gode forhold bliver med det nye regelsæt også understøttet af nye skilte.

Eksempelvis vil vi fremover ikke blot møde gågader, men også cykelgader. Her er kørebanen i udgangspunktet reserveret til cykler og små knallerter. Man kan dog med undertavler give tilladelse til anden kørsel i bestemte tidsrum. De kørende skal så være særligt agtpågivende, holde en lav fart, der svarer til cyklisternes, typisk 30 km/t, og de må ikke parkere udenfor særligt afmærkede pladser.

Både i byer og på landet er mange kommuner ved at etablere supercykelstier, der ved at have så få forhindringer som muligt skal gøre det nemt og komfortabelt at vælge cyklen som transportmiddel. Dette runde orange-hvide logo vil vise cyklisterne, at de nu er på en supercykelsti.

Danmark har i øjeblikket tre såkaldte EuroVelo-cykelruter. Én langs Vestjylland og den nordøstjyske kyst, én igennem det midterste Jylland fra syd til nord og én langs Østsjælland, Møn og Falster. De vil fremover blive markeret med dette lille EU-flag.

Hvis cykler derimod er uønskede nogle steder – for eksempel ved indgange til butikscentre – kan kommunerne nu skilte med, at der er parkering forbudt for cykel og lille knallert.

Letbaner
Aarhus er godt i gang med at bygge en letbane. Når den er klar, vil trafikanterne i byen møde en række nye skilte.

Dels kommer der en undertavle, der kan vise, at et opsat skilt gælder særligt for letbanen. Dels kommer der et skilt med ubetinget vigepligt, der viser andre trafikanter, at de skal holde tilbage for letbanen. Der kommer skilte, som viser, hvor der er letbaneholdepladser. De ligner dem, vi kender fra busstoppestederne.

Og der vil stå en hel række særlige skilte, som førerne af en letbane skal forholde sig til, men som andre trafikanter ikke skal lade sig forvirre af.
Kilde: Vejdirektoratet

Du kan se de nye skilte og symboler til kørebaneafmærkning her.

Udgivet i Information

Den generelle hastighedsgrænse på danske motortrafikveje er 80 km/t, men kan være skiltet højere eller lavere, dog må hastigheden ikke overstige 90 km/t.

Nu kan familien Danmark snart komme hurtigere fra A til B. Vejdirektoratet har igangsat arbejdet med at opgradere en række motortrafikvejsstrækninger til 100 km/t.

Vejdirektoratet er gået i gang med at opgradere en række motortrafikvejsstrækninger fra 90 til 100 km/t. Det sker som følge af en ændring af færdselsloven, som Folketinget vedtog den 3. maj.

Bilisterne har allerede fået glæde af opgraderingen på strækningen fra Holbæk til Vig, hvor det i sommeren blev tilladt at køre 100 km/t.

I øjeblikket arbejdes på også at opgradere strækningerne Bredsten-Vandel, Sdr. Borup-Assentoft, Løgten-Bale, Bale-Ugelbølle og dele af Næstved Nordlig omfartsvej.

Opgraderingerne indebærer blandt andet, at der etableres nye midterautoværn for at øge sikkerheden, når hastigheden sættes op.

- Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne får lov til at sætte hastigheden op på udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at øge hastigheden på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Strækningerne, hvor det bliver muligt at køre 100 km/t fremfor de nuværende 90 km/t, åbnes i takt med at opgraderingerne færdiggøres i tiden frem til og med 2017.

Kilde: Transport- og Bygningsministeriets

Udgivet i Information

Mont-Saint-Michel er en af ​​de mest spektakulære og mest besøgte attraktioner i Frankrig.
Besøgende til Mont-Saint-Michel i Frankrig, finder i Ardevon et billigt alternativ til de dyre besøgs parkeringspladser. 7 til 10 Euro er prisen for 24 timer, afhængig af sæsonen.
Autocamperpladsen "La Bidonnière" ligger i udkanten af ​​landsbyen Ardevon med spektakulær udsigt over klosteret.
Shuttlebus holdepladserner til klosteret ligger 6 km meter væk fra autocamperpladsen, og der er cykelsti hele vejen. De der ikke har en cykel med selv, kan låne en gratis på pladsen.

Autocamperpladsen har 45 rummelige pladser - også til meget store campere og er lavet i to halvcirkler. Bygningen ved pladsen er en gammel gård, der fungere som reception ved indgangen. Der kan købes brød, kager, drikkevare og regionale produkter. Baguette kan forudbestilles. Toiletter bad findes ligeledes i bygningen.

Fra pladsen er der udsigt til Mont-Saint-Michel. Mont-Saint-Michel besøges hvert år af tre en halv million.

Priser: 7-10 Euro per autocamper/24 timer, Strøm (30 tilslutninger) 3-3,70 Euro, Forsyning og tømning: 3 Euro, Bad 3 Euro/person

Adresse:
Aire La Bidonnière
Route de la Rive 5
50170 Ardevon

Koordinater: 48°36’12’’N, 01°28’37’’W

Telefon: 0033/625553070
E-Mail Adresse:
Internetside: www.campingcar.ardevivre.fr
Link: Mont-Saint-Michel

Autocamper-info har modtaget følgende pressemeddelelse fra CamperWorld:

De første nye autocampere – også de helt store modeller – fremvises hos CamperWorld i løbet af dette efterår – i forbindelse med indvielse af nye udstillings faciliteter for autocampere. CamperWorld har foreløbig bestilt 36 nye autocampere til den kommende sæson.

Tekst: Poul Neergaard Larsen

Interessen for autocamper ferie er større end nogensinde
Det blev bekræftet på den årlige branche messe som blev afholdt i Düsseldorf den sidste uge i august. Udstillerne taler alle om et godt salg og stor interesse for køb af autocampere. Indregistrerings tal i Europa bekræfter det samme – idet der meldes om en meget stor stigning de første 6 måneder af 2016 på næsten 25 % i forhold til 2015, hvor der også var en stor fremgang. Tallene gælder for hele Europa – hvor Tyskland er det land i Europa med den største stigning på salg af nye autocampere. Vort andet naboland Sverige melder en stigning på 34,5 % i forhold til 2015 - i perioden januar til august 2016.

Interessen for autocampere er mindst lige så stor i Danmark – men på grund af høje afgifter – bro og færge udgifter m.m. er salget af autocampere stadig meget lavt.

I forbindelse med udstillingen holder der flere tusinde autocampere parkeret på camping arealet til udstillingen. Det er bemærkelsesværdigt at en væsentlig del af de besøgende nu ankommer i store autocampere i fabrikaterne Concorde og Morelo – og ofte med en trailer, hvor der er placeret en lille personbil.

Hobby
Hobby autocampere var det første fabrikat CamperWorld startede op med i 2016. I 2017 er udvalget fra Hobby blevet endnu større og flottere. Hobby er meget efterspurgt - af især kunder der vil købe og eje en autocamper til sig selv. Derfor er CamperWorld gået i tænkeboks for at finde frem til de rigtige modeller.

Giottiline
Siden 1912 har Neergårds Camping solgt Giottiline i Danmark. Denne forhandling videreføres nu af CamperWorld som allerede i 2016 har hentet mange Giottiline autocampere til Danmark – hvor ikke mindst den nye fuldintegreret G. line har vakt stor interesse.

Forhandlingen udvides nu til også at omfatte andre PLA produkter – nemlig de nye Mister – Plasy og Happy modeller. Der er mange interessante indretninger i disse modeller, men især den nye Plasy HP76 har stor interesse, med en indretning hvor der er placeret 2 enkelsenge i normal sengehøjde og med et stort og velindrettet toilet og omklæderum i bagenden af autocamperen. Alle autocampere fra Giottiline og PLA er bygget på Citroen Jumper og leveres med den nye euro 6 motor i 130 – 150 og 180 HK.

Ahorn
Fra Ahorn kommer der mange nye modeller til Danmark. Ahorn er et Trigano produkt, som produceres i Italien af Rimor fabrikkerne. Det specielle ved disse modeller – som leveres som alkove modeller og delintegreret modeller - er, at de alle er meget familie venlige med rigtig gode indretninger i en yderst god kvalitet til rimelige priser – som vi altid oplever fra Trigano. Det helt specielle er, at alle modeller leveres på den meget velkørende Renault Master dCI hvor der kan vælges motor størrelser i 130 HK og 170HK. En meget spændende nyhed er den nye Ahorn Camper World van/kassevogns model, som nu produceres i en speciel indretning, som er tilpasset de danske lovkrav om 4 sovepladser. Da den produceres i Renault – kan dette gøres korrekt og til en pris under 500.000 kr. hvor der ikke er tillæg til prisen.

MOBILVETTA
CamperWorld har indgået aftale med MOBILVETTA om import af dette fabrikat i 2017. Det er især de fuldintegrerede modeller der har interesse. MOBILVETTA henvender sig til et publikum som ønsker sig en autocamper i en speciel meget flot italiensk stil – med tilpassede meget lyse farver i interiør – hynder og gardiner. MOBILVETTA leveres på en original ALKO undervogn – som kører fremragende.

Concorde og Morelo
Interessen for helt store autocampere er stigende overalt i Europa. Og der er flere og flere danske familier – som holder flere måneders ferie eller lige frem ophold i det sydlige Europa. Derfor er der indgået aftaler om salg af Concorde og Morelo autocampere. Brian fra CamperWorld er en af de få – måske den eneste i Danmark - som har ejet og kørt i ikke mindre end 3 Concorde autocampere. Derfor er der også på dette punkt stor erfaring bag ved. Udover Concorde og Morelo kan der skaffes andre store autocampere efter ønske.

Hold øje med camperworld.dk! På gensyn.

Udgivet i Information

Norge, hvor er det fantastisk godt ! I har virkelig fået lavet ændringer for autocampere i 2016. Billigere bompenge, færgebilletter, syn for autocampere på over 3500 kg, som for autocampere på 3500 kg, og nu 110 km/t for autocampere mellem 3500 og 7500 kg. Godt gået ! Vi var så tæt på, og så blev det ændret 2 minutter før deadline. Kom igen Danmark.

Har du følt dig som en sinke i trafikken, fordi du ikke har haft lov til at køre så hurtigt som de andre? Høringsperioden for den nye fartgrænse for autocampere udløb den 2. marts. Nu er den godkendt.

Indtil i dag var den tilladte maksimale hastighed for autocampere mellem 3500 kg og 7500 kg været 80 km / t. Nu ændres reglerne, så du kan følge trafikken i samme tempo som andre biler.

I det norske Vegdirektorats høringsforslag, der blev sendt ud i december sidste år, blev det foreslået, at autocampere i køretøjsgruppen M1 over 3.500 kg kan køre op til 110 km / t, når der skiltes med denne hastighed.

Der er ingen øvre vægtgrænse for køretøjer i klasse M1. Derfor er der indlagt en vægtgrænse på 7.500 kg for at måtte følge hastigheds skilte. Autocampere i klasse M1 over 7500 kg skal derfor fortsætte med at køre maksimalt 80 km / t.

Det betyder, at Norge og Sverige har den samme bestemmelse for autocampere under 7500 kg. De kan følge skiltet hastighed. I Danmark er den maksimale hastighed 80 km / t og i Finland, må autocampere på visse betingelser køre i 100 km / t. Tyskland har også en øvre hastighed på 100 km / t på autocampere op til 7500 kg.

Med den nye hastighed bestemmelse bliver dette den nye tophastighed for autocampere under 7500 kg.

Vegdirektoratet skrev i høringen, at der er god grund til at tro, at store autocampere allerede kører med en højere hastighed end 80 km / t. De mener derfor ikke, at en ny hastighedsgrænse vil forårsage, at den generelle hastighed på vejene vil stige betydeligt.

Ændringen af ​​hastighedsgrænsen gælder fra i dag.

Link: Bobilverden

Udgivet i Information

Da der ikke er tale om to sider af samme sag, er det svært at forestille sig at autocamper parkering er konkurrence forvridende. Indholdet i tilbudet til autocampere på campingpladser og tilbudet som autocamper parkering er vidt forskellige. Campingpladser tager udgangspunkt i campingreglementet, som er en udvidelse af sommerhusloven og kræver udlejningstilladelse, hvor imod overnatning for autocampere som autocamper parkering, tager udgangspunkt i færdselsloven, og er en undtagelse fra campingreglementet..

Tilbudene på de to pladstyper er ligeledes vidt forskelligt, idet en campingplads tilbyder alt fra hoppeborge, swimmingpools, vandland, restauranter, legepladser, store forkromede servicebygninger, med alt hvad hjertet begære osv, hvorimod en autocamper parkering indeholder det autocampere har brug for, så som strøm, bortskaffelse af spildevand og toilet, frisk vand, af og til internet og nogle gange et par toiletter og baderum.

Campingpladser er aflåst om natten og lukket fra slut Oktober til 1. marts, hvis ellers de “stakkels”, campingpladser “gider” at have åbent så længe. Nogle campingpladser holder kun åbent 4,5 mdr om året, og næsten ingen hele perioden. Så er der naturligvis et mindre antal campingpladser med vinteråbent !

Det er ligesom forskellen på at booke et værelse på henholdsvis et vandrehjem og et 4-5 stjernet hotel. Ligesom udvalget i et discount supermarked contra de store supermarkeder der har alt.

Campingpladserne, skulle man tro, har fået en chip indopereret som siger, at alt andet end campingpladser, som tager en mindre pris er konkurrenceforvridende, eller også kommer der en historie om at der ikke er grund til at lave nye pladser for autocamper turister, for dem har campingpladserne mange af !

Af hensyn til visse campingpladsejere og Campingrådet siger vi det gerne igen - Hvis autocamper turisterne havde større interesse i campingpladserne, havde de allerede været der. Campingpladserne har jo været der hele tiden. Der er ifølge flere undersøgelser omkring 20% med autocamper, som gerne vil betale for campingpladser, resten søger andre muligheder uden for campingpladser, til andre priser, og som ligger bedre for formålet med besøget. Det er da ikke så svært. Forsøg på tvang eller benspænd for alternative autocamper turist tiltag, har kun et facit ! Der kommer ikke flere autocamper turister end der er i forvejen, og derved vil campingpladsen ødelægge tilstrømning af et øget antal autocamperturister, hvor de ellers havde mulighed for lidt ekstra.

Autocamper parkering kan aldrig nogen sinde være en konkurrent til campingpladser, og hvorfor ? De har aldrig nogen sinde haft et større antal autocampere. Det er næremere et spørgsmål om at campingpladserne er konkurrent til bla. Vandrehjem, B&B, da hytte fylder meget og i fremtinden vil fylde meget mere på campingpladser. Undersøgelse fra Varde og Syddjurs, siger henholdsvis 3-4% af totalt 700.000, og 5% af total 580.000 overnatninger, altså ca. 58-59.000 overnatninger af 1.280 mill. overnatninger.

I 2014 blev spørgsmålet om konkurrenceforvridende kommunal autocamper parkering stillet i Folketinget, her enda som gratis pladser og svaret fra daværende minister Magrethe Vestager, kan du i en forkortet udgave læse her.

Spørgsmålet:

”Er det ministerens vurdering, at det er indenfor kommunalfuldmagtens regler, når en række kommuner stiller arealer gratis til rådighed f.eks. p-pladser og lignende så autocampere kan overnatte uden betaling - eller burde kommunerne udbyde de påtænkte arealer, så der kunne opnås en markedsleje og samtidig kræve, at lejeren af arealet skal opfylde de samme regler som campingpladser, der lejer jord af en kommune?”

Svaret:

Det er antaget i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis og i den juridiske litteratur, at en kommune efter disse grundsætninger som udgangspunkt ikke uden lovhjemmel kan drive handel, håndværk, industri og finansiel virksomhed.
Det er endvidere antaget, at en kommune som udgangspunkt ikke uden lovhjemmel kan yde tilskud til enkeltpersoner eller til enkelte virksomheder.
Det er imidlertid i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis anset for lovligt, at kommuner under visse betingelser etablerer og driver eller støtter vandrerhjem og campingpladser.
Dette gælder, selvom det ikke kan udelukkes, at der herved påføres hotelerhvervet konkurrence.
Baggrunden herfor er kommunernes almindelige interesse i at tilvejebringe og stille faciliteter til rådighed for borgernes fritidsaktiviteter. Hertil kommer, at det efter de nævnte grundsætninger tillige antages, at en kommune kan varetage opgaver, der har til formål at fremme turismen i kommunen.

Campinrgådets problem:

Campingrådets forsøger at forsvare deres forretningsmodel, hvor campingpladserne istedet for at skulle indbetale penge til Campingrådet, sælger CKE campingpasset som indbringer dem omkring 10,3 millioner, ud af et 2016 budget på godt 13 millioner. Selv deres advokat tjener penge ind til Campingrådet.

Campingpladser skal angive deres kollegaer:

I folderen “udstedelse af campingpas" opfordre Campingrådet campingpladser som oplever, at der kommer gæster og fortæller, at vedkommende har besøgt en eller flere godkendte campingpladser uden at skulle købe et campingpas, til at tilbyde dem et gratis campingpas, mod at de udlevere kvitteringer på disse campingpladser. Der er vel en grund til at flere og flere campingpladser, lukker gæster ind uden campingpas. Mange er økonomisk presset, og de ved at autocampere i de fleste tilfælde køre igen, hvis de skal vise campingpas. Inden for campingpladser findes også en elite, som øjensynligt får mere opmærksomhed end andre.

I Campingrådets om “udstedelse af CKE pas”, kan man læse at 3,8 millioner kr går til markedsføring, pressearbejde og imagepleje. 1,8 millioner til pressearbejde, advokatbistand og principielle sager. 1,4 millioner går alene til forsendelse af campingpasset ! Konsulentbistand, bestyrelse, administrations lønninger og administration alene udgøre den nette sum af 6,2 millioner danske koner. Autocamper-info.dk er i besiddelse af budgettal.

Der er revner i fundamentet:

For nylig var der internt møde i Middelfart, vedrørende omfordeling af indtægter til Campingrådet. DK-Camp ønsker at betale mindre til fællesskabet, mod at brugerorganisationerne skal betale mere.

Er dette begyndelsen til enden for et Campingråd i den nuværende form ? Intern utilfredshed ulmer. Nogle går deres egne veje, mere eller mindre i det skjulte. Opsving i overnatninger som før 2008, har ikke vist sig. Vejret og billige flybilletter får skylden, selv om både camping - og autocamperbranchen boomer som sjældent set før i hele Europa. el afgifter, vandafgifter mv forpester livet for campingpladserne, siger de. Det endda, uden at nogen af de campingpladser som har mulighed for at holde åbent fra 1. marts til 31 . oktober, vælger at holde åbent hele perioden.

Midt i denne række af undskyldninger, soler vores nabolande sig i at flere campister vælger at holde ferier på deres campingpladser. Tyskland havde i 2015 en stigning på 6 % flere danskere.

Campingrådet har forstået at gøre deres hoser grønne, der hvor de har kunnet opnå noget, og det gælder også historier om at autocampere, der høre til på campingpladser, som har alle faciliteterne i forvejen. Undeligt at autocampere ofte skal trækkes fri på en campingplads, fordi underlaget ikke kan bære de tunge vogne, som i nogen tilfælde vejer op til 12 tons. At der sker noget andet virkelighedens verden, kan dokumenteres af flere autocamper adfærds undersøgelser fra ind og udland.

Kommunal overnatnings muligheder er et must for autocamper turister, hvis ikke autocamper turisterne helt skal køre udenom Danmark. Private investeringer lader vente på sig, fordi troen på at man ikke bliver forulempet med påskud om at drive forvridende virksomhed, fra en branche som ikke selv formår at forholde sig til virkelighedens verden, stadig er til stede.

Danmarks hidtil bedste kort er Autocamperplads Rømø, som fra påsken 2016 kunde udbyde 103 pladser, nærmer sig hastigt 12.000 overnatninger, her det første år. Udvidelsen fra 28 pladser til 103, har også vist ikke at være nok. På trods af de ekstra 75 pladser, har der i store perioder måtte sendes 40-50 væk igen, om dagen, fordi der ikke var plads. Behovet er der, ikke kun på Rømø, men også på mange andre skønne steder i Danmark.

Det er unægteligt op af bakke, når campingrådet kræver autocampere ind på campingpladser, mens andre kræver gratis pladser, uden at kunne fortælle om hvor pengene skal komme fra, næsten ligesom på Christiansborg.

Udviklingen:

Hvor går det hen ? Autocamper turister forespørger flere faciliteter, selv om de fleste har det hele med, men de fleste vil ikke ind på en campingplads ! Spørgen man dem der ved mest om autocamper adfærd i Tyskland, siger de alle, at vi om få år, nærmer os mini campingpladser, uden for almindelig kendte campingpladser.

Det kunne betyde at vi nærmer os den amerikanske model mere og mere, hvor man køre ind i den ene ende af parkeringsfeltet og ud i den anden. Er Overnatningsoasen på Südseecamp i Wietzendorf, Lüneburger Heide i virkeligheden den første prøve på denne nye type pladser, med aner til den amerikanske version.

Det vil klæde campingrådet at holde lav profil i jagten på nye autocamper tiltag. De kunne selv gå hen og blive endnu mere ofre i det spil. Derfor er det også yderst vigtigt, at få fingeraftryk på det nye Campingreglement, som om kort tid skal ændres.

I TVSyd den 13. september, var der et indslag om en kæmpeinvestering i Tøndermarsken til 210 millioner kroner, støttet af A.P.Møller fonden og Realdania. På spørgsmålet om, hvad de ville bruge de mange penge til, svarede repræsentanter fra Tønder kommune, at de ville ønske sig en autocamperplads til de mange autocampere, som efterhånden køre i deres landsdel, på grund af de initiativer som er sat igang i kommunen, blandt andet på grund af Tønders egen nye autocamperplads.

Link: Konkurrenceforvridende i Folketinget, Vejledning i udstedelse af CKE-campingpas

Tirsdag, 13 september 2016 00:00

Pössl Roadstar 640 DK, med stort bad/toilet

Pössl Roadstar 640 DK er en ny kassevogns autocamper fra Europas største leverandør af City autocampere. 640 DK overbeviser med mange detaljer. En stor dobbeltseng på tværs, som måler ikke mindre end 196x151 cm.

Et kompakt køkken med et rigtigt kompressor køleskab på 90 liter, med 7 liter frostboks. En elegant beboelsesdel og klassens største bad og toilet, der ellers kun ses i store autocampere. Bad på den ene side og toilet lige overfor, betyder at der kan lukkes af ind mod sove afdeling og siddeafdeling/køkken.Dermed er hele vognes bredde benyttes og dette er ikke set før i kassevogne.

Der plads til 100 liter friskvand og 92 liter spildevand. Opvarmning sker med Trume Combi 4, 2x11 kg gasflasker, batteri 95 Ah, Thetford Kompressor køleskab, Sidedør med elektrisk Softluk.

Indehøjde 190,5 cm, Længde 635,8 cm, bredde 205,0 cm, højde 269 cm

Mere info: TJ Camper

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Fredag, 09 september 2016 00:00

Hymer Duomobil på under 3,5 tons

Letvægts konstruktion er i øjeblikket det dominerende tema i autocamper branchen. Hymer spiller nu med Duomobil B-DL 534 selv op til en 3,5 tons udgave på 6,99 meter, mod Hymer B -SL 634 på 4500 kg og 7,79 meter. Duomobil B-DL 534 havde Premiere på Düsseldorf Caravan Salon ((26.8.-04.09.2016).

Den nye model, der er baseret på Fiat Ducato er næsten syv meter lang og er baseret på den nye modellinie, Hymermobil B-klasse Dynamic Line. Den er til rådighed fra December 2016 og køretøjet der i køreklar stand vejer 2980 kg, giver dermed ca. 520 kg i nyttelast reserve. En ny generation af møbler gør det muligt, sammen med andre lette bestanddele. Til ferie bagage er der også blevet plads en bageste garage. Den er tilgængelig gennem døre på begge sider af køretøjet.

Den U-formede siddegruppe findes i bagenden. Det rummelige opholdsstue er placeret på en piedestal og har plads nok til en middag med naboerne. Duomobil B-DL 534 blev udviklet til to. Igen står der en tåbelig dansk lovgivning i vejen, med krav om 4 sovepladser, før den kan køre på 60% afgift i Danmark. De to enkelte senge kan sænkes som en sænkeseng over førerhuset. Den 190 x 150 cm madras kan også bruges som en dobbeltseng, hvilket vil sige at man sover i længderetning af køretøjet og ikke på tværs. Begge dele er muligt.

Centralt i køretøjet er toilet område på førersiden, modsat den separate bruser. Påklædningsværelse og sanitære område kan være adskilt af en dobbeltdør.

Som en option, vil der være en elektrisk drænbar spildevands tank og et smart multimediesystem, som blandt andet muliggør samtidig anvendelse af flere medier ad gangen.

Link: Hymer DL 534

 

 

Udgivet i Autocamper nyheder
Onsdag, 07 september 2016 00:00

Ny autocamperplads i Juelsminde.

Så lykkedes igen at tilføje en autocampeplads til Danmarkskortet, og endda på en udsøgt smuk plet. Juelsminde er kendt for sin gode badestrand, pælesidning, Marina til 500 både og den gamle fiskerihavn med masser af liv og charme, masser af årlige aktiviteter og ikke mindst stedet der før Æbeltoft husede Fregatten Jylland. Ankeret fra Fregatten er der såmænd endnu. Juelsminde var også tidligere færge knudepunkt, for Juelsminde - Kalundborg færgen. Det var før Storebæltsbroen, og motorveje i Danmark. Autocamperklubben Campervenner som er på Østkyst-tur, har gjort holdt på det, som fra næste år bliver til en ny autocamperplads i Juelsminde, lige uden for Juelsminde Camping, uden brug af campingpas.

29 autocampere er tjekket ind, og Juelsminde Camping, får derved følelsen af, hvormange pladser de kan satse på. Pladsen er i øjeblikket ved at blive indhegnet, og senere i efterår/vinter kommer der faciliteter på pladsen, så den kan tage imod det pres af autocamper turister der er stigende på Juelsminde.

Pladsen husede tidligere rutebiler, men de ca. 2800 kvadratmeter får nu autocampere som beboere, som er helt separat fra campingpladsen.

Koordinater:

55°42'44.8"N 10°00'52.0"E

55.712438, 10.014436

link: Juelsminde Camping, VisitJuelsminde

En autocamper med adgang til for- og bagsæder, som i en 4 dørs bil. Det er nyt - helt nyt.

Masser af plads til afslapning og sove, er der i den nye delintegrerede Chausson 611 Travel Line med en bageste siddegruppe. Første  autocamper, der er med to døre i bodelen.

Chausson satser i 2017 på elektrisk optrækkelige sænke senge og et grundplan med to kabinedøre. Det findes i 611 Travel Line og ikke kun til lettere indstigning. Med de to indgange er der på autocamperpladsen ikke længere foran og bagpå - Bord og stole kan sættes op på begge sider.

To enkelt sæder sammen med forstolene udgør siddegruppen, hvorover der hænger den første sænkeseng. I bagenden af ​​den usædvanlige model, åbner der sig et ekstra opholdsområde for de mere afslappede. Den anden sænke seng ovenover gør, at den næsten syv meter lange 611 Travel Line passer til fire mennesker. Den tilbydes kun i udstyrsmodellen Welcome.

Chausson er kendt for innovative og anderledes løsninger, og har til dato vovet sig ud i mange andeledes indretninger og løsninger i autocampere.

Køreklar vægt 3026 kg, giver en lastevne på 375 kg. For pris - kontakt Dancamper

Link: Chausson 611 Travel Line

Udgivet i Autocamper nyheder
Side 1 ud af 2