Artikel filtreret på dato: juni 2016

Havnen har nu flere overnattende autocampister end gæstesejlere

Idé om at udnytte areal

“Vi fik jo idéen, fordi vi har et stort kystnært vinteroplags-område, som ikke bliver brugt til noget fornuftigt om sommeren - samtidig kom der løbende autocampere og spurgte, om de måtte holde her.

Så vi startede helt ærlig talt lidt i smug, og naturligvis fik kommunen en klage, fordi campingpladserne ikke var så glade for, at autocamperne holdt her og ikke hos dem. Som reglerne var dengang, blev vi tvunget til at lukke et år”, siger Jens Jacob Sørensen.

Men i 2010 lavede regeringen camping-reglementet om, og nu står det direkte, at netop lystbådehavne kan få lov til at etablere en autocamper-campingplads. Kommunen skal give en udlejningstilladelse og evt. dispensere fra kravet om, at nye campingpladser skal have mindst 100 enheder.

“Så gik vi straks i dialog med Aabenraa Kommune og efter et fint samarbejde fik vi de nødvendige tilladelser”. Havnen i Aabenraa har plads til 48 autocampere. Ca. 50% er nordmænd og resten fordeler sig ligeligt med 25% danskere og tyskere.

Autocampister skaber omsætning i byen - måske køber de et par sandaler eller spiser et måltid mad

Båden skiftes ud med autocamper

“Der bliver fler’ og fler’ autocampere. Mange af dem er tidligere lystsejlere, som er kommet op i årene og måske har fået et nyt knæ, så de ikke kan sejle mere. De kender miljøet i havnene, og de elsker at være her. Mange af dem har også nået et punkt i livet, hvor de ikke ønsker at bo ved siden af en hoppeborg, og de siger direkte, at kunne de ikke holde her på havnen, så kørte de uden om Aabenraa.

Kommunen ønsker jo heller ikke at sende turister ud af byen, så de gav os den nødvendige dispensation til autocamper-parkering.Og vores autocampister skaber også omsætning uden for havnen - næsten alle er oppe i byen en tur. Køber måske et par sandaler og får sig et måltid mad”, siger Jens Jacob Sørensen.

Total-oprydning og investering

“Men tag ikke fejl. Der er også arbejde i det her. Vi har gennemført en total oprydning på vores vinteroplags-plads, så her ikke flyder med gammelt jern og andet skrammel. Hos os kan man ikke have en vogn til vinteropbevaring stående - næh kravet er et stativ, som kan klappes sammen, så her kan være pænt og ryddeligt til sommergæsterne på land.”

Havnemesteren forklarer også, at der bestemt har været nogle start-investeringer. Havnen har måttet lave et bomsystem og investere i de nødvendige el- og vand-faciliteter til de nye gæster. Til gengæld udnytter havnen i dag den helt unikke placering, som vinteroplagspladsen har lige ved siden af havnen.
Havnen udnytter vinteroplagspladsen, der med sin unikke placering tæt ved stranden, er perfekt for autocampere.

Politisk beslutning banede vejen

Hos Aabenraa Kommune var det byggesagsbehandler Peter Mumm, der håndterede sagen. “En marina er en slags campingplads for lystbåde, og det afgørende ifølge campingreglementet er, at gæsterne kan benytte eksisterende faciliteter som bad og toilet.

Desuden skal der være en lokalplan, som giver mulighed for at oprette sådan en campingplads, og i vores tilfælde var der i den gældende lokalplan netop et område, der var udlagt til ‘andre erhverv med relation til lystbådehavnen’, hvilket kommunen vurderede bestemt gælder en campingplads for autocampere”.

I Aabenraa Kommune var det i sidste ende det daværende Plan- og Trafikudvalg, der traf en politisk beslutning om at tillade autocampere på lystbådehavnen under den gældende lokalplan.

Ifølge Peter Mumm er modstanden mod autocamperne på lystbådehavnen nu helt forstummet. Heller ikke en nærliggende campingplads indsendte en klage, da havnens tilladelse til at drive campingplads efter det nye campingreglement var i offentlig høring.

Kilde: journalist Niels Brandt, MarinaGuide.dk

AUTOCAMPERPLADSEN

Camperpladsen ligger mellem sejlklubben og stranden med under 50 m til vandet. Der er gode sejl, bade- og fiskemuligheder lige uden for ”husdøren” – og fra alle pladser er der udsigt til Aabenraa Fjord.

Camperpladsen benytter fælles faciliteter med lystbådehavnen, og der er en hyggelig restaurant på stedet.

Afstanden til nærbutik ca. 100 meter og ca. 300 meter til nærmeste supermarked. Aabenraas gågade ligger under 1 km fra pladsen.

Aabenraa, som har stolte skibsbygger- og søfartstraditioner, ligger 25 km nord for den dansk tyske grænse, kun få kilometer fra motorvejen E45

Sæson: Åben hele året

E-post:
GPS koordinater: N 55° 02'04" - Ø 09° 25'24"

Åbenrå Sejlklub


Åbenrå kommune er sammen med bla. Tønder - og Varde kommune længst fremme i jagten på at få autocamperturister til at overnatte i Danmark og se Danmark som et rejemål og ikke kun et transit land.

Åbenrå har desuden en separat autocamperplads uden for en campingplads - Camperstop for 100 kr pr overnatning og uden campingpas, da der betales i automat.

OBS: Autocampere på lystbådehavne kan også laves som undtagelse fra campingreglementet - Autocamper Parkering !

 

Deutsche Alpenstraße – De tyske ferieruters grand old lady går gennem Sydbayerns spektakulære foralpeland og høje bjerge. Ferieruten er Tysklands ældste ferieruteHer, hvor naturen iscenesætter landskabet og kulissen, er "every mile – a smile". Blandt indslagene på den betagende alperute kan nævnes: 21 bjergsøer, 25 borge, slotte og klostre, over 60 kurbyer og hundredevis af bjergtoppe, dertil idylliske landsbyer med løgformede kirketårne i barokstil, broer, viadukter, tunneler og veje gennem bjergpas. Her, hvor lystige musikanter boltrer sig, hvor der står store ølkrus på bordene i ølhaverne og på de hyggelige beværtninger, og hvor traditionerne holdes i hævd, viser alpepanoramaet sig fra sin smukkeste side samtidig med, at det stadig er en fornøjelse at køre bil her. Man behøver heller ikke absolut at være bjergbestiger for at interessere sig for Alperne. De er også et paradis for folk, der vil slappe af eller dyrke fritidssport. Hvis man er vild med vintersport, kultur og wellness, finder man her alt, hvad hjertet begærer. Det samme gælder for vandrere, der interesserer sig for plante- og dyrelivet. Det fascinerende ved denne rute er, at den er så afvekslende, og så de mange tillokkende steder, hvor man bliver fristet til at tage en pause. Efterfølgende er udpluk fra et kæmpe udvalg af muligheder. Hele ruten er skiltet med skilte på brun bund og hvid skrift. Germany Travel.

Turen:

Rejsen på Deutsche Alpenstraße, fører dig 450 km fra Lindau ved Bodensøen til Königssee nær Berchtesgaden. Ruten snor sig gennem amtsveje og går gennem nogle af de smukkeste dele af Allgäu og Bayern. 25 slotte, paladser og klostre ligger langs vejen, og nogle af dem er blandt de største attraktioner i Tyskland.

Turen starter i Lindau ved Bodensøen:

En spadseretur gennem Lindau er det perfekte sted at sætte scenen for den kommende tur langs Deutsche Alpenstraße. Tag dig tid til en rundtur i den historiske gamle bydel. Lindau er den smukkeste by ved Bodensøen - her kan ses en mægtig sandsten løve og 36 meter høje fyrtårn på havnen og by. Panorama udsigt til de tre lande der omgiver Bodensøen - Tyskland, Østrig og Schweiz.

Lindenberg - Historien om stråhatten.

Historien om byen Lindenberg er præget af hatten industrien. Den første hattefabrik blev grundlagt i Biedermeier perioden i 1890, og dengang var der 34 strå hat producenter, der fremstillede de 8 millioner stråhatte. Ikke overraskende, at Lindeberg i begyndelsen af det 20. århundrede blev betegnet som centrum for den tyske Herrestråhatte industri og "Lille Paris". Lindenberger Hutmuseum giver et indblik i den århundreder gamle hattetradition.

Füssen - Den gamle by, hvor flere ruter mødes.

Füssen - En vidunderlig gammel by, mellem byhuse i gågaden kan man se tårnet fra Hohe Schloss, ligger højt hævet over den gamle bydel. I Füssen møder den tyske Deutsches Alpenstraße den "Romantische Straße" Den romantiske gamle bydel med næsten italiensk flair på deres pladser og fortovscafeer er en opfordring til at slentre og udforske. Fra storhedstiden i det tidlige 16. århundrede, da kejser Maximilian besøgte Füssen næsten fyrre gange har sat sit gotiske præg på byhuse og bymuren.

Schwangau - Smukkere bliver det ikke.

Kendt verden over for især for slottet Neuschwanstein, hvis konstruktion blev lavet i det 19. århundrede, af kong Ludwig II. Hans romantiske vision om virkeliggørelsen af en ridderborg. Utrolig smukt beliggende og absolut et besøg værd.

Garmisch-Partenkirchen - Hvem har ikke set nytårsskihop

Tysklands skisportssted nummer et, lokker med et historisk centrum, olympiske sportssteder og det mest moderne skihopbakke i verden. Byen var været for vinter Ol i 1936. Sydvest for byen ligger Tysklands højeste bjerg - Zugspitze med en højde på 2962 meter. Afse tid til et besøg på verdens tag.

Reit im Winkel - idyllerisk bjergby.

Den idylliske bjerglandsby med 700 meter over havets overflade, og omkring 2500 indbyggere indbyder med sin karakteristiske Bayern landsby, de mange traditionelle restauranter, turister til at blive i byen.

Berchtesgaden/Königssee - Det smukkeste sted i Sydtyskland.

I den sydlige del af Berchtesgaden venter verdensberømte monumenter og fascinerende naturlig skønhed. Som en fjord slanger Königssee med sit krystalklare vand sig gennem den eneste alpine nationalpark i Tyskland. Kehlsteinhaus, bedre kendt som Ørnereden. Skænket til Adolf Hitler på hans 50 års fødselsdag, som sommerhus, ligger ligeledes i området og resterne af byggeriet kan besøges. Idag fungere Ørnereden som restaurant, drevet af en velgørende fond.

Liste med autocamper- og campingpladser langs Deutsches Alpenstraße.

Download Deutsche Alpenstraße til Garmin Gps og Googlemaps

Links: Googlemaps, Deutsches Alpenstraße, Ferienstraßen

Udgivet i Autocamper Ture

Igen inovative løsninger fra opfinderen af sænkesenge i delintegrerede autocampere. Bürstner Lyseo fra 2017.

En absolut nyhed fra 2017 er Bürstner Lyseo serien med dobbelt bund. Den delintegrerede, og varianten med Alkove viser et nyt model koncept og et modulær design af mærket.

Den helt nye delintegrerede autocamper serie Bürstner Lyseo T leveres med otte grundplaner i 3,5 ton klassen i starten. Seks af dem kan være udstyret med en elektrisk drevet sænkeseng. Den samlede køretøjs højde på Bürstner Lyseo på 2,95 meter, som afspejles i interiør med en luftigt ståhøjde på 2,05 meter. Desuden sørger et funktions dobbeltbund for trin-fri gennemgang i hele køretøjet og forbedrer vinter dueligheden. Derudover er der også flere tilgængelige stuverum tilgængelig i den praktiske “kælder”.

Bürstner Lyseo T: Masser af lagerplads og et loungeområde

Særlig opmærksomhed i udviklingen af ​​Bürstner Lyseo henledes på den store, brugbare garage i Queensizesenge modeller med højdejustering, der muliggør behovet for enten en cykel passende højde eller en bekvem lav adgang til sengen. Et særligt træk ved Bürstner Lyseo serien, er T 744. Takket være den store lounge siddegruppe i bag, giver det modellen en ekstraordinær følelse af plads. Over siddegruppen er en sænkeseng, som sænkes ved sengetid.

Bürstner Lyseo A: En alkove for familier og udlejere

Med Lyseo tilbyder Bürstner efter et års pause igen en middelklasse alkove. Som med den delintegrerede forbliver den på en totalvægt på 3,5 tons og er baseret på Fiat Ducato. Familie autocamperen fås med to forskellige grundplaner og kan rumme op til seks personer..

Link: Bürstner, Dansk forhandler Vendelbo Vans

Udgivet i Autocamper nyheder

Lovgivningen giver mulighed for autocamper parkering og det er undtaget i campingreglementet. Det er som om, at kommuner af og til har berøringsangst for denne form for parkering og henviser til at campingpladser ikke skal generes og viser et påfaldende hensyn. Hvad ? Er der nogen, der viser det samme hensyn ved etablering af supermarkeder og andre forretningstyper i en by. Campingpladserne mener ikke, at kommuner skal drive konkurrenceforvridende virksomhed, men hvad så med de år, hvor kommuner selv drev billige campingpladser? Kommunale campingpladser var og er i flere lande det billigste bud på en campingplads, og med et lavere udstyrsniveau. Det er helt i sin orden at campingpladserne rager til sig, af muligheder uden for deres målgruppe af kernekunder i telte og campingvogne, samtidig med at de gør, hvad de kan for at spænde ben for autocamper parkerings muligheder ? Nok er åbentbart bare ikke nok, for campingpladserne og Campingrådet.

Nu kan vi så frygte for, hvad den fungerende formand for Campingrådet, Bjarne Jensen (DCU) kan finde på. Manden, der i en e-mail til Syddjurs kommune skrev, at alle inklusive autocampere er velkomne på DCU pladser, og prisen er den samme, uanset om man kommer med det ene eller andet. Det skal bemærkes at underlag mv, der skal etableres decideret til autocampere, er så stor en udgift, at den ikke kan forsvares overfor DCU medlemmer, men at kommunerne er velkomne til afgive midler, hvis der skal etableres deciderede autocamperområder. Manden der for to år siden udtalte, at der ikke skulle være særtilbud for autocampere uden for campingpladser og at de skulle tvinges ind på campingpladser. Arrogancen har kronede dage hos DCU formanden. Så det ser ikke ud til at blive lettere, hvis det står til Poul Fejer´s nye chef´.

Om DK-Camp´s nye landsformand Torben Frydenlund Rasmussen, som er tidligere Businessmand og iværksætter af f.eks Build a Bear Workshop har fantasi til nytænkning for bla. autocampere, må tiden vise. Alt imens vi venter på svar, forsøger campingpladserne og Campingrådet at rage til sig, som altid, for at skabe nye muligheder, som de ikke har i campingreglementet, såsom hotelhytter på 45 kvm og mere end maksimalhøjden på 4 meter iflg. Campingreglementet.

Campingrådet har bedt Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen (V) om nye muligheder for landets campingpladser til at opføre hoteller og feriecentre. Eksperter er positive, men Naturfredningsforeningen afviser.

Campingpladser skal kunne huse hoteller, feriehuse og feriecentre. Argument - De vil se hvad de kan opnå af synergi i de områder, med mulighed for at indrette campingpladserne til ressorts, hvor en ny lovgivning i så fald skal åbne op for feriecentre, hoteller, feriehuse og autocamperpladser i samme område.

Hvordan kan en samarbejdsorgan tale på autocamperturisters vegne, uden at lytte til dem ?

Resorts - Det er lige præcis det autocamper turister ikke prioritere særligt højt, og nu skal man ikke kun trækkes med hoppeborge, legepladser og swimmingpools! Campingpladserne som autocamperturisters talerør er ikke spiseligt. Det kan de takke sig selv for. Tryk avler modtryk, og det giver sig udslag i til tider ophedede debatter. Desuden er der her et synergi problem af de større.

Igen har Campingrådet ønsker på autocamperturisternes vegne, og som altid gør Campingrådet regning uden vært. Det er en kendsgerning at autocampere kun udgør mellem 3-5% af deres totale overnatninger. Det er officielle tal fra de to turisttunge kommuner som Varde og Syddjurs.

Flere og flere campingpladsejere udtrykker offentligt utilfredshed, med CKE passet, som de mener hæmmer besøgende fra andre end deres grundliggende målgruppe af campingvogne og telte.

Noget kunne tyde på at Campingrådet og enkelte dominerende medlemmer, tramper hen over de mindre bemidlede campingplads medlemmer. En farlig kurs, som unægtelig kan give en hel del støj på de indre linier.

Campingrådet er et samarbejdsorgan mellem ejer- og brugerorganisationer og myndigheder ? Prøver de ikke bare at tilegne sig endnu mere til deres Monopol, som det i virkeligheden er?

Under ingen omstændigheder, giver de ikke frivilligt alternative muligheder fra sig, uden sværdslag.

Skal en service kun leveres på én måde, når mulighederne gør at det kan leveres på flere måder ?

Vi, som kæmper for alternativer for autocamperturister, agter ikke at rette ind til højre, efter Hr Fejers og Bjarne Jensens pibe. Det er og bliver i al fremtid en frivillig sag, hvor man vil handle. Sådan er demokratiet, også i Danmark.

“Vi har jo faciliteterne i forvejen” siger de, “så det vil derfor være naturligt at benytte campingpladsernes faciliteter”. Hvis man i 2016 stadig tror på det, har man ikke forstået noget som helst om autocamperadfærd og autocamper turisternes ønsker. De der ønsker at handle med campingpladserne, skal nok selv komme, ikke tvinges.

autocamper-info.dk talte med en tysk campingpladsejer fra Knaus Campingpladserne på Reisen messen i Hamburg. På spørgsmålet om, hvad han syntes om hele autocamper/campingplads spørgsmålet, svarede han at de jo i Tyskland, havde forsøgt at få autocampere til at overnette på campingpladser og autocamper turisterne udeblev. Campingpladserne skal tilpasse sig autocampere og ikke omvendt. De har derfor lavet separate pladser for autocampere, uden for campingpladserne, og det hjalp på besøgene.

Hvorfor ? Blandt andet fordi campingpladser har begrænset åbningstid, helt ned til 4,5 måned i bla. Skagen ud af de 8 måneder om året, som Campingreglementet tillader. Vinteråbent på kun lidt mere end 20% af alle deres campingpladser. Ved vintercamping må kun et begrænset antal pladser benyttes.

Manglende fundering af pladser på campingpladser harmonere ikke med besøg af tunge køretøjer. Middags- og sen aften og nattelukning, harmonere ikke med autocamper adfærd. Reservation er ofte nødvendigt i Peak sæson. Autocamper turister er et spontant folkefærd, hvorfor det ikke er i tråd med deres adfærds mønster. Autocamper turister køre også i stort omfang i skulder- og vintersæson.

Forkert placering i forhold til formål med besøget. Ingen dagsparkeringsmuligheder for autocampere i nærheden af formålet for besøget inklusiv byer. Prisen for høj i forhold til autocamperturisters forventninger og det antal overnatninger, som en autocamper årligt benyttes i. Overnatningerne er væsentligt flere end de fleste traditionelle campister, og fordelt over hele året. Autocamperturister vil ikke betale for en hel masse, de ikke har behov for. CKE Camping-pas er i det øvrige Europa ikke en del af autocamper adfærdsmønsteret på autocamperpladser, som oftest foregår på autocamper parkering - Stellplatz, som er en undtagelse for campingreglementet. CKE pas er i Danmark udelukkende adgangsgivende og ikke som mange andre lande informations- og rabatgivende.

Autocamper parkering er lige efter bogen og ens i Europa !

Autocamper-Parkering er i modsætning til Campingrådets modstræbende opfattelse helt lovligt i følge lovgivningen, og er skrevet ind i campingreglementet, som en undtagelse, og er som sådan helt uden for Campingrådets område, da det er kommuner og politi som står for vilkår og tilladelser af autocamper parkering, med udspring i færdselsloven. Konkurrenceforvridende ? Nej, det er jo ikke to sider af samme sag. Man må også overnatte i en personbil.

Sådan er det i hele Europa, meget mod Campingpladsernes vilje og opfattelse. Teksten herunder viser ensartetheden i Europa.

Motorhome Stopover - Wohnmobil-Stellplatz - Camperplaats - Stellplats er altsammen autocamper parkering

Great Britain: A motorhome stopover is a place designated for the purpose of overnight stopping for recreational vehicles or motorhomes, that are usually operated by local authorities. A motorhome stopover can be a campsite but in general it is not a campsite.

Oversat: En autocamper stop er en plads, der er udpeget med henblik på stop for overnatning til autocampere, der normalt drives af de lokale myndigheder. En autocamper stop kan være en campingplads, men generelt er det ikke en campingplads.

Holland:Een camperplaats is een speciaal voor campers ingerichte parkeerplaats, niet te verwarren met een camping. Hier mag men de camper parkeren en overnachten. Soms wordt daar een gering bedrag voor gevraagd, te vergelijken met een normaal parkeertarief van enkele euro’s.

Oversat: En autocamperplads er specielt udstyret til autocamper parkering, ikke at forveksle med en campingplads. Her må du parkere med autocamper og overnatte. Undertiden for et mindre beløb, svarende til en normal parkeringsplads gebyr på et par euro.(Obs: tid)

Tysk: Ein Reisemobil-Stellplatz ist ein öffentlich zugänglicher Stellplatz für Wohn- und Reisemobile, auf dem man im Fahrzeug ein oder mehrere Nächte übernachten darf. Auf einigen dieser Stellplätze sind auch Wohnwagengespanne zugelassen.

Reisemobil-Stellplätze erfüllen nur in wenigen Ausnahmefällen die Anforderungen, die im jeweiligen Land an Campingplätze gestellt werden. Sie sind daher aus rechtlicher Sicht meist keine Campingplätze, sondern Parkplätze im Sinne des örtlich gültigen Straßenverkehrsrechts. Deshalb dürfen sie in der Regel auch nur von Fahrzeugen genutzt werden, die über ein geschlossenes Abwassersystem sowie eine Bordtoilette verfügen.

Üblicherweise wird für die Ausweisung eines Stellplatzes in Deutschland die Kombination aus Zeichen 314 (Parkplatz) und dem Zusatzzeichen 1048-17 (Nur für Wohnmobile) verwendet (siehe rechts), oft noch ergänzt durch ein Zusatzzeichen mit zeitlicher Beschränkung. Parkflächen, die mit dieser Schilderkombination gekennzeichnet sind, dürfen gemäß StVO ausschließlich von Wohnmobilen benutzt werden. Im Ausland werden ähnliche Verkehrszeichen entsprechend dem jeweiligen Straßenverkehrsrecht verwendet.

Oversat: En autocamper parkeringsplads er en offentlig parkeringsplads for autocampere, hvor du kan bo, en eller flere nætter i køretøjet. På enkelte af disse pladser er også campingvognvogntog tilladt.

Autocamper parkeringpladser møder kun i få undtagelsestilfælde, de krav, der er gældende på campingpladser i landet. De er derfor lovmæssigt, normalt ikke campingpladser, men parkering i henhold til den lokalt gældende færdselslov. Derfor kan de som regel kun bruges af køretøjer, der er udstyret med en lukket spildevandssystem og et toilet om bord.

Normalt benyttes den kombination af skilte, der bruges for at udpege af en parkeringsplads i Tyskland, skilt 314 (parkering) og det supplerende skilt 1048-17 (kun for autocampere), ofte suppleret med et ekstra skilt med tidsmæssig begrænsning. Parkeringspladser der er markeret med denne kombination af skilte, må i henhold til færdselsloven udelukkende benyttes af autocampere. Lignende færdselstavler i henhold til færdselsloven benyttes også i udlandet.

Sverige:En ställplats är en uppställningsplats som är avsedd för primärt husbilar till övernattningar. På en del platser tillåts även husvagnar stå. Den kan vara i kommunal eller privat regi och vara försedd med mer eller mindre faciliteter, såsom tömningsmöjligheter, vatten och el-anslutning. Ställplatsen kan också vara helt utan faciliteter, och är oftast billigare än t ex en campingplats.

Oversat: En Ställplats er en parkeringsplads, der er beregnet primært for autocampere til overnatninger. Nogle steder er også campingvogne tilladt. Det kan være i kommunal eller privat regi, og være forsynet med mere eller mindre faciliteter, såsom tømningsfaciliteter, vand og el-tilslutning. Ställplatser kan også være helt uden faciliteter, og er normalt billigere end for eksempel en campingplads.

Alle lande ude i Europa kender og respektere autocamper parkering

Lige præcist. Der såmænd ikke den store forskel på den del af lovgivningen, men sikkert en hel del misinformation om fortolkningen af lovgivningen i Danmark. Heldigvis er der mange kommuner, som har indset at de førhen er blevet misbrugt af Campingrådet for deres egen vindings skyld. De har besøg af de autocamperturister der gerne søger ind på campingpladser, alle de andre har ikke gemt sig i klitterne og andre steder, de har såmænd benyttet sig af andre græsgange, hvor de bliver budt velkommen, oftest uden for Danmark.

Hvis campingpladser mener at der for dem er et større autocamper potentiale, bliver de nok igen skuffede. De havde jo nok allerede været været der, hvis det skulle være tilfældet. Virkelighedens verden ser anderledes ud. Autocamperplads tiltag som f.eks Rømø har sat sit præg på autocamperturister på Rømø, som i år vil sætte rekord for autocamper overnatninger, som normalt kun ses i Tyskland.

Enten har campingpladser på øen, som har benyttet løgnagtig info for at trække autocampere til, opgivet eller har gang i nye tiltag, for deres skilte er væk på Rømø. Gennemskuet af, at et skiltet ophold med autocamper på f.eks Kommandørgårdens Campingplads for 75 kr ikke holdt stik, det var snarere det dobbelte.

Danmark har et kæmpe nærområde for at tiltrække autocampere, hvis ellers vi evner at udnytte det, i stedet for at bekæmpe det. I Tyskland, som har 29 millioner overnatninger på campingpladser og 11,7 millioner autocamper overnatninger på autocamperpladser, uden for campingpladser, vil det med forholdstal 2,5 udfra de tyske tal, betyde 4,6 millioner autocamper overnatninger på autocamperpladser uden for campingpladser, som i Danmark i 2015 havde 11,2 millioner overnatninger. Mindre kan også gøre det, men det sætter antallet af overnatninger i relief.

Antal registrerede autocampere tæt på den danske grænse:

I Holland 85.000 i følge NKC
I Sverige 75.000 i følge Husbildestination Sverige
I Norge tæt på 50.000 ifølge Bobilverden
I Danmark 10.748 på mere end 2000 kg i følge Danmarks Statistik
I Tyskland 450.000 ifølge Caravaning Industrie Verband - CIVD

Total 670.000 autocampere i landene tættest på Danmark, undtaget Polen.

Se muligheder istedet for begrænsninger, så kommer det helt automatisk, når autocamper folket har hørt jungletrommerne.

Udgivet i Information

På trods af myndighedernes udtalelser, synsfolks vurderinger, omtale på FDM´s hjemme side og syns firmaet Applus, som reklamerede for tempo 100 for autocampere på mere end 3500 kg og mindre end 7500 kg, beklager autocamper-info.dk at måtte meddele, at dette alligevel ikke bliver en realitet pr. 1. juli, 2016

Som det fremgår af nedenstående udtalelse fra Trafik- og Byggestyrelsen er hensigten med lovforslaget udeblevet og regler for autocampere over 3500 kg fortsætter som hidtil.

autocamper-info.dk beklager at have været for hurtigt ude med forkerte oplysninger. Altså ingen Tempo 100 for autocampere over 3500 kg i denne omgang.

John Ipsen
autocamper-info.dk


Til ansvarshavende redaktør på www.autocamper-info.dk!

Trafik- og Byggestyrelsen er blevet gjort opmærksom på, at der har indsneget sig en lille misforståelse ind i den omtale af de nye Tempo100-regler, som ligger på jeres hjemmeside. Hvor misforståelsen har sit udspring står desværre ikke klart for os, men lige nu er det væsentlige for os, at offentligheden får den korrekte information om de nye regler. Formålet med denne mail er derfor give jer mulighed for at rette misforståelsen, så læserne af jeres hjemmeside får de korrekte oplysninger.

Kort fortalt er autocampere ikke omfattet af de nye regler for Tempo 100-kørsel, der træder i kraft den 1. juli 2016. Der bliver altså i denne omgang ingen ændringer med hensyn til den maksimalt tilladte hastighed for denne type køretøjer. Alene køretøjer med campingvogne, påhængsredskaber og trailere, som er godkendt og registreret til Tempo 100-kørsel, kan fremover køre op til 100 km/t på motorveje og op til 80 km/t på andre veje end motorveje. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om eller hvornår autocampere kommer ind under ordningen.

Læs mere på Færdselsstyrelsens hjemmeside, hvor I også finder et link til den bekendtgørelse, der træder i kraft den 1. juli:

http://www.fstyr.dk/DA/Presse/Nyhedsarkiv/Syn-og-koeretoejer/2016/05/nye-regler-om-tempo-100-korsel.aspx

Venlig hilsen
Kim Voigt Østrøm

PressechefTrafik- og Byggestyrelsen

Danish Transport and Construction Agency

Edvard Thomsens Vej 14

DK-2300 København S


Tlf.: +45 4178 0459

Tlf.: +45 7221 8800


www.tbst.dk


Baggrunden for oplysningerne:

Bemærkninger til lovforslaget

Almindelige bemærkninger

1. Indledning

Formålet med lovforslaget er at øge mobiliteten for campister og erhvervsdrivende og at forbedre fremkommeligheden på vejene ved at hæve hastighedsgrænserne for visse påhængskøretøjer (bl.a. campingvogne og trailere) på motorvejene og på andre veje uden for tættere bebygget område. Lovforslaget har desuden til formål at øge mobiliteten for landbrugskøretøjer ved at forhøje hastighedsgrænsen for visse godkendte eller registrerede traktorer og motorredskaber og påhængskøretøjer hertil.

Det foreslås konkret at indføre en ordning, hvorefter biler med en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg. tilkoblet påhængsvogn, sættevogn eller registreringspligtigt påhængsredskab, herunder campingvogn, kan synes og godkendes til at køre med op til 100 km/t på motorvej (mod 80 km/t i dag) og op til 80 km/t på andre veje end motorveje (mod 70 km/t i dag), forudsat at køretøjerne opfylder en række tekniske betingelser om indretning, udstyr, sikkerhed mv. (såkaldte Tempo 100-betingelser). Det forudsættes med lovforslaget, at transport- og bygningsministeren i en bekendtgørelse kan fastsætte de nærmere tekniske betingelser for godkendelse efter Tempo 100-ordningen.

Hvis lovforslaget vedtages, vil der ligeledes ved bekendtgørelse blive indført en Tempo 100-ordning for campingbiler, hvis tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg, men ikke 7.500 kg, og som ikke er tilkoblet påhængskøretøj, således at campingbilerne kan synes og godkendes til at køre med op til 100 km/t på motorvej (mod 80 km/t i dag) og op til 80 km/t på andre veje end motorveje (mod 70 km/t i dag), hvis køretøjerne opfylder visse tekniske betingelser.

Som bekendt blev forslaget for tempo 100 til campingvogne vedtaget, og vi agter at undersøge, hvad der gik galt, 2 minutter i lukketid.

Udgivet i Information

Halvtomme motorveje er ønsketænkning i de næste 12 weekender. Særligt i den nordlige del af Tyskland er ind imellem kaotiske. Bevar roen og ødelæg ikke din tur med stress og negative udladninger. Der er kun ting at sige. Det hjælper intet og går kun ud over dig og dine medrejsendes feriehumør.

Fra den kommende weekend starter mange områder her og i udlandet. Ferietiden er også højsæson for bil køer.

Især i Tyskland er den gal og ingen rute ned gennem Tyskland er bedre end en anden. Opbygningen af det tredie spor er igang rigtig mange steder. Afsæt minimum 2-3 timer ekstra til dagens tørn mod feriemålet, end det din GPS viser.

Især den nordlige del af A7 fra grænsen og ned til Hamburg er en prøvelse, hvis ikke man kender sin besøgstid. I øjeblikket er det værst ved Hamburg i sydgående retning, især om morgenen og om eftermiddagen i nordgående retning, nord for Elbtunnelen. Bedste dag på ugen er søndag, hvor arbejdskøen og lastbilerne er væk. Værste køre dag er fredag, hvor selv tyskere, der har mulighed for det holder en kontor-dag, håndværkere skal hjem og lastbilerne forsøger at komme så langt som muligt inden de skal holde tvunget hvil, hele lørdagen og søndag til kl. 22.00.

Rejse-Tip: Du kommer fra Frøslev eller Kruså. Hvis du følger A7 syd, tager du afkørslen ved Bad Bramstedt og køre af rute 206 i retning af Bad Segeberg. Ved Bad Segeberg tager du rute 21, syd mod Bad Oldesloe, til du kommer til A1, Hamburg-Puttgarden. Her køre du A1 retning Bremen, Hamburg Syd, Seevetal, så kommer du tilbage til A7 syd for Hamburg, eller du kan tage A1 mod Bremen. Den er omkring 32 km længere, men det ruller hele tiden. Du kan også køre af ved Neumünster ad rute 205 mod Bad Segeberg til rute 21. Det omkring 30 km mere, men spare dig for irritation, stress og tid.

Skal du ud via A1 - Bremen, kan alternativet være at tage over Glückstadt med færge over Elben. priseksempel 16 Euro for køretøjer på maks 7,99 m. Den nye rute fra Brunsbüttel - Elb-link, sejler til Cuxhaven og er dyre.

Anderledes ser det ud for de ferieturister, som kommer fra Sjælland via Rødby-Puttgarden. De følger A1 syd for Hamburg.

Ferieturister der skal over München og videre, kan med fordel undgå Kasselbakkernes uendelige op og nedkørsler, ved at tage A2 ved Hannover, kør i retning af Magdeburg, Leipzig og Halle. Derved kommer du på A9 som køre direkte ned mod München, og den er flad i forhold til Kasselbakkernes brændstofslugende bakker. Du kan også ved Hamburg køre mod Berlin meod München og det er ikke en omvej. Presset på A9 er mindre end på A7.

Særlig risiko for kødannelser:

 • A 1 Saarbrücken - Köln - Osnabrück - Hamburg - Puttgarden
 • A 2 Oberhausen - Hannover - Braunschweig - Magdeburg - Berlin
 • A 3 Passau - Nürnberg - Würzburg - Frankfurt/Main - Köln - Arnheim, begge retninger
 • A 4 Görlitz - Chemnitz und Olpe - Köln - Heerlen/Aachen
 • A 5 Hattenbacher Dreieck - Frankfurt - Karlsruhe - Basel, begge retninger
 • A 6 Metz/Saarbrücken - Kaiserslautern - Mannheim - Heilbronn - Nürnberg
 • A 7 Füssen/Reutte - Ulm - Würzburg - Hannover - Hamburg - Flensburg
 • A 8 Karlsruhe - Stuttgart - München - Salzburg
 • A 9 Berlin - Nürnberg - München
 • A 10 Berliner Ring (Syd)
 • A 12 Berliner Ring - Frankfurt/OderA 14 Magdeburg - Halle - Leipzig
 • A 23 Hamburg - Heide
 • A 24 Großraum Hamburg
 • A 27 Bremen - Walsrode
 • A 93 Inntaldreieck - Kufstein
 • A 29 Oldenburg - Wilhelmshaven
 • A 31 Emden - Meppen - Gronau - Bottrop
 • A 44 Kassel - Dortmund und Mönchengladbach - Aachen
 • A 45 Gießen - Hagen - Dortmund
 • A 46 Heinsberg - Düsseldorf - Wuppertal - Hemer
 • A 61 Koblenz - Mönchengladbach
 • A 63 Kaiserslautern - Mainz
 • A 71 Schweinfurt - Suhl
 • A 73 Suhl - Bamberg - Nürnberg
 • A 93 Inntaldreieck - Kufstein
 • A 96 Lindau - München
 • A 99 Umfahrung München

Kort over vejarbejder og kødannelser i Tyskland.

GOD TUR !

Udgivet i Information

Mens Assens kommune undersøger spørgsmålet om betaling for parkering af autocampere, på havne arealer udlagt til offentlige formål, har havnechef Ole Knudsen undersøgt sagen både hos Transport- og Bygningsministeriet samt hos Erhvervs- og Vækstministeriet. Erhvervs- og Vækstministeriet har slået fast at planloven og og dermed lokalplanen kun regulerer anvendelsen af et areal, ikke spørgsmålet om betaling og af betalingsvedtægter. Det er ikke et offentligt areal, men et areal udlagt til offentlig formål. Det er Banegårde og friskoler også, så der er masser af steder, hvor man laver forretning.

Tryg avler modtryk, så Assens Havns tilbud om p-pladser til autocampere har inspireret Marinaen. Autocampere kan parkere langs vandet. Autocamperfolket får derved endnu flere valgmuligheder, hvis det vil tilbringe en nat i Assens.

Marinaens bestyrelse har besluttet, at bådenes vinterpladser, der benyttes til offentlig parkering om sommeren også kan benyttes som p-pladser for autocampere.

Selve parkeringen er gratis, fordi der er tale om offentlige pladser, men gæsterne skal betale det samme som gæstesejlere, og det vil sige 140 kroner pr. nat, for vand, strøm og adgang til toilet, bad og tømningsfaciliteter.

Når andre kan !

Men hvorfor finder Marinaen først på det nu?

- Vi har set sådan på det, at vi ikke skulle drive camping, det var forbeholdt vores nabo, campingpladsen. Men udviklingen går nu i retning af flere autocampister, og når man tilbyder det andre steder i Assens by, vil vi også deltage i den business, siger formand for Assens Marina Hans Mørkebjerg.

Hans Mørkebjerg nævner også, at flere autocampister er tidligere sejlere og derfor kan lide atmosfæren på en Marina. Marinaer i andre byer har med succes også budt autocampisterne velkomne.
Venter på klart svar

Formanden lægger ikke skjul på, at inspirationen kommer fra Assens Havn.

Her var der stort rykind og borgmesterbesøg, da der op til pinsen blev åbnet for autocamper-parkering med havudsigt.

Der gik imidlertid ikke lang tid, før Assens Kommune meddelte, at der ikke måtte opkræves betaling. Nærmere forklaring fulgte ikke.

Torsdag i sidste uge var Ole Knudsen til møde på rådhuset, også uden at få et klart svar.

En ting ligger dog fast: Når der er tale om et privat areal, og det er der her, skal skiltene være sorte med hvid skrift og ikke blå, som det er tilfældet nu. De nye skilte er kommet op.

Flere pladser, flere turister

Ole Knudsen byder marinaens tiltag velkommen.

- God ide, siger han og ser ikke nogen konkurrence i det.

- Hvis der er to bilforhandlere i Assens, sælger de også mere end én gør, og det handler om at få flere turister til byen, siger han.

Han mener, havnens camperplads har den fordel, at den ligger tæt på byen. Autocampister lægger erfaringsmæssigt mange penge i de byer, de besøger.

I pinsen blev der samlet boner ind, som viste, at der for hver autocamper blev lagt 450 kroner pr. døgn i lokale butikker og restauranter.

- Vi har også fået en positiv tilbagemelding fra handelsstandsforeningens formand, at de kunne mærke, at der var gæster i byen, fortæller Ole Knudsen.

Handlet skal der også nok blive af autocampister i Marinaen, mener Hans Mørkebjerg og nævner, at Brugsen jo ligger lige ved siden af.

Kilde: Fyns.dk

Uge 25, 2016 bliver ugen, hvor der er Danmarkspremierer på et helt nyt autocampermærke i Danmark. Globe-Traveler er en anderledes elegant designet autocampere i høj kvalitet. Globe-Traveler er et frisk pust i høj klasse, med møbler som er afstemt og domineret af lige linier og farvekontrater, som får en til at tænke på autocampere i Liner klassen. Modellen som i første omgang rammer TJ Camper i løbet af næste uge, er den kun 5,99 meter lange model - Active Z, med enkeltsenge. På trods af den beskedne længde er Globe-Traveller Active Z, 10 cm længere indvendig end andre autocampere i kassevogns segmentet på 5,99 meter. Dette lader sig gøre ved, at den i stedet for den oprindelige bagdør, har fået en bagende i GFK, som trækker bagenden 10 cm bagud. Den er forsynet med en bagageklap for adgang til bagage, og samtidig er den bedre isoleret end traditionelle kassevogne.

I løbet af ugen lander den i Hedensted og den er virkelig et besøg værd. Globe-Traveler fås i 5 modeller, hvor modellerne Active Z og Voyager er med GFK bagende. Voyager med en for segmentet, helt Uniq seng over siddegruppen, som stadig kan benyttes, når sengen benyttes.
Globe-Traveler sætter nye grænser for autocampere i kassevogn segmentet. Se videoen om modellen Voyager, som bla. også har dobbelt bund. Ingen andre kassevogns campere kan bryste sig af det.

Pris fra  654.900 kr. Lagerbil på Fiat Ducato 3,0 l og udstyr: 719.900 kr.

Forhør nærmere hos TJ Camper om Globe-Traveler.

Udgivet i Autocamper nyheder

Fabriksnye Hymer – Giottiline – Hobby og den helt nye Mister camper.


Interessen for autocamperferie i Danmark og de nordiske lande har aldrig været større. Danskerne vil på autocamperferie og turisterne strømmer til Danmark i et større antal, end vi tidligere har oplevet.
Det har fået Camper World i Glostrup til at investere i 22 fabriksnye autocampere, hvor de første allerede er sendt på udlejning. Camper World er en videreførelse af Neergårds Camping, som har været førende indenfor international autocamperudlejning siden 1990.
Det er nye autocampere i interessante indretninger, hvor der er taget hensyn til forskellige behov og familie størrelser hos lejerne. De fleste autocampere er delintegreret og de meget luksus betonede autocampere er fuld integrerede. Der er autocampere til familiestørrelser fra to til seks personer. Autocampere med køjer og nedfældelig seng i midtergruppen, hvor sengen om dagen hejses op under loftet. Mange af de nye autocampere er indrettet med en midterseng, hvor man har adgang til sengen fra begge sider.
Alle autocampere er udstyret med air condition – solmarkise og cykelholder. Flere af de fabriksnye er ligeledes udstyret med navigation og bak camera. Bildelen er de kendte Fiat Ducato og Citroen Jumper – som alle har den korrekte motorstørrelse i forhold til kabine størrelsen. Kabine fabrikater er Hymer med de meget eksklusive fuldintegrerede Hymer Exsis, som også er udstyret med gulvvarme, parabol TV og meget mere udstyr, som gør dem velegnet til brug i den strengeste vinterkulde. Fra Hobby er der ligeledes modeller som er fantastisk veludstyret og indrettet i lyse nordiske farver. Fra den italienske fabrik PLA kommer den kendte Giottiline og den helt nye Mister Camper.
Alle autocampere kan leveres med servicekasser som indeholder køkkenudstyr og service til det antal personer der booker plads. Der kan ligeledes lejes sengetøjspakker og campingmøbler til placering under solmarkisen.
Du kan allerede nu gå ind på hjemmesiden www.camperworld.dk og se de forskellige modeller og du har mulighed for at booke den direkte på hjemmesiden – eller du kan ringe til Camper World på telefon: 88 16 90 00.

Udgivet i Information

Europas største producent af autocampere, Hymer, overtager et større agentur fra Vejle for salg af autocampere. Caravan Nord Aps sælger to af Hymer-gruppens egne mærker og udvider med yderligere et.

Danske Caravan Nord har siden 1982 været agent for Hymer mærkerne Dethleffs og senere Sunlight i Norge, Sverige og Danmark. Fra 1. septemper 2016 får Caravan Nord ansvaret for LMC i Norge og Danmark. Caravan Nord sælger også kassebillerne Globecar og Roadcar.

Det stratetiske opkøb af Caravan Nord gør Erwin Hymer Gruppen i stand til at forstætte sin vækst strategi. Det er Hymer Gruppens mål at udvide deres ledende position i Europa og blive en global levenrandør af autocampere og campingvogne.

Som i Norge, hvor Kroken-gruppen har eksklusiv aftale om salget af mærker som Hymer, Laika, Bürstner, Niesmann + Bischoff, vil Hymer Gruppen skabe konkurrence gennem 2 forskellige salgskanaler. I Danmark er den anden kanal Intercamp i Lunderskov, som har importen af Hymer og Bürstner.
Konkurrencen gør at f.eks en Hymer forhandler ikke automatisk kan få adgang til alle Hymer Gruppens mærker.

Caravan Nord skal fortsat sælge Globecar og Roadcar, som er uafhængig af Pössl. Pössl køber imidlertid produktionskapasitet på Dethleffs- og Capron fabrikkerne. Globecar er som mærke forbeholdt Dethleffs forhandlere.

Caravan Nord er ansvarlig for betjeningen af 45 forhandlere i Danmark, Norge og Sverige med mærkerne Dethleffs, Sunlight, Globecar og Roadcar. Der er 10 LMC forhandlere fordelt i Danmark og 10 i Norge.

Erwin Hymer Group

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2

Autocamperturisme