Artikel filtreret på dato: oktober 2016

Nu spørger bobilverden.no de norske autocamperejere om, hvorledes de ønsker tingene, og det er forholdsvist nyt i Norge.

Mange i autocampere er utilfredse med campingpladser og foretrækker ikke at bo der. Hvad kan campingpladser gøre for at tiltrække autocamperturister ? Placeringen af pladsen, kan de ikke gøre noget ved, men de norske læsere har givet en masse rådgivning.

Bobilverden.no kunne for nylig fortælle om enkelte campingpladser, der oplever at op til 80 procent af de besøgende er autocampere, når der ses bort fra fastliggere.
Det betyder, at autocamperturister bliver stadig vigtigere for campingpladsernes indtægtsgrundlag. Hvad kan campingplads ejerne gøre for at gøre sig selv mere attraktive? Bobilverden.no spurgte deres læsere, efter at en tidligere artikel om emnet blev offentliggjort. De reagerede på Facebook. De modtog også mange synspunkter tidligere. Baseret på disse svar har Bobilverden.no lavet denne "liste over krav" eller måske kunne det kaldes en "muligheds liste"?

Nogle krav skiller sig ud.

Der var en klar tendens i svarene, hvor pris og orden skilte sig ud. Prisen først; De, der mente at 300 NOK ( 246 DKK - Red) var for dyrt. De bruger stadig ikke alle faciliteterne på campingpladsen, da de har både et brusebad og toilet i autocamperen. Desuden optager de mindre plads end andre. Flere mener at 200 NOK (164 DKK - Red) for en nat er nok, men nogle kunne strække sig til 250 NOK (205 NOK - Red).

I modsætning til dette argument er der dem, der vil have gode faciliteter i servicebygningen. Indtrykket er, at autocamper turister generelt er splittet om brugen af ​​faciliteterne i autocamperen eller servicebygninger. Mange bader aldrig i autocamperen og vil have de gode forhold på campingpladsen. Andre anvender slet ikke servicebygningen.

Kan løsningen være et “menusystem”, hvor gæsten vælger om han vil have adgang til tjenester i servicebygningen, elektricitet og andre faciliteter eller ej? Hvordan kan prisen differentieres til forskellige ønsker. Eller etablering af pladser med forskellige standard og pris?

Orden på pladsen

Lidt orden skal der være, mener gæsterne. Pladserne skal være nummererede og det skal sikres at folk ikke parkere overalt og forhindre brug af nabopladsen. Der bør sikres at folk placerer sig, så der er en god sikkerhedsafstand mellem enhederne. Dette var et klart budskab fra mange læsere !

Udformningen af pladsen havde man også meninger om. Ser gerne et særligt område for autocampere, men de skal være anstændigt placeret - ikke skjult bag fastliggere og en skov af telte.

Tag også hensyn til, at nogen autocampere er længere end 8 meter. Nogle pladser skal afses til de største autocampere.

Asfalt eller armeret græs, hvor autocampere parkerer og græs mellem pladserne er der enstemmigt enighed om. Det er vigtigt at de tunge autocampere ikke synker ned i blødt underlag.

De som ønsker sig gode pladser med høj standard, vil ofte også have vandpåfyldning og spildevandstømning på hver enkelt plads. Strøm bør have 16A forsyning.

God standard på tømmestationen.

Bobilverden.no´s læsere ser det som en selvfølge at en campingplads har en tømmestation for både sort- og gråt vand. Der bør ikke være for langt at gå for at tømme toiletkassetten. Tømmestationen skal være indrettet, så det er let at komme til med en større autocamper. Det blev fremhævet at mange campingpladser spildevandstømning, hvor man helst skal hæve autocampere, for at få tømt - hvis du i det hele taget kan komme til. Campingpladserne bør ikke glemme at nogen autocampere har faste tanke til toilet og derfor har derfor behov for tømning i jordhøjde.

Som sagt er der store spring mellem ønsker om hvordan campingpladser bør indrette sig. Trods det, vil de fleste menesker have en forholdsvis god standard. Internet er et krav for mange, og vi skal ikke glemme de bevægelseshæmmede.

På denne tid af året er det måske ikke så mærkeligt, at mange læsere giver udtryk for, at de ønsker at få oplysninger om åbningstider af pladsen. Lukker de til vinter? Og hvornår? Oplysninger kan gives på hjemmesider, men læserne foreslår også, at vejskilte skal dækkes, når campingpladsen er lukket. Så behøver ikke at køre lange omveje til en sæsonmæssigt lukket campingplads.

Bekæmpelse af autocamperpladser

Hvorfor er det sådan, at næsten hver gang der anlægges en autocamperplads/autocamper parkering i en by, så kommer campingplads ejere og protestere ? Til det svare Afdelingsleder Jan-Henrik Larsen fra NHO Rejseliv. ”Hvis pladser er i kommunalt regi og gratis, synes vi , det er ulige konkurrence. Måske er der en campingplads kun 2 km væk ! Det kan være langt at gå ! Der bliver yderliger spurgt, hvorfor campingplads ejere ikke engagere sig i driften af en centralt beliggende autocamperplads, og til det lyder svaret at det har NHO Rejseliv allerede gjort.

På rette spor

Skal man være med i konkurrencen, må man tilpasse sig autocamper turisme. Så vil autocamperne komme, mener NHO Rejseliv. NHO Rejseliv har et godt samarbejde med de to autocampere organisationer om, hvilke ønsker autocamper ejere har på campingpladser. Vi er på rette vej.
Om et år eller to vil campingpladser være meget længere fremme, end de er i dag, lover NHO Rejseliv. Der hentydes naturligvis til den halvdel af norske campingpladser NHO har som medlemmer.

Ligheder fra vores hjemmelige problemstillinger.

Der er altså meget lighed med den danske diskussion, og sammenfald i substansen omkring autocamper overnatnings former, dog med den forskel at man i Norge ikke benytter samme hårde stil, til at gå i flæsket på anderledes tænkende autocamper brugere, end en selv, modsat her i Danmark, hvor campingplads ejere per definition er hade objekter hos mange autocamper brugere, og ligeledes er visse typer autocamperpladser. Det har igennem længere tid sat sindene i kog hos en mindre gruppe autocamper ejere på de sociale medier, med navlebeskuende og perfide ytringer overfor andre, når tingene ikke går deres vej, istedet for, målrettet at bruge krudtet på at gå efter de resultater som Danmark har brug for, for at tiltrække autocamper turister og få danske autocamperturister til i mindre grad af gøre brug af tyske autocamperpladser, selv for weekend brug.
Kilde: Bobilverden.no

Link: 80% autocampere på campingpladser

 

Udgivet i Information
Lørdag, 22 oktober 2016 00:00

LMC Breezer Van 646 G - Værdi for pengene !

Solidt opbyggede med lang tæthedsgaranti, en super forarbejdning, klassisk møbleret opbygning, gode køreegenskaber og moderne teknik. Det er alt sammen argumenter der taler for LMC. Det handler om ægte letbyggede autocampere uden tricks og udeladelse af vigtigt udstyr.

LMC er konstrueret med LMC konceptet “Long Life Technology” eller kort og godt LLT, hvilket betyder at det ikke kan optage fugt. Camperen er limet sammen med specielt udviklet PU-lim, der tåler stor belastning og er meget vridningsstabilt. UV- og vejrbestandig GFK tag, bagende og bund.

LMC var i nogle år væk fra Danmark, men er stært tilbage og har i de sidste par år været at finde hos TJ Camper i Hedensted. LMC høre til Erwin Hymer Groups store palette af kvalitets autocampere “ Made in Germany”. Til LMC´s store autocamper serie høre Van modellen LMC Breezer V 646 G med enkeltsenge.

Breezer V 646 G er stilfuldt og smart designet. Den virker med sin lave højde på 2,69 meter og en reduceret bredde på 2,22 meter, næsten kompakt. De mod taget afrundede sidevægge, forstærker med sit flade optik, det kompakte udseende, selv om Breezer V 646 G, med en længde på 6,76 meter ikke er lille.

Med en køreklar vægt på 2814 kg inkl 50 liter vand, har LMC Breezer en attraktiv last evne på ikke mindre end 686 kg. Ekstra monteret udstyr reducere, som på alle autocampere lastevnen.

Siddegruppen:

LMC Breezer fås blandt andet med elegant møbeldekor Acuto sammen med Palisanderoptik, der giver autocamperen et elegant indtryk, sammen med et udvalg på 8 betrækvarianter. Gulvet er er lavet som stavpaket, som giver et hyggeligt indtryk i opholdsrummet.

Siddegruppen i forenden består af et halvdinette, drejbare førerhus stole og et nød sæde, der bliver klappet ud af sideskabet. Siddegruppen er rummelig for 4 personer, samt en 5. på nød sædet. I føresiden bag siddegruppen er sanitets rummet med bad og toilet og lige overfor er langkøkkenet placeret.

Bad og køkken

Trods den beskedne længde på mindre end 7 meter har Breezer V 646 G et rummeligt badeværelse med plexiglas døre, og benytter pladsen i modsatte side til det kompakte køkken med indbygget køleskab. Thetford komfur med elektrisk antænder og skuffer med soft-close.

Den digitale tidsalder har fundet vej til LMC.

I alle 2017 LMC modeller er der monteret iBus, eksklusivt for LMC. Grundliggende er der tale om IC-Bus for Truma, som LMC har udvidet til intelegent styring af funktioner i autocamperen. På Truma-App kan klimaanlæg, varme og luft styres, men også status på indholdet i vandtanken, spildevandstanken, batteriet og landstrøm tilslutning. Appen kan downloades og synkroniseres med en Bluetoothforbindelse. For brug over længere afstande kan iBus monteres med et SIM kort, og via SMS, kan funktionerne betjenes med SMS.

Senge og Garage.

Enkeltsenge med koldskumsmadrasser og lamelbund sørger for en god nats søvn over Garagen.
To store døre til garagen sørger for let uhindret adgang til Garagen, med rigeligt plads til cykler , stole og bord mv.

Teknik:

Som Basis leveres Breezer V 646 G med bredspors, lavramme undervogn, ABS, ASR ESP med Traction+, Euro 6 motor på 130 Hk, 16” hjul, Halogenlygter, kørelys, Fører airbag, centarllås, armlæn på fører og passager sæde, elektrisk rudehejs,

4 selepladser, belysning dæmpbart, 3. bremselygte, Hårdgummi i Garage bund og tæppe på siderne. Bakkamera uden monitor, vindue i indgangsdør, loftluger med mørklægning, røgmelder, udendørs belysning, centrallås i indgangsdør, 110 liter Dometic køleskab, skuffer med soft-stop.

Truma Combi 6 varme, friskvandstank 50/102 liter, varmtvandsboiler 10 liter, blandingsbatteri med varm vand, spildevands tank 95 liter, centralt placeret forsynings og aftømningsenhed, plads til 2x11 kg gasflasker, 230 volt forsyningsstik, forsyningsbatteri på 95 Ah, LED indebelysning, Tv-plads forberedning.

Isolering med XPS skum og PU lister, GFK, tag, bagende og bund. 12 års tætheds garanti der er markeds længste

LMC Breezer V 646 G fås fra 658.590 kr.

OBS

Skal du købe en fabriksny autocamper til sæsonen 2017 og forventer du at den skal kunne benyttes i sommeren 2017, skal du have gang i dit køb inden nytår, da salget i øjeblikket går forrygende hurtigt, og der er allerede nu, 6 til 12 måneders leveringstid på visse modeller og mærker i Hymer Group. Kommer du efter nytår risikere du, at du ikke får glæde af en ny autocamper i 2017, da producenterne omkring sommerferien, er gået igang med 2018 modellerne, som skal være færdige til Caravan Salon sidst i august. Så et velment godt råd. Vær ude i god tid.

Forhandler: TJ Camper Producent: LMC Reisemobile

Fotos: LMC Reisemobile

Udgivet i Autocamper nyheder

Et skilt i den tyske by Hüfingen, har udløst en sand Shitstorm. Er man ikke gæst på autocamperpladsen og tømmer sit spildevand og toilet på pladsen, udløser det en bøde på 100 Euro. Det udløste en ShitStorm på Promobil´s Facebookside, hvor mange autocamper fans, udtrykte, at det var overdrevet og uhensigtsmæssigt. De beskylder byen - Hüfingen, for at forsøg på at drive dem ud af byen. På henvendelse fra Promobil, kunne Kommunen i Hüfingen meddele at bødeforlægget er ophævet.

Kommunen forklare at skiltet blev opsat for et år siden, med truslen om en bøde på 100 Euro. Indtil fornylig var tømmestationen ikke tilsluttet kloaken, men blev opsamlet i en tank, hvis indhold det var dyrt at få pumpet op og kørt til rensningsanlægget. Før opsætningen af skiltet, tømte lokale autocamper ejere deres indhold efter ferie- og weekendture.

I mellemtiden spildevandsanlægget blevet tilsluttet kloaken og den dyre oppumpning er passé. Skiltet er nedtaget, så der uddeles ikke længere bøder.

Udgivet i Information

 Nedturen for de danske campingpladser ser ud til at fortsætte. I følge Danmarks Statistik faldt overnatningerne alene i August med 41.300 overnatninger. Året til dato - på campingpladser med minimum 75 pladser, viser en tilbagegang på 135.323 overnatninger i forholde til 2015. Kilde: Danmarks Statistik, Tabel Camp1.

Alligevel udviser campingpladsernes grundejerforening - Campingrådet, stadig en hæmningsløs arrogance i jagten på at rage til sig indenfor andre brancher, som i bund og grund intet har med campingpladser at gøre. Selv kalder de med stor sandsynlighed for produktudvikling !

Mange af de ønsker vil Campingrådet og campingpladserne gerne have skrevet ind i en regulering af campingreglementet 2016. Samtidig forsøger de stadig benspænd for at give autocamperne muligheder for at skabe pladser, der er tilpasset autocamperadfærd. Klager en campingplads autocamper parkering, starter hele Campingrådets juridiske maskineri. Overnatning på campingpladser og autocamper parkering er ikke to sider af samme sag.

Campingrådet tøver med at offentliggøre “Skandinaviens største campingundersøgelse, 2015”

Ved flere lejligheder har autocamper-info.dk konfronteret Campingrådets direktør, Poul Fejer Christiansen, for at få Campingrådet til at frigive resultaterne af “Skandinaviens største campingundersøgelse 2015”, som de havde lovet det, inden udgangen af 2015. Sidste svar er fra September 2016 og fra Poul Fejer, der giver følgende forklaring: Vi har ikke nok data at sammenligne med, så vi offentliggør campingundersøgelsen efter den, der kommer i år, hvor vi vil sammenligne data.

Det svar lyder noget tyndt. Er der belastende svar i undersøgelsen, som ikke tåler dagens lys? At undersøgelsen ikke kan stå alene og kræver noget at læne sig op ad, er en dårlig undskyldning. Den kan sagtens stå alene.

Campingpladser er døve overfor argumenter.

En analyse om det Syddanske Campingerhverv, lavet af Region Syddanmark for et par år siden, beskriver en overkapacitet af campingpladser i Danmark, og manglende interesse for autocampere fra campingpladsejere. “Vi har pladserne” skriver Campingrådet om autocamperturisme, men faktum er, at hvis disse campingpladser skulle have autocamperturisternes interesse, så havde de nok allerede benyttet dem. De har jo været der hele tiden.

Det er svært at overbevise campingpladserne med argumenter om, at autocampere kun ønsker at betale for det de har behov for. Aktiviteter for børnefamilier, som har kostet pladserne dyrt at etablere, har ikke den største del af autocamperturisternes interesse, da de fleste har nået en alder, hvor de ikke længere har børn med på tur og søger et prisniveau, som passer til en høj årlig benyttelse af deres autocampere. Campingpladserne lukker om natten og midt på dagen, de fleste har lukket om vinteren. Deres beliggenhed er sjældent optimale for autocampere, som ikke kan spænde bodelen fra og køre til byen, og selv med med bodel er der ikke by parkering for kortere ophold, uden overnatning. Autocampere kan klare sig uden faciliteter i 2-4 dage, og de er modsat campingvogne selvforsynende med strøm, lukket vandtank, lukket spildevandstank og toilet kassette. Med det antal dage autocamper turisterne årligt benytter deres autocampere, er campingpladser for dyre og der følger for meget unødvendigt og ubrugeligt med i prisen. Der er også forskel på at bo på et vandrehjem og et 3-5 stjernet hotel, eller at handle i ALDI og Bilka. Ens for de to udvalgte eksempler er udvalget og prisen.

Derfor er autocamper parkering, som ikke er omfattet af campingreglementet, men af færdselsloven, optimale for de fleste autocamper turister. Autocamper parkering med overnatning er undtaget campingreglementet, og kræver ikke udlejningstilladelse.

Sikkerhedsafstand er også et af Campingrådets modargumenter.

Chefkonsulent hos Vejdirektoratet, Juridisk Afdeling, Ivan Skaaning Hansen, har i en artikel til mitfyn.dk om vide muligheder for autocamper parkering udtalt, at markise for at skabe skygge må benyttes på en autocamper parkering, inden for båsen, men at fortelte er at betegne som camping. Fluks kommer der udtalelser om manglende sikkerheds afstand.

autocamper-info.dk undersøgte i den forbindelse brandbarheden hos producenten Thule-Omnistor og fik følgende svar: Thule-Omnistor henviser til at deres PVC dug følger FMVSS 302, Section 4.3 (Norm for "automative" tekstiler) som siger : The most important section of FMVSS 302 is section 4.3. Section 4.3 (a) requires that all of the material components mentioned above shall not burn, nor transmit a flame front across its surface, at a rate of more than 102 mm per minute. This is important because it establishes a burn resistance timeline. This is a very significant tool for the engineer to validate a fire as being accidental or to conclude that the fire was incendiary in nature.

Med andre ord er er en markise svært brandbar, i forhold til f.eks fortelte mv.

Meget overraskende udtalelse fra Campingrådets den nuværende formand, Bjarne Jensen fra DCU til Fritidsmagasinet, januar 2014.

Citat” DCU´s holdning er ikke den samme som Campingrådets, der principielt vil have gratis og/eller mindre priser ude foran alle receptioner/butikker for autocampere i Danmark. Et forhold jeg som Landsformand har været politisk uenig i med Campingrådet”Citat slut(kilde: Autocamper-liv fra Campingfritids magasinet nr 1/2014 - med tema om autocampere).

Bjarne jensen beskriver videre, at de ikke er et filantropisk foretagende og det er deres opgave at sikre at autocampere betaler tilsvarende betaling, som de øvrige campinggæster.

DCU ønsker generelt ikke at stille pladser til rådighed uden for, med begrundelse i at autocampere og campingvogne skal betale det samme. Det vil være et forkert signal, at give medhold i fri parkering, men vurderer det er på sin plads med en simpel overnatningsafgift.

I hele den politiske debat om hvorvidt autocampere på lige fod med almindelige personbiler kan parkere på rastepladser, gader og stræder, som han udtrykker det, slår DCU på tromme for at autocampere skal ind på deres campingpladser. Den udsøgte grund: Større sikkerhed, godkendt infrastruktur, og større grad af sikkerhed.

Bjarne jensen er klar over at der i fremtiden kommer flere autocampere - primært med 50+ gruppen. DCU ønsker ikke at ændre deres politiske vedtægter, men vil bevare deres pladser som de er. Der skal være lighed for alle campistgrupper, udtaler han.

DCU formanden har med stor tydelighed blottet sin manglende indsigt i autocamperadfærd, som han også virker totalt uinteresseret i. Det ændre ikke noget som helst, at der højt tydeligt står i campingreglementet at, overnatning på autocamper parkeringspladser, ikke er omfattet af campingreglementet, men har færdselsloven at vise hensyn til. De tilladelser der skal gives til autocamper parkering, ligger i hænderne på kommunerne og det stedlige politi og hverken hos DCU eller campingrådet, som Bjarne Jensen nu er formand for. Har det mon ændret hr Bjarne Jensens syn på sagen, da udtalelserne fra 2014 var i strid med Campingrådets opfattelse ?

Så positive som hr. Bjarne jensen skitsere det her, er campingrådets syn på autocampere, uden for campingpladser nu heller ikke. De taler ofte om den sikkerhedsafstand, som de skal holde på 3 meter, men som ikke eksisterer ved autocamper parkering, selv om en vis afstand vil være at fortrække.

Autocampere uden for campingpladser er konkurrenceforvridende ?

Konkurrenceforvridende benyttes i flæng, når campingpladsejere og Campingrådet taler om billigere autocamperpladser, især når kommuner er involveret. Det argument kan autocamper-info.dk skyde et stort rundt hul igennem, med en udtalelse fra daværende indenrigsminister Magrethe Vestager. Spørgsmålet er formuleret, så man med lethed kan genkende afsenderen.

Den 1. september, 2014 - Spørgsmål nr.121:

”Er det ministerens vurdering, at det er indenfor kommunalfuldmagtens regler, når en række kommuner stiller arealer gratis til rådighed f.eks. p-pladser og lignende så autocampere kan overnatte uden betaling - eller burde kommunerne udbyde de påtænkte arealer, så der kunne opnås en markedsleje og samtidig kræve, at lejeren af arealet skal opfylde de samme regler som campingpladser, der lejer jord af en kommune?”

Svar fra Magrethe Vestager.

“Jeg kan generelt oplyse, at de almindelige kommunalretlige grundsætninger om kom- muners opgavevaretagelse – de såkaldte kommunalfuldmagts regler – finder anvendelse i det omfang opgavevaretagelsen ikke er reguleret i den skrevne lovgivning.

Det er antaget i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis og i den juridiske litteratur, at en kommune efter disse grundsætninger som udgangspunkt ikke uden lovhjemmel kan drive handel, håndværk, industri og finansiel virksomhed. Det er endvidere antaget, at en kommune som udgangspunkt ikke uden lovhjemmel kan yde tilskud til enkeltpersoner eller til enkelte virksomheder.

Det er imidlertid i de kommunale tilsynsmyndigheders praksis anset for lovligt, at kommuner – under visse betingelser – etablerer og driver eller støtter vandrerhjem og campingpladser.

Dette gælder, selvom det ikke kan udelukkes, at der herved påføres hotelerhvervet konkurrence.

Baggrunden herfor er kommunernes almindelige interesse i at tilvejebringe og stille faciliteter til rådighed for borgernes fritidsaktiviteter. Hertil kommer, at det efter de nævnte grundsætninger tillige antages, at en kommune kan varetage opgaver, der har til formål at fremme turismen i kommunen.

Det betyder, at det er en betingelse, at kommunens formål med at drive eller støtte de omtalte faciliteter ikke er at opnå en fortjeneste, men at fremme borgernes fritidsaktiviteter og turismen.

I sådanne tilfælde ligger det således inden for kommunalfuldmagtens rammer, at en kommune stiller kommunal ejendom vederlagsfrit til rådighed til de beskrevne formål.

Jeg kan endvidere oplyse, at tilsynet med kommunerne varetages af Statsforvaltningen. Statsforvaltningens tilsyn er et retligt tilsyn. Statsforvaltningen kan således bl.a. ikke tage stilling til, om kommunernes dispositioner er rimelige eller hensigtsmæssige, eller til spørgsmål vedrørende skønsudøvelse, så længe skønnet udøves indenfor de rammer, der er fastsat i lovgivningen, herunder de almindelige kommunalretlige grundsætninger om kommuners opgavevaretagelse (de såkaldte kommunalfuldmagts- regler). Økonomi- og Indenrigsministeriet er overordnet tilsynsmyndighed. Det vil således i første række være op til Statsforvaltningen at vurdere lovligheden heraf i det konkrete tilfælde, hvis en kommune vederlagsfrit stiller kommunal ejendom til rådighed for de adspurgte aktiviteter.” 
Kilde: Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 121 Offentligt.

Der er altså overhovedet ingen kød på den påstand !

Nyt Campingreglement 2016, som ikke alle bifalder !

At Campingrådet nu vil have campingreglementet tilpasset hytter, i en størrelse som i bund og grund er sommehuse, lave ferieresorts og hoteller med videre, vinder ikke begejstring alle steder. Som input til Erhvervstyrelsen skriver Friluftsrådet og Dansk Naturfredningsforening bla. Citat:”Friluftsrådet og DN ser ikke et behov for grundlæggende ændringer i Campingreglementet. Det er ikke Campingreglementet og dets bestemmelser, der grundlæggende begrænser væksten i campingerhvervet. Sammenfattende er det Friluftsrådets og DNs opfattelse, at der ikke er behov for at ændre grundlæggende ved reglerne i Campingreglementet for at give muligheder for større campinghytter og omdannelser af campingpladser til ferieressorts. Tværtimod viser den igangværende høring om forslag til revideret Planlov og Naturbeskyttelseslov (herunder ikke mindst strandbeskyttelseslinjen) tydeligt, at der er behov for, at afveje de samfundsmæssige interesser i udviklingen af campingpladser på anden vis en via Campingreglementet. Det er Friluftsrådets og DNs antagelse, at Erhvervsstyrelsens undersøgelser vil dokumentere, at der er tilstrækkelig vækst- og udviklingsmuligheder for danske campingpladser inden for rammerne af den gældende lovgivning.”

autocamper-info.dk har samme med en gruppe, som er høringsberettiget, indsendt input til et ændret campingreglement, som helt fjerner autocampere fra campingreglementet, som i flere delstater i Tyskland og kalder dem noget i retning af en dansk version af “WohnmobilStellplatz”, eller laver ændringer i campingreglementet, der er tilpasset autocamperadfærd. Det vides også at andre har givet deres bud. Dette til gavn for autocamperturismen i Danmark, som Campingrådet og campingpladserne i alt for mange år har haft held til at spænde ben for, med mindre pæne metoder.

Flere usandheder,

I den nylig offentliggjorte Campinganalyse 2015 undre man sig over flere oplysninger.

Vedrørende trends af autocamperpladser på campingpladsen, skriver de Citat: “Den stigende autocamperturisme sætter også sine spor på de danske campingpladser. Alle 2- til 5-stjernede campingpladser tilbyder min. 2 autocamperpladser udenfor campingpladsens bom, men nogle campingpladser har prioriteret at få autocamperturisterne ind på pladsen.

Det seneste tiltag i den forbindelse, som er en meget lille omkostningsbyrde, er at campingpladser omdanner campingenheder, der normalt er tilegnet campingvogne, til autocamperenheder. Således kan en campingenhed med strøm blive til to autocamperpladser – én med strøm og én uden strøm. Det vigtige er, at disse typer enheder ligger i samme område, og gerne i et område med andre turister, hvor det desuden er nemt at komme ind og ud af pladsen !”Citat slut

Dette er indgivet som en ændring til campingreglementet, men er på nuværende tidspunkt ikke i overenstemmelse med campingreglementet, hvor der er angivet et minimums netto areal på 100 kvm per. campingenhed. Vi har foreslået at der på campingpladser, kan parkeres en autocamper for hver påbegyndt 50 kvm. Camping analysen 2015, er ikke i overensstemmelse med offentlig DCU mail til Syddjurs kommune.

Bjarne Jensen udtaler i en offentlig mail til Syddjurs Kommune: Citat”DCU forfordeler principielt ikke autocampere ift. campingvogne, teltvogne og telte. Alle er lige velkomne og prisen er den samme. Vi tilbyder at vognene kan ligge de samme steder, dog vil der være naturområder/arealer som ikke er egnet grundet risikoen for vand, sandet underlag, m.m. og her har vi etableret særafsnit.
Det skal bemærkes, at underlag, belægning, kloakering udslag, vandposter, el, m.m. er tunge kapitalkrævende poster hvis der skal etableres særafsnit for campere på alle campingpladser. Det er ikke noget DCU har økonomisk kapacitet til men modtager gerne midler fra kommunen hvis der skal etableres deciderede autocamperområder.
DCU har indenfor de seneste år etableret 3 projektforsøg inden på vores pladser hvor omkostningerne til decideret campere har kostet os mellem 300.000 - 2 mill. En udgift som DCU ikke får ind igen og på nogen måde kan medlemsforsvare” Citat slut.

Meget modstridende i forhold til Campinganalysen 2015, der omtaler en lille omkostningsbyrde.

Færre autocampere mener Campingrådet.

Campingrådet beretter igen om nedadgående antal registrerede autocampere på ikke mindre end 6,1% i 2015 og det samme i 2016. Ifølge DST BIL707 var der i 2014, 13.688 autocampere og i 2015, 12.680. Ifølge DST BIL11 var der i 2015, 12.448 og 10.705 autocampere, med en egenvægt over 2000 kg, som er et krav fra SKAT for at autocamperen kan afgiftsberigtiges med 60% afgift og desuden skal der være 4 egentlige sovepladser. Det er usandsynligt at 1.743 rigtige autocampere er forsvundet ud af systemet på 12 måneder. Et bud kan være, at tidligere MPV autocampere, som i nullerne blev købt som campere til reduceret afgift, er udfaset eller blevet pålagt ekstra afgift, så de ikke længere figurere som autocampere. Tilbagegang i salget er helt ude af trit med virkeligheden. Der bliver solgt autocampere i omfang, så flere danske autocamper forhandlere har været en tur i Tyskland for at få vare på hylderne. I første halvår steg salget i Danmark, på fabriksnye autocampere med 36,9%. Det er helt malplaceret udelukkende at tale om danske autocampere i forbindelse med overnatninger i Danmark. Alene i Tyskland, var der i august måned en fremgang på 53,4% i forhold til 2015 og en fremgang i september på 55,2% ifølge Caravan Industrie Verband Deutschland. I Europa kommer salget op i nærheden af 100.000 autocampere med 81.000 i 2015. Så at kalde autocampere på tilbagetog, er helt ude af trit med virkeligheden.

Er der grobund for autocamper pladser ?

Ja absolut ! At autocamper turisterne ikke har lyst til campingpladser, er ikke et udtryk for at de alternativt gemmer sig, for at kunne holde gratis, tværtimod. De er her ikke, fordi de ved at mulighederne er begrænsede i Danmark og bruger Danmark som transitland. I år har der været flere end normalt og det skyldes med al sandsynlighed, at der er dukket flere autocamper muligheder op i den sydvestlige del af Danmark.

Bedste bevis er Rømø, hvor der på trods af flere campingpladser, er et voldsomt pres på Autocamperplads Rømø, som igen overvejer udvidelse. Det store antal betyder at autocamperne nu også er begyndt at holde på havnen i Havneby, og at campingpladserne ikke får flere end de altid har haft på campingpladserne.

Små, store, simple, veludstyrede, billige, dyre. Der er bud efter hele paletten og endelig er der også ca 20%, som ind imellem besøger en campingplads. Modsat danske campingpladsejere er de tyske mere ligeud omkring autocamperbesøg på campingpladser. De siger ligeud, at de er nødsaget til at tilpasse sig autocamperne og ikke omvendt, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at se bare nogen af dem, men bedst er det at lave pladser uden for bommen, og det kan DCU og Campingråds formand, Bjarne Jensen så tænke lidt over og efterprøve i Tyskland. At fortsætte den hidtidige strategi med forsøg på at tvinge dem ind på campingpladser, giver absolut ingen mening, men til gengæld gør de sig skyldige i at ødelægge en målgruppe, som ikke får lov til at udvikle sig, lige præcist her i Danmark. Resten af Europa er meget godt på vej, selv lande som f.eks Holland, som har været endnu tungere at danse med end Danmark.

Millioner af lovlige autocamper overnatninger uden for campingpladser i Europa.

I Sverige skønner man, at der er 3.7 millioner overnatninger af autocampere, uden for campingpladser og ca 1,3 millioner inden på campingpladser. Med en total på ca 15 millioner campingplads overnatninger, er der omkring 25% der overnatter uden for campingpladser. (kilde: Husbildestination Sverige)

I Tyskland er der 11,7 millioner overnatninger på autocamperpladser uden for campingpladser, mod 47 millioner på campingpladser, uden fastliggere. Dette tal svarer ligeledes omkring 25% overnatninger udenfor campingpladser.
Ifølge CIVD bliver der foretaget 393,75 millioner overnatninger, uden fastligger overnatninger, i hele Europa. Ud over det foretages der 50 millioner overnatninger udenfor campingpladser på autocamperpladser. Endvidere 40 millioner dagsudflugter i autocampere uden overnatning på autocamperpladser. Der genereres 3,3 milliarder Euro alene på benyttelse af autocamperpladser
https://www.civd.de/touristik/europaeischer-tourismusmarkt.html

Vi ved at Åbenrå Sejlklub fra marts til november trækker mellem 4 - 4500 autocampere overnatninger, med 8-9000 seniorer til 125 kr for en overnatning. Overnatninger bidrager med 562.500 kr. Tager vi udgangspunkt i Deutsches Tourismus Verband´s oplysninger om at hver person bruger omkring 49 Euro om dagen, svarer det til 3.307.500 kr. De 4500 autocamper turister bidrager til Åbenrå med 3.869.500 kr

Den nye autocamperplads - Autocamperplads Rømø har rundet 12.000 overnatninger dags dato, det første år med 103 pladser til autocampere. Der forventes ca. 14.000 overnatninger inden årets udgang. 14.000 overnatninger indebringer ved 110 kr pr overnatning - 1.540.000 kr uden tillæg for vand, strøm og bad. Omkring 28.000 turister, ved to personer i hver autocamper med et forbrug på 735 kr om dagen, udløser 10.290.000 kr i omsætning til Rømø. Total omsætning 11.830.000 kr.

2 autocamperpladser i Danmark med plads til 151 pladser til autocampere uden for campingpladser, giver en total turist indtægt på 15.700.000 kr set over hele året. Det giver unægteligt mening, set med turist øjne.

At Campingrådet ser ud til at tækkes deres store campingpladser, og lader deres midtersegment forblive hvor de er, er deres problem. Men fejlslagen er deres politik, som er en nedadgående spiral, hvorimod Sverige og Tyskland melder om fremgang på deres campingpladser.

Store muligheder for væsentlig større autocamperturisme i Danmark.

Tages der udgangspunkt i campingpladser med minimum 75 campingenheder, som det oplyses i Danmarks Statistik, foretages der ca. 8 millioner overnatninger på campingpladser uden fastliggere og ca 25% af disse tal, som i Sverige og Tyskland foretages af autocampere uden for campingpladser, ser det således ud. Det vil kunne tiltrækkes omkring 2.0 millioner overnatninger af autocamperturister i Danmark, hvilket ved f.eks125 kr for en overnatning, svare til 250 millioner kroner for overnatninger og 4.0 millioner turister, der omsætter for 1.470.000.000 kr. Total omsætning for autocamperturister i Danmark 1.73 milliarder kroner, på autocamperpladser og parkering uden for campingpladser.

Sålænge der ikke fra politisk side er vilje til give autocamper turisme bedre forhold, der forhindre utidig indblanding fra Campingrådet og campingplads ejere, som dårligt selv kender lovgivningen, ja så forbliver det en drøm, og stadig vil mere en 50% at danske autocamperejere benytte op til 40% af deres overnatninger uden for landets grænser. Vigtigt er det også, at autocamper turismen ikke tager brødet ud af munden på campingpladserne. De har aldrig haft den !

Se muligheder istedet for begrænsninger og gør Danmark autocampervenligt. Beliggenhed og fritidsværdi er et must for autocamper turister.

Udtalelse fra DCU formand 2014 - PDF

Udgivet i Information

Basisprisen på autocampere gælder sjældent et fuldt udstyret køretøj. Hvilke grundlæggende udstyr, du bør du bestille fra fabrikken, kan du læse her. Som udgangspunkt bestilles det udstyr som der ikke efterfølgende er mulighed for at få monteret. Grunden ? Du bliver afkrævet afgift af fabriksmonteret ekstra udstyr. Derved bliver markise, parabol, tv osv, en yderst kostbar affære.

Hvilket tilbehør er så praktisk eller vigtigt, at du også skal bestille det allerede ved afgivelse af ordre til fabrikken?

Sikkerhedsudstyr til autocampere

På sikkerhed bør du ikke spare, derfor er airbags - i bilsektoren standard i årevis - ikke en luksus, men nødvendig ekstra. Mange producenter tilbyder kun føresæde passager airbag som ekstraudstyr, som regel i en separat pakke. Bestemt en god investering.

Den elektroniske stabilitetsprogram ESP er ligesom airbag i passagersiden, ikke standard udstyr. De der har valget for at bestille ESP som en mulighed, skal vide, fordi det elektroniske stabilitetsprogram kan tippe vægt balancen i kritiske situationer, og derved hjælpe med at forhindre ulykker eller afbøde konsekvenserne.

Til sikkerhed under kørslen høre også Crash-sensor til gasanlægget. Den store fordel er, at ventilen på gasflasken kan forblive åben, mens man kører, fordi den ved en ulykke, afbryder gasforsyningen. Uden Crash-sensor er det ikke lovligt at køre med åben gasforsyning til f.eks varme. Et nyttigt tilbehør, der lader sig installere fra fabrikken. Er man i tvivl, kan den også let eftermonteres.

Tilstrækkeligt mange sikkerhedsseler er afgørende for også at tage passagerer med. Ud over fører og passager pladserne, er der for det meste to yderligere selepladser, der normalt er tilgængelige i opholdsområdet. Er muligheden med fire pladser ikke tilstrækkelig, bør du opgradere til fem eller endda seks seler, afhængig af muligheden. Selebukken skal være forbundet til chassiset, hvad senere, koster dyrt.

Teknologi

Fjernsyn høre for mange autocamper ejere med til en autocamper, for god modtagelse sørger satellit modtageren på taget. Du kommer til at betale afgift af både Tv og satellit modtager, så nøjes med at bestille kabel forberedelse. Dette giver det bedste resultat.

Det samme gælder for solcelleanlæg. Solcelle moduler kræver også ledninger ind i kabinen. Selv hvis du ønsker at opgradere med solceller senere, er det en fordel at have kablerne forberedt allerede.

Aircondition i førerhuset er en velsignelse i sommeren. Standard er det endnu ikke blevet, ligesom fartpiloten. Bestilles på fabrikken, Det har en anden fordel: du øger værdien af ​​køretøjet ved videresalg. Foretag derfor denne investering.

Underholdnings medier som tablets eller smartphones bruger elektricitet. Derved bliver stikdåser til flaskehalse, hvis et tilstrækkeligt antal ikke er til rådighed. Deres placering er vigtig: I siddeområde bør være mindst én. Ud over 230 volt stikkontakter er også 12 volt og USB-stik fordelagtige. De kan eftermonteres, selv om det er lettere fra fabrikken.

Det indre

En god søvn er halvt fuldendt for en afslappende ferie. Senge i autocampere bidrager, men ikke altid: Tynde madrasser eller manglende underfjedring er direkte skadelig for en god nats søvn. Senge komfort er ofte en del af udstyrspakker. Det er oftest billigere at eftermontere fjedre, og så er de uden afgift.

Badeværelset i autocamper er især vigtigt, hvis du ikke kan eller vil benytte autocamperpladserne og campingpladsernes sanitære tilbud. Ønsker man uafhængighed, er det vigtigt med se på de ofte trange forhold i autocampere. Et badeforhæng er ikke praktisk, fordi det har en grim tendens til at klæbe til kroppen. Hvis det er muligt, vælg altid en fast adskillelse.

Ønsker du at være på vej også i vinteren, er det klogt med en isoleret spildevandstank. Hvis det grå spildevand er beskyttet mod kulde, nedsættes muligheden for is klumper. Isolering af spildevandstank som tilvalg, skal bestilles på fabrikken. Autocampere med dobbeltbund har som oftest opvarmet dobbeltbund, hvor vand- og spildevandstank er monteret.

Bakkamera kan synes som værende luksus, men det er en uundværlig hjælp ved manøvrering. Enhver, der nogensinde har prøvet at parkere en autocamper baglæns, værdsætte det tredje øje i bagenden. Afgiften ! Det kan let lade sig eftermontere og producenter tilbyder ofte at kablet er forberedt, så kostbare skader kan undgås. De usikre på bakkamera, bør som minimum få kablet sat på, på fabrikken. Det gør ondt på mange at få boret huller i deres nye autocamper.

Pakker inderholder ofte også valgmulighed for ekstra køkken udstyr og størrelse køleskabe. Dette er naturligst at bestille hos producenten.

En markise er en god beskyttelse mod sol og regn, og så udvider boligareal på autocamperen i det fri. De er meget lette at eftermontere.

Et cykelstativ på eller i en autocamper er klassisk tilbehør som kan rumme flere cykler. De de ønsker at benytte e-cykler, skal være opmærksom på belastningen, da disse cykler er betydeligt tungere end konventionelle. Er også lette at eftermontere.

Insekt døren er en af ​​de mest praktiske funktioner, man kan byde på i en autocamper. Det holder pålidelige blodsugende eller irriterende insekter væk fra autocamperens boligrum og bidrager væsentligt til trivsel. Selv når det lukket til er der stadig frisk luft inde i camperen. Er den på valglisten hos producenten er at foretrække at få den monteret der.

De, der sætter pris på en masse luft og lys, bør bestille ændrede størrelser fra fabrikken. Det er dyrt at eftermontere dem. Især i delintegrerede ovenover førerhuset. Du undgår også fejlplacering fra forkert udmåling.

En dieseltank er standard på omkring 90 liter - nok til lange afstande. Nogle producenter har monteret 60 liter tanke for ændre på regnestykket for køreklar vægt… vær opmærksom på det. Hvis du har valget, bør du tage den større tank. Den mindre dieseltank er det rene vægt kosmetik.

Førerhus mørkflægning beskytter mod nysgerrige blikke og i dagtimerne mod sollys. Et mørklægnings system er bedre end et gardin. Utroligt at mørklægning i autocampere ikke udbydes som standard - men det er der en grund til. Det skal bestilles i en pakke med andet tilbehør. Primært, fordi producenten benytter det som pris- kosmetik og trækker det ud af basisprisen. Især i integrerede er det vigtigt at fabriksmontere det, hvorimod, det let lader eftermontere i delintegrerede, alkove og kassevogne.

Motoren spiller også en vigtig rolle, selv om man ønsker at overholde eventuelle hastighedsbegrænsninger under ferierejser. Hestekræfter bør stå i forhold til vægten af ​​køretøjet. I autocampere på Fiat Ducato, er den mindste motor på 115 hk fremadrettet kun tilgængelig for varevogne. Det næste step er 130 hk., som er passende for en autocamper på 3,5 ton totalvægt. For tungere autocampere bør man kraftigt overveje 150- eller 180-hk varianterne.

Valget af chassis varianter har en fundamental indvirkning på nyttelast. Mange især kassevogns autocampere tilbydes som en 3,3-ton biler, vægtforøgelsen til 3,5 tons vil koste ekstra, men er ofte nødvendigt. Det samme gælder for autocampere der leveres på 3,5 tons. Fordi, afhængigt af antallet af personer, stiger behovet for mere nyttelast. Hvor meget belastning har du brug for? Standarden EN 1646-2 siger 1 person pr 75 kg legemsvægt og 10 kg bagage, samt 10 kg per meter længde af køretøjet. De er hurtigt opbrugt. Regn med mere. producenterne er efterhånden meget udspekulerede i deres beregninger af køreklar vægt. Blandt andet kun 1 letvægtsgasflaske. Vand med et nyopfundet “rejsevægt”, der benyttes til at opgive vandmængde på 20 liter vand. Hælder du 20 liter vand i et helt tomt anlæg, forsvinder de første 10-12 liter ind i varmtvands boileren og 2-3 liter står i slangerne, så det er så godt som tom tank, hvor imod køreklar vægt i følge føromtalte DIN norm taler om fyldte tanke til væsker (vand og gas), men 90% dieseltank.

Vær opmærksom på at du ikke går shop amok, i alle de dejlige fristende tilbehørspakker. Det er det rene gift for vægtgrænsen på 3500 kg. Dit B kørekort gælder til 3500 kg og ikke mere. Alternativt må du rekvirere et C1 eller C kørekort til lastbil, men så har du til gengæld både plads til børn eller børnebørne, venner, lækre tilbehørspakker, automatgear, luftaffjedring elektriske støtteben osv.

Underligt nok undtager det danske afgiftsystem ikke tilbehør og udstyr der er monteret på fabrikken. Får du efterfølgende eftermonteret det udstyr som kan eftermonteres, betaler du heller ikke afgift af det. Har du købt en autocamper i Tyskland og vil indføre den til Danmark, kan du efter afgiftberegning, efterfølgende roligt køre tilbage til Tyskland for at få monteret ekstra udstyr, uden at skulle betale afgift. Igen en tåbelighed i den danske afgiftsjungle for bla autocampere, som snarrest trænger til et kraftigt eftersyn. Det er ifølge SKAT ikke tilladt at holde fabriksmonteret eksraudstyr udenfor afgift !!!!

Hvad vælger autocamper ejerne så af få monteret?

En tysk undesøgelse fornylig i det tyske Promobil, lavede en undersøgelse om læsernes valgmønstre af ekstra udstyr. Fordelen ved at lade det ekstaudstyr der kan eftermonteres er, at det ofte benyttes i forhandlingsøjemed eller som rabatter, og så er det afgiftsfri.

Liste over det mest populære eftermonterbare valg ser således ud:

 • 86% siger markise
 • 71% siger afstandssensorer eller bakkamera
 • 69% siger GPS navigation
 • 68% siger cykel/motorcykel holder
 • 68% siger satellit anlæg
 • 52% siger solceller
 • 25% siger alarmanlæg
 • 21% siger luftaffjedring
 • 16% siger beboelse klimaanlæg
 • 8% siger generator
 • 4% siger brændstofceller

Skal du have ny autocamper i 2017 ?

Er du en dem som går med en fabriksny autocamper i tankerne i 2017, så er opfordringen, at du allerede nu eller senest inden årets udgang, får sat gang i en bestilling. Producenterner er under virkeligt hårdt pres, på grund af et eksposivt salg af autocampere i Europa. I Tyskland steg salget alene i august med 53,4 % og i september 55,2 % (kilde CIVD). Forvent derfor ikke at nogen forhandler har muligheden for at skaffe en specifik autocamper med kort leveringstid. Leveringstiden er allerede oppe på omkring 6 måneder på visse køretøjer. Venter du til Ferie For alle og andre af forårets messer, er det ikke muligt at skaffe autocampere inden sommerferien. Forvent også at de forhandlere som lover at de kan, nok lover mere end de kan holde.

Udgivet i Information

Det elektriske tilslutningskabel i autocampere, kan næppe undværes som standard udstyr i autocampere med mere og mere elektrisk og elektronisk udstyr / tilbehørs komponenter. Desto vigtigere synes det at henlede en smule mere opmærksomhed på dette emne.

Når et køretøj skal tilsluttes en 230V strømforsyning, er det også spørgsmålet om den nødvendige effekt svare til og kontrollere om autocamperens tilslutningskabel opfylder de nødvendige krav i overensstemmelse med de gældende standarder. Dertil skal forbrugsangivelsen (Watt) på alt køretøjets elektrisk udstyr bestemmes og lægges sammen.

Nedenstående er et eksempel, og skal som sådan ses (beskrivelserne i watt er forskellige afhængig af mærke):

 • Køleskab 200 watt
 • Varme 1000-3000 Watt
 • Vandvarmer 1000 Watt
 • Belysning 100 Watt
 • TV / SAT 120 Watt
 • Lader 120 Watt
 • Kaffemaskine 200 watt
 • Hårtørrer 1000 Watt
 • Andet 200 Watt
 • I alt 3940 Watt

Tilslutningskablet skal altså i dette regneeksempel kunne klare i gennemsnit ca. 3000 watt (13 A). Efterfølgende beregninger er lavet til maksimal kabellængde på 25m til campingbrug. Det beregnede tværsnit for er 1,45mm². Det matchende kabeltværsnit i handlen er 1,5mm², men for tilslutning af campingvogne og autocampere, kræves der kabler efter DIN VDE 0100-721, med en kabel tykkelse på 2,5 mm². Dette gælder for en tilslutningsstrøm på op til 16 A på kabeltromler.

Men vær opmærksom på følgende !

Beregningen er kun gyldig for en fuldt udrullet kabeltromle. Kun udrullede kabler kan komme af med ​​den aktuelle varme, der genereres i kobber trådene, til den omgivende luft. Varme temperaturen afhænger naturligvis at det aktuelle forbrug.

Forbliver kabler derimod i vid udstrækning på kabeltromlen, er varme fra kobberledningen praktisk talt blokeret af et spiralkabel. Som et resultat, afhængig af den strøm styrke der løber i kablerne, sker der en varmeakkumulering i nederste vindinger på kabeltromlen, hvilket kan føre til smeltning af kablets isolering. I værste fald, kan resultatet blive en brand hele kabel tromlen. Uskrevet regel er: kabeltromler der ikke er vand- og fugttætte, stilles under køretøjet til beskyttelse mod fugt (regn / sne). Alle kan forestille sig, hvad en brændende kabeltromle nemt kan udløse her.

Producent af kabeltromler giver følgende retningslinjer for brug af deres produkter:

Kabel tværsnit 1,5 mm² (ikke lovligt til campingbrug!)
udrullet kabeltromle = 3000-3220 * Watt
ikke udrullet kabeltromle = 1000-1300 * Watt

Kabel tværsnit 2,5 mm²
udrullet kabeltromle = 3000-3600 * Watt
ikke udrullet kabeltromle = 1000-1900 * Watt

* Variere blandt producenterne, muligvis afhængig af kabeltype og / eller egen mening om objektivt ansvar.+098H7Y65T4R3W12QSD3ET4

En særlig høj risiko er der for dem, der har benyttet kabeltromler, der har kabler med et tværsnit på 0,75 mm² eller 1.0mm². Dette lille tværsnit udgøre en stor risiko for liv og lemmer!

Får du tilbudt hjælp fra gode "autocamper-mates" om at sætte dit kabel i den hjælpsommes kabeltrommel, fordi strømsøjlen var fuldt booket, så glem det indtil du har set, hvad du bliver tilbudt. Denne gode gerning kan få fatale følger, for en kabeltromle med et kabel på f.eks 1.0mm² i tværsnit. Fordi tromlen ikke er vandtæt, lægges den desuden i en plasticpose. Tilsammen er det "gode" betingelser for afbrænding af f.eks en relativt ny autocamper.

Bedste beskyttelse for sundheden af den private bankkonto, er brugen af ​​et tilslutningskabel, der svarer til standarden DIN VDE 0100-721, som indeholder følgende og som tager hensyn til følgende kriterier:

 1. Den maksimale kabellængde er 25 m. Længere kabler er ikke tilladt i henhold til den ovenfor citerede standard for tilslutning af camping køretøjer!
 2. Den angivne minimale kabeltværsnit i overensstemmelse med DIN VDE 0100-721 er 2,5 mm². Dimensioneringen af ​​tværsnittet er en funktion af max. Kabel længde 25 m og det ukendte længde af elektrisk ledning fra sikringen til stikkontakten sæt - en elektrisk krav.
 3. Beskyttelse til EN 60529 (IEC529 / VDE 047 T1), mindst IP44 (IP44 = Beskyttelse mod fremmedlegemer> 1 mm og imod vandsprøjt fra alle vinkler)
 4. Termisk beskyttelse for kabeltromlen, med tilbagestilling (termosikring), <60 ° C (i tilfælde af overbelastning af kablet, afbrydes strømmen)
 5. Stikkontakt kan kun være den blå CEE stik til IEC 60309-2
 6. For en tilslutningsledning uden tromle, gælder punkterne 1, 2 og 5.

Selv eksisterende gamle kabeltromle, der har fulgt en i mange år, bør tages op til revision med hensyn til denne information og om nødvendigt udskiftes. De der ønsker at købe en ny og synes det for dyrt, bør i det mindste spørge sin forsikring om brand skader fra forkert kabel dækker skaderne.
Kilde: Reisemobil Union

 

Udgivet i Information
Lørdag, 08 oktober 2016 00:00

Dethleffs udvider for kæmpebeløb

Salget af autocampere stiger eksplosivt. I Tyskland steg salget på autocampere alene med 53,4% i august, i forhold til samme måned sidste år. Fra januar til og med august 2016, er salget i Tyskland steget med 23,6%. Det giver udfordringer både for producenterne og køberene som må affinde sig med længere leveringstider.

LMC udvider deres produktionshaller og ligeledes er en helt ny fabrik taget i brug hos Hymer Group mærket, Laika. I 2015 tog man en ny produktion linie i brug på den Hymer og Dethleffs ejede fabrik, Capron. Her produceres bla. Carado og Sunlight.

Der er grøde i salget af fritidskøretøjer, og dette mærkes også på salget i Danmark. hvor salget i første halvår er steget med 36,9% på nye autocampere, ifølge European Caravan Federation. De danske forhandlere har også så svært med at holde vare på hylderne, at flere af de danske forhandlere nu henter brugte køretøjer i Tyskland, hvilket var helt utænkeligt for bare 2-3 år siden.

Den store efterspørgsel på autocampere, har også bevirket at Skandic Nordic, beliggende ved Scandinavianpark, lige på den anden side af grænsen, har indgået kontrakt med det Dethleffs ejede autocamper udlejningsfirma - McRent.

Dethleffs udvider for 50 millioner Euro - 375 millioner kroner.

Dethleffs investere 50 millioner Euro, på det største autocamper produktionsanlæg i Europa. Produktionskapaciteten øges med yderligere 50 procent. Det lyder som gyldne tider for branchen: Dethleffs fabrikken i Isny ​​udvides over de næste tre år, så produktionskapaciteten om få år, når op på en 50 procent stigning. Med investeringen på 50 millioner Euro, skabes der ifølge Dethleffs, 150 nye arbejdspladser.

Fra 2018 kan Dethleffs producere 16.000 biler om året.

Den største del af Investeringen går til en 8000 kvadratmeter produktionshal. Dethleffs udvider sit fabriksareal med i alt 36.000 til 246.000 kvadratmeter. Med denne nye produktionshal og forbedringer i logistik bliver det muligt at opnå den maksimale produktionskapacitet på 16.000 fritidskøretøjer om året.

Ved udvidelsen bliver den "største udvidelse i de senere år", opført til fleksibel produktion for at kunne færdiggøre både autocampere og campingbusser, men også færdiggøre campingvogne. På fabrikken i Isny ​​bliver der ud over Dethleffs fritidskøretøjer, også fremstillet køretøjer af mærket Pössl og Globecar.

Det nye produktionsanlæg vil gå i drift i 2018, og der bliver skabt 150 nye arbejdspladser. Dethleffs bliver med denne gigantiske investering sikret til fremtiden og Dethleffs udbygger i Isny ​​sin position som en strategisk industriproduktion for Erwin Hymer Group.

Udvidelsen bevirker ligeledes, at Dethleffs bliver den største autocamper produktion i Europa.

Udgivet i Information

EU-kommissionen sagsøger Tyskland på grund af indførsel af personbil-vejafgift. Den foreslåede vejafgift udgør en forskelsbehandling af udenlandske billister ifølge myndighederne i Bruxelles. Derfor har EU besluttet sig for at appellere tyskernes beslutning til den Den Europæiske Domstol ( EU-Domstolen ).

Europa-Kommissionen indledte sidste år en undersøgelse for overtrædelse af EU-retten. Efter kommisionens opfattelse diskrimineres udlændinge. Det selv om både tyskere og udlændinge kommer til at betale den tyske vejafgift, men de tyske statsborgere får til gengæld en modsvarende refusion på deres KfZ - Steuer ( Som Grøn ejerafgift i DK ) præcis på det beløb der svare til den tyske vejafgift.

I de sidste måneder har der gentagne gange været meningsudveksling, frem og tilbage mellem Berlin og Brüssel. Trods talrige kontakter med de tyske myndigheder, er EU-kommisionen ikke blevet imødekommet.

Koalitionsaftalen mellem de sort-røde står fast ved aftalen. Vejafgiften er et centralt projekt for CSU i den tyske regering, og den relevante lov er vedtaget, implementeringen er dog i øjeblikket sat på hold.

EU-kommisionen har tidligere på året givet Tyskland et konkret forslag til, hvordan tyske billister kunne være lettet i overensstemmelse med europæisk lovgivning ved indførelse af vejafgiften. EU-kommisionen anbefaler at afgiften øges for pendlere, for kørsel til og fra arbejde eller nedsætte afgiften på brændstof.

Ved at indføre disse foranstaltninger, vil billister få en lempelse for vejafgiften uden at diskriminere udenlandske rejsende i Tyskland. At diskriminere med fordele for tyske bilejere i forhold til andre EU-borgere er uforeneligt med EU-Retten.

Selv er CSU skråsikker på at vejafgiften kommer efter det tyske valg i 2017. Da lovforslaget i sin tid blev fremlagt, skulle vejafgiften gælde på alle tyske veje. Den del er fjernet således at det kun skal gælde ved brug af motorveje.

Der kan nå at ske mange ændringer inden denne lovgivning kan føres ud i livet og tidligst i 2018.

Kilde: Nachrichten.at

Udgivet i Information
Fredag, 07 oktober 2016 00:00

Franske Rapido overtager P.L.A. i Italien

Den franske Rapido gruppe, der er en af de største fritidskøretøjs koncerner i Europa, overtager det italienske mærke P.L.A.. Overtagelsen sker som led i Rapido´s væksstrategi´.

P.L.A. står for initialerne af mærkets grundlægger Pier Luigi Alinari, der også grundlagde McLouis.
Virksomheden er beliggende i Colle Val d'Elsa i Toscana, hvor den blev etableret i 2010. Der produceres de tusinde autocampere der sælges i Europa. Nu er firmaet opkøbt af Rapido Group, som investering for vækst og strategi for Rapido gruppen.

Med købet af P.L.A., udvider Rapido Gruppen deres sortiment af begynder autocampere i den billige ende. Det giver også mulighed for fodfæste på markedet og et produktionssted i Italien og bør være "en del af den dynamiske vækststrategi" ifølge Rapido.

Rapido blev grundlagt i 1961 og begyndte produktionen af campingvogne. Siden 1983 har firmaet bygget autocampere og siden 1988 Mobilhomes. Siden år 2000 har Rapido opkøbt flere firmaer. Til disse firmaer høre mærkerne Itinéo, Esterel, Fleurette, Campérêve og Dreamer.

Sidst overtog Rapido i 2011 det tyske mærke Westfalia. I 2015 blev der spekuleret i, om Westfalia produktionen, blev flyttet til Rapido hovedkvarteret i Mayenne. Dette er imidlertid ikke sket.

Italienske Piere Luigi Alinari, er pioner indenfor fritidskøretøjer:

I 1970 startede han med at sælge dele til opbygningen af Roller, en campingvognsproducent, der producerede 40 campingvogne om dagen ( Senere kendt som - Roller Team).

I 1980, som konsekvens af krisen, som havde ramt markedet, C.I. - Caravan International, ved at betale dets gæld.

I 1996, da Caravan International, da C.I. stadig var et af de førende italienske mærker, besluttede han at sælge 70% af firmaet til banken Schroeder, mod at at blive administrerende direktør. I 1999 trådte han tilbage for at påtage sig opstarten af Mclouis, beregnet til udlejningsmarkedet.

Ved udgangen af 2001 solgte han McLouis til SEA S.p.A., hvor han var Vice-president indtil 2005, hvor han fratrådte pga uenigheder om strategier.

I løbet af sin fireårige virke som Vice-president for McLouis, opbyggede han Brands som Dream og Joint, og blev sat i spidsen for virksomhed og design af Mobilvetta.

I 2010, i en alder af 75 år, og efter få år som pensionist engagerede han sig i opstarten af P.L.A.
Kilde: Camper online, Promobil

Udgivet i Autocamper nyheder
Torsdag, 06 oktober 2016 00:00

Autocampere skal øge turismen i Danmark.

Det er ambitionen, at Danmark i 2025 har en tredjedel flere turister, svarende til 17 mio. flere overnatninger end i 2015, og at turismeomsætningen når 140 mia. kr., hvilket er 45 mia. kr. mere end i 2014. Samtidig skal de udenlandske turister være mindst lige så tilfredse med ferieoplevelsen i Danmark som i vores nabolande.

Turismen er i global vækst og forventes fortsat at stige med knap 4 pct. om året de kommende år. Hvis Danmark skal have del i denne vækst, skal vi kunne imødekomme det stigende antal turisters efterspørgsel på overnatningsmuligheder og attraktive oplevelsestilbud.

Danmark har tabt markedsandele de seneste år. I perioden 2008-2015 har Danmarks vækst ligget under det nordeuropæiske gennemsnit, og selvom Danmarks vækstrater aktuelt går i den rigtige retning, går det også fremad hos flere af vores konkurrenter.
Turisterne er mindre tilfredse i Danmark. Når man måler tilfredsheden hos turister, scorer Danmark på en række parametre lavere end vores nabolande, blandt andet hvad angår sammenhængen mellem pris og kvalitet.

I de senere år prøver en række af danske havne, som et nyt tiltag, at satse stort på krydstogt turisme, som f.eks her Skagen.

Skagens nye krydstogthavn har kostet 226 mio. kroner. I alt forventes godt 23.500 besøgende i år. 80.000 gæster om fem år Kilde:Politikken 28. maj 2016.

I 2016 forventes 750.000 krydstogtgæster i København.

Der forventes en stigning i antallet af skibe, der starter og slutter deres krydstogt i København. Det har økonomisk betydning, da en turnaround-turist i gennemsnit bruger 1.450 kroner i København. Til sammenligning bruger en transitturist i gennemsnit 600 kroner under deres ophold.

I 2011 krydstogtpassagerer 536 mio. kroner i København

I rapporter om turismens fremtidig udvikling i Danmark, er autocamper turisme ikke nævnt med et eneste ord. Campingpladser skal i et antal udvikles til rene ferieparker, hvor camping kun er en af flere muligheder for ophold. Sommerhuse på op til 100 kvm, hoteller mv.

For meget mindre end 226 mio. kroner, som kajpladsen for krydstogt skibe i Skagen har kostet, vil det være muligt at lave et tæppe af overnatningsmuligheder, til Europas hurtigst voksende turistsegment, nemlig autocamper turisme. Alene i august 2016, var stigningen af autocampere i Tyskland, i følge Caravan Verband Industri Deutschland på ikke mindre end 53,4%.

En kæmpe fejl at overse autocamperturisme uden for campingpladser:

At det vil være en stor fejl af Danmark at overse autocamper turisme og deres behov, fremgår af nedenstående beregninger.

Total antal autocampere i Europa: 1.676.050 Campingvogne 3.896.650. Tal pr 31.12.2014 http://www.e-c-f.com/index.php?id=26

Husbildestination Sverige : Anslået antal autocamper overnatninger 3.700.000, heraf 1.246.729 på campingpladser
Kilden: husbildestinationsverige.se

Caravaning Industrie Verband - CIVD i Tyskland: 11,7 millioner overnatninger udenfor campingpladser på autocamperpladser, mod 47 millioner overnatninger total på campingpladser, uden fastliggere, som står for den største del af 110 millioner overnatninger i Tyskland.
https://www.civd.de/touristik/reisemobil-stellplaetze.html

Ifølge CIVD bliver der foretaget 393,75 millioner overnatninger, uden fastligger overnatninger, i hele Europa.
Ud over det foretages der 50 millioner overnatninger udenfor campingpladser på autocamperpladser. Endvidere 40 millioner dagsudflugter i autocampere uden overnatning på autocamperpladser. Der genereres 3,3 milliarder Euro alene på benyttelse af autocamperpladser
https://www.civd.de/touristik/europaeischer-tourismusmarkt.html

Vi ved også at Åbenrå Sejlklub fra marts til november trækker mellem 4 - 4500 autocamper overnatninger, med 8-9000 seniorer til 125 kr for en overnatning. Overnatninger bidrager med 562.500 kr brutto. Tager vi udgangspunkt i Deutsches Tourismus Verband´s oplysninger om at hver person bruger omkring 49 Euro om dagen, svarer det til 3.307.500 kr. De 4500 autocamper turister bidrager til Åbenrå med 3.869.500 kr

Den nye autocamperplads - Autocamperplads Rømø har rundet mere end 12.000 overnatninger, dags dato, det første år med 103 pladser til autocampere. Der forventes ca. 14.000 overnatninger inden årets udgang. 14.000 overnatninger indebringer ved 110 kr pr overnatning - 1.540.000 kr brutto, uden tillæg for vand, strøm og bad. Omkring 28.000 turister, ved to personer i hver autocamper med et forbrug på 735 kr om dagen, udløser 10.290.000 kr i omsætning til Rømø. Total omsætning 11.830.000 kr.

2 autocamperpladser i Danmark med 151 pladser til autocampere uden for campingpladser, giver en total turist indtægt på 15.700.000 kr set over hele året ifølge tilgængelige forbrugstal.

Tages der udgangspunkt i campingpladser med minimum 75 campingenheder som det oplyses i Danmarks Statistik foretages der ca. 8 millioner overnatninger på campingpladser uden fastliggere og ca 25% af disse tal i Sverige og Tyskland foretages af autocampere uden for campingpladser, vil der tilsvarende kunne tiltrækkes omkring 2.000.000 overnatninger af autocamperturister i Danmark, hvilket ved 125 kr for en overnatning, svare til 250.000.000 millioner kroner for overnatninger og 4.000.000 turister der omsætter for 1.470.000.000 kr. Total omsætning for autocamperturister i Danmark 1.73 milliarder kroner, på autocamperpladser og parkering uden for campingpladser.

At der i år har været rigtig mange autocamper turister i Danmark i år, er der mange indikationer på.
Masser af avis skriverier, campingplads ejere på krigstien, er nogle af dem. En privat mand i Løkken, som har bondegårdscamping, blev invaderet af omkring 300 autocampere på en måned. Dette udløste klager fra campingpladser mv. Derfor kan man ikke sidde autocampernes behov overhørig.

Kommunerne har hørt og forstået budskabet. Hvad de ikke har så godt overblik over er forskellen mellem autocamper parkering i privat regi og autocamperpladser ifølge campingreglementet. Jeg var til møde med Hjørrings Borgmester og direktør for teknik og miljø forleden dag, i forbindelse med klagen for campingpladsejeren i Løkken og kommunens afvisning af oprettelse af en “autocamperplads”. Kommunen var ikke helt klar over hvad de havde sagt nej til, men da de fik at vide, at ønsket var en autocamper parkering, var der lige pludselig ingen grænser for, hvor positive og behjælpelige de var. Nu er den sag bragt i rette folder og køre videre derfra. Sidste ord fra borgmesteren “ Vi er positive”, vi lever af turister. dermed skulle munden også være lukket på en campingpladsejer også være lukket, forhåbentlig. Måske lidt optimistisk. Han havde med alt tydelighed, absolut ingen indsigt i noget som helst, i lovgivningen. Det eneste rigtige var, at der holdt for mange ifølge regler for bondegårdscamping.

En ny tilpasning af campingreglementet, her i 2016 er en kærkommen lejlighed til at få fjernet nogle knaster, og højest på ønske sedlen er total fjernelse af autocampere fra campingreglementet, som autocampere har meget lidt til fælles med. Dette sker nok ikke, men sammen med andre høringsberettigede uden for campingrådet, håber vi at få udvidede muligheder, således at autocamper parkering, bliver sat mere i focus ligesom den tyske “Wohnmobilstellplatz” model, og en del bedre beskrevet ifølge lovgivningen.

Udgivet i Information
Side 1 ud af 2