Tyske ferieruter - En fantastisk rejse Fremhævet

Tyskland er andet og mere end bare et land der overstås i en fart. Tyskland har alt hvad hjertet begære, undtaget Vesterhav, som vi kender det, da det i stor udstrækning er vadehav. Tyskland lyder ikke så eksotisk som Italien og Frankrig, men du snyder dig selv for fantastiske rejsemål, hvis ikke du prøver.
Mosel, Rhinen og Berlin kender mange, men nabolandet har meget mere at byde på, gennem maleriske byer, kulturelle steder og smukke landskaber på de såkaldte FerienStraßen eller oplevelsesruter. Danmark har til sammenligning Margueritruten med over 3.000 km af skønne landskaber, dejlige strande og spændende seværdigheder.
 De tyske ferieruter er rejser gennem historien, men kun fantasien sætter grænser: Aspargesruten, Glasruten, Alléruten, Teknikruten ect. Der tilbydes rigtig mange Temature som er perfekte til kortere eller længere autocamper ture, med mange tema Highlights. autocamper-info.dk beskriver her overordnet de mest populære.

450 km gennem de tyske alper
Elsker du bjergene og ønsker at lære de tyske alper at kende ? Så skal du tage en tur langs den tyske Deutschen Alpenstraße, fordi den forbinder dalene mellem Bodensøen og Koenigssee, som er på tværs af Alperne, og som gør det muligt at se de smukkeste turistområder, og flotteste udsigter. Den 450 km lange tyske Deutschen Alpenstraße er den ældste ferie rute i Tyskland og er blandt de mest populære i verden.

Links: Deutschen Alpenstraße, Autocamper/campingpladser, Viatoura, PDF med rutekort

Fra Würzburg til Füssen på Romantische StraßeHvor skal man begynde, og hvor skal man slutte? I den keltiske bosættelse 1000 f.Kr., den overdådige barokke pragt og vinmarkerne i Würzburg i nord? I syd på sporet af romerne og den eventyrlige pragt af Ludwig II i Alperne nær Füssen? Eller i den tidlige historie af Ries og mellemstore stenalderhuler mellem frankiske og Schwäbische Alb næsten præcis i midten? Mangfoldigheden af denne vej er imponerende. Den 350 km lange Romantische Straße mellem floden Main und Alperne er et must.

Links: Romantische Straße med autocamperpladser, Viatoura,

Tag den tyske Vinrute til AlsaceOmkring 85 km gennem vinmarkerne og på kanten af Pfalz Skovene går den "tyske vinrute." Mange attraktioner kan findes på dette populære turist-rute. Beliggende i den idylliske Bockheim i begyndelsen af denne vej vil du finde en repræsentativ bygning "Das Haus der Deutschen Weinstraße". Neuleiningen er på grund af sin placering på et stejlt forbjerg, med dens imponerende borgruiner og dens karakteristiske landsby altid et besøg værd. Ruten starte vest for Worms i retning af Strassburg.

Links: Deutschen Weinstraße, Autocamperpladser, campingpladser, Viatoura,

Fordyb dig i en verden af eventyr fra Brødrene Grimm Eventyr som Hans og Grete, den lille Rødhætte, Askepot, Snehvide, Klokkeblomst, og Tommeliden er bare nogle af eventyrene fra Brdr. Grimm. Brdr. Grimm Museum i Kassel blev i juni 2005 optaget i World Documentary Heritage af UNESCO. På Deutsche Märchenstraße kan man dykke ned i en fantastisk verden af eventyr og legender, og du vil blive fortryllet. Hver kilometer af denne vej, er værd at opleve. Ruten går fra Hanau slutter med Bremen stadsmusikanter og den over 600 km lange tyske eventyr rute, er en af de ældste og mest naturskønne ruter i Tyskland.

Links: Deutsche Märchenstraße, Autocamperpladser, Viatoura, PDF med rutekort

Snesevis af slotte - og slot distriktet i Bad Wimpfen En af de smukkeste ferieruter i Tyskland er den ca 975 km lang Burgenstraße. Mere end 70 slotte, paladser og gamle ruiner har bestået her i århundreder. Oplev en rejse gennem tiden, tilbage til middelalderen til kejsere, konger og riddere. Fordyb dig selv i denne tid med middelalderlige markeder, museer, koncerter og forestillinger. Oplev charmen ved de historiske byer på denne rute.
Ruten går mellem Mannheim og Prag og på vejen kommer du forbi byer som Heidelberg, Rothenburg ob der Tauber og Bayreuth.

Link: Burgenstraße med autocamperpladser, Viatoura, PDF med rutekort

Bindingsværks byer som Celle er levende historie Er du begejstret for arkitektur og bindingsværk arkitektur? Så bør du helt sikkert lære Deutsche Fachwerkstraße at kende. På den mere end 2000 km lange rute, kan du fra Elben til Schwarzwald besøge en række tyske bindingsværks byer. Hvis det er for langt, kan du blot nøjes med en eller flere af de ni regionale ruter. Ud over bindingsværk arkitektur kan du langs vejen også opleve alle former for kultur og natur.

Links: Deutsche Fachwerkstraße med rutekort og autocamperpladser, Viatoura,

Tysk Vulkanrute: En brændende tur på krudttønden Eifel Eifel-regionen, landet med de sovende vulkaner, er et meget varm område og danner den geologisk mest aktive region i Tyskland. Langs den cirka 280 km lange Deutschen Vulkanstraße fra Rhinen til Hohe Eifel, bliver de besøgende ledt specifikt til højdepunkterne i en verden af Eifel vulkaner. Ligger perfekt for en ferietur til Rhinen og Mosel

Links: Deutschen Vulkanstraße, Autocamperpladser, Campingpladser, PDF med rutekort

Oplev flere af Tysklands smukkeste sideveje !

Fra Rügen til Bodensøen eller igennem det gamle land til Cuxhaven - Disse drømme vruter fører dig gennem rolige landskaber, kulturelle højdepunkter og mange interessante byer. Du finder mere på de efterfølgende links.

Links: Ferienstraße |nfo, Deutschlandtouri.de, ADAC

 

Bedøm denne artikel
(6 bedømmelser)