Tur Tip - Autocampertur langs Mosel: Ren fornøjelse!

Tur Tip - Autocampertur langs Mosel: Ren fornøjelse! Foto: Wein feste

Grønne vinbjerge er kendetegnende for Mosel, dertil vingårde og idylliske byer og steder: Oplev det der gør en autocampertur til Mosel så speciel, og få en uforglemmelig ferie - garanteret.

Har du allerede gjort dig tanker om din rute?

På en autocampertur til Mosel, vil du ikke blot passere betagende landskaber, men også  smukke landsbyer. En meget speciel charme venter dig i Cochem, Trier eller Enkirch. Hvert område har sine egne unikke kulinariske tilbud, seværdigheder og kulturelle træk.

Cochem: Mosel-dalen sin smukkeste side

En autocampertur til Mosel kunne starte med et besøg i Cochem. Hele byen er omgivet af vinmarker. I nogle af vinbutikkerne kan du for små midler købe en vinsmagning og få smagt de regionale dråber. Hvis du foretrækker en lækker kaffe og et raffineret stykke kage, tilbyder Cochem også de rigtige steder for det: På nuttede, spisesteder i byens centrum kan du smage de stegte specialiteter. Bybilledet er kendetegnet ved gamle bymure og historiske bindingsværkshuse. En behagelig atmosfære, der inviterer dig til at blive hængende.

Cochem selv kan levere et par autocamperparkeringspladser direkte ved Mosel. Disse tilbyder imponerende udsigt over vandet, men har ingen faciliteter. Så har du behov for det er det bedre du leder efter en autocamperplads i området. I Ernst for eksempel - denne landsby ligger kun fem kilometer fra Cochem - hvor der er gode pladser midt i de store vinmarker, herunder de grundlæggende faciliteter.

Tip: Lidt afsides fra Mosel er den længste hængebro i Tyskland, Geierlay-hængebroen. På 360 meter lang og i en højde af 100 meter tilbyder den fantastiske motiver til dine feriebilleder.

Enkirch: godbidder til hele familien

Enkirch imponerer også med sin brede vifte på vinsiden. I sommermånederne afholdes hele tiden vinfester, hvor forskellige vinbønder i regionen tilbyder deres bedste årgange. Et besøg på en vingård i regionen for at teste de mange forskellige sorter er bestemt umagen værd. Kulinarisk tilbyder Enkirch lækre kombinationer af enkle ingredienser: Hvidløgsosteboller er for eksempel en perfekt snack.

I Enkirch finder du en autocamperplads med strøm, brusere, et lille bageri og en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge. I alt 200 autocampere er plads til der. Da pladsen ligger direkte ved flodbredden, er det et oversvømmelsesområde og kan der være meget blødt og mudret, især i lavsæsonen om efteråret og vinteren.

Bernkastel-Kues: Livlig lille by med flair

Mod sydvest fortsætters til Bernkastel-Kues. I modsætning til de andre landsbyer på autocamperturen til Mosel Bernkastel-Kues er der betydeligt større og tilbyder derfor en bred vifte af rekreative muligheder. I små hyggelige gader er der caféer og restauranter, der med deres moderne stil indbyder dig til at sidde ned og mærke stemningen. Især om aftenen kommer den lille by til live: Mange mennesker er i byens centrum for at tilbringe nogle hyggelige timer med venner eller familie. Shopping og en bred vifte af sportsaktiviteter for forskellige aldersgrupper gør dette sted til en højdepunkt på din rute.

Hvis du vil overnatte i Bernkastel-Kues, skal du kigge efter skiltet "P2". Fordi kun der kan du stå parkeret uforstyrret og lovligt med din autocamper. P2 har plads til ca 40 autocampere (kl. 10.00 -19.00) Alternativt anbefales autocamperpladsen Sun Park i Graach, som ligger kun få kilometer væk.

Trier: I fodsporene af romersk historie

Trier er en rigtig storby sammenlignet med de andre landsbyer. Flere butikker, restauranter, cafeer, fritidsfaciliteter og meget mere venter på dig. Engang regerede kejseren Augustus der, og som stadig er genkendelig i dag i de historiske bygninger. Katedralen i Trier, Porta Nigra (byporten) eller amfiteateret er rester fra kejserens regeringstid. Desuden er de kejserlige termiske bade, som er resterne af en gammel badeanlæg, på UNESCOs verdensarvsliste.

Trier tilbyder et par måder at parkere din autocamper på. For eksempel kan du bruge parkeringspladsen direkte ved Mosel. Der er både bad og toiletter. Brød service bringer dig frisk brød om morgenen. Den rigtige start på dagen med lækkerier til morgenmad. En anden campingpladsen sin egen autocamperplads og restaurant, så du kan få et velsmagende måltid efter en anstrengende sightseeingtur gennem Trier.

Koblenz: Porten til middelalderdalen

Ved Koblenz slutter mini autocamperguiden til Mosel. Der mødes Rhinen og Mosel, som gør byen til et af de smukkeste områder under autocamperturen i Mosel-dalen. Flere gang- og cykelstier langs flodbredden giver gode betingelser for en afslappende slutning på din rejse. Derudover må et besøg oppe på fæstningen Ehrenbreitstein ikke mangle. For at komme der op, tager man svævebanen over Rhinen og derefter nyder der en storslået udsigt over det unikke område, hvor Mosel og Rhinen løber sammen. Lige overfor Deutsches Eck ligger campingpladsen og autocamperpladsen. Transport fra pladsen og til Deutsches Eck foregåer med en lille båd tværs over Mosel til få cent.

Vælge tid på året

Højsæsonen ved Mosel er fra påske til oktober. Mens sommerens hede kan have enda meget høje temperature og dermed sikrer meget høje temperaturer, er efteråret præget af tåge.

Hvis du besøger Mosel-dalen, bør du ikke snyde dig selv for at besøge en vingård og smage de lækre vine i regionen. Passende her er egnes specialiteter af f.eks ost og brød, som er en perfekt kombination til den ædle dråber.

Har du aldrig før besøgt Mosel? Du vender helt sikkert tilbage.

Links:

Moselland Touristik

German Travel

Autocamperpladser langs Mosel

Stellplatz.info