Tur Tip - Den fynske vinrute !

Den fynske vinrute Den fynske vinrute Foto: VisitFyn

Det er ikke kun Tyskland og Frankrig, der tilbyder temaruter og heller ikke vinruter. Vidste du at Danmark har en vinrute med 11 vingårde? Den fynske vinrute tager dig med rundt på hele Fyn og de 11 vingårde der indgår i vinruten. Vingårdene tilbyder både vinsalg, vinsmagning og rundvisning i markerne og produktionen og der fortælles om livet som dansk vinbonde. I høsten har flere vingårde “Åben vingård”. Flere af vingårdene tilbyder også andre gårdsalgsprodukter, har café eller restaurant, golf mv. Det er vigtigt at rundvisning og vinsmagning skal bookes hos de enkelte vingårde. Vingårde ligger i smukke omgivelser og har blandt de største omkring 4000 - 6000 vinstokke. Der findes vinavlere af rødvin, hvidvin, rosévin mousserende frugtvin og smagfulde hedvine og alle ligger de på sydvendte skråninger. Se deres beliggenhed på kortet.

Dansk vinavl er kommet for at blive. For bare 20 år siden blev dansk vinproduktion betragtet som en god spøg, men sådan er det ikke mere, efter at druesorter med korte væksttider og tidlig modning kan leve med det danske klima. Et større antal priser er det også blevet til. I en fremskrivning af klimaforandringer kunne det tyde på at de bedste vine i Europa skal findes i England og Danmark og vinkendere mener endda at Norge kunne have mulighed for at blande sig i kampen. Det er altså ikke mange år siden, hvor en vinstok i Danmark kun havde en chance i et drivhus.

autocamper-info.dk syntes at det lød så interessant med danske temaruter og især omkring en dansk vinrute, at samtlige vingårde på vinruten blev kontaktet da ingen af vingårdene tilbød autocamperovernatning ifølge deres hjemmesider og ligeledes blev idéen om autocampere på vingårdene luftet for Destination Fyn´s Forretningschef Thomas Kastrup og han syntes at det lød yderst interessant og ville høre mere.

Efterfølgende blev idéen overgivet til pintrip.eu, der har startet et koncept ala France Passion og tyske Landvergnügen, da det passer meget fint ind i deres koncept og de har taget idéen op. Hvor mange de har fået fat i, finder man ud når der deres Pintrip Guide udkommer senere i februar 2019.

Fyn byder på flere kulinariske ruter som en ølrute med 11 ølhuse spredt over hele Fyn, en chokoladerute med 7 chokolade producenter, samt et utal af gårdbutikker. Ligeledes har Fyn en stor koncentration af herregårde og slotte så der er basis for en en helt unik tur på Fyn. Glem heller ikke den skønne Margueritrute, der er den særlige danske turist rute, der leder forbi mere end 200 af landets største og mest spændende seværdigheder og har en længde på 3.600 km.

Fyn er fin !

Den fynske vinrute
Den fynske ølrute
Den fynske chokoladerute

Smagen af Fyn

Autocamperpladser på Fyn