Værtskaber for gratis overnatning til autocamperturister i Europa Fremhævet

Med en købt guide er der gratis overnatning Med en købt guide er der gratis overnatning Foto: Winzeratlas

Følgende Guidebøger tilbyder mere end blot en plads til en enkelt overnatning: Du betaler et medlemsgebyr og derefter kan du benytte alle de tilmeldte overnatningssteder gratis. Forudsætningen er at du ejer en selvforsynende autocamper med lukkede tanke.

De fleste pladser er placeret på idylliske gårde, håndværkere, gårdbutikker eller vingårde, så du kan ikke forvente nogen form for sanitære faciliteter for autocampere. Til gengæld kommer du i kontakt med de mennesker der bor på den besøgte ejendom og tilbringer natten på de smukkeste steder.

Med i den købte guide er der en vignette der skal sidde synligt, således at det kan aflæses at det pågældende køretøj er en del det pågældende lands værtsskab.

  • Danmark - Pintrip: Guidebogen indeholder mere end 180 steder rundt om i Danmark som tilsammen har 458 gratis holdepladser, kan du opleve naturen, roen og de lokale specialiteter i skønne, landlige omgivelser.

  • Sverige - Swede Stops: 60 værter fra Höga Kusten i Nord til Blekinge i syd. Deudover information om 353 tømme- og forsyningspladser plus 52 LPG stattioner.

  • Frankrig - France Passion: Du får ikke kun den årlige vignette, men også en omfattende startpakke med plads guide, kort og meget mere. FrancePassion har mere end 2000 værter.

  • Tyskland - Landvergnügen: Med mere end 675 idylliske rejsemål, målrettet autocampere med landlige værter i hele Tyskland. Den årlige Vignette giver mulighed for ophold i optil 24 timer gratis.

  • Storbritanien - Brit Stops: Med mere end 970 værter på pubber, gårdbutikker, vinbønder, bryggerier og håndværkere er der mulighed for en gratis overnatning
  • Schweiz - SwissTerroir: Talrige værter hos håndværkere, landbrug, ostemejerier, chokoladefabrikanter. Alle med kontakt til den lokale befolkning i en enestående smuk natur.
  • Spanien - Espana-Discovery: Netværk med 250 værter ved lokale spisesteder og vinbønder. Samtidig tilbyder kort information over 800 autocampere forsyning- og tømmestationer, de såkaldte Aires de service. Ærterne er spredt ud over hele Spanien.
  • Tyskland m.fl - Winzeratglas: 200 vinbønder, vinkoorperativer og vinkældre tilbyder én gratis overnatning med autocampere i 12 ud af 13 tyske vinregioner. Derudover er der steder i Südtirol i Italien, Ungarn og Alsace i Frankrig, samt alle hjørner af Østrig. Der kan være tilbud der koster ekstra, men dette er angivet i materialet.

Overnatningspladser er et aktiv for autocamperturister. De kan spare penge på overnatning og stadig få adgang til nogle tjenester. Derudover er de ovenud fleksibel. Den type pladser er ideelle til korte ophold og især til transit, hvor de har deres force. Også som udgangspunkt for byture, hvor autocampere kun er transportmiddel er de helt ideelle.

Tømmefaciliteter:

Mere end 130 sider med vand forsyning og borskaffelse af spildevand og toilet HER